Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Nα τα ξαναπούμε??? --> ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥΣ.-
+500
Πήγα να το δώ χτες από κοντά γιατί το σκέφτομαι, καθώς έλιωσα στο παλιό μου χωρίς air condition στη διαδρομή Χαιδάρι - Σίδερα... Το έκανα και μια μικρή βολτίτσα, λόγω κίνησης δεν μπόρεσα όμως να το 'πατήσω' ...
Εντυπώσεις... αρχίζουμε:
Πολύ καλή ποιότητα κύλισης! Αθόρυβο, με ελάχιστους ήχους να περνάνε στην καμπίνα. Το τιμόνι πολύ μαλακό (ηλεκτρονικά υποβοηθούμενο γαρ) ειδικά αν προέρχεσαι από αμάξι χωρίς υδρ. τιμόνι. Μπορεί να απατώμαι αλλά μου φάνηκε πιό μαλακό ακόμα και από του Avensis... Τα φρένα ικανοποιητικά, γραμμικής απόδοσης θα μπορούσαμε να πούμε, και με τα μπρος-πίσω δισκόφρενα σταματάει πολύ ομαλά.
Η θέση οδήγησης ... φανταστική! Δεδομένου ότι έχω ύψος 2.02, ήταν κάτι που φοβόμουνα πολύ, καθότι σε πάρα πολλά μεσαία αυτοκίνητα έχω πρόβλημα (focus, astra,megane π.χ.). Ψηλή θέση, πολύ μεγάλος χώρος για τον οδηγό, το κάθισμα πολύ άνετο (είμαι και 120 κιλά αλλά με χώραγε μια χαρά), με ρύθμιση και καθ' ύψος. Επίσης το τιμόνι ρυθμίζεται και στο ύψος και τηλεσκοπικά (δεν χρειάστηκε, βολέυτηκα όπως ήταν). Με τη θέση των ταχυτήτων αν και στην αρχή ξενίζει, φαντάζομαι ότι συνηθίζεται έυκολα. Αυτό το αφήνω στο 'κάτι θα ξέρουν...'. Θα δείξει.
Τα πλαστικά... είναι όντως λίγο μείον. Τα μάυρα πλαστικά είναι καλά, ίδια με του Yaris (ε! εμένα μου άρεσαν!) μαλακά και πρακτικά με την έννοια ότι δεν χαράζονται/σπάνε/τρίζουν. Τα ασημί πλαστικά ε, είναι κακά. Για αυτοκίνητο 20.000 θα μπορούσαν γμτ κερατό μου να είναι πιό ποιοτικά σε άισθηση έστω. Δεν λέω ότι είναι αναξιόπιστα ή κακά, αλλά αίσθηση δεν έχουν καλή. δηλαδή ο φίλος σου με το Golf, (το παλιότερο, όχι το καινούριο φλόμπα Fabia wannabe) θα στην πεί και θα έχει και δίκιο. H ποιότητα συναρμολόγησης όμως φαίνεται εξαιρετική, όσο και αν πίεσα και ζούληξα τα πλαστικά, τα έσπρωξα από δώ απο κει με δύναμη κιόλας, όλα, δεν βγήκε το παραμικρό 'κρακ' και δεν το βλέπω να γίνεται και στο μέλλον. Επαναλαμβάνω ότι τα μάυρα είναι ωραία πλαστικά. Α, η trendy έκδοση έρχεται με δερμάτινη επένδυση σε τιμόνι και λευγέ, καλό. Whatever, περί ορέξεως... Τα κουμπιά/χειριστήρια κτλ είναι όμως καλοφτιαγμένα, σε καμμία περίπτωση δεν σου δίνουν την αίσθηση ότι θα χαλάσουν με τον καιρό.
Χώρους πίσω δεν είδα. Πορτ-παγκαζ μεγαλούτσικο για το μέγεθος του. Μέσα στον Ιούνιο υπάρχει προσφορά πακέτου με +500 ευρά δίνει ζάντες αλουμινίου, κάποια χρωμιωμένα τριμ και κάτι άλλο που δεν κράτησα. Καλό πακετάκι. Η premium έκδοση για μένα δε λέει, να δώσεις 1700+ ευρά για το κουμπί να παίρνει μπρος το cruise control κτλ. Η 'μεσαία' (trendy) έκδοση που οδήγησα είναι πολύ καλύτερη από τη βασική (9 αερόσακοι, διζωνικός κλιματισμός, 6 ηχεία κτλ.).
Γενικά μου άρεσε. Διαθεσιμότητα έχει άμεση, για λίγα χρώματα, για ένα περίεργο χρώμα που στάμπαρα σε κανα μήνα. Μάλλον θα το χτυπήσω λόγω της πολύ καλής άνεσης που έχει δεδομένου του μεγέθους μου. Δυστυχώς το focus και το astra που είδα επίσης σε αυτό υστερούσαν αν και υπερτερούσαν σε άλλα.
Νίκος.