-
τα bosch xenon είναι καλά/καλύτερα απ'τα υπόλοιπα φτηνιάρικα? τα χω δει σε φίλο πάντως και φαίνονται εντάξει
-
στην αγορα θα δεις πολλα xenon bosch,phlips,hella κλπ κλπ.
ΟΛΑ ειναι κινεζικα,σχεδον ολα ειναι απο το ιδιο εργοστασιο και εχουνε πεσει πολλες μυνησεις τον τελευταιο καιρο απο τους αντιπροσωπους στους διαφορους εισαγωγης γιατι δεν ειναι αυτα που λενε.
αν θελετε σε κατι καλυτερο,προτιμηστε κορεατικα.
ειναι σκαλες ανωτερα απο τα china και λογο των πολλων κινεζικων και του ανταγωνισμου εχουν φτηνηνει.η διαφορα ειναι περιπου στο 50ρικο.
ΠΡΟΣΟΧΗ
αν δεν γραφει επανω προελευση ειναι κινεζικο.
πολλα γραφουν επανω πχ bosch germany.
δεν σημαινει οτι ειναι γερμανικο αλλα οτι και καλα ειναι γερμανικη εταιρια.
μονο αν γραφει επανω made in coucouvaounes σημαινει οτι ειναι κουκουβαουνες!!!Υ.Γ.
αυτα που δοκιμασα προσφατα ηταν τα 5000κ και εμεινα εκπληκτος με το φως.
νομιζα οτι θα κιτρινιζανε αλλα αλλα ηταν πραγματικα το πιο κατασπρο απο ολα ασα εχω δει!!! -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
μηπως τελικα ειναι 50 watt αντι για 35 που ειναι τα κλασικα?
Έχει σχέση το φανάρι. Φτηνά φανάρια δεν βγάζουν καλό φως (και τυφλώνουν τους άλλους) ότι λάμπα και να βάλεις.
Υπάρχουν 50W kit αλλά είναι αρκετά πιο ακριβά (τα φτηνότερα από Κίνα ~100 ευρώ).
Νομίζω ότι τα 35W είναι ήδη πολύ φωτεινά φώτα, υπάρχει φωτισμός στους δρόμους και ΑΛΛΟΙ που χρησιμοποιούν το δρόμο.
Υπάρχουν και πολύ πιο δυνατές λάμπες αλλά δε νομίζω να μπαίνουν εύκολα σε αυτοκίνητα.
Κάτι λάθος λέγεται σχετικά με τις τιμές..
Η διαφορά 35w και 50w είναι 5 ευρώ. Παρήγγειλα προχθές ένα bixenon H4 8000k με 105 ευρώ μαζί με τα μεταφορικά. Έχω παραγγείλει πάνω από 15 kit από κίνα και δεν αντιμετώπισα ποτέ πρόβλημα. -
Ο χρήστης PUNTOCC έγραψε:
στην αγορα θα δεις πολλα xenon bosch,phlips,hella κλπ κλπ.
ΟΛΑ ειναι κινεζικα,σχεδον ολα ειναι απο το ιδιο εργοστασιο και εχουνε πεσει πολλες μυνησεις τον τελευταιο καιρο απο τους αντιπροσωπους στους διαφορους εισαγωγης γιατι δεν ειναι αυτα που λενε.
αν θελετε σε κατι καλυτερο,προτιμηστε κορεατικα.
ειναι σκαλες ανωτερα απο τα china και λογο των πολλων κινεζικων και του ανταγωνισμου εχουν φτηνηνει.η διαφορα ειναι περιπου στο 50ρικο.
ΠΡΟΣΟΧΗ
αν δεν γραφει επανω προελευση ειναι κινεζικο.
πολλα γραφουν επανω πχ bosch germany.
δεν σημαινει οτι ειναι γερμανικο αλλα οτι και καλα ειναι γερμανικη εταιρια.
μονο αν γραφει επανω made in coucouvaounes σημαινει οτι ειναι κουκουβαουνες!!!Υ.Γ.
αυτα που δοκιμασα προσφατα ηταν τα 5000κ και εμεινα εκπληκτος με το φως.
νομιζα οτι θα κιτρινιζανε αλλα αλλα ηταν πραγματικα το πιο κατασπρο απο ολα ασα εχω δει!!!ΠΟΥ ΡΕ ΠΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ...Κ ΓΩ ΘΕΛΩ Η4 ΣΕ ΠΟΛΥ ΛΕΥΚΟ...
-
Καλησπέρα παίδες και κορίτσια!!
Πήρα κάποιες απο τις απορίες μου για καλύτερα φώτα (λαμπτηρες και xenon) σε παλιοτερο αμαξι, έφαγα 2 εβδομάδες, καμια 100στη φωτο αργότερα κατέληξα σε δύο αρθράκια...
στο πρώτο ερασιτεχνικό τεστ σύγκρισης λαμπτήρων μεταξύ τους και με xenon
και
στην τοποθετηση ενισχυτη φώτων,που είναι και κάπου εμπλεκόμενα μεταξύ τους
Τα αποτελέσματα λίγο αναμενόμενα σε καποια θεματα , λιγο περιεργα σε άλλα.. Επειδή η απόδοση του xenon εξαρτάται πολύ απο το φανάρι,εχω την λάμπα που περίσσεψε (Η4) και μπορούμε να την δοκιμασουμε και να φωτογραφήσουμε και σε πιο μοντερνο φαναρι απο το δικο μου (golf II)
Τα σημαντικοτερα κομματια εδώ:
Οι λάμπες που θα ελέγξουμε είναι τύπου Η4, καλής ποιότητος αλογόνου και μία xenon vision-x στα 8000k (κινέζικη).
Θεωρώ άσκοπο να ελέγξουμε άλλες απλές λάμπες Η4, οι αλογόνου είναι αρκετά φθηνές και πολύ καλύτερες.
Θα χρησιμοποιήσουμε τις Ostram cool blue, τις Ostram +50% και τις Philips x-treme power +80%Διασταύρωσης (αριστερό φαναρι):
Πορείας (αριστερό φαναρι)
και καποια απο τα συμπεράσματα
..............
Το σίγουρο από αυτή την δοκιμασία είναι ότι οι λάμπες αλογόνου έχουν φτάσει σε πολύ καλά επίπεδα δύναμης φωτός. Με την προσθήκη στην γκάμα των +80% philips (και της αντίστοιχης +90% της Ostram που μόλις κυκλοφόρησε) δίνουν πολύ καλό φως ιδιαίτερα στα παλιά φανάρια χωρίς να επηρεάζουν την δέσμη και χωρίς πολλές μετατροπές στο σύστημα των φώτων. Το φως τους είναι φυσικό, λευκό-κίτρινο και αρκετά ξεκούραστο για νυχτερινή οδήγηση. Επίσης, επειδή η δέσμη δεν μεταβάλλεται, είναι απόλυτα νόμιμες και δεν ενοχλούν-ζαλίζουν τον απέναντι οδηγό. Ο 'πρωταθλητής' μας είναι η +80% x-treme power της philips, αλλά με πολύ κοντά τις +50% και στην διπλάσια περίπου τιμή.Το xenon δίνει δυνατό φως, όχι όμως 2-3 φορές περισσότερο όπως ισχυρίζονται οι διαφημίσεις. Ίσως σε σχέση με τις απλές λάμπες να είναι διπλάσιο, αλλά με την προσθήκη των καινούργιων αλογόνου στην αγορά, η διαφορά του είναι μικρή. Στα υπέρ βέβαια και η κατανάλωση του είναι λιγότερη και αποφορτίζει το ηλεκτρικό μας κύκλωμα από 40-50 watt στην νυχτερινή οδήγηση (αλλά και στην ημερήσια αν τα φώτα τα χρησιμοποιούμε και σαν φώτα ημέρας).
Η τιμή του είναι συνήθως δεκαπλάσια των αλογόνου και απαιτεί εγκατάσταση. Επίσης σε περίπτωση καμένης λάμπας, χρειάζεται αντικατάσταση από ακριβή και δυσεύρετη λάμπα, ειδικά σε ένα ταξίδι. Μαζί με τα παραπάνω υπάρχει και το θέμα των προβολέων. Αν είναι bi-xenon, δηλαδή η ίδια λάμπα χρησιμοποιείται και για φώτα πορείας, τότε το πιθανότερο να έχουμε διάσπαρτη δέσμη στα πορείας και όχι τόσο δυνατή. Αν χρησιμοποιούνται μόνο για φώτα διασταύρωσης και έχουμε διαφορετικούς προβολείς, τότε η διαφορά χρώματος είναι τις περισσότερες φορές ενοχλητική. Καλό είναι να διαλέξουμε καλή λάμπα για τους προβολείς και κοντινό 'χρώμα' σε Κελβιν (4300K καλύτερα) για το xenon.
.............. -
Φιλε dpap...... μας άλλαξες τα φώτα!
-
Τα made in Taiwan xenon τι ποιότητα έχουν;
Αξίζει η αλλαγή λάμπας από τους 6000 βαθμούς στους 5000 ή θα είναι ανεπαίσθητη η βελτίωση σε φωτεινότητα;
-
εχω ενα κολληματακι τοσο δα με τα φωτα ε??
-
Ο χρήστης dpap έγραψε:
:lol: εχω ενα κολληματακι τοσο δα με τα φωτα ε??Εξαιρετικό άρθρο, μακάρι κατι τέτοιο να το βλέπαμε και από κάποιο περιοδικό!
Ευτυχώς που η ιδιωτική πρωτοβουλία και το Internet είναι πλέον ΠΟΛΥ μπροστά!
Χίλια ευχαριστώ, νομίζω πως μου έδωσες λύση στον προβληματισμό μου! Θα ψάξω να βρω και ενισχυτή φώτων για να βάλω και τις Philips Extreme Power να κάνουν παρέα.
Πού αγόρασες τον ενισχυτή φώτων αν επιτρέπεται;
-
σε οποιοδήποτε μαγαζί με ηλεκτρικα αυτοκινήτων!!! τα πουλανε απο το 1960!!! Να παρεις καλο, αυτοί οι new era ειναι γιαπωνεζικοι και αξιοπιστοι. Να τσεκαρεις πριν το ρευμα στα φαναρια, αν εχεις λιγη διαφορα τασης, δεν υπάρχει λογος για ενισχυτη... και καλα καλώδια...
Τις xtreme power τις έχω βρει στον πειραια στα 19,5 ευρώ..
πολυ καλη τιμη..
http://www.trade-wind.gr/index.php?co=p ... od_id=1034Δειτε επίσης και τις Ostram nightbreaker +90%.. δυστυχώς δεν ειχα τόσο budget για να παρω και αυτές για το τεστ... και δεν τις πουλανε ακομα στην ελλαδα... πρέπει να ειναι και αυτές καλές...
-
Ο χρήστης dpap έγραψε:
σε οποιοδήποτε μαγαζί με ηλεκτρικα αυτοκινήτων!!! τα πουλανε απο το 1960!!! Να παρεις καλο, αυτοί οι new era ειναι γιαπωνεζικοι και αξιοπιστοι. Να τσεκαρεις πριν το ρευμα στα φαναρια, αν εχεις λιγη διαφορα τασης, δεν υπάρχει λογος για ενισχυτη... και καλα καλώδια...Τις xtreme power τις έχω βρει στον πειραια στα 19,5 ευρώ..
πολυ καλη τιμη..
http://www.trade-wind.gr/index.php?co=p ... od_id=1034Δειτε επίσης και τις Ostram nightbreaker +90%.. δυστυχώς δεν ειχα τόσο budget για να παρω και αυτές για το τεστ... και δεν τις πουλανε ακομα στην ελλαδα... πρέπει να ειναι και αυτές καλές...
Το εκνευριστικό είναι πως ενώ για Η4 κοστίζουν 19,5€, για τα Η7 που έχω εγώ, πάνε στα ...28,5€, δηλαδή 9€ πάνω!
Για ποιο λόγο γαμώτ;
Τέσπα, θα τις αγοράσω και βλέπουμε! Το κακό είναι πως και σε μένα καίγονται οι λάμπες εύκολα, δηλαδή σε 2 χρόνια, έχω αλλάξει και στα δύο φανάρια λάμπα...Θα βάλω και το ρελαδάκι (aka. ενισχυτής...) , που ίσως τις προστατεύει...
Είχα ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο ρελέ στο ...θρυλικό Zastava και έκανε τρελή διαφορά! Εκείνο το είχα βρει τσάμπα, από ένα παρατημένο Fiat... Δυστυχώς , ΔΕΝ το ξήλωσα όταν το στούκαρα, τελικά χρειάζονται και σε πιο σύγχρονα αυτοκίνητα...Θα ρωτήσω σε κάποιο με ανταλλακτικά αυτοκινήτων, ας ελπίσουμε να μην έχουν τάσεις πιασίματος των οπισθίων, για μια υπόληψη ζούμε!
-
Ο χρήστης dpap έγραψε:
σε οποιοδήποτε μαγαζί με ηλεκτρικα αυτοκινήτων!!! τα πουλανε απο το 1960!!! Να παρεις καλο, αυτοί οι new era ειναι γιαπωνεζικοι και αξιοπιστοι. Να τσεκαρεις πριν το ρευμα στα φαναρια, αν εχεις λιγη διαφορα τασης, δεν υπάρχει λογος για ενισχυτη... και καλα καλώδια...Τις xtreme power τις έχω βρει στον πειραια στα 19,5 ευρώ..
πολυ καλη τιμη..
http://www.trade-wind.gr/index.php?co=p ... od_id=1034Φαίνεται να είναι μια εξαιρετική λύση για όσους δε θέλουν να βάλουν after-market xenon kit σε φανάρια που έχουν σχεδιαστεί για συμβατικές λάμπες.
Οι δικές μου ερωτήσεις είναι:
- Τι θερμοκρασία χρώματος βγάζουν (πληροφοριακά, όχι ότι με ενδιαφέρει εφόσον το φως τους φαίνεται να είναι αρκετά δυνατό)
- Τι λένε από διάρκεια ζωής (πάντως σε ένα αγγλικό site που της βρήκα λέει πως έχουν 12 μήνες εγγύηση κατασκευαστή)
- Τι είδους πρόβλημα μπορεί να υπάρξει σε ένα σύγχρονο αυτ/το (ας πούμε 5ετίας ή νεότερο) αν αλλάξεις τις συμβατικές 55-60 Watt / 12V με αυτές, χωρίς την παραμικρή επέμβαση στο ηλ/κό σύστημα των φώτων
- Το '+80%' με βάση ποιες λάμπες αναφέρεται (σίγουρα δεν πρέπει να περιμένουμε να έχουμε όλοι 80% μεγαλύτερη φωτεινότητα σε σχέση με τις λάμπες που ήδη φοράμε)
-
Ο χρήστης dpap έγραψε:
πολυ καλη τιμη..
Μιλάμε για τις ίδιες λαμπες της Philips?
http://www.powerbulbs.com/product_detail.asp?prod=43
γιατι η διαφορά τιμής είναι πολύ μεγάλη
Το ίδιο site δινει και τις OSram nightbreaker
http://www.powerbulbs.com/product_detail.asp?prod=111Σε ανάλογη τιμή...
-
Nαι οι ίδιες είναι. Από εκεί ψώνισε και ο drdino τις δικές του.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Οι δικές μου ερωτήσεις είναι:
- Τι θερμοκρασία χρώματος βγάζουν (πληροφοριακά, όχι ότι με ενδιαφέρει εφόσον το φως τους φαίνεται να είναι αρκετά δυνατό)
- Τι λένε από διάρκεια ζωής (πάντως σε ένα αγγλικό site που της βρήκα λέει πως έχουν 12 μήνες εγγύηση κατασκευαστή)
- Τι είδους πρόβλημα μπορεί να υπάρξει σε ένα σύγχρονο αυτ/το (ας πούμε 5ετίας ή νεότερο) αν αλλάξεις τις συμβατικές 55-60 Watt / 12V με αυτές, χωρίς την παραμικρή επέμβαση στο ηλ/κό σύστημα των φώτων
- Το '+80%' με βάση ποιες λάμπες αναφέρεται (σίγουρα δεν πρέπει να περιμένουμε να έχουμε όλοι 80% μεγαλύτερη φωτεινότητα σε σχέση με τις λάμπες που ήδη φοράμε)
Καταρχας η τιμη 19.5 ευρα ειναι απιαστη ..εγω πριν 2 εβδομαδες τα πήρα 19.. εβαλε μισοευρω καπελο...Οι +50% ήταν περισυ στα 10-12 ευρώ το ζευγος
θερμοκρασια..? οτι βλεπεις στις φωτό.. αρκετα ασπρο!!!!
Ζωή αγνωστο.. σίγουρα λιγότερη απο τις πιο απλές, μπορει και η μιση... κατι χανεις, κατι κερδίζεις...
Και αυτές 55-60 watt ειναι, δεν ειναι σαν τις 100W που σου λιωνουν φαναρι και καλώδια. ισως να εχουν λιγο περισσότερη ζέστη, αλλα δεν νομιζω να ειναι προβλημα αυτό..
Υπολογίζω 20-30% παραπανω σε κάθε λάμπα απο τις καλες αλογόνου της αγορας.. και οι Cool blue της Ostram ήταν απο τις καλυτερες και πιο αξιοπιστες που ειχα φορεσει στο αμαξι... Το 80% το υπολογίζουν σε σχεση μαλλον με τις απλές πυρακτώσεως... οι φωτό πάντως είναι εντελώς μα εντελώς αληθινες σταθερα διαφραγματα - ταχυτητες - ASA- και εστιακη απόσταση.. οτι βλέπετε αυτό έβλεπα και εγώ οταν τις άλλαζα. Οχι σαν τις παπατζες που διαφημιζουν τα site που πουλανε xenon και λαμπες και ειναι η μερα με την νυχτα η μια φωτό απο την άλλη.
Ο ενισχυτής (φτου, το διπλο ρελε δηλαδη) κάνει 12-15 ευρα. Αν θέλετε βάλτε και 2 ξεχωριστά ρελε με ασφαλεια το ιδιο είναι Απλά αυτό είναι αξιοπιστο, μαζεμενο και δεν θελει πολλες μικροσυνδεσις με φισακια .. εντελώς straightfoward .. η λογικη πάντως ειναι να δώσω σωστό ρευμα στις λάμπες και να παρακαμψω την 'οικονομία' στα καλώδια και στα ρελε που εκανε το εργοστασιο... Στο golf μου ήταν απαραδεκτοι.. πολυ καλώδιο, πολλα μετρα , πολλη πτώση και κιτρινιλα στα φαναρια.
Πάντως σε ένα Mazda 121 που εχω, μετρησα πτώση τάσης κάτω απο μισό volt.. εφτανε στα 13.5 στα φαναρια!! απιστευτο!!απίστευτη δουλεια στην καλωδίωση έκαναν τα παληκάρια !! σε ενα rover 414 ήταν στα 12.4. Εκει θα εβλεπα διαφορά με ρελε.... Και επίσης σε Οπελ corsa Β, είχε και εκει διαφορα.. /να φανταστείτε έχω niva με 'ενισχυτη' και απλες λάμπες πυρακτώσεως (σαν αυτές του σπιτιου!) και φεγγουν καλύτερα απο καινουργιο niva με αλογονου (χωρίς 'ενισχυτη'). Μολις εβαλα αλογονου απλες αστραψε ο κοσμος! -
Πάντως, το φαναρι είναι ολα τα λεφτά.
Βλέπετε στις φωτό οτι το xenon εχει δυναμη, εχει πιο πολυ απο τις καλυτερες αλογονου.. αλλα το φαναρι δεν μπορει να το βαλει στον δρομο.
Αυτός ήταν και ο σκοπός μου, δεν αμφισβητώ οτι το xenon ειναι πιο δυνατο, απλα οταν παμε χαρα-χαρουμενοι σε ενα μαγαζι και αγοραζουμε xenon για το παλιό μας αμαξι, δεν ειμαστε σίγουροι οτι θα παιξει.. Και στα πορείας ειδικά με τσακισε η bi-xenon, και στο golf καi στην μηχανη.. Και θα κλαιμε το 200σαρι, ή στην καλυτερη περιπτωση θα προσπαθησουμε να πεισουμε τον εαυτό μας οτι καναμε κατι καλυτερο.. Εγώ την πατησα με το golf, καλα που το έβαλα στην μηχανη...Προχθες ανέβαινα σε επαρχιακο πίσω απο ενα mercedes suv με bi-xenon. Το φώς απλωνε με απιστευτο τρόπο απο τερμα αριστερα του μεχρι τερμα δεξια (κανοντας αχρηστους τους προβολείς ομιχλης για επαρχιακο) και οταν αναβε τα 'μεγαλα', η δεσμη δεν αλλαζε πλαγια και μπροστά του και το ίδιο ακριβώς φώς καρφωνόταν και μακρια στο θεο... Εντυπωσιαστηκα, είχε κατι γύρω στα 5000Κ. Το φαναρι κανει την διαφορα, το φαναρι του gοlf ΙΙ με αυτό της μερκ (25 χρόνια διαφορα) ειναι η βούρτσα με την ...
Οπως βεβαια και οχι μονο τα φώτα, ολο το αμαξι!!Αν καποιος φιλος εχει Η4, να κανουμε ενα τεστ xenon με μοντερνο φαναρι (μετα του 2000) και με την xtreme power για να δουμε διαφορα...
Αν εχω κουραγιο το αλλο ΣΚ θα τις βαλω στο 121 που δεν θελει ενισχυτη για να δω διαφορες...Βρηκαμε φτυαρι, να θαψουμε κανα δυο....
-
Δημήτρη, σ'εχχαριστώ για τις απαντήσεις!
Πολύ καλή και η παρατήρηση ότι τη μεγαλύτερη διαφορά την κάνει το κάτοπτρο. Αρκεί να σκεφτούμε ότι σε πολλά αμάξια τα 'μεγάλα' και τα 'μεσαία' φορούν τις ίδιες ακριβώς λάμπες...
Το δικό μου παίρνει Η7 οπότε θα πρέπει να ξηλωθώ κανά 10ρικο ακόμα για το σετ (γιατί τόσο ακριβές ρε παιδιά σε σχέση με Η4?...) αλλά φαίνεται ν' αξίζουν τη δοκιμή.
-
Ο χρήστης dpap έγραψε:
Πάντως, το φαναρι είναι ολα τα λεφτά.+1
Φτηνά, μέτρια φανάρια (που βάζουν αρκετοί κατασκευαστές) ποτέ δεν θα φωτίσουν σωστά το δρόμο, ότι λάμπα και να βάλεις. Πάντως με καλύτερη λάμπα θα έχει βελτίωση σε σχέση με ΙΔΙΟ φανάρι, όχι σε σύγκριση με καλό φανάρι.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Το δικό μου παίρνει Η7 οπότε θα πρέπει να ξηλωθώ κανά 10ρικο ακόμα για το σετ (γιατί τόσο ακριβές ρε παιδιά σε σχέση με Η4?...) αλλά φαίνεται ν' αξίζουν τη δοκιμή.
Προτείνω να παρεις ενα σετ πρώτα .. να δεις με τα ματια σου στο δικο σου κατοπτρο την διαφορα (βαλε μια και μια δεξια-αριστερα να δεις...). Αν φοραει τις ιδιες και στον προβολέα, δοκιμασε τες και εκεί.. μπορει να σου αρκουν μονο στα διασταυρωσης και να αφησεις τις παλιες στους προβολείς.. παντως μη περιμενετε το 80%, το ξαναλέω... κανα 20% παραπανω θα ειναι , και εξαρταται απο το φαναρι και τι λαμπα ειχες πριν και αν εχεις και σωστή τάση.. Εγω παντως ειμαι πολυ ευχαριστημενος στο παλιοφαναρό μου!!
-
Δηλ. συγνώμη αλλά μου βγαίνει ένα εύλογο ερώτημα...έχω στο 307 xenon kit 8000k.
Δεν ξέρω εάν είναι κινέζικο ή αλαμπουρνέζικο. Αλλά πιστεύετε ότι με τέτοια απόδοση αυτοί οι λαμπτήρες επάνω δεν στραβώνουν;
Πως γίνεται αυτό, με μαγικά;
*σημειώνω ότι 1,5 μήνα που τους έχω δεν μου έχει κάνει κανείς σινιάλο ούτε παράπονο. Εβαλα την γυναίκα μου να οδηγεί από πίσω μου ...εμπρός μου και εγω με το Α4 τσέκαρα να δω πόσο τυφλώνει. Αποτέλεσμα: δεν ενοχλεί.
Φώτα Xenon...