-
Συρματόβουρτσα και βαζελίνη ή γράσο μετά.
-
Ο χρήστης adensa έγραψε:
Συρματόβουρτσα και βαζελίνη ή γράσο μετά.X2 απλά πράγματα.
-
Καλησπέρα. Ψάχνω για γενικό διακοπτη για να τον τοποθετήσω σε αυτοκίνητο με μπαταρία 80ah. Πόσο περίπου κοστίζουν τέτοιοι διακόπτες και πως γίνεται η σύνδεση?
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης gathan83 έγραψε:
Καλησπέρα. Ψάχνω για γενικό διακοπτη για να τον τοποθετήσω σε αυτοκίνητο με μπαταρία 80ah. Πόσο περίπου κοστίζουν τέτοιοι διακόπτες και πως γίνεται η σύνδεση?Αν ψάχνεις κάτι τέτοιο:
Καμιά 10αριά €, αποσυνδέεις έναν πόλο και το συνδέεις. Χρειάζεσαι και ένα ακόμα καλώδιο που θα μπει από το διακόπτη στη μπαταρία και 2 ακροδέκτες. Αν δεν το κατέχεις άμε σε κάποιον ηλεκτρολόγο για αυτόν είναι παιχνίδι. -
Καλησπέρα. Ψάχνω για γενικό διακοπτη για να τον τοποθετήσω σε αυτοκίνητο με μπαταρία 80ah. Πόσο περίπου κοστίζουν τέτοιοι διακόπτες και πως γίνεται η σύνδεση?Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Να προσέξεις ο διακόπτης μπαταρίας που θα επιλεγεί
να υπερκαλύπτει τις ονομαστικές τιμές έντασης ρεύματος (συνεχόμενης αλλά και στιγμιαίας)
για τη μπαταρία που τώρα έχεις αλλά και που ενδεχομένως αναβαθμίσεις στο μέλλον.
Το αυτό ισχύει και για την καλωδίωση.Προσοχή στην τοποθέτηση, στα βραχυκυκλώματα, στην στερέωση, στην υγρασία, στα νερά.
Η σύνδεση του διακόπτη θα γίνει σε σειρά με τη μπαταρία.
-
Ο διακόπτης μπαίνει σε σειρά στο + ή στον ουδέτερο?
(Σε ένα φοτηγακι mitsubishi L300 4x4 θέλω να τον τοποθετήσω γιατί προφανώς κάπου έχω διαρροή αλλά το κόστος για να το πάω σε ηλεκρολογο να το ψάξει αυτή τη στιγμή με ''ζοριζει''. Και έτσι σκέφτηκα τον γενικό διακόπτη μιας και το όχημα το κινώ μια φορά την εβδομάδα. ... ΕυχαριστώΣτάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
(Σε ένα φοτηγακι mitsubishi L300 4x4 θέλω να τον τοποθετήσω γιατί προφανώς κάπου έχω διαρροή αλλά το κόστος για να το πάω σε ηλεκρολογο να το ψάξει αυτή τη στιγμή με ''ζοριζει''. Και έτσι σκέφτηκα τον γενικό διακόπτη μιας και το όχημα το κινώ μια φορά την εβδομάδα. ... ΕυχαριστώΣτάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Χιλιες φορες ξεβιδωνε τον αρνητικο πολο κάθε βδομαδα.....πιο ασφαλες μου ακούγεται από το να βαζεις διακοπτες οι οποιοι στις ενωσεις τους με τα καλωδια θελουν προσοχη.
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Χιλιες φορες ξεβιδωνε τον αρνητικο πολο κάθε βδομαδα.....πιο ασφαλες μου ακούγεται από το να βαζεις διακοπτες οι οποιοι στις ενωσεις τους με τα καλωδια θελουν προσοχη.
Το σκέφτηκα φίλε μου αλλά είναι μανούρα πολύ η διαδικασία. (Η μπαταρία βρίσκεται σχεδόν κάτω και πίσω από το κάθισμα του οδηγού το οποίο πρεπει κάθε φορά να μετακινεισεις και έχει και καπάκι με πεταλούδα) αν σκεφτείς και ότι οι πόλοι έχουν κάτι δεκαρουλες πολύ άβολες και κάθε φορά ξεβαφτίζεσαι για να τους ξεβιδωσεις....
Καταλαβαίνεις...
Γι αυτο είπα μήπως του έβαζα έναν διακοπτη και να ξεμπερδευα. .
Αλλά απ ότι καταλαβαίνω δεν είναι όσο εύκολο το φαντάστηκα. .Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εγώ θα έβαζα το διακόπτη να παρεμβάλλεται πριν το θετικό πόλο,
με προσοχή στα βραχυκυκλώματα, στις διαρροές, στην υγρασία, στη στερέωση
και θα τον τοποθετούσα στην καμπίνα - χωρίς ενδιάμεσες γυμνές συνδέσεις -
σε σημείο που να είμαι σίγουρος δε θα έφτανε ποτέ νερό (πχ νεροχύτης, πιτσιλιστήρια κλπ)
ή υγρασία (πχ κλιματισμός)
ή εύφλεκτες αναθυμιάσεις.Πάντως το να ανοιγοκλείνω συστηματικά και τακτικά την παροχή ρεύματος σε ένα όχημα με τα σημερινά ηλεκτρονικά
θα μου δημιουργούσε αμφιβολίες για τη μακροπρόθεσμη αξιοπιστία μιας τέτοιας λύσης και τυχόν βλάβες.Ο χρήστης gathan83 έγραψε:
Το σκέφτηκα φίλε μου αλλά είναι μανούρα πολύ η διαδικασία. (Η μπαταρία βρίσκεται σχεδόν κάτω και πίσω από το κάθισμα του οδηγού το οποίο πρεπει κάθε φορά να μετακινεισεις και έχει και καπάκι με πεταλούδα) αν σκεφτείς και ότι οι πόλοι έχουν κάτι δεκαρουλες πολύ άβολες και κάθε φορά ξεβαφτίζεσαι για να τους ξεβιδωσεις....
Καταλαβαίνεις...
Γι αυτο είπα μήπως του έβαζα έναν διακοπτη και να ξεμπερδευα. .
Αλλά απ ότι καταλαβαίνω δεν είναι όσο εύκολο το φαντάστηκα. .Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Το ότι η μπαταρία είναι ήδη στο χώρο της καμπίνας
είναι κάτι που σε διευκολύνει στο διακόπτη που θες να εγκαταστήσεις. -
Ινερτια γτ να βαλει τον διακοπτη στον θετικο πολο?Και πιο επικινδυνο είναι και συνηθως ο θετικος πολος είναι πολύ λιγοτερο προσβασιμος από ότι είναι ο αρνητικος(από αποψη χωρου για να δουλεψεις εννοω)
-
Ινερτια γτ να βαλει τον διακοπτη στον θετικο πολο?Και πιο επικινδυνο είναι και συνηθως ο θετικος πολος είναι πολύ λιγοτερο προσβασιμος από ότι είναι ο αρνητικος(από αποψη χωρου για να δουλεψεις εννοω)Συνήθως όταν μιλάνε για απομόνωση από τον αρνητικό πόλο κατα προτεραιότητα
στην αποσύνδεση μιας μπαταρίας
έχουν τη λογική πως σε αντίθετη περίπτωση
οι τυχόν σπινθηρισμοί στο θετικό πόλο θα μπορούσαν να προκαλέσουν την ανάφλεξη αναθυμιάσεων στο χώρο της μπαταρίας και της μηχανής.Τώρα άμα μιλάμε για διακόπτη με κέλυφος, και ο διακόπτης είναι σε ικανή απόσταση
δεν έχεις να φοβηθείς για αναφλέξεις λόγω σπινθηρισμών-αναθυμιάσεων
ειδικά αφού μιλάμε και για μπαταρία σε χώρο εκτός μηχανής. -
Πόση διάρκεια έχει η εβδομαδιαία σου διαδρομή; Μήπως δεν χρειάζεσαι κάτι τέτοιο;
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Πόση διάρκεια έχει η εβδομαδιαία σου διαδρομή; Μήπως δεν χρειάζεσαι κάτι τέτοιο;
Αυτό δεν είναι στάνταρ, μπορεί να την κινήσω 1 ώρα την εβδομάδα αλλά μπορεί να πάω και για ψάρεμα και να κάνω διαδρομή 3-4 ώρες. Πες μέσω όρο 2 ώρες τη βδομάδα.
Θεωρείς πως δεν υπάρχει διαρροή? ?
ΕυχαριστώΣτάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
(Σε ένα φοτηγακι mitsubishi L300 4x4 .....
Eπειδή οι κάτοχοι του L300, θεωρώ, πως δεν το γνωρίζουν, επέτρεψέ μου την ενημέρωση: το αυτοκίνητο αυτό κάνει 'endo'!
-
Ο χρήστης Syncro for ever έγραψε:
(Σε ένα φοτηγακι mitsubishi L300 4x4 .....
Eπειδή οι κάτοχοι του L300, θεωρώ, πως δεν το γνωρίζουν, επέτρεψέ μου την ενημέρωση: το αυτοκίνητο αυτό κάνει 'endo'!
Χαχαχχα...
θα το δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία φίλε ..[WINKING FACE]Στάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Χαχαχχα...
θα το δοκιμάσω με την πρώτη ευκαιρία φίλε ..[WINKING FACE]Aς ελπίσουμε να το είδε και αυτός έτσι...
-
Το αυτοκινητό μου είναι Fiat Grande Punto 1.4 16v 95hp και θέλω να του αλλάξω μπαταρία.
Δεν μου έχει βγάλει πρόβλημα ακόμα στην εκκίνηση ή κάποια ένδειξη στο ταμπλό αλλά κοίταξα την ένδειξη της μπαταρίας, σε ένα γυαλάκι που είναι πάνω στην μπαταρία, και είναι κόκκινο=άδεια μπαταρία.
Την μπαταρία την έχω περίπου 5 - 5 1/2 χρόνια, δεν θυμάμαι ακριβώς και δεν είναι η original που φορούσε (magneti marelli ήταν η original νομίζω)
Το βιβλίο του κατασκευαστή δεν αναφέρει τον τύπο μπαταρίας ως προς τα αμπερώρια και την ισχύ εκκίνησης, έψαξα σε ορισμένα site και για το μοντέλο μου προτείνουν τα παρακάτω:
[spoiler=:1o8d8or8]Bosch 12v – 40Ah – 340A
Bosch 12v – 42Ah – 390A
Bosch 12v – 54Ah – 530AVarta 12v - 40Ah – 340A
Varta 12v - 52Ah – 470A
Varta 12v - 54Ah – 530ABanner 12v – 50Ah – 420A
Banner 12v – 50Ah – 450AYuasa 12v - 50Ah – 420A
Yuasa 12v - 52Ah – 480ADuracell 12v – 50Ah – 450A
Winner 12v – 44Ah – 390A
Winner 12v – 50Ah – 420AExide 12v - 50Ah – 450A
Exide 12v - 53Ah – 540ABerga 12v – 40Ah – 340A
Berga 12v – 41Ah – 360A
Berga 12v – 45Ah – 400A
Berga 12v – 52Ah – 470AMagneti marelli 12v – 50Ah – 450A[/spoiler:1o8d8or8]
Θα ήθελα την συμβουλή σας ως προς ποια μπαταρία να επιλέξω οσον αφορά τα αμπερώρια και την ισχύ εκκίνησης αλλά και ποιας εταιρείας.
Ευχαριστώ.
-
Αστην και όταν τα φτυσει την αλλαζεις....γιατι προληπτικα?Βαλε τα λεφτα στην ακρη και θα εισαι αρχηγος!!!
Εμαθα πως γνωστος μου αλλαζει κάθε 3 χρονια τις μπαταριες σε 2 αυτοκίνητα του προληπτικα -
Αστην και όταν τα φτυσει την αλλαζεις....γιατι προληπτικα?Βαλε τα λεφτα στην ακρη και θα εισαι αρχηγος!!!
Εμαθα πως γνωστος μου αλλαζει κάθε 3 χρονια τις μπαταριες σε 2 αυτοκίνητα του προληπτικαΤί θα κερδίσει αμα την αφήσει λίγο ακόμη;;;το πιο πιθανό να ταλαιπωρηθεί ψάχνοντας για καλώδια κτλ!!!
για μένα να την αλλάξει άμεσα... -
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Εμαθα πως γνωστος μου αλλαζει κάθε 3 χρονια τις μπαταριες σε 2 αυτοκίνητα του προληπτικαΤί θα κερδίσει αμα την αφήσει λίγο ακόμη;;;το πιο πιθανό να ταλαιπωρηθεί ψάχνοντας για καλώδια κτλ!!!
για μένα να την αλλάξει άμεσα...Το ματακι που εχουν οι μπαταριες πλεον δεν λεει ολη την αληθεια,απλως ενας ηλεκτρολύτης σχετιζεται με το χρωμα....Οι περισσοτερες μπαταριες που το ματακι τους χανει το σωστο χρωμα εχουν τουλάχιστον 1 χρονο ζωης...Γενικα είναι λιγο κουκουρουκου φαση.Χιλιες φορες να παει σε ένα συνεργειο και να την τεσταρει με το καταλληλο μηχανημα και αν βγει αδυναμη να την αλλαξει.
Μπαταρία αυτοκινήτου...