-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Τελικά από την κουβέντα εδώ κατάλαβα πολλά πράγματα, εκτώς του ότι την πλήρωσα χρυσή, και ευχαριστώ Άπαντες για αυτό.
Πάντως σήμερα πήγα πήρα και της έβαλα απεσταγμένο νεράκι και εκ πρώτις φάνηκε ότι δεν την πείραξε καθόλου. Πήρε αμέσως μπροστά η μηχανή. Βέβαια την είχα φορτίσει προχθές το βράδυ. Την πήγα και μία μικρή βόλτα γύρω στα 10 km.Θα δείξει αν γλύτωσα την πενηντάρα μετά από μια εβδομάδα.
@antonis-team Αν όλα πανε καλά θα σου φέρω μια κόρνα για το μηχανάκι, ξέρεις αυτή με τη φούσκα
Αν σου πετάει τα υγρά έξω είναι άλλη μία ένδειξη οτι έχει πρόβλημα ο ανορθωτής.
Δεν είχε εμφανίσει ούτε υγρά ούτε οξείδωση η μπαταρία, και γι αυτό και νόμιζα ότι ήταν gel.
-
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Έχω φτιάξει ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα που είδα από κάποια ιστοσελίδα με το όνομα 'desulphator'. Για την ακρίβεια έκανα μια παραλλαγή του. Αυτό φορτίζει με παλμούς τάσης 24V με μέση τιμή ρεύματος 800ma. Ο κατασκευαστής λέει ότι η μπαταρία σε standart φόρτιση χρειάζεται 900ma για 5 έως 10 ώρες, άρα πρέπει να είναι ΟΚ απο θέμα ρεύματος. Το θέμα είναι ότι όταν φορτίζει την ακούω να κάνει ένα μικρό αλλά συνεχές βράσιμο αν και δεν ζεσταίνεται ιδιαίτερα. Αυτό να το θεωρήσω καλό ή κακό ;
Το κάνει με το που τη συνδέεις στο φορτιστή ή μετά από λίγη ώρα?
Ο φορτιστής σταθερού ρεύματος (ρυθμίζεται από 50 ως 300 mA) που έχω για μικρές επαναφορτιζόμενες με το που τον συνδέεις κάνει έναν ήχο σαν εντομοαπωθητικό.Το 'τσιστσιρισμα' προέρχεται από τη μπαταρία και ξεκινάει περίπου μετά από ένα λεπτό.
Ο ήχος που αναφέρεις είναι από τον φορτιστή σου. Ο δικός μου δεν είναι σταθερού ρεύματος. Δίνει ρεύμα μέχρι 3Α αλλά κατά ριπάς, όπως λέμε και στο στρατό. 1000 παλμούς το δευτερόλεπτο. Για αυτό και με το που ξεκινάει ακούγεται ένα συνεχές και ελαφρύ τσίριγμα-τρίξιμο. -
Ο χρήστης antonis-team έγραψε:
. βρήκα φούσκα ……. Ελπίζω να με λυπηθεί (1.80, εγώ 1,76/66χ),και να σκεφτεί ότι το κάνω για οικογενειακή οικονομία!!!... .
ΑΝΤΩΝΗΣ.Αντώνη σε ευχαριστώ, είδες οι γυναίκες πάντα έχουν χρήσιμα εργαλεία για εμας ....
-
Μια μπαταρία που τα υγρά της είναι ΟΚ και ο φορτιστής την βγάζει πλήρως φορτισμένη, αλλά αυτή δεν μπορεί καν να γυρίσει τον κινητήρα είναι για πέταμα ?
Τα διαγνωστικά που χρησιμοποίησα είναι τελείως ερασιτεχνικά. Ένα πουάρ- γραδόμετρο από το ebay και ένας φορτιστής από το lidl.
Η μπαταρία δοκιμάστηκε σε δύο αυτοκίνητα άρα δεν φταίει κάτι από το αυτοκίνητο. -
Μπορεί να είναι φορτισμένη αλλά η χωρητικότητά της μπορεί να είναι ελάχιστη. Θέλεις άλλο κόλπο για να το εκτιμήσεις αυτό (που τραβάει πολλά αμπέρ). Αν ανάβει φώτα και λειτουργεί κόρνα δοκίμασες; Αν ούτε αυτά μάλλον βραχυκύκλωσε και πάει για πέταμα. Αλλιώς μπορείς ίσως να δοκιμάσεις με καλό αποφορτιστή-φορτιστή.
-
Κόρνα δεν πάτησα αλλά άναβε το καντράν και η μπλαφονιέρα ( όχι έντονα ).
Ο αποφορτιστής - φορτιστής τι είναι ?
Ρωτάω από περιέργεια γιατί δεν αξίζει ο κόπος για μία μπαταρία 3 ετών. -
Πρόκειται για καλό φορτιστή που έχει κατάλληλο εγκέφαλο και προγράμματα ώστε να αποφορτίσει και να φορτίσει ΣΩΣΤΑ μια μπαταρία. Πλέον τα ηλεκτρονικά είναι φτηνό πράμα και μπορεί ακόμα και φορτιστής ερασιτεχνικός να κάνει καλή δουλειά. Βέβαια οι περισσότεροι επαγγελματίες ακόμα κι αν έχουν το καλό μηχάνημα θα χρησιμοποιήσουν το απλό γρήγορο πρόγραμμα και θα προσπαθήσουν με πρώτη ευκαιρία να σου πουλήσουν μπαταρία.
-
Χθες πήγα να πάρω το αμάξι μου ηλικίας 3,5 ετών Hyundai i30 και μόλις πατάω το κλειδί του συναγερμού όλα νεκρά. Αφού διαπίστωσα ότι είχα ξεχάσει τα αλάρμ αναμένα για 3-4 ώρες και βρέθηκε για καλή μου τύχη ένας χριστιανός να μου δώσει ρεύμα έβαλα μπροστά και έφυγα. Υπόψιν πριν το παρκάρω το αμάξι είχε κάνει 100κλμ εθνική και μετά το περιστατικό άλλα 100 κλμ εθνική. Δικαιολογείται με 3-4 ώρες αλάρμ να με αφήσει? Η μπαταρία είναι για πέταμα? Θα φορτίστηκε ξανά?
-
Καλημερα και καλως σας βρηκα,
εχω ενα Subaru Impreza WRX MY05 και μετα απο 3χρονη ταλαιπωρεια με φορτιστες, αλλαγες μπαταριων κτλ κτλ, κατεληξα οτι μαλλον κατι εχει να κανει με τον συναγερμο (τοποθετημενος απο τη Subaru Hellas) τον οποιο και ξηλωσα (το αυτοκινητο δεν εχει τιποτα απο ηχητικα συστηματα η αλλα ενεργοβορα τετοια πραγματα.Επισης ειχε μετρηθει 4 φορες απο διαφορετικους ηλεκτρολογους και δεν εβρισκαν καποια διαροη).
Τοτε δεν το κινουσα συχνα, συνηθως μονο το Σ/Κ, με αποτελεσμα στις 5-6 μερες ακινησιας και μετα να μην μπορω να το βαλω μπροστα, οποτε και αναγκαζομουν να φορτισω τη μπαταρια του με φορτιστη.Tον τελευταιο καιρο κινειται καθημερινα κι εχω και μια ολοκαινουρια μπαταρια Magneti-Marelli 62aH οποτε δεν ειμαι σιγουρος οτι εχω λυσει το προβλημα. Το ματακι της μπαταριας παντως (αν και ξερω οτι δεν ειναι αξιοπιστο) ειναι παντα στο πρασινο.
Εχω 2 αποριες:
- Πλεον εχω αγορασει τον φορτιστη που φαινεται εδω:
http://www.blackanddecker.gr/automotive/productdetails/catno/BDSBC10A/
Τον χρησιμοποιει καποιος απο εδω και μπορει να μου πει την αποψη του ? Εχω φοβηθει τοσο καιρο με ολα αυτα και προτιμω π.χ. να βγαλω εξω το αυτοκινητο για 2 ωρες βολτα και οσο φορτισει η μπαταρια με το δυναμο του παρα να το ξαναβαλω με το φορτιστη στο ρευμα.
- Οι ηλεκτρομαγνητικες κλειδαριες, 'τρωνε' μπαταρια οταν ειναι κλειδωμενο το αυτοκινητο ? Θελω να πω, μιας και φυλασσεται σε γκαραζ, μηπως ειναι καλυτερα αν χρειαστει να μεινει 5-6 μερες ακινητο, να μεινει και ξεκλειδωτο ?
Ευχαριστω για οποια βοηθεια!
- Πλεον εχω αγορασει τον φορτιστη που φαινεται εδω:
-
Οι κλειδαριες δεν τρωνε μπαταρια.Ο συναγερμος ομως τρωει ,ειδικα αυτος που δεν εχει συνδεθει καλα.Σε 5-6 μερες ακινησιας δεν ειναι καθολου φυσιολογικο να αδειαζει η μπαταρια.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Οι κλειδαριες δεν τρωνε μπαταρια.Ο συναγερμος ομως τρωει ,ειδικα αυτος που δεν εχει συνδεθει καλα.Σε 5-6 μερες ακινησιας δεν ειναι καθολου φυσιολογικο να αδειαζει η μπαταρια.Χμμ...τι να πω, τωρα δεν υπαρχει συναγερμος και, οπως ειπα, διαρροη δε φαινεται να εχει. Τουλαχιστον να βεβαιωθω οτι ο συγκεκριμενος φορτιστης ειναι καλος και δεν 'βοηθαει' στη φθορα της μπαταριας...
Σ'ευχαριστω!
-
Χρησιμοποιω τον BDV1085 επισης της BLACK AND DECKER χωρις κανενα προβλημα,oπως και ο δικος σου ειναι αρκετα εξυπνοι φορτιστες με πολλες λειτουργιες και ελεγχους και σιγουρα δεν προκαλουν φθορα στην μπαταρια,μπορεις να τον χρησιμοποιεις αφοβα, αφου βεβαια υπαρχει λογος,αν δεν σου ξεφορτισει η μπαταρια δεν υπαρχει λογος να την φορτισεις.
-
Παλιότερα, σε Subaru πάλι, είχε παρουσιαστεί ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.
Αποδείχθηκε πως ο συναγερμός ενεργοποιούσε τον εξαερισμό, και άλλα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου, το βράδυ, με αποτέλεσμα να 'τρώει' την μπαταρία. -
Ο χρήστης SU-30 έγραψε:
Χρησιμοποιω τον BDV1085 επισης της BLACK AND DECKER χωρις κανενα προβλημα,oπως και ο δικος σου ειναι αρκετα εξυπνοι φορτιστες με πολλες λειτουργιες και ελεγχους και σιγουρα δεν προκαλουν φθορα στην μπαταρια,μπορεις να τον χρησιμοποιεις αφοβα, αφου βεβαια υπαρχει λογος,αν δεν σου ξεφορτισει η μπαταρια δεν υπαρχει λογος να την φορτισεις.Πραγματι αυτο κανω, η τουλαχιστον εκανα: προτιμω δηλαδη να φορτιζεται η μπαταρια με τη χρηση του αυτοκινητου κι οχι 'τεχνητα' με φορτιστη ρευματος, εκτος αν ξεφορτισει.
@kouk: Περιεργο...Παντως, και ενα STi ΜΥ09 φιλου μου, επασχε απο το ιδιο ακριβως προβλημα με το δικο μου και το κοινο του σημειο ηταν ο ιδιος συναγερμος (Enforcer)...
-
Ο χρήστης kouk έγραψε:
Παλιότερα, σε Subaru πάλι, είχε παρουσιαστεί ακριβώς το ίδιο πρόβλημα.
Αποδείχθηκε πως ο συναγερμός ενεργοποιούσε τον εξαερισμό, και άλλα ηλεκτρικά του αυτοκινήτου, το βράδυ, με αποτέλεσμα να 'τρώει' την μπαταρία.
Αυτό συμβαίνει, εάν προσθέσουμε κάποια συσκευή, ράδιο όργανα αντικλεπτικό κλπ, και δεν πρόσεξε ο εγκαταστάτης….
Στα καλά καθούμενα, σε μάμα εγκατάσταση, φταίει άλλο.
ΑΝΤΩΝΗΣ -
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Οι κλειδαριες δεν τρωνε μπαταρια.Ο συναγερμος ομως τρωει ,ειδικα αυτος που δεν εχει συνδεθει καλα.Σε 5-6 μερες ακινησιας δεν ειναι καθολου φυσιολογικο να αδειαζει η μπαταρια.
Ασφαλώς, ούτε και σε έναν μήνα…..
Α. -
Ο χρήστης ovabus έγραψε:
Χμμ...τι να πω, τωρα δεν υπαρχει συναγερμος και, οπως ειπα, διαρροη δε φαινεται να εχει. Τουλαχιστον να βεβαιωθω οτι ο συγκεκριμενος φορτιστης ειναι καλος και δεν 'βοηθαει' στη φθορα της μπαταριας...
Σ'ευχαριστω!
Για να βρεις σίγουρα μια διαρροή, συνδέεις επάνω στην μπαταρία ένα λαμπάκι 5watt, στην βάση του πόλου και στον ακροδέκτη με καλώδια. Μετά ξεσυνδέεις τον πόλο, (για να μην χάσεις της μνήμες). Εάν το λαμπάκι ανάβει δυνατά, βγάζουμε μια – μια της ασφάλειες για να δούμε πότε θα σβήσει. Τότε που θα σβήσει, ελέγχουμε ποιες καταναλώσεις υποστηρίζει η ασφάλεια.
…. και τα ξαναλέμε. Να βάλεις τον πώλο του- ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Μην ξεχάσεις να συνδέσεις τον συναγερμό, για να τον τσεκάρουμε!. Πρόσεξε εάν έχει άλλη ασφάλεια, εκτός ασφαλειοθήκης.
ΑΝΤΩΝΗΣ. -
Το συναγερμο τον εχω ξηλωσει, οπως ειπα, οποτε δεν μπορω να δω κατι με αυτον. Το μονο 'extra' που εχει το αυτοκινητο ειναι ενα ηλεκτρονικο οργανακι που δειχνει την πιεση της τουρμπινας (και το οποιο 'κλεινει' με το σβησιμο του κινητηρα) και ειχα υποψιαστει οτι ισως κατι τρεχει με αυτο. Αλλα μετα βεβαια, θυμηθηκα οτι τα προβληματα με τη μπαταρια τα ειχα πριν την εγκατασταση του, οποτε...
Με ηρεμει λιγο το γεγονος οτι το ιδιο θεμα ειχε ενας φιλος με τον ιδιο συναγερμο, οπως ανεφερα πιο πανω. Κι αυτος σε 5-6 μερες ακινησιας και δεν μπορουσε να το βαλει μπροστα. Η ο συγκεκριμενος συναγερμος (Enforcer) κατι δεν κανει σωστα, η αυτοι που τον εγκαθιστουν στη Subaru Hellas.
Οσο για τη μεθοδο για τη διαρροη, αν ηταν 'συνεχομενη' κι οχι κατι οπως ανεφερε ο φιλος kouk, 5 φορες που εχει ελεγθει απο ηλεκτρολογους δεν θα φαινοταν ?
Τεσπα, τωρα φαινεται να δουλευει σωστα αλλα το αμαξι κινειται καθε μερα. Επισης, σε μια φορα που εμεινε 3 μερες σε ακινησια, το 'ματακι' της μπαταρια παρεμεινε στο πρασινο, κατι που πριν ξηλωσω το συναγερμο δεν υπηρχε καμμια περιπτωση να συμβει.
-
Οχι δεν θα φαινόταν. Επειδή, τουλάχιστον στην περίπτωση που αναφέρω εγώ, δεν πρόκειται για διαρροή αλλά για κανονική λειτουργία του συναγερμού! Που όμως έτρωγε την μπαταρία!
Μπαταρία αυτοκινήτου...