-
Παίδες, προκειται τις προσεχείς λίγες μέρες να πραγματοποιήσω από μόνος μου την εξαμηνιαία συντήρηση της βαφής του αυτοκινήτου μου. Το αυτοκίνητο είναι σχεδόν ενός χρόνου και ως εκ τούτου πρόκειται να χρησιμοποιήσω κερί(wax) και όχι polish που είναι για πιο βαριά συντήρηση και για σχετικά παλιά αυτοκίνητα.. Στο παλαιό αυτοκίνητο μου χρησιμοποίησα τα προϊόντα της autoglym και μπορώ να πω ότι έμεινα ικανοποιήμένος. Ξέρω επίσης, από φίλους μου, ότι πολύ καλά είναι και τα προϊόντα της 'χελωνίτσας'. Από τις δικές σας εμπειρίες ποιο προϊον σας άφησε περισσότερο ικανοποιημένους;
-
Παίδες, προκειται τις προσεχείς λίγες μέρες να πραγματοποιήσω από μόνος μου την εξαμηνιαία συντήρηση της βαφής του αυτοκινήτου μου. Το αυτοκίνητο είναι σχεδόν ενός χρόνου και ως εκ τούτου πρόκειται να χρησιμοποιήσω κερί(wax) και όχι polish που είναι για πιο βαριά συντήρηση και για σχετικά παλιά αυτοκίνητα.. Στο παλαιό αυτοκίνητο μου χρησιμοποίησα τα προϊόντα της autoglym και μπορώ να πω ότι έμεινα ικανοποιήμένος. Ξέρω επίσης, από φίλους μου, ότι πολύ καλά είναι και τα προϊόντα της 'χελωνίτσας'. Από τις δικές σας εμπειρίες ποιο προϊον σας άφησε περισσότερο ικανοποιημένους;
-
-
επειδή τα έχω δοκιμάσει όλα (turtle, autoglym, sonax) σου συστήνω ανεπιφύλακτα τα Meguairs!
Τεράστια γκάμα, κορυφαίο αποτέλεσμα στο μωρό σου και κάπως πιο φτηνά απο Autoglym.. -
και για την ακρίβεια αυτο το κερί..
http://www.meguiars.com/?param=paste-ca ... -Wax-PasteΘα μείνεις έκπληκτος με το πως θα γίνει το αυτοκίνητο!!
Εγω οταν το περνάω, λυπάμαι να το κυκλοφορώ μετά γιατι θελει ΠΟΛΥ δουλειά και ΠΟΛΥ ώρα η πάστα. Το βγάζουν και σε υγρό αλλα η πάστα κρατάει πιο πολύ. -
εγω εχω το γυαλιστικό της Autoglym-Super Polish Resin,και τη χελωνίτσα.
Το Autoglym το θεωρώ πολύ πιο εύκολο στη χρήση του και άρα καλύτερο.
Πάντως δεν είναι άσχημα να το πηγαίνεις σε συνεργείο 1 φορά το χρόνο για ανανέωση χρώματος.Εγώ βρήκα ενα φτηνό και το πάω εκεί. -
http://www.zainostore.com/
Οι καλύτεροι (αδελφοί). -
Εγω χρησιμοποιω της sonax επειδη και καλο μου φαινεται οτι ειναι και ευκολο στη χρηση γιατι ειναι σπρευ και ειναι πολυ πιο ευκολο. Ποια απο τα παραπανω που λετε ειναι σε σπρευ; Οταν λες υγρο τι εννοεις;Το χυνεις πανω δηλαδη και μετα το περνας; Η σε σπρευ; Δε με απασχολει αν κραταει πιο πολυ η παστα γιατι εγω το κερωνω καθε 2-3 μηνες οποτε με ενδιαφερει κυριως το ποσο καλο αποτελεσμα εχει και το ποσο ευκολο στη χρηση ειναι και οχι η διαρκεια.
-
υγρό ενοούσα σαν κρέμα, πολύ ευκολο να το απλώσεις
-
Meguairs to greece που θα βρούμε ή δεν θα βρούμε?
Το τελευταία κερί που έχω πάρει είναι της Eagle One σε μορφή κρέμας και είμαι ικανοποιημένος αλλά έχω την εντύπωση ότι τα Meguairs θα είναι σίγουρα καλύτερα!
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
υγρό ενοούσα σαν κρέμα, πολύ ευκολο να το απλώσειςΜπα το σπρευ ειναι ακομα πιο ευκολο!
-
αν πάτε στην σελίδα τους http://www.meguiars.gr θα βρείτε που έχει
Πάντως τα κεντρικά οπου μιλάμε εχει εκατοντάδες προϊόντα στοκ ειναι στις Τζιτζιφιές στην παραλία. Mπορείς να ζητήσεις τον Βασίλη ο οποίος ειναι εξυπηρετικότατος. Πέρσυ εγώ το άφησα και εκεί να γίνει επαγγελματική δουλειά με τροχό και προιοντα professional της Μeg (να φύγουν αράχνες, μικρογρατζουνίτζες) και μετά μόνος μου για συντήρηση περνάω Gold Class ανα 3μηνο, οπως επίσης πρέπει να προσέχετε πως το πλένετε.
Οχι στις βουρτσες! Το πλένω μόνος μου με ενα σφουγάρι μικροινων για το πάνω μέρος και ενα απλο σφουγάρι σουπερμάρκετ για το κάτω μέρος και ζάντες (γιατι κάτω έχει πιο πολυ βρώμα και λάσπες οπου αν τις τρίβεις μετά στο αμάξωμα το γεμίζεις το λεγόμενο αράχνιασμα).
Επίσης χρησιμοποιώ το σαμπουάν Gold Class το οποιο είναι ουδέτερο για το κερί (οπως έχει και λιγο κερί μέσα αλλα και τρομερά γυαλιστικά) που υπάρχει πάνω στο αμάξι, ενω αν χρησιμοποιήσετε σαπούνι κουζίνας για να πλύνετε το αμάξι, ξεχάστε το κερί που απλώσατε γιατι πολύ απλά το διαλύει (γιαυτο δεν το δινω και στο βενζινάδικο)Επίσης πέτσι ή υφασμα μικροινας για σκουπισμα και πλύσιμο στο πλυντήριο μετα απο κάθε χρήση για να μην μαζεύει βρωμα και σωματίδια μέσα, ωστε στο στέγνωμα να μην το γρατζουνάει πάλι.
Σπρέυ υπάρχει αλλα όχι το Gold Class, η νέα γενια που λένε NXT η οποία κανει απιστευτη γυαλάδα γιατί έχει συνθετικά μέσα αλλα δεν προσφέρει την ίδια προστασία και μακροζωία με το Gold Class που έχει φυσικά κεριά τυπου Carnauba.
Και για να μην παρεξηγηθώ, όχι δεν δουλεύω στην Meguiars oύτε μετοχές έχω, αλλα μερακλής μεγάλος με το αμάξι και αφιερώνω ενα τριωράκι την εβδομάδα να το προσέχω/συντηρώ
-
Για πες μας τιποτα τιμες αν θυμασε γιατι δε γραφει στη σελιδα. Επισης πες τι αλλο εχεις χρησιμοποιησει απο τα υπολοιπα προιοντα οπως αυτο για τις γραντζουνιες η αυτο για το γρηγορο κεωμα που λεει(για γυαλαδα και μονο) γιατι και εγω εχω πουληθει να δοκιμαζω αλλες μαρκες και μεχρι τωρα ειχα βρει αρκετα καλη την sonax γενικα. Αποτι βλεπω εχει πολλα προιοντα αν και σε μερικα δεν καταλαβαινω την διαφορα τους με αλλα και θα το επισκεφτω μια μερα το καταστημα. για παραδειγμα εχει:
Υγρό κερί
Υγρό κερί καθαριστικό
Κερί Καρνάουμπα Deep Crystal ποια η διαφορα τους και πιο ειναι καλυτερο δεν καταλαβα. Επισης εχει δυο σαμπουαν κτλ. Επισης εχει 2-3 για επιμονες βρωμιες, εντομα κτλ. Για βοηθα λιγο μην τα παρω ολα και τελικα τα μισα ειναι για την ιδια χρηση. -
Τελικά η συντήρηση της βαφής του αυτοκινήτου μου έγινε χτες σε πλυντήριο αυτοκινήτων ενός φίλου μου με wax της Τurtle. Aκολούθως στο σπίτι το αυτοκίνητο το πέρασα με extra gloss protection της autoglym. To αποτέλεσμα μπορώ να πω είναι αρκούντως ικανοποιητικό.
Παρόλο που ο φίλος sokos με έπεισε για την ποιότητα της Meguiar, στην Κύπρο, όπου βρίσκομαι, δεν βρήκα πουθενά προϊόντα αυτής της εταιρείας.
Επειδή η συντήρηση των αυτοκινήτων μας είναι για όλους εμάς τους 'μερακλήδες' κάτι σαν αρρώστεια συνεχίστε να προτείνετε προϊόντα. Είμαι βέβαιος ότι ο καθένας από εμάς όλο και κάτι χρήσιμο θα βρει σε αυτή την συζήτηση
Τέλος, **νομίζω ότι θα ήταν χρήσιμο για όλους, αν υπήρχε ειδική ενότητα στο φόρουμ για τη συντήρηση των αυτοκινήτων. **
-
@enginekiller: και εγώ με προιόντα της Sonax είχα ξεκινησει που τα έβρισκα στα supermarket, αλλα τα καλά πράματα δεν τα βρίσκεις συνήθως εκεί. Είναι πολυ specialized products.
Aν το αυτοκινητο σου ειναι γενικώς σε καλή κατάσταση ή καινούργιο θα σου πρότεινα το σαμπουαν Gold Class και το υγρό(κρεμα) κερί Gold Class.
Επίσης σου συστήνω να πάρεις το γάντι-σφουγγάρι μικροίνα και ένα πανί μικροίνας για στέγνωμα. Πιστευω θα εντυπωσιαστείς με το αποτέλεσμα
Πάντως αν περάσεις απο το μαγαζί, πές του Βασίλη οτι σε έστειλε ο Σοκος απο το ΜιαταClub να σε προσέξει@sodhad: Πριν έρθουν στην Ελλάδα, είχα βρεί το e-shop ( http://www.meguiars.com/europe/ ) απο οπου μπορείς να τα παραγγείλεις απο Ολλανδία νομίζω.
Πάντως επαναλαμβάνω ειναι πιο ακριβά απο Sonax, Turtle κτλ αλλά κλάσης ανώτερα. Ιδιο πράμα με Autoglym αλλα μεγαλύτερη γκάμα και λίγο πιο οικονομικά. Για να καταλάβετε πόσο σοβαρη εταιρεία είναι μπείτε στο Αμερικάνικο το site τους, έχει forum με πολύ υλικό.
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
@enginekiller: και εγώ με προιόντα της Sonax είχα ξεκινησει που τα έβρισκα στα supermarket, αλλα τα καλά πράματα δεν τα βρίσκεις συνήθως εκεί. Είναι πολυ specialized products.
Aν το αυτοκινητο σου ειναι γενικώς σε καλή κατάσταση ή καινούργιο θα σου πρότεινα το σαμπουαν Gold Class και το υγρό(κρεμα) κερί Gold Class.
Επίσης σου συστήνω να πάρεις το γάντι-σφουγγάρι μικροίνα και ένα πανί μικροίνας για στέγνωμα. Πιστευω θα εντυπωσιαστείς με το αποτέλεσμα
Πάντως αν περάσεις απο το μαγαζί, πές του Βασίλη οτι σε έστειλε ο Σοκος απο το ΜιαταClub να σε προσέξει@sodhad: Πριν έρθουν στην Ελλάδα, είχα βρεί το e-shop ( http://www.meguiars.com/europe/ ) απο οπου μπορείς να τα παραγγείλεις απο Ολλανδία νομίζω.
Πάντως επαναλαμβάνω ειναι πιο ακριβά απο Sonax, Turtle κτλ αλλά κλάσης ανώτερα. Ιδιο πράμα με Autoglym αλλα μεγαλύτερη γκάμα και λίγο πιο οικονομικά. Για να καταλάβετε πόσο σοβαρη εταιρεία είναι μπείτε στο Αμερικάνικο το site τους, έχει forum με πολύ υλικό.
Σφουγγαρι μικροινας δεν εχω χρησιμοποιησει ποτε μου δεν το ηξερα μονο σφουγγαρι αυτοκινητου. Βολευει; Αντεχει στη χρηση; Πες τιμες για αυτο και για τα αλλα που προτεινεις αν θυμασαι. Για στεγνωμα χρησιμοποιω δερμα ειναι αρκετα καλυτερο το πανι μικροινας;
-
Ειναι καταπληκτικο αυτο το γάντι σε σχέση με απλό σφουγγάρι. Τραβάει πολύ καλύτερα την βρώμα και το δικο μου το έχω χρόνο τώρα και πλύσιμο στο πλυντήριο. Τιμές τώρα δεν θυμάμαι ακρίβως, αλλα το καλό δεν είναι και φτήνο όπως ξέρεις
Στο παραπάνω site πρέπει να έχει τιμές. Αν θυμάμαι κάλα 7ε το γάντι, 12ε το μεγάλο το Gold Class shampoo, το κερι 15-25ε? δεν είμαι σίγουρος αλλά έχουμε και μια έκπτωση σαν club.Πρέπει να δεις πως έγινε το δικό μου σήμερα
-
Ο χρήστης sokos έγραψε:
και για την ακρίβεια αυτο το κερί..
http://www.meguiars.com/?param=paste-ca ... -Wax-PasteΘα μείνεις έκπληκτος με το πως θα γίνει το αυτοκίνητο!!
Εγω οταν το περνάω, λυπάμαι να το κυκλοφορώ μετά γιατι θελει ΠΟΛΥ δουλειά και ΠΟΛΥ ώρα η πάστα. Το βγάζουν και σε υγρό αλλα η πάστα κρατάει πιο πολύ.Και πού το βρίσκεις αυτό? Το έχουν στο Autoplus? Σε μεγάλα βενζινάδικα? Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος εισαγωγέας μήπως?
-
Στο site θα δεις που εχει αλλα τιμες δεν εχει. Το κερι παραειναι ακριβο νομιζω το σαμπουαν αν ειναι λιγο μεγαλουτσικο ειναι απλως λιγο ακριβοτερο. Εχεις χρησιμοποιησει τιποτα για γραντζουνιες ή αραχνιες;;
-
περίπου ιδια τιμή με την Autoglym είναι..
Δοκίμασε το και θα θέλω να δώ τι θα γράψεις μετά εδώ σε αλλους που ρωτάνε με τι να πλένουν/κερώνουνΓια ελαφριά αράχνη έχει το Cleaner Wax, πολυ καλό για καθάρισμα της επιφάνειας και μετά καπάκι Gold Class απο πάνω για προστασία.
Για να μην σε παίρνω και στο λαιμό μου καλύτερα να κάνεις μια επισκεψη απο εκεί να δει και να σου πει τι θα ήταν καλύτερο στην περίπτωση σου.
Έχει και ενα άλλο πράμα σαν πλαστελίνη οπου την βάζεις στο πλυμμένο αμάξι και βγάζει βρώμα απο τους πόρους/αράχνη του χρώματος και επισης κάνει πολυ καθάρισμα.. αρρώστια
Συντήρηση βαφής αυτοκινήτου: ποιο wax θεωρείτε καλύτερο;