-
Ο χρήστης Alxnks έγραψε:
Εμας μας έχουν αφήσει ικανοποιημένους οικογενειακα οι hankook. Τις βρίσκεις σε καλες τιμες και δεν μας έχουν βγάλει προβλήματα με μειωμένη διάρκεια ζωής κτλ. Πιστεύω ότι έχουν πολύ καλό λόγο value for money.Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Τελικά τέτοια πήρα και εγώ, μετά από 2 βαθειες εκφορτίσεις από χαζομάρα μας.
Να σημειώσω πως η μπαταρία έδινε STRONG στον φορτιστή, αλλά μετά από 6 χρόνια, και έχοντας διαβάσει τις συμβουλές του Quadra (γραμμένες εδώ παλαιότερα), αποφάσισα να μην περιμένω ... να μας αφήσει οριστικά και αμετάκλητα.
-
Η μπαταρία μου δοκιμάστηκε και βρέθηκε προτεινόμενη για ανακύκλωση. Το μοντέλο μου (BMW 520iA E39 του 1997) δέχεται 70-100 ή λίγο πιο στενά 75-95 και έχει 88 οπότε κοιτάω για 80-90ΑΗ. Από την υπάρχουσα Varta blue κάτι ευχαριστημένος είμαι αφού η ηλικία της είναι καλά κρυμμένη και ίσως αποκαλυφθεί μόνο αφού βγει αλλά είναι τουλάχιστον 7,5 χρονών.
Κάθε ιδέα για μπαταρία, τιμές, που να κοιτάξω κλπ ευπρόσδεκτη. Στόχος είναι να πάρουμε κάτι αξιοπρεπές (όχι top of the line που είναι ευαίσθητες προκειμένου να πιάνουν μεγάλες εντάσεις στην εκκίνηση που δεν μας νοιάζει στην Ελλάδα) με ελεγχόμενο κόστος που από πρόχειρο έλεγχο μπορεί να κρατηθεί και κάτω από 115 ευρώ (πχ Varta blue 80AH).
Μάρκες Varta, Bosch, Banner, Exide, Yuasa ξέρω και βάζω. Δεν ξέρω Hankook, Winner, Delkor. Και κάποιες άλλες δεν θέλω καν να ξέρω...
Κάτι που μου διαφεύγει, κάποια μπαταρία, κάποιο κατάστημα (Αθήνα), ό,τι έχετε ευχαρίστηση παρακαλώ! -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Η μπαταρία μου δοκιμάστηκε και βρέθηκε προτεινόμενη για ανακύκλωση. Το μοντέλο μου (BMW 520iA E39 του 1997) δέχεται 70-100 ή λίγο πιο στενά 75-95 και έχει 88 οπότε κοιτάω για 80-90ΑΗ. Από την υπάρχουσα Varta blue κάτι ευχαριστημένος είμαι αφού η ηλικία της είναι καλά κρυμμένη και ίσως αποκαλυφθεί μόνο αφού βγει αλλά είναι τουλάχιστον 7,5 χρονών.
Κάθε ιδέα για μπαταρία, τιμές, που να κοιτάξω κλπ ευπρόσδεκτη. Στόχος είναι να πάρουμε κάτι αξιοπρεπές (όχι top of the line που είναι ευαίσθητες προκειμένου να πιάνουν μεγάλες εντάσεις στην εκκίνηση που δεν μας νοιάζει στην Ελλάδα) με ελεγχόμενο κόστος που από πρόχειρο έλεγχο μπορεί να κρατηθεί και κάτω από 115 ευρώ (πχ Varta blue 80AH).
Μάρκες Varta, Bosch, Banner, Exide, Yuasa ξέρω και βάζω. Δεν ξέρω Hankook, Winner, Delkor. Και κάποιες άλλες δεν θέλω καν να ξέρω...
Κάτι που μου διαφεύγει, κάποια μπαταρία, κάποιο κατάστημα (Αθήνα), ό,τι έχετε ευχαρίστηση παρακαλώ!η 1η καλη, η 2η πολυ καλη.
-
Οι Winner πολύ ακριβές και οι Hankook άγνωστες και πιο ακριβές από τις 'γερμανικές' οπότε δεν. Συνεπώς σαν πιο εύκολες επιλογές βλέπω τα μοντέλα Bosch S5 85AH 800Α για 104 ευρώ και Varta Blue dynamic 80AH 740Α για 114 ευρώ. Και στις δύο μάρκες υπάρχουν δύο μοντέλα με διαφορά στο ύψος (175 ή 190mm). Αν και ακριβότερη και με λιγότερα ΑΗ και Α υπάρχει δίλημμα αφού η Varta έχει το πλεονέκτημα του πρότερου έντιμου βίου στο αυτοκίνητό μου! Θα μετρήσω τη μπαταρία μου να δω τι θέλω και αν κάνουν θα πάω να τις δω από κοντά....(δεν θα καταλάβω κάτι για το εσωτερικό τους αλλά θα έχω άποψη για το εξωτερικό τους, λεπτομέρειες κατασκευής...). Εκτός αν βρεθεί κάποιο outsider!
-
Οι banner μήπως πρέπει να μπουν ανάμεσα στις υποψήφιες; Έχω διαβάσει καλά λόγια εδώ μέσα.
Sent from my SM-N9005
-
Αν είδες τις έχω στις γνωστές και αποδεκτές οπότε αν τις συναντήσω και είναι ανταγωνιστικές σε τιμή κλπ οκ.
Η Winner και Hankook μήπως είναι ίδιες; Μέχρι και ίδιους κωδικούς έχουν....
Έκατσα και έβγαλα την παλιά για να την τσεκάρω μετρήσω κλπ. Ήταν Varta blue dynamic F6 88AH 640A με μαρκουτσάκι αερισμού που συνδέεται σε σωληνάκι του αυτοκινήτου και βρήκα και ημερομηνία τοποθέτησης, 7/2003 οπότε μέχρι το 2012 είχε 9 χρόνια άψογης λειτουργίας, τα επόμενα 2 χρόνια ακινησίας τη φάγανε. Πώς λοιπόν να μην έχει προτεραιότητα σαν μάρκα;
Με βάση τη μέτρηση και τον χώρο μπαταρίας που ίσως δέχεται μόνο μία διάσταση (δεν είδα τρύπες για τοποθέτηση μικρότερης αλλά μπορεί και να μου ξέφυγε γιατί κάποια sites λένε για 278χ175χ190) αναγκαστικά πρέπει να αναπροσαρμοστώ, προς τα πάνω. Διάσταση σε εκατοστά 35,3 μήκος χ17,5 πλάτος χ19 ύψος που σημαίνει ότι παίζω σε σύγχρονες μπαταρίες της τάξης των
95-100ΑΗ και κάτι παραπάνω σε τιμή.
Μάλλον αποφάσισα για μαγαζί οπότε θα πάω εκεί θα τη βγάλουμε και θα δούμε τι μπαίνει και τι έχουν.
Επιλογές από 95-120 ευρώ σε Bosch S3-S4, Exide Excell, Varta blue. Ποια να προτιμήσω;;; -
Γιατί δεν παίρνεις μια ακριβώς ίδια;
Θα έβλεπα πάντως και http://www.yuasaeurope.com/eu/portal/ λόγω πολύ καλής εμπειρίας σε μοτοσυκλέτες.
... για AGM δεν έχω καταλήξει αν αξίζουν για αυτοκίνητο...
Όταν αποφασίσεις δες και skroutz, εγώ πριν λίγο καιρό κατέληξα εδώ http://www.afoikiriazi.gr/battery/d24703p ... και έστειλα την γυναίκα
-
Ερώτηση: Έχει νόημα να κλείνουμε τα ηλ. παράθυρα / οροφή με αναμμένη την μηχανή;
Επίσης, στο φεύγα, είναι καλύτερα πρώτα να βάζουμε μπροστά και μετά να ανοίγουμε τα παράθυρα / οροφή ; -
Νομίζω πως γενικά είναι καλύτερα να κάνεις χρήση των ηλεκτρικών του αυτοκινήτου με την μηχανή αναμμένη, αν αυτο ρωτάς. Εγώ πρώτα βάζω μπρος και μετά κατεβάζω παράθυρα. Επίσης πρώτα τα ανεβάζω και μετά σβήνω. Θεωρητικά εφόσον δίνει ρεύμα το δυναμό δεν εμπλέκεται η μπαταρία, άρα δεν καταπονείται. Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος.
Μια άλλη ερώτηση. Αν υποθέσουμε ότι έχω παρκάρει με συναγερμό, πόσο μπορει να αντέξει η μπαταρία μέχρι να την εξαντλήσει ο συναγερμός. Αν θυμάμαι καλά είναι ένας απλός GT. Αν πάω μετά από 2 εβδομάδες θα μπορώ να βάλω μπρος;
-
Ναι, αυτό ρωτάω.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αν είδες τις έχω στις γνωστές και αποδεκτές οπότε αν τις συναντήσω και είναι ανταγωνιστικές σε τιμή κλπ οκ.Στραβωμάρα
Sent from my SM-N9005
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Γιατί δεν παίρνεις μια ακριβώς ίδια;Θα έβλεπα πάντως και http://www.yuasaeurope.com/eu/portal/ λόγω πολύ καλής εμπειρίας σε μοτοσυκλέτες.
... για AGM δεν έχω καταλήξει αν αξίζουν για αυτοκίνητο...
Όταν αποφασίσεις δες και skroutz, εγώ πριν λίγο καιρό κατέληξα εδώ http://www.afoikiriazi.gr/battery/d24703p ... και έστειλα την γυναίκα
Είναι παλιό μοντέλο και δεν υπάρχει αλλά ακριβώς λόγω της αντοχής της προσανατολίζομαι στο παιδάκι της, ίδια σειρά, ίδιες διαστάσεις που βγαίνει λίγο πιο ικανή.
Ναι ο σκρουτζ βοήθησε στον εντοπισμό οικονομικών μαγαζιών και μοντέλων.
Τη Yuasa κι εγώ την εκτιμώ αλλά δεν την πολυβρήκα. AGM έχουν πλέον μερικά αυτοκίνητα από τη μάνα τους, κλάμα που τους περιμένει μερικούς τυχερούς.... σαν κι αυτό με τα 225/45/17 σε 1400άρια....
Το λάθος μου είναι ότι δεν σιγούρεψα αν παίρνει μικρότερου μεγέθους μπαταρία (που πρέπει να παίρνει) αλλά αφού αποφάσισα μαγαζί θα πάω και θα δούμε. -
Τελικά είχε 3 θέσεις για μεγέθη 278, 315 και 353. Σκεφτόμουνα για 85ΑΗ σε 315 μήκος αλλά τελικά από τα διαθέσιμα πήρα Bosch L5 90AH 800Α στο ίδιο μεγάλο μέγεθος (βασικά αυτή μου πρότεινε ο πωλητής). Η σειρά L είναι deep cycle dual purpose με ικανότητα να καλύπτει τρακτεράκια, σκάφη, τροχόσπιτα και αυτοκίνητα διαθέτοντας και πολύ ρεύμα εκκίνησης αλλά και επιτρέποντας πιο βαθειές εκφορτίσεις και καλύτερη αντοχή στην ακινησία. Το μέλλον θα δείξει...
Σημείωση ότι μάλλον είναι πιο βαρειά, ξεμεσιάστηκε ο καημένος για να την χώσει στη θέση της. -
τελευταια φορα που εψαξα για μπαταρια μου ειπαν οτι Bosh kai Varta κατασκευαζονται απο τον ιδιο κατασκευαστη.
Επειδη τις ειχε διπλα διπλα παρατηρησα οτι ουσιαστικα μονο τα αυτοκολητα αλλαζαν.
Δεν ξερω αν ισχυει γιατι πλεον με τις πολυεθνικες δεν μπορεις να βγαλεις ακρη.
-
Πάντως αν και η τεχνολογία των μπαταριών βελτιώνεται, όπως μου είπε βλέποντας την παλιά μου δεν τις φτιάχνουν όπως παλιότερα....
-
Αυτό είναι μεγάλη αλήθεια για όλα τα πράγματα.
Sent from Corsair's brick
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Αυτό είναι μεγάλη αλήθεια για όλα τα πράγματα.Sent from Corsair's brick
Πορτες ξεκλείδωτες,σκυλιά δεμένα με λουκάνικα
-
Πήγα σήμερα να δω σε τι κατάσταση είναι το 207-1.4 ενός φίλου που λείπει εξωτερικό εδώ και πάνω από ένα χρόνο και το είχε αφήσει κουκουλωμένο έχοντας δώσει τα κλειδιά στον αδερφό μου και έχοντας τον παρακαλέσει να περάσει κάποια στιγμή να του αποσυνδέσει τη μπαταρία γιατί ο ίδιος το αμέλησε προτού φύγει. Ο αδερφός μου στην κοσμάρα του με τα δικά του, το ξέχασε.
Δεν είχα πάρει βολτόμετρο μαζί μου, αλλά δεν έχει και τόση σημασία. Γυρνώντας το κλειδί δεν έγινε τίποτα, ούτε μπιπ, ούτε κάτι ν'ανάψει, κλπ - μπαταρία νεκρή.
Παρκάρω μπροστά, συνδέω με τα καλώδια τη δική μου, αρχίζουν κάτι μπιπ, αλάρμ που το βούλωσε όταν την αποσύνδεσα και την ξανασύνδεσα (είχα το απλό κλειδί, χωρίς remote) και στο ταμπλώ αναβε 'econony mode active'. Το δικό μου αναμμένο δίπλα να δίνει ρεύμα. Κάνω μια να βάλω μπροστά, τίποτα, μόνο κάτι τακ-τακ-τακ (ανά μισό δευτερόλεπτο) απ' το ρελέ. Μίζα τίποτα, ενώ μου έβγαζε προειδοποίηση χαμηλής μπαταρίας, και σε κάποια φάση έβγαλε κι ένα 'brake system faulty' στην κεντρική. Αποσυνδέω το θετικό πόλο απ' τη δική του μπαταρία, τον αφήνω μόνο στη δική μου (με τα καλώδια), ξαναπροσπαθώ, πάλι τακ-τακ-τακ (αυτή τη φορά δεν έβγαζε προειδοποίηση μπαταρίας, ούτε brake system faulty) αλλά από μιζάρισμα τίποτα. Να έχει κλειδώσει μίζα με το συναγερμό (ιδέα δεν έχω τι έχει, δε μου ανέφερε τίποτα, ούτε και είναι πολύ σχετικός με αμάξια)?...
Πρώτο βήμα πάντως νέα μπαταρία, δε νομίζω ότι χρειάζεται καν να τη μετρήσω (μετά από 10 λεπτά να της δίνει ρεύμα το αμάξι μου δεν είχε πάρει φορτίο ούτε για να κλειδώσει τις πόρτες)...
-
Αν έχεις φορτιστή δοκίμασε να την φορτίσεις.... ποτέ δεν ξέρεις....
Αν το είχε αποσυνδέσει μπορεί να μην είχε πρόβλημα, κρίμα... και φταίει ο αδελφός σου που αμέλησε.
Επίσης κάτι που μπορεί να παίζει είναι ο συναγερμός να έχει δική του μπαταρία που ίσως τα παίξει αν μείνει καιρό αφόρτιστη κι αν είναι άτυχος δεν υπάρχει σαν ανταλλακτικό αλλά πάει με τη σειρήνα.... (παθός, μαθός!) -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
... εδώ και πάνω από ένα χρόνο...207 και ακινητοποιημένο 1 χρόνο; Μην το παιδεύεις. Αλλαγή μπαταρίας.
Μπαταρία αυτοκινήτου...