-
Πάντως ρε παιδιά 10A δεν είναι πολλά?
Εγώ έναν της Black & Decker 1A έως 2A και είναι κανόνι συνήθως στο 1A την φορτίζω….Μια χάρη για να μην ψάχνω από την αρχή του Thread : αυτή που έχω είναι μια ξηράς φόρτισης τουλάχιστον έτσι νόμιζα….έλα όμως που την σκάλισα και τελικά βγάζοντας το αυτοκόλλητο την άνοιξα και παρατήρησα ότι έχει υγρά κανονικά και έξι στοιχεία...τα υγρά απείχαν αρκετά από το στόμιο των στοιχείων της, έτσι είπα να τα γεμίζω λίγο τώρα σωστά έπραξα? Εσείς θα μου πείτε…συγκεκριμένα το απεσταγμένο νερό που έβαλα το έφτασα μέχρι και ένα κλικ πάνω από το σημείο που αρχίζει η εσωτερική λωρίδα πλαστικού δηλαδή για να μην σας τα πολυλογώ μέχρι 1-1.5 cm περίπου από το στόμιό (των στοιχείων της).
Τι γνώμη έχετε? Μήπως ήθελε και άλλο ή και με αυτό που έβαλα θα ξεχειλίσει με το που φορτιστεί πλήρως και ‘’βράσει’’ και γίνει λίμπα?Επίσης το ματάκι τα έχει παίξει και δεν δείχνει τίποτα και ήλπιζα ότι με το νερό που έβαλα να ανέβει λίγο η μπίλια ή ότι άλλο έχει σαν εξάρτημα και μετράει την κατάστασή της δεν ξέρω αλλά τίποτα εκεί αυτό νεκρό!
-
Ο χρήστης Slowmotion έγραψε:
Πάντως ρε παιδιά 10A δεν είναι πολλά?
Εγώ έναν της Black & Decker 1A έως 2A και είναι κανόνι συνήθως στο 1A την φορτίζω….Όχι. Η μόνη αντίσταση στο σύστημα δυναμό - μπαταρία είναι η αντίσταση της περιέλιξης του δυναμό, η αντίσταση των καλωδίων και η εσωτερική αντίσταση της μπαταρίας. Όλα αυτά μαζί εχουν συνολική αντίσταση λιγότερη απο 100mΩ ή 0,1Ω. Έστω έχουμε αφήσει 1-2 μέρες ακίνητο το αυτοκίνητο και η μπαταρία έχει πέσει στη νορμάλ της φόρτιση, δηλαδή περίπου 12,5V. Έστω οτι το δυναμό δίνει 14,5Volt, επομένως η διαφορά είναι 2Volt. Ο τύπος που δίνει το ρεύμα είναι I=V/r άρα το ρεύμα είναι 2/0,1 = 20 ampere.
Δηλαδή 20 αμπέρ για μια μπαταρία που είναι πλήρως φορτισμένη και λειτουργεί σωστά. Άν είναι ξεφόρτιστη τα αμπερ ανεβαίνουν ακόμα πιό πολύ. Για παράδειγμα, ο επαγγελματικός τροχήλατος φορτιστής που έχω, το καντράν του φτάνει μέχρι τα 70-80 αμπέρ. Μέχρι τα 30-40 θεωρείται κανονική φόρτιση, αποκεί και πάνω είναι ταχυφόρτιση με χρονοδιακόπτη.
Βέβαια τα νούμερα αλλάζουν δυναμικά. Δηλαδή θα δίνει αρχικά 20 αμπέρ αλλά αν είναι σωστή η μπαταρία γρήγορα θα ανέβει η τάση της και τα αμπέρ θα πέσουν. Αν η μπαταρία ήταν κοντά στο 100% της φόρτισης, μετά απο 5-10 λεπτά η τάση της μπαταρίας θα γίνει σχεδόν ίδια με του φορτιστή και τα αμπέρ σχεδόν θα μηδενιστούν.
-
1-2Α είναι για συντήρηση νομίζω.
Δηλαδή, μπορεί η μπαταρία να αφεθεί χωρίς φόβο για πολλές ώρες ή και μέρες, συνδεδεμένη στον φορτιστή. -
-
παράθεση:[Μια χάρη για να μην ψάχνω από την αρχή του Thread : αυτή που έχω είναι μια ξηράς φόρτισης τουλάχιστον έτσι νόμιζα….έλα όμως που την σκάλισα και τελικά βγάζοντας το αυτοκόλλητο την άνοιξα και παρατήρησα ότι έχει υγρά κανονικά και έξι στοιχεία...τα υγρά απείχαν αρκετά από το στόμιο των στοιχείων της, έτσι είπα να τα γεμίζω λίγο τώρα σωστά έπραξα? Εσείς θα μου πείτε…συγκεκριμένα το απεσταγμένο νερό που έβαλα το έφτασα μέχρι και ένα κλικ πάνω από το σημείο που αρχίζει η εσωτερική λωρίδα πλαστικού δηλαδή για να μην σας τα πολυλογώ μέχρι 1-1.5 cm περίπου από το στόμιό (των στοιχείων της).
Τι γνώμη έχετε? Μήπως ήθελε και άλλο ή και με αυτό που έβαλα θα ξεχειλίσει με το που φορτιστεί πλήρως και ‘’βράσει’’ και γίνει λίμπα?Επίσης το ματάκι τα έχει παίξει και δεν δείχνει τίποτα και ήλπιζα ότι με το νερό που έβαλα να ανέβει λίγο η μπίλια ή ότι άλλο έχει σαν εξάρτημα και μετράει την κατάστασή της δεν ξέρω αλλά τίποτα εκεί αυτό νεκρό!]
Ο χρήστης jerald έγραψε:
Σχετικα με το γεμισμα των στοιχειων, το καλυτερο θα ηταν να γεμιζες μεχρι να καλυφτουν οι πλακες των στοιχειων και μετα τη φορτιση βλεπεις....φίλε μου τα στοιχεία ήταν ήδη καλυμμένα εγω απλά πρόσθεσα λίγο νερό γιατί μου φάνηκε ''λιγο'' θεώρησα ότι επειδή δεν έχει ανοιχτεί ποτέ θα είχε χάσει...
το θέμα είναι μέχρι σε ποιό σημείο να έρθει το νερο....να το φτάσω μέχρι σχεδόν πάνω πάνω?
να σημειώσω ότι ειναι Tudor 60άρα και έχει συμπληρώσει 5 χρόνια (δεν κάνει τακτικές εκκινήσεις και δεν έχει άλλους καταναλωτές πάνω)
Παρόλα αυτά τα Volt της πέφτουν από 12.73V που την μετράω φορτισμένη (μετά από 100ΚΜ βόλτα) χωρίς όμως φορτίο, στα 12.25V μετά από καμιά βδομάδα περίπου στο 50% της φορτισης δηλαδή...εντέλει δεν είναι ξηράς φόρτισης ή είναι η λεγόμενη maintenance free?
-
-
Αν έβαλες παραπάνω νερό θα τρέχει λίγο-λίγο καθώς φορτίζει και το οξύ θα κάνει ζημιά.
Η μπαταρία σου μάλλον έχει δύο μικρές τρύπες δεξιά και αριστερά για να τρέχουν τα υγρά που περισσεύουν. -
έχεις δίκιο φίλε μου όντως έχει 2 τρυπούλες στις 2 άκρες η μια βέβαια έχει τάπα η οποία βέβαια βγαίνει πολυ εύκολα, ενώ η άλλη δεν έχει τάπα. από την μεριά που υπάρχει τάπα υπάρχει και η ασφαλειοθήκη η οποία είναι καλυμμένη με πλαστικό καπάκι οπότε δεν νομίζω να έχω θέμα.Από την άλλη μεριά που δεν έχει τάπα υπάρχει η βάση της μπαταρίας άρα και να χυθει λίγο no problem...
με αποσταγμένο νερο είμαστε ΟΚ ή θέλει και τίποτα άλλο αυτά τα flash για την μπαταρία που έλεγε και η διαφήμηση τι είχε μέσα αποσταγμένο νερό ή τίποτα άλλο ?
-
*Αναξιόπιστες χαρακτηρίστηκαν οι περισσότερες από τις 16 μπαταρίες, που ελέγχθηκαν από το Ίδρυμα Ελέγχου Προϊόντων Γερμανίας (STIFTUNG WARENTEST) και τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό TEST τον Νοέμβριο του 2004. Σε μερικές μάλιστα, όπως στη Baren Profi, διαπιστώθηκε πως αναγράφονται στην ετικέτα, λανθασμένες επιδόσεις, τόσο για τη χωρητικότητα όσο και για τα αμπέρ εκκίνησης.
Τα μεγαλύτερα προβλήματα που παρουσιάζουν οι περισσότερες μπαταρίες, είναι: η μεγάλη κατανάλωση υγρών, οι δυσκολίες στην εκφόρτιση και επαναφόρτιση, αναγραφή λανθασμένων επιδόσεων στην ετικέτα και γρήγορη οξείδωση.
Στη διάρκεια ζωής, έμειναν οι περισσότερες κάτω από τη βάση. Τα μεγαλύτερα προβλήματα σ΄ αυτό είχε η Varta Silver Dynamic.Μόνο 3 μπαταρίες χαρακτηρίστηκαν από το Ίδρυμα, αξιόπιστες και κατάλληλες να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των νέας τεχνολογίας αυτοκινήτων, τα οποία είναι εξοπλισμένα με πολλά ηλεκτρονικά όργανα και ηλεκτρικούς καταναλωτές.
Κορυφαία αυτών και νικήτρια του διαγωνισμού, με βαθμό άριστα, η μπαταρία Banner.Η βαθμολόγηση που έδωσε το ίδρυμα για την κάθε μπαταρία που συμμετείχε στο τεστ:
Banner Power Bull Πολύ καλή
Moll Καλή
Arktis Qualitaetsbatterie Καλή
EverStart Ικανοποιητική
Bosch Ικανοποιητική
Motorkraft Ικανοποιητική
Varta Ικανοποιητική
Dynamic Ικανοποιητική
Arktis Ανεπαρκής
S-Power Ανεπαρκής
Car-Jack Ανεπαρκής
Speed + Go Ανεπαρκής
Baren Profi Ανεπαρκής
Eurostart Ανεπαρκής
Eurostar Ανεπαρκής
High Power Ανεπαρκής* -
OK σε ευχαριστούμε για την ενημέρωση...
αν θεωρήσουμε ως δεδομένο ότι ειναι αξιόπιστη ξέρεις που μπορούμε να τις βρούμε?
στο google δεν βρήκα σχεδόν τίποτα.... -
http://www.test.de/themen/auto-verkehr/ ... 4/1588230/
και αυτο μαλλον ειναι το τεστ που αναφερει ο ΗΝ1984 http://www.test.de/themen/auto-verkehr/ ... 2/1217650/Οποιος ξερει γερμανικα.......γιατι εγω δεν
-
Ευχαριστώ κι εγώ για την υπόδειξη της πραγματικής ιστοσελίδας.
Ευχαριστημένος από τις BAREN, αλλά δεν έχουν « προειδοποιητικές διαλείψεις » ,ένδειξης τέλους ζωής , είναι μια κι έξω. Όποια έχω βάλει από το 1992 σε διάφορα αυτοκίνητα έχει κρατήσει τουλάχιστον πέντε χρόνια.
-
Αγανακτισμένος από την ποιότητα υπηρεσιών στα υποτιθέμενα 'εξειδικευμένα' ή 'εξουσιοδητημένα' συνεργεία της Skoda (ένας μου έδωσε το αυτοκίνητο να φύγω με το φίλτρο αέρα βγαλμένο, άλλος έκανε επισκευή τρακαρίσματος αφήνοντας ένα πόντο κενό εκεί όπου στηρίζεται το ψυγείο όπου έπρεπε να υπάρχει επαφή), είπα να πηγαίνω στο εξής στην αντιπροσωπεία της Skoda, αρκετά με τις μαϊμούδες.
Η μπαταρία άδειαζε κάθε τόσο και βρήκαν βραχυκύκλωμα στο βύσμα του βεντιλαντέρ από λάσπη όπου και το καθάρισαν, ταυτόχρονα όμως άλλαξαν και τη μπαταρία.
-
Είναι σύνηθες να αλλάζεται η μπαταρία 3 χρόνια και 4 μήνες από την αγορά του καινούριου αυτοκινήτου, και με 44.000 χιλιόμετρα στο κοντέρ;
-
Είναι καλύτερη ή χειρότερη η μπαταρία που βάλανε; Οι μπαταρίες γράφουν:
μπαταρία κατασκευαστή: 60 Ah, 280 Α DIN, 480 Α EN/SAE
μπαταρία αντιπροσωπείας: 44 Ah, 220 Α DIN, 360 Α EN/SAE -
Αν είναι χειρότερη η μπαταρία που βάλανε, είναι πιθανό να είναι πολιτική του εργοστασίου να προτείνει στις αντιπροσωπείες να βάζουν τέτοιες μπαταρίες;
Ή πρόκειται για απληστία της αντιπροσωπείας που χρεώνει ένα κάρο λεφτά αλλά δεν παύει να βάζει ότι βάζει οποιοδήποτε συνεργείο;
-
-
Καταρχήν, μπαταρία δεν βάζεις σε αντιπροσωπεία γιατί πληρώνεις τα μαλλιοκέφαλά σου... Η μπαταρία φαίνεται χειρότερη από τα specs και μόνο.
-
120 ευρώ με χρέωσαν, πόσα θα έδινα σε μαγαζί με μπαταρίες για αυτές τις προδιαγραφές;
-
120 ευρώ για 44ah μπαταρία..
-
Ο χρήστης Mihalis_ έγραψε:
120 ευρώ με χρέωσαν, πόσα θα έδινα σε μαγαζί με μπαταρίες για αυτές τις προδιαγραφές;Τα μισα €;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
120 ευρώ με χρέωσαν, πόσα θα έδινα σε μαγαζί με μπαταρίες για αυτές τις προδιαγραφές;
Τα μισα €;
Τουλάχιστον είναι καμια επώνυμη ή καμιά Μιτσιουθιαρίτα?
εγω είχα βάλει μια 60άρα Tudor ξηράς το 2005 με καμιά 70αριά ευρώ το πολύ!
Αθήνα-Καλλιθέα σε μπαταριά... -
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Όχι. Η μόνη αντίσταση στο σύστημα δυναμό - μπαταρία είναι η αντίσταση της περιέλιξης του δυναμό, η αντίσταση των καλωδίων και η εσωτερική αντίσταση της μπαταρίας. Όλα αυτά μαζί εχουν συνολική αντίσταση λιγότερη απο 100mΩ ή 0,1Ω. Έστω έχουμε αφήσει 1-2 μέρες ακίνητο το αυτοκίνητο και η μπαταρία έχει πέσει στη νορμάλ της φόρτιση, δηλαδή περίπου 12,5V. Έστω οτι το δυναμό δίνει 14,5Volt, επομένως η διαφορά είναι 2Volt. Ο τύπος που δίνει το ρεύμα είναι I=V/r άρα το ρεύμα είναι 2/0,1 = 20 ampere.
Εγώ πάντως έχω παρατηρήσει το εξής:
Έχω μπαταρία μηχανής (12Ah) ψιλοάδεια (11,9V στους πόλους). Τη βάζω σε φορτιστή (της Bosch) που πάνω γράφει κάτι για 4-6 ονομαστικά A φόρτισης (δεν έχει διακόπτη επιλογής). Σε σειρά έχω πολύμετρό για να μετράω ρεύμα φόρτισης.
Ανάβω το φορτιστή. Το ρεύμα ξεκινάει από τα 2,2A για πολύ λίγο και σύντομα σταθεροποιείται στα 1,3A περίπου για όλη τη διάρκεια της φόρτισης. Η τάση στους πόλους κατά τη διάρκεια της φόρτισης είναι κοντά στα 15V (ξεκινάει από 14,5 και προς το τέλος πλησιάζει τα 15,5).
Σημειώστε ότι ο φορτιστής της Bosch δεν είναι 'έξυπνος' (με στάδια φόρτισης, συντήρησης κ.λπ.) αλλά υποψιάζομαι ότι κρύβει μόνο εναν μετασχηματιστή και μερικές διόδους για την ανόρθωση. -
Ρε κάντε κάτι με τα χεράκια σας. Μπαταρία άλλαξα μόνος μου , δύο βίδες ξεβίδωσα, απλά πράματα.
Την παρήγγειλα μέσω internet μαζί με τα λάδια , 49e και 8e τα μεταφορικά σούμα 57e , είναι μικρούλα για matiz.
http://www.e-kostakis.gr/ViewShopCatego ... ryId=56676
Μπαταρία αυτοκινήτου...