-
Ο χρήστης corsair έγραψε:
Δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο. Και γω πιστευω πως το giant leap ειναι το λιγο υπερβολη. Σπανιως οι απογονοι κανουν αλματα μεγαλα, και αν ειναι μεγαλα... τοτε τα εχει κανει ολη η κατηγορια.
Σε γενικες γραμμες παντως, οι φηφοι του Στρατη για μενα δεν ηταν οι αναμενομενοι και η αιτιολογηση καπου δεν με καλυπτει. Μου αφηνει μια αισθηση πως δεν τα εκρινε σφαιρικα τα πραγματα. But it's just me...
Όχι μόνο αυτό αλλά οι πολλοι βαθμοί στο νέο Yaris σε συνδιασμό με τα γνωστά μεγάλα διαφημιστικά πακέτα της Toyota στος 4Τ αφήνουν ερωτήματα...
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Δεν θα μπορουσα να συμφωνησω περισσοτερο. Και γω πιστευω πως το giant leap ειναι το λιγο υπερβολη. Σπανιως οι απογονοι κανουν αλματα μεγαλα, και αν ειναι μεγαλα... τοτε τα εχει κανει ολη η κατηγορια.
Σε γενικες γραμμες παντως, οι φηφοι του Στρατη για μενα δεν ηταν οι αναμενομενοι και η αιτιολογηση καπου δεν με καλυπτει. Μου αφηνει μια αισθηση πως δεν τα εκρινε σφαιρικα τα πραγματα. But it's just me...
Όχι μόνο αυτό αλλά οι πολλοι βαθμοί στο νέο Yaris σε συνδιασμό με τα γνωστά μεγάλα διαφημιστικά πακέτα της Toyota στος 4Τ αφήνουν ερωτήματα...
Οι 4Τ φίλτατε είναι εταιρεία δεν είναι φιλόπτωχον ταμείο...
-
Ο χρήστης sado έγραψε:
Οι 4Τ φίλτατε είναι εταιρεία δεν είναι φιλόπτωχον ταμείο...
Κανένας δεν εινια φιλόπτωχον ταμείο.
Και όλοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Εχεις αναγνωστες, εχεις καλη φήμη... τοτε γραφειος αξιοπιστα. -
Το θέμα μας είναι το COTY και όχι η εγκυρότητα-αξιοπιστία των περιοδικών. Καθένας έχει τις εμπειρίες ή και γνώσεις του επί του θέματος και σίγουρα δεν είναι επί του παρόντος να αναλυθεί στα πλαίσια του παρόντος topic.
Πριν την ψηφοφορία είχα πει ότι βλέπω 159 ή clio με επικρατέστερο το δεύτερο αφού δεν θυμάμαι αμάξι των 30.000Ε να έχει κερδίσει τον τίτλο. Τελικά επαληθεύτηκα αν και το νέο clio δεν μου άρεσε παρότι είμαι φίλος της γαλλικής εταιρείας. Τι να πω; Αυτοί που το ψήφισαν ίσως να είδαν κάτι που εμείς δεν είδαμε ακόμα. Ας περιμένουμε. -
Να πω κάτι;Ενώ ελάχιστοι από εδω μέσα έχουμε οδηγήσει το αυτοκίνητο το έχουμε ήδη θάψει.Να θυμίσω ότι το focus I έκανε δύο χρόνια να γίνει αποδεκτό;Δεν συγκρίνω τα δύο ενοείται,απλά ας το δούμε πρώτα και μετά λέμε ότι θέλουμε.Και εν τέλει γιατί ρε παιδιά στα πάντα να υπάρχει μια συνωμοσιολογία και μια καχυποψία;Ας σταματήσουμε τότε να διαβάζουμε, ν' ακούμε και να βλέπουμε οτιδήποτε.
-
Ο χρήστης athanasios έγραψε:
Να θυμίσω ότι το focus I έκανε δύο χρόνια να γίνει αποδεκτό;Άκόμα και απο τα περιοδικά..... και αυτό ειναι το περιέργο. Δεν αλλάξανε αποψη μολις το οδηγησανε αλλα αργοτερα...
-
Αυτοκίνητο σαν το focus που πήγε πολλά βήματα μπροστά(για την εποχή του) τόσο στον σχεδιασμό όσο και στο στήσιμο δεν είναι εύκολο να το συνηθίσεις και να το ανακαλύψεις από την πρώτη στιγμή.
'Οσο για την αποδοχή των περιοδικών παραθέτω δύο αποσπάσματα από την πρώτη δοκιμή των 4Τ τον Νοέμβριο του 1998
''Για το Φόκους σπεύσαμε να τοποθετηθούμε ευθύς εξαρχής: πρόκειται για το πιο ολοκληρωμένο
μοντέλο της Φορντ των τελευταίων (και όχι μόνο) ετών. Eίναι απόλυτα σύγχρονο σε όλους
τους τομείς και το κυριότερο κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί -ανεξάρτητα από το αν του
αρέσει αισθητικά ή όχι- ότι δεν έχει προσωπικότητα.
H πολυεθνική εταιρία διαφαίνεται ότι διαγράφει οριστικά το συντηρητικό της παρελθόν και
δεν μπορεί παρά να μας βρει απόλυτα σύμφωνους στην απόφασή της αυτή.
Tο Φόκους απέχει έτη φωτός από τα Έσκορτ, και επιτέλους είναι το πρώτο Φορντ της μικρής
μεσαίας κατηγορίας που όχι απλώς μπορεί να σταθεί απέναντι στον πολύ σκληρό ανταγωνισμό
επί ίσοις όροις αλλά και να διεκδικεί υπό προϋποθέσεις την πρώτη θέση.''
''FORD FOCUS 1.6
YΠEP
Xώροι για επιβάτες
Oδική συμπεριφορά
Aπόδοση φρένων (με ABS)
Aίσθηση συστήματος διεύθυνσης
Πολιτισμένος χαρακτήρας
Tιμή βασικής έκδοσηςKATA
Mακριά κλιμάκωση κιβωτίου (ειδικά 4η και 5η)
Aυξημένη κατανάλωση ''
Οι 4Τροχοί λοιπόν δεν ανακάλυψαν το Focus δύο χρόνια μετά,τα παραπάνω τα έγραψαν από την πρώτη στιγμή μόλις το οδηγήσανε. -
Αυτοκίνητο σαν το focus που πήγε πολλά βήματα μπροστά(για την εποχή του) τόσο στον σχεδιασμό όσο και στο στήσιμο δεν είναι εύκολο να το συνηθίσεις και να το ανακαλύψεις από την πρώτη στιγμή.
'Οσο για την αποδοχή των περιοδικών παραθέτω δύο αποσπάσματα από την πρώτη δοκιμή των 4Τ τον Νοέμβριο του 1998
''Για το Φόκους σπεύσαμε να τοποθετηθούμε ευθύς εξαρχής: πρόκειται για το πιο ολοκληρωμένο
μοντέλο της Φορντ των τελευταίων (και όχι μόνο) ετών. Eίναι απόλυτα σύγχρονο σε όλους
τους τομείς και το κυριότερο κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί -ανεξάρτητα από το αν του
αρέσει αισθητικά ή όχι- ότι δεν έχει προσωπικότητα.
H πολυεθνική εταιρία διαφαίνεται ότι διαγράφει οριστικά το συντηρητικό της παρελθόν και
δεν μπορεί παρά να μας βρει απόλυτα σύμφωνους στην απόφασή της αυτή.
Tο Φόκους απέχει έτη φωτός από τα Έσκορτ, και επιτέλους είναι το πρώτο Φορντ της μικρής
μεσαίας κατηγορίας που όχι απλώς μπορεί να σταθεί απέναντι στον πολύ σκληρό ανταγωνισμό
επί ίσοις όροις αλλά και να διεκδικεί υπό προϋποθέσεις την πρώτη θέση.''
''FORD FOCUS 1.6
YΠEP
Xώροι για επιβάτες
Oδική συμπεριφορά
Aπόδοση φρένων (με ABS)
Aίσθηση συστήματος διεύθυνσης
Πολιτισμένος χαρακτήρας
Tιμή βασικής έκδοσηςKATA
Mακριά κλιμάκωση κιβωτίου (ειδικά 4η και 5η)
Aυξημένη κατανάλωση ''
Οι 4Τροχοί λοιπόν δεν ανακάλυψαν το Focus δύο χρόνια μετά,τα παραπάνω τα έγραψαν από την πρώτη στιγμή μόλις το οδηγήσανε.Μεγαλε ειπα εγω κατι για τους τροχους?
Για τα περιοδικά είπα γενικά. Πρωτα τρωνε το αυγο τους και μετά γράφουν.
Ελα τωρα στην Ελλαδα είμαστε. Ανοιξε τοπικ αλλο να τα πουμε για αυτό το θέμα και αν θες να δουμε ποια ειναι η αξιοπιστία των αλλων σε σχέση με τους Τροχούς κλπ.Τωρα με το αποσπασμα που εγραψες μου ήρθε στο μυαλό γιατί πη΄ρα το αστρα και όχι το focus. Δε ανεβαινε τις ανηφόρες με 4η....
-
Όταν λες γενικώς ''τα περιοδικά'' δεν φαίνεται πουθενα ότι εξαιρείς τους 4Τ,γι αυτό κι έκανα την παράθεση.Kαι νομίζω ότι αδικείς αρκετούς ανθρώπους των άλλων περιοδικών όταν τους βάζεις όλους στο ίδιο τσουβάλι.(Ο Β.Χαρίτος,ο Κλ.Τριανταφυλλίδης,ο Πάνος Φιλιππακόπουλος και αρκετοί άλλοι στην πλειοψηφία τους παιδιά των 4Τ νομίζω ότι αξίζουν λίγο παραπάνω τον σεβασμό μας-ανεξάρτητα από τις διαφωνίες μας- για την πορεία τους στο χώρο και της γνώσης τους πάνω στην αυτοκίνηση.)
Κλείνουμε το θέμα αφού είμαστε εκτός topic. -
Όταν λες γενικώς ''τα περιοδικά'' δεν φαίνεται πουθενα ότι εξαιρείς τους 4Τ,γι αυτό κι έκανα την παράθεση.Kαι νομίζω ότι αδικείς αρκετούς ανθρώπους των άλλων περιοδικών όταν τους βάζεις όλους στο ίδιο τσουβάλι.(Ο Β.Χαρίτος,ο Κλ.Τριανταφυλλίδης,ο Πάνος Φιλιππακόπουλος και αρκετοί άλλοι στην πλειοψηφία τους παιδιά των 4Τ νομίζω ότι αξίζουν λίγο παραπάνω τον σεβασμό μας-ανεξάρτητα από τις διαφωνίες μας- για την πορεία τους στο χώρο και της γνώσης τους πάνω στην αυτοκίνηση.)
Κλείνουμε το θέμα αφού είμαστε εκτός topic.Εμενα η αποψη μου ειναι ξεκαθαρη και την εχω πει πολλες φορες και το τσουβαλι χωρα όσους πρεπει και αυτο το κρινει ο κοσμος και οι πωλήσεις
λεω λοιπον ότι ανάλογα με το διαφημιστικό budget που εχει κάθε εταιρια είναι δύσκολο να τη θάψεις αν χρειαστεί. (αν κάποιο αμάξι δεν είναι πάρα πολυ καλο)
Και θυμίζω το 5αρι (στα 10) που ειχε παρει το saxo στο ams ή στο auto triti καποτε.
Τοτε εκαναν να δουν διαφ απο το group πολυ καιρό πολυ πολυ καιρό....
Αυτά.
Τονίζω ότι το επάγγελμα του κριτή σε περιοδικό αυτοκινήτου (όπως και στο COTY) είναι πολύ παράξενο και είναι θεμα ισοροπίας ....
Το χέρι που σε συντηρεί πρέπει ταυρόχροναι να το στεναχωρήσεις.
Τωρα που βλέπω εγω τη διαφορά στους Τροχούς γενικότερα.
Το γεγονός ότι αντλούν διαφημιστικά έσοδα και από αλλους τομείς... ρουχα τσιγάρα κλπ.... τους δίνει τη δυνατότητα να είναι αντικειμενικοί και ΝΑΙ πιστεύω περισσότερο από τους αλλους του χώρου που πουλάνε και λιγότερο.
Αυτά φιλικά. Και νομίζω ότι είπαμε και περισυ αυτάΣε σχέση με το COTY πλεόν.
Πιστεύω ότι κάποτε πρέπει να κερδίσει και αμάξι μεγαλυτερης κατηγορίας, αλλα και εδω πέφτουμε θύματα των πωλήσεων.... Αυτά πουλάνε περισσότερο, αυτά ψηφίζουμε γενικότερα. Ειναι μπορστά απο την εποχή του ένα αμάξι, τότε ΝΑΙ να βγεί πρώτο -
-
Αν ο Ελληνας δε ψήφιζε το clio και το έριχνε στο passat θα έβγαινε το passat... Αρα πάλι ήταν ο ρυθμιστής
(Δε θελω να πειτε κάτι για τη γιαγιά μου και τις ρόδες...)
Car of the Year 2006