-
Ο χρήστης jerald έγραψε:
Να ρωτησω και κατι... αφου εσεις που ασχολειστε και λετε οτι προτιματε να κανετε τοποθετηση μονοι σας , γιατι αγοραζετε εροστασιακες?? Υπαρχουν και πολυ καλυτερης ποιοτητας aftermarketΣτην δικη μου περιπτωση δεν ειχα χρονο καθολου για να ψαξω σε αλλα μαγαζια
πηγα απο εκει που παιρνω τα λαδια και χρειαζομουν μια μπαταρια επειγοντως.Ρωτησα στην αντιπροσωπεια μου ειπαν 110 Ε ,ρωτησα και μια Varta poy ειχε ενα διπλανο καταστημα ζητουσε 70.
Οποτε δεν ειχα αλλη επιλογη πηρα τη μανισια
Σιγουρα θα μπορεις να βρεις φθηνοτερες και καλυτερες απο την μανισια.
Παντως η εργοστασιακη κρατησε σχεδον 5 χρονια(4 χρονια και 9 μηνες) με 3 εκφορτισεις (απο δικη μου μαλακια,αφηνα το ραδιο ανοιχτο να παιζει για πολλη ωρα και μια φορα το ξεχασα ανοιχτο για 2 μερες) -
Καλησπέρα,
Έμεινε από μπαταρία το Αστρα 1.4 και πήρα μια από ΑΛΕΧ ΠΑΚ (12V 45Ah 360A) με 56€....τοποθέτηση δωρεάν (από εμένα)
-
Ο χρήστης PuntoLord έγραψε:
Καλησπέρα,Έμεινε από μπαταρία το Αστρα 1.4 και πήρα μια από ΑΛΕΧ ΠΑΚ (12V 45Ah 360A) με 56€....τοποθέτηση δωρεάν (από εμένα)
Σωστη κινηση και σχετικα παραθετω προσωπικη εμπειρια:
Σε SEAT Ibiza (mod 1997) η 'μαμισια' μπαταρια κρατησε 3,5 χρονια.
Σε MERC C 200K (mod 2001), η 'μαμισια' μπαταρια κρατησε 3 χρονια.
Μετα απο αλλαγες με ιδιας χωρητικοτητας, και με τις ιδιες συνθηκες χρησης, κρατησαν αντιστοιχα 5,5 (ναι 5,5) χρονια στο SEAT και 4,5 στη MERC. Σημερα συνεχιζω με ιδια μαρκα και τυπο απο Σεπ 2006 για το SEAT και απο το Νοε 2008 για τη MERC.
Τι μαρκα μπαταριες; 'Τσερκεζιδης'!!! (οσοι τον ξερουν..) Επεσα τυχαια σε διαφημιση μαγαζιου του και επειδη εψαχνα οτι πιο φθηνο, τις πηρα. Οι τιμες προ 3μηνου :
12V-45 Ah = 45 ευρω και επισης 12V-100 Ah = 90 ευρω. Ολες 'ανοιχτου' τυπου, με τακτικο ελεγχο και σωστο συμπληρωμα υγρων. Τεχνικες λεπτομερειες περι ενισχυμενης, προκειμενου να ξεκιναει ευκολα στο ψυχος κλπ, και αν ειμαι κ...φαρδος, δεν εχουν ληφθει υποψη!!!. -
Στο Cordoba υπάρχει ακόμα η εργοστασιακή μπαταρία κατασκευής 2001, με το αμάξι να είναι του 1/2003.
Not bad θα έλεγα...
Είναι 60Ah 540A αν θυμάμαι καλά...
Άνετα θα αγόραζα εργοστασιακή μπαταρία ξανά αν ήταν να κρατήσει το ίδιο
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Στο Cordoba υπάρχει ακόμα η εργοστασιακή μπαταρία κατασκευής 2001, με το αμάξι να είναι του 1/2003.Not bad θα έλεγα...
Καλο ειναι να εχεις και τα καλωδια μαζι σου.
Γιατι εχει τοσο παλια μπαταρια σε σχεση με την ημερομηνια του αμαξιου;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Στο Cordoba υπάρχει ακόμα η εργοστασιακή μπαταρία κατασκευής 2001, με το αμάξι να είναι του 1/2003.
Not bad θα έλεγα...
Καλο ειναι να εχεις και τα καλωδια μαζι σου.
Γιατι εχει τοσο παλια μπαταρια σε σχεση με την ημερομηνια του αμαξιου;
Τα έχω πάντα μαζί μου!!!
Το ξέρω ότι βάση λογικής θα τα χρειαστώ κάποια στιγμή, δεδομένου όμως ότι δε βλέπω σημάδια φθοράς γιατί να την αλλάξω; Παίρνει πάντα εμπρός με τη μία, ακόμα και με τα πολλά κρύα (όχι ότι είχαμε και κανα παγετό φέτος βέβαια) και ενώ έχει ταλαιπωρηθεί αρκετές φορές (όσο ήμουν φαντάρος στην Ορεστιάδα) σε θερμοκρασίες -10oC και βάλε και λόγω άλλων βλαβών στην αποτυχημένη προσπάθειά μου να το βάλω μπροστά.
Τι να σου πω όσον αφορά την ηλικία, είναι 11/2001 αν θυμάμαι καλά πάντως
-
Σε γκαντεμιαζω αλλα καποια στιγμη θα πας να το βαλεις μπροστα και απλα δεν θα γυρνα η μιζα,ετσι ξαφνικα που λεει και το τραγουδι
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Σε γκαντεμιαζω αλλα καποια στιγμη θα πας να το βαλεις μπροστα και απλα δεν θα γυρνα η μιζα,ετσι ξαφνικα που λεει και το τραγουδιΘα βάλω Ρέμο στο mp3 (το έτσι ξαφνικά) και θα πάρω το δρόμο για το κατάστημα ανταλλακτικών
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Θα βάλω Ρέμο στο mp3 (το έτσι ξαφνικά) και θα πάρω το δρόμο για το κατάστημα ανταλλακτικών
άμα μείνεις, μη με πάρεις τηλέφωνο
(βλέπε περιστατικό Πάτρας με το θρυλικό Tipo ) -
Τελικά της Banner τις φέρνει κανείς? κάποιο μαγαζί της έχει?
τουλάχιστον για Αττική εγω ενδιαφέρομαι...;estω και με p.m. ας με ενημερώσει κάποιος
Thanks! -
Ο χρήστης Slowmotion έγραψε:
τουλάχιστον για Αττική εγω ενδιαφέρομαι...;estω και με p.m. ας με ενημερώσει κάποιος
Thanks!http://www.google.gr/search?hl=el&clien ... ner+%CE%BC
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Thanks!http://www.google.gr/search?hl=el&clien ... ner+%CE%BC
Ευχαριστώ
έψαξα και εγώ μέσω google αλλά εκτός από το tpauto για αλλού δεν έχω βγάλει άκρη -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Θα βάλω Ρέμο στο mp3 (το έτσι ξαφνικά) και θα πάρω το δρόμο για το κατάστημα ανταλλακτικών
άμα μείνεις, μη με πάρεις τηλέφωνο
(βλέπε περιστατικό Πάτρας με το θρυλικό Tipo )Εκεί η μπαταρία ήταν δεν ήταν 3 ετών...
Και όμως την είδε κωλυώμενη
-
Φίλοι μου χρόνια πολλα σε όλους σας και ευτυχισμένο το 2010!!!!
Τις γιορτές βρέθηκα στην πατρίδα μου.Το vectra 1600 cc/1999 άρχισε να μου κάνει νούμερα στο ξεκίνημα παρατήρησα ότι κάποτε με δυσκλολία επαιρνε μπροστά !Στις 27/12 σταμάτησα κάπου και αμέσως πάω να το βάλω μπροστά τίποτε.Φωτάκια ταμπλό κανονικά,μίζα δε γύριζε καθόλου.Κάποια στιγμή πήρε μπροστά!Πάω σπίτι δοκιμάζω ξαναδοκιμάζω τίποτε.Την άλλη μέρα πρωί δοκιμάζω,κανονικά παίρνει μπροστά και πάω ηλεκτρολόγο.Κάνει έλεγχο μπαταρία και για φόρτιση τα βρίσκει κανονικά!!!Δοκιμάζει 5-6 φορές και παίρνει κανονικά... τσακμάκι!!!Μου λέει .Όλα κανονικά ώσπου στις 3/1/10 αφού έκανα μια διαδρομή 25 ΚΜ.Έμεινα τελείως και αφού με έσπρωξαν λίγο, πήρε μπροστά!Τη Δευτέρα το πρωί δοκιμάζω τίποτε, έρχεται ο ηλεκτρολόγος συνδέει με καλώδια μία μπαταρία που είχε εκτός αυτοκινήτου τίποτε!Δεύτερη προσπάθεια με ένα μαραφέτι άλλο,μάλλον με φορτιστή μπαταρία τίποτε!! Κάνει σύνδεση με το αυτοκινητό του παίρνει μπροστά και πάω στο μαγαζί του.Μου λέει ότι >, αν και ο ίδιος κάποισ στιγμή τη βραχυκύκλωσε !Καινούργια μπαταρία, no name ,90 ΕΥΡΩ και όλα καλά!Χθές ταξίδευα για βόρεια Ελλάδα μέσω Εγνατίας, στην τρίτη στάση που κάνω εμφανίζετα το ίδιο πρόβλημα, τρελλάθηκα παίρνω τηλέφωνο αμέσως τον ηλεκτρολόγο και του τα έψαλλα, κάλεσα οδική βοήθεια το έβαλαν μπροστά και έφτασα στον προορισμό νύχτα και καθυστέρηση 3 ωρών!!!Δοκίμασα χθες βράδυ τίποτε!!!Δοκιμάζω σήμερα πρωί πήρε κανονικά !!!Σίγουρα υπάρχει πρόβλημα αλλά όχι στην μπαταρία!! Η παλιά μπαταρία ήταν της OPEL 3 χρόνων και δύο μηνών!!! Τώρα περιμένω να ξεμπλέξω με τον ηλεκτρολόγο ,ο οποίος έχει ακόμα την παλιά!Πρώτη φορά δε προτίμησα την OPEL γιατί πίστεψα ότι έφταιγε η μπαταρία και δεν ήθελα να ξαναβάλω ......Εύχομαι να έχετε καλά ταξίδια και να μη μας συμβαίνουν τέτοια!!!! -
Ίσως έχεις πρόβλημα στην αντλία βενζίνης.
-
Ρελέ; Κανένα καλώδιο μισοβγαλμένο που ακουμπάει δεν ακουμπάει (μου έχει τύχει, έμαθα που ήταν και το τσέκαρα μόνος μου), καρβουνάκια μίζας...;
-
Μπορει να ειναι και δυναμο που την μια δουλευει και την άλλη οχι...Πάρε ενα πολυμετράκι (5 ευρω κανει) κ μπορεις να το ελεγξεις οποτε στο κανει αν σου φορτιζει η μπαταρια
Θελω κ γω να εκφρασω το προβλημα μου το οποιο ειναι παρομοιο. Δηλαδή κ σε μένα είχε τετοια συμπτώματα μέχρι που τα παιξε τελειως και άλλαξα δυναμο. Ο μαστορας (οχι ηλεκτρολογος) μου ειπε οτι παρα τριχα γλιτωσαμε και την μπαταρια και βαλαμε πανω παλι την παλια η οποια ειχε σχεδον λαλησει...
Αλλαξα δυναμο πριν 3 μερες.Παρακολουθω στενα με το πολυμετρο τα βολτ της μπαταριας και ειμαι μονιμα στα 13,9 βολτ. Σημερα το πρωι ξεχασα για καμια ωρα τα φωτα ανοιχτα κ πηγα να δω μπαταρια και ημουν στα 13,6 βολτ. Ε ενταξει λεω μεχρι να παω σπιτι θα ειμαι οκ.
Πριν φτασω σπιτι εκανα αλλη μια σταση και οταν το ξαναβαλα μπροστα μου εκανε ενα κοψιματακι στο γκαζι...Δηλαδη πατησα και δεν ανταποκριθηκε...
Το μετρησα παλι οταν παρκαρα σπιτι μου και ειχε πεσει κ αλλο στα 13.2 βολτ....Τι μπορει να ειναι?Λετε να τα χει παιξει η μπαταρια?Υπαρχει περιπτωση να εχει διαρροη?
Προκειται για peugeot 106 rallyeΕπισης ειμαι καινουριος στο φορουμ και φαινεται πολυ καλο!!!
-
Φίλοι μου εμένα παρουσιάζει περιοδικά πρόβλημα μόνο στην εκκίνηση, σήμερα πήρεκανονικά μπροστά και σε λιγο που σταμάτησα.... τίποτε, δεν μιζάριζε καθόλου.έβγαλα έβγαλα και εγώ την καινούργια μπαταρία και περιμένω την παλιά μου αγάπη.... για να δούμε τι μέλλει γενεσθαι?? Η μπαταρία και ο δυναμος δεν έχουν πρόβλημα, έχει γινει έλεγχος.Εγώ στην εκκίνηση δε χρησιμοποιώ γκάζι,μόνο σε έκτακτες περιπιπτώσεις..... Φοβάμαι και εγώ καρβουνάκια ή κανένας ρελιέ αλλά δεν έχω αλλάξει και το φίλτρο βενζίνης εδώ και 25000km....
-
Ουτε γω χρησιμοποιω γκαζι στην εκκινηση.Αυτο που ειπα οτι μου εκοψε το γκαζι ηταν αφου εβαλα μπροστα κ λιγο πριν αλλαξω ταχυτητα απο πρωτη σε δευτερα...
Λεω για το δυναμο γιατι πολλες φορες μπορει να ειναι χαλασμενο αλλα την στιγμη που γινεται ο ελεγχος να δουλευει κανονικα και να μην φανει το προβλημα. -
Αν ξέρει κανένας ... που βρίσκεται συνήθως η μπαταρία σε scooter? Έχω ένα παλιό Peugeot Elyseo και εδώ και πολύ καιρό μου είχε πρόβλημα αλλά πλέον ... απο ρευμα 'τέλος'. Σκεφτόμουν αν είναι ευκολη η αλλαγή μπαταρίας να την κάνω μόνος μου στο γκαράζ μου διότι αλλιώς θα πρέπει να την πάω με τα χέρια αρκετά μακρυά!
Μπαταρία αυτοκινήτου...