-
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Ξεκιναμε λοιπον απεναντι στη Γαλλια.....21:30΄ ΝΕΤ.Λιγη προσοχη γιατι ειναι καλη ομαδα με τον Παρκερ να ειναι το αστερι της...Ριγκοντο και Βαις(ο μοναδικος πανω απο 2.10 που εχουν) μαζι με τους ΝΒΑερ Ντιαο και Πιετρους θα προσπαθησουν να μας σταματησουν....
Καλη τυχη στην εθνικη μας....Με το καλο ενα μεταλλιο για να παρει τα πανω του το μπασκετ...
O oποίος Βάις, αν θυμάμαι καλά, είχε φάει πολύ 'ξύλο' από τους ψηλούς μας στο Μουντομπάσκετ εφήβων. Αυτός τώρα παίζει Γιούρο... ο Ρετζιάς που είναι..?
-
Τον Ρεντζια τον ειχα δει περισυ αν θυμαμαι καλα με μια Ιταλικη ομαδα οταν ηρθε και επαιξε στο Γαλατσι με την ΑΕΚ για την Ευρωλιγκα....Καμμια σχεση με τον Ρεντζια που ξεραμε...
Στο παγκοσμιο των εφηβων το 95 ηταν ο καλυτερος σεντερ της ηλικιας του...Κριμα που δεν ειχε την εξελιξη που επρεπε..
-
Ο Ρετζιας ειναι οπου θα ηταν κι ο Βαις αν η Γαλλια ειχε εστω αξιοπρεπεις ψηλους. Στα αζητητα... (αν και τα φραγκα του βρισκει κορόιδα και του τα δινουν!)
-
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Ο Χάρης μεγάλη παιχτούρα!!! Όποτε 'σηκωνόταν' οι υπόλοιποι τέσσερις γυρίζανε άμυνα Ετσι και ήταν τότε το τρίποντο, ακόμα πρώτος σκόρερ θα ήταν
Αφού είμαστε 'σειρά', θυμίσου το εξής :
Δε θυμάμαι πότε αλλά όταν είχε έρθει το North Caroline στη Θεσ/νίκη, με Jordan πιτσιρικά και Din Smith στα ντουζένια του, είχε παίξει ένα ή περισσότερα φιλικά με τον Ηρακλή.
Σε ένα από αυτά, έφευγε ο Jordan αιφνιδιασμό και είχε μπροστά του το Σακελλαρίου. ...Τον πήδηξε Πέρασε από πάνω του
Πρέπει να το θυμάσαι, ήταν πολύ χαρακτηριστικόΘεωρώ ότι ο Παπαγεωργίου είχε το πιο γλυκό σούτ που έχω δει σε Έλληνα παίκτη . Το τέλειο '3αρι' της εποχής του.
Φυσικά και θυμάμαι την έλευση του 'Μιχαλάκη' . Αν δεν κάνω λάθος ή το 1983 ή το 1984 . Δεν θα ξεχάσω τον ντόρο που γίνονταν για το μέλλον (όχι άδικα όπως αποδείχτηκε) και θυμάμαι γιατί έλεγαν ότι θα γίνονταν καλύτερος από τον 'Μάτζικ' Τζόνσον και τον Λάρρυ Μπέρντ(τα ινδάλματα μου εκείνη την εποχή) και τα 'έπαιρνα' στο κρανίο από την ιεροσυλία(έτσι το θεωρούσα τότε έφηβος γαρ). -
Ο χρήστης hrdoukas έγραψε:
Δε θυμάμαι πότε αλλά όταν είχε έρθει το North Caroline στη Θεσ/νίκη, με Jordan πιτσιρικά και Din Smith στα ντουζένια του, είχε παίξει ένα ή περισσότερα φιλικά με τον Ηρακλή.
Σε ένα από αυτά, έφευγε ο Jordan αιφνιδιασμό και είχε μπροστά του το Σακελλαρίου. ...Τον πήδηξε Πέρασε από πάνω του
Πρέπει να το θυμάσαι, ήταν πολύ χαρακτηριστικόΓιάυτό το περιστατικό είχα δει σε κάποια εκπομπή τον Μουρούζη ( ; ), τον προπονητή του Ηρακλή σ'εκείνο το ματς τελωσπάντων να λέει οτι αμέσως μετά ο Σακελλαρίου γύρισε προς τον πάγκο του Ηρακλή και είπε
-36
-Τι 36;
-Το νούμερο από το παπούτσι του!Και μη πει κανενας οτι οι αμερικάνοι έχουν άλλη κλίμακα στα νούμερα παπουτσιών, δεν είναι αυτό το θέμα...
Και φωτό με τον 'Μιχαλάκη' μωρό ,παρέα με τον Γκάλη και τον Σκουντή
-
Ο χρήστης CLIO-V6 έγραψε:
Στο παγκοσμιο των εφηβων το 95 ηταν ο καλυτερος σεντερ της ηλικιας του...Κριμα που δεν ειχε την εξελιξη που επρεπε..Άλλο πράμα οι έφηβοι, άλλο οι άντρες... δυστυχώς από τότε η Ρεντζιάς φαινόταν ότι δεν θα γίνει καλός σέντερ. Παρόλο το ύψος του, οι κινήσεις του δεν είχαν τίποτα από σέντερ, ούτε απέκτησαν ποτέ. Δεν έπαιζε με πλάτη στο καλάθι, δεν γέμιζε χώρο μέσα στη ρακέτα (πιο πολλά ριμπάουντ μάζευε ο Σούλης), δεν είχε ραβέρσα. Ευνοήθηκε από το 'run'n'gun' στιλ παιχνιδιού της εθνικής τότε όμως και διέπρεψε.
Θα μπορούσε ενδεχομένως να έχει γίνει ένα καλό '4άρι' και ως εκεί.
-
Kαλά, εδώ μιλάμε για μια από τις μεγαλύτερες 'απάτες' του μπάσκετ μας.
2,12 παίχτης με κορμί 'αράπη' και να κοπανάει τρίποντα .Από τους πιο 'soft' παίχτες -
Παντως αν τον πετυχαινατε συχνα-πυκνα στα Τρικαλα να μπεκροπινει και να καπνιζει σα φουγαρο στο Brothers (κανας Τρικαλινος ρε παιδια ) δε θα απορουσατε γιατι μετα τα 19 σταματησε να παιζει (και να μαθαινει) μπασκετακι...
-
Ο χρήστης Asimov έγραψε:
Παντως αν τον πετυχαινατε συχνα-πυκνα στα Τρικαλα να μπεκροπινει και να καπνιζει σα φουγαρο στο Brothers (κανας Τρικαλινος ρε παιδια ) δε θα απορουσατε γιατι μετα τα 19 σταματησε να παιζει (και να μαθαινει) μπασκετακι...κοίτα, αυτό από μόνο του δεν λέει πολλά. Πολλοί περισσότεροι ΚΑΛΟΙ παίκτες, και σε ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ, καπνίζουν και πίνουν. Ο Πάσπαλιε κάπνιζε 4 (!!!) πακέτα την ημέρα. Ο Φασούλας 2. Ο Κρόιφ πολλά επίσης. Όχι ότι δεν έχει σημασία, αλλά δεν είναι ο μόνος λόγος
-
Kαλά, εδώ μιλάμε για μια από τις μεγαλύτερες 'απάτες' του μπάσκετ μας.
2,12 παίχτης με κορμί 'αράπη' και να κοπανάει τρίποντα .Από τους πιο 'soft' παίχτεςO Ρετζιάς, λόγω σωματότυπου και τεχνικής θα μπορούσε να γίνει ο Έλληνας Φούτσκα (*). Απλά ήταν τεμπέλης, έχει δουλέψει ελάχιστα και έχει μείνει στην χρυσή εποχή της Εθνικής εφήβων κολλημένος...
(*) Για όσους δεν γνωρίζουν Σλοβένος παίχτης με Ιταλική υπηκοότητα, ύψους πάνω από 2,13 με τρομερή τρίπλα και σουτ, πολύ διεσδυτικός, ο οποίος μπορεί να παίξει οποιαδήποτε θέση εκτός από 5άρι (είναι αρκετά αδύνατος), με καλύτερη θέση του το 3.
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Παντως αν τον πετυχαινατε συχνα-πυκνα στα Τρικαλα να μπεκροπινει και να καπνιζει σα φουγαρο στο Brothers (κανας Τρικαλινος ρε παιδια ) δε θα απορουσατε γιατι μετα τα 19 σταματησε να παιζει (και να μαθαινει) μπασκετακι...
κοίτα, αυτό από μόνο του δεν λέει πολλά. Πολλοί περισσότεροι ΚΑΛΟΙ παίκτες, και σε ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ, καπνίζουν και πίνουν. Ο Πάσπαλιε κάπνιζε 4 (!!!) πακέτα την ημέρα. Ο Φασούλας 2. Ο Κρόιφ πολλά επίσης. Όχι ότι δεν έχει σημασία, αλλά δεν είναι ο μόνος λόγος
Θυμάμαι το Φάνη Χριστοδούλου στα Χανιά το καλοκαίρι να κατεβάζει δυο-δυο τα μπριζολίδια
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
κοίτα, αυτό από μόνο του δεν λέει πολλά. Πολλοί περισσότεροι ΚΑΛΟΙ παίκτες, και σε ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ, καπνίζουν και πίνουν. Ο Πάσπαλιε κάπνιζε 4 (!!!) πακέτα την ημέρα. Ο Φασούλας 2. Ο Κρόιφ πολλά επίσης. Όχι ότι δεν έχει σημασία, αλλά δεν είναι ο μόνος λόγος
Ο μονος λογος δεν ειναι, περισσοτερο ομως η νοοτροπια της παραιτησης ειναι ενδεικτικη...
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Θυμάμαι το Φάνη Χριστοδούλου στα Χανιά το καλοκαίρι να κατεβάζει δυο-δυο τα μπριζολίδιαKatά την ταπεινή μου γνώμη, μακράν το μεγαλύτερο ταλέντο του ελληνικού μπασκετ και η καλύτερη 'πάσα' της Ευρώπης στις μέρες του.
@'taurus' εγω δεν είχα την 'απαίτηση' να γίνει Φούτσκα ο Ρεντζιάς.
Ας γινόταν ένα , απλώς καλό, power forward.Αλλά καλά...
Εγινε πλούσιος όμως, κάτι είναι και αυτό... -
@'taurus' εγω δεν είχα την 'απαίτηση' να γίνει Φούτσκα ο Ρεντζιάς.
Ας γινόταν ένα , απλώς καλό, power forward.Αλλά καλά...
Εγινε πλούσιος όμως, κάτι είναι και αυτό...Εγώ από παίχτες σαν τον Ρετζιά έχω 'απαιτήσεις'. Όταν ένας παίχτης έχει ξεφτιλίσει όποιον συνομίληκο βρήκε απέναντί του σε ένα Μουντομπάσκετ (ποιος Ντάνκαν και Μαρμπουρι, που γίναν και αστέρες του ΝΒΑ-τα σκαλπ τους πήρε) έχω την 'απαίτηση' να εξελίσσεται και να προσφέρει κάτι παραπάνω στο Ελληνικό μπάσκετ. Και αυτό αφορά πολλά από τα παιδιά της 'χρυσής' αυτής ομάδας. Πού είναι ο Κακιούζης, ο Καραγκουτης, ο Μπαρλας, ο Παπανικολάου (μεγάλη ταλεντάρα κατ' εμέ, ο επόμενος Φάνης θα μπορούσε να είναι) και τα υπόλοιπα 'αστέρια' μας? Πού στα κομμάτια βρήκαν τόσο ψηλά καλάμια που να ταιριάζουν με το ύψος τους?
-
μεγάλη αληθεια δυστυχώς..
-
Αναφέρεσαι σε μια γενιά, που έζησε το 'μπουμ' του ελληνικού μπάσκετ.
Τα κονόμησαν χοντρά. Η μετέπειτα πορεία τους δείχνει ότι αγάπησαν περισσότερο τον τραπεζικό τους λογαριασμό από το μπασκετ. Αυτό είναι μια πρώτη απάντηση, πιθανώς η ευκολότερη .
Υπάρχει βέβαια και μια άλλη εξήγηση. Οι παιχτες αυτοί , σχεδόν όλοι, ήταν 7οι και 8οι στις ομάδες τους. Πιθανώς και να μην πήραν το χρόνο που τους άξιζε στις ομάδες τους. Επεσαν πάνω στο μεγάλο 'πυρετό' του μπάσκετ στον τόπο μας. Δε μπορω να σκεφθώ κάτι άλλο πέρα από αυτά που ανέφερα που να δικαιολογεί το τέλμα.Η προηγούμενη γενιά (Φασουλας, Φάνης κ.ά) νομίζω ότι ήταν διαφορετική περίπτωση.
Δουλευαν δε δουλευαν, εξακολουθούσαν να είναι κορυφή.( το είχαν υπαινιχθεί και οι δύο σε συνεντεύξεις τους)
Προτίμησαν να μη δουλέψουν.
Κατακριτέο αλλά μέχρι ενός σημείου, κατανοητό από εμένα. -
η γενια του 95 αποδειχτηκε τελειως σοφτ γενικα και καργα αναποτελεσματικη...
ρεντζιας,κακιουζης,μπαρλας,χατζης,σπανος κτλ κτλ δε κανανε ουτε μισο πεντζα!
γενικα δεν εχουμε καλους παιχτες και ηγετικες προσωπικοτητες...φυσικα υπαρχουν και εξαιρεσεις στυλ χατζηβρεττα που αν και απλως καλος σκορερ και αμυντικος παντα δουλευε και εκτος προπονησεων... -
Πάντως αν δεν κάνω λάθος(είμαι και μικρός σχετικά) ο Γκάλης και ο Γιαννάκης είχαν τη φήμη των δουλευταράδων, σωστά;
-
Ο χρήστης Hellenic tifosi έγραψε:
Πάντως αν δεν κάνω λάθος(είμαι και μικρός σχετικά) ο Γκάλης και ο Γιαννάκης είχαν τη φήμη των δουλευταράδων, σωστά;ειδικά ο Γκάλης, ναι. Ακόμα και όταν σταμάτησε το μπάσκετ, συνέχισε να προπονείται όπως πριν.
-
Ο Γκάλης έκανε διπλή προπόνηση κι έτρεχε με βαρίδια στα πόδια και στο τζάκετ μέχρι που σταμάτησε.
Ο Γιαννάκης έφευγε με το ζόρι από το παρκέ και τσακωνόταν με τους συμπαίκτες που δεν προσπαθούσαν στην προπόνηση.Όχι μόνο παικταράδες αλλά και αθληταράδες.
Βasket:Εθνική Ελλάδος-Mundobasket 2006 Ιαπωνια...