-
Ο χρήστης migf1 έγραψε:
Κέντα-χρώμα ή τρία-φουλ ;
τα έχω ξεχάσει πλέον Κάπου είναι 'τρία φουλ' και κάπου αλλού 'κέντα χρώμα'. Μου φαίνεται 'στις ψείρες' είναι 'κέντα χρώμα'. Στον 'κούκο' είναι σίγουρα πάντως. (κέντα/χρώμα)
τρία φουλ είναι -συνήθως- σε παιχνίδια με πολλούς συνδυασμούς, τρία ή περισσότερα φύλλα στο χέρι και 5 και περισσότερα φύλλα κάτω. Βέβαια ότι θέλει η μάνα κάνει
Βασικά ότι έχει μπαλαντέρ και πολύ τζόγο είναι τρία-φουλ, τα υπόλοιπα κέντα-χρώμα.
Εεεεεπ!
Σας πιάνω αδιάβαστουςΘεωρητικά, ότι παιχνίδι παίζεται με 8 φύλλα και πάνω είναι de-facto 3-φουλ. Όσα είναι από 6 και κάτω είναι κέντα χρώμα. Τα 7 φύλλα είναι ιδιαίτερη περίπτωση (λένε πολλοί). Συνήθως είναι 3-φουλ. Όλοι οι κούκοι ανεξαιρέτως είναι 3-φουλ. Πάντως για όλα αυτά υπάρχουν μαθηματικά και πιθανότητες για να υπολογίζεις τι κερδίζει. Βέβαια, είναι δύσκολο.
Πέραν τούτου, παιχνίδια με μπαλαντερ, αγκάθια και άλλα τέτοια 'όμορφα' είναι απαράδεκτα. Να προσθέσω σ' αυτά τον καθρέπτη, το νεκροταφείο και άλλα χαρωπά.
Κουκοι, κοτούλες, ασανσερ, αμερικάνα, 3-5 κλειστό, σταυρός, γωνία, μπόμπες είναι βασικά και αναντικατάστατα. Από εκεί και πέρα υπάρχουν διάφορα άλλα ενδιαφέροντα.
ΥΓ: Α, για να μην ξεχάσω. Η σωστή πόκα είναι με όλη την τράπουλα
Και μιας εγώ τα σιχαίνομαι τα μπαλαντέρ (όχι όμως και τα αγκάθια), ξεχάσατε τοπ pure ποκίστικα παιχνίδια όπως: ντίλιγκερ, κοτούλες, σταυρός, νεκροταφείο, γωνία, κουνελάκι (γνωστό και ως η Μαρία με τα ανοιχτά τα μπούτια), τρίτο-πεμπτο κλειστό... και αρκετά ακόμα [/quote]
-
Ωωωωωππ !!!
Εμφανίστηκαν σιγά-σιγά οι παίχτες
-
Ο χρήστης megageo έγραψε:
Σαν φοιτητης κι εγω ξημεροβραδιαζομαστε πανω απο το πρασινο τραπεζι. Προσωπικα παιζω μονο ποκα αν και ξερω ολα τα παιχνιδια. Πιστευω οτι αν καποιος μαθει σωστα την ποκα , δυσκολα θα μπορεσει να γυρισει σε παιχνιδια τυπου 21, 31 κλπ.Το '21' είναι μεγάλο σφαγείο, βλέπουν άσους, δεκάρια και εννιάρια και σεληνιάζονται. Σκάει μετά ένα '4' κι έρχονται στα ίσα τους. Πολύ σκατοπαίχνιδο. Η πόκα πέρα από το ότι είναι το 'καλύτερο' παιχνίδι, σου δίνει και τη δυνατότητα να έλέγχεις να χρήματά σου.
-
Kαλα εκει στο νοτο, δεν ασχολειστε με μπουρλοτ;;;;
Τι απολιτιστοι ανθρωποι! Οποιος μαθει καλα, κοιμαται καθε 3 μερεςΟσες φορες επαιξα ποκα, παντα υπηρχε καποιος εξυπνακιας που εστηνε κατι παιχνιδια που ηθελαν 20 τετραγωνικα, και εκανες 36 διαφορετικους συνδυασμους προς ολα τα σημεια του χωροχρονου. Τσιπ και πασο στην περιπτωση αυτη και τελος η ποκα. Πρεφα ή μπουρλοτ με στοιχημα και περνας και καλυτερα.
-
Ο χρήστης ΒΑΣΙΛΗΣ έγραψε:
Ωωωωωππ !!!Εμφανίστηκαν σιγά-σιγά οι παίχτες
κι έρχονται και γιορτές
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Σαν φοιτητης κι εγω ξημεροβραδιαζομαστε πανω απο το πρασινο τραπεζι. Προσωπικα παιζω μονο ποκα αν και ξερω ολα τα παιχνιδια. Πιστευω οτι αν καποιος μαθει σωστα την ποκα , δυσκολα θα μπορεσει να γυρισει σε παιχνιδια τυπου 21, 31 κλπ.
Το '21' είναι μεγάλο σφαγείο, βλέπουν άσους, δεκάρια και εννιάρια και σεληνιάζονται. Σκάει μετά ένα '4' κι έρχονται στα ίσα τους. Πολύ σκατοπαίχνιδο. Η πόκα πέρα από το ότι είναι το 'καλύτερο' παιχνίδι, σου δίνει και τη δυνατότητα να έλέγχεις να χρήματά σου.
κι υπάρχει και το πάσο
βέβαια στην πόκα χάνεις πολλά όταν έχεις καλό φύλλο
-
Ο χρήστης syele έγραψε:
Εεεεεπ!
Σας πιάνω αδιάβαστουςΘεωρητικά, ότι παιχνίδι παίζεται με 8 φύλλα και πάνω είναι de-facto 3-φουλ. Όσα είναι από 6 και κάτω είναι κέντα χρώμα. Τα 7 φύλλα είναι ιδιαίτερη περίπτωση (λένε πολλοί). Συνήθως είναι 3-φουλ. Όλοι οι κούκοι ανεξαιρέτως είναι 3-φουλ. Πάντως για όλα αυτά υπάρχουν μαθηματικά και πιθανότητες για να υπολογίζεις τι κερδίζει. Βέβαια, είναι δύσκολο.
Θεωρητικά ναι στην πράξη όμως αλλάζει η θεωρία Οι 5 κοτούλες π.χ. αν και με 10 φύλλα παίζονται κέντα-χρωμα. Οι κούκοι εννοείται πώς είναι 3-φουλ (btw δεν τους γουστάρω καθόλου).
Πέραν τούτου, παιχνίδια με μπαλαντερ, αγκάθια και άλλα τέτοια 'όμορφα' είναι απαράδεκτα. Να προσθέσω σ' αυτά τον καθρέπτη, το νεκροταφείο και άλλα χαρωπά.
Κουκοι, κοτούλες, ασανσερ, αμερικάνα, 3-5 κλειστό, σταυρός, γωνία, μπόμπες είναι βασικά και αναντικατάστατα. Από εκεί και πέρα υπάρχουν διάφορα άλλα ενδιαφέροντα.
Εσύ είσαι δικός μου...
ΥΓ: Α, για να μην ξεχάσω. Η σωστή πόκα είναι με όλη την τράπουλα
Μόνο αν παίζουν 4 (που είναι και το σωστό).
ΥΓ. Για κάποιον που ρώτησε σχετικά, με απλά λόγια το πόκερ είναι ένα από τα παιχνίδια της πόκας.
-
Η χαρτοπαιξία με χρήμα είναι παράνομη στα σπίτια μας αλλά ακόμα κι αν σε βλέπουν απο απέναντι δε μπορούν να μπούν γιατί χρειάζεται ένταλμα.
Κατά τα άλλα όποιος θέλει ένα πραγματικά ενδiαφέρον και έξυπνο παιχνίδι ας δοκιμάσει το αγωνιστικό μπριτζ (μαθήματα ξεκινούν κάθε Οκτώβρη νομίζω)
είναι και αναγνωρισμένο Ολυμπιακό Άθλημα
-
Με τους φίλους μου παίζουμε συχνά πόκερ (και το κανονικό και το αμερικάνικο που είναι με όλα τα φύλλα και ο κάθε παίχτης έχει 2 στο χέρι και 5 ανοίγουν κάτω. σαν τον κούκο μονό είναι) αλλά τα αγαπημένα μας είναι τα παιχνίδια στην πόκα.
Επειδή κάποιος είπε για μαμμούθ και παντελόνι, μπορείτε να τα εξηγήσετε;
Και γενικά αν μου πείτε και κανένα περίεργο να τους κάνω ακόμα καλύτερα! (μην ξεχνάτε να πείτε ποιός συνδυασμός κερδίζει ποιόν ε γιατί αυτά αλλάζουν σε κάθε παιχνίδι σχεδόν)
Μόλις θα βρω χρόνο θα σας πω κι εγώ 1-2 που πέφτει πολυυυυυυυ χρήμα
-
Ο χρήστης CARυοθραύστης έγραψε:
Με τους φίλους μου παίζουμε συχνά πόκερ (και το κανονικό και το αμερικάνικο που είναι με όλα τα φύλλα και ο κάθε παίχτης έχει 2 στο χέρι και 5 ανοίγουν κάτω. σαν τον κούκο μονό είναι) αλλά τα αγαπημένα μας είναι τα παιχνίδια στην πόκα.Επειδή κάποιος είπε για μαμμούθ και παντελόνι, μπορείτε να τα εξηγήσετε;
Και γενικά αν μου πείτε και κανένα περίεργο να τους κάνω ακόμα καλύτερα! (μην ξεχνάτε να πείτε ποιός συνδυασμός κερδίζει ποιόν ε γιατί αυτά αλλάζουν σε κάθε παιχνίδι σχεδόν)
Μόλις θα βρω χρόνο θα σας πω κι εγώ 1-2 που πέφτει πολυυυυυυυ χρήμα
up up
-
Λόγω των ημερών επαναφέρω το θέμα ψηλά!
Σήμερα θα μαζευτούμε με φίλους για χαρτιά, και επειδή δεν ξέρουν πόκα σκεφτήκαμε να παίξουμε εικοσιμία(στούκι)
Έχω παίξει παλιότερα, αλλά δεν θυμάμαι και πολύ καλά, οπότε χρειάζομαι την πολύτιμη βοήθεια σας.
Τα βασικά τα θυμάμαι, δηλαδή ότι βάζει η μάνα το αρχικό ποσό και στον τριπλασιασμό γίνεται στούκι, αλλά μου λείπουν οι λεπτομέρειες.
Νομίζω αφαιρούνται κάποια φύλλα(3,4,5 + φιγούρες;); Και δε θυμάμαι καλά το πως ακριβώς κυλάει το παιχνίδι, δηλαδή κάθε πότε ξαναμοιράζεται η τράπουλα, πόσα κρυφά έχει η μάνα, κλπ.
Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!
-
Εγώ σαν αριστοκράτης παίζω μόνο μπριτζ!
-
Κι εγώ σαν άσχετος 31 με φασόλια...
Πρέπει να δείτε όμως πρωτοχρονιά να παίζουμε 31 με φασόλια σε τραπέζι με τσόχα, χαμηλωμένη λάμπα να φαίνεται η κάπνα από τσιγάρα, πουράκια κλπ, γκόμενες, ποτά και γενικά μια ατμόσφαιρα πολύ Paul Newman και Robert Redford από 'Κεντρί'... -
παιζω αλλα χανω συνηθως, σπανια εχω ρεντα
τελευταια δεν παιζω καθολου γιατι παιζουμε uno
με λεφτα παιζω παρα πολυ σπανια κ μονο για το χαβαλε
-
Απο τοτε που ανοιξε το καζινο στο λουτρακι , εκοψα τα χαρτια
-
20ε ετσι για το χαλαρο , ποκερ μονο.
31 παντα χανω
-
Εχω μπει σε μια παρεα που τα χαρτια ,τουλαχιστον για τον ανδρικο πληθυσμο, ειναι στη δευτερη δεκαδα των προτιμησεων.Αλλα παρ'ολο που εχω να παιξω χρονια δεν εχω ξεχασει τη ποκα και τις οποιες παραλλαγες της που για να τις μαθω εχασα τοσα οσα χαρτζηλικια.
Τωρα πια ισως λιγη τριανταμια για κανα μισαωρο και αυτη και αφηνω τη νεολαια να εξασκειται στο σπορ. -
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Λόγω των ημερών επαναφέρω το θέμα ψηλά!Σήμερα θα μαζευτούμε με φίλους για χαρτιά, και επειδή δεν ξέρουν πόκα σκεφτήκαμε να παίξουμε εικοσιμία(στούκι)
Έχω παίξει παλιότερα, αλλά δεν θυμάμαι και πολύ καλά, οπότε χρειάζομαι την πολύτιμη βοήθεια σας.
Τα βασικά τα θυμάμαι, δηλαδή ότι βάζει η μάνα το αρχικό ποσό και στον τριπλασιασμό γίνεται στούκι, αλλά μου λείπουν οι λεπτομέρειες.
Νομίζω αφαιρούνται κάποια φύλλα(3,4,5 + φιγούρες;); Και δε θυμάμαι καλά το πως ακριβώς κυλάει το παιχνίδι, δηλαδή κάθε πότε ξαναμοιράζεται η τράπουλα, πόσα κρυφά έχει η μάνα, κλπ.
Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη!
Η μάνα έχει ένα κρυφό και οι υπόλοιποι κανένα. Τουλάχιστο έτσι το παίζουμε (παίζαμε) εμείς.
Πολύ κωλοπαιχνιδο καλύτερα να το αποφύγεις . Κανε και καμια μπλόφα και μείνει σε κανένα 13-14 , συνήθως πιάνει σε ένα μεγάλο ποσοστό.5,6 και φιγούρες βγαίνουν τα άλλα παίζουν κανονικά.
¨Οταν το ποσό το αρχικό 5πλασιαστεί είναι ο τελευταίος γύρος της μάνας και εκεί γίνεται το σώσε. Οι περισσότεροι είναι 'καραμπίνες' χτυπάνε μόνο άσους και δεκάρια.
Εγώ ότι είχα πάρει από αυτό το παιχνίδι το είχα πάρει με 2πλά και 9άρια και σπάνια με 1σο. Καλά με 10 ούτε συζήτηση.Στο στρατό είχαμε φτάσει σε τέτοιο βαθμό πώρωσης που ενώ μας είχε πιάσει ο επόπτης και μας είχε σεντράρει για 20άρες την επόμενη μέρα, πήγαμε κάτω και του είπαμε, οκ με τις 20άρες αλλά δώσε μας την τράπουλα.
Μιλάμε είχαμε χάσει τη μπάλα!Καλά κέρδη
Υ.Γ μερικοί συμφωνούν στο* 'τα τρία 7άρια να σηκώνουν το τραπέζι' *αλλά δεν είναι και νόμος. Όπως κανονιστεί από την αρχή. Α! και δεν ισχύει το 14!! Κοίτα μη δεις κανένα 14 και μείνεις νομίζοντας ότι έχεις καλό χαρτί εκτός εάν μπλοφάρεις συνειδητά.
Εάν παίζετε με τα χαρτιά φανερά είναι σχετικά εύκολο να θυμάσαι ποια έχουν μείνει. Προσπάθησέ το! -
Η πρώτη πόκα της saison ξεκίνησε και είπα να βγάλω το θέμα στην επιφάνεια
Μόλις γύρισα, φοβερή ρέντα σήμερα , ξήλωσα το τραπέζιΠρώτη φορά, στη ζωή μου όλη, έπαιξα πόκα 'άκαπνη' λόγω παρουσίας στον ευρύτερο χώρο μίας εγκύου και κυρίως ενός νεογέννητου
Ποιός θα το φανταζόταν ότι θα συνέβαινε και αυτό, όλοι γελάγαμε με την 'κατάντια' μας -
Μάλλον το χε η μέρα, δεν εξηγείται αλλιώς.. Μόλις γύρισα από ποκεράκι. Ας πούμε ότι πήγε καλά. Έβγαλα τις μετακινήσεις μου και τον καφέ μου για την μέρα που πέρασε αλλά κυρίως πέρασα καλά!
Χαρτοπαιξια!