-
Ο χρήστης GiwrgosFocus έγραψε:
Μα γιατι ρε παιδια να μην πεσει?20 μερες στην ακινησια το οχημα αν ειχε και συναγερμο οπλισμενο και εκανε κρυο φυσιολογικο το βρισκω να πεσει η ταση.Το κρύο δεν επιβαρύνει την αυτο-αποφόρτιση της μπαταρίας, το αντίθετο μάλιστα.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Δεν την άλλαξα δηλαδή γιατί δε φόρτιζε στη συνεχεια, ίσα ίσα, με 10 λεπτά που έμεινε στο ρελαντί και άλλα 5 που οδήγησα το έσβησα και το έβαλα μπροστά άλλες 2-3 φορές στην προσπάθειά μου να σβήσω το χριστουγεννιάτικο δέντρο.
Επίσης, να ξέρεις ότι στο 15λεπτο πήρε γιατί είχε κρατήσει επιφανειακό φορτίο. Την άλλη μέρα, είναι απίθανο να έπαιρνε. Με καλή φόρτιση (12ωρο) θα της έδινες γερή παράταση ζωής. Βέβαια και η αντικατάστασή της ηταν λογική κίνηση, λόγω παλαιότητας.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Μα γιατι ρε παιδια να μην πεσει?20 μερες στην ακινησια το οχημα αν ειχε και συναγερμο οπλισμενο και εκανε κρυο φυσιολογικο το βρισκω να πεσει η ταση.
Το κρύο δεν επιβαρύνει την αυτο-αποφόρτιση της μπαταρίας, το αντίθετο μάλιστα.
ναι γιαυτο ολα τα μαγαζια τον χειμωνα προμηθευονται μπαταριες.
-
Η αυτόματη αποφόρτιση λόγω εσωτερικής αντίστασης μπορεί να μειώνεται αλλά αν μια μπαταρία έχει χάσει το νεανικό σφρίγος της (τι λέω ο ποιητής!) θα δυσκολευτεί πολύ στο κρύο λόγω του αυξημένου ιξώδους του λαδιού που θα ζορίσει τη μίζα που θα απαιτήσει περισσότερα αμπέρ εκκίνησης. Αυτό και όχι η αυτόματη αποφόρτιση είναι το πρόβλημα το χειμώνα στα κρύα και αυτό υπερισχύει και τελικά το χειμώνα χρειάζονται οι φρέσκες μπαταρίες.
-
Ξερει κανεις,τις απαιτησεις ενος τετρακυλινδρου 1600 κυβικων εκατοστων σε σειρα,10ετιας,με τα κανονικα ηλεκτρικα του (χωρις συναγερμους κ.τ.λ.)αναλυτικα στα τεχνικα χαρακτηριστικα της μπαταριας?
Δηλαδη CCA-RC-CAPACITY-CA...........
Η καποιο εγκυρο ισοτοπο για πληροφοριες?
Ευχαριστω. -
παιδια ο τυπος μου ζηταει 400ε για το δυναμο (καινουργιο δεν βρισκει μεταχειρισμενο) , sportka ειναι το αυτοκινητο.
πως σας φαινεται η τιμη?
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Δεν νομιζω να ηταν φυσιολογικο...συναγερμο δεν εχω και ουτε καν κρυο δεν ειχε...στη Κρητη ηταν το αμαξι.
Ο δυναμος για να την φορτισε τωρα λογικα δουλευει σωστα ετσι δεν ειναι?
Θα μετρησω με το αμπερομετρο να δω αν τραβαει ρευμα το ραδιοφωνο, αυτο υποπτευομαι...Αυτο υποψιαζομαι και εγω,μπορει να τραβαει ρευμα το ραδιοφωνο παρολο που σου δειχνει κλειστο.
Λοιπον, εκανα μετρησεις και ειδα οτι το τραβαει ρευμα 7mA. Με το ραδιοφωνο ανοιχτο παει 700mA. Αρα δεν πρεπει να ειναι απο κει.
Με το δυναμο να δουλευει μετρησα 14.1volt στη μπαταρια..και σβηστη η μηχανη 12,6volt. -
Ο χρήστης pugsta έγραψε:
Ξερει κανεις,τις απαιτησεις ενος τετρακυλινδρου 1600 κυβικων εκατοστων σε σειρα,10ετιας,με τα κανονικα ηλεκτρικα του (χωρις συναγερμους κ.τ.λ.)αναλυτικα στα τεχνικα χαρακτηριστικα της μπαταριας?
Δηλαδη CCA-RC-CAPACITY-CA...........
Η καποιο εγκυρο ισοτοπο για πληροφοριες?
Ευχαριστω.Κανεις?
-
Mάρκα/μοντέλο/χρονολογία αυτοκινήτου, να πεις καλύτερα, γιατί τα κυβικά τι να λένε;
Είπαμε και πιο πριν πως υπάρχουν δίλιτρα με 45άρα μπαταρία. -
Ο χρήστης patro έγραψε:
παιδια ο τυπος μου ζηταει 400ε για το δυναμο (καινουργιο δεν βρισκει μεταχειρισμενο) , sportka ειναι το αυτοκινητο.πως σας φαινεται η τιμη?
Ληστεία.....
Ψάξε μόνο σου για ανακατασκευασμένο, αν δε βρείς πήγαινε σε ηλεκτρολογείο αυτοκινήτων να το βγάλει και να αλλάξει τον αυτόματο και αν χρειάζεται και τις ανορθώτριες, όλα αυτά μαζί με τα 2 ρουλεμάν κάνουν μια πλήρη ανακατασκευή και δεν κοστίζουν πάνω από 60-70€ σαν υλικά, τα έχει ο Γκιόκας και άλλοι, άντε να πάρει και 30€ για την εργασία ?
-
Προσφατα επεσε στα χερια μου μια μπαταρια bosch 12v 3Ah απο μηχανακι. Καινουργια, σφραγισμενη αλλα δεν εχω να βαλω ηλεκτρολυτες. Υπαρχει περιπτωση να βρω να αγορασω 'καρτους' (φιαλιδια) που μπαινουν στα στοιχεια και σφραγιζουν?? Υπαρχει αλλος τροπος?
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Mάρκα/μοντέλο/χρονολογία αυτοκινήτου, να πεις καλύτερα, γιατί τα κυβικά τι να λένε;
Είπαμε και πιο πριν πως υπάρχουν δίλιτρα με 45άρα μπαταρία.Peugeot 106,16v-1.6 μοντελο 2000.
-
Ετσι πληροφοριακα δες εδω http://hubpages.com/hub/Choosing-a-Car-Battery---Guide.
Βαλε μια 55αρα οτι να ναι και εισαι οκ πιστευω -
Ο χρήστης pugsta έγραψε:
Είπαμε και πιο πριν πως υπάρχουν δίλιτρα με 45άρα μπαταρία.Peugeot 106,16v-1.6 μοντελο 2000.
το δικό μου 106R του 2000 με ΑC, είχε 45Α , περισσότερα δεν είχα ψάξει .... την άλλαξα προληπτικά μετά από 5χρόνια με μια 45Α κλειστού τύπου.
-
Ο χρήστης lll έγραψε:
Προσφατα επεσε στα χερια μου μια μπαταρια bosch 12v 3Ah απο μηχανακι. Καινουργια, σφραγισμενη αλλα δεν εχω να βαλω ηλεκτρολυτες. Υπαρχει περιπτωση να βρω να αγορασω 'καρτους' (φιαλιδια) που μπαινουν στα στοιχεια και σφραγιζουν?? Υπαρχει αλλος τροπος?Εδω για εικονα http://ep.yimg.com/ca/I/batterycountry_2095_6881109
-
Ο χρήστης lll έγραψε:
Προσφατα επεσε στα χερια μου μια μπαταρια bosch 12v 3Ah απο μηχανακι. Καινουργια, σφραγισμενη αλλα δεν εχω να βαλω ηλεκτρολυτες. Υπαρχει περιπτωση να βρω να αγορασω 'καρτους' (φιαλιδια) που μπαινουν στα στοιχεια και σφραγιζουν?? Υπαρχει αλλος τροπος?Κανονικά μέσα στο κουτί υπάρχει και το πακέτο με τα φιαλίδια.
Διαφορετικά πρέπει να μάθεις από κάπου τη χωρητικότητα κάθε στοιχείου και να κάνεις τον κόπο να αγοράσεις διάλυμα θειϊκού οξέος σε μπουκάλι και να μπεις στο κόπο να το μετρήσεις και να το βάλεις με το χέρι. -
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
παιδια ο τυπος μου ζηταει 400ε για το δυναμο (καινουργιο δεν βρισκει μεταχειρισμενο) , sportka ειναι το αυτοκινητο.
πως σας φαινεται η τιμη?
Ληστεία.....
Ψάξε μόνο σου για ανακατασκευασμένο, αν δε βρείς πήγαινε σε ηλεκτρολογείο αυτοκινήτων να το βγάλει και να αλλάξει τον αυτόματο και αν χρειάζεται και τις ανορθώτριες, όλα αυτά μαζί με τα 2 ρουλεμάν κάνουν μια πλήρη ανακατασκευή και δεν κοστίζουν πάνω από 60-70€ σαν υλικά, τα έχει ο Γκιόκας και άλλοι, άντε να πάρει και 30€ για την εργασία ?
thanks, αλλα απότι έμαθα μετα ειχε ανοιξει ηδη το αυτοκινητο , ηταν αναγκη επρεπε να το παω καπου κοντα και δεν το πηγα στο κλασικο συνεργειο ρωτησα και αυτους για τις τιμες , προσπαθωντας να βγαλω ακρη με το κοστος και με τις 'επισκευες δυναμο' και λοιπα.
τελικα ειχε 250 με ΦΠΑ το καινουργιο , και τα τακακια μπρος πισω 100ε και μου εβαλε και 130ε εργατικα (με τιμολογια) οποτε 'φτηνα' τη γλιτωσα γιατι τα εργατικα συνηθως ειναι .
αυτο που λες επρεπε να κανω αλλα οσο και να ασχολουμαι δεν μπορω να εχω τοσες γνωσεις για καθε εξαρτημα και δεν βρηκα κατι συγκεκριμενο στο νετ ........ οποτε πληρωσα
αλλα στα 60000χλμ δυναμο?
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Κανονικά μέσα στο κουτί υπάρχει και το πακέτο με τα φιαλίδια.
Διαφορετικά πρέπει να μάθεις από κάπου τη χωρητικότητα κάθε στοιχείου και να κάνεις τον κόπο να αγοράσεις διάλυμα θειϊκού οξέος σε μπουκάλι και να μπεις στο κόπο να το μετρήσεις και να το βάλεις με το χέρι.Δεν ειχε φιαλιδια.Εστω οτι βρισκω να βαλω οξυ, μετα τι να βαλω για καπακια απο πανω??
Ο τυπος της μπαταριας ειναι: ytx4l-bs! -
Ο χρήστης lll έγραψε:
Κανονικά μέσα στο κουτί υπάρχει και το πακέτο με τα φιαλίδια.
Διαφορετικά πρέπει να μάθεις από κάπου τη χωρητικότητα κάθε στοιχείου και να κάνεις τον κόπο να αγοράσεις διάλυμα θειϊκού οξέος σε μπουκάλι και να μπεις στο κόπο να το μετρήσεις και να το βάλεις με το χέρι.Δεν ειχε φιαλιδια.Εστω οτι βρισκω να βαλω οξυ, μετα τι να βαλω για καπακια απο πανω??
Ο τυπος της μπαταριας ειναι: ytx4l-bs!Δεν εχει καπακια;
-
Ουτε καπακια. Υποτιθεται πως ερχονται με τα φιαλιδια.
Εδω μια εικονα απο το πληρες πακετο http://www.autodenso.com.my/mbc/prod_img/345image1.jpg
Εαν βρω ηλεκτολυτη να βαλω 0.18 λιτρα στο καθε στοιχειο η σε ολη την μπαταρια???
Το 0.18 το βλεπετε στην ειονα , πανω στην ετικετα απο τα φιαλιδια
Μπαταρία αυτοκινήτου...