-
Ο χρήστης thednick έγραψε:
Μήπως η μπαταρία ήταν κλειστού τύπου και ο ηλιακός φορτιστής ήταν 'αυτορυθμιζόμενος' (δηλαδή έβγαζε γύρω στα 14volt αλλά δεν είχε ρυθμιστή φόρτισης) και την υπερφόρτιζες χωρίς να το καταλαβαίνεις? Πάντως να ξέρεις ότι στις agm δεν αρέσει να φορτίζονται παραπάνω από το κανονικό.Είχε trickle που έκοβε το ρεύμα ήταν ακριβό φωτοβολταϊκό και μαθηματικά δεν μπορούσε να υπερφορτίσει την μπαταρία ακόμα και χωρίς trickle επειδή ήταν 2.5watt/0.2A. Οποτε για να την φόρτιση ήθελε πλήρη ηλιοφάνεια και πολλές πολλές ώρες.
-
Ο χρήστης maximosm έγραψε:
1,5 χρόνο μπαταριά δεν στην κάλυψε η εγγύηση;
Ναι μου την κάλυψε αλλα την καινούργια την έβαλα σε μικρότερο αυτοκίνητο γιατί οι αντιπροσωπείες για οικονομία βάζουν 44ah μπαταρίες σε αυτοκίνητα 2000cc..
Φίλε Μάξιμε, μην ενεργείς σαν μονομάχος της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, διότι η ενότητα δεν είναι αρένα!. Και σίγουρα ορισμένες εκφράσεις μου, είναι δηκτικές, μα ποτέ δεν ειρωνεύομαι.
Η εν λόγο συμπεριφορά μου υπάρχει όταν κραυγαλέα διαπιστώνω ότι, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΥΝ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ!.Και σίγουρα,
H ΠΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΤΕΝΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΑΣ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΙΑ ΦΑΛΑΚΡΟΣ!.Όταν λυπών είμαι ένας τέτοιος, ενεργώ για να κερδίσει το σύνολο, αυτά που εγώ δεν κατάφερα να τα εκμεταλλευτώ δεόντως όλα!. Είναι μεγάλη η χαρά μου.
Τα εργοστάσια ποτέ δεν βάζουν τίποτα μικρότερο, από της χρήσεις που καλούνται να επιτελέσουν!. Έτσι και πχ η Opel, δίνει εγγύηση για τον συσσωρευτή 5+ χρόνια. Οπωσδήποτε με περιορισμό χιλιομέτρων και χρόνου.
Ένα συσσωρευτής καλείτε να καλύψει της τρέχουσες καταναλώσεις του αυτοκινήτου που τον φοράει, σε περιπτώσεις traffic, και ρελαντί.
Έτσι λοιπόν σχεδιασμένο το σύστημα, έχει σύστημα φόρτισης και αποθήκευσης, ανάλογο των αναγκών του συγκεκριμένου αυτοκινήτου. Μια 45hr μπαταριά, έχει και το αντίστοιχο σύστημα φόρτισης, alternator. Όταν εσύ, αυθαίρετα όσο και αμελέτητα και αντισυμβατικά, βάλεις μια 65hr, και αυτή για κάποιο λόγο εκφορτιστεί αρκετά, τότε στο μικρό σύστημα φόρτισης, κανείς κλύσμα!. Κοντοπρόθεσμα κανείς κλύσμα στο σύστημα…. Μεσοπρόθεσμα στην τσέπη σου…..
Το πρόβλημα μιας τέτοιας γαλουχίας σκέψεις δημιουργήθηκε, από την έλλειψη ενημέρωσης από ορισμένους «συναδέλφους». αυτοί στην μεγαλύτερη μπαταρία κερδίζουν περισσότερα χρήματα!!!.... αναμφίβολα και από την περιρρέουσα αμάθεια.
Όπως θα πρέπει και να γνωρίζεις ότι, όταν δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος…. Και πολλές φόρες, ο δηκτικός λόγος, επέχει θέσης ράβδου!!!....
ΦΙΛΙΚΑ…
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
1,5 χρόνο μπαταριά δεν στην κάλυψε η εγγύηση;
Ναι μου την κάλυψε αλλα την καινούργια την έβαλα σε μικρότερο αυτοκίνητο γιατί οι αντιπροσωπείες για οικονομία βάζουν 44ah μπαταρίες σε αυτοκίνητα 2000cc..
Φίλε Μάξιμε, μην ενεργείς σαν μονομάχος της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, διότι η ενότητα δεν είναι αρένα!. Και σίγουρα ορισμένες εκφράσεις μου, είναι δηκτικές, μα ποτέ δεν ειρωνεύομαι.
Η εν λόγο συμπεριφορά μου υπάρχει όταν κραυγαλέα διαπιστώνω ότι, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΞΕΡΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΕΚΝΕΥΡΙΖΟΥΝ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΡΟΥΜΕ!.Και σίγουρα,
H ΠΕΙΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΤΕΝΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΑΠΟΚΤΑΣ ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΠΙΑ ΦΑΛΑΚΡΟΣ!.Όταν λυπών είμαι ένας τέτοιος, ενεργώ για να κερδίσει το σύνολο, αυτά που εγώ δεν κατάφερα να τα εκμεταλλευτώ δεόντως όλα!. Είναι μεγάλη η χαρά μου.
Τα εργοστάσια ποτέ δεν βάζουν τίποτα μικρότερο, από της χρήσεις που καλούνται να επιτελέσουν!. Έτσι και πχ η Opel, δίνει εγγύηση για τον συσσωρευτή 5+ χρόνια. Οπωσδήποτε με περιορισμό χιλιομέτρων και χρόνου.
Ένα συσσωρευτής καλείτε να καλύψει της τρέχουσες καταναλώσεις του αυτοκινήτου που τον φοράει, σε περιπτώσεις traffic, και ρελαντί.
Έτσι λοιπόν σχεδιασμένο το σύστημα, έχει σύστημα φόρτισης και αποθήκευσης, ανάλογο των αναγκών του συγκεκριμένου αυτοκινήτου. Μια 45hr μπαταριά, έχει και το αντίστοιχο σύστημα φόρτισης, alternator. Όταν εσύ, αυθαίρετα όσο και αμελέτητα και αντισυμβατικά, βάλεις μια 65hr, και αυτή για κάποιο λόγο εκφορτιστεί αρκετά, τότε στο μικρό σύστημα φόρτισης, κανείς κλύσμα!. Κοντοπρόθεσμα κανείς κλύσμα στο σύστημα…. Μεσοπρόθεσμα στην τσέπη σου…..
Το πρόβλημα μιας τέτοιας γαλουχίας σκέψεις δημιουργήθηκε, από την έλλειψη ενημέρωσης από ορισμένους «συναδέλφους». αυτοί στην μεγαλύτερη μπαταρία κερδίζουν περισσότερα χρήματα!!!.... αναμφίβολα και από την περιρρέουσα αμάθεια.
Όπως θα πρέπει και να γνωρίζεις ότι, όταν δεν πίπτει λόγος, πίπτει ράβδος…. Και πολλές φόρες, ο δηκτικός λόγος, επέχει θέσης ράβδου!!!....
ΦΙΛΙΚΑ…
Α.Εάν μιλάς προσωπικά για εμενα το ντιναμό μου είναι 120A και στην Γερμανία η εκεί αντιπροσωπείες βάζουν στο Octavia rs 2000cc μπαταρία 72ah ενώ οι εδώ αντιπροσωπεία βάζει 44ah στο ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο με το ίδιο ακριβώς ντιναμό.Εάν μιλάς για κάποιον άλλον τότε σύμφωνο διότι έχει μεγαλύτερο έργο.Εάν είσαι συνάδελφος πάντως χαραμίζεσαι.Έπρεπε να γίνεις φιλόσοφος .Να συμπληρώσω ότι η opel δεν δίνει 5χρονια στην μπαταρία αλλα 2.
Φιλικά. -
Η μπαταρία του Forester μετά από 4+ χρόνια δείχνει ότι θέλει αντικατάσταση. Προτάσεις για μάρκα, μαγαζί με λογικές τιμές;
Είναι ανοιχτού τύπου, 60Αh και 540 ρεύμα ψυχρής εκκίνησης. -
Ο χρήστης spikou έγραψε:
Η μπαταρία του Forester μετά από 4+ χρόνια δείχνει ότι θέλει αντικατάσταση. Προτάσεις για μάρκα, μαγαζί με λογικές τιμές;
Είναι ανοιχτού τύπου, 60Αh και 540 ρεύμα ψυχρής εκκίνησης.Βάλε την ίδια..
-
Αν ήθελα την ίδια δε θα ρωτούσα εδώ...
-
«Εάν μιλάς προσωπικά για εμενα το ντιναμό μου είναι 120A και στην Γερμανία η εκεί αντιπροσωπείες βάζουν στο Octavia rs 2000cc μπαταρία 72ah ενώ οι εδώ αντιπροσωπεία βάζει 44ah στο ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο με το ίδιο ακριβώς ντιναμό.Εάν μιλάς για κάποιον άλλον τότε σύμφωνο διότι έχει μεγαλύτερο έργο.Εάν είσαι συνάδελφος πάντως χαραμίζεσαι.Έπρεπε να γίνεις φιλόσοφος .Να συμπληρώσω ότι η opel δεν δίνει 5χρονια στην μπαταρία αλλα 2.
Φιλικά.»Με alternator 120A,βάζεις ότι θέλεις!.
Τα εργοστάσια, αναλόγως που θα ‘παίξουν’ τα αυτοκίνητα τους, τα εξοπλίζουν ανάλογα. Έτσι βλέπεις ότι στα βόρια, βάζουν στα ίδια μοντέλα μεγαλύτερους συσσωρευτές. Σίγουρα της μπαταρίες δεν της βάζουν οι κατά τόπους αντιπροσωπίες, μα τα κεντρικά εργοστάσια κατά το μοντάρισμα.
Το γράφω διότι όλοι το γνωρίζουν, και δεν επέχει χροιά διαφήμισης!. Είμαι ‘συνάδελφος’. Antonis-team service από το 1958, μα ουσιαστικά από το 60. Εξ ου και η συσσώρευσης γνώσεων, που σίγουρα δεν άπτονται της φιλοσοφίας!.
Άλλωστε ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ Η ΜΕΓΑΛΟΦΥΪΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΥΜΝΙΣΤΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΦΑΤΣΕΣ…. Εγώ δεν νομίζω!!!!.....
Στο Astra μου του 02, ΓΡΑΠΤΩΣ έδιναν 5 χρόνια, και άντεξε 6,5!. Σήμερα δεν γνωρίζω, και δεν έχω λόγο να μάθω. Πιστεύω εσένα.
Φιλικά
Α. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
«Εάν μιλάς προσωπικά για εμενα το ντιναμό μου είναι 120A και στην Γερμανία η εκεί αντιπροσωπείες βάζουν στο Octavia rs 2000cc μπαταρία 72ah ενώ οι εδώ αντιπροσωπεία βάζει 44ah στο ίδιο ακριβώς αυτοκίνητο με το ίδιο ακριβώς ντιναμό.Εάν μιλάς για κάποιον άλλον τότε σύμφωνο διότι έχει μεγαλύτερο έργο.Εάν είσαι συνάδελφος πάντως χαραμίζεσαι.Έπρεπε να γίνεις φιλόσοφος .Να συμπληρώσω ότι η opel δεν δίνει 5χρονια στην μπαταρία αλλα 2.
Φιλικά.»Με alternator 120A,βάζεις ότι θέλεις!.
Τα εργοστάσια, αναλόγως που θα ‘παίξουν’ τα αυτοκίνητα τους, τα εξοπλίζουν ανάλογα. Έτσι βλέπεις ότι στα βόρια, βάζουν στα ίδια μοντέλα μεγαλύτερους συσσωρευτές. Σίγουρα της μπαταρίες δεν της βάζουν οι κατά τόπους αντιπροσωπίες, μα τα κεντρικά εργοστάσια κατά το μοντάρισμα.
Το γράφω διότι όλοι το γνωρίζουν, και δεν επέχει χροιά διαφήμισης!. Είμαι ‘συνάδελφος’. Antonis-team service από το 1958, μα ουσιαστικά από το 60. Εξ ου και η συσσώρευσης γνώσεων, που σίγουρα δεν άπτονται της φιλοσοφίας!.
Άλλωστε ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ Η ΜΕΓΑΛΟΦΥΪΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΠΑΡΑΛΙΑ ΓΥΜΝΙΣΤΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΘΥΜΑΤΑΙ ΦΑΤΣΕΣ…. Εγώ δεν νομίζω!!!!.....
Στο Astra μου του 02, ΓΡΑΠΤΩΣ έδιναν 5 χρόνια, και άντεξε 6,5!. Σήμερα δεν γνωρίζω, και δεν έχω λόγο να μάθω. Πιστεύω εσένα.
Φιλικά
Α.Δυστυχώς πλέον δεν δίνουν εγγυήσεις 5 ετών.Πάντως επειδή στην VW έχω συγγενή που δουλεύει οι μπαταρίες που βάζουν στα αυτοκίνητα είναι από το εργοστάσιο όπως λες αλλα είναι ύστερα από παραγγελια τις εδώ αντιπροσωπείας.Εάν δεις κατάλογο μπαταριών όπως και έχεις δει σίγουρα θα δεις τι προτείνει η κάθε κατασκευάστρια εταιρία για κάθε αυτοκίνητο.Αυτό συμβαίνει τα τελευταία 3 χρονια περίπου se όλο τον όμιλο vag.
-
Ο χρήστης spikou έγραψε:
Αν ήθελα την ίδια δε θα ρωτούσα εδώ...
Και εδώ υπάρχει η απορία μου!.
4+ χρόνια δεν σε φτάνουν σε μια μπαταριά, απλή και φτηνή?.
Και σίγουρα μια ίδια μα κλειστού τύπου, θα πρέπει να αντέξει περισσότερο.
Κατά συνέπια ο Ελευσίνιος φίλος μας, ορθά σου απήντησε.
Α -
-
120 € για τέτοια μπαταρία δε δίνω στη Subaru.
-
Ο χρήστης spikou έγραψε:
120 € για τέτοια μπαταρία δε δίνω στη Subaru.τι μοντελο ειναι;
Panasonic φορουσε; -
Ναι Panasonic είναι...
-
Χωρίς ίχνος αντιπαράθεσης, μιας και νομίζω 'στράβωσες' στην απάντηση μου πριν, νομίζω πως είναι μικρή η διαφορά για τη μπαταρία που θα βάλεις. Είτε δώσεις 80 ευρώ, είτε δώσεις 120, στα 4 χρόνια η διαφορά είναι 3-4 φραπέδες το χρόνο, aka 10 euros. Προτείνω την ίδια γιατί δεν σου δημιούργησε άλλο πρόβλημα και είναι και αξιόπιστη και σαν μάρκα. Η επιλογή δική σου.
-
Aνοιχτου τυπου 60αρα λογικα θα κοστιζει στα 60€ αν πας σε μπαταριομαγαζο.
τα τελευταια χρονια βαζω απο τις λεγομενες 'φτηνες' και απ'οσο θυμαμαι καμια δεν χαλασε σε λιγοτερο απο 4 χρονια.
αλλα οπως ειπε και ο φιλος παραπανω, η επιλογη ειναι δικη σου
το καινουριο Forester ειναι;
-
όχι είναι του 2007. έχει κανείς άποψη για MITSUBA (70 E), BANNER (90 E), WINNER (85 E) ?
-
Ο χρήστης spikou έγραψε:
όχι είναι του 2007. έχει κανείς άποψη για MITSUBA (70 E), BANNER (90 E), WINNER (85 E) ?Μήπως μιλάμε για το ίδιο κατάστημα:
Τον Φεβρουάριο του 2011 αγόρασα από εδώ: http://www.bataries-liatsos.gr/?page_id=4
μια μπαταρία Supreme , 50Α για την Lancia, με εγγύηση 1 έτους. Εδώ και λίγες μέρες φαινόταν το αυτοκίνητο να ζορίζεται και αφού ρώτησα και την γνώμη του ηλεκτρολόγου, μου είπε πως η μπαταρία είναι στα τελευταία της.
Σήμερα πήγα στο κατάστημα και του είπα τι έγινε και προς τιμήν του, αφού την έλεγξε μου έδωσε κατευθείαν μια καινούρια ίδια μπαταρία.
Η συγκεκριμένη μάρκα είναι Ινδονησιακής κατασκευής και το ίδιο εργοστάσιο βγάζει και μπαταρίες με την επωνυμία της MITSUBA. Γι' αυτό την είχα προτιμήσει, γιατί αν και φθηνή, από την στιγμή που την εμπιστευόταν η MITSUBA που έχει πολύ καλό όνομα, θεώρησα πως δεν θα ήταν και χάλια...
Τώρα, μένει ν' αποδειχτεί πιο... τυχερή η καινούρια, πάντως το κατάστημα ήταν σωστό απέναντί μου.Τα νεότερα, η δική μου Supreme, αποδείχτηκε πιο... σάπια από την προηγούμενη. Το αυτοκίνητο έχει μερικές μέρες που είναι ακίνητο, δεν λένε αυτοί που έχουν παρκάρει εμπρός και πίσω του να φύγουν να το βάλω μπροστά με το άλλο!
Προφανώς και από την στιγμή που δεν είχα διαρροή (το έλεγξε και ο ίδιος που μου άλλαξε την μπαταρία...), απλώς φαίνεται πως η συγκεκριμένη μάρκα είναι χάλι... Θα ξαναπάω από κει να δούμε τι θα κάνουμε. Καθόλου τυχαίο μάλλον το γεγονός πως πια δεν τις προτείνει και ο ίδιος, κάτι υπόλοιπα έχει στο μαγαζί...
Προωθεί τις Winner που είναι ελληνικές. Το πόσο καλές, δεν γνωρίζω, αλλά δεν βλέπω γιατί να είναι καλύτερες οι ασιάτικες που έρχονται από Κίνα ή Ινδονησία...
Και οι φτηνές Varta και Bosch κινέζικες είναι συνήθως... Κι αυτό βέβαια δεν είναι απαραίτητα κακό, οι κινέζοι στο θέμα μπαταρία είναι στην κορυφή πια. -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Προωθεί τις Winner που είναι ελληνικές. Το πόσο καλές, δεν γνωρίζω, αλλά δεν βλέπω γιατί να είναι καλύτερες οι ασιάτικες που έρχονται από Κίνα ή Ινδονησία...
Και οι φτηνές Varta και Bosch κινέζικες είναι συνήθως... Κι αυτό βέβαια δεν είναι απαραίτητα κακό, οι κινέζοι στο θέμα μπαταρία είναι στην κορυφή πια.Μαζί σου. Είχε βάλει ο πατέρας μου στο Corolla μια μπαταρία Ηνίοχος (ελληνική όπως λέει το όνομα της) και τον κορόιδευα τι μπαταρία είναι αυτή , πεταμένα λεφτα κλπ κλπ. Να μην το πολυλογώ 7 χρόνια γεμάτα και τον άφησε χωρίς προειδοποίηση το καλοκαίρι.
-
Στο sx4 μου φοραει VARTA made in franch και επειδη τωρα τελευταια,με τα κρυα, δυσκολευεται να εκκινησει και εκτος αυτου η ενδειξη της στο ματακι που εχει δειχνει μισογεματη, να τη φορτισω η να παω για αλλαγη;
-
Δεν είμαι οπαδός της φόρτισης σε ένα αυτοκίνητο που κινείται κανονικά.
Δεν ξέρω αν οι απλοί φορτιστές γενικά είναι καλό πράμα για τις μπαταρίες. Δεν τις φορτίζουν με το σωστό ρεύμα και δεν τις συντηρούν σωστά.
Δεν είμαι καθόλου σίγουρος και για τους ηλιακούς φορτιστές.... ίσως να ήταν τυχαίο αλλά μια μπαταρία μου πέθανε λίγο καιρό μετά τη σύνδεση ηλιακού φορτιστή.
Θα ήθελα να φορτίσω με καλό φορτιστή μόνο μια μπαταρία που έμεινε από πχ ξεχασμένα φώτα για να φορτιστεί σωστά. Αλλά πάλι δεν το έχω κάνει γιατί δεν ξέρω αν αξίζει ο κόπος. Θα τύχει να μείνεις 1-3 φορές στη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Βάζεις μπρος με άλλο αυτοκίνητο κάνεις μια μεγάλη βόλτα και είναι εντάξει χωρίς να πρέπει να τρέχεις σε ηλεκτρολόγο και να χάνεις τη μέρα σου.
Η διάρκεια ζωής είναι μεγάλη κουβέντα. Γενικά και οι μπαταρίες βελτιώνονται και τα συστήματα φόρτισης οπότε κρατάνε όλο και περισσότερο. Ας μην συγκρίνουμε με 20-30 χρόνια πριν. Αλλά αυτό που ισχύει πάντα είναι ότι μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να συμβεί το κακό και να βραχυκυκλώσει εσωτερικά...
Μπαταρία αυτοκινήτου...