-
H πιο απλή λύση είναι ένα βολτόμετρο! Αν δε μπορείς να αποσυνδέσεις τα Xenon, μέτρα την μπαταρία με και χωρίς του πόλους και δες και εν λειτουργία κινητήρα-Xenon πόσο ρίχνουν την τάση, αν και παίζουν και τα Αh μεγάλη σημασία, εκεί καλύτερα πήγαινε σε έναν ηλεκτρολόγο να σου κάνει ένα τσεκ. Aν αποδειχθεί ότι πραγματικά τραβάνε πολύ ρεύμα ή τα ξηλώνεις ή πας σε περισσότερα Ah.
-
το πιο πιθανο ειναι να τα ξηλωσω να ησυχασω.
η επιλογη για led λαμπες στη θεση των μαμα είναι πιθανή η θα χρειαστεί ενισχυτής και για αυτές?
-
Να βάζεις μπροστά και μετά να ανάβεις τα φώτα.
Αν το πρόβλημα συνεχίζεται , μάλλον έχεις διαρροή όχι από τα ballast καθώς έχουν την ίδια τροφοδοσία με το φανάρι -
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
Να βάζεις μπροστά και μετά να ανάβεις τα φώτα.
Αν το πρόβλημα συνεχίζεται , μάλλον έχεις διαρροή όχι από τα ballast καθώς έχουν την ίδια τροφοδοσία με το φανάριαυτο εννοειται οτι το κανω, απο αλλου πρεπει να υπαρχει προβλημα
-
Πρέπει να βρεις την διαρροή. Αν υποψιάζεσαι τα ballast, αποσύνδεσε τις που είναι στο ballast και μετά από καιρό, δες αν βελτιώθηκε (μαλλον απίθανο)
Κάπου έχεις διαρροή, δες κανένα λαμπάκι ξεχασμένο ....
Αν πιάνουν τα χέρια σου με ένα πολύμετρο και υπομονή μπορείς να την βρεις και μόνος σου
https://www.youtube.com/watch?feature=p ... F1gijj03_0 -
Η δική μου μπαταρία τελικά κάνει τα εξής 'κόλπα': όταν έχει καλό καιρό και αρκετές μέρες να μη δουλέψει, είναι οκ. Όταν όμως βρέχει κανά 2-3 μέρες συνεχόμενα και παράλληλα κάνει και αρκετό κρύο, ξεφορτίζεται στο φουλ αν δεν δουλέψει το αμάξι. Μάλλον η μπαταρία είναι μάπα...
-
Ή η μπαταρία τελικά είναι μάπα, ή το αυτοκίνητο έχει θέμα με τα ηλεκτρικά του.
Το ποιο πιθανό είναι η μπαταρία, εφόσον έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά ότι δεν υπάρχει διαρροή.
Δύσκολος αυτός ο έλεγχος, οπότε το ποιο πιθανό είναι να πάρεις μία άλλη μπαταρία και να δεις τα αποτελέσματα. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Ή η μπαταρία τελικά είναι μάπα, ή το αυτοκίνητο έχει θέμα με τα ηλεκτρικά του.
Το ποιο πιθανό είναι η μπαταρία, εφόσον έχει ελεγχθεί εξονυχιστικά ότι δεν υπάρχει διαρροή.
Δύσκολος αυτός ο έλεγχος, οπότε το ποιο πιθανό είναι να πάρεις μία άλλη μπαταρία και να δεις τα αποτελέσματα.Εξονυχιστικό έλεγχο για διαρροή δεν έχω κάνει, μόνο βασικό έλεγχο σε ηλεκτρολόγο (δεν βρήκε κάτι). Όμως το ότι δεν ξεφορτίζεται όταν έχει καλές καιρικές συνθήκες, θαρρώ πως σημαίνει ότι δεν τίθεται θέμα διαρροής.
-
Η χαμηλή θερμοκρασία αναστέλλει την χημική αντίδραση μέσα στον ηλεκτρολύτη της μπαταρίας με τις πλάκες, οπότε μάλλον ο ηλεκτρολύτης σου έχει θέμα. Η υγρασία μπορεί να βοηθά στο να αποκαλυφθεί διαρροή που δεν φαίνεται .
Εκτός από μπαταρία, θα έλεγχα και τα καλώδια της μίζας μήπως παίρνουν σφίξιμο. -
Τρεις μπαταρίες που με έχουν αφήσει, με έχουν αφήσει χειμώνα! Ηταν στα τελευταία τους οι 2 (η 3η ήταν μάπα) αλλά δε νομίζω ότι ήταν τυχαίο! Το χειμώνα οι μπαταρίες συμπεριφέρονται περίεργα.
-
Στις μπαταρίες δεν αρέσει το πολύ κρύο και η πολύ ζέστη.
Nokia 730 & Tapatalk
-
παιδιά οι μπαταρίες μάρκας monbat αξίζουν τά λεφτά τους ? εχει δοκιμάσει κάποιος ?
-
Ο χρήστης aristos6363 έγραψε:
παιδιά οι μπαταρίες μάρκας monbat αξίζουν τά λεφτά τους ? εχει δοκιμάσει κάποιος ?Aπ' ότι βλέπω είναι από Σκόπια... Καλύτερα μακριά...
Εγώ την πάτησα με μπαταρία από... Πακιστάν (και καλά κορεάτικη...)!!!
Προσοχή!
υγ. πόσο στοιχίζουν; -
Καλά είδαμε και τις Γερμανικές, Varta στους 3 μήνες ψόφησε! Καλύτερα πάρε καμιά ελληνική Recor. Εχω μιά Mitsuba ,δόξα το θεό 3 χρόνια δεν έχει δείξει δείγμα ότι πήρε την κατηφόρα ακόμα!
-
Ο χρήστης Madwalker έγραψε:
Καλά είδαμε και τις Γερμανικές, Varta στους 3 μήνες ψόφησε! Καλύτερα πάρε καμιά ελληνική Recor. Εχω μιά Mitsuba ,δόξα το θεό 3 χρόνια δεν έχει δείξει δείγμα ότι πήρε την κατηφόρα ακόμα!E όπως και να το κάνεις όμως, άλλο ιαπωνέζικη που έχεις εσύ και άλλο made in skopje...
Όχι βέβαια πως έχεις και άδικο... Είναι μεγάλο θέμα συζήτησης. Εγώ πάντως άλλη φορά θα προτιμώ κάποια ψιλοεπώνυμη και όχι ότι βρω όσο όσο... -
Ο χρήστης vasil έγραψε:
παιδιά οι μπαταρίες μάρκας monbat αξίζουν τά λεφτά τους ? εχει δοκιμάσει κάποιος ?
Aπ' ότι βλέπω είναι από Σκόπια... Καλύτερα μακριά...
Εγώ την πάτησα με μπαταρία από... Πακιστάν (και καλά κορεάτικη...)!!!
Προσοχή!
υγ. πόσο στοιχίζουν;εγω παντως θα τις δοκιμαζα.ομως πες μας και τι τιμη την εχεις βρει.μου ειχαν πουλησει για αυστριακη huzel που ειναι τουρκικη και κρατησε 5χρονια και 7μηνες.
mitsuba εχω βαλει και εγω.2.5 χρονια κανενα προβλημα μεχρι στιγμης.
-
τιμή γιά 45 ah monbat από autoflan.gr κόστος 50 euro μέ 1 χρόνο εγγύηση - πηγα να βαλω μπροστά κ δεν γυρναγε η μιζα ενω σφυριζε ξεψυχισμενα ο συναγερμός ,μετά από συμβουλή φίλου απομόνωσα (κλείδωσα) τόν συναγερμό κ πηρε κανονικα ,μετρησα με πολυμετρο μετα απο 2 ημερες ακινησίας τού αμαξιού , κ εδειξε 12.35 volt η μπαταρία ( hankook ) πού κλείνει 4.5 χρόνια σέ 1 μήνα κ μάλλον η μπαταρία ειναι στά τελευταία της ....
-
Ο χρήστης aristos6363 έγραψε:
τιμή γιά 45 ah monbat από autoflan.gr κόστος 50 euro μέ 1 χρόνο εγγύηση - πηγα να βαλω μπροστά κ δεν γυρναγε η μιζα ενω σφυριζε ξεψυχισμενα ο συναγερμός ,μετά από συμβουλή φίλου απομόνωσα (κλείδωσα) τόν συναγερμό κ πηρε κανονικα ,μετρησα με πολυμετρο μετα απο 2 ημερες ακινησίας τού αμαξιού , κ εδειξε 12.35 volt η μπαταρία ( hankook ) πού κλείνει 4.5 χρόνια σέ 1 μήνα κ μάλλον η μπαταρία ειναι στά τελευταία της ....4.5 χρόνια και αν συνηθίζεις να μην μετακινείς το αμάξι καθημερινά και πολύ κράτησε! Μη ζητάς πολλά, λίγο πολύ τόσο κρατάνε οι μπαταρίες, με κάποιες εξαιρέσεις. Είχα μιά Vega, ακριβώς στα 4 χρόνια τέλος. Την Mitsuba την έχω 3 χρόνια και σιγά σιγά έχω τον νού μου γι'αυτό τον χρόνο. Αν αντέξει 4 χρόνια θα είμαι ευχαριστημένος σε σχέση με την χρήση που κάνω στο αμάξι! Η Solite που είχε το αμάξι από το εργοστάσιο(Solite=Ηyundai Enercell) κράτησε περι τα 6 χρόνια.
εγω παντως θα τις δοκιμαζα.ομως πες μας και τι τιμη την εχεις βρει.μου ειχαν πουλησει για αυστριακη huzel που ειναι τουρκικη και κρατησε 5χρονια και 7μηνες.
mitsuba εχω βαλει και εγω.2.5 χρονια κανενα προβλημα μεχρι στιγμης.E όπως και να το κάνεις όμως, άλλο ιαπωνέζικη που έχεις εσύ και άλλο made in skopje...
Όχι βέβαια πως έχεις και άδικο... Είναι μεγάλο θέμα συζήτησης. Εγώ πάντως άλλη φορά θα προτιμώ κάποια ψιλοεπώνυμη και όχι ότι βρω όσο όσο...Αμα αναφέρθηκες σε Αυστριακή, πάει σε μιά Banner και τελειώνει η ιστορία, ακρίβούτσικες βέβαια! Η Hugel και όχι Huzel είναι Τούρκικες(το όνομα δε σε έβαλε σε υποψίες;) και κατασκευάζονται στο εργοστάσιο Inci Aku με έδρα στην Τουρκία. Η Αυστρία εμπλέκεται στην τεχνογνωσία, στο Know How. Σίγουρα δε θα αγόραζα Τούρκικη, ούτε Σκοπιανική, ούτε φυσικά Γερμανική, καλύτερα να επαιρνα Ελληνική ή Αυστρική όπως Banner, όσο αφορά από Ευρώπη. Μετά θα κοίταγα Mitsuba, Yuasa, Hankook, Solite...
Μη το λές ότι είναι Γιαπωνέζικη και η Mitsuba, όχι καθαρόαιμη τουλάχιστον, γτ πιθανόν σε Κίνα να κατασκευάζονται αλλά δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει η υπογραφή της Μitsuba. Eπώνυμες είναι παρα πολλές απλώς κάτι Bosch και Varta είναι εμπορικές και τις βρίσκεις οπουδήποτε γι 'αυτό και γίναν επώνυμες, όχι όμως ότι είναι οι καλύτερες μπαταρίες, αντίθετως σε σχέση μετο όνομα του παρελθόντος δεν έχει σχέση η σημερινή αξιοπιστία τους. Μάλιστα την Varta την έχει εξαγοράσει η Αμερικάνικη Johnson Controls και από τότε πήρε την κατηφόρα. -
με εβαλε σε σκεψεις αλλα μου εδωσε 2 χρονια εγγυηση και ετσι την εβαλα.χωρια που ηταν καλοκαιρι και χρειαζομουν το αμαξι.
τωρα ηθελα να βαλω atlas αλλα δεν χωραγε και ετσι εβαλα τη varta blue.τωρα ποσο θα κρατησει αγνωστο.2 μηνες την εχω και τα παει καλα.καινουρια ειναι θα δειξει ποσο θα κρατησει.
-
την φορτισα την hankook με τον φορτιστη του lidl κ μετα απο 4 ωρες εδειξε οτι ηταν ενταξει δηλ. απο 12.35 volt πηγε στα 12.92 volt κ σταθεροποιήθηκε μετά από 10 λεπτά στα 12.65 volt ενω το ματάκι της μπαταρίας ηταν πράσινο σάν νά ηταν καινούργια , την εβαλα πανω στο αμάξι γυρίζω το κλειδι ανάβουν κανονικά τα λαμπάκια αλλά μόνο ενα κλάκ ακουστηκε οπότε μάς πέθανε η hankook ,αρχισαν τα τηλ. για τιμές μπαταριών κλπ , ενας φίλος μου εδωσε ρευμα απο το αμαξι του κ πήγα στην automotobatteries.gr κ μού τοποθέτησαν τήν bosch s4021 ( εβγαλαν τήν παλιά μπαταρία τοποθέτησαν την καινούργια εβαλαν κ spray στούς πόλους ενώ κράτησαν τήν hankook στό κατάστημα κ εδωσα 50 euro ) μού εδωσαν κανονικά απόδειξη κ κάποιο χαρτί μέ γραπτή εγγύηση 2 ετών γιά τήν bosch , αφού πρώτα μού μέτρησαν τόν δυναμό κ ειπαν οτι δουλεύει αψογα ( γενικά εμεινα ευχαριστημένος από τήν εξυπηρέτηση του καταστήματος ) πρώτη φορά βάζω bosch νά δούμε αν θά αντέξει οπως κ η hankook 4.5 χρόνια περίπου ...
Μπαταρία αυτοκινήτου...