-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Και μια τελευταία συμβουλή. Μην κολάτε πίσω από τον μπροστινό και αφήνετε αυτούς που προσπαθούν να αλλάξουν λωρίδα, να το κάνουν. Διευκολύνει την κίνηση. Αν γκαζώσετε και τον αναγκάσετε να φρενάρει, οι άμοιροι που βρίσκονται πίσω 2-3 χλμ. τον ...ήπιανε
ναι, αλλά όταν μπαίνει σε χώρο για smart θα φρενάρω εγώ αναγκαστικά και θα τον πιουν όσοι είναι πίσω μου
Σωστος!!
Επισης γιατι να αφησω να αλλαξει λωριδα κάποιον που με το που κολαει λιιιιιιγο σε μια θελει να πάει στην δίπλα χωρις ουτε καν να βγάλει φλας, με τρομερο θρασος σαν να μου λέει 'τι θα κάνεις? Θα κολησω διπλα σου και θα με εφησεις'.. Ε οχι δεν θα σε αφησω!! Πρωτο γιατι ειναι θρασυτατος και 2ον γιατι με αυτον τον τροπο μεχρι να βρει τον χώρο να χωθεί θα εχει κλεισμενα 2 ρευματα!! Να βγαλει φλας λοιπον!!
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Μια παράκληση: Μπορεί κανείς να κάνει copy-paste το άρθρο σε ένα Post γιατί ο 64|V||-||V|3|V0$ ο proxy θεωρεί ότι το link είναι ...προνογραφικό. -
Οι άθλιοι οδηγοί που χρειάζονται 2 ή και τρεις λωρίδες για να στρίψουν στις καμπές μετά τον κόμβο της Renault (κατεβαίνοντας) δημιουργούν κίνηση ακόμα και στις δώδεκα το βράδυ!!
Γιάννης
-
Κάνω καθημερινά τη διαδρομή Ρέντης-Κάντζα και παρατηρόντας το φαινόμενο του μποτιλιαρίσματος διαπίστωσα ότι οι αιτίες που το προκαλούν είναι οι πιο κάτω:
1)Αλλαγή λωρίδας χωρίς λόγο, απλά για να περάσουμε ένα, δύο αυτοκίνητα. Ακουμπά ο πίσω το φρένο, λίγο πιο πολύ ο πιο πίσω και μετά από 10-20 αυτοκίνητα στοπ!
2)Φορτηγά στην αριστερή λωρίδα. Βλέπετε δεν μπορεί να πάει το επικαθήμενο με 120 δεξιά!
3)Τρακάρισμα.
Για το πρώτο και το δεύτερο δεν μπορεί κανείς να κάνει τίποτα, είναι θέμα οδηγικής παιδείας και δυστυχώς σύμφωνα με τους νόμους του κράτους απαγορεύετε να πυροβολείς...
Ειδικά στην έξοδο της Αττικής Οδού προς Πειραιά γίνετε το εξής, που μόνο ο κλασικός μπιπ Έλληνας θα μπορούσε να κάνει! Η έξοδος έχει δυο λωρίδες που μετά από 100 μέτρα καταλήγουν στην εθνική. Αυτοί που κατεβαίνουν την εθνική προσπαθούν να μπουν σε αυτές τις λωρίδες για να περάσουν 5-10 αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να γίνετε το μπάχαλο! Κάθε μέρα είμαι με αριστερό φλας για να μπω στην εθνική και πρέπει να κάνω σφήνες ανάμεσα σε αυτούς που προσπαθούν να μπουν στις 2 λωρίδες της Αττικής Οδού! Μετά αυτοί οι κλασικοί μπιπ Έλληνες ξαναβγένουν στην εθνική με αποτέλεσμα να διμιουργήτε μποτιλιάρισμα χωρίς λόγο.
Αν μάθουμε να οδηγούμε θα παίζουμε μπάλα στο δρόμο... -
Όπως και να το κάνουμε είναι μεγάλος ο φόρτος και αυτό οδηγεί σε επιθετικότητα και εντάσεις.... αρχές Αυγούστου όλοι κάναν ό,τι θέλανε αλλά δεν υπήρχε πρόβλημα....
-μεγάλη πληγή η κατάληψη της ΛΕΑ... όλοι αυτοί θα πρέπει να μπουν στην δεξιά όπου δεν υπάρχει ΛΕΑ, βιάζουν τη δεξιά λωρίδα που προσπαθεί να μετακομίσει προς την μεσαία οπότε επηρεάζεται και η μεσαία κλπ.
-το ίδιο πρόβλημα και όσοι προσπαθούν να κάνουν τις εξόδους μιας λωρίδας έξοδο 2 λωρίδων όπως πχ όσοι ανεβαίνουν και θέλουν να πάνε για Πάρνηθα.... ο χαμός και τελικά επηρεάζονται και καθυστερούν όλες οι λωρίδες....- είμαι κι εγώ από αυτούς που διάβασαν τη σχετική μελέτη για τα κύματα και τα κενά κλπ πριν από χρόνια και όντως χρησιμοποιώ αυτήν την τεχνική με μεγάλη επιτυχία, μακάρι να το έκαναν περισσότεροι. Θα ήθελα να είχα 1-2 φίλους και να το κάναμε συγχρόνως σε όλες τις λωρίδες. Καλύτερα από 2 αυτοκίνητα σε κάθε λωρίδα με μεγάλο κενό εμπρός! Μάλλον θα μας λυντσάρανε κάποιο κάφροι...
- καλό είναι να έχεις κενό μπροστά και όταν σταματήσεις. Έτσι θα ξεκινήσεις όταν ξεκινήσει και ο μπροστινός σου, αν όλοι είχαν κενό θα ξεκινάγαν όλοι μαζί και θα επιτάχυναν όλοι μαζί και τελικά η μέση ταχύτητα της λωρίδας θα ήταν πολύ υψηλότερη. Αντίθετα αν είσαι κολλημένος πρέπει να περιμένεις να ξεκινήσει ο εμπρός σου να κάνει μια απόσταση ασφαλεία; 2-3 μέτρων και μετά φεύγεις εσύ και μετά από 2-3 μέτρα ο από πίσω σου κλπ.
-αυτοί οι επιθετικοί που αλλάζουν λωρίδες καλώς να μπούνε μπροστά μου (τους προκαλεί και το μεγάλο κενό), κατά προτίμηση μετά από χρήση φλάς, έτσι κι αλλιώς θα ξαναφύγουν μόλις φτάσουν στο τέλος του κενού και συνειδητοποιήσουν ότι δεν πάει πιο γρήγορα η λωρίδα μου....
-είναι πιο εύκολο να το κάνεις στην αριστερή. Στη μεσαία σε καθυστερούν αυτοί που μπαίνουν από τη δεξιά όταν τους χώνονται οι από τη ΛΕΑ αι γίνεται μια άτακτη και επικίνδυνη κατάσταση... Επίσης τα μηχανάκια πηγαίνουν μεταξύ μεσαίας και αριστερής προστατεύοντας κατά κάποιον τρόπο την αριστερή....
-είμαι από αυτούς που μόλις μπαίνω πάω αμέσως στην αριστερή (με κόσμιο και όχι επικίνδυνο τρόπο) καθώς στο σημείο εκείνο γίνεται ένας πανικός λόγω επικείμενης εξόδου σε συνδυασμό με μεγάλη ΛΕΑ κλπ. Το να μείνω δεξιά δεν βοηθάει κανένα. - επίσης η αριστερή είναι η πιο γρήγορη λωρίδα στη Βουλιαγμένης (όχι σε ταχύτητα αλλά σε αποτέλεσμα) όσοι πάρουν άλλη και αρχίζουν τα προσπεράσματα από δεξιά αριστερά κλπ σπάνια είναι πιο μπροστά από μένα στο φανάρι που πηγαίνω χαλαρά και χωρίς άγχος όσο μου επιτρέπει ο χώρος που έχω μπροστά μου.
-
εφοσον ισχυουν ολα αυτα για τη δεξια και μεσαια λωριδα στο ποταμι, γιατι τοτε αυτες ειναι πιο γρηγορες απο την αριστερη σε μποτιλιαρισμα?
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
εφοσον ισχυουν ολα αυτα για τη δεξια και μεσαια λωριδα στο ποταμι, γιατι τοτε αυτες ειναι πιο γρηγορες απο την αριστερη σε μποτιλιαρισμα?στην αρχή είναι πιο γρήγορες, μετά πήζουν κι ελευθερώνεται η αριστερή
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
εφοσον ισχυουν ολα αυτα για τη δεξια και μεσαια λωριδα στο ποταμι, γιατι τοτε αυτες ειναι πιο γρηγορες απο την αριστερη σε μποτιλιαρισμα?
στην αρχή είναι πιο γρήγορες, μετά πήζουν κι ελευθερώνεται η αριστερή
οχι, εχω παρατηρησει οτι ειναι πιο γρηγορες μεχρι που ελευθερωνεται ο δρομος!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Αυτό το έχω παρατηρήσει κι εγώ. Είναι πιο γρήγορη η δεξιά
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Αυτό το έχω παρατηρήσει κι εγώ. Είναι πιο γρήγορη η δεξιά
εγώ που τρώω το ποτάμι σχεδόν κάθε μέρα, βάζω 'σημάδια' για να ξέρω τι γίνεται... αν ΔΕΝ αλλάξουν λωρίδα κι από τη δεξιά μπουν με το ζόρι μεσαία και αριστερή, στην Αχαρνών σταματάνε και η αριστερή φεύγει.
Αν αρχίζουν τις ταρζανιές για να πάνε κάποιοι πιο γρήγορα και να πήζουν τους άλλους ναι
κι αν μπαινοβγαίνεις στη ΛΕΑ, πάλι πιο γρήγορα θα πας
-
Όταν ο μέσος Έλληνας οδηγός θεωρεί ότι η απόσταση ασφαλείας στα 80 χλμ/ώρα είναι τουλάχιστον 250 μέτρα....
Όταν ο μέσος Έλληνας οδηγός αρχίζει να φρενάρει από την Κηφισιά για να σταματήσει στη Γλυφάδα .....
Όταν ο μέσος Έλληνας οδηγός πιστεύει ότι όταν πηγαίνει με 90 και δεί ανοιχτή καμπή στην Εθνική, πρέπει να φρενάρει στα 70 για να την πάρει οριακά (πάλι Schumi έγινα) .....
Όταν ο μέσος Έλληνας οδηγός θέλει τόσο χρόνο για να ξεκινήσει μετά τον μπροστά του στο φανάρι, που προλαβαίνει να σκοτώσεις γάιδαρο πετώντας του γινομένα σύκα στο κεφάλι .....
Όταν κυκλοφορούν τόσα ταξί (η επιβάρυνση ενος ταξι ισούται με την επιβάρυνση που προκαλεί ο μέσος Έλληνας οδηγός υψωμένη στον βαθμό της αγένειάς του) ......... ε τότε, μην ψάχνετε να βρείτε λύση στο μποτιλιάρισμα .....
-
Αν και ταιριάζει και στα ΖΩΑ
Λόγω δυστυχήματος η ουρά στο κατέβασμα έφτανε στη Λυκόβρυση. Πως είχε γίνει όμως;
Νταλίκα κανονικά στη δεξιά λωρίδα και κάποιος κλασικό ελληνάρας πήγε να κάνει μαγκιές και να της χωθεί από ΔΕΞΙΑ και από τις κάθετες γραμμές πριν την είσοδο της ΑΟ στο ποτάμι, που ως γνωστόν απαγορεύεται να τις πατάς και φυσικά να βρίσκεσαι ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ
Θα το ξανακάνει; (θα πληρώσει και καλό κουστουμάκι)
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Θα το ξανακάνει; (θα πληρώσει και καλό κουστουμάκι)Θα το ξανακάνει. Γιατί πάντα φτάιει η 'κακιά στιγμή'. Α, και η υπερβολική ταχύτητα.
-
Παιδια, εγω μενω Πειραια και καθε πρωι βλεπω (πεζος) την αφορητη κινηση στο λιμανι απο τον Αγ.Διονυση μεχρι τον την πλατεια Κολωκοτρωνη.
Και νομιζω πως εχω (πια) την λυση του προβληματος.
Το βασικο μποτιλιαρισμα το δημιουργουν οι νταλικες αλλα και τα αυτοκινητα που αποβιβαζονται απο τα Κρητικα Καραβια το οποια φτανουν στον Πειραια την ωρα που **ολοι **πανε στην δουλειΑΑΑΑΑΑΑΑ τους!!!!!!!
Ας αλλαξουν τελος παντων το δρομολογιο των πλοιων αυτων να φτανουν 3-4-5 το ξημερωμα.
Το κερατο μου γ@μωωωωωωωωωω. (πω πω... τα πηρα παλι)
Και κανενας ομοφυλοφιλος (sic!) σε αυτον τον ... ερωτικο Δημο (πιο sic δεν γινεται) δεν δινει δεκΑΑΑρα.Αστε την Ποσειδωνος.
Εκει η βασικη αιτια για το καθημερινο τουλαχιστον μποτιλιαρισμα ειναι τα πεζοφαναρα και μονο.
Γι'αυτο και το μποτιλιαρισμα ξεκιναει απο το Φαληρο και τελειωνει στο Καλαμακι.
Τα πεζοφαναρα τα παταει ο καθε &#$%^^()() παπουλης και η καθε !@!^#@#$ γιαγιακα για να παει μια (&^$%#^& βολτα απεναντι στο &^%&$^&^$ το πεζοδρομιο *(μιας και το δικο τους πεζοδρομιο ειναι 'πιασμενο' απο κατι &%&$#@%$%^$^%#$ακες που το εχουν κανει κανονικο παρκινγκ)
Οταν το πεζοφαναρο το πατανε νεοτεροι, 9 στις 10 εχουν ηδη περασει πριν αναψει το (δικο τους) πρασινο με αποτελεσμα να σταματαει ολη η λεωφορος για να περασει ο κυριος κανεις!!!!!!Αλλα μην φοβαστε... χε χε χε... και εδω εχω την λυση.
Αερογεφυρες πεζων.
Με κυλιωμενες σκαλες για τους σεβασμιους παπουδες και γιαγιαδες, υποδομη για καροτσακια αναπηρων κτλ. Τι σκατα... τοσα δις δωσανε για το ρημαδι το ΤΡΑΜ που ειναι και αποτυχια. Εκει θα κωλοσουμε.
Ετσι λοιπον αποφευγουμε 1ον) τα τροχαια με πεζους (ουκ ολιγα) και το ανουσιο μποτιλιαρισμα... ρυπους... νευρα.... χαμενες εργατοωρες κτλ.Α ρε... καντε με πρωθυπουργο για .... 2 μερες
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
.Παλαιότερα είχα διαβάσει μία μελέτη που έλεγε ότι αν σε μία ουρά αυτοκινήτων ο πρώτος 'χαϊδέψει' το φρένο (ίσα που να ανάψουν οι αντίστοιχες λάμπες), τότε εξαιτίας του κάποια στιγμή και κάποια χιλιόμετρα πίσω τα αυτοκίνητα θα σταματήσουν...
Περίπου ετσι είναι.
Βασικά μελέτη του ΕΜΠ τμήμα Συγκοινωνιολόγων απέδειξε οτι σε ώρες αιχμής αν σε δρόμο που τα αυτοκίνητα κινούνται σταθερά με 50χλμ χωρίς σταμάτημα για φανάρια κλπ κάποιος πατήσει στιγμιαία το φρένο μειώνοντας ταχύτητα στιγμιαία στα 40χλμ, προκαλείται συμφόρηση για 30 λεπτά!!!!! -
Α και κάτι ακόμα που μου έτυχε χθές.
Φεύγοντας απο τον Πειραιά στην έξοδο προς ΣΕΦ, παραλίγο να με ακουμπίσει ασημί Renault Clio μεχρι που της κορνάρισα καθώς όλο και σύγγλινε πάνω μου ενώ η λωρίδα της ήταν ελεύθερη. Δε δίνω σημασία (τυχαίνει και στις καλύτερες οικογένειες, άλλωστε δέν είχα και όρεξη) καλιά 150αρι μέτρα παρακάτω και ενώ πάμε παράλληλα με 40-45χλμ τσουκ να σου τη πάλι κάνει δεξιά (χωρίς πρόθεση να μπεί στη δική μου λωρίδα αφού δεν είχε φλας και τησ έριχνα και κανα μέτρο προπορίας) πάλι κόρνα εγώ!!!
Στο φανάρι πιο κάτω σταματάμε (όπως είναι αναμενόμενο δίπλα δίπλα) και ΤΙ ΒΛΕΠΩ??????????
Η ΠΑΛΙΟ@@@@ΧΧΧΧΧ@@@ΜΕΝΗ είχε ενα περιόδικο πάνω στο τιμόνι και διάβαζε
Ηταν πολύ τυχερή που δεν είχα όρεξη αλλιώς ακόμα εκεί θα ήμασταν -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Αυτές οι δύο λωρίδες είναι ποιό γρήγορες μόνο από το ύψος των ΚΤΕΛ μέχρι λίγο πριν από την έξοδο της Αχαρνών όπου και πήζουν....
Αν κάτσεις στην αριστερή και πάρεις στόχο ένα οποιοδήποτε αυτοκίνητο που κινήται δίπλα σου θα δεις ότι μέχρι την έξοδο θα το έχεις ήδη φτάσει.. -
2 καλά σήμερα... αστυνομικοί 'φυλούσαν' τη ΛΕΑ σε Αχαρνών και Φιλαδέλφεια. Στην Αχαρνών είχαν βάλει και κορίνες κι ο αστυνομικός φαινόταν από μακριά, οπότε προλάβαιναν και χωνόντουσαν στη δεξιά Αν κάποιος δεν προλάβαινε, υποχρεωτικά Αχαρνών (αν ήθελε ας έκανε μαγκιές)
Στη Φιλαδέλφεια καλύτερα τα πράγματα, μόνο αστυνομικός και εκεί μπήκαν ΠΟΛΛΟΙ στον παράδρομο χωρίς να το θέλουν (ας ξανάκαναν μαγκιές και εκεί)
Δυστυχώς αυτό πρέπει να γίνεται κάθε μέρα (με τα ζώα που κυκλοφορούν) και καμία κλησούλα δεν θα βλαπτε.
Στην κάθοδο ένα ασθενοφόρο είχει κολλήσει στην αριστερή, αφού όλες οι λωρίδες και η ΛΕΑ ήταν πηγμένες
-
http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.p ... m=N16&aa=1
κατά τ'άλλα θέλουν να διώξουν τα SUV που προκαλούν κίνηση (να μην πούμε τι γίνεται κι όταν έχουν απεργία τα ταξί)
-
Υπάρχουν χιλιάδες κρατικοί κλητήρες που κυκλοφορούν στο κέντρο με αυτοκίνητα για να μεταφέρουν 1-10 έγγραφα ανά διαδρομή. Αν αντικαθίσταντο τα αυτοκίνητα με μοτοσυκλέτες, δεν θα ήταν πολύ καλύτερη η κατάσταση (με μεγαλύτερη οικονομία μάλιστα);
Aιτίες μποτιλιαρίσματος....