-
Ο χρήστης 993cc έγραψε:
Σχετικό με αυτά που λέτε... Μετά από 2 μήνες αποσύνδεσης η μπαταρία λειτουργεί κανονικά (τη δοκίμασα σε άλλο αυτοκίνητο) αλλά το αυτοκίνητο ΔΕΝ παίρνει ρεύμα....Την συνδεεις σωστα;Δεν μπορει να μην δινει καθολου ρευμα και ας εχεις καψει καποια ασφαλεια.Εκτος αν εχει καποια πανω σε εναν απο τους δυο πολους.
-
Σωστοί και οι δύο Είχε καεί μια 60άρα από τις 3 που είναι πάνω στον θετικό. Όλα καλά
-
Μετά από 7χρόνια (παρά ένας μήνας) παρέδωσε πνεύμα η μπαταρία του VTi. Φταίει και το ότι έμεινε με ανοιχτό το φωτάκι της πλαφονιέρας 2 φορές τον τελευταίο μηνα... Και δεν της είχα κάνει ποτέ καμία συντήρηση-επαναφόρτιση.
Τώρα και ενώ είχε κάνει διαδρομές χτες δείχνει 10.5V και δεν μπόρεσε να το βάλει μπρος. Μπορώ να την εκκινήσω με μηχάνημα αλλά μάλλον δεν θα πετύχω και πολλά.
Η τωρινή είναι μια αυθεντική της Honda κλειστού τύπου και αυτά που γράφει πάνω είναι τα εξής:
12V - 45Ah
CCA (-18 οC)
BCI 450 - DIN210Τα έχει με αυτή τη διάταξη γραμμένα για να με μπερδεύει... Μάλλον το 450 πάει στο CCA αφού BCI δεν βρίσκω παρόμοιο στους καταλόγους.
Από το manual του αυτοκινήτου βρίσκω σε έναν αλγόριθμο για έλεγχο έλεγχο της μίζας προδιαγραφές έως 400Α - 8V και ότι το altenator αποδίδει 13,9-15,1V με στόχο να κρατά την τάση στη μπαταρία όταν λειτουργεί ο κινητήρας στα 13,5V (70-80A).
Δεν έχω κάποια απαίτηση για ηχοσύστημα και άλλες ενεργοβόρες συσκευές. Έναν απλό συναγερμό έχω και κινούμαι Αθήνα κυρίως. Από ότι έχω ψάξει λίγο οι περισσότερες εταιρίες μπαταριών δίνουν CCA 430-450 και Ah από 45 και πάνω κλειστού τύπου.
Σε αυτό το άρθρο φαίνεται να μπορείς να κατέβεις και πιο χαμηλά χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα.
Ισχύει και αν ναι, πόσο θα θεωρούσατε ασφαλές να χαμηλώσει το CCA για χρήση στο συγκεκριμένο κλίμα και πόσο οι Ah για διαστήματα που θα μένει ακίνητο max 7-10 ημέρες (σε διακοπές);
-
Πειτε μου καποια καλη μαρκα(και σειρα) μπαταριας να προτιμησω στα 65Ah..Η εργοστασιακη στο hyundai μου ειναι μαρκας ROCKET hyundai, ειναι 7 χρονων και ακομη κραταει αλλα λεω να την αλλαξω προληπτικα τωρα που ερχεται χειμωνας. Φυσικα η αντιπροσωπεια δεν κανει το λαθος θα φερει την εργοστασιακη του μπαταρια...
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Πειτε μου καποια καλη μαρκα(και σειρα) μπαταριας να προτιμησω στα 65Ah..Η εργοστασιακη στο hyundai μου ειναι μαρκας ROCKET hyundai, ειναι 7 χρονων και ακομη κραταει αλλα λεω να την αλλαξω προληπτικα τωρα που ερχεται χειμωνας. Φυσικα η αντιπροσωπεια δεν κανει το λαθος θα φερει την εργοστασιακη του μπαταρια...Φοραω τωρα σε κορσα Α στα αμπερωρια που γραφεις AURORA (κορεατικια) και την εχω απο 12/2006 χωρις κανενα προβλημα.
-
εχω αγορασει μια odyssey 680p
6,8 κιλα
17 ahκαι 680 cranking amps
δεν την εχω βαλει ακομα...εχει κανεις κατι αντιστοιχο για να μας πει εντυπωσεις ?
-
Τώρα που την αγόρασες τι να σου πούμε;
Εκτός του ότι είναι ακριβές, δεν έχω πεισθεί πως κάνουν αυτά που υπόσχονται.
Μια 55άρα που έχω, άλλη μάρκα όμως, δεν με έχει εντυπωσιάσει με την αποδοσή της.
Αντιθέτως, με εντυπωσίασαν τα 200+ ευρά της τιμής τηςΠοτέ ξανά λεφτά για μπαταρία.
-
Ο χρήστης BASSstarlet έγραψε:
....
Ποτέ ξανά λεφτά για μπαταρία.+1
H τιμή οποιασδήποτε μπαταρίας, δεν είναι σκόπιμο να ξεπερνάει το αποτέλεσμα της πράξης :
Αh x 1,2 € = ψψψ € (Πχ: 55Ah x 1,2€ = 66€ , άντε τα 70 max ) !!!
Eντυπωσιάζομαι βέβαια όταν ακούω ότι κάποιες κρατάνε πάνω απο 5 χρόνια ...
Καμιά απο αυτές που εννοώ (6 τεμάχια σε 4 διαφορετικά αυτοκίνητα 5-15 ετών) δεν τα ξεπέρασε, αλλά ούτε κράτησε λιγότερο απο 4 χρόνια, με νορμάλ χρήση-συντήρηση .
Αντίθετα, καμιά εργοστασιακή δεν ξεπέρασε τα 4 χρόνια ζωής !!! -
Eγώ δεν έχω βγάλει ποτέ 4 ή 5 χρόνια με μπαταρία ότι αυτοκίνητο και να είχα, απλό ή πολύπλοκο με όλα ηλεκτρικά. Συνήθως βγάζω από 6-8 χρόνια, με προσωπικό ρεκόρ 9 παρά δύο μήνες σε ένα Τσέρι Βολιώτικο, το πιο αξιόπιστο αυτοκίνητο που έχει περάσει ποτέ από τα χέρια μου.
-
κι εγω στο αλμερα ακομα την εργοστασιακη εχω απο 04/2006,και χαιρει ακρας υγειας ακομα.
-
Ο χρήστης maranx έγραψε:
Μετά από 7χρόνια (παρά ένας μήνας) παρέδωσε πνεύμα η μπαταρία του VTi. Φταίει και το ότι έμεινε με ανοιχτό το φωτάκι της πλαφονιέρας 2 φορές τον τελευταίο μηνα... Και δεν της είχα κάνει ποτέ καμία συντήρηση-επαναφόρτιση.Τώρα και ενώ είχε κάνει διαδρομές χτες δείχνει 10.5V και δεν μπόρεσε να το βάλει μπρος. Μπορώ να την εκκινήσω με μηχάνημα αλλά μάλλον δεν θα πετύχω και πολλά.
Η τωρινή είναι μια αυθεντική της Honda κλειστού τύπου και αυτά που γράφει πάνω είναι τα εξής:
12V - 45Ah
CCA (-18 οC)
BCI 450 - DIN210Τα έχει με αυτή τη διάταξη γραμμένα για να με μπερδεύει... Μάλλον το 450 πάει στο CCA αφού BCI δεν βρίσκω παρόμοιο στους καταλόγους.
Από το manual του αυτοκινήτου βρίσκω σε έναν αλγόριθμο για έλεγχο έλεγχο της μίζας προδιαγραφές έως 400Α - 8V και ότι το altenator αποδίδει 13,9-15,1V με στόχο να κρατά την τάση στη μπαταρία όταν λειτουργεί ο κινητήρας στα 13,5V (70-80A).
Δεν έχω κάποια απαίτηση για ηχοσύστημα και άλλες ενεργοβόρες συσκευές. Έναν απλό συναγερμό έχω και κινούμαι Αθήνα κυρίως. Από ότι έχω ψάξει λίγο οι περισσότερες εταιρίες μπαταριών δίνουν CCA 430-450 και Ah από 45 και πάνω κλειστού τύπου.
Σε αυτό το άρθρο φαίνεται να μπορείς να κατέβεις και πιο χαμηλά χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα.
Ισχύει και αν ναι, πόσο θα θεωρούσατε ασφαλές να χαμηλώσει το CCA για χρήση στο συγκεκριμένο κλίμα και πόσο οι Ah για διαστήματα που θα μένει ακίνητο max 7-10 ημέρες (σε διακοπές);
Κανείς από τους ειδικούς να πει μια άποψη;
-
Πιο αναλυτικά τα χαρακτηριστικά της υπάρχουσας:
-
Ο χρήστης maranx έγραψε:
Πιο αναλυτικά τα χαρακτηριστικά της υπάρχουσας:Αυτα ολα τα CCA ειναι η δοκιμη σε αμπερ εκκινησης στους -18 βαθμους αλλα σε διαφορετικα προτυπα.Αυτο με το ΕΝ ειναι το ευρωπαικο αυτο με το Β ειναι το βρετανικο αυτο με το Ι ειναι το διεθνες και αυτο με το ΝΤΙΝ ειναι το γερμανικο.Τα αμπερωρια πχ 55 μας δειχνουν την ποσοτητα του ρευματος που χωρα μια μπαταρια.Δηλαδη αν συνδεσουμε μια λαμπα που ''τραβαει'' 1 αμπερ θα αναβει για 55 ωρες.Ο αλλος αριθμος που λεει μονο αμπερ πχ 450 μας δειχνει την δυναμη της μπαταριας (αμπερ εκκινησης).Δηλαδη την ισχυ του ρευματος που μπορει να δωσει η μπαταρια οταν πχ παταμε μιζα το πρωι.Για να κανουμε συγκριση ομως αναμεσα σε δυο μπαταριες πρεπει να τις συγκρινουμε βαση του ιδιου προτυπου δοκιμης πχ κατα ντιν.Δεν ειμαι ηλεκτρολογος δεκτη καθε διορθωση.
-
Αυτά τα έχω καταλάβει ήδη. Πριν βρω το πινακάκι δεν ήμουν απλώς σίγουρος για τις τιμές που έγραφε στο καπάκι η μπαταρία πως αντιστοιχούν με αυτές που διαφημίζονται 'εμπορικά'. Μετά κατάλαβα ότι αναφέρονται σε διαφορετικά στάνταρ/οργανισμούς.
Η ερώτηση που έκανα και πριν, μέχρι ποιό βαθμό θα ήταν ασφαλές ένα downgrade (βλ αναφορά εδώ που ξαναβαλα). Πχ 40Ah 330CCA, 35Ah 300CCA κλπ
-
Δεν μπορω να σκεφτω για ποιον λογο να βαλεις με πιο λιγα αμπερωρια μπαταρια.Αντιθετα μπορω να σκεφτω πολλους λογους για να βαλει καποιος μεγαλυτερη σε αμπερωρια μπαταρια.Εκτος και αν την θες για αγωνιστικη χρηση.Χαμηλο βαρος και ρευμα ισα ισα για να βαλεις μπροστα.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Πειτε μου καποια καλη μαρκα(και σειρα) μπαταριας να προτιμησω στα 65Ah..Η εργοστασιακη στο hyundai μου ειναι μαρκας ROCKET hyundai, ειναι 7 χρονων και ακομη κραταει αλλα λεω να την αλλαξω προληπτικα τωρα που ερχεται χειμωνας. Φυσικα η αντιπροσωπεια δεν κανει το λαθος θα φερει την εργοστασιακη του μπαταρια...Μάρκα : BANNER
Το Hyundai , ποιό μοντέλο είναι ? -
Ο χρήστης driver01 έγραψε:
Πειτε μου καποια καλη μαρκα(και σειρα) μπαταριας να προτιμησω στα 65Ah..Η εργοστασιακη στο hyundai μου ειναι μαρκας ROCKET hyundai, ειναι 7 χρονων και ακομη κραταει αλλα λεω να την αλλαξω προληπτικα τωρα που ερχεται χειμωνας. Φυσικα η αντιπροσωπεια δεν κανει το λαθος θα φερει την εργοστασιακη του μπαταρια...
Μάρκα : BANNER
Το Hyundai , ποιό μοντέλο είναι ?To tucson 2.0 βενζινη
-
Ο χρήστης ___ έγραψε:
Απο Πεμπτη στα LIDL φορτιστης μπαταριων αυτοκινητου. Αξιζει το 20αρικο??http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=2350547#p2350547
Προχώρα!! Η τιμή είναι ΤΣΑΜΠΑ
(εγώ πρόλαβα κ πήρα άλλων με 37 ευρώ δυστυχώς ) -
H εργοστασιακη ειναι 60Ah στα 550CCA. Το αμαξι ειναι 6 χρονων. Ολοι μου προτεινουν 65-70Ah και καποιοι 95Ah!! Μου λενε οσο πιο μεγαλη τοσο καλυτερα γιατι παλιωνει το αμαξι. Τι να βαλω? Να μην προτιμισω ξανα μπαταρια με τα ιδια χαρακτηριστικα της μαμα?
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Ολοι μου προτεινουν 65-70Ah..........., αρκεί μόνο να χωράει !
Μπαταρία αυτοκινήτου...