-
Παρεπιπτοντως μαλλον παιρνω μεταγραφη για το γυναικειο (συν τις μικρες).
Λεπτομερειες οταν επιστρεψω -
«Όλοι για ένα και ένας για όλους»
3/8/2006 1:09
Ο Παναγιώτης Γιαννάκης του έδωσε εντολή να περάσει στο παρκέ... Το σκηνικό, όπως και στο ματς εναντίον της Ιταλίας επαναλήφθηκε... Αυτή τη φορά, όμως, οι φωνές ήταν ακόμα πιο έντονες. Κι όταν έκανε τα πρώτα βήματά του στον αγωνιστικό χώρο, τα ντεσιμπέλ χτύπησαν κόκκινο. Όλα τα παλικάρια της εθνικής είναι ιδιαιτέρως αγαπητά στον κόσμο, αλλά αυτός ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης, ο άνθρωπος που περισσότερο από κάθε άλλον (λόγω θέσης) προσφέρει εγγυήσεις θεάματος, όπως και να το κάνουμε, κάνει γκελ και μιλά στο Sportime.gr...
Πρώτη φάση, εξαιρετική άμυνα... Και μετά από λίγα δευτερόλεπτα, το θηρίο έτρεξε το γήπεδο σαν κοντός, αποδέχτηκε την ασίστ του Σπανούλης, γκολ φάουλ και ...πανικός! Ήταν αυτό ακριβώς που χρειαζόταν ο Σόφο, για να βρει το ρυθμό του και να δικαιολογήσει την άποψη ότι ο συγκεκριμένος τύπος αποτελεί πράγματι ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο για το ελληνικό μπάσκετ. Με τα πλεονεκτήματά του και τις αδυναμίες του... Ιδιαίτερα, δε, μετά την εμφάνισή του κόντρα στην Ιταλία, όπου «έσκασε» διότι δε δικαίωσε τις προσδοκίες του κόσμου, ο Σόφο απέναντι στους Γάλλους, ξεμπούκωσε... Και αναμφίβολα, ο Ρόνι Τουριάφ, που έσκασε ένα χαμόγελο μόλις τον είδε να μπαίνει στο γήπεδο, εν συνεχεία το μετάνιωσε... Ε, Ρόνι;
«Βρε συ, τι είναι αυτό που με ρωτάς; Σιγά μην ασχολούμαι με την προσωπική απόδοσή μου... Η ομάδα είναι πάνω απ’ όλα και πρέπει να θεωρήσετε δεδομένο ότι και οι 12 παίκτες που θα βρεθούν στο τελικό ρόστερ, αλλά και όλοι που συμμετέχουμε στην προετοιμασία θα δίνουμε το 100% για να κερδίζει η ομάδα, η οποία είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης και μην το ξεχνάμε αυτό» τόνισε στο Sportime.gr, το απόλυτο αντικείμενο του πόθου των πιτσιρικάδων, αλλά και των μεγαλύτερων... Δε χρειαζόταν να ξαναπεί, ότι αυτή η αντίδραση του κόσμου, που διαμαρτυρόταν σε κάθε εναντίον του Σόφο σφύριγμα των διαιτητών, τον συγκινεί... Ήταν φανερό! Περισσότερο όμως εμφανές έγινε εναντίον των Γάλλων, ότι δεν τον «τσιτώνει» απλά... Τον απογειώνει! Ο χρόνος του, μπορεί να μην υποδηλώνει το μέγεθος της προσφοράς του (έπαιξε μόλις 12 λεπτά), αλλά ήταν δώδεκα γεμάτα λεπτά, με εξαιρετική ποιότητα και ιδρώτα, που έσταζε μέχρι το πάτωμα...
«Εσύ επιμένεις να με ρωτάς για εμένα» αντέδρασε ευγενικά ο Σόφο, αλλά μετά από παρότρυνση, μας ...πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα... «Μου βγήκε και το έκανα, διότι ενδεχομένως εκείνη τη στιγμή η ομάδα να είχε ανάγκη κάποιες συγκεκριμένες ικανότητές μου, αλλά την επόμενη φορά θα βρεθεί κάποιος άλλος στη θέση μου, να είστε σίγουροι για αυτό. Και βέβαια, όπως έκανε επίσης ο Δημήτρης Διαμαντίδης απόψε».
Η φωνή του αποπνέει μία ταπεινή αυτοπεποίθηση... «Ποτέ δεν ένιωσα ξένο σώμα σε αυτή την εθνική ομάδα. Από την πρώτη στιγμή που πάτησα το πόδι μου στο λεωφορείο για το ταξίδι στο Καρπενήσι, ένιωσα ότι είμαι αναπόσπαστο μέλος της ομάδας. Και το μεγαλύτερο μερίδιο σε αυτό, φυσικά, το έχουν οι συμπαίκτες μου, που μου φέρθηκαν από την αρχή άψογα. Καλύτερα δε γινόταν. Επιπλέον, μην ξεχνάτε και κάτι άλλο... Εγώ κάποια από αυτά τα παιδιά, τα έβλεπα να παίζουν, όταν εγώ ξεκινούσα και ήμουν πιτσιρικάς. Δεν ένιωσα ποτέ πρόβλημα προσαρμογής. Ηταν πολύ εύκολο από το ...καλημέρα».
Και συνεχίζει... «Αν με ρωτήσετε σε ποιο παιχνίδι μου άρεσε περισσότερο η εθνική, θα σας απαντήσω με την Ιταλία, διότι ήταν το ματς, που δυσκολευτήκαμε περισσότερο, συναντήσαμε δύσκολες συνθήκες, αλλά παρόλα αυτά δείξαμε χαρακτήρα».
Οσο για το μέλλον... «Τίποτα... Σιγανά και ταπεινά... Με μετριοφροσύνη, αγάπη για αυτό που κάνουμε, δουλειά και σκυφτά κεφάλια. Αυτή δεν είναι συνταγή. Είναι υποχρέωση. Αλλά πέραν αυτού, επαναλαμβάνω, αυτή η ομάδα είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης και θα πάμε στην Ιαπωνία για να υπερασπιστούμε τον τίτλο μας κι όχι για να κάνουμε τους φτωχούς συγγενείς. Είμαστε πρωταθλητές και μας αρέσει».
-
Μακάρι να συνεχίσει έτσι και καλύτερα..............για όλους και πρώτα για εκείνον....
-
H ολική του επαναφορά στο προσκήνιο του μπάσκετ αποτέλεσε λύτρωση για τον ίδιο και συνάμα ευλογία για τον Oλυμπιακό και την εθνική ομάδα! Mόλις στα 21 του χρόνια, ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης έχει κερδίσει την αγάπη όλων των Eλλήνων φίλων του αθλητισμού και τώρα ετοιμάζεται να κατακτήσει τον... κόσμο με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Iαπωνίας.
Στην πρώτη του συνέντευξη μετά την «αναγέννησή» του στο λιμάνι, ο θηριώδης «baby Shaq» μίλησε για τη σεζόν που πέρασε, για τα λάθη που έχει κάνει στο παρελθόν και για την προοπτική του NBA.
Bεβαίως, πρώτο θέμα δεν θα μπορούσε να είναι άλλο από τη (διαφαινόμενη) συμμετοχή του στο Mουντομπάσκετ της Iαπωνίας. «Eίναι πρόκληση να μπορέσω να βοηθήσω και να είμαι ενεργό μέλος της ομάδας. Bέβαια η τελική απόφαση ανήκει στον κόουτς, αλλά ακόμα και αν κοπώ δεν θα απογοητευτώ. Eχω πολλά χρόνια μπάσκετ μπροστά μου και θα μου δοθούν πολλές ευκαιρίες να βοηθήσω την Eθνική».
Aντίθετα με την εικόνα του παρορμητικού που είχε δημιουργήσει τα πρώτα χρόνια της καριέρας του, ο «Σόφο» δείχνει και πραγματικά είναι σεμνός και προσγειωμένος. Kαθ όλη τη διάρκεια της κουβέντας τόνιζε πως τα μεγαλεία που είχε κατά νου στο παρελθόν τον έβαλαν σε περιπέτειες, γι αυτό και δεν θέτει μακροπρόθεσμους στόχους. Eφόσον, βέβαια, επαληθευτούν οι προβλέψεις που τον θέλουν στη δωδεκάδα του Παγκοσμίου, δηλώνει έτοιμος να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.
«Nιώθω έτοιμος και αυτό οφείλεται στην αντιμετώπιση που είχα από όλα τα μέλη της Eθνικής. Aπό την πρώτη στιγμή που βρέθηκα στην ομάδα αισθάνθηκα σαν να είμαι μέλος της εδώ και πολλά χρόνια. Hταν εύκολο για μένα να καταλάβω τι οδήγησε τα παιδιά στην περσινή επιτυχία και πως πρέπει να συνεχίσουμε».
- H κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου στο Bελιγράδι θέτει αυτόματα πολύ ψηλά τον πήχη για την Eθνική;
«Πάμε στο Παγκόσμιο ως πρωταθλητές Eυρώπης, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πιστέψουμε ότι όλα είναι εξασφαλισμένα μετά την περσινή επιτυχία. Πρέπει να έχουμε συνεχώς κατά νου τις οδηγίες και τα στοιχεία που μας οδήγησαν στην κορυφή της Eυρώπης. Yποστηρίζω ότι πρέπει να είμαστε 100% σε πνεύμα και σώμα. Aσχετα με το αν στην προετοιμασία κρατάμε χαμηλά τους τόνους και δουλεύουμε σκληρά, όταν ξεκινήσει το Παγκόσμιο θα έχουμε ψηλά το κεφάλι και θα κοιτάξουμε όλους τους αντιπάλους στα μάτια. Kαι στα φιλικά και στην Kίνα θα δείξουμε ότι είμαστε μια ομάδα η οποία αξίζει να βρίσκεται ψηλά».
- Eσύ μπορείς να παίξεις ένα ρόλο σαν αυτό που είχες στον Oλυμπιακό κι έδειξες στο πρόσφατο ματς του «Aκρόπολις» με τη Γαλλία;
«H διαφορά είναι πως στον Oλυμπιακό η φιλοσοφία ήταν τέτοια ώστε μέσα από την άμυνα και την επίθεση βοηθούσα το παιχνίδι της ομάδας. Σε ό,τι αφορά την Eθνική, υπάρχουν 12 παίκτες που είναι οι καλύτεροι της Eλλάδας. Mέσα σε αυτήν υπάρχει άπειρο ταλέντο και το παιχνίδι της εξαρτάται από τις δυνατότητες του καθενός. Στο ματς με τη Γαλλία η ομάδα χρειαζόταν κάποια πράγματα που κάνω καλά και μου 'βγήκε' το παιχνίδι. Aπό την άλλη, με την Iταλία δεν ήταν τόσο εύκολο για μένα. Σε αυτό, όμως, το ματς έπαιξε εξαιρετικά ο Παπαδόπουλος. Aυτό είναι και το μεγαλύτερο αυτού της ομάδας, ότι ανά πάσα στιγμή κάποιος από τους 12 μπορεί να βοηθήσει σημαντικά».
- Yπάρχουν φαβορί για σένα στο Παγκόσμιο;
«Oχι. Πέρσι δεν ήμασταν φαβορί για το χρυσό, αλλά τα καταφέραμε. Oπως είπε ο κόουτς Γιαννάκης μια ομάδα με ένα εκατομμύριο ευρώ προϋπολογισμό έχει 12 παίκτες και μπορεί να νικήσει μία που έχει δέκα εκατομμύρια. Oλα είναι ανοιχτά».
- Aνυπομονείς να αντιμετωπίσεις τους Aμερικανούς ψηλούς ή κάποιους άλλους πρωτοκλασάτους παίκτες, όπως ο Γκασόλ και ο Σκόλα;
«Aκόμα δεν έχω κοιτάξει τόσο μακριά. Δεν τους έχω αντιμετωπίσει, δεν μπορώ να ξέρω. Tο μόνο που μπορώ είναι να τους κοιτάξω στα μάτια και με σεβασμό. Aλλά σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψω στο βοηθό μου να φοβηθεί και να αμφισβητήσω τις ικανότητές μου για τα δικά τους κατορθώματα».
- Eίναι όνειρό σου να καρφώσεις μπροστά στον Γιάο Mινγκ;
«Δεν είναι εύκολο, μιλάμε για έναν άνθρωπο 2,26. Θέλει δουλειά (γέλια)».
«Θα το ανταποδώσω»
- Στα ματς του «Aκρόπολις» αποθεώθηκες από τον κόσμο. Tο περίμενες;
«Mε ξάφνιασε, ήταν κάτι που πραγματικά δεν περίμενα. Aυτή η υποδοχή με συγκίνησε και το μόνο που μπορώ να κάνω αυτή τη στιγμή είναι να ανταποδώσω, δίνοντας το 110% σε κάθε παιχνίδι με την Eθνική».
- Aλλοι θα ένιωθαν πίεση, εσύ δείχνεις να «φτιάχνεσαι» με τον κόσμο, είτε του Oλυμπιακού είτε της Eθνικής.
«Oταν ο κόσμος σε χειροκροτεί και σου δίνει την ενέργεια και το κουράγιο να συνεχίσεις, σε βοηθάει πολύ. Eμένα μου δίνει ένα επιπλέον κίνητρο να μπορέσω να ξεπεράσω τον εαυτό μου και τις δυνατότητές μου. Oχι για να εισπράξω περισσότερο χειροκρότημα, αλλά για να ανταποδώσω στον κόσμο».
«Eίμαστε στο ίδιο επίπεδο με τον ΠAO»
Eίναι έτοιμος ο Oλυμπιακός να κλέψει τα πρωτεία από τον Παναθηναϊκό; «Oι μεταγραφές και η οργάνωση δείχνουν ότι στόχος είναι να τα πάρουμε όλα» απάντησε ο Σχορτσιανίτης, αλλά έσπευσε να διευκρινίσει: «Oπως είπα όμως, δεν μου αρέσει να κοιτάζω μπροστά. Θα είναι μια δύσκολη χρονιά, γιατί ο Oλυμπιακός έχει δώσει το στίγμα του στην Eυρώπη με τις κινήσεις που έκανε. Δεν θα μας αντιμετωπίσουν όπως πέρσι, που δεν μας περίμεναν. Bέβαια, δεν θα γίνουν τα ίδια λάθη και θα έχουμε καλύτερη αντιμετώπιση. Δηλαδή μεγαλύτερο σεβασμό».- Eχουν ισορροπήσει τα πράγματα με τον Παναθηναϊκό;
«O Παναθηναϊκός φτιάχνεται τα τελευταία 6-7 χρόνια. Aυτή είναι η συνταγή για μια ομάδα να κατακτάει τίτλους. Nομίζω, όμως, ότι είμαστε πολύ κοντά στον Παναθηναϊκό, ειδικά τώρα που έχασε δύο βασικούς του κινητήριους μοχλούς, όπως ο Σπανούλης και ο Λάκοβιτς. Eίμαστε στο ίδιο αγωνιστικό επίπεδο».
- Tι σας λείπει;
«Eχει δημιουργηθεί αυτό που έπρεπε, αλλά αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει ομάδα. Yπάρχουν 12 πολλά υποσχόμενοι παίκτες, μερικοί εκ των οποίων είναι οι καλύτεροι της Eυρώπης. Aλλά ακόμα δεν υπάρχουν ρόλοι. Γι αυτό άλλωστε και ο κόουτς Γκέρσον έφτιαξε έτσι την προετοιμασία, ώστε γρήγορα να αποκτηθεί συνοχή μεταξύ των παικτών».
«Tο χρωστούσα στον Oλυμπιακό»
Bρέθηκε στο χείλος του γκρεμού, αλλά στον Oλυμπιακό κατάφερε να βγει από την ανυποληψία και να βάλει την καριέρα του στη σωστή ατραπό.Oταν, λοιπόν, οι Kλίπερς τον πλησίασαν στο τέλος της σεζόν και του πρόσφεραν συμβόλαιο, ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης δεν μπορούσε παρά να αρνηθεί. «H επιθυμία του κυρίου Aγγελόπουλου να με κρατήσει στην ομάδα με έκανε να πω 'όχι' στους Kλίπερς. Eπίσης, το χρωστούσα στον Oλυμπιακό, άσχετα με το πού θα οδηγήσει η νέα σεζόν. Tο χρωστούσα γιατί όταν ήρθα δεν ήμουν στην καλύτερη κατάσταση και ο κύριος Aγγελόπουλος με πήρε και με έφερε σε αυτή την κατάσταση».
- O Oλυμπιακός έσωσε την καριέρα σου;
«Δεν θα το έλεγα έτσι. O Oλυμπιακός μου έδωσε την ευκαιρία να σώσω την καριέρα μου».
- Πράγμα που δεν είχαν κάνει οι υπόλοιπες ομάδες;
«Δεν μου την είχαν δώσει στον ίδιο βαθμό, αλλά κι εγώ δεν την είχα αρπάξει. Tο μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης πέφτει σίγουρα στον εαυτό μου».
- Πλέον δείχνεις να μη φοβάσαι κανέναν στο παρκέ. Aυτό είναι και το βασικό σου πλεονέκτημα;
«Tο καλύτερο που μπορώ να κάνω είναι να παίζω στο 100%. Nα μην υπάρχουν αμφιβολίες. Aν με κερδίσει κάποιος, να ξέρω ότι είχα δώσει ό,τι μπορούσα. Kαι ότι θα είμαι καλύτερος στην επόμενη κόντρα. Aν κάποιος με κερδίσει, OK. O Θεός μόνο έναν παίκτη έφτιαξε τέλειο, τον Tζόρνταν».
«Tα μεγαλεία έφεραν την πτώση»
- Eχεις συνειδητοποιήσει πόσο ψηλά μπορείς να φτάσεις;
«Oχι και δεν το σκέφτομαι. Προσπαθώ να αντιμετωπίζω κάθε μέρα ξεχωριστά και στο τέλος της να βλέπω τι κέρδισα και τι έχασα. Aσχετα αν είμαι μικρός, έχω περάσει από το σημείο που ονειρευόμουν μεγαλεία και αυτό με οδήγησε σε μια πτώση, μέσα και έξω από το παρκέ. Eχω δει και τον άσχημο δρόμο. Tο να γνωρίζει κάποιος τις δυνατότητές του και να σκέφτεται κάποια πράγματα που δεν θα έπρεπε, έχω δει πού μπορεί να σε οδηγήσει αυτό. Γι αυτό από τότε που πήγα στον Oλυμπιακό οι προπονητές και οι συμπαίκτες μου έδειξαν έναν άλλον τρόπο και αυτόν ακολουθώ».
- Eχει γίνει πολύς λόγος για τα κιλά σου. Tώρα νιώθεις ότι είσαι εκεί που θα έπρεπε;
«Πλέον μπορώ να αισθάνομαι τον εαυτό μου αθλητή, μπασκετμπολίστα. Eχω πολλά περιθώρια βελτίωσης ακόμα και θα προσπαθήσω να το πετύχω στον Oλυμπιακό».
«O Γκέρσον έχει την πλήρη εμπιστοσύνη μου»
- H αλλαγή προπονητή θα σε βοηθήσει;
«Oταν ήρθα στον Oλυμπιακό, απλά είχα ακούσει για τον Kαζλάουσκας. Hταν δύσκολο στην αρχή, αφού δεν υπήρχε εμπιστοσύνη και από τις δύο πλευρές. Στο τέλος, όταν ο ένας έμαθε τον άλλον, οι σχέσεις μας εξελίχθηκαν πολύ καλά. Δεν πιστεύω ότι θα γίνει κάτι ανάλογο με τον Γκέρσον, γιατί είμαι στον Oλυμπιακό για δεύτερη σεζόν, είμαι πιο άνετος με τους συμπαίκτες μου και τη διοίκηση. Kαι φυσικά έχει από εμένα την πλήρη εμπιστοσύνη και στήριξή μου. Tο μόνο που μπορώ να κάνω είναι να τον βοηθήσω με την απόδοσή μου στο παρκέ και να με εμπιστευτεί κι αυτός».
- Tώρα στην Kίνα που θα δεις τον Kαζλάουσκας, τι θα του πεις;
«H φυγή του με ξάφνιασε. Δεν το περίμενα. Θα του ευχηθώ καλή επιτυχία στο Παγκόσμιο και, αν βρεθούμε αντίπαλοι, θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να τον κερδίσω».
«Mετανιώνω, αλλά όχι για το ντραφτ»
- Mετανιώνεις για κάποια πράγματα, με πρώτο τη δήλωση συμμετοχής σου στο ντραφτ του 2003;
«Δεν μπορώ να πω ότι μετανιώνω για τη συγκεκριμένη επιλογή. Γιατί ήταν κάτι που μου δημιουργούσε πολλή πίεση (κυρίως από τον κόσμο) και ήθελα να το βγάλω από πάνω μου. Mπορεί τότε στα 18 μου οι Kλίπερς να μη με υπογράψανε, αλλά τώρα με ζητήσανε. Πιστεύω, λοιπόν, ότι αν συνεχίσω με το ίδιο σκεπτικό, θα μου δοθούν κι άλλες ευκαιρίες να παίξω στο NBA. Aπό κει και πέρα μετανιώνω για κάποια πράγματα, αλλά τώρα δεν μπορώ να κάνω κάτι για να τα αλλάξω. Aπλά πρέπει να τα βελτιώσω για να φτιάξω ένα καλύτερο παρόν και μέλλον».
- Nιώθεις σαν «baby Shaq»;
«O Σακίλ μου άρεσε περισσότερο στο ξεκίνημα της καριέρας του, όταν ήταν πιο 'πλαστικός'. Tα πρότυπά μου είναι ο Γιούιν και ο Oλάζουον. O Σακ κάνει κάποια εξωπραγματικά πράγματα, που δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να κάνω».
-
ρε καναμε μεταγραφες...απιστευτο!!!
-
ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ. ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΑΛΙ Ο ΣΑΚΙΛ? http://www.youtube.com/watch?v=ySyhumskZ1Q&NR
-
Ο χρήστης red_army7 έγραψε:
ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ. ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΑΛΙ Ο ΣΑΚΙΛ? http://www.youtube.com/watch?v=ySyhumskZ1Q&NRΞαναπήγε στο Ορλάντο?
-
Ενημερωνω το φορουμ, οτι καποιοι τυποι σε καποιο αλλο φορουμ, αποφασισαν να αναλαβουν και να οργανωσουν ενα τμημα μπασκετ Α1 απο τις ακαδημιες μεχρι την Α1. Σκοπος ειναι να γινει τετοια οργανωση απο τη βαση, ωστε το τμημα στο μελλον να παιζει στην Α1 με αξιωσεις χωρις να χρειαζεται ουτε ενα ευρω ενισχυση.
Επειδη ομως καθε αρχη και δυσκολη, φετος θελουμε ολους οσους αγαπαν το μπασκετ και ειδικα το γυναικειο να ερθουν κοντα μας. Κοντα στη γυναικεια ομαδα μπασκετ του Ηρακλη Θεσσαλονικης. Γιατι εμεις λεφτα δεν εχουμε, υπαλληλοι ειμαστε.
Ηδη η διαθεση των εισητηριων διαρκειας εχει αρχισει, κοστολογουνται 20 ευρω και εχουν (επειδη ξερουμε οτι ελαχιστοι θα ερχονται στο γηπεδο) τη μορφη οικονομικης ενισχυσης.
ΥΓ Βοηθατε γιατι δε βγαινουν τα λεφτα για μαυρη
-
Ο χρήστης red_army7 έγραψε:
ΠΑΝΑΓΙΑ ΜΟΥ. ΤΙ ΕΚΑΝΕ ΠΑΛΙ Ο ΣΑΚΙΛ? http://www.youtube.com/watch?v=ySyhumskZ1Q&NRΣε παραπλανά το πλάνο ρεντ ....
Ο Σόφο είναι... σε μερικά χρόνια !!!! -
2 αρθρακια απο το betsmart
Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις στον Μακεδονικό, με φήμες να μιλούν για ευαισθητοποίηση της τελευταίας στιγμής...
*Μόνο ένα θαύμα θα μπορούσε να αποτρέψει τη διάλυση του Μακεδονικού. Η κατάσταση στους «πράσινους» μοιάζει μη αναστρέψιμη και όλα δείχνουν ότι την Τετάρτη θα υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις. Οσο, λοιπόν, καθυστερεί η ανακοίνωση του υποβιβασμού στη Β' Εθνική, τόσο κάποιοι λένε «ποτέ μη λες ποτέ». Τι μπορεί να σημαίνει αυτό;
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μία κινητικότητα από επιχειρηματίες της Κοζάνης, που έχει να κάνει σχέση με την ομάδα. Οι ειδήσεις... έπεσαν μαζεμένες, με την πρώτη να αναφέρει ότι η ομάδα επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη και τη δεύτερη πως υποβιβάζεται στη Β' Εθνική. Ολα αυτά φυσικά δεν είναι... ψέμα, αφού ο Μακεδονικός είναι λίγο πριν τη διάλυση, όμως μπορεί να παίξουν το ρόλο τους στην τελευταία... ελπίδα ευαισθητοποίησης των ανθρώπων της Κοζάνης...
Οπως και να 'χει, την Τετάρτη θα ξεκαθαρίσουν όλα, με το πιο πιθανό ενδεχόμενο να παραμένει ο υποβιβασμός της ομάδας στη Β' Εθνική και ένα νέο ξεκίνημα, από τη «μητέρα» του συλλόγου, Νεάπολη...*
Αλυσιδωτές αρνητικές εκπλήξεις φέρνει στην ΑΕΚ η παραίτηση Φιλίππου που στην ουσία μεταφράζεται 'Δεν αυξάνεται το μπάτζετ και άρα δεν υπάρχουν ούτε 1 εκατομμύριο ευρώ για όλα'!
Ορατός είναι ο κίνδυνος για την ΑΕΚ να μην λάβει μέρος τελικά στο Ουλεμπ Καπ! Η Ένωση αν δεν βρει πόρους είναι πολύ πιθανό ακόμα και να αποσυρθεί από την διοργάνωση καθώς πέρα του κινδύνου να διασυρθεί το όνομα της με το ρόστερ που φαίνεται ότι θα έχει, δεν μπορεί να αντέξει και το κόστος της συμμετοχής που μόνο με τα ταξίδια και τα ..παρελκόμενα ,ξεπερνά τα 200 χιλιάδες ευρώ! Μάλιστα προ ημερών είχε γίνει μια συζήτηση στο πλαίσιο ότι είναι καλύτερα να μην αγωνιστεί τελικά η ομάδα στο Ουλεμπ Καπ, αλλά ο Γρανίτσας είχε διαφωνήσει κάθετα λέγοντας ότι θα διασυρθεί το όνομα της ομάδας.. Όμως πλέον οι 200 χιλιάδες που χρειάζονται για την συμμετοχή είναι υπερπολύτιμες για να έχει η ομάδα παίκτες να μείνει στην Α 1! Και καθώς υπάρχει και ο ίδιος ο κίνδυνος παρασκηνιακά τουλάχιστον να πιέσει η ίδια η Ουλεμπ που δεν θέλει λογικά ομάδες που θα είναι ωσεί παρών, δεν αποκλείεται η ΑΕΚ τελικά να αποσυρθεί!
Ακόμα πρόβλημα υπάρχει με το γηπεδικό καθώς μπορεί στην ΑΕΚ να λένε ότι επεμβαίνει ο ίδιος ο υφυπουργός αθλητισμού ο κ. Ορφανός για να δοθεί το ΟΑΚΑ στην ομάδα. Με μια υποσημείωση όμως. Ότι όπως και ο Παναθηναϊκός, έτσι και η ΑΕΚ θα πληρώνει το ενοίκιο της. Απλά ο υπουργός φέρεται να μεσολάβησε για το θέμα που φάνηκε να υπάρχει , ότι δεν υπάρχουν δηλαδή ώρες και χρόνος για την ΑΕΚ. Όμως που θα βρει η ΑΕΚ 200 χιλιάδες ευρώ για το ενοίκιο του ΟΑΚΑ; *
Kοιτα ρε που εγω νομισα οτι επεσε ο Ηρακλης και εξυγειανθηκε το μπασκετ
ΥΓ Για διαρκειας κανεις;
-
greo,γιατι δεν βγαζετε κανα ημερολογιο,σαν τον γνωστο που εβγαλε γυναικεια ομαδα βολευ;
Δεν χρειαζεται να εχετε τιποτα γκομεναρες,τo photoshop θα τα κανει ολα -
Ο χρήστης greo έγραψε:
Kοιτα ρε που εγω νομισα οτι επεσε ο Ηρακλης και εξυγειανθηκε το μπασκετΥΓ Για διαρκειας κανεις;
Δεν χαλάρωσες στις διακοπές βρε Γηραιέ? Με μπηχτη ξεκινας τη σεζον
Βλέπω να γραφουμε κατεβατά παλι φετος...Παντως, στο υπενθυμιζω, ο Ηρακλής πήρε αυτό που με βάση την απόδοσή του του αξιζε κι ητανε φως φανάρι από τις πρωτες αγωνιστικές.... Στο παρελθον ο Ηρα επρεπε να πεσει (για εξωαγωνιστικους λογους) και σωθηκε (για... εξωαγωνιστικους λόγους). Ε τωρα πανε να πεσουν Μακεδονικος και ΑΕΚ. Μπορει ομως και να σωθουν. Στην Ελλάδα ειμαστε, συμβαινουν αυτα
Κατα τα λοιπά τα εχουμε ξαναπεί. 14 ομαδες ειναι πολλές για την Α1. Οσο διατηρειται το ισχυον ερμαφροδιτο και... λαμογιοειδες καθεστως δεν προκειται ν' αλλαξει κατι.Διαρκειας (μα τω θεω!) θα επαιρνα αν ημουν, εστω, κοντα Μ' αρεσουν αυτες οι πρωτοβουλίες. Μηπως θα επρεπε να παρετε μια και για τους αντρες? Τοτε θα συμφωνησουμε σε ολα!
Οπως παντως σου εχω πει, ελατε Αθηνα να παιξετε και θα ρθω και στο γηπεδο!
-
Εν τω μεταξυ η ομαδα μπασκετ της ΑΕΚ ειναι 1ο φαβορι για Α2.....
Παικτες δεν υπαρχουν,μονο εφηβοι!!!
Ο προεδρος Φιλιππου ΕΦΥΓΕ επιτελους αλλα δειχνει την εμπαθεια του για ακομα μια φορα για τον χρονο που βρηκε να το κανει...
Μακαρι να εχουν βαση οι φημες για Μελισσαν...
-
Mην αγχωνεσαι Ισαακ, σε καποιο εκτός σιγουρα θα ειμαι συνοδός της αποστολης, οποτε θα στο παρω το εικοσαρικο. Και απο σενα και οποιον αλλο φιλο μας τιμησει με την παρουσια του.
Να θυμισω οτι ο Μακεδονικος σωθηκε με κατι κατοσταρες στην Πατρα; Να μην το θυμισω;
Αναλογη πρωτοβουλια λενε οτι πηρανε και στο αντρικο αλλα εκει πηγανε οι σελεμπριτις συνδεσμιτες και οχι οι παγκοσμιως αγνωστοι φορουμιστες.
Τιγρη, χωρις υπερβολη πιστευω οτι εχουμε την ομορφοτερη ομαδα (υπαρχει φωτο καποιες σελιδες πισω) οποτε δε θα δουλεψει φωτοσοπ. Το ημερολογιο θα βγει σιγουρα. Αν βρουμε και χορηγια απο κατι καλλυντικαδες που ψαχνουμε θα τριβετε τα ματια σας.
-
Συνέντευξη του Ζήση.
http://www.sportime.gr/basket_inside.as ... e_id=27775
-
ελεος
ομπραντοβιτς ξεκαβαλαααααααααααααα ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
τι μαλακας ειναι αυτος;
αν και ασχετος μπασκετικα, αναρωτιεμαι:
- εγω δεν αμφιβαλλω οτι ο βαζελος κυριαρχει εδω κ μερικα χρονια στο μπασκετ αλλα.. ειναι δηλωσεις αυτες που κανει;
πωωωωωωωωωω γτπ παλικαρι
εντιτ: δε μιλαω για κατι συγκεκριμενο..
αλλα γενικα οι δηλωσεις και το υφος του ειναι τελειως ανεπαγγελματικο - εγω δεν αμφιβαλλω οτι ο βαζελος κυριαρχει εδω κ μερικα χρονια στο μπασκετ αλλα.. ειναι δηλωσεις αυτες που κανει;
-
Ο χρήστης skye έγραψε:
ελεοςομπραντοβιτς ξεκαβαλαααααααααααααα ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε
τι μαλακας ειναι αυτος;
αν και ασχετος μπασκετικα, αναρωτιεμαι:
- εγω δεν αμφιβαλλω οτι ο βαζελος κυριαρχει εδω κ μερικα χρονια στο μπασκετ αλλα.. ειναι δηλωσεις αυτες που κανει;
πωωωωωωωωωω γτπ παλικαρι
εντιτ: δε μιλαω για κατι συγκεκριμενο..
αλλα γενικα οι δηλωσεις και το υφος του ειναι τελειως ανεπαγγελματικοSe τι δηλώσεις αναφέρεσαι; Ο Ομπράντοβιτς είναι σοβαρός άνθρωπος κι εκτός από αυτή τη μαλακία (δικαιολογημένη εν μέρει μετά τη λήξη του ματς και αφού είχαν προηγηθεί άλλες δηλώσεις) που είπε στο πρώτο παιχνίδι για τον Καζλάουσκας δεν έχει πέσει σε άλλο ατόπημα. Όχι χοντρό τουλάχιστο.
Το μόνο που λέει μονίμως είναι ότι :'κοιτάμε την ομάδα μας και όχι τι κάνουν οι άλλοι'. Δε νομίζω αυτό να δείχνει τίποτε περίεργο.
Δεν έχει ούτε καν την έπαρση που 'δικαιούται' να έχει λόγω της πορείας του στο βάζελο. Αν είχες διαβάσει τη μεγάλη συνέντευξη που είχε δώσει στο sportime.gr μετά το καλοκαιρινό σκούπισμα, θα θυμάσαι ότι έτσι είναι τα πράγματα
-
ρε συ δεν ξερω..
σου ειπα, ειμαι και ασχετος μπασκετικα, γι'αυτο δε λεω πολλα λογια για να μην εκτεθω αλλα.. μου κανει εντυπωση η υπεροψια του..
ακομα και χασμα να υπαρχει (που δεν εχω λογο να μην το πιστεψω, δεδομενης της κυριαρχιας του παο τα τελευταια χρονια), δε μπορω να χωνεψω οτι υπαρχει προπονητης σ'αυτο το επιπεδο που να ειναι τοσο υπεροπτης[οφ τοπικ]
(το ιδιο κανει κ ο σολιντ στο ποδοσφαιρο καμια φορα κ μου τη σπαει, αλλα το υφος του μου φαινεται λιγο πιο νορμαλ)[/οφ τοπικ] -
Ο χρήστης skye έγραψε:
ρε συ δεν ξερω..
σου ειπα, ειμαι και ασχετος μπασκετικα, γι'αυτο δε λεω πολλα λογια για να μην εκτεθω αλλα.. μου κανει εντυπωση η υπεροψια του..
ακομα και χασμα να υπαρχει (που δεν εχω λογο να μην το πιστεψω, δεδομενης της κυριαρχιας του παο τα τελευταια χρονια), δε μπορω να χωνεψω οτι υπαρχει προπονητης σ'αυτο το επιπεδο που να ειναι τοσο υπεροπτηςok, κανένα πρόβλημα
-
Το ζεύγος Αγγελόπουλου δώρησε 200.000 ευρώ στον Άρη, 200.000 στον ΠΑΟΚ και 100.000 στον Ηρακλή!
ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗ: Eκ βαθέων...........