-
Από την άποψη ότι έχουμε τα καλά παιδιά με καλή ανάρτηση και τα αποπαίδια με ημιάκαμπτο το κόστος του οποίου το έχουμε αποσβέσει και δεν μας επιβαρύνει ιδιαίτερα ώστε να κρατήσουμε χαμηλά τις τιμές...
Άσχετο, αλλά το αντίπαλο δέος ( ) έχει σε όλα τα μοντέλα του αντίστοιχου segment πιο εξελιγμένες αναρτήσεις από τον ημιάκαμπτο, είτε μιλάμε για 75 άλογα, είτε μιλάμε για 200+ άλογα. -
Γι'άυτό ο συνειδητοποιημένος καταναλωτής πρέπει να κοιταει τι αγοράζει με τα χρήματα που διαθέτει. Αν με τον ημιάκαμπτο το αυτοκίνητο ειναι ΟΚ τι σημασία έχει η ανάρτηση των ακριβότερων?
Με την ίδια λογική είναι αποπαίδια τα Golf 1.4 FSi? επειδή δεν έχουνε τουρμπο κλπ?
-
Απλά και τα TSI αλλά και το FOCUS έχουν πολλαπλούς συνδέσμους (που θεωρείται εξελιγμένη ανάρτηση) και το κόστος για το καταναλωτή είναι χαμηλό. Σε σχέση με τις τιμές που είδα να αναγράφονται πιο πάνω για τα απλά μοντέλα κορόλλα πάντα.
Δεν έχω πρόβλημα για το αν η Corolla έχει ημιάκαμπτο ή όχι. Απλά δεν θεωρώ σοβαρό να έχεις 'καλή' ανάρτηση στην καλή έκδοση (Μια και αυτό υπονοείς ως κατασκευαστής) και οι φτηνές εκδοχές να θεωρούνται αποπαίδια (βάζοντας φτηνές λύσεις), όταν ο ανταγωνισμός κινείται διαφορετικά. -
θα 'χουμε νέα ημικαμπτιάδα;
-
θα? ήδη ξεκίνησε
-
Δεν θεωρώ καλύτερη ή χειρότερη ανάρτηση τον ημικαμπτόμενο άξονα....
Θεωρώ απλά ότι η ΤΟΥΟΤΑ μάλλον προκειμένου να κρατήσει χαμηλά το κόστος παραγωγής εφοδιάζει την φτηνή έκδοση με φτηνή λύση (χώρις ιδιαίτερο κόστος εξέλιξης) και την ακριβή έκδοση με ακριβότερη λύση, όταν άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες εφοδιάζουν με ακριβότερες λύσεις όλες τις εκδόσεις.
Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η ΤΟΥΟΤΑ δεν έχει δικαίωμα να το κάνει, αλλά αυτόματα δημιουργεί την αίσθηση ότι το ένα είναι καλό και στο άλλο ότι φτηνό βρήκα έβαλα (που είναι η εξέλιξη σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο, οεο?) . -
Στο τεύχος των 4 τροχών , σε συνέντευξη του αρχιμηχανικού νομίζω είπε ότι είναι συνειδητή επιλογή η διαφορετική πίσω ανάρτηση λόγω διαφορετικού προσανατολισμού. Οι γρήγορες εκδόσεις θα έχουν πολλαπλούς συνδέσμους και οι απλές ημιάκαμπτο. Όσο αφορά το στήσιμο θα το δείξουν οι δοκιμές επί ελληνικού εδάφους. Για τα αυτοκίνητα του ομίλου VAG είναι λογικό η χρήση αφού το κόστος μοιράζεται σε 4 κατασκευαστές και όχι σε ένα. Επίσης όσον αφορά τη ford και αυτή μοιράζεται σε παραπάνω από 1 εταιρείες.
-
Ο χρήστης babisp έγραψε:
Στο τεύχος των 4 τροχών , σε συνέντευξη του αρχιμηχανικού νομίζω είπε ότι είναι συνειδητή επιλογή η διαφορετική πίσω ανάρτηση λόγω διαφορετικού προσανατολισμού. Οι γρήγορες εκδόσεις θα έχουν πολλαπλούς συνδέσμους και οι απλές ημιάκαμπτο. Όσο αφορά το στήσιμο θα το δείξουν οι δοκιμές επί ελληνικού εδάφους. Για τα αυτοκίνητα του ομίλου VAG είναι λογικό η χρήση αφού το κόστος μοιράζεται σε 4 κατασκευαστές και όχι σε ένα. Επίσης όσον αφορά τη ford και αυτή μοιράζεται σε παραπάνω από 1 εταιρείες.Προσωπικά, ως καταναλωτή δεν με απασχολεί που μοιράζεται η λύση...Με απασχολεί ότι καλούμαι να πληρώσω ένα αυτοκίνητο με χαμηλού κόστους λύσεις σε τιμή που μπορώ να έχω αυτοκίνητο με λύσεις ακριβότερες και (σύμφωνα με τον ειδικό τύπο) καλύτερες σε δυναμικά χαρακτηριστικά...
Ασχετο αλλά το FOCUS με τοn απλό 1.6 και τους πολλαπλούς έχει άλλο προσανατολισμό από την απλή COROLLA??? -
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Στο τεύχος των 4 τροχών , σε συνέντευξη του αρχιμηχανικού νομίζω είπε ότι είναι συνειδητή επιλογή η διαφορετική πίσω ανάρτηση λόγω διαφορετικού προσανατολισμού. Οι γρήγορες εκδόσεις θα έχουν πολλαπλούς συνδέσμους και οι απλές ημιάκαμπτο. Όσο αφορά το στήσιμο θα το δείξουν οι δοκιμές επί ελληνικού εδάφους. Για τα αυτοκίνητα του ομίλου VAG είναι λογικό η χρήση αφού το κόστος μοιράζεται σε 4 κατασκευαστές και όχι σε ένα. Επίσης όσον αφορά τη ford και αυτή μοιράζεται σε παραπάνω από 1 εταιρείες.
Προσωπικά, ως καταναλωτή δεν με απασχολεί που μοιράζεται η λύση...Με απασχολεί ότι καλούμαι να πληρώσω ένα αυτοκίνητο με χαμηλού κόστους λύσεις σε τιμή που μπορώ να έχω αυτοκίνητο με λύσεις ακριβότερες και (σύμφωνα με τον ειδικό τύπο) καλύτερες σε δυναμικά χαρακτηριστικά...
Ασχετο αλλά το FOCUS με τοn απλό 1.6 και τους πολλαπλούς έχει άλλο προσανατολισμό από την απλή COROLLA???Δεν νομίζω ότι η μελλόντικη έκδοση με τα 250 ή η τωρινή diesel (Δυστυχώς μόνο για τους χαζούς Ευρωπαίους) με τα 177 άλογα της corolla απευθύνεται στον ίδιο οδηγό με την 1.6 ή την 1.4. Σίγουρα οι πολλαπλοί σύνδεσμοι είναι καλύτεροι αλλά σε περίπτωση που χρειαστούν μια συντήρηση ή επισκευή το ποιό θα είναι το κόστος. Δυστυχώς δεν το γνωρίζω και καλό θα ήταν αν κάποιος έχει μια άποψη για το κόστος επισκευής πολλαπλών συνδέσμων ας το πει για να μάθουμε και εμείς.
-
Ο χρήστης Lippi έγραψε:
Προσωπικά, ως καταναλωτή δεν με απασχολεί που μοιράζεται η λύση...Με απασχολεί ότι καλούμαι να πληρώσω ένα αυτοκίνητο με χαμηλού κόστους λύσεις σε τιμή που μπορώ να έχω αυτοκίνητο με λύσεις ακριβότερες και (σύμφωνα με τον ειδικό τύπο) καλύτερες σε δυναμικά χαρακτηριστικά...
Ασχετο αλλά το FOCUS με τοn απλό 1.6 και τους πολλαπλούς έχει άλλο προσανατολισμό από την απλή COROLLA???Δεν νομίζω ότι η φημολογούμενη μελλόντικη έκδοση με τα 250 ή η τωρινή diesel (Δυστυχώς μόνο για τους χαζούς Ευρωπαίους) με τα 177 άλογα της corolla απευθύνεται στον ίδιο οδηγό με την 1.6 ή την 1.4 ή τις πιο αδύναμες diesel. Σίγουρα οι πολλαπλοί σύνδεσμοι είναι καλύτεροι αλλά σε περίπτωση που χρειαστούν μια συντήρηση ή επισκευή το ποιό θα είναι το κόστος. Δυστυχώς δεν το γνωρίζω και καλό θα ήταν αν κάποιος έχει μια άποψη για το κόστος επισκευής πολλαπλών συνδέσμων ας το πει για να μάθουμε και εμείς.Το ζητούμενο σε αυτή την κατηγορία είναι το χαμηλό κόστος συντήρισης και τα απλά πράγματα έχουν μικρότερες χρηματικές απαιτήσεις.Το Focus έχει τον ίδιο προσανατολισμό με την corolla αλλά έχει τον ίδιο προσανατολισμό με το focus ST ? Ο κάθε κατασκευαστής έχει δικό του τρόπο σκέψης και αν είναι σωστός ή όχι φαίνεται στο τέλος κάθε χρόνου από τα κέρδη και τις ζημιές του
-
Ο χρήστης babisp έγραψε:
Δεν νομίζω ότι η φημολογούμενη μελλόντικη έκδοση με τα 250 ή η τωρινή diesel (Δυστυχώς μόνο για τους χαζούς Ευρωπαίους) με τα 177 άλογα της corolla απευθύνεται στον ίδιο οδηγό με την 1.6 ή την 1.4 ή τις πιο αδύναμες diesel. Σίγουρα οι πολλαπλοί σύνδεσμοι είναι καλύτεροι αλλά σε περίπτωση που χρειαστούν μια συντήρηση ή επισκευή το ποιό θα είναι το κόστος. Δυστυχώς δεν το γνωρίζω και καλό θα ήταν αν κάποιος έχει μια άποψη για το κόστος επισκευής πολλαπλών συνδέσμων ας το πει για να μάθουμε και εμείς.Το ζητούμενο σε αυτή την κατηγορία είναι το χαμηλό κόστος συντήρισης και τα απλά πράγματα έχουν μικρότερες χρηματικές απαιτήσεις.Το Focus έχει τον ίδιο προσανατολισμό με την corolla αλλά έχει τον ίδιο προσανατολισμό με το focus ST ? Ο κάθε κατασκευαστής έχει δικό του τρόπο σκέψης και αν είναι σωστός ή όχι φαίνεται στο τέλος κάθε χρόνου από τα κέρδη και τις ζημιές του
Ααααα, αμα ειναι ετσι τοτε αυτοι στην Toyota σιγουρα δεν τα ζυγισαν καλα τα πραγματα. Εγω θα υιοθετουσα ακομα ποιο απλη κατασκευη με ακομα ποιο φτηνο κοστος και αξιοπιστια*.... ΑΚΑΜΠΤΟΣ.... ολα τα λεφτα.
- Σαφως λιγοτερο πιεσμενος σαν λυση απο τον ημιακαμπτο, η των πολλαπλων
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Δεν νομίζω ότι η φημολογούμενη μελλόντικη έκδοση με τα 250 ή η τωρινή diesel (Δυστυχώς μόνο για τους χαζούς Ευρωπαίους) με τα 177 άλογα της corolla απευθύνεται στον ίδιο οδηγό με την 1.6 ή την 1.4 ή τις πιο αδύναμες diesel. Σίγουρα οι πολλαπλοί σύνδεσμοι είναι καλύτεροι αλλά σε περίπτωση που χρειαστούν μια συντήρηση ή επισκευή το ποιό θα είναι το κόστος. Δυστυχώς δεν το γνωρίζω και καλό θα ήταν αν κάποιος έχει μια άποψη για το κόστος επισκευής πολλαπλών συνδέσμων ας το πει για να μάθουμε και εμείς.Το ζητούμενο σε αυτή την κατηγορία είναι το χαμηλό κόστος συντήρισης και τα απλά πράγματα έχουν μικρότερες χρηματικές απαιτήσεις.Το Focus έχει τον ίδιο προσανατολισμό με την corolla αλλά έχει τον ίδιο προσανατολισμό με το focus ST ? Ο κάθε κατασκευαστής έχει δικό του τρόπο σκέψης και αν είναι σωστός ή όχι φαίνεται στο τέλος κάθε χρόνου από τα κέρδη και τις ζημιές του
Ααααα, αμα ειναι ετσι τοτε αυτοι στην Toyota σιγουρα δεν τα ζυγισαν καλα τα πραγματα. Εγω θα υιοθετουσα ακομα ποιο απλη κατασκευη με ακομα ποιο φτηνο κοστος και αξιοπιστια*.... ΑΚΑΜΠΤΟΣ.... ολα τα λεφτα.
Ισως το πιο value for money
-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Για καλύτερη οικονομία μπορούμε να καταργήσουμε και την αναρτηση και να βιδώσουμε τους τροχούς στο αμάξωμα με αφρολέξ που είναι απλό , φτηνό και...αφράτο! Χωρίς πίεση και ά-ν-ε-τ-α! Εννοείται πως η Toyota θα δίνει 6 χρόνια εγγύηση σε περίπτωση υγρασίας, βρώμας , δυσωδίας...
Εγώ πάντως είμαι μαζί της! Τι να τους κάνει τους πολλαπλούς συνδέσμους ο συνταξιούχος; Εδώ και άκαμπτο με φύλλα σούστας να του δώσεις , διαφορά δεν θα καταλάβει!
Η μόνη λύση για λίγη πρωτοπορία είναι ν'αρχίσει να χάνει κοινό, άρα και πωλήσεις από τους κορεάτες που φαίνεται να προσφέρουν πλέον αντίστοιχα προϊόντα στην κατηγορία... Η προηγούμενη γενιά ηταν ένα τεράστιο βήμα εμπρός. Η νέα είναι απλά ένα συμμάζεμα όσων ξέφυγαν πριν... Μηδέν πρόοδος! Α , συγνώμη ξέχασα τα ακόμη πιο...μαλακά πλαστικά!
Αμαν πια, ούτε πάνω τους να καθόμασταν (γι' αυτό υπάρχει το αφρολέξ...). -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
θα 'χουμε νέα ημικαμπτιάδα;et voila
ΥΓ. Η Alfa όταν θα βγάλει το rebadged GrandePunto με πολλαπλούς συνδέσμους πίσω δεν υποτιμά την νουμοσύνη μας κλπ κλπ? Δεν αντιμετωπίζει τους κατόχους Punto σαν αποπαίδια?
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
θα 'χουμε νέα ημικαμπτιάδα;
et voila
ΥΓ. Η Alfa όταν θα βγάλει το rebadged GrandePunto με πολλαπλούς συνδέσμους πίσω δεν υποτιμά την νουμοσύνη μας κλπ κλπ? Δεν αντιμετωπίζει τους κατόχους Punto σαν αποπαίδια?
Μήπως τελικά τα αποπαίδια είναι είναι όλοι αυτοί η βλάκες μηχανικοί της FORD και της VAG ο οποίοι ως ΗΛΙΘΙΟΙ βάζουν κοινές αναρτήσεις σε όλες τις εκδόσεις ΕΝΟΣ μοντέλου επιβαρύνοντας την εταιρία τους με έξτρα κόστος?
Μήπως τελικά κάποιοι έξυπνοι μηχανικοί στην προσπάθειά τους να δικαιολογήσουν το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στην ΤΟΥΟΤΑ είναι οι πιο ακριβοπληρωμένοι στον κόσμο (σε σχέση με τους εργαζόμενους σε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες) βάζουν φτηνές λύσεις και πωλούν τα αυτοκινητά τους σε τιμές ανάλογες με αυτοκίνητα με ακριβότερες λύσεις?
-
Φτηνή λύση μπορεί να ειναι ο ημιάκαμπτος, φτηνή λύση μπορεί να είναι τα σινεμπλόκ για γέλια σε πολλαπλούς συνδέσμους, φθηνή λύση μπορεί να ειάνι τα τραγικά ηλεκρονικά κλπ.
Γι'άυτό σημασία έχει το αποτέλεσμα.
Εγω όμως παρατηρώ κάποια ψυχολογικά στεγανά. Ο καταναλώτής δεν αρκείται στο δικό του αυτοκίνητο, θέλει το 'ίδιο' ακριβότερο αυτοκίνητο να είναι όσο πιο 'ίδιο' γίνεται ή να έχει μονο τις διαφορές που έχει συνηθίσει να αποδέχεται.
Αν πχ το Golf GTi είχε διαφορετικό αμάξωμα, πχ 20χιλ μακρύτερο μεταξόνιο θα στράβωναν όλοι γιατι η *σημαντική *αυτή διαφορά δεν υπάρχει στα απλά. Τώρα που έχει άλλα ελατήρια αμορτισέρ σινεμπλόκ αντιστρεπτικές ράβδους θεωρείται φυσιολογικό.
Αν μπορούσα να εντοπίσω τα αίτια της συμπεριφοράς αυτής θα έλεγα πως υποσυνείδητα κάποιος που αγοράζει μια βασική έκδοση ενός μοντέλου θέλει να αισθάνεται πως ανα πάσα στιγμή μπορεί να αλλάξει 1-2-10 εξαρτήματα και να έχει την ακριβότερη έκδοση.
Πχ ο αγοραστής του golf 1.4 με τα 75 άλογα θέλει να αισθάνεται πως με 2-3 αλλαγές σε bolt-on εξαρτήματα θα μπορούσε να έχει το GTI. Αν το GTI είχε διαφορετικό αμάξωμα πχ, χαλάει το όνειρο όσο και αν θα ήταν ραγικά ασύμφορο εξ΄'αρχής ή απραγματοποίητο για 1002 λόγους απο το 99.999% των αγοραστών βασικών εκδόσεων. -
ΙΚΕ: 'Φτηνή λύση μπορεί να ειναι ο ημιάκαμπτος, φτηνή λύση μπορεί να είναι τα σινεμπλόκ για γέλια σε πολλαπλούς συνδέσμους, φθηνή λύση μπορεί να ειάνι τα τραγικά ηλεκρονικά κλπ'
Συμφωνώ απολύτως.
Με τα υπολοιπα διαφωνώ. (Ουτως ή άλλως δεν μπορείς να μετατρέψεις το απλό GOLF ούτε καν το GT σε GTI, - σύμφωνα με τους 4Τ).Το σχόλιο μου έχει να κάνει καθαρά με την νοοτροπία μιας εταιρίας που προσπαθεί με δηλώσεις τύπου 'ο ημιάκαμπτος είναι μια χαρά λύση για το χαρακτήρα του αυτοκινήτου με την μικρή ιπποδύναμη' όταν αυτές συνοδεύονται από τιμολόγηση εξωφρενική (προσωπική άποψη) για τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου.
Αν το αυτοκίνητο έρθει σε ανταγωνιστική τιμή σε σχέση με ανάλογες προτάσεις της αγοράς τότε θα δικαιολογεί την επιλογή της φτηνής-δοκιμασμένης λύσης και θα πω και μπράβο (λέμε τώρα). -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Φτηνή λύση μπορεί να ειναι ο ημιάκαμπτος, φτηνή λύση μπορεί να είναι τα σινεμπλόκ για γέλια σε πολλαπλούς συνδέσμους, φθηνή λύση μπορεί να ειάνι τα τραγικά ηλεκρονικά κλπ.Γι'άυτό σημασία έχει το αποτέλεσμα.
+1000
εν τελειδεν εχει σημασια κατ εμε τι χρησιμοποιουν αρκει το αποτελεσμα να ειναι το θεμιτο. Με την καταλληλη μελετη και ενας ημιακαμπτος μπορει να προσφερει μια σχετικα καλη ανεση χωρις να γινει βαρκα το αμαξι και ετσι να διατηρησουν και ενα μεγαλο χωρο αποσκευων. Αλλωστε και η Fiat στο νεο Bravo αυτο εκανε... στηριξε το πισω πλαισιο της αναρτησης σε απορροφητικο υλικο ετσι ωστε να κανει καλυτερο το ride quality και να μπορεσει να σφιξει την αναρτηση χωρις side effects. Ολα λοιπον εχουν να κανουν με την μελετη αλλα και το κοστος.
Βεβαια, τωρα κατι προσπαθειες δικαιολογησης επιλογων του στυλ 'ο ημιακαμπτος ειναι ποιο αξιοπιστος απο τον πολλαπλων' η κατι σε 'ο ημιακαμπτος ειναι φθηνοτερος στην επισκευη μετα απο στουκα για αυτο και τον προτιμησαν...' εεεε καπου προκαλουν γελιο...
-
Ευτηχώς που το έκανε και η Fiat λοιπόν, τόσες άλλες εταιρίες ήτανε (και ειναι) αδικαιολόγητες
-
Έχει γίνει κάνα σχόλιο για το κινητήρα του?Στα χαρτιά,φαίνεται υποσχόμενος.
Toyota Corolla (4d) & Auris (5d) 2007