-
«Σε σχέση με αυτούς που το κινούν κάθε μέρα και κάνουν χιλιόμετρα είμαστε σε χειρότερη μοίρα.»
Δεν συμφωνώ. Αν ήταν έτσι θα έπαιρναν γκαραντί τα ΤΑΧΙ!.
Η πεθαμένη μπαταριά, αδειάζει σε μερικές μέρες.
Σε μάντρες με καινούργια, και σε δυο μήνες παίρνουν αμέσως.
Τεχνικά η φορτισμένη μπαταρία, παθαίνει δυσκολότερα ζημία.
Στην ουσία όμως, έκτος από την διακοπή των sτοιχίων, η μπαταρία για πέταμα.
Εσωτερικό βραχυκύκλωμα, η μπataραρία για πέταμα. Υπάρχει και η γήρανση.
Αυτό σημαίνει ότι όταν αγοράζουμε μια μπαταρία πχ 50 Ah, αυτή έχει αυτήν την χωρητικότητα σαν καινούργια.
Όσο περνά ο καιρός, αυτά τα Ah μειώνονται σταδιακά.
Μια κατανάλωση από τους μνήμονες του αυτοκινήτου περίπου 10Ah τον μήνα, και 2 μήνες να μείνει, οι 30Ah φτάνουν να πάρει εμπρός. Μα όταν έχουν περάσει χρόνια, και έχει γίνει η 50αρα 30αρα, δεν φτάνει να γυρίσει την μίζα!.
Σίγουρα τον έλεγχο για την κατάσταση της μπαταρίας δεν την κάνουμε με κανένα πολύμετρο, μα με ιδικό εργαλείο εκφόρτωσης.
Α. -
Ευχαριστώ για τις πληροφορίες κύριε Αντώνη.
Πολύ ενδιαφέρονται όλα αυτά. -
Τις τελευταίες μέρες η μπαταρία που είχα βάλει στην Lancia την άνοιξη, μού κάνει νερά: δυσκολεύεται το πρωί να γυρίσει την μίζα, λες και είναι υπερβολικά ταλαιπωρημένη. Διαρροές δεν υπάρχουν και το αυτοκίνητο ακόμη και μετά από 2-3 εβδομάδες ακίνητο παίρνει μπροστά, λέτε να φταίει πως μπορεί να έχει χαμηλό ρεύμα εκκίνησης και τώρα με τα κρύα να ζορίζεται;
Από μάρκα είναι πανάγνωστη, μια ινδονησιακής κατασκευής που βρήκα βιαστικά ένα Σάββατο απόγευμα!
Έχω ακόμη εγγύηση όμως και λέω να περάσω από εκεί που την αγόρασα, τι λέτε, παίζει να... δικαιωθώ ή θα πάρω τα @@ μου; -
δεν την βραχυκυκλώνεις τυχαία
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
δεν την βραχυκυκλώνεις τυχαίαΘα πάω πρώτα μια επίσκεψη και μετά αν δεν δω φως, λίγο πριν λήξη η εγγύηση θα το δοκιμάσω κι αυτό!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
δεν την βραχυκυκλώνεις τυχαία
Θα πάω πρώτα μια επίσκεψη και μετά αν δεν δω φως, λίγο πριν λήξη η εγγύηση θα το δοκιμάσω κι αυτό!
Στο ΚΑΤ και συγκεκριμένα στην κατάψυξη, βρίσκεις χέρια πόδια κλπ!. μάτια δεν βρίσκεις….
Άσε που εάν ο πωλητής είναι μάστορας, δεν μασάει χόρτα.
Έλεγξε την φόρτιση του αυτοκινήτου σου. Πήγαινε στον πωλητή και πες του να σου ελέγξει την μπαταριά με εκφορτίστηκα, για να δούμε τα πραγματικά της αμπερώρια!.
Οι μπαταρίες σήμερα δεν είναι από βακελίτη, και από επάνω μια κρούστα πίσσα…. Κάνουν μπουμ….
Α. -
συνηθως οι μπαταριες οταν αποφορτιστουν πληρως χαλανε,εκτος αν ειναι βαθιας εκφορτισης...μου εχει μεινει το αυτοκινητο και κανει ενα θορυβο εδω και δυο μερες ενα κλιτσ κλατσ σαν να βαραει ξεφτισμενα ο συναγερμος,υπαρχει περιπτωση να μου χαλασει την μπαταρια?Δηλαδη εαν αποφορτιστει η μπαταρια των αυτοκινητων πληρως,χαλαει εντελως η ξαναφορτιζεται?
-
Ο χρήστης panther984 έγραψε:
συνηθως οι μπαταριες οταν αποφορτιστουν πληρως χαλανε,εκτος αν ειναι βαθιας εκφορτισης...μου εχει μεινει το αυτοκινητο και κανει ενα θορυβο εδω και δυο μερες ενα κλιτσ κλατσ σαν να βαραει ξεφτισμενα ο συναγερμος,υπαρχει περιπτωση να μου χαλασει την μπαταρια?Δηλαδη εαν αποφορτιστει η μπαταρια των αυτοκινητων πληρως,χαλαει εντελως η ξαναφορτιζεται?
Υποβιβάζετε ο χρόνος της ζωής της, καθώς και ικανότητα της. Με μια φόρτιση 12 ωρών σε χαμηλή ένταση ( το 1/20 της χωρητικότητας), είναι μια λύση.
Α. -
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Απο Πεμπτη στα LIDL φορτιστης μπαταριων αυτοκινητου. Αξιζει το 20αρικο??
http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=2350547#p2350547
Προχώρα!! Η τιμή είναι ΤΣΑΜΠΑhttp://www.4tforum.gr/phpBB3/posting.php?mode=quote&f=6&p=2352111#
(εγώ πρόλαβα κ πήρα άλλων με 37 ευρώ δυστυχώς )2 έχουμε κ είναι αρκετά καλοί ο ενας όμως κολλάει ο διακόπτης που πατας να ξεκινήσει κ θελει να το πατας κανένα 10 λεπτο μέχρι να μπει σε φάση φόρτωσης!
Το ίδιο πρόβλημα έχει και ο δικός μου, θα βρώ κατσαβίδι, ή θα φτιάξω ένα για να τον ανοίξω και θα ενημερώσω.
Είδα ότι ξεχάστηκε το θέμα και είπα να ρωτήσω τον 21 Quadra αν βρήκε κάποια λύση. Προφανώς έχω το ίδιο πρόβλημα...
Την 1η φορά ενω στην αρχή δεν πήγαινε το λαμπάκι στην λειτουργία που ήθελα, αφού το άφηνα για κάποια ώρα και ξαναπροσπαθούσα, κάποια στιγμή έπαιρνε και όλα καλά. Μετά παρατήρησα ότι αυτήν την δυσλειτουργία? την είχε σε τελείως ξεφόρτιστες μπαταρίες και επίσης παρατήρησα ότι αν της έδινα φόρτιση για 3 λεπτά με απλό φορτιστή, ο φορτιστής του lidl την αναγνώριζε. Αυτό κάνω μέχρι σήμερα...δανείζομαι απο τον γείτονα τον φορτιστή του (μια αρχαιολογία, που δουλεύει όμως) και συνεχίζω με τον δικό μου (lidl) που κάνει αργή φόρτιση με παλμούς (απο ότι γράφει).
Πάντως όταν φορτίσει μπαταρία, το κάνει καλά. Κάνω καθημερινές δοκιμές με το ματίζ που το έχω παροπλίσει και δεν θα του αγοράσω καινούργια μπαταρία τώρα και έχω αποκτήσει εμπειρία -
Το ίδιο φαινόμενο μου έτυχε δυό φορές.
Αλλά δεν επέμενα.Έβαλα άλλον φορτιστή για να ανέβει η τάση. -
Τον Φεβρουάριο του 2011 αγόρασα από εδώ: http://www.bataries-liatsos.gr/?page_id=4
μια μπαταρία Supreme , 50Α για την Lancia, με εγγύηση 1 έτους. Εδώ και λίγες μέρες φαινόταν το αυτοκίνητο να ζορίζεται και αφού ρώτησα και την γνώμη του ηλεκτρολόγου, μου είπε πως η μπαταρία είναι στα τελευταία της.
Σήμερα πήγα στο κατάστημα και του είπα τι έγινε και προς τιμήν του, αφού την έλεγξε μου έδωσε κατευθείαν μια καινούρια ίδια μπαταρία.
Η συγκεκριμένη μάρκα είναι Ινδονησιακής κατασκευής και το ίδιο εργοστάσιο βγάζει και μπαταρίες με την επωνυμία της MITSUBA. Γι' αυτό την είχα προτιμήσει, γιατί αν και φθηνή, από την στιγμή που την εμπιστευόταν η MITSUBA που έχει πολύ καλό όνομα, θεώρησα πως δεν θα ήταν και χάλια...
Τώρα, μένει ν' αποδειχτεί πιο... τυχερή η καινούρια, πάντως το κατάστημα ήταν σωστό απέναντί μου. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Τον Φεβρουάριο του 2011 αγόρασα από εδώ: http://www.bataries-liatsos.gr/?page_id=4
μια μπαταρία Supreme , 50Α για την Lancia, με εγγύηση 1 έτους. Εδώ και λίγες μέρες φαινόταν το αυτοκίνητο να ζορίζεται και αφού ρώτησα και την γνώμη του ηλεκτρολόγου, μου είπε πως η μπαταρία είναι στα τελευταία της.
Σήμερα πήγα στο κατάστημα και του είπα τι έγινε και προς τιμήν του, αφού την έλεγξε μου έδωσε κατευθείαν μια καινούρια ίδια μπαταρία.
Η συγκεκριμένη μάρκα είναι Ινδονησιακής κατασκευής και το ίδιο εργοστάσιο βγάζει και μπαταρίες με την επωνυμία της MITSUBA. Γι' αυτό την είχα προτιμήσει, γιατί αν και φθηνή, από την στιγμή που την εμπιστευόταν η MITSUBA που έχει πολύ καλό όνομα, θεώρησα πως δεν θα ήταν και χάλια...
Τώρα, μένει ν' αποδειχτεί πιο... τυχερή η καινούρια, πάντως το κατάστημα ήταν σωστό απέναντί μου.Σωστός επαγγελματίας!
-
Σήμερα έβαλα 70ah μπαταρία τύπου agm. Λόγο του ότι αφήνω πολλές μέρες σε ακινησία το αυτοκίνητο.Πιστεύω να μου πάει πάνω από 4 χρονια η μπαταρία γιατί θεωρητικά οι τύπου agm πάνε 10 χρονια.
-
Mάρκα, τιμή;
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
Mάρκα, τιμή;AGM-power 145euro. Είναι η μοναδική που βρήκα στην ελλάδα τύπου agm. Οι επώνυμες είχαν πάνω από 165euro και δεν είχαν να προσφέρουν τίποτα παραπάνω.
-
Ο χρήστης maximosm έγραψε:
Mάρκα, τιμή;
AGM-power 145euro. Είναι η μοναδική που βρήκα στην ελλάδα τύπου agm. Οι επώνυμες είχαν πάνω από 165euro και δεν είχαν να προσφέρουν τίποτα παραπάνω.
Πιστεύω ότι είναι πολύ καλή. Τα 10 χρόνια τα βλέπω χλομά, μα τα 6 σίγουρα.
Οι ακριβότερες μπορεί να έχουν τα ίδια χαρακτηριστικά, μα τα υλικά παραγωγής τους?. Εκεί έγκειται η διαφορά!. Θα τα πούμε σε 6 χρόνια!!!...
Α. -
Ο χρήστης maximosm έγραψε:
Σήμερα έβαλα 70ah μπαταρία τύπου agm. Λόγο του ότι αφήνω πολλές μέρες σε ακινησία το αυτοκίνητο.Πιστεύω να μου πάει πάνω από 4 χρονια η μπαταρία γιατί θεωρητικά οι τύπου agm πάνε 10 χρονια.Μπαταρία τύπου agm τι ειναι;
-
Είναι οι λεγόμενες gel
http://en.wikipedia.org/wiki/VRLA_battery -
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Είναι οι λεγόμενες gel
http://en.wikipedia.org/wiki/VRLA_batteryΕυχαριστω
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Είναι οι λεγόμενες gel
http://en.wikipedia.org/wiki/VRLA_batteryΔεν είναι η ίδια τεχνολογία.
Στο link που δίνεις το εξηγεί.
Μπαταρία αυτοκινήτου...