Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Συγχωνεύσεις και αγοροπωλησίες εταιριών αυτοκινήτου
    1. Home
    2. Περί αυτοκίνησης
    3. Συγχωνεύσεις και αγοροπωλησίες εταιριών αυτοκινήτου
    • 1
    • 2
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 29
    • 30
    • 21 / 30
    Περί αυτοκίνησης
    2
    582
    1578
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • N
      neos last edited by

Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
      σιγα μη δωσουν λεφτα για να τη κλεισουν..μπορουν να την αφησουν να το παθει μονη της

αλλα θελει απο αυτην και στην τελικη και οι 2 θα κερδισουν

Δεν το χωράει ο νους μου πάντως

Alfa romeo brand price: some million euros
      TSI badge under Alfa Romeo hood: PRICELESS

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • Q
        qsisvts last edited by

και οχι μονο το tsi , θα σου πεταει σηματακια vw-audi σε ενα καρο σημεια ειδικα στη περιοχη του κινητηρα
        μεχρι και στα τακακια

ο πασχος θα παθει αναφυλαξια

• ?
          A Former User last edited by

η φιατ μετα τι θα εχει? θα περιοριστει μονο στα μικρα και μεσαια?

Lancia.

• N
            neos last edited by

και οχι μονο το tsi , θα σου πεταει σηματακια vw-audi σε ενα καρο σημεια ειδικα στη περιοχη του κινητηρα

φαντάσου να του βγάλει στο trip computer της Alfa στα 30.000χλμ 'Αchtung! Service das italienisches bordell!'

(δε ξέρω γερμανικά )

• Q
              qsisvts last edited by

Ο χρήστης Angel!!!! έγραψε:

η φιατ μετα τι θα εχει? θα περιοριστει μονο στα μικρα και μεσαια?

Lancia.

σωστα αν και αυτη υποτιθεται οτι ειναι για πιο πρεμιουμ καταστασεις, αλλα τελικα ειναι ανυπαρκτη

• Q
                qsisvts last edited by

Ο χρήστης Neos έγραψε:

φαντάσου να του βγάλει στο trip computer της Alfa στα 30.000χλμ 'Αchtung! Service das Ital bordell!'

(δε ξέρω γερμανικά )

ασε ρε φιλε μου ερχεται το αυτοκινητο με μενου στα γερμανικα και μολις λεω στον πωλητη να μου το αλλαξει μου λεει οτι ειναι ωραια γλωσσα τα γερμανικα
                (γιατι τελικα δεν ηξερε γερμανικα , εγω το βρηκα με αυτα που θυμομουν απο το σχολειο..
                το 'sprache' ψαχνετε σε οποιον μπερδευτει )

ηξερα παιδι που δε το ειχε αλλαξει γιατι δε μπορουσε να βγαλει ακρη

• N
                  neos last edited by

Οι πωλητές είναι μεγάλοι δράκοι

Επιτέλους πάντως να αποκτήσει το VAG πρόσβαση στην αποκλειστική τεχνολογία εμφύσησης ψυχής

• Q
                    qsisvts last edited by

αυτο ειναι που αναζητουν τοσο καιρο, αυτο ειναι το κρυφο σχεδιο τους
                    να τους παρουν επιτελους το soul catcher τους , το οποιο ειχαν κλεψει πρωτοι οι ιταλοι απο ιθαγενεις

http://www.civilization.ca/cmc/exhibiti ... u01e.shtml

ειναι ολα μερος ενος σκοτεινου σχεδιου

• P
                      provocatoras last edited by

Επειδή έγινε αναφορά στον αριθμό των πωλήσεων συγκεκριμένων εταιρειών,
                      η εξέλιξη χρόνο με το χρόνο την τελευταία δεκαετία στο ευρωπαϊκό έδαφος:

SEAT
                      2000 429.723
                      2001 405.020
                      2002 375.841
                      2003 381.160
                      2004 376.510
                      2005 375.694
                      2006 384.574
                      2007 386.565
                      2008 336.274
                      2009 316.928

Skoda
                      2000 217.356
                      2001 246.909
                      2002 238.303
                      2003 240.599
                      2004 247.854
                      2005 411.924
                      2006 427.231
                      2007 482.355
                      2008 462.485
                      2009 481.458

Alfa romeo
                      2000 174.894
                      2001 202.031
                      2002 169.183
                      2003 159.905
                      2004 153.429
                      2005 129.122
                      2006 144.912
                      2007 144.220
                      2008 102.306
                      2009 110.545

[Τα στοιχεία μετά το 2005 αφορύν το σύνολο (EU + EFTA),
                      ενδεχομένως να υπάρχουν και ελάχιστες μικροαποκλίσεις που δεν αλλάζουν όμως την ουσία...]

Ενδεικτικά μια πρώτη προσπάθεια να ερμηνευτούν τα παραπάνω στοιχεία...

Η πτώση της SEAT ερμηνεύεται σε γενικές γραμμές με μια συνεδητή προσπάθεια της μητρικής για την αναδιάρθρωση της γκάμας και την αποσυρση της θυγατρικής από εμπορικές κατηγορίες στις οποίες δραστηριοποιούνταν επιυχημένα το προηγούμενο διάστημα και κατέγραφε ικανό αριθμό πωλήσεων, πχ μεσαία (βλέπε πείραμα του vag με το τρισάθλιο Toledo III , του οποίου μάλιστα διεκόπη πρόωρα η παραγωγή λόγω της εμπορικής αποτυχίας) και σούπερ μίνι (κατάργηση Arosa) . Επίσης έχει να κάνει με την επιχειρούμενη αλλαγή κατεύθυνσης που χρειαζόταν ουσιαστική όμως υποστήριξη αλλά και χρόνο προκειμένου να εμπεδωθεί από το αγοραστικό κοινό (κάτι που δεν έγινε τελικά ακριβώς λόγω της έλλειψης πραγματικής υποστήριξης) , την απρόσμενα άτσαλη διαχείριση της μάρκας από μέρους της μητρικής, και γενικά όχι απλά τη μη διεύρυνση αλλά αντίθετα τη συρρίκνωση και εν μέρει απαξίωση της γκάμας με γνώση και αποκλειστική ευθύνη της VW πάντοτε σε συνδυασμό με την τήρηση εσωτερικών ισορροπιών στο vag .
                      Η δε γκάμα της SEAT σε όλο το εύρος της σε κάθε περίπτωση έρχεται αντιμέτωπη κάθε φορά με τον εσωτερικό vag (και όχι μόνο) ανταγωνισμό, ώστε ακόμη και τα όποια 'νέα' μοντέλα να έχουν να αντιπαρατεθούν σε κάθε κατηγορία με εσωτερικό αλλά και εξωτερικό ανταγωνισμό (πχ Altea-Touran) και μάλιστα με όχι ευνοϊκές προϋποθέσεις .
                      Ειδικά για την πτώση των πωλήσεων ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, αυτή έχει να κάνει κατά κύριο λόγο με εσωτερικούς παράγοντες της ισπανικής αγοράς, όπως με την οικονομική κρίση που έπληξε καίρια την ισπανίκή οικονομία και την αγορά αυτοκινήτου την οποία ωστόσο η ισπανική κυβέρνηση καθυστέρησε να αντιμετωπίσει με αποφασιστικές κινήσεις και πρωτοβουλίες. Σημειωτέον την ίδια περίοδο που άλλες ευρωπαϊκές χώρες ανακοίνωναν γενναία προγράμματα απόσυρσης και γενικότερα προωθητικές ενέργειες τόνωσης της αγοράς αυτοκινήτου, η Ισπανία ήταν από τις λίγες μεγάλες χώρες με εγχώρια αυτοκινητοβιομηχανία που παρέλειψαν να προβούν σε ανάλογες κινήσεις. Μόνον όταν τους τελευταίους μήνες ανακοινώθηκαν τέτοια μέτρα, αντιστράφηκε σε κάποιο βαθμό και μάλιστα όχι πλήρως η πορεία της αγοράς, τα δε μηνύματα έκτοτε δείχνουν ενθαρρυντικά (βλέπε θετικό πρόσημο στις πανευρωπαϊκές πωλήσεις SEAT μέσα στο Δεκέμβρη του 2009 και αύξηση των πωλήσεων SEAT στην Ισπανία της τάξης του 42% μέσα στο Γενάρη του 2010) .

Η άνοδος της Skoda οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην προνομιακή δραστηριοποίησή της σε κατηγορίες στις οποίες δεν δέχεται έντονο ανταγωνισμό τόσο εσωτερικό μέσα από το vag όσο και εξωτερικά προερχόμενο .
                      Παράδειγμα το βασικό προϊόν της γκάμας, το best seller Octavia που είναι το μοναδικό προϊόν του vag (και ένα από τα ελάχιστα στην αγορά γενικότερα) στην κατηγορία των μεσαίων με 5θυρο liftaback αμάξωμα (κάτι σαν τριών όγκων), ιδίως μάλιστα μετά το 2006 οπότε και διατίθενταν εν παραλλήλω το προσιτό liftback Octavia I μαζί με το επίσης liftback Octavia II. Η ευρωπαϊκή και όχι μόνο αγορά έχει αποδείξει ότι επιβραβεύει και προτιμά ιδιαίτερα τα liftback αμαξώματα της μεσαίας κατηγορίας, ώστε ακόμη και όταν η SEAT στη δεκαετία του '90 διέθετε το liftback Toledo I (δηλαδή πρώτης γενιάς), κατέγραφε εκείνη τότε πολύ υψηλό αριθμό πωλήσεων με το συγκεκριμένο μοντέλο (κάτι που εν μέρει απώλεσε με το Toledo II το οποίο πέρασε σε sedan αμάξωμα, παραχωρώντας τη θέση του στην ιεραρχία του vag στο Octavia Ι). Για την τρίτη γενιά Toledo δεν το συζητάμε, ήταν ένας εσωτερικός πειραματισμός του vag...

Για την Alfa romeo τα πράγματα είναι φαντάζομαι γνωστά ως προς την ερμηνεία των πεπραγμένων και την ιστορία...

• T
                        thanix last edited by

Aυτη η συνεχης αντιπαλοτητα των alfisti με τους vagisti υπαρχει μονο εδω...στην ιταλια δν εχουν προβλημα με τα γερμανικα μοντελα...μπορει να το επιβεβαιωσει και ο αλμπα..
                        Μιλησα με φιλο μου ιταλο σημερα για να του πω τα νεα που ειχε και εχει μονο alfa και μου ειπε μακαρι μπας και δουμε αποτελεσματα...

• S
                          stefan147 last edited by

Ο χρήστης Neos έγραψε:
                          H Veyron κατά μεγάλο μέρος είναι σχεδίαση Skoda Design Center
                          Ξέρω πόσο κακό και απαίσιο ακούγεται αυτό αλλά όταν άκουσα ότι το VAG θέλει να αγοράσει την Alfa το μυαλό μου πήγε κατευθείαν στο ότι θα κάνουν τα γλυκά μάτια στους Ιταλούς ότι θέλουν να τους εξελίξουν κλπ, και μόλις υπογραφούν τα χαρτιά να πήγαιναν να βάλουν λουκέτο και να την κλείσουν οριστικά Πωπω πόσο απαίσιο θα ήταν αυτό
                          Πάντως μια Alfa υπό γερμανική επίβλεψη νομίζω θα ήταν το ιδανικότερο αμάξι ever και δεν κάνω πλάκα
                          Αλλά χωρίς καυγάδες, να το βράσω
                          Ήμαρτον πια το VAG θα αγοράσει όλο τον πλανήτη. **Άντε να πάρουν και την Coca Cola σύντομα **:lol:

Αυτό είναι να πάρουν την Alfa να παρουν και την εταιρία που με ταΐζει και μετά να δούμε ποιος θα με κατηγορήσει αν δέσω μια πέτρα στο λαιμό μου και κατευθυνθώ προς Σούνιο!! Άι σιχτίρ με τους τσομπάνηδες!!

• S
                            scuderia-monofaro last edited by

Ο χρήστης Thanix έγραψε:
                            ...στην ιταλια δν εχουν προβλημα με τα γερμανικα μοντελα...

++Πέρα από τα νούμερα των πωλήσεων που είναι αδιάψευστο στοιχείο,το βλέπει κανείς και στο δρόμο.Σε πρόσφατο εβδομαδιαίο ταξίδι στην Βόρεια Ιταλία ο φίλος και συνοδοιπόρος το περιέγραψε σε τηλεφωνική συνδιάλεξη:'Ηρθαμε στην χώρα των Audi'

• T
                              thanos last edited by

Εγώ σας το λέω... Η VAG μου θυμίζει τον μεγάλο φαταούλα, που τρώει με λεμαργία ότι βρει εμπρός του! Τρώει τρώει τρώει και δεν σταματάει ούτε καν οταν πονάει το στομάχι του, ούτε όταν φουσκόνουν απελπιστικά τα μάγουλα του, ούτε και όταν τα πόδια του αρχίζουν να τρέμουν... Και φτάνει στο σημείο με ένα δυνατό ΜΠΑΜ-ΠΛΑΤΣ να σκάσει και το λύπος του να λερώσει όλο το δωμάτιο.

Πόσες εταιρίες έχει τώρα ο όμιλος; Για πάμε: VW, Audi, Skoda, Seat, Buggati, Porsche. Παίζει να ξέχασε και καμία... Αν λέω αν, η οικονομική κρίση δεν τελειώσει ούτε το 10, ποιός μου λέει εμένα ότι θα αντέξει ο όμιλος το 11-12 ακόμα και το 13.
                              Για να περάσει απο το μυαλό σας το έχει να γίνει αν τα κακαρόσει...

Τα κακάροσε πχ η PSA; Οκ 200.000 άνεργοι, αν όμως τα κακαρόσει η VAG μιλάμε για κανένα εκατομμύριο νέους ανέργους! Και αυτό γιατί απο το πολύ φαγητό, έγινε φακλάνα και δεν μπόρεσε να κάνει την μανούβρα για να μην πατήσει την φρέσκια σκατούλα που ήταν στο πάτωμα.

Δηλαδή... Η ιστορία μας έχει δείξει ότι ακόμα και οι γίγαντες την πατάνε. Αν σκάσει η φούσκα που ακούει στο όνομα VAG, έχει να γίνει τέτοιος πανικός που θα κλάψουν μάνες και μανούλες!
                              Γιατί να σκάσει αυτή η φούσκα;
                              Για το απλό λόγο ότι με την οικονομική κρίση (και μετά το πέρας αυτής, για αρκετά χρόνια) ο καταναλωτής δεν έχει την πολυτέλεια να αγοράζει ένα Golf ή Α3 για 30.000€. Ούτε να δίνει ένα σκασμό λεφτά στο service. Ωραία θα μου πεις υπάρχει απο πίσω η Skoda και η Seat που ίσως βγάλουν το κροταλία απο την τρύπα.
                              Δεν το νομίζω... Ικανούς έχω τα μεγάλα αφεντικά, με το που δουν ότι τα δεύτερα ονόματα βγάζουν περισσότερα χρήματα απο τα πρώτα, να τα κάψουν στον βωμό των πρώτων. Δηλαδή να εξαφανίσουν τεχνητά τη Skoda-Seat για να ξανακερδίσει έδαφος η VW-Audi. Και αυτό να έχει σαν τελικό αποτέλεσμα το κάψιμο όλου του ομίλου μέσα απο έναν δυνατό πόλεμο ανάμεσα σε αδέρφια...

Και τότε δυο τα σενάρια. Α) κλείνει η μισή VAG και μένουν μόνο τα παλιά δυνατά χαρτιά και πούλημα τα μικρότερα νεότερα στην Κίνα ή Β) πόυλημα οοοολο το Group στην Κίνα.

Μην σας φανεί περίεργο το σενάριο μου, γιατί είναι λιγότερο εμφάνταστο απο όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα, αν τα κουβεντιάζαμε δέκα χρόνια πριν.

• D
                                dstou last edited by

Σόρυ φίλε αλλά σκέφτεσαι πολύ ευρωπαικά, ενώ ο όμιλος κάνει το αντίθετο. Η μεγαλύτερη αγορά για την Άουντι είναι από το 2004 η Κίνα και με διαφορά, το αυτό και για την VW. Και η κινέζικη αγορά δεν περνάει καμμία κρίση, αντίθετα είναι σε διαρκή ορθοπεταλιά. +20% ανέβηκαν οι πωλήσεις του ομίλου το 2009 σε αυτή τη χώρα, όσο περίπου όλη η αγορά, και είναι πλέον νάμπερ ουάν.
                                Βάλε και την Ινδία όπου προετοιμάζει απόβαση, τη βοηθεία της Σουζούκι, προσωρινής μάρκετ λίντερ, και ίσως καταλάβεις τι γίνεται. Εντελώς πληροφοριακά μόλις 1 στους 100 Ινδούς έχουν κάρο, και 4 στους 100 Κινέζους, καμμία ομοιότητα με Ευρώπη δηλαδής.
                                Να πιάσουμε την Αμερική, αχίλλειο πτέρνα μέχρι στιγμής της Άουντι και της VW? Δύο εργοστάσια στη ζώνη Νάφτα, ένα στο Μέχικο και ένα στον Νότο, στην Τσατανούγκα, ετοιμάζονται εκεί που δεν είχε κανένα αντίθετα νοίκιαζε ένα παλιό εργοστάσιο στο Οντάριο του Καναδά όπου έφτιαχνε ένα ρεμπάτζ βανάκι της Κράισλερ με το όνομα VW Routan. Αναμένεται ντου δηλαδή και εκεί με όρους εντός έδρας, αίρεται με άλλα λόγια το μεγάλο πλην του ομίλου μέχρι στιγμής στην Αμερική όπου χαντακώθηκε από τις ισοτιμίες ευρώ δολλαρίου τα τελευταία χρόνια.
                                Με αυτά τα σχέδια ο όμιλος ετοιμάζεται μέχρι το 2018 για την πρώτη θέση σε όγκο παραγωγής παγκοσμίως (και με 5% περιθώριο κέρδους), ανακοίνωση προηγούμενης εβδομάδας.
                                Κρίση? ποιά κρίση? Α, αυτή της ευρώπης επειδή σταμάτησαν οι αποσύρσεις. Νταξ΄μην τα θέλουμε και όλα.

• T
                                  thanos last edited by

Τα ίδια έλεγαν και στην GM...
                                  Που οι μισές τις εταιρίες έκλεισαν, άλλες πήγαν σε κινέζους και κάποιες απλά υπάρχουν...

• P
                                    provocatoras last edited by

Ο χρήστης Thanix έγραψε:
                                    Aυτη η συνεχης αντιπαλοτητα των alfisti με τους vagisti υπαρχει μονο εδω...στην ιταλια δν εχουν προβλημα με τα γερμανικα μοντελα...μπορει να το επιβεβαιωσει και ο αλμπα..
                                    Μιλησα με φιλο μου ιταλο σημερα για να του πω τα νεα που ειχε και εχει μονο alfa και μου ειπε μακαρι μπας και δουμε αποτελεσματα...

Φίλε μου εγώ δεν δέχομαι το χαρακτηρισμό vagisti, γιατί έτσι κι αλλιώς όλα αυτά - vagisti και alfisti - τα θεωρώ ανοησίες ανθρώπων με μικρά προσόντα που εκτονώνουν το εγώ τους μέσα από το αυτοκίνητο.
                                    Ναι μεν μπορεί να γουστάρω περισσότερο το vag για αυτό που είναι σήμερα αλλά στην περίπτωση που έχεις προσέξει προηγούμενα post μου, δεν έχω κανένα πρόβλημα να καταφερθώ εναντίον του όταν χρειάζεται.

Στις προηγούμενες σελίδες γράφτηκαν όμως τόσες πολλές ανακρίβειες και με τόσο στόμφο, που ήλπιζα ότι κάποιος θα αντιδράσει και όμως δεν το έκανε κανείς σας. Στα λογικά άλματα απάντησα με πραγματικούς αριθμούς που μιλούν από μόνοι τους και έδωσα ιδιαίτερη σημασία στο να μην ερμηνεύσω τα νούμερα της AR. Επομένως καμία αντιπαράθεση, μόνο αποκατάσταση της πραγματικότητας στις πραγματικές της διαστάσεις.
                                    Οι πωλήσεις της AR είναι πανευρωπαϊκά της τάξης των εκατό χιλιάδων και το σχόλιο που κάνω τώρα είναι ότι το vag λειτουργεί πάντοτε στη λογική των οικονομιών κλίμακας, κάτι που μέχρι στιγμής το έχει βγάλει ασπροπρόσωπο αλλά ενίοτε το δεσμεύει κιόλας.

Και όσο για το brand που κάποτε ήταν έρμαιο στις προθέσεις των Ιταλών και μετά την αποτυχία τους να το εξαφανίσουν από το χάρτη, εκείνο πέρασε στο vag (όντας η SEAT η πρώτη κτήση της VW εκτός γερμανικού εδάφους) , ούτε καν το βασικό εργοστάσιο δεν έμεινε το ίδιο από τότε αλλά χτίστηκε από την αρχή.
                                    Και όμως κάποιοι επιμένουν να μένουν προσκολλημένοι στα θλιβερά χρόνια εποχής FIAT εδώ και εξήντα χρόνια ξεχνώντας ότι τα τελευταία σχεδόν τριάντα χρόνια παράγει προϊόντα κάτω από τη σκεπή του vag άλλα με δική τους σχεδιαστική ταυτότητα λιγότερο ή περισσότερο επιτυχημένη και άλλα rebadged κάτι που κάνουν ΟΛΕΣ σχεδόν οι εταιρείες-όμιλοι σήμερα.
                                    Κάποιες φορές συμβαίνει να είναι καλύτερα να είσαι παλιό AUDI ή σύγχρονο VW απ' ό,τι σύγχρονο FIAT, κάτι που αποδεικνύουν μεταξύ άλλων και οι τωρινές αντιδράσεις των φίλων της AR με την υποψία και την ελπίδα ότι μπορεί να ενδιαφερθεί το vag... Προσωπικά δε μου αρέσουν οι 'κυβιστήσεις', οι ίδιοι που λέγανε παλιότερα ότι η Alfa παράγει δικό της know-how και αυτό τής δίνει αξία, σήμερα αντιδρούν θετικά στην προοπτική να περάσουν στις οικονομίες κλίμακας του vag.
                                    Προς τί λοιπόν η απαξία; Μόνο εμπάθεια υποδηλώνει!

Αν βρω χρόνο μπορεί να δώσω κατάλληλη απάντηση και για τα κόκκινα και μαύρα νούμερα που υποννοήθηκαν.

Προς το παρόν οι αριθμοί των πωλήσεων στην Ιταλία (τη χώρα των ...AUDI) το τελευταίο έτος δηλ το 2009,
                                    για την οποία μετά το ευνοϊκό προηγούμενο έτος ακολουθεί το μαύρο 2010 :

1. FIAT 549.310
                                    2. Ford 210.705
                                    3. Opel 126.799
                                    4. VW 125.887
                                    5. Peugeot 113.448
                                    6. Citroen 111.016
                                    7. Lancia 102.549
                                    8. Toyota/Lexus 95.914
                                    9. Renault 91.998
                                    10. AUDI 60.256
                                    11. Mercedes 55.482
                                    12. BMW 55.316
                                    13. Alfa romeo 55.251
                                    14. Nissan 53.082
                                    15. Chevrolet 52.843
                                    16. Hyundai 38.866
                                    17. Suzuki 33.475
                                    18. Smart 29.245
                                    19. Kia 20.823
                                    20. SEAT 19.488
                                    21. Honda 18.668
                                    22. Mini 17.544
                                    23. Volvo 16.181
                                    24. Mazda 14.396
                                    25. Skoda 13.939
                                    26. Chrysler/Jeep/Dodge 9.365
                                    27. Land rover 9.362
                                    28. Daihatsu 9.125
                                    29. Mitsubishi 4.812
                                      Λοιποί 42.865

(Ή με άλλα λόγια από τις 110.545 πωλήσεις Alfa romeo πέρυσι πανευρωπαϊκά,
                                    οι μισές - δηλαδή οι 55.251 - έγιναν στην Ιταλία . )

Αν σκάσει η φούσκα που ακούει στο όνομα VAG, έχει να γίνει τέτοιος πανικός που θα κλάψουν μάνες και μανούλες!

+1
                                    Γι' αυτό και είναι δύσκολο σε καιρό κρίσης να ενδιαφερθεί η VW για ένα ημιμαζικό προβληματικό brand που έχει ετήσια παραγωγή της τάξης των εκατό χιλιάδων και να προσφέρει μάλιστα τρελά ποσά, όταν αυτό που χρειάζεται περισσότερο είναι πχ να ανταγωνιστεί μαζικά τη μονοκρατορία της FIAT στη μαύρη τρύπα της Ιταλίας.
                                    Στην ίδια οικονομοτεχνική λογική έχει περισσότερο νόημα η συνεργασία με τη Suzuki παρά η εξογορά της AR.
                                    Και αν ορισμένα μεγαλοστελέχη καταληφθούν κάποια στιγμή από μεγαλομανία στο δρόμο προς την κορυφή της παγκόσμιας παραγωγής κάνοντας άστοχες επιλογές,
                                    να είμαστε σίγουροι πως υπάρχουν πάντα οι ετήσιες συνελεύσεις των μετόχων μαζί και τα εργατικά συνδικάτα της VW που απέδειξαν και στο παρελθόν πως είναι ικανά να ανεβοκατεβάζουν διοικήσεις!
                                    Ευσεβείς πόθοι λοιπόν...

• E
                                      eddie_147 last edited by

Οι συγχωνεύσεις εταιριών γίνονται σε περιπτώσεις όπου οι δυο εταιρίες έχουν διαφορετικά στοιχεία (προϊόντα, τεχνογνωσία, δίκτυο διανομής κλπ) τα οποία με την συγχώνευση αλληλοσυμπληρώνουν και τις δυο και τις κάνουν πιο ισχυρές.
                                      Η Alfa έχει πάρα πολλά ανταγωνιστικά μοντέλα στο φαουβοgroup. Αυτό που σκέφτομαι είναι ότι οι Γερμανοί (που ξέρουν συνήθως τι κάνουν) μπορεί να έχουν στο μυαλό τους μια Alfa Romeo ως πιο προσιτή σπορ εναλλακτική από την Porsche με 3 μοντέλα και συγκεκριμένο target group.
                                      -Σπορ μπερλίνα
                                      -Κουπέ
                                      -Roadster

Ούτε Mito, ούτε κουτουπιέ, ούτε SUV, ούτε μικρομεσαίο ούτε τίποτα άλλο.
                                      Τώρα που το σκέφτομαι δεν κακό δεν κακό...

• A
                                        alba-parietti last edited by

Ο χρήστης provocatoras έγραψε:

Αν βρω χρόνο μπορεί να δώσω κατάλληλη απάντηση και για τα κόκκινα και μαύρα νούμερα που υποννοήθηκαν.

Άσε μην κάνεις τον κόπο.Aρκεί το γεγονός ότι την τελευταία πενταετία η Seat κινδύνευσε τουλάχιστον δύο φορές με πώληση-κλείσιμο.

Και επειδή ήμουν εγώ που μίλησα για νούμερα,χωρίς να κάνω πουθενά μνεία της ευρωπαϊκής αποκλειστικά αγοράς,ας μείνουμε στα δύο τελευταία χρόνια.....για να δούμε κατά πόσον διαστρέβλωσα την πραγματικότητα:

Seat από 368.000 έπεσε στα 336.000 και η Skoda από τα 674.000 πέρασε στα 684.000 κομμάτια.
                                        Το σε ποιές αγορές δραστηριοποιούνται τα δύο brands και με τι τυπολογίας οχήματα,δεν μπορεί να απασχολεί εμένα,αλλά την εταιρεία...η οποία χαράζει και την πολιτική τους.

Τα υπόλοιπα είναι καθάρα προσωπικές σου απόψεις-εκτιμήσεις,που ναι μεν είναι απόλυτα σεβαστές,αλλά δεν σημαίνει ότι έχουν και αναγκαστικά σχέση με την πραγματικότητα.

• D
                                          d1ff last edited by

http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=102211&cid=12

Δέν ήξερα που να το βάλω : Συμφωνία PSA-BMW για την ανάπτυξη νέου 4- κύλινδρου κινητήρα

• S
                                            scuderia-monofaro last edited by

Ο χρήστης provocatoras έγραψε:

Προς το παρόν οι αριθμοί των πωλήσεων στην Ιταλία (τη χώρα των ...AUDI)

Προς τι η απορία,για να το εκλάβω ευγενικά,λοιπόν?Από τα νούμερα πωλήσεων που παρέθεσες,η Audi είναι ξεκάθαρα πρώτη.Λάβε υπ'όψη σου επίσης ότι αν δεις τα νούμερα ανά regione η κυριαρχία των Γερμανών στη λεγόμενη premium κατηγορία είναι καθολική στο βορρά.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 19
                                            • 20
                                            • 21
                                            • 22
                                            • 23
                                            • 29
                                            • 30