-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Aς μετρήσει με ένα πολύμετρο τι τάση έχει η μπαταρία όταν δουλεύει η μηχανή.
Αν η τάση είναι σωστή,τότε να μετρήσει με αμπερόμετρο πόσα μιλια/αμπέρ έχει διαρροή,με όλα σβηστά(και τη μηχανή φυσικά)Η διαρροή σε όλες τις μετρήσεις είναι φυσιολογική.
Το πρόβλημα είναι τελικά στον... ιμάντα που έχει χαλαρώσει και δεν περιστρέφει το δυναμό οπότε η μπαταρία δεν φορτίζεται όταν το αμάξι κινείται -
Να αλλάξει ΚΑΙ τη τροχαλία του εναλλάκτη. Μάλλον θα έχει φθαρεί από το πατινάρισμα.
-
Την Παρασκευή μέτρησα την (μαμά) μπαταρία του Mazda και ήταν πολύ κάτω από την μέση. Ετσι, εφόσον είχα ταξίδι το Σ/Κ, την άλλαξα με μια καινούργια 65άρα μάρκας exide κλειστού τύπου. Την μάρκα δεν την ξέρω αλλά μου είπε ο μάστορης οπως είναι Ιταλική και πολύ καλή. Κόστος 95 ευρώ.
Ευτυχώς έβαλε παράλληλα ένα εξαρτηματάκι και έσωσε όλες τις μνήμες (ηλεκτρικά παράθυρα, ραδιόφωνο κλπ) -
Ο χρήστης bathan έγραψε:
Ευτυχώς έβαλε παράλληλα ένα εξαρτηματάκι και έσωσε όλες τις μνήμες (ηλεκτρικά παράθυρα, ραδιόφωνο κλπ)
Το 'εξαρτηματάκι' είναι πάρα πολύ απλό - το κάνω κι εγώ. Έχω πάρει τη 12βολτη μπαταρία μολύβδου-οξέως [7.2Ah] που φορούσε το UPS μου, η οποία μετά από 3 χρόνια δεν κρατούσε τον υπολογιστή πάνω από 5 λεπτά, και της έχω βάλει δυο καλώδια στους πόλους της με κροκοδειλάκια στην ελεύθερη άκρη. Προτού αφαιρέσω την παλιά μπαταρία τα κλιπάρω [με προσοχή μην ακουμπήσουν πουθενά αλλού] επάνω στα καλώδια που δίνουν ρεύμα στο αυτοκίνητο [με όλα σβηστά φυσικά] και μόλις συνδέσω κι ασφαλίσω τη νέα μπαταρία τα αφαιρώ. Το αυτοκίνητο ούτε που έχει καταλάβει ότι άλλαξε η μπαταρία του.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Ευτυχώς έβαλε παράλληλα ένα εξαρτηματάκι και έσωσε όλες τις μνήμες (ηλεκτρικά παράθυρα, ραδιόφωνο κλπ)
Το 'εξαρτηματάκι' είναι πάρα πολύ απλό - το κάνω κι εγώ. Έχω πάρει τη 12βολτη μπαταρία μολύβδου-οξέως [7.2Ah] που φορούσε το UPS μου, η οποία μετά από 3 χρόνια δεν κρατούσε τον υπολογιστή πάνω από 5 λεπτά, και της έχω βάλει δυο καλώδια στους πόλους της με κροκοδειλάκια στην ελεύθερη άκρη. Προτού αφαιρέσω την παλιά μπαταρία τα κλιπάρω [με προσοχή μην ακουμπήσουν πουθενά αλλού] επάνω στα καλώδια που δίνουν ρεύμα στο αυτοκίνητο [με όλα σβηστά φυσικά] και μόλις συνδέσω κι ασφαλίσω τη νέα μπαταρία τα αφαιρώ. Το αυτοκίνητο ούτε που έχει καταλάβει ότι άλλαξε η μπαταρία του.
Εξαιρετική πατέντα!
(και έλεγα τι να το κάνω το παλιο-UPS που έχω... ) -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Aς μετρήσει με ένα πολύμετρο τι τάση έχει η μπαταρία όταν δουλεύει η μηχανή.
Αν η τάση είναι σωστή,τότε να μετρήσει με αμπερόμετρο πόσα μιλια/αμπέρ έχει διαρροή,με όλα σβηστά(και τη μηχανή φυσικά)Η διαρροή σε όλες τις μετρήσεις είναι φυσιολογική.
Το πρόβλημα είναι τελικά στον... ιμάντα που έχει χαλαρώσει και δεν περιστρέφει το δυναμό οπότε η μπαταρία δεν φορτίζεται όταν το αμάξι κινείταιΟύτε ο ιμάντας/τροχαλία ήταν τελικά. Ήθελαν αλλαγή δλδ (ήταν στα όρια) αλλά δεν ήταν εκεί το πρόβλημα.
Με καινούρια μπαταρία, 3 μέρες μετά το αμάξι είναι πάλι νεκρό από ρεύμα. Η διαρροή είναι φυσιολογική μετρημένη από ηλεκτρολόγο, είτε σβηστό είτε αναμένο. Ο ηλεκτρολόγος δεν κατάφερε να βρει λύση και παρέδωσε τα όπλα...wtf;!;!
-
Το λουρί αλλάχτηκε,το alternator φορτίζει όμως;
-
Λόγω ακινησίας η μπαταρία (Bosch) του Colt έχει αρχίσει και σιγά σιγά δεν αποδίδει. Το 'ματάκι' που έχει στο επάνω μέρος από πράσινο έγινε μαύρο. Τι μπορώ να κάνω για να της παρατείνω την ζωή;
-
Να το κινείς 2 φορές την εβδομάδα τουλάχιστον. Το corolla του αδελφού μου έχει την ίδια εργοστασιακή μπαταρία από το 2002 και έχει αποφορτιστεί πλήρως 2 φορές λόγω ακινησίας. Πλέον με το να το κινεί ο πατέρας μου η μπαταρία λειτουργεί ακόμα .
-
Έβαλα την μπαταρία του Santa Fe για προληπτική φόρτιση, όπως έκανα και σε όλα τα άλλα αυτοκίνητα.
Άνοιξα τα καπάκια, συμπλήρωσα υγρό και την φόρτιζα με ανοιχτά καπάκια. Αυτό που παρατήρησα ήταν οτι μετά απο κάποια ώρα το υγρό είχε αρχίσει να 'βράζει' σε όλα τα στοιχεία πλήν των δύο πρώτων τα οποία έβραζαν μέν αλλά με πολύ αργό ρυθμό δε.
Τί σημαίνει αυτό? Τα δύο αυτά στοιχεία είναι off? Να περιμένω την μπαταρία να μείνει απο στιγμή σε στιγμή? Η μπαταρία σε λίγους μήνες κλείνει τα 4 χρόνια και η τάση που δίνει είναι φυσιολογική και δέν έχει πρόβλημα στην εκκίνηση. Επίσης το υγρό μέσα ήταν κατάμαυρο.
-
Ο χρήστης tazio έγραψε:
Λόγω ακινησίας η μπαταρία (Bosch) του Colt έχει αρχίσει και σιγά σιγά δεν αποδίδει. Το 'ματάκι' που έχει στο επάνω μέρος από πράσινο έγινε μαύρο. Τι μπορώ να κάνω για να της παρατείνω την ζωή;Αν θυμάμαι καλά το μαύρο σημαίνει ότι θέλει φόρτιση..
Οπότε μια φόρτιση νομίζω καλό θα κάνει.
Ισως να βοηθούσε στην μακροζωία εάν αποσύνδεες το θετικό πόλο όσο καιρό είναι ακίνητο.
Αν γίνει άσπρο το ματάκι πάει για τα σκουπίδια. -
ισχύει αυτό με τα χρώματα;
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
ισχύει αυτό με τα χρώματα;Ναί ισχύει αλλά δεν είναι και αξιόπιστο 100%.
-
H κλειστού τύπου VARTA του δικού μου τα έφτυσε [έπεφτε κάτω από τα 8V στο μιζάρισμα και το αμάξι δεν έπαιρνε μπρος στο δευτερόλεπτο όπως μέχρι τώρα] στα 3.5 χρόνια και ενώ το 'ματάκι' ήταν ακόμα πράσινο. Για το UPS πάντως καλή είναι, αντικατέστησε την παλιά του Megane που πλέον τα είχε φάει τα ψωμιά της από καμπύλη εκφόρτισης.
-
Στο polaκι μου οταν το σβηνω χανεται η ωρα και τα χιλιομετρα του ταξιδιου. Μπαταρια ή κατι αλλο; Δυστυχως δεν εχω καθολου χρονο αυτο το καιρο.. Παντως τη μπαταρια την εχω αρκετα χρονια.
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Στο polaκι μου οταν το σβηνω χανεται η ωρα και τα χιλιομετρα του ταξιδιου. Μπαταρια ή κατι αλλο; Δυστυχως δεν εχω καθολου χρονο αυτο το καιρο.. Παντως τη μπαταρια την εχω αρκετα χρονια.Αν προσπαθήσεις να το βάλεις μπρός πέρνει απευθείας;
Εαν ναί δεν νομίζω να είναι η μπαταρία..
Ιως καμια γείωση που δεν κάθετε σωστά ή κάτι άλλο. -
guys 10mA διαρροή να την λάβω υπόψιν μου ή όχι?
-
Μάλλον όχι.
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Στο polaκι μου οταν το σβηνω χανεται η ωρα και τα χιλιομετρα του ταξιδιου. Μπαταρια ή κατι αλλο; Δυστυχως δεν εχω καθολου χρονο αυτο το καιρο.. Παντως τη μπαταρια την εχω αρκετα χρονια.
Αν προσπαθήσεις να το βάλεις μπρός πέρνει απευθείας;
Εαν ναί δεν νομίζω να είναι η μπαταρία..
Ιως καμια γείωση που δεν κάθετε σωστά ή κάτι άλλο.Η αληθεια ειναι οτι περνει πιο δυσκολα απο παλια (παλι με τη πρωτη βεβαια). Θα το κοιταξω απο βδομαδα και θα ενημερωσω, αν δε με προλαβει η μπαταρια
-
Ο χρήστης piii έγραψε:
Λόγω ακινησίας η μπαταρία (Bosch) του Colt έχει αρχίσει και σιγά σιγά δεν αποδίδει. Το 'ματάκι' που έχει στο επάνω μέρος από πράσινο έγινε μαύρο. Τι μπορώ να κάνω για να της παρατείνω την ζωή;
Αν θυμάμαι καλά το μαύρο σημαίνει ότι θέλει φόρτιση..
Οπότε μια φόρτιση νομίζω καλό θα κάνει.
Ισως να βοηθούσε στην μακροζωία εάν αποσύνδεες το θετικό πόλο όσο καιρό είναι ακίνητο.
Αν γίνει άσπρο το ματάκι πάει για τα σκουπίδια.Πράσινο: η μπαταρία είναι εντάξει.
Μαύρο: ελέγξτε την.
Λευκό: φορτίστε την.Έτσι γράφει επάνω η μπαταρία. Θα πάω Δευτέρα Τρίτη να την ελέγξω και θα δούμε.
Άρχισα πάντως να το κινώ πάλι το αυτοκίνητο όπως έγραψε ο Κωνσταντίνος και ήδη αρχίζει και παίρνει με μισή στροφή της μίζας εμπρός.
Μπαταρία αυτοκινήτου...