-
Στους κανόνες του φόρουμ αναγράφεται πως απαγορεύονται οι διαφημίσεις, αυτό στην πράξη πως ερμηνεύεται?
πχ αν έχω ταξιδιωτικό γραφείο μπορώ να ανοίγω τόπικ με τις εκδρομές που διοργανώνω (και φυσικά πουλάω) με το άλλοθι πως έχουν 'αυτοκινιτιστικού ενδιαφέροντος' περιεχόμενο?
edit: συνυπολογίστε ακόμα και την περίπτωση στο ως άνω παράδειγμα το γεγονός να μην κάνω τα τόπικ αυτά σαν ΙΚΕ αλλα πχ σαν IKE_TRAVEL
-
Στους κανόνες του φόρουμ αναγράφεται πως απαγορεύονται οι διαφημίσεις, αυτό στην πράξη πως ερμηνεύεται?
πχ αν έχω ταξιδιωτικό γραφείο μπορώ να ανοίγω τόπικ με τις εκδρομές που διοργανώνω (και φυσικά πουλάω) με το άλλοθι πως έχουν 'αυτοκινιτιστικού ενδιαφέροντος' περιεχόμενο?
edit: συνυπολογίστε ακόμα και την περίπτωση στο ως άνω παράδειγμα το γεγονός να μην κάνω τα τόπικ αυτά σαν ΙΚΕ αλλα πχ σαν IKE_TRAVEL
-
-
Εμένα μέ προβληματίζει κάτι άλλο σχετικό,πού έχει να κάνει μέ τούς αγωνιζόμενους στούς αγώνες αυτοκινήτου καί μέ τό φόρουμ τών Ελληνικών Αγώνων.
Γιατί νά μήν υπάρχει εκεί ένα τόπικ όπου ο κάθε αγωνιζόμενος θα ανέφερε τούς χορηγούς του;
Θα θεωρούσαμε ότι είναι διαφήμηση πού παραβιάζει τόν κανονισμό τού φόρουμ;
Μήπως όμως θα ήτανε μία κίνηση πού θα διαφήμιζε τούς χορηγούς,οί οποίοι πιθανότατα να οφελούταν περισσότερο καί (ξανά πιθανόν) θα επιχειρούσαν να χορηγήσουν περισσότερους;
Ειλικρινά μέ προβληματίζει εδώ καί πολύ καιρό αυτή η έλλειψη γνωστοποίησης τών χορηγών. -
ΗUNTER ενδιαφέρον το ερώτημα που θίγεις, ομολογώ δε το είχα σκεφτεί μιας και δεν παρακολουθώ ιδιαίτερα τους αγώνες.
Ισως το δικό σου ερώτημα είναι δυσκολότερο να απαντηθεί, το ποστ μου πιο πάνω αναφέρει κάτι πολύ συγκεκριμένο και για να γίνω ακόμα πιο σαφής μάλλον θα έπρεπε να ρωτήσω:
'ποιες διαφημίσεις απαγορευονται?'
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Γιατί νά μήν υπάρχει εκεί ένα τόπικ όπου ο κάθε αγωνιζόμενος θα ανέφερε τούς χορηγούς του;
l:Χωρίς να έχω διάθεση να 'χαλάσω' το θέμα του ΙΚΕ...
Ποιός θα διάβαζε ένα τόπικ με χορηγούς;
Ποιός θα έβλεπε ένα κανάλι ΜΟΝΟ με διαφημίσεις; -
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
l:Χωρίς να έχω διάθεση να 'χαλάσω' το θέμα του ΙΚΕ...
Ποιός θα διάβαζε ένα τόπικ με χορηγούς;
Ποιός θα έβλεπε ένα κανάλι ΜΟΝΟ με διαφημίσεις;Η προσπάθεια όμως από μόνη τής,δέν αξίζει;
Αυτοί οι χορηγοί,αυτό περιμένουν από τούς αγωνιζόμενους.
Προβολή.
Τό πόσοι θα τό διαβάσουν δέν τό ξέρουμε βέβαια,αλλά καί η τηλεόραση όταν παίζει διαφημίσεις,ποιός τίς βλέπει;
Σόρρυ ρε σύ ΙΚΕ πού τό πήγα αλλού πιό εξειδικευμένα. -
Δεν υπάρχει πρόβλημα
Αλλωστε και το δικό σας ερώτημα εμποεριέχεται στο γενικότερο δικό μου. Νομίζω δεν είναι σαφές ποιές διαφημίσεις επιτρέπονται και ποιές όχι.
Αλλωστε αυτό με τους χορηγούς μου ακούγεται λίγο περίεργο, δεν μπορεί κάθε αγωνιζόμενος να βάζει στην υπογραφή του τους χορηγούς του?
Εφόσον δεν δημιουργεί πρόβλημα με το μέγεθος της υπογραφής δε βλέπω γιατί θα πρέπει να ααπγορευεται (αν απαγορευεται) εφόσον βλέπω κάποιους έμπορους στο φόρουμ να το κάνουν.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
ΗUNTER ενδιαφέρον το ερώτημα που θίγεις, ομολογώ δε το είχα σκεφτεί μιας και δεν παρακολουθώ ιδιαίτερα τους αγώνες.Ισως το δικό σου ερώτημα είναι δυσκολότερο να απαντηθεί, το ποστ μου πιο πάνω αναφέρει κάτι πολύ συγκεκριμένο και για να γίνω ακόμα πιο σαφής μάλλον θα έπρεπε να ρωτήσω:
'ποιες διαφημίσεις απαγορευονται?'
ΙΚΕ, σε ποιο θέμα αναφέρεσαι συγκεκριμένα?
-
Γενικά μιλάω
αλλα ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό:
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=14275
Να διευκρινίσω πως το παρών τόπικ δεν είναι τόπικ παραπόνων, δεν έχω κανένα πρόβλημα με το φόρουμ και την διαχείρισή του (γι'αυτό και έχω τόσα ποστ άλλωστε ). Απλώς είχα αυτή την απορία, φαντάζομαι και άλλοι.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Γενικά μιλάωαλλα ενα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι αυτό:
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic.php?t=14275
Να διευκρινίσω πως το παρών τόπικ δεν είναι τόπικ παραπόνων, δεν έχω κανένα πρόβλημα με το φόρουμ και την διαχείρισή του (γι'αυτό και έχω τόσα ποστ άλλωστε ). Απλώς είχα αυτή την απορία, φαντάζομαι και άλλοι.
Τό συγκεκριμένο θέμα παραβαίνει άλλον έναν κανονισμό,αυτόν πού λέει ότι πρέπει ο χρήστης να είναι 'φυσικό πρόσωπο'.
Εδώ είναι κάποιος πού είναι....λέσχη.Είναι λίγο 'φλού' τα πράγματα μέν,αλλά λειτουργούνε καλά.
Ας περιμένουμε απάντηση από κάποιον διαχειριστή νά μας το ξεκαθαρίσει καλύτερα.
-
Το θεμα είναι πραγματικά δύσκολο στην αντιμετώπισή του!
Γενικά οι διαφημίσεις απαγορεύονται!!
Γι' αυτό και κατά καιρούς εχουν σβηστεί δημοσιεύσεις ή έχουν γίνει συστάσεις!
Κυρίως σε αυτές που αναφέρονται με τιμές, τηλέφωνα κλπ κλπ!
Βέβαια είναι σίγουρα δύσκολο να διακρίνεις ποιά καταχώρηση είναι 'αθώα' και ποιά όχι!
Οι 4Χ4 συνήθως οργανωνουν τέτοιες εκδρομές και τις δημοσιεύουν και εδω!
Και τις αφήνουμε!Αλλά άλλες που είναι καθαρά και μόνο για λόγους διαφημισης σβήνονται!
Η μπάλα βέβαια πολλές φορές παίρνει και 'αθώους' (π.χ. glf και το DVD του)!!
Γενικά μιλάμε συνήθως για διαφήμιση προϊόντων (όπως π.χ. κάποιος που στην πρώτη του δημοσίευση, και μοναδική, έλεγε για το πόσο καλό μαγαζί έχει και πόσο καλά και φτηνά συτοκίνητα μπορούμε να αγοράσουμε εκει!!)
Δύσκολο!
Συνήθως γίνεται παρατήρηση από τους ίδιους τους χρήστες πριν προλάβει να επέμβει ο moderator!
προσπαθούμε!!!
-
.
Και εμένα με ενόχλησε το συγκεκριμένο νήμα...
Ξεκίνησες την ΧΨΩ λέσχη;
Εύγε, κάνε τις κινήσεις που θεωρείς απαραίτητες, φτιάξε το (φυσικό και εικονικό) χώρο που θα φιλοξενήσει τα μέλη σου , πες το μας, και από εκεί και πέρα καλή τύχη...
Μην κάνεις φόρουμ στο φόρουμ...
(το παρόν μήνυμα δεν αποτελεί επίθεση παρά παράπονο).
-
Πως βλέπετε την χρήση προβολής-διαφημήσεως τότε στο singature κάθε χρήστη ?
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Πως βλέπετε την χρήση προβολής-διαφημήσεως τότε στο singature κάθε χρήστη ?Υπάρχει χρήστης με υπογραφή 'Μαγαζί Χ-Καλά τάδε προϊόντα'??!!!
Απαγορεύεται και γίνονται συστάσεις με pm!
Οπως και για 'περίεργα' avatar!! -
Οπότε απ'όσο καταλαβαίνω ισχύουν τα εξής:
Στα εκτός δρομου υπάρχει μια ελαστικότητα, όπως υπάρχει ελαστικότητα και στο τι είναι τελικά 'προιόν προς πώληση', αν πρόκειται για υπηρεσίες ή για κάποια συμμετοχή σε εκδήλωση είναι δυσκολο να θεωρηθεί διαφήμιση ενώ αν πρόκειται για υλίκό αντικείμενο τότε τα πράγματα είναι πιο σαφή.
Για τις διαφημίσεις ή 'διαφημίσεις' στις υπογραφές τα πράγματα είναι ακόμα πιο φλού. Εγω έχω σαν υπογραφή λίνκ για τη σελίδα μου (αν και δεν πουλάω κάτι) , άλλος μπορεί να έχει λίνκ για τη σελίδα του καταστήματός του και εφόσον δεν έχει στην υπογραφή του μυνήματα προτροπής (εδώ τα καλά λάστιχα πχ) τότε είναι οκ.
Για τα φυσικά πρόσωπα καταλαβαίνω πως είναι δύσκολο να ελεγθεί αν και φαντάζομαι πως τύποις απαγορευεται.
πχ εγώ είμαι μέλος στο jimnyclub, αν κάνω δευτερο account με nickname jimnyclub και ποστάρω δελτία τύπου και διαφημίσεις για εκδρομές θα είναι δύσκολο να μου γίνει παρατήρηση επειδή αν και θα είμαι ο ίδιος χρήστης θα μπαίνω με άλο ΙΡ (δεν έχω static) και οι διαφημίσεις μου θα κινούνται οριακά στο γράμμα του νόμου όπως αναφέρθηκε πιο πάνω.
Το jimnyclub (όπως και πολλοί παρόμοιοι σύλλογοι) είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα οπότε μάλλον δεν είναι το καταλληλότερο παράδειγμα, σκεφτείτε αντίστοιχα το ενδεχόμενο το δευτερο nickname μου να ήταν απο το 'ταξειδιωτικό γραφείο' travel_γιάννης
(δε θα το κάνω, παράδειγμα έφερα )
Νομίζω τα παραπάνω συνοψίζουν τις απαντήσεις που δόθηκαν, αν κάνω κάπου λκάθος διορθώστε με.
ευχαριστώ πολύ για την άμεση ανταπόκριση
-
Οντως είναι δύσκολο!
Αλλά τελικά αυτό που διαφοροποιεί είναι πως ο χρήστης συμπεριφέρεται!
Φαίνεται ο έμπορας!!
-
.
Πάντως κατα καιρούς έχω γράψει μηνύματα του στυλ:
**SPAM : SPAM : SPAM
SPAM : SPAM : SPAM
SPAM : SPAM : SPAM
**Ήμουν πολύ κοντά να το γράψω και στο εν λόγω νήμα αλλά συγκρατήθηκα...
-
Ο χρήστης kubiak έγραψε:
Ήμουν πολύ κοντά να το γράψω και στο εν λόγω νήμα αλλά συγκρατήθηκα...
Ενδιαφέρον
Τι είναι αυτό που σε συγκράτησε όμως???
-
Χα! Πάνω που άνοιξε το τόπικ, πλάκωσε ένας για να διαφημιστεί!
φάτε τον: http://www.4troxoi.gr/4tforum/profile.p ... le&u=11545
ιδού και το μοναδικό του ποστ ως τώρα:
http://www.4troxoi.gr/4tforum/viewtopic ... 908#393908 -
.
Ο χρήστης IKE έγραψε:
ΕνδιαφέρονΤι είναι αυτό που σε συγκράτησε όμως???
Κυρίως το ότι ήταν λέσχη και όχι εμπορικό κατάστημα ή κατάστημα παροχής υπηρεσιών, αλλά και το ύφος των μηνυμάτων που έχει κάνει συνολικά σαν μέλος (καθώς ο πρώτος λόγος δε θα ήταν από μόνος του ικανός να με συγκρατήσει)...
Χα! Πάνω που άνοιξε το τόπικ, πλάκωσε ένας για να διαφημιστεί!
φάτε τον:
φαγώθηκε...
χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα.
Διαφημίσεις στο φόρουμ