-
Ο χρήστης toyotaman έγραψε:
Το έχω παραλάβει πριν 10 μέρες. Περίμενα 15 ημέρες για την παραλαβή.
Καλοτάξιδο φίλε! Για πές καμία πρώτη εντύπωση να μας βάλεις και εμάς στο κλίμα της χαράς σου και να μας προετοιμάσεις και για τις δικές μας
-
Ο χρήστης GrMikeD έγραψε:
Το έχω παραλάβει πριν 10 μέρες. Περίμενα 15 ημέρες για την παραλαβή.
Καλοτάξιδο φίλε! Για πές καμία πρώτη εντύπωση να μας βάλεις και εμάς στο κλίμα της χαράς σου και να μας προετοιμάσεις και για τις δικές μας
Φίλε μου, έχω κάνει δύο ταξίδια για δουλειά από Λιβαδειά στην Αθήνα. Την μία φορά μόνος και την άλλη οικογενειακώς. Τα ταξίδια ήταν άνετα με την Corolla. Η ανάγκη για αύξηση της ισχύος οδήγησε σε αντίστοιχη αύξηση των στροφών που αποδίδεται η μέγιστη ροπή. Με 157 Nm στις 5.200 σ.α.λ. θα έλεγε κανείς ότι πρόκειται για ένα μάλλον σπορ και όχι ιδιαίτερα εύχρηστο, καθημερινό σύνολο. Στην πράξη, ωστόσο, ο συγκεκριμένος κινητήρας προσφέρει ικανοποιητικά αποθέματα ισχύος σε όλο το φάσμα των στροφών, κινώντας με σχετική άνεση τα 1.250 κιλά του αυτοκινήτου. Η καλή ηχομόνωση και η αποδοτική λειτουργία των αναρτήσεων, στο θέμα της απόσβεσης των ανωμαλιών, εξασφαλίζουν ένα ήσυχο και άνετο περιβάλλον. Η εργονομία και το επίπεδο εξοπλισμού δεν επιδέχονται κριτικής. Η σχεδιαστική λογική υιοθετεί το καλλίγραμμο και δυναμικό προφίλ των προτάσεων της Lexus. Πιστεύω ότι η Corolla δείχνει πιο όμορφη και αναβαθμισμένη από ποτέ. Τα ελαστικά έιναι Dunlop Sp Sport 01 205/55R16. Το χειροκίνητο 5άρι κιβώτιο είναι θετικό και έχει πολύ καλή αίσθηση, αλλά είναι κοντό σε κλιμάκωση, αναγκάζοντας τον κινητήρα να δουλεύει ψηλά στο ταξίδι, θα περίμενα ένα 6άρι κιβώτιο.
-
Μήπως εργάζεσαι στην ΤΟΥΟΤΑ; Διότι τα παραθέτεις σαν σε διαφημιστικό.
-
Ο χρήστης TheoRallye έγραψε:
Μήπως εργάζεσαι στην ΤΟΥΟΤΑ; Διότι τα παραθέτεις σαν σε διαφημιστικό.Οχι, φίλε μου. Είναι η άποψή μου.
-
Η εργονομία και το επίπεδο εξοπλισμού δεν επιδέχονται κριτικής. Η σχεδιαστική λογική υιοθετεί το καλλίγραμμο και δυναμικό προφίλ των προτάσεων της Lexus. Πιστεύω ότι η Corolla δείχνει πιο όμορφη και αναβαθμισμένη από ποτέ.Γιατί δεν επιδέχονται κριτική; Ποια έκδοση έχεις; Τι παραπάνω έχει από τ' άλλα αυτοκίνητα της κατηγορίας; ΟΚ, έχει αερόσακους να φουσκώσεις άνετα ένα ....Zodiac, αλλά πέραν αυτού;
Δείχνει σίγουρα ομορφότερη από την προηγούμενη, αν και είναι μάλλον συντηρητική, δεν βλέπω να μοιάζει σε Lexus (δυστυχώς...).
Το χειροκίνητο 5άρι κιβώτιο είναι θετικό και έχει πολύ καλή αίσθηση, αλλά είναι κοντό σε κλιμάκωση, αναγκάζοντας τον κινητήρα να δουλεύει ψηλά στο ταξίδι, θα περίμενα ένα 6άρι κιβώτιο.
5άρι σ' αυτή την κατηγορία είναι μεγάλο μείον κατ' εμέ! Το 6άρι είναι εκ των ων ουκ άνευ! Ησυχο ταξίδι, οικονομία, καλύτερη κλιμάκωση κλπ κλπ... Επρεπε να δίνει 6άρι εν έτει 2007! Εδώ το έδινε στην G6!
-
και το προηγουμενο corolla εχει πολυ κοντο σασμαν.
ακομα και στην toyota να δουλευει τι κερδος εχει?
Αν ειναι παντως στον δρομεα τον ξερω σιγουρα οπως και με ξερει αν δει το αυτοκινητο μου.
γιατι η φωτο ειναι εξω απο την toyota. -
Ο χρήστης JHON_STARLET έγραψε:
και το προηγουμενο corolla εχει πολυ κοντο σασμαν.Γιατί το λες αυτό;
Έχουμε μια corolla sedan 1.4 μοντέλο 2004 και σε καμία περίπτωση δε μπορώ να χαρακτηρίσω κοντό το σασμάν. Με 97 άλογα που έχει ο κινητήρας πόσα χιλιόμετρα θα έπρεπε να πιάνει η κάθε σχέση; Η 4η π.χ. φτάνει τα ~180χλμ/ώρα. Έπρεπε να πιάνει περισσότερα; Νομίζω ότι με τις συγκεκριμένες σχέσεις το αυτοκίνητο έχει πολύ καλές επιδόσεις, χαμηλή κατανάλωση και δεν είναι και ιδιαίτερα θορυβώδες. -
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Γιατί το λες αυτό;
Έχουμε μια corolla sedan 1.4 μοντέλο 2004 και σε καμία περίπτωση δε μπορώ να χαρακτηρίσω κοντό το σασμάν. Με 97 άλογα που έχει ο κινητήρας πόσα χιλιόμετρα θα έπρεπε να πιάνει η κάθε σχέση; Η 4η π.χ. φτάνει τα ~180χλμ/ώρα. Έπρεπε να πιάνει περισσότερα; Νομίζω ότι με τις συγκεκριμένες σχέσεις το αυτοκίνητο έχει πολύ καλές επιδόσεις, χαμηλή κατανάλωση και δεν είναι και ιδιαίτερα θορυβώδες.Κι εμένα το Υ φτάνει στο κοντέρ τα 190+ στην ευθεία, αλλά δεν ξέρουμε αν είναι τόσα (σιγά μην είναι! ) κι επίσης τα πιάνει με την 5η κοντά στις 6700 νομίζω...Ο κόφτης είναι στις 7200 και δεν έχω ιδέα αν μπορεί να τον φτάσει με 5η!
Το θέμα δεν είναι πόσα πιανει, αλλά πόσες στροφές έχει σε κάθε σχέση... Εγώ θα ήθελα τρελά και μια 6η να πηγαίνω με 150-160 και 3500 στροφές πχ... -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Εγώ θα ήθελα τρελά και μια 6η να πηγαίνω με 150-160 και 3500 στροφές πχ...φίλε highfidelity είδα 150χλμ με 3850...για να έχεις τόσα με ατμοσφαιρικό θα θέλεις τουλάχιστον πολλά κυβικά ή τουρμπάτο θηρίο...
160 με 3500στροφές δηλαδή 270 με 6000... -
εγω εχω το 1,6 το sedan δεν ξερω αν εχει το ιδιο σασμαν και πιστευω οτι για ταξιδια θελει μια ακομα για να ειναι ανετο.
-
Γιατί το λες αυτό;
Έχουμε μια corolla sedan 1.4 μοντέλο 2004 και σε καμία περίπτωση δε μπορώ να χαρακτηρίσω κοντό το σασμάν. Με 97 άλογα που έχει ο κινητήρας πόσα χιλιόμετρα θα έπρεπε να πιάνει η κάθε σχέση; Η 4η π.χ. φτάνει τα ~180χλμ/ώρα. Έπρεπε να πιάνει περισσότερα; Νομίζω ότι με τις συγκεκριμένες σχέσεις το αυτοκίνητο έχει πολύ καλές επιδόσεις, χαμηλή κατανάλωση και δεν είναι και ιδιαίτερα θορυβώδες....
Το θέμα δεν είναι πόσα πιανει, αλλά πόσες στροφές έχει σε κάθε σχέση...Τα 180 με 4η τα πιάνει στις ~6400στροφές/λεπτό που είναι ο κόφτης.
Η 5η της corolla sedan 1.4 δίνει ~33 χλμ/1000 στροφές. Στις 4000στροφές/λεπτό πας δηλαδή με ~132χλμ/ώρα. Είναι γεγονός ότι οι στροφές αυτές δεν είναι και λίγες, ακόμα όμως και με 5η το αυτοκίνητο μπορεί να επιταχύνει, δεν πρόκειται δηλαδή απαραίτητα για ταξιδιάρικη σχέση. Όπως και να το κάνουμε για να πας με χαμηλές στροφές και μεγάλη ταχύτητα το αμάξι πρέπει να έχει άλογα και ροπή. Αλλιώς υπάρχει η πιθανότητα του να μην τραβάει ή και να καίει περισσότερο απ' ότι με μια σχέση κάτω λόγω του ότι πιέζεται ο κινητήρας. Ένα πιο μακρύ κιβώτιο λοιπόν ίσως να ταίριαζε στον 1.6, δε νομίζω όμως και στον 1.4. Η λύση μιας 6ης ταχύτητας είναι καλύτερη μιας και δε χαλάει την ομοιογένεια των μικρότερων σχέσεων. -
πάντως σχεδόν όλοι έχουν υιοθετήσει το 205-55-16 για τα μικρομεσσαία μοντέλα.
ελπίζω αυτό να ρίξει τις τιμές...στα λάστιχα. -
παντως για επαρχια που κυκλοφορει περισσοτερο το δικο μας εχει πολυ καλο κιβωτιο.
Αλλα εθνικη που κυκλοφορει συχνα εμενα τουλαχιστον δεν μου αρεσει. -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Εγώ θα ήθελα τρελά και μια 6η να πηγαίνω με 150-160 και 3500 στροφές πχ...
φίλε highfidelity είδα 150χλμ με 3850...για να έχεις τόσα με ατμοσφαιρικό θα θέλεις τουλάχιστον πολλά κυβικά ή τουρμπάτο θηρίο...
160 με 3500στροφές δηλαδή 270 με 6000...Θα ήθελα μια 6η overdrive! Ζηλεύω το 2.0 Vectra του ξαδερφού μου που έχει τα 200 με...5000 στροφές! Εγώ είμαι αναγκασμένος να ταξιδεύω με 140 αλλιώς πρεπει να...δυναμώσω την μουσική! Αντίστοιχα η Xsara 1.6 του πατέρα μου είναι πολύ πιο ήσυχη στο ταξίδι, αν θυμάμαι σωστά έχει 160 με 4500 στροφές, ενώ εγώ τα έχω 20 χιλιόμετρα κάτω...
Δεν ξέρω, θεωρώ απαραίτητω ένα 6άρι με μια μακριά 6ή και πυκνή διάταξη στις υπόλοιπες... -
Θα ήθελα μια 6η overdrive! Ζηλεύω το 2.0 Vectra του ξαδερφού μου που έχει τα 200 με...5000 στροφές! Εγώ είμαι αναγκασμένος να ταξιδεύω με 140 αλλιώς πρεπει να...δυναμώσω την μουσική! Αντίστοιχα η Xsara 1.6 του πατέρα μου είναι πολύ πιο ήσυχη στο ταξίδι, αν θυμάμαι σωστά έχει 160 με 4500 στροφές, ενώ εγώ τα έχω 20 χιλιόμετρα κάτω...
Δεν ξέρω, θεωρώ απαραίτητω ένα 6άρι με μια μακριά 6ή και πυκνή διάταξη στις υπόλοιπες...Και τα δύο αυτοκίνητα που αναφέρεις έχουν περισσότερα κυβικά, μεγαλύτερη ιπποδύναμη και μεγαλύτερη ροπή. Θεωρώ απόλυτα λογικό λοιπόν να μπορούν να υποστηρίξουν ευκολότερα πιο μακριές σχέσεις ή μια 6η overdrive. Καλώς ή κακώς η Lancia Y που έχεις (αν έχω καταλάβει καλά), ανεξαρτήτως κυβισμού, το πιο πιθανό είναι ότι στην καθημερινή οδήγηση επωφελείται από την επιλογή των σχέσεων του κιβωτίου της.
Όπως τα λες το Vectra δίνει ~40χλμ/1000στροφές, η Xsara δίνει ~35,5χλμ/1000στροφές, ενώ το δικό σου δίνει ~31χλμ/1000στροφές. Μήπως αν η 5η σου έδινε π.χ. 35χλμ/1000στροφές το αμάξι θα ψόφαγε; Μήπως δηλαδή δεν έχει επαρκή ισχύ για να υποστηρίξει μια τέτοια επιλογή ή την επιλογή μιας 6ης overdrive; Αντίστοιχα, αν είχε 6η το αμάξι σου πιθανόν να κόστιζε περισσότερο όταν το είχες αγοράσει. Μήπως αυτό οδηγούσε σε μείωση πελατών; -
Ο χρήστης JHON_STARLET έγραψε:
ακομα και στην toyota να δουλευει τι κερδος εχει?
Αν ειναι παντως στον δρομεα τον ξερω σιγουρα οπως και με ξερει αν δει το αυτοκινητο μου.
γιατι η φωτο ειναι εξω απο την toyota.Οχι, δεν δουλεω στην Toyota. Το αυτοκίνητο σίγορα το ξέρω. Στείλε μου e-mail.
-
Η εργονομία και το επίπεδο εξοπλισμού δεν επιδέχονται κριτικής. Η σχεδιαστική λογική υιοθετεί το καλλίγραμμο και δυναμικό προφίλ των προτάσεων της Lexus. Πιστεύω ότι η Corolla δείχνει πιο όμορφη και αναβαθμισμένη από ποτέ.
Γιατί δεν επιδέχονται κριτική; Ποια έκδοση έχεις; Τι παραπάνω έχει από τ' άλλα αυτοκίνητα της κατηγορίας; ΟΚ, έχει αερόσακους να φουσκώσεις άνετα ένα ....Zodiac, αλλά πέραν αυτού;
Δείχνει σίγουρα ομορφότερη από την προηγούμενη, αν και είναι μάλλον συντηρητική, δεν βλέπω να μοιάζει σε Lexus (δυστυχώς...).
Το χειροκίνητο 5άρι κιβώτιο είναι θετικό και έχει πολύ καλή αίσθηση, αλλά είναι κοντό σε κλιμάκωση, αναγκάζοντας τον κινητήρα να δουλεύει ψηλά στο ταξίδι, θα περίμενα ένα 6άρι κιβώτιο.
5άρι σ' αυτή την κατηγορία είναι μεγάλο μείον κατ' εμέ! Το 6άρι είναι εκ των ων ουκ άνευ! Ησυχο ταξίδι, οικονομία, καλύτερη κλιμάκωση κλπ κλπ... Επρεπε να δίνει 6άρι εν έτει 2007! Εδώ το έδινε στην G6!
Σχεδιαστηκά αν κοιτάξεις μπροστά την μάσκα και τα φανάρια μπορείς να πείς ότι μοιάζει με Lexus. Και όμως είναι οικονομικό και έχει καλή κλιμάκωση στις σχέσεις.
-
Δεν αμφιβαλω οτι η νεα corolla kai to Auris θα ειναι καλα αυτοκινητα.Διαβαζοντας ομως τους τελευταιους 4Τ ,μου γεννηθηκαν ορισμενες σκεψεις.
Θυμαμαι το 1991-92 οταν παρουσιστηκε η νεα τοτε corolla, να γραφονται σχεδον τα ιδια πραγματα .Το ποσο εχει βελτιωθει,το ποσο πιο καλη οδικη συμπεριφορα και κρατημα εχει και γενικοτερα το ποσο 'Ευρωπαικη' ειχε γινει h corolla .Οπως αποδεικνυοταν εκ των υστερων ομως,το αυτοκινητο υστερουσε σε καποιους συγκεκριμενους τομεις σε σχεση με τους ευρωπαιους ανταγωνιστες του.
Η ιστορια επαναληφθηκε και με τα επομενα μοντελα,αν και οφειλω να πω οτι τωρα ειναι διθυραμβικα για την αναρτηση του νεου μοντελου.
Το αυτοκινητο δεν το εχω οδηγησει ακομα απλα καπου ενιωσα ενα deja -vu,με τη παρουσιαση της νεας γενιας την οποια και αυτηθα κρινει η ιστορια... -
Ενα πράγμα μου κάνει εντύπωση:
Γιατί η Toyota κράτησε τον κινητήρα 1.4cc 97ps. Θα μπορούσε, να τοποθετηθεί ο κινητήρας 2ZR-FE 1.8cc 136ps που κυκλοφορεί στην Ιαπωνία και Αμερική. -
Ενα πράγμα μου κάνει εντύπωση:
Γιατί η Toyota κράτησε τον κινητήρα 1.4cc 97ps. Θα μπορούσε, να τοποθετηθεί ο κινητήρας 2ZR-FE 1.8cc 136ps που κυκλοφορεί στην Ιαπωνία και Αμερική.γιατί προφανώς πουλάει
Toyota Corolla (4d) & Auris (5d) 2007