-
Μπα ειναι μικρη μωρε λεω να βαλω απο μεγαλυτερα κυβικα...Παντος ειναι της motorcraft οπως και ο πολλαπλασιαστης.
-
Υπάρχουν και δίλιτρα με 45ah μπαταρία..
Αν δεν έχεις εξτρά καταναλώσεις (π.χ ηχοσύστημα) γιατί να το επιβαρύνεις; -
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Υπάρχουν και δίλιτρα με 45ah μπαταρία..
Αν δεν έχεις εξτρά καταναλώσεις (π.χ ηχοσύστημα) γιατί να το επιβαρύνεις;Θα εχει ομως... Δεν το φορτωνει εν αντιθεση κανει ποιο ευκολη την εκκινηση συν οτι οφελει αμα κατσει 2-3 μερες στη ακινησια...
-
Υπάρχουν και δίλιτρα με 45ah μπαταρία..........
;Εισαι σιγουρος? Μου φαινεται απιθανο, αλλα δεν επιμενω, αν το εχεις δει ο ιδιος.
Εχω 2λιτρο και εχει 100Αh. Με 75αρα καινουρια δεν μπορουσα ουτε να το ξεκινησω.>Η μαμισια μπαταρια κραταει ακομα καλα στο focus.Παει για 6ο χρονο.Βεβαια το αυτοκινητο το δουλευουμε καθε μερα και καθε φορα που κλεινει ενεργοποιειται ο συναγερμος.Νομιζω αυτη που εχω ειναι 45αρα.Δεν ειναι λιγο μικρη για 1.6??Τι προτεινετε να βαλω οταν τα κακαρωσει αυτη?Γνωμη μου ειναι να δεις το δυναμο και αν ειναι πχ 65αρι+, να ανεβεις 10 ΑH και να πας σε 55αρα μπαταρια, με την προυποθεση βεβαια να τη χωραει στο μεγεθος στη θεση που υπαρχει. Σε καθε περιπτωση, η μπαταρια πρεπει να υπολειπεται του δυναμο περιπου 15%, ωστε να φορτιζεται ανετα.
Το ποσο θα κρατησει, περαν της συχνης χρησης του αυτοκινητου ωστε να φορτιζεται και της συντηρησης της (αν ειναι ανοιχτου τυπου),-χωρις προβληματα διαρροων - ειναι και θεμα τυχης........... κανει ποιο ευκολη την εκκινηση συν οτι οφελει αμα κατσει 2-3 μερες στη ακινησια...
Ακριβως για αυτο.
-
Εχω διαβασει σε αλλο φορουμ οτι με ποιο μεγαλη μπαταρια το αυτοκινητο δουλευει καλυτερα.Παντος με μια 55αρα θα ειναι μπαμ πιστευω.
-
To προηγούμενο Rav έχει 45ah μπαταρία.
Ένας γνωστός μου, που έχει το RAV, παραπονιόταν γιατί τόσο μεγάλο αυτοκίνητο έχει τόσο μικρή μπαταρία. -
To προηγούμενο Rav έχει 45ah μπαταρία.
Ένας γνωστός μου, που έχει το RAV, παραπονιόταν γιατί τόσο μεγάλο αυτοκίνητο έχει τόσο μικρή μπαταρία.Aν σκεφτεις οτι Αudi Α4 1,6 (1994), καινουριο ειχε 45αρα, με δυναμο 75αρι, δεν χρειαζεται να αναρωτηθεις τι κανουν στις αντιπροσωπειες....
Ενω αντιστοιχα SEAT ibiza 1,0 (98) και Opel Tigra 1,4 (05) ειχαν αντιστοιχα 45αρα και 55αρα!!! -
Μ΄αρέσει που έχουμε φτάσει σε σημείο να παραπονιόμαστε που μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας με κάτι φθηνότερο...
Μου θυμίζει το όλο σκηνικό συγγενικό πρόσωπο που αν το πας σε γιατρό που ζητήσει 30 € επίσκεψη θα σου πει ότι δεν είναι καλός, αν το πας όμως στον ίδιο γιατρό και ζητήσει 100 € επίσκεψη θα σου πει ότι είναι καταπληκτικός
Αν το Χ αμάξι παίρνει εύκολα μπροστά με Ψ μπαταρία, ακόμα και με κρύο, κτλ γιατί να του βάλουν μεγαλύτερη μπαταρία;;;
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Μ΄αρέσει που έχουμε φτάσει σε σημείο να παραπονιόμαστε που μπορούμε να κάνουμε τη δουλειά μας με κάτι φθηνότερο...Μου θυμίζει το όλο σκηνικό συγγενικό πρόσωπο που αν το πας σε γιατρό που ζητήσει 30 € επίσκεψη θα σου πει ότι δεν είναι καλός, αν το πας όμως στον ίδιο γιατρό και ζητήσει 100 € επίσκεψη θα σου πει ότι είναι καταπληκτικός
Αν το Χ αμάξι παίρνει εύκολα μπροστά με Ψ μπαταρία, ακόμα και με κρύο, κτλ γιατί να του βάλουν μεγαλύτερη μπαταρία;;;
Κοιτα εγω το ειπα επειδη πιστευω πως για 1.6 αμαξι πιστευω ειναι πολυ μικρη η μπαταρια...Βεβαια μπορει να παιζει ρολο και το επιπεδο εξοπλισμου που εχει τα οποια για σημερα ειναι βασικα ετσι.Και γενικα αμα βαλω τη μεγαλυτερη μπαταρια θα ειναι ποιο σιγουρο επειδη θα εχει τη μεγαλυτερη μπαταρια του ουτε στα κρυα δεν θα φοβασαι ξερω γω μην ξεμεινεις η οταν θα το αφησεις 2 μερες παραπανω ακινητο θα εχεις παραπανω ενταση στα φωτα(νομιζω) πως θα δουλευεουν γενικα καλυτερα και ποιο αποδοτικα ολα τα συστηματα του αυτοκινητου.Αν κανω λαθος διορθωστε με!
-
Μια χαρα είναι η 45αρα.
-
-
Ο χρήστης jerald έγραψε:
Εχουμε μπερδεψει νομιζω Ampere Εκκινησης και AmpereΩρες....
Για το 1600αρι κοιτα μονο να εχεις αρκετα A εκκινησης , και αν θες να ειναι πιο μεγαλη η μπαταρια, παρε μια premium 55αρα
Προσωπικα , εχω βαλει 55αρα σε 1400 παλιο, που ειχε νομιζω 40αρα και δουλευει αψογα..
Ακομα, παραπανω λανθασμενα παρατεθηκε πως εαν η μπαταρια ειναι μεγαλυτερης χωρητικοτητας (Ah), τοτε ξεκινα πιο ευκολα το αμαξι... Λαθος, το κρυο δεν καταναλωνει ρευμα , αλλα αυξανει την Εσωτερικη Αντισταση της Μπαταριας.Αποτελεσμα, η 45αρα με χ Α εκκινησης να με ξεκιναει πιο ευκολα απο την 55αρα με (χ-100) Α εκκινησηςΔεν τα έχουμε μπλέξει όλοι όπως λες, απλά συνήθως οι μπαταρίες με μεγαλύτερη χωρητικότητα προσφέρουν ανάλογα και περισσότερα A εκκίνησης. Τουλάχιστον σε όσες μπαταρίες έχω αλλάξει κατά περιόδους η αναλογία ήταν σχεδόν 1 προς 1 (π.χ. 40 Ah 300 A, 65 Ah 540 A οι δύο μπαταρίες που θυμάμαι πως είχαν τα αμάξια μου)
-
Καλησπερα! Πρωτο ποστ!!!!
Λοιπον, χτες εμεινα απο μπαταρια στο golf μου και επειδη ειναι και παλια , σκεφτομουν να την αλλαξω. Τι κατασκευαστες προτεινετε? -
Πάρε μια φθηνή αλλά κλειστού τύπου από Πράκτικερ, Καρφούρ κ.α. και μην ασχολήσαι ιδιαίτερα.
-
Ο χρήστης jerald έγραψε:
Ακομα, παραπανω λανθασμενα παρατεθηκε πως εαν η μπαταρια ειναι μεγαλυτερης χωρητικοτητας (Ah), τοτε ξεκινα πιο ευκολα το αμαξιΑνάμεσα σε μπαταρίες ίδιας τεχνολογίας, αυτή που έχει μεγαλύτερη χωρητικότητα θα έχει και περισσότερα CCA.
Λαθος, το κρυο δεν καταναλωνει ρευμα , αλλα αυξανει την Εσωτερικη Αντισταση της Μπαταριας
Σωστό.
Αποτελεσμα, η 45αρα με χ Α εκκινησης να με ξεκιναει πιο ευκολα απο την 55αρα με (χ-100) Α εκκινησης
Brain fart? Αυτό δεν είναι καν λάθος, είναι ακατάληπτο..
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
Brain fart? Αυτό δεν είναι καν λάθος, είναι ακατάληπτο..**Edit...πιο ηρεμα σε παρακαλω [mod] ** Τι δεν καταλαβες?
-
Του πρακτικερ δεν ειναι φτηνες και δεν ξερω αν αξιζει...
Το αμαξι ειχε ανοιχτη με καπακια. Τωρα τι να βαλω? -
Προφανώς ΔΕΝ θα ξαναβάλεις με .
Έχεις όρεξη να συμπληρώνεις υγρά, ή να ξεχνάς και να καταστρέφονται στοιχεία; -
Να ρωτησω τι διαφορα εχει η ανοικτου τυπου σε σχεση με αυτη του κλειστου τυπου?
-
Αντί για Πράκτικερ κοίτα σε Άλεξ. Έχει φέρει φθηνές, με 40 ευρώ παίρνεις 50 αμπερώρια. Έχει και άλλες.
Μπαταρία αυτοκινήτου...