-
Θα τον αγοράσω οπωσδήποτε, γιατί ο μεγάλος τις υπερφορτίζει ακόμα και στο low, και δεν είναι να τον ξεχνάω για ώρες..
-
Αν έχεις ένα αυτοκίνητο που το χρησιμοποιείς σχετικά συχνά, δηλαδή τουλάχιστον 2-3 φορές ή για τουλάχιστον 2-3 ώρες την εβδομάδα χρειάζεται φορτιστή; Πότε και γιατί;
Ο συγκεκριμένος φορτιστής τι χειριστήρια έχει και πόσα αμπέρ βγάζει; Μήπως μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν τροφοδοτικό 12-13,8-14,4V;
-
Φορτιστή δε χρειάζεσαι με τέτοια χρήση παρά μόνο αν η μπαταρία είναι στα τελευταία της και σε αφήσει απροειδοποίητα. Τότε όμως το ευκολότερο είναι να την αλλάξεις καθώς τα έχει φάει τα ψωμιά της και η φόρτιση δεν την σώζει μακροπρόθεσμα.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Αν έχεις ένα αυτοκίνητο που το χρησιμοποιείς σχετικά συχνά, δηλαδή τουλάχιστον 2-3 φορές ή για τουλάχιστον 2-3 ώρες την εβδομάδα χρειάζεται φορτιστή; Πότε και γιατί;Ο συγκεκριμένος φορτιστής τι χειριστήρια έχει και πόσα αμπέρ βγάζει; Μήπως μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν τροφοδοτικό 12-13,8-14,4V;
Δεν νομίζω ότι μπορείς να τον χρησιμοποιήσεις σαν τροφοδοτικό. Αναγνωρίζει μόνος του την τάση της μπαταρίας και την κατάσταση της και διαμορφώνει το πρόγραμμα...
Είχα βάλει μία τελείως άδεια μπαταρία, στην αρχή πήγε στα 6 βολτ...,μετά σε μπαταρία μοτό και μετά στην επιλογή για μπαταρία αυτοκινήτου...Εχει λαμπακια για το κάθε πρόγραμμα
Όταν φτάσει στο τέλος, τότε μπαίνει στο πρόγραμμα συντήρησης και δεν κάνει υπερφόρτιση...απο περιέργεια τον είχα τσεκάρει με πολύμετρο και είναι άψογος...τώρα, πόσο θα κρατήσει δεν ξέρω...εγώ τον έχω κανένα 8μηνο και έχω κάνει 2 φορτίσεις. -
Γείωση/αρνητικός 'πόλος' είναι όλο το σασί. ΓΙα το λόγο αυτό, όταν εργάζεσαι στο χώρο το κινητήρα βγάζεις τον αρνητικό. Έτσι, σε περίπτωση που κάποιο μεταλλικό εργαλείο ακουμπήσει το θετικό πόλο και ταυτόχρονα τον κινητήρα/σασί αποφεύγεται το βραχυκύκλωμα. Κάτι που δε συμβαίνει αν αποσυνδέσεις τον θετικό.
-
Η μπαταρία μου τελικά αλλάχθηκε το πρωί σε ένα μαγαζί με μπαταρίες με μια Spirit 45Ah/330A. Low budget αυτή είναι. Τώρα πόσο θα κρατήσει αυτή θα δούμε.
Το σίγουρο είναι ένα: Η Bosch S5 52Ah κράτησε οριακά 2 χρόνια στο συγκεκριμένο αμάξι. Την είχα πληρώσει 85 ευρώ τότε + 25 εργασία (αν είναι δυνατόν...) στο συνεργείο μου. Η Spirit 45Ah/330A στόιχησε 45 ευρώ όλα μαζί στο μαγαζί που έχει μπαταρίες χοντρική. Αν κρατήσει 2 χρόνια κερδίσαμε .
Α επίσης ήθελε να μου βάλει μια weber ανοιχτού τύπου, στα ίδια λεφτά, που τις θεωρεί καλές αυτός. Έχετε γνώμη? Το αμάξι είχε όντως ανοιχτού τύπου σαν πρώτη μπαταρία. Τελικά δεν την βάλαμε γιατί ήταν ψιλή και δεν χώραγε...
-
Ο χρήστης gthe έγραψε:
Η μπαταρία μου τελικά αλλάχθηκε ..... Αν κρατήσει 2 χρόνια κερδίσαμε :). ....Aν το αυτοκίνητο κινείται 3-4 ημέρες την εβδομάδα, θα κρατήσει σίγουρα παραπάνω, (έχω βγάλει 5+ χρόνια με φτηνή no-name), αλλιώς.....
-
Αλλιώς θα χαλάσει όπως χάλασε και η πανάκριβη Bosch από την ακινησία . Δεν ήταν δηλαδή ότι το κόστος χ2 την έσωσε την μπαταρία στην δική μου περίπτωση ...
-
25 ευρά για τοποθέτηση... 85 για 45άρα
Όσον αφορά την Weber, μάλλον προσπάθησε να την ξεφορτωθεί.
Αν είναι δυνατόν να ασχολούμαστε με τα υγρά της μπαταρίας.. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Kων/νε εσύ δεν έψαχνες φορτιστή μπαταρίας?
Από 20 Ιανουαρίου στα lidl με 20 ευρώ
http://www.lidl.gr/cps/rde/xchg/lidl_gr ... x_9138.htm
Nαι, θενξ!!!
Xθες φόρτισα την μπαταρία της γηραιάς κυρίας μου, σπαθί ο φορτιστής.
-
Όμορφα
Τον αγόρασα.
-
Στο βιβλιαράκι του γράφει αν φορτίζει τη μπαταρία με πρόγραμμα ή έχει σταθερή τάση;
-
Έχει πρόγραμμα Λεωνίδα.
Έχει επιλογή 6 ή 12v και πρόγραμμα συντήρησης παλιάς - ξεφορτισμένης μπαταρίας. Δεν είμαι σπίτι για να το δω αλλά έτσι θυμάμαι
Με ψάξιμο στο google βρήκα αυτό
Electronically controlled, fully automatic charging with LED indicator
Charging cable with insulated clips
Choose from continuous charging function or trickle charging with thermal overload and reverse polarity protection
Recovery mode helps to prevent sulphation
Suitable for most 6V and 12V car or motorcycle batteries with a 1.2-120Ah capacity
4 variable charging rates, max. (A): 3.8
Operating voltage: 220-240V ~ 50/60Hz
Size (cm): 19.5 x 6.7 x 4.4
Contents & accessories not included
3 year manufacturer’s warranty -
NOTE: However, if a battery is not disconnected from the charging station after a full charge, the appliance remains in trickle-charge mode, even if the user switches over to another mode.This protects the battery from being damaged.
-
αυτούς τους φέρνει το LIDL κατά καιρούς με 20€, είχα πάρει ένα πρίν 1 χρόνο, τους είχε πάλι πριν 3 εβδομάδες, απίθανο και φτηνό μηχανάκι.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
αυτούς τους φέρνει το LIDL κατά καιρούς με 20€, είχα πάρει ένα πρίν 1 χρόνο, τους είχε πάλι πριν 3 εβδομάδες, απίθανο και φτηνό μηχανάκι.Το αγόρασα και εγώ το συγκεκριμένο και έκανα ήδη μία φόρτιση,πολύ καλός για τα λεφτά του
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Στο βιβλιαράκι του γράφει αν φορτίζει τη μπαταρία με πρόγραμμα ή έχει σταθερή τάση;Με παλμούς την φορτίζει (χωριανοίιιιι, κατά το γνωστό ανέκδοτο ), ανάλογα του βολταζ που βλέπει.
-
Δεύτερη μέρα σερί δεν περνει μπρος το φιατάκι. Προθές το έβαλα μπρος με καλώδια. Έκανα καμιά 10ριά χιλιόμετρα. Το απόγευμα πήρε μπρος κανονικά. Εχθές τα ίδια. Δεν ασχολήθηκα και έφυγα με το άλλο.
Σήμερα μετράω την μπαταρία 12,2V.... Ανάβοιυν τα λαμπάκια αλλά πάλι τίποτα. Και τα παράθυρα με το ζόρι.
Την έβαλα να φορτίσει από τη γεννήτρια, που έχει τέτοια λειτουργεία.
Α) πόση ώρα θέλη φόρτιση
Β) υπάρχει 1 στο εκατομμύριο να φταίει κάτι άλλο, πλην μπαταρίας; (πριν 2,5 χρόνια αλλάχτηκε) -
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
Δεύτερη μέρα σερί δεν περνει μπρος το φιατάκι. Προθές το έβαλα μπρος με καλώδια. Έκανα καμιά 10ριά χιλιόμετρα. Το απόγευμα πήρε μπρος κανονικά. Εχθές τα ίδια. Δεν ασχολήθηκα και έφυγα με το άλλο.
Σήμερα μετράω την μπαταρία 12,2V.... Ανάβοιυν τα λαμπάκια αλλά πάλι τίποτα. Και τα παράθυρα με το ζόρι.
Την έβαλα να φορτίσει από τη γεννήτρια, που έχει τέτοια λειτουργεία.
Α) πόση ώρα θέλη φόρτιση
Β) υπάρχει 1 στο εκατομμύριο να φταίει κάτι άλλο, πλην μπαταρίας; (πριν 2,5 χρόνια αλλάχτηκε)να κοιταξεις τις γειωσεις στο αμαξωμα.η μπαταρια εχει σωστη ταση και μενα 12.3 δειχνει.με τις απωλεις ομως που εχει η γειωση φτανουν κατι ψιλα βολτ στη μιζα.στα πιο πολλα αυτοκινητα αυτο συμβαινει αλλα οι ηλεκτρολογοι να πουλανε μπαταριες θελουν.
-
Για να εχουμε μια πληρως φορτισμενη μπαταρια πρεπει να εχουμε στους πολλους 12,65V και ανω ,απο εκει και κατω αρχιζουμε να εχουμε μερικως φορτισμενη μπαταρια πχ.
τα 12,45V αντιστοιχουν σε μια κατασταση φορτισης περιπου 75%
τα 12,24V αντιστοιχουν σε μια κατασταση φορτισης περιπου 50%
τα 12,06V αντιστοιχουν σε μια κατασταση φορτισης περιπου 25%
οποτε εσυ με 12,3V εισαι λιγο πανω απο το 50%
ολα αυτα ισχυουν για νορμαλ θερμοκρασιες περιβαλλοντος,με το κρυο η κατασταση φορτισης της μπαταριας μας πεφτει ακομα πιο κατω,οποτε αν το προηγουμενο βραδυ ειχε μια ψυχρα η μπαταρια σου θα ειναι ακομα πιο αφορτιστη με αποτελεσμα να μην μπορει να γυρισει την μιζα,αν σε αυτο προσθεσεις και καμια κακη γειωση οπως ειπε και ο φιλος πιο επανω τα πραγματα γινονται ακομα πιο δυσκολα για το εργο που εχει να επιτελεσει η μπαταρια σου.
Οσο αφορα το χρονο που θελει να γεμισει μια μπαταρια ολοι συμβουλευουν οτι καλυτερο ειναι να ειναι οσο το δυνατο μεγαλυτερος με αντιστοιχα μικρο ρευμα φορτισης,μπορεις να δωσεις και πιο μεγαλο ρευμα για να φορτισεις σε λιγοτερο χρονο αλλα αυτο ειναι καλο να γινεται μονο σε περιπτωσεις μεγαλης αναγκης καθως ειναι επιζημιο για την διαρκεια ζωης της μπαταριας σου,προσωπικα οταν θελω να φορτισω μια μπαταρια την αφηνω το λιγοτερο 8 ωρες στον φορτιστη.
Μπαταρία αυτοκινήτου...