-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
............μόνοι τους έκαναν οι Αμερικάνοι φονικές επιθέσεις ανά τον κόσμο;
Οι υπερόπτες Εγγλέζοι δεν ήταν μαζί τους στο Αφγανιστάν;
Στη Γιουγκοσλαυΐα δεν έριχναν βόμβες μαζί με τις ΗΠΑ και η Γερμανία, η Γαλλία, η Βρετανία, η Ισπανία;
Στο Ιράκ δεν πήγαν, εκτός από τους Άγγλους, και οι ....... Πολωνοί, οι Αλβανοί, οι Πορτογάλοι, οι Ισπανοί, οι Γιαπωνέζοι; Ήταν πιο γλυκιές οι σφαίρες και η ξενική κατοχή για τους Ιρακινούς όταν προέρχονταν από τους 'πρόθυμους' του Μπους; Δεν είδα κανέναν να εξαναγκάζει τους ανωτέρω σε επέμβαση, μόνο ένα κομματάκι της πίτας τους υποσχέθηκαν οι ΗΠΑ και αυτοί έσπευσαν να το φάνε. Που να τους έταζε δηλαδή κανείς ολόκληρη την πίτα για πάρτη τους.Α γειά σου!
Κάθησε κανείς από εμάς να σκεφτεί ότι -τελικά- όποιος είναι απέξω γκρινιάζει για να μπει μέσα και να κάνει τα ίδια και χειρότερα!Κανένας πόλεμος δεν είναι καθαρός!Ποτέ!Από καταβολής ανθρωπίνου γένους!
Και όλοι φέρνουν πόνο!Και στους νικητες και στους ηττημένους!Απλά τους ηττημένους τους λυπάσαι διπλά! -
θα ελεγα να πεσουν λιγο οι τονοι γιατι προβλεπω τσακωμο
-
TRAVELLER:
Οι Αμερικάνοι κάνουν όσα κάνουν επειδή δεν γουστάρουν να χάσουν τη δύναμή τους, την επιρροή τους και τα οικονομικά τους κεκτημένα, τα οποία θεωρούν δικαίως (κατ'αυτούς) δικά τους.
Το ίδιο κάνουν ευχαρίστως και όλοι οι άλλοι λαοί, αλλά σε μικρότερη κλίμακα.
Εμείς οι ειρηνόφιλοι δεν θα πλακώναμε στους πυραύλους τους Τούρκους αν άρχιζαν να αντλούν πετρέλαιο στα 30 ναυτικά μίλια από τη Σάμο ή την Κρήτη; Γιατί; Επειδή θεωρούμε δικό μας ολόκληρο το Αιγαίο, όχι μόνο τα 6 ή τα 12 ν.μ. από τις ακτές μας.
Οι Βρετανοί δεν θα πλάκωναν την Κύπρο αν αποφάσιζε αύριο να διώξει τις βάσεις τους;
Οι Κινέζοι δεν είναι έτοιμοι να πλακώσουν την Ταιβάν αν αποσχιστεί οριστικά;
Οι Δανοί τι θα έκαναν αν οι κάτοικοι της τεράστιας Γροιλανδίας αποφάσιζαν ότι θέλουν να κολλήσουν στον διπλανό Καναδά αντί να έχουν στο σβέρκο τους τη Δανία;
Θεωρώ ότι όλοι σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο όταν απειλείται το συμφέρον τους. -
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
'Ο J.B.Jr είναι εξαιρετικός Πρόεδρος με αδιαμφισβήτιτες ηγετικές ικανότητες και βαθυστόχαστη σκέψη ενώ αν δεν ήταν γιός προηγούμενου προέδρου μπορεί να μην είχε καταφέρει να φτάσει κι αυτός στην προεδρεία των ΗΠΑ αλλά σίγουρα θα κατάφερνε να γίνει ένας διακεκριμενος πολιτικός γιατί τέτοιες πρόσωπικότητες δεν πάνε χαμένες...'Διαφωνείτε;
Εγώ πάντως είμαι περίεργος να δω αν μέχρι το τέλος της θητείας του, έχει αποκαταστησει καλές σχέσεις με το έθνος των ψαριών.
Ηταν μία από τις προτεραιότητες του , όταν ανέλαβε στην πρώτη τετραετία.
Ετσι είχε πει. Ελπίζω να είναι πιστός στις δεσμεύσεις του.
Γμτ την ατυχία μου γμ!
TRAVELLER:
Οι Αμερικάνοι κάνουν όσα κάνουν επειδή δεν γουστάρουν να χάσουν τη δύναμή τους, την επιρροή τους και τα οικονομικά τους κεκτημένα, τα οποία θεωρούν δικαίως (κατ'αυτούς) δικά τους.
Το ίδιο κάνουν ευχαρίστως και όλοι οι άλλοι λαοί, αλλά σε μικρότερη κλίμακα.
Εμείς οι ειρηνόφιλοι δεν θα πλακώναμε στους πυραύλους τους Τούρκους αν άρχιζαν να αντλούν πετρέλαιο στα 30 ναυτικά μίλια από τη Σάμο ή την Κρήτη; Γιατί; Επειδή θεωρούμε δικό μας ολόκληρο το Αιγαίο, όχι μόνο τα 6 ή τα 12 ν.μ. από τις ακτές μας.
Οι Βρετανοί δεν θα πλάκωναν την Κύπρο αν αποφάσιζε αύριο να διώξει τις βάσεις τους;
Οι Κινέζοι δεν είναι έτοιμοι να πλακώσουν την Ταιβάν αν αποσχιστεί οριστικά;
Οι Δανοί τι θα έκαναν αν οι κάτοικοι της τεράστιας Γροιλανδίας αποφάσιζαν ότι θέλουν να κολλήσουν στον διπλανό Καναδά αντί να έχουν στο σβέρκο τους τη Δανία;
Θεωρώ ότι όλοι σκέφτονται με τον ίδιο τρόπο όταν απειλείται το συμφέρον τους.Τελικα΄αυτή η μορφή επικοινωνίας, δεν είναι και ότι καλύτερο για να καταλαβαινόμαστε.
Εγώ λέω ότι κανείς δε νομιμομοποιείται να σκοτώνει παιδιά , και να τα ονομάζει 'παράπλευρες απώλειες' για να έχει φθηνό πετρέλαιο και από πάνω να λέει ότι κόπτεται και για τη Δημοκρατία, όπου γης , και για να ανθρώπινα δικαιώματα. (που να του κοπούνε...άσε μην πω...)
Τώρα Αμερικάνοι λέγονται αυτοί, Τανζανοί λέγονται αυτοί, Ελληνες λέγονται αυτοί, τό ίδιο είναι για μένα.
Δε νομίζω να διαφωνούμε εδώ.Το άλλο που υποστηρίζω είναι, ότι σε επίπεδο κοινωνίας, είμαστε πιο κοντά σε αυτό που λέμε 'άνθρωπο' ενώ οι Αμερικάνοι σε αυτό που λέμε 'άτομο'.
Αυτά είναι όλα και όλα.
-
Ο χρήστης manager_ έγραψε:
θα ελεγα να πεσουν λιγο οι τονοι γιατι προβλεπω τσακωμοΜπα μην ανησυχεις. Για να γινει τσακωμος πρεπει να υπαρχουν δυο νοματαιοι.
Αυτοι που τρωγωνται με τα ρουχα τους αστους να τρωγωνται μονοι τους.
Νικος
-
Ο χρήστης titsataki έγραψε:
Μπα μην ανησυχεις. Για να γινει τσακωμος πρεπει να υπαρχουν δυο νοματαιοι.
Νικος
**ΡΕ ΠΑΛΙΟΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ ΑΔΕΙΑΣΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΩΝΙΑ ΑΙΝΤΕΕΕΕΕΕ **
-
Ο χρήστης manager_ έγραψε:
θα ελεγα να πεσουν λιγο οι τονοι γιατι προβλεπω τσακωμοΜπα μην ανησυχεις. Για να γινει τσακωμος πρεπει να υπαρχουν δυο νοματαιοι.
Ακριβωωωως!!!**δυο ** νοματαιοι!!!!
Γιατι ως γνωστο καβγας μεταξυ ανθρωπου και αμερικανου δε γινεται!!!!
και φυσικα δε γινεται καβγας μεταξυ ανθρωπου και troll γιατι απλα τα troll δεν υπαρχουν......Οι αληθειες καποτε πρεπει να λεγονται οσο επωδυνες σκληρες και προσβλητικες μπορει να ακουγονται.....
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Το άλλο που υποστηρίζω είναι, ότι σε επίπεδο κοινωνίας, είμαστε πιο κοντά σε αυτό που λέμε 'άνθρωπο' ενώ οι Αμερικάνοι σε αυτό που λέμε 'άτομο'.
Αυτά είναι όλα και όλα.
Δεν γνωρίζω πόσο μπορεί να έχουν αλλάξει τα πράγματα από την τελευταία φορά που βρέθηκα στην Αμερική (το 1992), ούτε μπορώ να ισχυριστώ πως η Βοστώνη (στην οποία έζησα 4 χρόνια) αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα αμερικάνικης νοοτροπίας (μάλλον δεν αποτελεί), αλλά στην καθημερινότητά τους οι αμερικάνοι πολίτες ήταν πολύ πιο 'άνθρωπινοι' από μας του Έλληνες. Φιλικοί, κοινωνικοί κι ευχάριστοι ακόμα και με τους αλλοδαπούς (το ενετλώς αντίθετο δηλαδή από εμπειρίες μου με Άγγλους στο Λονδίνο). Είχαν επίσης πολύ πιο ανεπτυγμένο το αίσθημα της ομαδικότητας από μας τους Έλληνες και ήταν αναπάντεχα (τουλάχιστον για μένα) πουριτανοί.
Εμένα η διαχρονική μου απορία είναι πώς γίνεται ένας τόσο καλοκάγαθος λαός (σε επιπεδο πολιτών) να 'αντιπροσωπεύεται' από αδηφάγα πολιτικά τέρατα.
Επαναλαμβάνω, ότι τα παραπάνω αποτελούν προσωπικές μου εμπειρίες, επαφές και κρίσεις, από τη Βοστώνη και μόνο.
ΥΓ. Δεν θυμάμαι ποιος έγραψε ότι η Αμερική εδραιώθηκε ήπια, αλλά ας κάνει τον κόπο να δει την ταινία 'Gangs of New York'.
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Το άλλο που υποστηρίζω είναι, ότι σε επίπεδο κοινωνίας, είμαστε πιο κοντά σε αυτό που λέμε 'άνθρωπο' ενώ οι Αμερικάνοι σε αυτό που λέμε 'άτομο'.
Αυτά είναι όλα και όλα.
Δεν γνωρίζω πόσο μπορεί να έχουν αλλάξει τα πράγματα από την τελευταία φορά που βρέθηκα στην Αμερική (το 1992), ούτε μπορώ να ισχυριστώ πως η Βοστώνη (στην οποία έζησα 4 χρόνια) αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα αμερικάνικης νοοτροπίας (μάλλον δεν αποτελεί), αλλά στην καθημερινότητά τους οι αμερικάνοι πολίτες ήταν πολύ πιο 'άνθρωπινοι' από μας του Έλληνες. Φιλικοί, κοινωνικοί κι ευχάριστοι ακόμα και με τους αλλοδαπούς (το ενετλώς αντίθετο δηλαδή από εμπειρίες μου με Άγγλους στο Λονδίνο). Είχαν επίσης πολύ πιο ανεπτυγμένο το αίσθημα της ομαδικότητας από μας τους Έλληνες και ήταν αναπάντεχα (τουλάχιστον για μένα) πουριτανοί.
Εμένα η διαχρονική μου απορία είναι πώς γίνεται ένας τόσο καλοκάγαθος λαός (σε επιπεδο πολιτών) να 'αντιπροσωπεύεται' από αδηφάγα πολιτικά τέρατα.
Αν δε κανω λαθος η Βοστωνη ειναι η καρδια του αμερικανικου φιλελευθερισμου και η αφετηρια της οποιας πνευματικης πρωτοποριας στις ΗΠΑ.
Νομιζω πως χαρακτηριζεται ως η πλεον Ευρωπα'ι'κη πολη στις ΗΠΑ.
Αλλα παραλληλα ειναι μια μεσαιου μεγεθους πολη και η γενικα φιλελευθερη Μασαχουσετη απο τις μικροτερες πολιτειες....Αμερικη ειναι ομως και οι ρατσιστες του Νοτου οι αγραμματοι αγροτες των μεσοδυτικων πολιτειων και οι γελαδαρηδες του Τεξας....
Και δυστυχως αυτοι ειναι απειρως περισσοτεροι απο τους Βοστωνεζους
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Αυτά είναι όλα και όλα.
Επαναλαμβάνω, ότι τα παραπάνω αποτελούν προσωπικές μου εμπειρίες, επαφές και κρίσεις, από τη Βοστώνη και μόνο.
ΥΓ. Δεν θυμάμαι ποιος έγραψε ότι η Αμερική εδραιώθηκε ήπια, αλλά ας κάνει τον κόπο να δει την ταινία 'Gangs of New York'.
Πιθανόν η εξήγηση στην απορία σου να είναι ότι απλά δεν ενδιαφέρονται.
Στα υπόλοιπα που γράφεις, δε μπορώ να πω κάτι.
Για να μεταφέρεις αυτό το κλίμα , έτσι θα είναι .
Εγώ ότι ξέρω είναι από διάφορες πηγές πληροφόρησης (διαδίκτυο, εφημερίδες, περιοδικά, βιβλία) .
Οτι υπάρχει ένα ευαισθητοποιημένο κομμάτι (κυρίως στη Ν.Υόρκη) αυτό είναι σίγουρο. Το ότι αυτό το μέρος του πληθυσμού, είναι σταγόνα στον ωκενανό, επίσης.
Πάντως τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ τα τελευταία χρόνια.(μετά την 11/9) -
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Τελικά...Γαβριήλ να σε ρωτήσω κάτι σχετικό-ασχετο;
Τι γνώμη έχεις για τον J.Bush Jr? Είναι καλός πρόεδρος; Εχει ηγετικές ικανότητες; Θα τον χαρακτήριζες λαϊκιστή; Εξυπνο; Αν δεν ήταν γιος του... πατέρα του πιστεύεις οτι θα ήταν πάλι πολιτικός 1ης γραμμής;Νίκο; Για την ίδια ερώτηση;
Και μη μου πείτε οτι κάνω ερωτήση παγίδα ή οτι υπονοώ κάποια συγκεκριμένη απάντηση...
Η ερώτησή μου αφήνει το περιθώριο για την απάντησή σας για να μπορεί να είναι
'Ο J.B.Jr είναι εξαιρετικός Πρόεδρος με αδιαμφισβήτιτες ηγετικές ικανότητες και βαθυστόχαστη σκέψη ενώ αν δεν ήταν γιός προηγούμενου προέδρου μπορεί να μην είχε καταφέρει να φτάσει κι αυτός στην προεδρεία των ΗΠΑ αλλά σίγουρα θα κατάφερνε να γίνει ένας διακεκριμενος πολιτικός γιατί τέτοιες πρόσωπικότητες δεν πάνε χαμένες...'Διαφωνείτε;
Αφου με ρωτησες πριν, εγω δεν εχω ιδιαιτερα συγκεκριμενη γνωμη για τον Jeb Bush.
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Και όλοι φέρνουν πόνο!Και στους νικητες και στους ηττημένους!Απλά τους ηττημένους τους λυπάσαι διπλά!Εαν αυτοι οι ηττημενοι ειναι οι...τρομοκρατες, γιατι να τους λυπηθεις? Με λυπη πολεμησαν οι αρχαιοι Ελληνες τους Περσες? Του Οθωμανους? Κτλ.
-
Ο χρήστης Random1 έγραψε:
Μπα μην ανησυχεις. Για να γινει τσακωμος πρεπει να υπαρχουν δυο νοματαιοι.
Νικος
**ΡΕ ΠΑΛΙΟΑΜΕΡΙΚΑΝΑΚΙ ΑΔΕΙΑΣΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΩΝΙΑ ΑΙΝΤΕΕΕΕΕΕ **
LMAO and ROTF ουτε καν στον καπαπε. OTF
-
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
γιατι να τους λυπηθεις? Με λυπη πολεμησαν οι αρχαιοι Ελληνες τους Αραβες?Ποτε ακριβως εγινε αυτο????
Το gel ειναι πολυυυυυυ παγωμενο
-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Χερομαι που ειχες θετικη εμπειρια απο την ζωη σου στις ΗΠΑ και δεν δισταζεις να την γραψεις. Εδω
Αχ, αχ.
Για οσο αξιζει, για την συγκεκριμενη ταινια οταν πρωτοβγηκε το μονο που συμφωνησαν ολοι (εξπερ του θεματος αλλα και μη), ηταν οτι η πραγματικη εικονα της καταστασης στην Ν. Υορκη εκεινη την εποχη δεν ειχε καμια σχεση με το σκριπτ της ταινιας.
Και αυτο ειναι κατι που γινετε πολυ απο το εξωτερικο (ως κατοικος ΗΠΑ). Βλεπουν ολοι τις ταινιες του Χολυγουντ και προσπαθουν να σχηματισουν γνωμη για τις ΗΠΑ ως λαο και κρατος απο τις ταινιες.
Δεν χρειαζεται να προσπαθησω να αποδηξω ποσο αφελης ειναι το παραπανω ετσι? Εαν θελει κανεις να μαθει για ΗΠΑμερικανικη ιστορια (ναι υπαρχει κατι τετοιο) και ειναι 'τεμπελης' και θελει να τα μαθει απο την τηλεοραση, τοτε το καλυτερο καναλι αλλα και site ειναι το The History Channel.
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
γιατι να τους λυπηθεις? Με λυπη πολεμησαν οι αρχαιοι Ελληνες τους Αραβες?
Προς τι η έκπληξη;; Δηλαδή εσύ το έχεις απίθανο να υπάρχει καμια αμερικάνικη σειρά και στις Πλαταιές αντί για το Μαρδόνιο να βγαίνει ο Σαλαντίν, πάνω σε ένα Ηammer;;
Δηλαδή το αποκλείεις εντελώς;;
Υ.Γ Γιού κουφ μι μπέιμπι.
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Αν δε κανω λαθος η Βοστωνη ειναι η καρδια του αμερικανικου φιλελευθερισμου και η αφετηρια της οποιας πνευματικης πρωτοποριας στις ΗΠΑ.
Νομιζω πως χαρακτηριζεται ως η πλεον Ευρωπα'ι'κη πολη στις ΗΠΑ.
Αλλα παραλληλα ειναι μια μεσαιου μεγεθους πολη και η γενικα φιλελευθερη Μασαχουσετη απο τις μικροτερες πολιτειες....Α! Επιτελους βλεπω οτι εμαθες τι περιπου σημενει φιλελευθερος
Αμερικη ειναι ομως και οι ρατσιστες του Νοτου οι αγραμματοι αγροτες των μεσοδυτικων πολιτειων και οι γελαδαρηδες του Τεξας....
Και δυστυχως αυτοι ειναι απειρως περισσοτεροι απο τους Βοστωνεζους
Και εδω βλεπω για ακομη μια φορα οτι δεν εχεις ιδεα τι λες
-
Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:
Ποτε ακριβως εγινε αυτο????
Βρε κακε το διορθωσα ηδη. Ξερεις τι εννουσα και το παραπανω δεν ειναι το καν το θεμα που βαζω.
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Ποτε ακριβως εγινε αυτο???
Προς τι η έκπληξη;; Δηλαδή εσύ το έχεις απίθανο να υπάρχει καμια αμερικάνικη σειρά** και στις Πλαταιές αντί για το Μαρδόνιο να βγαίνει ο Σαλαντίν, πάνω σε ένα Ηammer;;**
Δηλαδή το αποκλείεις εντελώς;;
Και γιατι περικαλω να το αποκλεισω??
Εδω βαλανε τον Ηρακλη να παλευει με.....εξωγηινουςΥ.Γ Γιού κουφ μι μπέιμπι.
TRAVELLER Μη λες τετοια ρε συ!!!!
Θα κανω ρυτιδες απο τα γελια -
Ο χρήστης gavriil1 έγραψε:
Βρε κακε το διορθωσα ηδη. Ξερεις τι εννουσα και το παραπανω δεν ειναι το καν το θεμα που βαζω.Θερμη παρακλησις:Μπορει καποιος να μου αποδωσει την ακριβη εννοια της προτασης που σημειωνεται με bold??
Ευχαριστω
Περί ΗΠΑ (πάλι) πρώην ΡΙΤΑ [διάσπαση]