-
Μία πάρα πολύ καλή μπαταρία είναι η Banner. Έχουν αρκετά μεγάλη αντοχή. Πιο παλιά έβγαζε και με 4 πόλους.
-
Ο χρήστης 0newbie1 έγραψε:
Για να μην τα πολυλογώ, έβαλα μια μεταχειρισμένη/ανακυκλωμένη/πείτε-την-όπως-θέλετε με 30Ε.
Δεν γνώριζα γι'αυτή την τεχνολογία και ο τύπος στο μαγαζί μού εξήγησε κάποια πράγματα (ανάθεμα αν κατάλαβα...) και μου διαβεβαίωσε ότι μια τέτοια μπαταρία θα δουλέψει σαν καινούργια....Από περιέργεια έριξα μια ματιά στην φερόμενη ως μητρική ή κατασκευάστρια του προϊόντος και τα σχετικά σημεία. http://www.protecusa.com/longabatt.htm
http://www.protecusa.com/batterydoctors.htm
Η ιδέα ακούγεται ενδιαφέρουσα, μια μυστική ουσία απλά προστίθεται στην μπαταρία και φέρεται να επαναφέρει την οξειδωμένη και σκληρή επιφάνεια των πλακών σε μια καλή και λειτουργική κατάσταση. Αν αυτό το πετυχαίνει είναι εξαιρετικό*. Χρησιμοποιείται μετά ειδικός φορτιστής ** για να επαναφέρει την μπαταρία σε κατάσταση καινούργιας. Βέβαια σημασία έχει και ο βαθμός ανανέωσης που θα κρίνει και την διάρκεια ζωής αλλά αυτό μάλλον θα υπολογιστεί κατόπιν εορτής.
Επίσης ένα σημείο που με ανησυχεί είναι η επιλογή της μπαταρίας. Πρέπει να επιλέγεται μόνο μπαταρία που δεν έχει άλλα προβλήματα παρά μόνο αυτό της οξείδωσης των πλακών. Εμπιστεύομαι εγώ τον κάθε κερδοσκόπο μάστορα ότι δε θα μου πουλήσει μπαταρίες με στραβωμένες ή ραγισμένες πλάκες, ετοιμόρροπες γέφυρες, διαρροή κλπ;; Τις μετράνε άραγε τις μπαταρίες για να βεβαιωθούνε ότι έχουν ανακτήσει ένα μέρος (και πόσο) της αρχικής τους χωρητικότητας;; Για 5-10-15 ευρώ (επίσημο κόστος ανά μπαταρία 5 δολλάρια το υπόλοιπο είναι η αγορά της παλιάς σχεδόν μηδέν και κέρδος) θα το δοκίμαζα σε δική μου μπαταρία που ξέρω τον τρόπο που ψόφησε (ομαλά και σταδιακά μετά από μια μακριά και ευτυχισμένη ζωή!) αλλά όχι σε άλλη.- Αν κάποιος κατέχει τη σχετική γνώση ας μας πει πόσο εύκολο είναι να γίνει αυτό. Θεωρώ πιθανότατο η μυστική ουσία να είναι κάτι απλούστατο και πολύ φτηνό εμπλουτισμένο με επιπλέον πράματα για να μη το καταλάβει κανείς και να δικαιολογηθεί η ύπαρξή του και η τιμή του.... Η ουσία αυτή όχι μόνο διαλύει την οξείδωση αλλά και προστατεύει από αυτήν σε καινούργιες μπαταρίες ώστε να επιμηκύνει τη ζωή τους.
** Υποπτεύομαι ότι ο ειδικός φορτιστής είναι ένας απλός φορτιστής χαμηλής ένατσης πολλαπλών μπαταριών με το όνομα της εταιρείας ή ότι ακόμα κι αν έχει κάποια ας το πούμε ειδική ρύθμιση δεν θα πειράξει και δεν θα επηρεάσει το τελικό αποτέλεσμα αν τη φορτίσεις με έναν αξιοπρεπή κοινό φορτιστή...
- Αν κάποιος κατέχει τη σχετική γνώση ας μας πει πόσο εύκολο είναι να γίνει αυτό. Θεωρώ πιθανότατο η μυστική ουσία να είναι κάτι απλούστατο και πολύ φτηνό εμπλουτισμένο με επιπλέον πράματα για να μη το καταλάβει κανείς και να δικαιολογηθεί η ύπαρξή του και η τιμή του.... Η ουσία αυτή όχι μόνο διαλύει την οξείδωση αλλά και προστατεύει από αυτήν σε καινούργιες μπαταρίες ώστε να επιμηκύνει τη ζωή τους.
-
Ο χρήστης than00liz. έγραψε:
Μία πάρα πολύ καλή μπαταρία είναι η Banner. Έχουν αρκετά μεγάλη αντοχή. Πιο παλιά έβγαζε και με 4 πόλους.4 πολους;Που χρησιμευαν;
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
4 πολους;Που χρησιμευαν;
Μπορούσες να βάλεις την ίδια μπαταρία τόσο σε αυτοκίνητα που ήθελαν το + δεξιά, όσο και σε κείνα που το ήθελαν αριστερά (απλά χρησιμοποιούσες το κατάλληλο ζεύγος πόλων).
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
...Μιλάει για Lead-acid μπαταρίες.
Ισχύουν τα ίδια για τις ασβεστίου; -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Μία πάρα πολύ καλή μπαταρία είναι η Banner. Έχουν αρκετά μεγάλη αντοχή. Πιο παλιά έβγαζε και με 4 πόλους.
4 πολους;Που χρησιμευαν;
Όπως υπάρχουν και συσσωρευτές που έχουν τους πόλους στο πλευρό, για κάτι αμερικανικά.
Α. -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
4 πολους;Που χρησιμευαν;
Πάλι καλά που απάντησαν τα παιδιά γιατί κι εγώ δεν ήξερα ακριβώς που χρησιμεύουν αλλά είναι πλεονέκτημα. Τώρα δεν τις βγάζουν έτσι,συνεχίζουν να είναι πολύ καλές στην ποιότητα όμως!
-
Ο χρήστης harlek έγραψε:
Σήμερα μου άλλαξαν στην εγγύηση την εργοστασιακή panasonic που σε άλλους κρατάει 5-6 χρόνια (σε μένα 2,5 μόνο ) με μία ξηρού τύπου hankook. Καλές είναι ή θα ψάχνω πάλι του χρόνου?
Ο μπαταριάς μου την παρουσίασε ως υπερμπαταρία, 'γνήσια Κορεάτικη' όχι 'made in 'δενξερωκιεγωπου' όπως π.χ. η ακριβότερη Varta που είχε δίπλα. Όχι ότι αυτό λέει και πολλά, αλλά ομολογώ ότι το πάθος του υπέρ της Hankook έδειχνε τόσο γνήσιο που σε κάποιο βαθμό με...έπεισε!
(δεν ξέρω τι εννοείς 'ξηρού τύπου', εγώ έβαλα 'κλειστού τύπου', δηλαδή με υγρά, maintainance free)
Κλειστού τύπου εννοούσα.
-
Συγκριτικό μπαταριών
http://www.adac.de/infotestrat/tests/au ... geId=31895ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι πανάκριβες και θεωρητικά καλές bosch (και καλό μοντέλο s4) βγαίνουν μέτριες. Οι άγνωστες στους πολλούς και σε εμένα banner αποδίδουν καλύτερα. Τελικά φαίνεται ότι δεν παίρνεις πάντα αυτό που πληρώνεις
-
Τα έχουμε ξαναπεί για τις πολυδιαφημισμένες Bosch.
Άλλα γράφουν στο αυτοκόλλητο, άλλα ισχύουν. -
Γεια σας, έχω ένα Daewoo Espero GLX 1.5 και έχει πάνω του μια μπαταρία 12V, 62Ah, 580A και γράφει πάνω 56219RMF, δεν ξέρω τι μοντέλο είναι. Τώρα και 2 μήνες μου εμφανίζει προβλήματα, συνήθως τα πρωινά και στο πολύ κρύο, όπως το να μην παίρνει μπροστά το αυτοκίνητο. Θέλω να την αλλάξω και ένας φίλος μου έδωσε την Exide EC550 (http://brccy.com/product.php?productid=16149) η οποία είναι 12V, 55Ah, 460A. Η ερώτηση μου είναι αν μπορώ να κάνω την αλλαγή μπαταρίας χωρίς να προκύψει κάποιο πρόβλημα στο αυτοκίνητο. Να πω ότι δεν έχει ούτε συναγερμό, ούτε τίποτα, έχει όμως immobilazer.
-
Aπο την στιγμη που δεν εχεις πολλα εξτρα ωστε να χρειαζονται και αντιστοιχα μεγαλη χωρητικοτητα μπαταριας δεν θα εχεις κανενα προβλημα.Η καταναλωση του immobilazer ειναι αμελητεα.Θα ελεγα οτι και η μπαταρια που εχεις ηδη επανω ειναι λιγο μεγαλη για τον κυβισμο του αυτοκινητου σου.
-
Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω όταν την αλλάζω ή απλά βγάζω την παλιά και βάζω την καινούργια? Δεν υπάρχει κίνδυνος να καεί κάτι? Μπορώ να βάλω την καινούργια ακόμη κι αν είναι αφόρτιστη?
-
Ο χρήστης giannisj5 έγραψε:
Υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξω όταν την αλλάζω ή απλά βγάζω την παλιά και βάζω την καινούργια? Δεν υπάρχει κίνδυνος να καεί κάτι? Μπορώ να βάλω την καινούργια ακόμη κι αν είναι αφόρτιστη?Κλειστος ο διακοπτης και τα κλειδια στην τσεπη σου.Να ξερεις και τυχων κωδικους σε ραδιο cd .
-
Και κατι ακομα,πρωτα αφαιρουμε τον αρνητικο πολο και μετα το θετικο,και στην τοποθετηση της νεας αντιστροφα πρωτα συνδεουμε τον θετικο πολο και στο τελος τον αρνητικο.
-
Ο χρήστης SU-30 έγραψε:
Aπο την στιγμη που δεν εχεις πολλα εξτρα ωστε να χρειαζονται και αντιστοιχα μεγαλη χωρητικοτητα μπαταριας δεν θα εχεις κανενα προβλημα.Η καταναλωση του immobilazer ειναι αμελητεα.Θα ελεγα οτι και η μπαταρια που εχεις ηδη επανω ειναι λιγο μεγαλη για τον κυβισμο του αυτοκινητου σου.Κλειστος ο διακοπτης και τα κλειδια στην τσεπη σου.Να ξερεις και τυχων κωδικους σε ραδιο cd .
Και κατι ακομα,πρωτα αφαιρουμε τον αρνητικο πολο και μετα το θετικο,και στην τοποθετηση της νεας αντιστροφα πρωτα συνδεουμε τον θετικο πολο και στο τελος τον αρνητικο.
Σας ευχαριστώ πολύ.
-
Ο χρήστης SU-30 έγραψε:
Και κατι ακομα,πρωτα αφαιρουμε τον αρνητικο πολο και μετα το θετικο,και στην τοποθετηση της νεας αντιστροφα πρωτα συνδεουμε τον θετικο πολο και στο τελος τον αρνητικο.Μου έκανε εντύπωση αυτό που είπες. Για ποιο λόγο είναι απαραίτητο αυτό;
-
Τι εννοείς είναι αφόρτιστη;; Αν είναι αφόρτιστη πώς θα βάλεις μπρος;
-
'Μου έκανε εντύπωση αυτό που είπες. Για ποιο λόγο είναι απαραίτητο αυτό;'
Γιατι κατω απο ειδικες συνθηκες μπορει να δημιουργηθει βραχυκυκλωμα και να εχουμε σπινθηρες και μεγαλα ρευματα εκφορτισης που μπορει να προκαλεσουν βλαβες και στο οχημα αλλα και στον τεχνιτη.Εστω τωρα οτι τοποθετω μια νεα μπαταρια και συνδεω πρωτα τον αρνητικο πολο,τοτε αυτοματα φορτιζω το αμαξωμα με ρευμα(-) αφου το καθιστω γειωση,αν τωρα ακουμπησει πανω σε αυτο το αμαξωμα η στην μηχανη κατα λαθος ο ελευθερος θετικος πολος, μπορει κατω απο ειδικες συνθηκες να εχω τις συνεπειες που ανεφερα.Αν τοποθετησω ομως πρωτα τον θετικο πολο στην μπαταρια,τοτε το αμαξωμα (η γειωση μου δηλαδη) δεν εχει ρευμα και αν ακουμπησει πανω σε αυτο ο ελευθερος πολος της μπαταριας δεν θα εχω κανενα προβλημα.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Τι εννοείς είναι αφόρτιστη;; Αν είναι αφόρτιστη πώς θα βάλεις μπρος;Με ταχύτητα... πως αλλιώς? Σύνδεσα πάντως στην μπαταρία ένα δοκιμαστικό κατσαβίδι και είχε ρεύμα.
Μπαταρία αυτοκινήτου...