-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Αστην και όταν τα φτυσει την αλλαζεις....γιατι προληπτικα?Βαλε τα λεφτα στην ακρη και θα εισαι αρχηγος!!!
Εμαθα πως γνωστος μου αλλαζει κάθε 3 χρονια τις μπαταριες σε 2 αυτοκίνητα του προληπτικαΤί θα κερδίσει αμα την αφήσει λίγο ακόμη;;;το πιο πιθανό να ταλαιπωρηθεί ψάχνοντας για καλώδια κτλ!!!
για μένα να την αλλάξει άμεσα...Το ματακι που εχουν οι μπαταριες πλεον δεν λεει ολη την αληθεια,απλως ενας ηλεκτρολύτης σχετιζεται με το χρωμα...
Σωστός
και αναφέρεται στο 1 έκτο της μπαταρίας και όχι όλης. -
Αύριο απόγευμα θα παω σε ηλεκτρολόγο να την μετρήσει και να μου πει τι γίνεται.
Να τον ρωτήσω αν το δυναμό του αυτοκινήτου δουλεύει σωστά και φορτίζει οπως πρέπει την μπαταρία?
Μπορεί να το διαγνώσει εύκολα αυτό?Απλώς ρώτησα την γνώμη σας ως προν την μάρκα και τα αμπερώρια της μπαταρίας,ετσι ώστε αν μου πει πως πρέπει να αλλαχτεί, να έχω ένα μπούσουλα ως προν την νέα μπαταρία που θα επιλέξω.
Μπορεί κάποιος να προτείνει κάποιες αξιόπιστες επιλογές, ως προς την μάρκα και τα αμπερώρια, σε περίπτωση που χρειαστεί αλλαγή?
Ευχαριστώ.
-
Ο χρήστης FGP έγραψε:
Αύριο απόγευμα θα παω σε ηλεκτρολόγο να την μετρήσει και να μου πει τι γίνεται.Να τον ρωτήσω αν το δυναμό του αυτοκινήτου δουλεύει σωστά και φορτίζει οπως πρέπει την μπαταρία?
Μπορεί να το διαγνώσει εύκολα αυτό?Το κανεις και εσυ πανευκολα. Συνδεεις ενα βολτομετρο στους πόλους της μπαταριας. Αν βλεπεις 12,4 - 12,6 εισαι αρχηγος, αν βλεπεις και λιγο κατω απο 12 πχ 11,8 εχεις ενα θεματακι. Αν βλεπεις πχ 12,3 και το αυτοκινητο ειναι στασιμο πολλες ωρες, εισαι μια χαρα.
συνδεδεμενο το βολτομετρο, το βαζεις μπροστα, κλεινεις ολες τις καταναλωσεις (αιρκοντισιον φωτα , πορτες κλπ, πρεπε να βλεπεις πανω απο 14 βολτ.
ανοιγεις τωρα καταναλωσεις, φωτα, θεμαινομενο τζαμι, αιρκοντισιον, κλπ, και βλεπεις βολτ. αν δεις 13,8 ,ε λα ανοιγμενα εισαι παλι ενταξει απο δυναμο.τα νουμερα που σου λεω τα θυμαμαι απ εξω, αν καπου κανω κανα λαθακι ας με διορθωσουν, αλλα σε γενικες γραμμες ειναι κοντα.
ο ηλεκτρολογος θα δει με ενα tester πως συμπεριφερεται η μπαταρια σου με φορτιο, κατι που δεν μπορεις εσυ να μετρησεις. Αν κατεβαινει κατω απο 8-9 βολτ, αντε γεια.
Απλώς ρώτησα την γνώμη σας ως προν την μάρκα και τα αμπερώρια της μπαταρίας,ετσι ώστε αν μου πει πως πρέπει να αλλαχτεί, να έχω ένα μπούσουλα ως προν την νέα μπαταρία που θα επιλέξω.
Μπορεί κάποιος να προτείνει κάποιες αξιόπιστες επιλογές, ως προς την μάρκα και τα αμπερώρια, σε περίπτωση που χρειαστεί αλλαγή?
Ευχαριστώ.
γιατι δεν βαζεις μια ιδια με αυτη που εχεις τωρα? αφου ευχαριστημενος εμεινες και κρατησε και δεν σου κανει νούμερα?
-
Πήγα και την άλλαξα σήμερα το απόγευμα.
Ήμουν μεταξύ varta και bosch και τελικά μου πρότεινε και επέλαξα Bosch Series 4 52Ah - 470AΗ παλιά ήταν μάρκα 'FB' και είχε μπει 10/2010 στο προηγούμενο αυτοκίνητο μου και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο τωρινό.
Επίσης το τελευταίο εξάμηνο έβγαζε στο κάτω μέρος λευκά άλατα, ήταν κλειστού τύπου, δεν ξέρω απο που προέρχονταν αυτά.Ο ηλεκτρολόγος μου είπε ο κύκλος φόρτισης είχε πέσει σε απόδοση στο 50%.
Την άλλαξα μην με αφήσει στη μέση του πουθενά και πληρώνω άλλα μετα.Μια τελευταία ερώτηση αν μπορεί κάποιος να βοηθήσει.
Το μεταλλικό καπάκι πάνω στο οποίο πατάει η μπαταρία έχει σκουριάσει/διαβρωθεί απο τα άλατα ή οξύ, δεν ξέρω ακριβώς τι είναι αυτό.Τι επιλογή έχω να το βγάλω και να το βάψω?
Αν το τρίψω και το καθαρίσω με γυαλόχαρτο, υπάρχει κάποιο spray να το περάσω χρώμα?Ευχαριστώ.
-
Αφού το τρίψεις,πέρνα του πρώτα ένα χέρι σασικότ και μετά το βάφεις με σπρέυ,κατα προτίμηση υψηλών θερμοκρασιών.
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Αφού το τρίψεις,πέρνα του πρώτα ένα χέρι σασικότ και μετά το βάφεις με σπρέυ,κατα προτίμηση υψηλών θερμοκρασιών.Το σασικοτ δεν είναι σαν την πισσα?Μην συνεχισει να σκουριαζει από μεσα.Εγω παλια ειχα ριξει λιγα φρου φρου με ένα απλο ασημι σπρευ....αν το ξανακανα θα εριχνα πρωτα μετατροπεα ή αδρανοποιητη σκουριας.
υ.γ.Οχι ότι τωρα επαθε κατι αλλα σε δουλεια να βρισκόμαστε.
-
Γεια σας. Συγγνώμη για το μεγάλο σε έκταση κείμενο. Άλλαξα μπαταρία τον Δεκέμβριο του 2015. Το αυτοκίνητο το μετακινούσα σχεδόν κάθε μέρα 2χλμ. κατά μέσω όρο. Μετά από 4 μήνες (τον Μάρτιο) το αυτοκίνητο άρχισε να παίρνει με δυσκολία μπροστά και μετά από λίγες μέρες δεν έπαιρνε καθόλου. Το έβαλα μπρος με καλώδια με άλλο αυτοκίνητο και πήγα από εκεί που πήρα την μπαταρία. Tο κοίταξε το αμάξι ο μηχανικός και μου λέει ότι η μπαταρία ήταν στο 25%, το δυναμό φορτίζει σωστά και δεν έχει διαρροή το αμάξι. Τον ρωτώ γιατί η μπαταρία αποφορτίστηκε τόσο πολύ και μου λέει ότι μπορεί να άφησα τίποτα φώτα ανοιχτά (δεν παίζει αυτό ποτέ δεν τα ξεχνώ) και ότι δεν μετακινώ αρκετά το αμάξι. Τον ρωτώ μήπως πέσαμε σε ελαττωματική μπαταρία και μου λέει όχι. Οπότε σκέπτομαι ότι μπορεί να είχε κρατημένη την μπαταρία πολύ καιρό και να αποφορτίστηκε??, δυστυχώς δεν ξέρω. Μου λέει 'θα κρατήσω να φορτίσω την μπαταρία και έλα αύριο να την πάρεις'. Μετά από αυτό μετακινώ το αμάξι 5χλμ. κατά μέσω όρο. Πριν λίγες μέρες πήρα ένα πολύμετρο, στις 14-4-2016 πριν κινήσω το αμάξι μέτρησα την μπαταρία έλεγε 12,06V μου φαίνονται πολύ λίγα με βάση αυτά που βρήκα στο internet μετά που γύρισα στο σπίτι έλεγε 12,56V. Στις 15-4-2016 δεν κίνησα καθόλου το αμάξι και έλεγε 12,03V. Στις 16-4-2016 πριν κινήσω το αμάξι μέτρησα την μπαταρία έλεγε 11,99V μετά που γύρισα στο σπίτι έλεγε 12,35V. Ποια είναι η δική σας άποψη?, ευχαριστώ.
φωτο μπαταρίας:
http://postimg.org/image/7lyh3g1mz/
-
Κινησε το....να φορτιστεί καλα.Παρκαρε στο σπιτι σου,βγαλε τον αρνητικο πολο με προσοχη.....ασε μιση ωρα την μπαταρια σε ηρεμια και μετρα την ταση.Μην βαλεις τον αρνητικο πολο και ξαναμετρα μετα από ωρες ή την άλλη μερα.....αν δεν υπαρχει διαφοροποιηση τοτε εχει διαρροη.Αν εχεις διαφοροποιηση ζητα αντικατασταση της μπαταριας εντος της εγγυησης.
-
Αυτο που λεει ο απο πανω.
Δυο και πεντε χλμ τη μερα δεν φτανουν. Το αυτοκινητο εχει καταναλωση ακομα και σβηστο, (πχ ρολοϊ, συναργερμος) και οσο πιο καινουριο ειναι (περισσοτρα ηλεκτρονικα) τοσο χειροτερα σε αυτο το θεμα.
Ακομα χειροτερα, ουσιαστικα το δουλευεις μόνο κρυο, δεν προλαβαινει να ζεσταθει και να δουλεψει στις σωστες προδιαγραφες λειτουργιας ποτέ. Αν σε βολευει, ειναι καλυτερα να παρεις ενα μηχανακι φτηνο να κανεις τα 5χλμ, ή ενα ποδήλατο, καλυτερα για την υγεια σου. -
Ναι μεν δεν φτανουν αλλα εσυ φταις που χαλασε τωρα η μπαταρια σου γιατι χαλασε!αν στην αλλαξη καλος αλλα εσυ φταις για αυτο να το ξερεις! Edit Mod. Υποδείξεις σε αυτό το στυλ δεν είναι απαραίτητες. Επίσης δεν χαλάει έτσι εύκολα μια μπαταρία. [Admin]
-
Ο χρήστης giannisae έγραψε:
Ναι μεν δεν φτανουν αλλα εσυ φταις που χαλασε τωρα η μπαταρια σου γιατι χαλασε!αν στην αλλαξη καλος αλλα εσυ φταις για αυτο να το ξερεις!τι ειναι 2 χλμ ..πανε με τα ποδια!ή κανε τον κυκλο να γινουν 7.
Βενζινη καθε ποτε βαζεις? 10 ευρω το 3μηνο?..μπραβοΕ καλα δεν θα τον κρεμασουμε....για τον α,β λογο μπορει να μην εχει την δυνατοτητα να περπατα ή να μην γουσταρει.Την μπαταρια δεν νομιζω ότι θα την χρεωθεί ο μηχανικος του...αλλα θα τα βρει με την εταιρια.
Παντως αν και τα 2 χλμ είναι πολύ λιγα....είναι σχεδόν αρκετα για να φορτισουν μια μπαταρια που χτυπησε 3 φορες μιζα. -
Να μην το κρεμάσουμε λέω και εγώ. Υποθέτω ότι φταίει η μπαταρία και όχι εσύ, κάνε τη δοκιμή που σου έγραψε ο φίλος.
Ίδια περίπτωση Δυστυχώς με τον πατέρα μου σπίτι μαγαζί 2 χλμ κάθε μέρα και Τρ.Πεμτ.Παρ. μάλιστα 2 φορές την ημέρα. Δεν είχε ποτέ πρόβλημα ακόμα και όταν άλλαξε αυτοκίνητο-α. Απλά μία φορά τη βδομάδα πήγαινε για ψάρεμα καμιά 50αριά χλμ. Πριν την αλλάξεις έκανες το ίδιο δρομολόγιο; Πρόβλημα υπήρχε; -
Ναι μεν δεν φτανουν αλλα εσυ φταις που χαλασε τωρα η μπαταρια σου γιατι χαλασε!αν στην αλλαξη καλος αλλα εσυ φταις για αυτο να το ξερεις!τι ειναι 2 χλμ ..πανε με τα ποδια!ή κανε τον κυκλο να γινουν 7.
Βενζινη καθε ποτε βαζεις? 10 ευρω το 3μηνο?..μπραβοΕλα ρε μεγαλε!!!!προς τι αυτη η επιθετικοτητα;;;; γουσταρει να παει με το αυτοκινητο και οχι με τα ποδια......και βαζει βενζινη 5€ το 6μηνο.
Επι του θεματος μαλλον η μπαταρια δεν προλαβε ποτε να φορτισει πληρως και λογικο να πεσει η αποδοση της. -
Βενζινη καθε ποτε βαζεις? 10 ευρω το 3μηνο?..μπραβοΕίσαι σοβαρός που λες αυτά τα πράγματα; Μήπως να σε ρωτήσουμε πρώτα πόσα χιλιόμετρα θα κάνουμε; έχει γεμίσει έξυπνους το φόρουμ...
-
Τι λετε ρε ξεφτερια!δεν ειμαι επιθετικος με τον φιλο ισαισα αντικειμενικος!
Ξεφτερια..
Και αν μας πει οτι εχει και ντιζελ να δεις τι καλα φορτωνει η μπαταρια στα 2χλμ. Και καλα κανει και παει με το αμαξι ομως ρωταει εδω μεσα αφου μιλησε με τον ηλεκτρολογο του ..σωστα ξεφτερια?
Τωρα αν του την αλλαξει καλος λεω αλλα δε νομιζω να φορτισει η δικια του απλα χαλασε...αν δεν την αλλαξει πρεπει να πληρωσει για καινουργια.
Και δεν ειμαι εξυπνος μηχανικος αυτοκινητων ειμαι ξεφτερια!Πιο κόσμια παρακαλώ! [Admin]
-
Τι λετε ρε ξεφτερια!δεν ειμαι επιθετικος με τον φιλο ισαισα αντικειμενικος!
Ξεφτερια..
Και αν μας πει οτι εχει και ντιζελ να δεις τι καλα φορτωνει η μπαταρια στα 2χλμ. Και καλα κανει και παει με το αμαξι ομως ρωταει εδω μεσα αφου μιλησε με τον ηλεκτρολογο του ..σωστα ξεφτερια?
Τωρα αν του την αλλαξει καλος λεω αλλα δε νομιζω να φορτισει η δικια του απλα χαλασε...αν δεν την αλλαξει πρεπει να πληρωσει για καινουργια.
Και δεν ειμαι εξυπνος μηχανικος αυτοκινητων ειμαι ξεφτερια!Για να πιασω και εγω το άλλο ακρο....εχει 1 χρονο εγγυηση???Εχει....Ας την χαλαει κάθε 6μηνο λοιπον και να μην πληρωνει.
-
Πάντως πολύ από την γειτονιά μου κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα όπως και ο πατέρας μου. Κυρίως δηλαδή σπίτι δουλειά- δουλειά σπίτι με το αμάξι, λόγο οικονομικής κατάστασης αλλά και λόγου φόρτου εργασίας δεν μένει ώρα για άλλες βόλτες. Τώρα να μιλήσω κυρίως για τον πατέρα μου ο οποίος δεν είχε ποτέ πρόβλημα και κάνει το ίδιο πράγμα.
από W202 AMG » 16 Απρ 2016 13:09
Κινησε το....να φορτιστεί καλα.Παρκαρε στο σπιτι σου,βγαλε τον αρνητικο πολο με προσοχη.....ασε μιση ωρα την μπαταρια σε ηρεμια και μετρα την ταση.Μην βαλεις τον αρνητικο πολο και ξαναμετρα μετα από ωρες ή την άλλη μερα.....αν δεν υπαρχει διαφοροποιηση τοτε εχει διαρροη.Αν εχεις διαφοροποιηση ζητα αντικατασταση της μπαταριας εντος της εγγυησης.
Λοιπόν έκανα αυτό που μου είπες. Στην αρχή (16-4-2016 απόγευμα) είχε 12,12V αμέσως μετά την βόλτα είχε 12,51V και όταν ξεκουράστηκε η μπαταρία είχε 12,30V . Στις 17-4-2016 που την ξαναμέτρησα είχε 12,19V . Άρα η μπαταρία έχει μάλλον κάποιο πρόβλημα?? Τώρα δυστυχώς ο μηχανικός που μου πέρασε την μπαταρία δεν την βρίσκει να έχει πρόβλημα οπότε δεν μπορεί να την περάσει στην εγγύηση, όπως γράφω και στο αρχικό post. Αν μου λέει αλήθεια ή όχι δεν ξέρω. Ας πούμε αν την είχε στο μαγαζί μήνες κρατημένη την μπαταρία δεν θα μπορούσε να έχει πρόβλημα από την αρχή λόγο της μη φόρτισης της??
-
Ο χρήστης geopap85 έγραψε:
1)
Πάντως πολύ από την γειτονιά μου κάνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα όπως και ο πατέρας μου. Κυρίως δηλαδή σπίτι δουλειά- δουλειά σπίτι με το αμάξι, λόγο οικονομικής κατάστασης αλλά και λόγου φόρτου εργασίας δεν μένει ώρα για άλλες βόλτες. Τώρα να μιλήσω κυρίως για τον πατέρα μου ο οποίος δεν είχε ποτέ πρόβλημα και κάνει το ίδιο πράγμα.από W202 AMG » 16 Απρ 2016 13:09
Λοιπόν έκανα αυτό που μου είπες. Στην αρχή (16-4-2016 απόγευμα) είχε 12,12V αμέσως μετά την βόλτα είχε 12,51V και όταν ξεκουράστηκε η μπαταρία είχε 12,30V . Στις 17-4-2016 που την ξαναμέτρησα είχε 12,19V . Άρα η μπαταρία έχει μάλλον κάποιο πρόβλημα?? Τώρα δυστυχώς ο μηχανικός που μου πέρασε την μπαταρία δεν την βρίσκει να έχει πρόβλημα οπότε δεν μπορεί να την περάσει στην εγγύηση, όπως γράφω και στο αρχικό post. Αν μου λέει αλήθεια ή όχι δεν ξέρω. Ας πούμε αν την είχε στο μαγαζί μήνες κρατημένη την μπαταρία δεν θα μπορούσε να έχει πρόβλημα από την αρχή λόγο της μη φόρτισης της??
Δεν ταιριαζουν οι ημερομηνίες.....αλλα αν είναι ετσι η ακολουθια των πραγματων εχει πρόβλημα η μπαταρια.
Θα πιεζα για αντικατασταση εντος της εγγυησης όπως και να εχει. -
από W202 AMG » 17 Απρ 2016 10:06
Δεν ταιριαζουν οι ημερομηνίες.....
Τι εννοείς δεν ταιριάζουν οι ημερομηνίες?? Σε ποιες ακριβώς αναφέρεσαι??
-
Ο χρήστης geopap85 έγραψε:
από W202 AMG » 17 Απρ 2016 10:06
Δεν ταιριαζουν οι ημερομηνίες.....
Τι εννοείς δεν ταιριάζουν οι ημερομηνίες?? Σε ποιες ακριβώς αναφέρεσαι??
Γραψε λαθος είναι οκ!
Μπαταρία αυτοκινήτου...