-
Δεν ειρωνεύομαι ρε Σπύρο, αλλά δεν ξέρω, μου φαίνονται αστεία (εκτός από Deja-vu φυσικά...) όλα αυτά... Πάλι καινούρια τόπικς για το τίποτα, όπου συζητιέται (ας πούμε...) το ίδιο πράγμα, όπου ΠΑΝΤΑ δεν βγαίνει καμία άκρη και κανένα συμπέρασμα...
Διαφωνώ στα περισσότερα που γράφει ο Γαβριήλ, το είχα πει και παλιότερα αυτό, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Καλά κάνει και πιστεύει ό,τι πιστεύει ο άνθρωπος.
Το θέμα είναι ΠΩΣ ΔΙΑΛΟ γίνονται μπάχαλο όλα (σχεδόν) τα θέματα στα οποία γράφει. Φίλε Γαβριήλ, στη θέση σου θα προβληματιζόμουν επ αυτού.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Το θέμα είναι ΠΩΣ ΔΙΑΛΟ γίνονται μπάχαλο όλα (σχεδόν) τα θέματα στα οποία γράφει. Φίλε Γαβριήλ, στη θέση σου θα προβληματιζόμουν επ αυτού.
εγω πιστευω οτι και αυτος προβληματιζεται, γιαυτο ανοιγει συνεχως νεα θεματα, για να δει αν θα ξανασυμβει!
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Eπειδη το λες συνεχεια:Οτι βοηθησαν οι ΗΠΑ την Ελλαδα με ενα κοντε'ι'νερ δολλαρια (τα οποια φροντισαν βεβαια να παρουν πισω πολλαπλασια πουλωντας οπλα στον ΕΜΦΥΛΙΟ)
You know...πολλες φορες που γραφουν ROFL (rolling on the floor laughing) σε φορυμς, αυτη την φορα εγινε πραγματικα. Στον καναπε μεν, αλλα still.
Εισαι το κατι αλλο Κριεζα!
Στο χωριο μου λενε κατι αλλο διαφορετικο απο το ROFL αλλα με την ιδια πανω κατω εννοια.Δε το γραφω για να μη σου δωσω αφορμη.
Νικο στο ειπα ακομη? Και για τον Ελληνικο εμφυλιο τα αμερικανακια φτενε ωρε! Ακους? Ακουω να λες μαγκα μου.
Eλα τωρα μη καταντας γραφικος για να ξεφυγεις....
Που εγραψα εγω κατι τετοιο??ισως θα επρεπε καλυτερα να διαβασεις λιγο ιστορια για να δεις τι ηταν το σχεδιο Μαρσαλ οσον αφορα την Ελλαδα και ποιος ηταν ο ρολος της εδω ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗΣ ΠΡΕΣΒΕΙΑΣ.
- Τι σε κανει να νομιζεις οτι δεν εχω διαβασει ιστορια
- Τι σε κανει να νομιζεις οτι εσυ ξερεις την ιστορια (και καλα) καλυτερα απο μενα, ή οποιοδηποτε αλλον, εδω ή αλλου?
- Τι σε κανει να νομιζεις οτι εσυ ερμηνευεις την ιστορια που και καλα διαβασες σωστα και οτι την διαβασες απο τις καταλληλες πηγες?
Κατι για καποιον Πιουριφο'ι' εχεις ακουσει ποτε??
Τοτε θα μαθαινες οτι οσα χρηματα δεν πηγαν σε πολεμικο υλικο κατεληξαν στις τσεπες καποιων δοσιλογων που ενω θα επρεπε να πανε στο εκτελεστικο αποσπασμα προστατευτηκαν ως Εθνικοφρονες ΚΑΙ Αντικομμουνιστες
Ε ναι ντε. Οπως με το θεμα του AIDS της Αφρικης που παλι τα αμερικανακια φτενε που δεν πανε προσωπικα στο σπιτι του Αφρικανου να του βαλουν το πρφυλακτικο αυτοι, διοτι πως περιμενουμε απο τον Αφρικανο να το κανει απο μονος του, ετσι και με το κοντέινερ δολλαριων που μας εδωσαν τα ηλιθια αμερικανακια, επρεπε να ερθουν απο πορτα σε πορτα να τα αναθεσουν σε καθε οικογενεια. Μία, μία παρακαλω.
Kανεις δε ζητησε απο τα αμερικανακια να φορεσουν καποτες στους αφρικανους.Αν και για το κερδος ειναι ικανοι να το κανουν....
Απο το σημειο αυτο μεχρι να βομβαρδιζουν εργοστασιο φαρμακων στο Σουδαν και να μηνυουν οι φαρμακοβιομηχανιες κυβερνησεις κρατων επειδη τολμησαν να παραγουν φτηνα αντιγραφα φαρμακων υπαρχει μεγαααααααααααλη διαφορα.Τοση οση μια οκταμετρη Lincoln Towncar.Kατι θα εχεις ακουσει για τη συμφωνια της Γιαλτας φανταζομαι.
Αφου ειπαμε οτι ξερεις εσυ οτι ιστορια δεν ξερω. Τι ερωτηση ειναι αυτη? Και να την διαβασα, να την ερμηνευσω οπως εσυ, ειμαι ανικανος. Αρα ρωτας δυο φορες λαθος.
Eλα ντε δωσε μας την ερμηνεια σου για να δουμε πως σκεφτεσαι.
Εκει συμφωνηθηκε το μελλον της Ευρωπης χωρις οι λαοι και τα εθνη της Ευρωπης να εχουν κανεναν απολυτως λογο και αυτο ειναι που με εξοργιζει.
Γιαυτο ειμαι αντιαμερικανος αντισοβιετικος κλπ και απεχθανομαι το δογμα οτι χρειαζομαστε προστατες και οτι ντε και καλα ειναι αδιαπραγματευτη η αναγκη για εναν , δυο πολλους παγκοσμιους χωροφυλακες.Ναι. Οταν π.χ. ας πουμε ερχοταν κανας Μιλοσεβιτς ή τετοιου ειδους δηθεν ηγετης με 26 φορες μεγαλυτερο (της Ελλαδως) στρατο και ελεγε να μπει απο τον Εβρο και αλλου και η κατασταση ηταν 226% σιγουρα οτι θα πετυχενε, τοτε να δεις τι καλοι ειναι αυτοι οι παγκοσμιοι αστυνομοι που λες κομπαρε. Κι ας ερχεται απο αμερικανακια.
Για πες μας ποτε απειληθηκε η Ελλαδα με εισβολη??Γιατι εγω ξερω οτι ο κοκκινος στρατος σταματησε στη Σοφια και μετα εκανε μεταβολη για τη Πραγα.
Μιλοσεβιτς ηταν αυτος ο τυπος που εριξε το Stealth επειδη δεν ηξερε οτι ηταν αορατο??Αλλα μια στιγμη. Δεν εγινε κατι τετοιο το 1941? Βοηθησε με διοτι την ιστορια, καλα δεν την ξερω. Ως εσυ. Χιτλερ νομιζω τον ελεγανε τον κυριο. Και εαν παλι θυμαμαι σωστα, τα αμερικανακια σας πειρανε ολους σας 'τηλεφωνο' μηνες πριν αρχισει να οργειαζει το πραγμα και ελεγαν κατι σαν: 'μηπως πρεπει να τον ριξει καποιος αυτον το Αδολφο, καπως καλα δεν μας φενεται απο εδω απο το Αμερικα κυρ κομπαροι'.
Για θυμισε μου ποιας χωρας το Κογκρεσσο μεχρι το Δεκεμβρη του 1941 διατηρουσε ΑΡΙΣΤΕΣ σχεσεις με τον Αδολφο σε σημειο που μπλοκαραν καθε αποφαση του Προεδρου Roosevelt για κυρηξη του πολεμου στη Γερμανια.
Μετα βεβαια ηρθε το κ@λ@δαχτυλο στο Περλ Χαρμπορ και οι νεοναζι την εκαναν γαργαρα.
Αλλα τι σου λεω τωρα....
Κομμουνιστικα ψεμματα ειναι κι αυτα.Ετσι δεν ειναι??>>Aν Kαπιταλισμος σημαινει η καταληστευση των πλουτοπαραγωγικων πορων μιας χωρας απο μια φιλοαμερικανικη (στις περισσοτερες των περιπτωσεων) ελιτ ή απο τις πολυεθνικες με καταπνιξη καθε αντιθετης φωνης ή με την υποθαλψη εμφυλιων συγκρουσεων οπως γινεται ακομα και σημερα στις χωρες του λεγομενου τριτου κοσμου, και παλι συγνωμη αλλα με αφηνει παγερα αδιαφορο και ειμαι πολεμιος του.
Και τι σε κανει να νομιζεις εσενα οτι ξερεις απο καπιταλισμο? Εζησες ποτε σε καπιταλιστικη χωρα? Τον εζησες εσυ τον καπιταλισμο αμεσα? Ποτε και που?
Διοτι αυτα που γραφεις πιο πανω ειναι αντιγραφη ολων των εκκατομυριων βιβλιων απο liberal ατομα ανα τον κοσμο, συμπεριλαμβανομενων και των ΗΠΑ. Διαβασες μερικα αρθρα και νομισες οτι τα εμαθες ολα οσον αφορα τον καπιταλισμο ετσι?Eχεις δικιο.Ξεχασα οτι η Ελλαδα ειναι κομμουνιστικη κοινωνια.
ή μηπως ειναι θεοκρατικο καθεστως??Πολυ περισσοτερο δε δεν σημαινει οτι ανηκει ντε και καλα στην Ακρα αριστερα.
Εδω στο αμερικα οι φιλελευθεροι ειναι η ακρα αριστερα. Εκει στο ελλαντα που ειναι?
Eντο στο Ελλαντα φιλελευθερος ειναι αυτο το κουμμουνι ο Μητσοτακης ας πουμε, και στο Γιουροπ φιλλευθερη ειναι αυτη η αναρχα η Θατσερ.
Υπαρχουν καποιες εννοιες οπως αυτοδιαθεση των λαων, εθνικη αξιοπρεπεια,εθνικη ανεξαρτησια οικοδομηση σχεσεων μεταξυ των κρατων στη βαση της αμοιβαιας κατανοησης και του αλληλοσεβασμου και της αλληλοκατανοησης των πολιτιστικων θρησκευτικων και πολιτικων συνηθειων καθε εθνους.
Γιατι το παραπανω με κανει να νομισω οτι κατι σε κανει να νομισεις οτι το παραπανω:
- Μου ειναι αγνωστο
- Ειναι σχετικο με κατι που ειπα
Κατι θα ξερεις ομως για να το γραφεις. Παλι μου λυπει κατι.
Για τον Πινοτσετ θα μας πεις κατι??
Η μηπως προτιμας να μας πεις κατι για τον Μαρκος και το Βιντελα??
Htαν μεγααααααλοι δημοκρατες ε???Πιο πολυ η πιο λιγο απο τον Κισσιγκερ??
Ελα πες μας και για την εισβολη στη Γρεναδα στη Σομαλια και στο Βιετναμ.
[b]Κινδυνευαν πολυ οι ΗΠΑ απο τις 100.000 κατοικους της Γρεναδα ε??
Για τα αλλα δυο (Βιετναμ και Σομαλια) μη λες δε πειραζει.
Κατανοω απολυτα το γεγονος οτι το κ@λ@δαχτυλο που εφτασε ως το λαρυγγι πρεπει να ποναει πολυ.....[/b]Αν αυτα ειναι ακροαριστερα ειμαι ακροαριστερος αν ειναι ακροδεξια ειμαι ακροδεξιος και ουτω καθεξης.
Let me explain it to you:
Ειναι ακροαριστερα.
Any questions?Yes one yet please!!!!
Ekei sto America apo pou vgainei o ilios??Αυτο που δεν προκειται ποτε να γινω ειναι να γινω οπαδος οπαδος της νεας ταξης του Μπλερ και της Hullibarton και καθε νεας ταξης που απο τις αρχες του 20ου αιωνα πολλοι υποσχεθηκαν.
Νικο, υπαρχει ταξη Μπλερ και Χαλιμπερτον? Για βαλτο στο σημειωματαριο να το ελενξω με τον Bill O'reilly please.
Αμαν μ'αυτον το Νικο!!!
Νταβατζης σου ειναι??Κατι σε στυλ οτι ειναι η Hullibarton στον Tσενε'υ' ας πουμε???Απο τον Αδολφο και το Σταλιν μεχρι τον Κισσιγκερ και τον αποδεδειγμενα ηλιθιο ενοικο του Λ.Οικου.
Σχεδον ROFL στον καναπε παλι.
Aν ξαναπεις ROFL θα σου πω τι λενε στο χωριο μου....
Αnyway....Kατι για Γκουανταναμο και για Αμπου Γκρα'ι'μπ εχεις ακουστα??Και εξοργιζομαι οταν ακουω οτι η Greenpeace ειναι ακρως αριστερη οργανωση
Ε τοτε καντους κανα παραπανονο. Τι καθοντε και καρφωθηκαν στην αριστερη γωνια για τοσα χρονια? Και γω μαζι σου.
Oχι ρε συ Greenpeace=Al Khaeda τι ακρα αριστερα μου λες τωρα...
Εσφαλα συγχωρεσε μεοτι οποιος δεν ειναι μαζι μας ειναι εναντιον μας
Αστον να λεει. Τα λεει οταν ειναι εν βραζμο ψυχης οπως λετε εκει.
Και περιμενα να μου πεις αστον να λεει....Βλακας ειναι και οι λαοι εχουν τους ηγετες που τους αξιζουν....Ομοιος στον ομοιο και η κοπρια στα λαχανα....
Καποιοι πρεπει να καταλαβουν οτι οι ΗΠΑ ειναι το πλεον μισητο κρατος του πλανητη
Σαν ποιοι πχ?
π.x. Καποιοι νεοχριστιανοι σαν το τυπο που σας κανει κυρηγμα απο τηλεορασεως και ζητησε να εκτελεστει απο το ιππικο ο Τσαβες και καποια καλοπαιδα εκει στο νοτο με κατι κουκουλες και κατι ΚΚΚ που νομιζουν οτι οι Αμερικανοι ειναι οι αποστολοι του Θεου επι της γης.....
οχι επειδη οι λαοι ζηλευουν τις Καντιλλακ τους ουρανοξυστες τα χαμπουργκερ και τις μονοκατοικιες με το γκαζον.
Εσυ τι ξερεις απο Καντιλλακ, μονοκατοικιες με το γκαζον και ουρανοξυστες ακριβως by the way? Που, πως και ποτε τα εζησες φιλε Κριεζα? (να διαβαστει αργα η τελευται προταση παρακαλω)
Παραδεχομαι οτι δεν εχω ζησει αυτες τις τρομακτικες εμπειριες γιαυτο και τις ζουλευω.
Ελα ρε Γαβριηλακο πες μας τα συναισθηματα σου οταν κουρευεις το γκαζον....Ελααααααα!!!!!
Για πες μας πως ειναι να οδηγεις Καντιλλακ....Λιγο καλυτερα απο το σεξ ή λιγο καλυτερα απο την ανακουφηση της τουαλεττας??Οι λαοι μισουν τις ΗΠΑ
Σαν ποιοι λαοι ακριβως? Διοτι εχω εδω μια λιστα των λαων που ερχοντε και ξοδευουν τα Ευρω και αλλα ως τουριστες να παρουν κανα δυο τρισεκατομουρια φοτω την ωρα, μια αλλη λιστα που δηχνει ποσοι λαοι και καλα κανουν μπισνες με τα αμερικανακια, μια αλλη λιστα για το ποιες χωρες εστειλαν τι μετα την Κατρινα και αλλες τετοιου ειδους λιστες.
Εσυ, ποιες λιστες εχεις?
Ω! Of course! Εσυ εχεις τις λιστες των...φιλελευθερων. Που δεν ειναι και ακροαριστεροι by the way.Eδω θα μου επιτρεψεις να γελασω ετσι??
Αν οι αμερικανικες σημαιες που καιγονται σε μια μερα σε ολο τον κοσμο μετατρεπονταν σε θερμικη ενεργεια θα μπορουσαν να κινησουν ενα θερμοηλεκτρικο σταθμο για κανα μηνα....
Και ειπαμε ο Μητσοτακης και η Θατσερ ειναι φιλελευθεροι αρα παλιοκουμμουνια του κερατα για να μη σου πω μελη της ΑΛ ΚΑ'Ι'ΝΤΑ.....Υ/Γ:Oι ειρωνιες αμερικανικου στυλ χωρις ταυτοχρονη παραθεση στοιχειων και σοβαρης (ή εστω σοβαροφανους) επιχειρηματολογιας μονο γελιο βγαζουν και δειχνουν το επιπεδο πληροφορησης αυτου που τις χρησιμοποιει.....
ROFL
Αυτη την φορα εις το πατωμα.EEEEEE!!!!!Tο τραβαει ο οργανισμος σου....
Το ROFL στο χωριο μου το λενε:
1)Χαζο παιδι χαρα γεματο
2)Γελαει σα χάχας (Αυτο το λεει κι ο Χριστοδουλας )Ομως νομιζω οτι αυτη την φορα ισως να εφτασα το 'σοβαροφανες' επιπεδο, για να χρισημοποιησω 'τα λογια σου'.
Οσο για το επιπεδο μου, ασε να το κρινουν τα...αμερικανακια.Προς το παρον το κρινουν τα Ελληνακια.....
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Δεν ειρωνεύομαι ρε Σπύρο, αλλά δεν ξέρω, μου φαίνονται αστεία (εκτός από Deja-vu φυσικά...) όλα αυτά... Πάλι καινούρια τόπικς για το τίποτα, όπου συζητιέται (ας πούμε...) το ίδιο πράγμα, όπου ΠΑΝΤΑ δεν βγαίνει καμία άκρη και κανένα συμπέρασμα...Διαφωνώ στα περισσότερα που γράφει ο Γαβριήλ, το είχα πει και παλιότερα αυτό, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Καλά κάνει και πιστεύει ό,τι πιστεύει ο άνθρωπος.
Ειναι φανερο οτι ο Σπυρος (ο χρηστης οχι ο Krusenstern που αν δεν κανω λαθος ειναι και αυτος Σπυρος; ) μπορει να ειρωνευεται(βλεπε παραπανω ενα παραδειγμα και υπαρχουν μια ντουζινα ποστ απο διαφορους χρηστες) και εγω και Γαβριηλ αν το κανουμε γινομαστε αυτοματως προκλητικοι/υβριστικοι και αξιζουμε ενα μπινελικι. Και αν τολμησουμε να ριξουμε και εμεις ενα μπινελικι γινεται αμεσως ενσταση και πως και γιατι και πολλα ευτραπελα.
Οπως ειπα παντα χρειαζονται δυο για να τσακωθει κανεις. Πρεπει να σταματησετε να θελετε 'να μας δειξετε' οτι εισαστε σωστοι και εμεις ειαμστε λαθος. Αν οχι τοτε και εμεις θα προσπαθησουμε 'να σας δειξουμε' οτι εισαστε λαθος. Ειναι φανερα οτι υπαρχουν φανταστικες προκαταληψεις οτι και να πουμε ειμαστε λαθος. Και δει ο Γαβριηλ. Οταν αρχιζουμε ετσι οπως καταλαβαινετε δεν προκειται να παμε μακρια. Μετα εχουμε τα ποστ που ειναι απλως θορυβος και δεν προσφερουν τιποτα (σαχαλαμαρες το στυλ 'μπε' και τα τοιαυτα).
Αν δεν βλεπετε λογο να απαντησετε στο θεμα σας παρακαλω να μην απαντατε. Αν θελετε να μπειτε μεσα για να βγαλετε το Αντιαμερικανικο σας αχτι με προσβλητικα επιθετα, χαρακτηρισμους σε στυλ χαζομαερικανακι κτλ τοτε δεν θα παρετε απαντηση απο εμενα και φυσικα ο Γαβριηλ θα ειναι πολυ ειρωνικος και καυστικος. Οταν κανετε κατι σε καποιον πρεπει να εισαστε ετοιμοι να παρετε το ιδιο πραγμα πισω. Δηλαδη εγω δεν πρεπει να πεσω στο επιπεδο του καθενα αλλα ο καθενας μπορει να πεσει σε οποιο επιπεδο θελει για να με αφορισει και να με βρισει; Τι δηλαδη παντα με το σταυρο θα πηγαινουμε; Εχω βαρεθει να μην λεω τιποτα. Οποτε σε καποια στιγμη θεωρω οτι μπορω να τα παω ενα χερακι σε μερικους εδω μεσα.
Αν θελετε να κανετε συζητηση πρεπει να κανουμε συζητηση. Αν μπειτε εδω μεσα να μας 'διδαξετε το λαθος μας' αυτο δεν ειναι συζητηση. Αν δεν θελετε συζητησ μην απαντατε στο θρεντ η ας ζητησουμε απο του μοντς να το κλειδωσουν.
Αυτα.
Νικος
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Δεν ειρωνεύομαι ρε Σπύρο, αλλά δεν ξέρω, μου φαίνονται αστεία (εκτός από Deja-vu φυσικά...) όλα αυτά... Πάλι καινούρια τόπικς για το τίποτα, όπου συζητιέται (ας πούμε...) το ίδιο πράγμα, όπου ΠΑΝΤΑ δεν βγαίνει καμία άκρη και κανένα συμπέρασμα...
Διαφωνώ στα περισσότερα που γράφει ο Γαβριήλ, το είχα πει και παλιότερα αυτό, αλλά δεν είναι εκεί το θέμα. Καλά κάνει και πιστεύει ό,τι πιστεύει ο άνθρωπος.
Ειναι φανερο οτι ο Σπυρος (ο χρηστης οχι ο Krusenstern που αν δεν κανω λαθος ειναι και αυτος Σπυρος; ) μπορει να ειρωνευεται(βλεπε παραπανω ενα παραδειγμα και υπαρχουν μια ντουζινα ποστ απο διαφορους χρηστες) και εγω και Γαβριηλ αν το κανουμε γινομαστε αυτοματως προκλητικοι/υβριστικοι και αξιζουμε ενα μπινελικι. Και αν τολμησουμε να ριξουμε και εμεις ενα μπινελικι γινεται αμεσως ενσταση και πως και γιατι και πολλα ευτραπελα.
Οπως ειπα παντα χρειαζονται δυο για να τσακωθει κανεις. Πρεπει να σταματησετε να θελετε 'να μας δειξετε' οτι εισαστε σωστοι και εμεις ειαμστε λαθος. Αν οχι τοτε και εμεις θα προσπαθησουμε 'να σας δειξουμε' οτι εισαστε λαθος. Ειναι φανερα οτι υπαρχουν φανταστικες προκαταληψεις οτι και να πουμε ειμαστε λαθος. Και δει ο Γαβριηλ. Οταν αρχιζουμε ετσι οπως καταλαβαινετε δεν προκειται να παμε μακρια. Μετα εχουμε τα ποστ που ειναι απλως θορυβος και δεν προσφερουν τιποτα (σαχαλαμαρες το στυλ 'μπε' και τα τοιαυτα).
Αν δεν βλεπετε λογο να απαντησετε στο θεμα σας παρακαλω να μην απαντατε. Αν θελετε να μπειτε μεσα για να βγαλετε το Αντιαμερικανικο σας αχτι με προσβλητικα επιθετα, χαρακτηρισμους σε στυλ χαζομαερικανακι κτλ τοτε δεν θα παρετε απαντηση απο εμενα και φυσικα ο Γαβριηλ θα ειναι πολυ ειρωνικος και καυστικος. Οταν κανετε κατι σε καποιον πρεπει να εισαστε ετοιμοι να παρετε το ιδιο πραγμα πισω. Δηλαδη εγω δεν πρεπει να πεσω στο επιπεδο του καθενα αλλα ο καθενας μπορει να πεσει σε οποιο επιπεδο θελει για να με αφορισει και να με βρισει; Τι δηλαδη παντα με το σταυρο θα πηγαινουμε; Εχω βαρεθει να μην λεω τιποτα. Οποτε σε καποια στιγμη θεωρω οτι μπορω να τα παω ενα χερακι σε μερικους εδω μεσα.
Αν θελετε να κανετε συζητηση πρεπει να κανουμε συζητηση. Αν μπειτε εδω μεσα να μας 'διδαξετε το λαθος μας' αυτο δεν ειναι συζητηση. Αν δεν θελετε συζητησ μην απαντατε στο θρεντ η ας ζητησουμε απο του μοντς να το κλειδωσουν.
Αυτα.
Νικος
Nικο, υπαρχουν συνομιλητες και 'συνομιλητες'. Με την 1η κατηγορια, στην οποια ανηκεις και εσυ, συζηταμε ηρεμα και ωραια.
Με τη 2η κατηγορια, δε μπορεις εξ ορισμου να συζητησεις, επομενως το θεμα καταληγει στο χαβαλε απο μονο του, διοτι δε μπορεις να το παρεις στα σοβαρα.
Δε βριζουμε κανεναν, δε εχουμε κατι με κανεναν, τις αποψεις του σχολιαζουμε. Ναι ο σχολιασμος μερικες φορες ειναι λιγο 'ακραιος' ή περισσοτερο παραστατικος απο οσο 'θα επρεπε', αλλα αυτο συμβαινει διοτι οι αποψεις που εκφραζονται (οχι τα ατομα που τις εκφραζουν) δεν αντεχουν σοβαρης κριτικης.Δεν ξερω αν καποιοι μπαινουν για να εκφρασουν αντιαμερικανικα αισθηματα και δε με ενδιαφερει. Το ιδιο μπορει να πεις κανεις και γιαυτον που ανοιγει 'θεμα' με το οτι η Ελλαδα δεν εδωσε μετρητα για να βοηθησει τα θυματα του προσφατου τυφωνα!
-
Διαβάζω τόσο καιρό το forum αυτό και έχω παρατηρήσει οτι οποτε έχει γίνει αναφορα για οποιοδήποτε θέμα αφορά τη USA, είτε αυτοκίνητα , είτε κάποιο απλο γεγονός, σχεδόν πάντα απο όσο βοηθάει η μνήμη μου κάποιος απο Ελλάδα θα αρχίσει τους χαρακτηρισμούς για τους κακούς Αμερικάνους.
Σχεδόν πάντα κάποιος θα το γυρίσει σε πολιτικό το θέμα. Σχεδόν πάντα κάποιος θα το ανάγει σε συζήτηση περι πολέμων κλπ..
Έλεος. Δηλαδή το όνομα Αμερική και μόνο προκαλεί τόσες αντιδράσεις μέσα σας ώστε ουτε ένα διάλογο να μην μπορείτε να κάνετε; (Προς Θεού αναφέρομαι σε μεμονομένα άτομα και όχι στο σύνολο)
Πώς γινεται κάποιος να κρίνει μια χώρα και τον λαό της τόσο γενικευμένα ειδικά οταν δεν έχει πατήσει το πόδι του εδώ; Δεν έχει ζήσει ποτέ εδώ;
Απο τη δική μου οπτική γωνία και ο Νίκος και ο Γαβριήλ έχουν γράψει απόψεις που για κάποιον που έχει ζήσει εδω θα ήταν απόλυτα ρεαλιστικές και κατανοητές. Με το να θεωριτολογεί κάποιος απο χιλιάδες μίλια μακρυά το μόνο που αποδυκνείει είναι η εμμονή του στην άρνηση του να ακούσει και να μάθει.
Συγνώμη αν το ύφος μου είναι επιθετικό , αλλά έχει γινει κουραστική αυτή η αντιαμερικανική στάση.
Φιλικά με εκτίμηση,
Δημήτρης -
Καταρχη θα μου επιτρεψεις μια απαντηση φανταζομαι.Αν οχι ζητω ειλικρινα συγνωμη.
Ο χρήστης dimitrios2004 έγραψε:
Διαβάζω τόσο καιρό το forum αυτό και έχω παρατηρήσει οτι οποτε έχει γίνει αναφορα για οποιοδήποτε θέμα αφορά τη USA, είτε αυτοκίνητα , είτε κάποιο απλο γεγονός, σχεδόν πάντα απο όσο βοηθάει η μνήμη μου κάποιος απο Ελλάδα θα αρχίσει τους χαρακτηρισμούς για τους κακούς Αμερικάνους.Δεν ενοχλει τοσο το θεμα που ανοιγει αλλα η επιμονη καποιων να αποδειξουν-επιβαλλουν πως οτι αμερικανικο ειναι σχεδον τελειο.
Σχεδόν πάντα κάποιος θα το γυρίσει σε πολιτικό το θέμα. Σχεδόν πάντα κάποιος θα το ανάγει σε συζήτηση περι πολέμων κλπ...
Αναποφευκτα η συζητηση οδηγειται εκει και ως εκ τουτου ο 'αντιπαλος' (εντος εισαγωγικων) θα χτυπηθει στο αδυνατο σημειο του.Και η εξωτερικη πολιτικη των ΗΠΑ ανεξαρτητα αν εξυπηρετει ή οχι τα συμφεροντα τους για ολο σχεδον τον υπολοιπο κοσμο δεν ειναι και οτι καλυτερο
Έλεος. Δηλαδή το όνομα Αμερική και μόνο προκαλεί τόσες αντιδράσεις μέσα σας ώστε ουτε ένα διάλογο να μην μπορείτε να κάνετε; (Προς Θεού αναφέρομαι σε μεμονομένα άτομα και όχι στο σύνολο)
Aν δεις ενα αλλο τοπικ που αναφερεται στην βοηθεια που εστειλαν οι διαφορες χωρες στις ΗΠΑ και δεις να αναφερεται η Ελλαδα πρωτη γιατι ταχατε δεν εστειλε μαζι με τα κρουαζιεροπλοια και δυο φορτηγα ευρω θα καταλαβεις.
Πώς γινεται κάποιος να κρίνει μια χώρα και τον λαό της τόσο γενικευμένα ειδικά οταν δεν έχει πατήσει το πόδι του εδώ; Δεν έχει ζήσει ποτέ εδώ;
Με τον ιδιο τροπο που καποιος που εχει φυγει απο εδω πριν πολλα χρονια αναφερεται στην Ελλαδα και στο λαο της λες και μιλαει για τη Ζιμπαμπουε ή τη Μποτσουανα....
Απο τη δική μου οπτική γωνία και ο Νίκος και ο Γαβριήλ έχουν γράψει απόψεις που για κάποιον που έχει ζήσει εδω θα ήταν απόλυτα ρεαλιστικές και κατανοητές.
Aυτο δε σημαινει οτι εφοσον ειναι κατανοητες εκει υποχρεωτικα θα πρεπει να ισχυουν κι εδω.
Ειναι σα να λεμε οτι αφου μια Cadillac Eldorado ταξιδευει πιο ανετα απο ενα 205 Rallye στις Interstate μπορει kai να το συναγωνιστει στην Αναβαση ΠορταριαςΜε το να θεωριτολογεί κάποιος απο χιλιάδες μίλια μακρυά το μόνο που αποδυκνείει είναι η εμμονή του στην άρνηση του να ακούσει και να μάθει.
Aυτο πρεπει ισχυει και απο τις δυο πλευρες του Ατλαντικου φανταζομαι....
Συγνώμη αν το ύφος μου είναι επιθετικό , αλλά έχει γινει κουραστική αυτή η αντιαμερικανική στάση.
Φιλικά με εκτίμηση,
ΔημήτρηςΚαθολου επιθετικο δεν ειναι το υφος σου αντιθετα ειναι και πολιτισμενο και ηπιο.
Κουραστικη ειναι και η προσπαθεια ορισμενων να μας πεισουν πως οτι ειναι αμερικανικο ειναι και θεοπνευστο. -
η κριτικη στρεφεται στην πολιτικη που ασκει αυτη η χωρα και οχι στο λαο της!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Από τους περισσότερους, ναι.
Ο KRIEZA όμως πχ., χαρακτήρισε άσχημα ΚΑΙ το λαό της. Θα το ξαναπω για πολλοστή φορά: ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΟΤΕ, ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΤΕ ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ!
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Καταρχη θα μου επιτρεψεις μια απαντηση φανταζομαι.Αν οχι ζητω ειλικρινα συγνωμη.Διαβάζω τόσο καιρό το forum αυτό και έχω παρατηρήσει οτι οποτε έχει γίνει αναφορα για οποιοδήποτε θέμα αφορά τη USA, είτε αυτοκίνητα , είτε κάποιο απλο γεγονός, σχεδόν πάντα απο όσο βοηθάει η μνήμη μου κάποιος απο Ελλάδα θα αρχίσει τους χαρακτηρισμούς για τους κακούς Αμερικάνους.
Δεν ενοχλει τοσο το θεμα που ανοιγει αλλα η επιμονη καποιων να αποδειξουν-επιβαλλουν πως οτι αμερικανικο ειναι σχεδον τελειο.
Σχεδόν πάντα κάποιος θα το γυρίσει σε πολιτικό το θέμα. Σχεδόν πάντα κάποιος θα το ανάγει σε συζήτηση περι πολέμων κλπ...
Αναποφευκτα η συζητηση οδηγειται εκει και ως εκ τουτου ο 'αντιπαλος' (εντος εισαγωγικων) θα χτυπηθει στο αδυνατο σημειο του.Και η εξωτερικη πολιτικη των ΗΠΑ ανεξαρτητα αν εξυπηρετει ή οχι τα συμφεροντα τους για ολο σχεδον τον υπολοιπο κοσμο δεν ειναι και οτι καλυτερο
Aν δεις ενα αλλο τοπικ που αναφερεται στην βοηθεια που εστειλαν οι διαφορες χωρες στις ΗΠΑ και δεις να αναφερεται η Ελλαδα πρωτη γιατι ταχατε δεν εστειλε μαζι με τα κρουαζιεροπλοια και δυο φορτηγα ευρω θα καταλαβεις.
Με τον ιδιο τροπο που καποιος που εχει φυγει απο εδω πριν πολλα χρονια αναφερεται στην Ελλαδα και στο λαο της λες και μιλαει για τη Ζιμπαμπουε ή τη Μποτσουανα....
Απο τη δική μου οπτική γωνία και ο Νίκος και ο Γαβριήλ έχουν γράψει απόψεις που για κάποιον που έχει ζήσει εδω θα ήταν απόλυτα ρεαλιστικές και κατανοητές.
Aυτο δε σημαινει οτι εφοσον ειναι κατανοητες εκει υποχρεωτικα θα πρεπει να ισχυουν κι εδω.
Ειναι σα να λεμε οτι αφου μια Cadillac Eldorado ταξιδευει πιο ανετα απο ενα 205 Rallye στις Interstate μπορει kai να το συναγωνιστει στην Αναβαση ΠορταριαςΜε το να θεωριτολογεί κάποιος απο χιλιάδες μίλια μακρυά το μόνο που αποδυκνείει είναι η εμμονή του στην άρνηση του να ακούσει και να μάθει.
Aυτο πρεπει ισχυει και απο τις δυο πλευρες του Ατλαντικου φανταζομαι....
Φιλικά με εκτίμηση,
ΔημήτρηςΚαθολου επιθετικο δεν ειναι το υφος σου αντιθετα ειναι και πολιτισμενο και ηπιο.
Κουραστικη ειναι και η προσπαθεια ορισμενων να μας πεισουν πως οτι ειναι αμερικανικο ειναι και θεοπνευστο.Δεν νομίζω οτι κανείς προσπάθησε να πείσει οτι κάθε τι Αμερικάνικο είναι τέλειο και θεόπνευστό. Περισσότερο νομίζω οτι οι απαντήσεις που δώθηκαν ήταν σε posts της μορφής οτιδήποτε Αμερικάνικο είναι κακό, αιτία πολέμου, ανούσιο κλπ.
Δεν θα εστιάσω μεμονομένα σε ένα κείμενο περι χρηματικής βοήθειας , αλλά κοιτάω γενικά τι σημβαίνει στο forum. Άν δεν κάνω λάθος πάντως το κείμενο αυτό που αναφέρεσαι γράφτηκε ώς απάντηση στο ίδι αναγμήμενο θέμα (ίσως να είμαι και λάθος ) και απλά αναφέρει γεγονότα. Δεν θα μπώ στη διαδικασία να ψάξω καθε λέξη που ειπώθηκε να αναζητήσω κρυμμένα νοήματα απο πίσω. Η ουσία είναι οτι άν θέλουμε να κάνουμε έναν όμορφο διάλογο, αυτό επιτυγχάνεται με άλλους τρόπους.
To να μιλάει κάποιος ειρωνικά γενικευμένα για έναν λαό είναι για εμένα αδιανόητο. Εκτός άν έχει Θεοποιήσει τον εαυτό του και πιστεύει οτι γνωρίζει κάθε πολίτη μεμονομένα ώστε και να τον κρίνει.
Με εκτίμηση,
Δημήτρης -
Δεν νομίζω οτι κανείς προσπάθησε να πείσει οτι κάθε τι Αμερικάνικο είναι τέλειο και θεόπνευστό. Περισσότερο νομίζω οτι οι απαντήσεις που δώθηκαν ήταν σε posts της μορφής οτιδήποτε Αμερικάνικο είναι κακό, αιτία πολέμου, ανούσιο κλπ.Δεν θα εστιάσω μεμονομένα σε ένα κείμενο περι χρηματικής βοήθειας , αλλά κοιτάω γενικά τι σημβαίνει στο forum. Άν δεν κάνω λάθος πάντως το κείμενο αυτό που αναφέρεσαι γράφτηκε ώς απάντηση στο ίδι αναγμήμενο θέμα (ίσως να είμαι και λάθος ) και απλά αναφέρει γεγονότα. Δεν θα μπώ στη διαδικασία να ψάξω καθε λέξη που ειπώθηκε να αναζητήσω κρυμμένα νοήματα απο πίσω. Η ουσία είναι οτι άν θέλουμε να κάνουμε έναν όμορφο διάλογο, αυτό επιτυγχάνεται με άλλους τρόπους.
To να μιλάει κάποιος ειρωνικά γενικευμένα για έναν λαό είναι για εμένα αδιανόητο. Εκτός άν έχει Θεοποιήσει τον εαυτό του και πιστεύει οτι γνωρίζει κάθε πολίτη μεμονομένα ώστε και να τον κρίνει.
Με εκτίμηση,
ΔημήτρηςΕξαρτάται από τον συνομιλητή και ομολογώ ότι εσύ Δημήτρη είσαι από τους πλέον λογικούς της αντίπερα όχθης...
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Aγαπητέ μου Σπύρο,
γιατί στα καλά καθούμενα όλες οι συζητήσεις να ανάγονται στη πολιτική της Αμερικής; (και απο οτι πρόσεξα πολλοί μίλησαν άσχημα και για το λαό, τους χαζούς Αμερικάνους) !
Φτάσαμε στο σημείο να ανήγουμε θέμα για ένα SUV Και να καταλήγει κάποιος να γράφει για τους Αμερικάνους που κάνουν πολέμους να έχουν πετρέλαιο για τα SUV τους. Προς Θεού!
Φιλικά,
Δημήτρης -
Aγαπητέ μου Σπύρο,
γιατί στα καλά καθούμενα όλες οι συζητήσεις να ανάγονται στη πολιτική της Αμερικής; (και απο οτι πρόσεξα πολλοί μίλησαν άσχημα και για το λαό, τους χαζούς Αμερικάνους) !
Φτάσαμε στο σημείο να ανήγουμε θέμα για ένα SUV Και να καταλήγει κάποιος να γράφει για τους Αμερικάνους που κάνουν πολέμους να έχουν πετρέλαιο για τα SUV τους. Προς Θεού!
Φιλικά,
ΔημήτρηςΔιοτι πολυ απλα αυτη η περιφημη πολιτικη εχει πολυ ασχημες επιπτωσεις σε παρα πολλους λαους (για να μην αναφερω το περιβαλλον!).
Αυτη τη πολιτικη δε μπορουμε παρα να τη στιγματισουμε και να τη σχολιασουμε αρνητικα.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Aγαπητέ μου Σπύρο,
Φιλικά,
ΔημήτρηςΔιοτι πολυ απλα αυτη η περιφημη πολιτικη εχει πολυ ασχημες επιπτωσεις σε παρα πολλους λαους (για να μην αναφερω το περιβαλλον!).
Αυτη τη πολιτικη δε μπορουμε παρα να τη στιγματισουμε και να τη σχολιασουμε αρνητικα.
Δηλαδή μου λές οτι οτιδήποτε και να πούμε οι απο Αμερικής, άν αναφέρει κάτι σχετικό με USA αυτόματα θα αναχθεί σε πόλεμο κατά των κακών Αμερικάνων;
Υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να μπορέσω να γράψω κατι σχετικο με USA kai SUV για παράδειγμα ώς γεγονός και να μήν αρχίσετε τις κατακραύγες ?
Με εκτίμηση,
ΔημήτρηςΥΓ. Κατ'εσενα η πολιτική των ΗΠΑ δεν έκανε ποτέ κανένα καλό;
ΥΓ2. Άν θεωρείς οτι πρέπει να κατακρίνουμε πολιτικές 'κακών' χωρών, τότέ ΜΟΝΟ η USA είναι η χώρα η οποία πρέπει να αναφερθεί; Υπάρχυν και άλλες χώρες που 'εγκλημάτισαν' πολύ περισσότερο απο τη USA αν σκεφτείς αναλογικά με το πόσο μικρές ήταν.
ΥΓ3. Οι παραπάνω λέξεις σε εισαγωγικά είναι γιατι δεν είναι δικοί μου χαρακτηρισμοί αυτοί -
Δηλαδή μου λές οτι οτιδήποτε και να πούμε οι απο Αμερικής, άν αναφέρει κάτι σχετικό με USA αυτόματα θα αναχθεί σε πόλεμο κατά των κακών Αμερικάνων;
Υπάρχει κάποιος τρόπος ώστε να μπορέσω να γράψω κατι σχετικο με USA kai SUV για παράδειγμα ώς γεγονός και να μήν αρχίσετε τις κατακραύγες ?
Με εκτίμηση,
Δημήτρηςμην 'πηδας' σε συμπερασματα που λετε και εσεις εκει!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Με εκτίμηση,
Δημήτρηςμην 'πηδας' σε συμπερασματα που λετε και εσεις εκει!
Ειναι συμπερασματα με αποδειξεις. Απλως κοιταξε καθε ποστ που εχει κατι με τις ΗΠΑ. Γιατι τωρα δηλαδη να περιμενουμε να αλλαξει κατι;
Νικος
-
ΥΓ. Κατ'εσενα η πολιτική των ΗΠΑ δεν έκανε ποτέ κανένα καλό;
ΥΓ2. Άν θεωρείς οτι πρέπει να κατακρίνουμε πολιτικές 'κακών' χωρών, τότέ ΜΟΝΟ η USA είναι η χώρα η οποία πρέπει να αναφερθεί; Υπάρχυν και άλλες χώρες που 'εγκλημάτισαν' πολύ περισσότερο απο τη USA αν σκεφτείς αναλογικά με το πόσο μικρές ήταν.
ΥΓ3. Οι παραπάνω λέξεις σε εισαγωγικά είναι γιατι δεν είναι δικοί μου χαρακτηρισμοί αυτοίΑμα σου πω οτι δεν θυμαμαι να εκανε καλο? Δε μου παει κατι στο μυαλο αυτη τη στιγμη, αληθεια λεω!
Δεν ειναι η ΗΠΑ η μοναδικη 'κακη' χωρα. Αλλα λογω της δυναμης που εχει τα αποτελεσματα της αλλαζονικης της πολιτικης ειναι πολλαπλασια αλλων μικρων χωρων. Μη ξεχνας οτι ειναι η μοναδικη χωρα που τα τελευταια χρονια εχει σχεδον την αποκλειστικοτητα στο να ανοιγει νεα πολεμικα 'μετωπα'.
Επισης ειναι η μοναδικη χωρα που τολμαει και χαρακτηριζει τις πραξεις της ως 'θεοπνευστες', 'πολεμο κατα της τρομοκρατιας', κτλ κτλ κτλ. Συμφωνεις φυσικα οτι κανενας απο τους παραπανω χαρακτηρισμους δεν ανταποκρινεται στη πραγματικοτητα ετσι?
-
Oi ΗΠΑ εναι η πιο βολικες τωρα. Ειναι η μονη πραγματικη υπερδυναμη. Η Σοβιετικη Ρωσια δεν υπαρχει πλεον...η ναζιστικη Γερμανια δεν υπαρχει και παει λεγοντας.
Νικος
ΥΓ3. Οι παραπάνω λέξεις σε εισαγωγικά είναι γιατι δεν είναι δικοί μου χαρακτηρισμοί αυτοί -
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Oi ΗΠΑ εναι η πιο βολικες τωρα. Ειναι η μονη πραγματικη υπερδυναμη. Η Σοβιετικη Ρωσια δεν υπαρχει πλεον...η ναζιστικη Γερμανια δεν υπαρχει και παει λεγοντας.Νικος
ΥΓ3. Οι παραπάνω λέξεις σε εισαγωγικά είναι γιατι δεν είναι δικοί μου χαρακτηρισμοί αυτοίΣωστά, η μοναδική υπερδύναμη!
Και όπως πάντα στην Ιστορία των Ανθρώπων, όποιος ήταν ο ισχυρός αντιμετώπιζε πάντα την έχθρα των υπολοίπων!Για να μιλήσουμε για 'καλά' θα είναι δύσκολο!
Μια υπερδύναμη (αλλά και κάθε χώρα) πρέπει να φροντίζει τα συμφέροντά της!
π.χ. Καλό σίγουρα ήταν το ότι οι ΗΠΑ βοήθησαν την Αγγλία στον Β' ΠΠ.
Αλλά επίσης θεμιτό ήταν ότι τελικά μέσω της οικονομίας την έκαναν δορυφόρο τους!
Το ίδιο και για την Ελλάδα!
Τα δάνεια δημιούργησαν εξάρτηση.Σίγουρα.Αν βέβαια τα χρησιμοποιήσουμε θα μπορούσαμε να απεξαρτηθούμε!Τα φαγαμε!Αλλα αυτό είναι άλλο θέμα! -
Ξεκιναμε λοιπον απο το β' π.π. και μετα
1950-53 Επεμβαση στη Κορεα
1950-60 Υπστηριξη σε πραξικοπηματιες κυριως της Κ. και Ν.Αμερικης του τυπου Ανασταζιο Σομοζα στη Νικαραγουα, Μπατιστα στη Κουβα και Παπαντοκ στην Α'ι'τη.
Επισης συνεργασια με το Σαχη της Περσιας και ανατροπη του ε-κλεγ-με-νου πρωθυπουργου Μοσαντεκ επειδη εθνικοποιησε τα πετρελαια και εδιωξε απο τη χωρα την ANGLO-AMERICAN ΟΙL CO.
Δεκαετια 1960-1970:
Επιβολη οικονομικου και πολιτικου εμπαργκο στη Κουβα και εισβολη στο κολπο των χοιρων το 1961
Επεμβαση στο Βιετναμ και υποστηριξη μισοτρελλων και διεφθαρμενων προεδρων του Ν.βιετναμ του στυλ Θιεου.
Δημιουργια σε ολη την Ευρωπη παρακρατικων παραστρατιωτικων ομαδων του τυπου Gladio στην Ιταλια και Χρυσομαλλο δερας στην Ελλαδα για να χρησιμοποιηθουν αν αριστερες κυβερνησεις ανεβαιναν στην Εξουσια.
Υποστηριξη και αλλων πραξικοπηματιων στη Ν.Αμερικη και εξοντωση του Τσε Γκεβαρα στη Βολιβια.
Ενεργος αναμειξη στην ανατροπη του Πατρις Λουμουμπα στο Πρωην Βελγικο Κογκο γιατι εθνικοποιησε τις μεγαλες μεταλλευτικες επιχειρησεις της Καταγκα και υποστηριξη στον πραξικοπηματια Μομπουτου.
Υποστηριξη στην ανατροπη του Προεδρου Σουκαρνο στην Ινδονησια απο τον αιμοσταγη δικτατορα Σουχαρτο.
Υποστηριξη του πραξικοπηματος στην ΕΛΛΑΔΑ με την επιβολη της χουντας η οποια στη συνεχεια φροντισε να εξαργυρωσει τα γραμματια παρεχοντας οικονομικη βοηθεια σε υποψηφιο προεδρο.
Υποστηριξη του Ισραηλ κατα τον πολεμο του 1967 και συστηματικη υπονομευση του Αμπντελ Γκαμαλ Νασερ που τον οδηγησε στη σφαιρα επιρροης της ΕΣΣΔ.
1970-1980 νεα σειρα πραξικοπηματων σε Αργεντινη Παραγουαη Βραζιλια.
Ανοιχτη υπονομευση του εκλεγμενου προεδρου της Χιλης Σαλβαντορ Αλλιεντε και υποστηριξη του πραξικοπηματος του Αουγκουστο Πινοτσετ.
Εκ νεου υποστηριξη του Ισραηλ στο πολεμο του 1973 που οδηγησε στη πρωτη πετρελα'ι'κη κριση.
Απαθεια αν οχι υποστηριξη της Τουρκιας κατα την εισβολη του 1974 στη Κυπρο.
Ανατροπη του προεδρου Μπακρ του Ιρακ και βοηθεια στο ΣΑΝΤΑΜ ΧΟΥΣΕ'Ι'Ν να ανελθει στην εξουσια.
ΑΝΟΙΧΤΗ υποστηριξη και πρασινο φως στο Σουχαρτο να εισβαλει στο Αν.Τιμορ.
1980-1990:Επεμβαση στη Γραναδα(νησιωτικη χωρα της Καρα'ι'βικης με 100.000 κατοικους)και ανατροπη του εκλεγμενου προεδρου της.
Επεμβαση στο Ιραν.
Απαθεια αν οχι υποστηριξη στους βομβαρδισμους της Σαμπρα και Σατιλα.
Υποστηριξη εξοπλισμος και εκπαιδευση των Μουτζαχεντιν στο Αφγανισταν
Υποστηριξη στο πραξικοπημα του Στρατηγου Ζια ουλ Χακ στο Πακισταν και ανατροπη του εκλεγμενου προεδρου Ζουλφικαρ Αλι Μπουτο.
Υποστηριξη με ναρκωδολλαρια των Κοντρας της ΝΙΚΑΡΑΓΟΥΑ (σκανδαλο Ιραν-κοντρας gate)
Απο το 1990 και μετα τα ξερουμε λιγο πολυ ολοι.....ΥΓ2. Άν θεωρείς οτι πρέπει να κατακρίνουμε πολιτικές 'κακών' χωρών, τότέ ΜΟΝΟ η USA είναι η χώρα η οποία πρέπει να αναφερθεί; Υπάρχυν και άλλες χώρες που 'εγκλημάτισαν' πολύ περισσότερο απο τη USA αν σκεφτείς αναλογικά με το πόσο μικρές ήταν.
ΥΓ3. Οι παραπάνω λέξεις σε εισαγωγικά είναι γιατι δεν είναι δικοί μου χαρακτηρισμοί αυτοίOxι βεβαια με τις ΗΠΑ μονο δυο χωρες μπορουν να συγκριθουν στα δεινα που επεφεραν στο πλανητη.
Η Βρεττανικη αυτκρατορια και η Σοβιετικη Ενωση.
Περί ΗΠΑ (πάλι) πρώην ΡΙΤΑ [διάσπαση]