-
Διάλογος ανάμεσα σε 2 μπαρμπάδες σήμερα πρωί σε κεντρική καφετέρια στο χαλάνδρι:Ο ένας διάβαζε εφημερίδα,ο άλλος έπαιζε με το κομπολόι του.Προφανώς αυτός με την εφημερίδα θα έπεσε σε άρθρο για την ημέρα χωρίς αυτοκίνητο(χωρίς όμως να μπει στον κόπο να διαβάσει και το άρθρο εκτός της επικεφαλίδας),γιατι λέει στον άλλο με το κομπολόι:(παιδιά ο διάλογος που ακολουθεί σπάει κόκκαλα )
-τα έμαθες ρε Τάσο;Ο Κωστάκης κάνει πανηγύρι για τους κακομοίρηδες που δεν έχουν αυτοκίνητο.Δεν πάμε καλά ρε,και δεν έχουν αυτοκίνητο οι άνθρωποι και παίζει με τον πόνο τους..Ε ρε Ανδρέα αθάνατε..μας άφησες στα χέρια μασκαράδων..
-(Ο παίζων το κομπολόι):Εντάξει μωρέ,δεν τα ξέρεις,τώρα μαθαίνεις την Ελλάδα;Κάνουν ό,τι μπορούν για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια του κοσμάκη..προχθές έταξε αφορολόγητα αυτοκίνητα στους πολύτεκνους,τώρα κάνει γιορτούλες για αυτούς που δεν έχουν τίποτα.Ηθελα να ξερα τι σκατα γιορτή είναι αυτή;Αγόρι μου εγώ θα στο ξαναπώ,ρίξτο στον Καρατζαφέρη δεν με ακούς,τί άλλο να σου πω;Καθόμουν σε διπλανό τραπεζάκι με μια παρέα,ευτυχώς που είχαμε κι εμείς εφημερίδες και κρυφτήκαμε..γιατί είχαμε κατουρηθεί στα γέλια.
ΕΛΛΑΣ-ΕΥΡΩΠΗ-ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Υ.Γ:οι καφέδες που παρήγγειλαν:φρέντο με μπόλικο γαλατάκι ο ένας,καπουτσίνο ο άλλος αυτά για το ποιοι ζουν σε αυτή την χώρα.Και μετά μιλάμε για παιδεία και κουραφέξαλα..
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Είναι απίστευτο πόσοι οδηγοί κινούνται με δέκα μόλις δουν βρεγμένο δρόμο, χωρίς ΚΑΝΕΝΑ απολύτως λόγοΑν έχουν να αλλάξουν λάστιχα 3 χρόνια (κι όμως, υπάρχουν και είναι πολλοί) και έχει γίνει η γόμα πέτρα, τα 10χλμ/ω είναι μονόδρομος
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Είναι απίστευτο πόσοι οδηγοί κινούνται με δέκα μόλις δουν βρεγμένο δρόμο, χωρίς ΚΑΝΕΝΑ απολύτως λόγο
Αν έχουν να αλλάξουν λάστιχα 3 χρόνια (κι όμως, υπάρχουν και είναι πολλοί) και έχει γίνει η γόμα πέτρα, τα 10χλμ/ω είναι μονόδρομος
Τρία; Εγώ ξέρω ανθρώπους που έχουν τα ίδια λάστιχα έξι χρόνια και περηφανεύονται κιόλας!
Ξέρετε τώρα, αυτούς της λογικής 'αν δεν διαλυθεί δεν το αλλάζω'.
-
Έχουν και άλλα επιχειρήματα.
Μιλούσα με γνωστό μου που έχει αραγμένο το αμάξι του 4 ετών με τα ίδια λάστιχα. Το χρησιμοποιεί σπάνια γιατί έχει μοτοσυκλέτα.- Καιρός ν'αλλάξεις τα λάστιχά σου.
- Αφού έχουν μόνο 15.000 χλμ, καινούρια είναι.
- Έχουν καεί πια, δεν θα σου πιάνουν όπως πρέπει.
- Μα δεν το χρησιμοποιώ τον χειμώνα, μόνο κανένα καλοκαίρι που θα κουβαλήσω τίποτα πράγματα στις διακοπές και το καλοκαίρι δεν βρέχει.
- Κι αν πέσεις σε χυμένα νερά;
- Έχει ABS!
- Τι σχέση έχει το ABS;
- Βοηθάει στο φρενάρισμα. Αφού το ξέρεις, γιατί ρωτάς;
- Τέλος πάντων, δηλαδή νομίζεις ότι ακόμα και στο στεγνό θα φρενάρεις καλά;
- Είπαμε, έχει ABS. Και άλλωστε το ελαστικό το καλοκαίρι που η άσφαλτος καίει στους 60 βαθμούς μαλακώνει και πιάνει πιο καλά.
- Και μέχρι να μαλακώσει; Πρέπει να κάνεις πολλά χλμ στην πόλη για να μαλακώσει τόσο πολύ, ειδικά τώρα που έχει ξεραθεί.
- Ε, αφού δεν ξέρεις από αυτά τα πράγματα, γιατί με πρήζεις;
-
Ο χρήστης opterios έγραψε:
Αν έχουν να αλλάξουν λάστιχα 3 χρόνια (κι όμως, υπάρχουν και είναι πολλοί) και έχει γίνει η γόμα πέτρα
-
Ο χρήστης kyan έγραψε:
Είναι απίστευτο πόσοι οδηγοί κινούνται με δέκα μόλις δουν βρεγμένο δρόμο, χωρίς ΚΑΝΕΝΑ απολύτως λόγο
Αν έχουν να αλλάξουν λάστιχα 3 χρόνια (κι όμως, υπάρχουν και είναι πολλοί) και έχει γίνει η γόμα πέτρα, τα 10χλμ/ω είναι μονόδρομος
Τρία; Εγώ ξέρω ανθρώπους που έχουν τα ίδια λάστιχα έξι χρόνια και περηφανεύονται κιόλας!
Ξέρετε τώρα, αυτούς της λογικής 'αν δεν διαλυθεί δεν το αλλάζω'.
Άρα και καλά, είναι και οδηγάρες που τα κρατάνε τόσο καιρό;;; Ε ρε σφαλιάρες που θέλουμε... Άμα φύγει σε καμιά στροφή με 4, θα δούμε τι θα διαλυθεί πρώτο!!!
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
- Ε, αφού δεν ξέρεις από αυτά τα πράγματα, γιατί με πρήζεις;
Ε καλά σου λέει ο άνθρωπος, αφού δεν ΞΕΡΕΙ από αυτά, γιατί τον πρήζεις;;;
(Άκουσον - άκουσον λογική... )
-
Η αλήθεια πάντως παιδιά είναι ότι αυτές τις φάσεις 'Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο' εγώ τις ψιλογουστάρω. Όχι ότι αλλάζει τίποτα ουσιαστικό, απλά στην Αθήνα τουλάχιστον ονειρευόμαστε κάποια μέρα που θα παρατήσουμε το αυτοκίνητο γιατί τα ΜΜΜ θα είναι όπως πρέπει και θα μας καλύπτουν στις καθημερινές μας μετακινήσεις προς και από τη δουλειά μας..
Τέλος πάντων εγώ μετακινούμαι καθημερινά από Αργυρούπολη προς Πειραιά και αντίστροφα, και σήμερα μετακινήθηκα αποκλειστικά με ΜΜΜ. Για την ακρίβεια : λεωφορείο - μετρό - ηλεκτρικό - λεωφορείο. Ουφ.....
Μου πήρε 1,5 ώρα η πρωινή μετάβαση και ακριβώς το ίδιο η επιστροφή. Αρκετά περισσότερο δηλαδή απ'ότι με το τουτού. Βέβαια συνήθως κινούμαι με το αυτοκίνητο, αλλά κάποιες φορές πηγαίνω και με τα ΜΜΜ, έτσι για αλλαγή. Τέλος, να παρατηρήσω ότι εγώ βρήκα την κίνηση στους δρόμους σημαντικά μειωμένη. -
Για να λεμε την αληθεια η μοτοσυκλετα ειναι επικυνδυνη...
Κυκλοφορω καθημερινα με μοτο εδω και πολλα χρονια,και ειχα ατυχημα τεσσερις φορες.
Τις τρεις δεν εφταιγα.....και την τελευταια ενα μ@λ@κισμενο μιλουσε στο κινητο και μπαμμμμ.....
Στην Ε.Ο τα πραγματα ειναι σιγουρα πιο δυσκολα και θελει ιδιατερη προσοχη......
Δεν κανω ποτε περιεργες σφηνες και προσε χω παρα πολυ.
Οτι και να κανεις οτι και να φορεσεις,τρως το κρυο στην μαπα....και οταν φτασεις στον προρισμο σου θες μιση ωρα για να ξεπαγωσεις...
Ακομα και οταν βρεχει κινουμαι με την μοτο......δεν αντεχω να μπω στο αυτοκινητο και να κολισω στην κινηση...
Για τα ΜΜΜ δεν το συζηταω........πολυ μπιχλα.....
Αρα συνεχιζω να τρωω στην μαπα το κρυο......
Το καλοκαιρι βεβαια αλλαζουν οι συνθηκες....... -
φοβερά σχέδια ετοιμάζονται
http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.p ... m=N14&aa=1
Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο (22-9-2005)