-
μιας και ηρθε ο καιρος να βαλω χενον στο σιερρα μου θα ηθελα την βοηθεια σας .
το αυτοκινητο φοραει Η4 ποια η διαφορα σε Η4 και bixenon H4 ?
θα χαλασει το φαναρι αν τα βαλω ;φευγει το χρωμιο λογω θερμοκρασιας ; -
Ο χρήστης IBIZA1_0 έγραψε:
Δε χρειάζεται να μπλέξεις με Led και αντιστάσεις!
Υπάρχουν στο εμπόριο ψείρες w5w της Piaa (οι extreme white) που βγάζουν άσπρο φως αρκετά κοντά σε αυτό των xenon, μόνο και μόνο για να μην υπάρχει αυτή η χρωματική διαφορά!Απλά βγάζεις τις παλιές και βάζεις τις Piaa!
Mε 60 ευρώ;;;;;;;
http://www.motaman.co.uk/productDetails.aspx?nPId=758' target='_blankPiaa Extreme White w5w = 20 ευρώ από κατάστημα στη θεσσαλονίκη
Ακριβώς αυτές --> http://www.shopatron.com/product/produc ... 9172/353.0 στα $14.75 -
Ο χρήστης nikos2004dj έγραψε:
θα χαλασει το φαναρι αν τα βαλω ;φευγει το χρωμιο λογω θερμοκρασιας ;Nα μην βάλεις.-
Με λιγότερο από 30 ευρώ βάζεις phillips xtreme power.
-
Ο χρήστης IBIZA1_0 έγραψε:
Εδω: http://www.superbrightleds.com/' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank' target='_blank κοίταξες?
Ναι, κοίταξα. Είναι 1,5w, δυστυχώς.
Έχω φάει τον κόσμο...Θα πρεπει να βαλεις μια αντισταση μαζι με την λαμπα για να ξεγελαει τον εγκεφαλο.
Πόσα ohm και σε ποιον ακροδέκτη?
Αν οι υπολογισμοί μου είναι σωστοί τότε χρειάζεται αντίσταση 40Ω (41,20 για την ακρίβεια) παράλληλα με το led, δηλαδή θα πιάνει και στους 2 ακροδέκτες.
-
...για δες καιρό που διάλεξε ο νίκος μας xenon για να βάλει...
Φιλε αν διαβάσεις προηγούμενες σελίδες από το παρόν θέμα θα δεις ότι για βάλεις xenon και να μην στραβώνεις τους οδηγούς από απέναντι χρειάζεσαι περισσότερα από μια λάμπα και ένα ballast...
-
θα χαλασει το φαναρι αν τα βαλω ;φευγει το χρωμιο λογω θερμοκρασιας ;Τα Bixenon Η4 είναι για μεσαία σκάλα και μεγάλη μαζί.
Το φανάρι δεν χαλάει, μια και τα xenon δουλεύουν σε λιγότερα watts (35 ή 50). -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
θα χαλασει το φαναρι αν τα βαλω ;φευγει το χρωμιο λογω θερμοκρασιας ;Nα μην βάλεις.-
Η ακόμα καλύτερα Osram nightbreaker.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Η ακόμα καλύτερα Osram nightbreaker.
αυτες οι λαμπες φωτιζουν παραπανω απο τις συμβατικες η φθανουν τα επιπεδα αποδοσης αυτων του xenon ?Ακομη αν ειναι κανενας απο Θεσσαλονικη και μπορει να μου πει απο που μπορω να παρω θα του ημουν ευγνομων
-
Φωτίζουν παραπάνω από τις συμβατικές.
Για τις xtreme power:
http://www.trade-wind.gr/index.php?co=p ... od_id=1035Τα κάτοπτρά σου τα έχεις καθαρίσει εσωτερικά;
-
Δοκίμασα να παίξω με αντιστάσεις, μέσω ενός άρθρου των alfisti, με 390 και 560 ohm, αλλά δεν κατάφερα τίποτα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Για τις xtreme power:
http://www.trade-wind.gr/index.php?co=p ... od_id=1035' target='_blankΤα κάτοπτρά σου τα έχεις καθαρίσει εσωτερικά;
Αν χωρίζει το φανάρι και υπάρχει πρόσβαση στο κάτοπτρο για να μπορέσει να καθαριστεί με υγρό για τζάμια ή για οθόνες και πανάκι τότε αξίζει να καθαριστούν. Προσωπικά είδα μεγάλη διαφορά αλλά βέβαια τα δικά μου είχαν πιάσει πολύ σκόνη. Αν είναι μονοκόμματο τότε ούτε για αστείο, αν πέσει έτσι νερό μέσα θα γίνει χειρότερο
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Για τις xtreme power:
http://www.trade-wind.gr/index.php?co=p ... od_id=1035' target='_blank' target='_blank' target='_blankΤα κάτοπτρά σου τα έχεις καθαρίσει εσωτερικά;
πριν κανα χρονο ειχα αλλαξει φαναρια για να βαλω διλαμπα για περισσοτερο φως στη μεγαλη σκαλα και μετα απο λιγες μερες τα ειχα ανοιξει για να τα καθαρισω και να τα σφραγισω γιατι επαιρνε το ενα υγρασια.
εχω δει αυτοκινητα στο δρομο τα οποια δεν στραβωνουν παρολο που εχουν ξενον .
εχουν ρυθμισει τα φαναρια να κοιτανε πιο κατω ;στο δρομο βλεπουν τιποτα ;επισης κατι λαμπες ξενον που βλεπω σε καποια σιτε αυτες τι ειναι ;λαμπες χενον χωρις μπαλαστ ;
-
Οι λάμπες αυτές είναι εντελώς μουφέξ... Αν είναι να μείνεις σε καλύτερες λάμπες, οι xtreme power και οι nightvision είναι μια πάρα πολύ καλή επιλογή.
-
τελικα βρηκα και εβαλα τις OSRAM NIGHTBRAKER και μαλιστα μου φανηκαν φθηνες .10 ευρω η μια .
εχουν διαφορα στον φωτισμο προς το καλυτερο και λιγο πιο λευκο φως ,ωστοσο δεν μπορω να πω οτι εχω μεινει ικανοποιημενος απο το αποτελεσμα μιας και οταν μπηκα σε ιδιο αυτοκινητο με χενον ειχα παθει πλακα απο το πως φωτιζει τον δρομο .ωστοσο με προβληματιζει το γεγονος οτι αν βαλω xenon θα τυφλωνω τους αλλους μιας και οταν το αυτοκινητο ειναι φορτωμενο (5 ατομα ) αρκετοι μου αναβουν τα φωτα που σημαινει οτι ενοχλω..
οι nighbraker kai extreme power μηπως υπαρχουν και σε h3 ? για να βαλω και στη μεγαλη σκαλα ;
-
Χτες έκανα λίγα χιλιομετράκια με το καινούργιο και μπορώ να πω ότι η απόδοση των dynamic bixenon σε συνδυασμό με τα φώτα στροφής απλά κόβει την ανάσα. Είχα εργοστασιακά xenon και στο προηγούμενο BMW μου, αλλά δεν τα θυμάμαι τόσο απίστευτα καλά. Money well spent 1000%.
Δεν κατάφερα να κάνω την υποβοήθηση μεγάλης σκάλας να δουλέψει καθώς έχουν βάλει δημοτικό φωτισμό μέχρι την Αγία Μαρίνα που οδήγησα.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
:omg:Χτες έκανα λίγα χιλιομετράκια με το καινούργιο και μπορώ να πω ότι η απόδοση των dynamic bixenon σε συνδυασμό με τα φώτα στροφής απλά κόβει την ανάσα. Είχα εργοστασιακά xenon και στο προηγούμενο BMW μου, αλλά δεν τα θυμάμαι τόσο απίστευτα καλά. Money well spent 1000%.
Δεν κατάφερα να κάνω την υποβοήθηση μεγάλης σκάλας να δουλέψει καθώς έχουν βάλει δημοτικό φωτισμό μέχρι την Αγία Μαρίνα που οδήγησα.
Τι είναι η υποβοήθηση της μεγάλης σκάλας?
-
Πφφφ υπερβολές. Απλές 'λάμπες' είναι που στις πλασάρουν οι εταιρίες μέσω μαρκετινγκ.
-
Adaptive xenon rules!
Τώρα αν μπείς σε άλλο αυτοκίνητο θα νομίζεις οτι έχει κεράκια μπροστά.
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Τι είναι η υποβοήθηση της μεγάλης σκάλας?Ανάβουν τα μεγάλα φώτα μόνα τους και σβήνουν μόνα τους όταν έρχεται κάποιος απο απέναντι.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Ανάβουν τα μεγάλα φώτα μόνα τους και σβήνουν μόνα τους όταν έρχεται κάποιος απο απέναντι.Ρε...τι άλλο θα βγάλουν...
(ίσως είναι και βολικό, παρόλες τις αμφιβολίες μου για το κατα πόσο θα αργούν να ανάψουν ή να σβήσουν όταν 'έρθει ο απέναντι' ) -
τελικα βρηκα και εβαλα τις OSRAM NIGHTBRAKER και μαλιστα μου φανηκαν φθηνες .10 ευρω η μια .
οι nighbraker kai extreme power μηπως υπαρχουν και σε h3 ? για να βαλω και στη μεγαλη σκαλα ;δες εδώ: http://www.osram.com/osram_com/Professi ... index.html
Φώτα Xenon...