-
Ναι, μου το είχες πει, δε θέλω να το πιστέψω ακόμα όμως
Θα δώσω μάχες προσπαθώντας να το διορθώσω
-
Πείσμωσες ε;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Πείσμωσες ε;Του βγαινει το στρατιωτικο!!
-
Αφού χαλάνε που χαλάνε όλα τα υπόλοιπα ας φτιάξω τουλάχιστον αυτό...
-
Εμενα δεν τραβαει καθολου ρε παιδια...ουτε στο ιμπιζα club θυμαμαι να εχει αναφερθει κατι ιδιαιτερο...
-
Άλλαξα πριν μερικές μέρες ελαστικά στο αμάξι. Έχω διαβάσει εδώ ότι, εκτός των άλλων, καλό είναι να κάνουμε ευθυγράμμιση μετά από αλλαγή ελαστικών. Χτες έκανα το πρώτο ταξίδι (180 χλμ) με τα νέα ελαστικά, που είχαν ήδη κάνει μέχρι τότε περίπου 60χλμ. Πήγα το αμάξι μέχρι 170χαω στην ΕΟ Αθηνών-Κορίνθου και σχετικά πατημένος σε στροφιλίκια επαρχιακού δρόμου (Λουτρά Ελένης- Πόρτο Χέλι για όσους ξέρουν). Δεν παρατήρησα κάποιο αισθητό τράβηγμα/κοσκίνισμα του τιμονιού, ή να φεύγει αισθητά το αμάξι μονοπάντα σε ευθεία. Ο λαστιχάς που έκανε τη ζυγοστάθμιση μου είπε ότι οι 17άρες ζάντες είναι πεντακάθαρες από στραβώματα κλπ. Επίσης ποτέ δεν καβαλάω πεζοδρόμια. Θεωρείτε ότι παρόλα αυτά επιβάλλεται να κάνω ευθυγράμμιση; Αν ναι, να εμπιστευτώ τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία; Δεν έχω κάνει ποτέ μέχρι σήμερα. Έχω 48000χλμ.
-
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Δεν παρατήρησα κάποιο αισθητό τράβηγμα/κοσκίνισμα του τιμονιού, ή να φεύγει αισθητά το αμάξι μονοπάντα σε ευθεία. .Τα παραπανω συμπτωματα ειναι προφανεις λογοι πως το αμαξι χρειαζεται ευθυγραμμιση.
Η αναρτηση ομως μπορει να εχει χασει τις εργοστασιακες ρυθμισεις , παρ'όλα αυτα να κινειται ευθεια.
Καμπερ, καστερ, toe, γωνια βασιλικου πιρου,κτλ ειναι καποιες απο τις ρυθμισεις.
Αν εισαι 'ψειρας' , δε θα ηταν κακη ιδεα μια ευθυγραμμιση, ωστε να εισαι 100% 'σωστος'. Εννοειται και στους 4 τροχους (αν ειναι εφικτο), με τη σωστη πιεση ελαστικων.Θα προτεινα ομως να κανεις μερικα ακομα χλμ με τα καινουργια λαστιχα.
-
μονο η συγκλιση ρυθμιζεται.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Το κάνει και σε απόλυτα επίπεδους δρόμους. Πάντα κάνει ένα τσακ δεξιά το τιμόνι και το αμάξι φεύγει προς τα δεξιά. Τα ελαστικά τα έβαλα μπρος πίσω ακριβώς για να δω αν φταίνε αυτά και ίσως μειώθηκε λίγο το φαινόμενο, δε μπόρεσα όμως να βγάλω ένα ασφαλές συμπέρασμα.το ειχα και γω αυτο το θεμα. Τελικα το μονο που ηθελε ειναι μια καλη ευθυγραμιση σε καλο μαστορα. Το λεω γιατι καποιοι εγραψαν οτι το προβλημα αυτο δε διορθωνεται οριστικα στα ibiza.
-
Άλλαξα πριν μερικές μέρες ελαστικά στο αμάξι. Έχω διαβάσει εδώ ότι, εκτός των άλλων, καλό είναι να κάνουμε ευθυγράμμιση μετά από αλλαγή ελαστικών. Χτες έκανα το πρώτο ταξίδι (180 χλμ) με τα νέα ελαστικά, που είχαν ήδη κάνει μέχρι τότε περίπου 60χλμ. Πήγα το αμάξι μέχρι 170χαω στην ΕΟ Αθηνών-Κορίνθου και σχετικά πατημένος σε στροφιλίκια επαρχιακού δρόμου (Λουτρά Ελένης- Πόρτο Χέλι για όσους ξέρουν). Δεν παρατήρησα κάποιο αισθητό τράβηγμα/κοσκίνισμα του τιμονιού, ή να φεύγει αισθητά το αμάξι μονοπάντα σε ευθεία. Ο λαστιχάς που έκανε τη ζυγοστάθμιση μου είπε ότι οι 17άρες ζάντες είναι πεντακάθαρες από στραβώματα κλπ. Επίσης ποτέ δεν καβαλάω πεζοδρόμια. Θεωρείτε ότι παρόλα αυτά επιβάλλεται να κάνω ευθυγράμμιση; Αν ναι, να εμπιστευτώ τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία; Δεν έχω κάνει ποτέ μέχρι σήμερα. Έχω 48000χλμ.Επανέρχομαι στο θέμα της ευθυγράμμισης που είχα αναφερθεί 1,5 μήνα πριν. Το αμάξι έχει κάνει περί τα 1850χλμ μετά την αλλαγή των ελαστικών. Δεν παρατηρώ κάτι το ιδιαίτερο, πέρα ίσως από μια απειροελάχιστη απόκλιση του τιμονιού από την απόλυτη ευθεία (ενδέχεται να είναι και η ιδέα μου) την οποία παρατηρούσα ωστόσο και πριν αλλάξω ελαστικά. Υπάρχει περίπτωση αν πάω το αμάξι για ευθυγράμμιση να μου χαλάσουν τις όποιες ρυθμίσεις της ανάρτησης και να γίνει χειρότερο; Φαντάζει χαζό ίσως το ερώτημα, αλλά όπως καταλαβαίνετε δεν έχω εμπιστοσύνη στα λογής λογής μαστόρια που κυκλοφορούν στην πιάτσα, σε εξουσιοδοτημένα και μη συνεργεία, οπότε, δεδομένου ότι ουσιαστικό πρόβλημα δεν έχω, δε ξέρω αν αξίζει να ρισκάρω, εφόσον βέβαια ενέχει κάποιο ρίσκο το να αφήσω το αμάξι σε ένα συνεργείο για ευθυγράμμιση και να κάνουν τα δικά τους...
-
Άλλαξα πριν μερικές μέρες ελαστικά στο αμάξι. Έχω διαβάσει εδώ ότι, εκτός των άλλων, καλό είναι να κάνουμε ευθυγράμμιση μετά από αλλαγή ελαστικών. Χτες έκανα το πρώτο ταξίδι (180 χλμ) με τα νέα ελαστικά, που είχαν ήδη κάνει μέχρι τότε περίπου 60χλμ. Πήγα το αμάξι μέχρι 170χαω στην ΕΟ Αθηνών-Κορίνθου και σχετικά πατημένος σε στροφιλίκια επαρχιακού δρόμου (Λουτρά Ελένης- Πόρτο Χέλι για όσους ξέρουν). Δεν παρατήρησα κάποιο αισθητό τράβηγμα/κοσκίνισμα του τιμονιού, ή να φεύγει αισθητά το αμάξι μονοπάντα σε ευθεία. Ο λαστιχάς που έκανε τη ζυγοστάθμιση μου είπε ότι οι 17άρες ζάντες είναι πεντακάθαρες από στραβώματα κλπ. Επίσης ποτέ δεν καβαλάω πεζοδρόμια. Θεωρείτε ότι παρόλα αυτά επιβάλλεται να κάνω ευθυγράμμιση; Αν ναι, να εμπιστευτώ τα εξουσιοδοτημένα συνεργεία; Δεν έχω κάνει ποτέ μέχρι σήμερα. Έχω 48000χλμ.
Επανέρχομαι στο θέμα της ευθυγράμμισης που είχα αναφερθεί 1,5 μήνα πριν. Το αμάξι έχει κάνει περί τα 1850χλμ μετά την αλλαγή των ελαστικών. Δεν παρατηρώ κάτι το ιδιαίτερο, πέρα ίσως από μια από την απόλυτη ευθεία (ενδέχεται να είναι και η ιδέα μου) την οποία παρατηρούσα ωστόσο και πριν αλλάξω ελαστικά. Υπάρχει περίπτωση αν πάω το αμάξι για ευθυγράμμιση να μου χαλάσουν τις όποιες ρυθμίσεις της ανάρτησης και να γίνει χειρότερο; Φαντάζει χαζό ίσως το ερώτημα, αλλά όπως καταλαβαίνετε δεν έχω εμπιστοσύνη στα λογής λογής μαστόρια που κυκλοφορούν στην πιάτσα, σε εξουσιοδοτημένα και μη συνεργεία, οπότε, δεδομένου ότι ουσιαστικό πρόβλημα δεν έχω, δε ξέρω αν αξίζει να ρισκάρω, εφόσον βέβαια ενέχει κάποιο ρίσκο το να αφήσω το αμάξι σε ένα συνεργείο για ευθυγράμμιση και να κάνουν τα δικά τους...
Μερικές φορές φανταζόμαστε παρά αισθανόμαστε και μπαίνουμε σε περιπέτειες. Θάλεγα, αν όπως λες είναι απειροελάχιστη η απόκλιση του τιμονιού, να το αφήσεις όπως είναι.
-
συμφωνω.
-
Δεν παρατηρώ κάτι το ιδιαίτερο, πέρα ίσως από μια απειροελάχιστη απόκλιση του τιμονιού από την απόλυτη ευθεία (ενδέχεται να είναι και η ιδέα μου) την οποία παρατηρούσα ωστόσο και πριν αλλάξω ελαστικά.Χάιδεψε με το χέρι σου το πέλμα
των ελαστικών προς τη μια κατεύθυνση και προς την άλλη. Αν σε μια κατεύθυνση η παλάμη σου 'μαγκώνει', οι άκρες από τα τακούνια έχουν αρχίσει να σηκώνονται - δείγμα κακής σύγκλισης/απόκλισης (δεν έχει αρχίσει ακόμα να φθείρεται το ελαστικό). Δεν είναι απαραίτητο να τραβάει το τιμόνι.Υπάρχει περίπτωση αν πάω το αμάξι για ευθυγράμμιση να μου χαλάσουν τις όποιες ρυθμίσεις της ανάρτησης και να γίνει χειρότερο;
Αν δεν τοποθετήσουν σωστά τον εξοπλισμό πάνω στους τροχούς το μηχάνημα δείχνει λάθος.
Δεν είναι σπάνιο φαινόμενο όπως και η κακή τοποθέτηση του τροχού πάνω στο μηχάνημα της ζυγοστάθμισης (μετά ζητάει 80 γραμμάρια).
-
Να το πας σε ευθυγράμμιση ηλεκτρονική ( Lazer ) εκεί θα φανούν όλα, αν έχει πέσει πχ δυνατά ένας πίσω τροχός σε λακκούβα, το αμάξι θα τραβάει.
-
Μπορώ λέτε εν γένει να έχω εμπιστοσύνη σε εξουσιοδοτημένο της Opel, ή να μη το ρισκάρω και να πάω σε κάποιο συνεργείο που παλιότερα είχαν προτείνει εδώ; Λογικά πάντως, όπως είχε γράψει και κάποιος φίλος εδώ, άσχετα από το γεγονός ότι οι ζάντες είναι ΟΚ και το αμάξι δεν καβαλάει πεζοδρόμια, από τα χρόνια (3,5)+χιλιόμετρα (49300) και τις όποιες λακούβες έχω πέσει, όλο και κάτι θα βρει ο ευθυγραμμισάς. Σωστά;
-
από τους πιο καλούς .... είναι ο πουπάκης ....ΕΞΟΔΟΣ 7 ΑΤΤ οδός.
Όταν είχα το 106, ήταν ο μόνος που μπορούσα να βγάλω άκρη και ο μόνος στον όποιο μπορούσα να κάνω
πιο extreme ρυθμίσεις .. πρεσαρίσματα κτλ.
βρες απο το ΝΕΤ τις τιμές του εργοστασίου ... και 'αρχικά' ζήτα του να σου κάνει ΜΟΝΟ μέτρηση .... -
Μακης Ζευγωλης Quick fit center στην Αμφιθεας και Συγγρου πισω απο την bmw.
Κορυφη και εχω δοκιμασει πολλους.... -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Παιδια εχω ενα προβλημα.Ο πατερας μου εχει ενα αλμερα 1,5 με 40000χμ.Το αυτοκινητο ηταν μια χαρα μεχρι που το πηγε για service πριν 20 μερες περιπου.
Εκτος λαδιων ,φιλτρων κτλ του αλλαξαν και τα μπροστα τακακια.Παραλαμβανει ο πατερας μου το αυτοκινητο και βλεπει οτι το αυτοκινητο 'τραβαει 'αριστερα'.Ξαναγυριζει στο συνεργειο οπου επειτα απο 4 ωρες του παραδιδουν το αυτοκινητοκαι του λενε οτι ειναι ενταξει.Φυσικα το αυτοκινητο δεν ηταν ενταξει.Απο τοτε τραβαει συνεχεια αριστερα.Χθες που το οδηγησα εγω ,επαθα πλακα ...Αυριο θα το ξαναπαει στο ιδιο συνεργειο,ειναι το επισημο της Nissan.
Τι λετε να φταιει?
Πως καταφεραν να χαλασουν την ευθυγραμμιση του αυτοκινητου αλλαζοντας τακακια??Aπλα σας θυμιζω λιγο το ιστορικο,απο τον περασμενο Νοεμβριο...
Το θεμα ειναι οτι απο τοτε εχουμε κανει δυο ευθυγραμμισεις και το προβλημα εξακολουθει να υπαρχει...
Και οι δυο τεχνικοι,λενε οτι εφεραν το αυτοκινητο στα ισια.
Μολις αφηνω το τιμονι ,παειγια λιγο ευθεια και μετα αρχιζει και τραβαει αριστερα...
Τι προτεινετε? -
Ξέρει κανείς καλό ευθυγραμμισά στα Βόρεια Προάστια Αττικής που να σέβεται πελάτη και αμάξι;;
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Παιδια εχω ενα προβλημα.Ο πατερας μου εχει ενα αλμερα 1,5 με 40000χμ.Το αυτοκινητο ηταν μια χαρα μεχρι που το πηγε για service πριν 20 μερες περιπου.
Εκτος λαδιων ,φιλτρων κτλ του αλλαξαν και τα μπροστα τακακια.Παραλαμβανει ο πατερας μου το αυτοκινητο και βλεπει οτι το αυτοκινητο 'τραβαει 'αριστερα'.Ξαναγυριζει στο συνεργειο οπου επειτα απο 4 ωρες του παραδιδουν το αυτοκινητοκαι του λενε οτι ειναι ενταξει.Φυσικα το αυτοκινητο δεν ηταν ενταξει.Απο τοτε τραβαει συνεχεια αριστερα.Χθες που το οδηγησα εγω ,επαθα πλακα ...Αυριο θα το ξαναπαει στο ιδιο συνεργειο,ειναι το επισημο της Nissan.
Τι λετε να φταιει?
Πως καταφεραν να χαλασουν την ευθυγραμμιση του αυτοκινητου αλλαζοντας τακακια??Aπλα σας θυμιζω λιγο το ιστορικο,απο τον περασμενο Νοεμβριο...
Το θεμα ειναι οτι απο τοτε εχουμε κανει δυο ευθυγραμμισεις και το προβλημα εξακολουθει να υπαρχει...
Και οι δυο τεχνικοι,λενε οτι εφεραν το αυτοκινητο στα ισια.
Μολις αφηνω το τιμονι ,παειγια λιγο ευθεια και μετα αρχιζει και τραβαει αριστερα...
Τι προτεινετε?να πάρεις τον τεχνικό μαζί σου βόλτα και να το δει ο ίδιος. Αλλιώς δεν θα παραδεχτεί το λάθος.
ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ??????