-
Για ελεγχο (κυριως) και φορτιση καλυτερα σε εναν ηλεκτρολογο!
-
Ο χρήστης nEK έγραψε:
opel combo c 1.3cdti , μοντελο 2009, αγορα 2010.
Μια βδομαδα δεν το κίνησα καθόλου ούτε το εβαλα 'μπρος' παρα μονο το κλείδωσα-ξεκλείδωσα. Σημερα που πήγα να το κλειδώσω παρατηρησα οτι δεν λειτουργούσε το κεντρικο. Μπαινω καμπινα και βλέπω ότι ουτε καν η πλαφονιερα αναψε. Μεχρι χτες φυσικα εδειχναν ολα καλα.
Τελικα μετα κοπον και βασανων το εβαλα μπρος ' με' αλλο αμαξι αλλα επεφταν οι στροφες αυτοματα σε αυτο και ζοριζοταν να κρατησει ψηλα στροφες, τελικα στις 4-5 μιζιες ( και προθερμανσεις) χρειαστηκαν για να παρει 'μπρος' το combo.Τι μπορει να φταίει? 5 μερες νομιζω ειναι λιγες για να ξεφορτισει η μπαταρια, δεν πιστευω να το ζορισε τοσο το κλειδωμα-ξεκλειδωμα. Το κρύο που εκανε αυτες τις μερες λετε να εππηρεασε τη μπαταρια ή καποια διαρροη? Μηπως παιζει καποιο ρολο στο οτι το ραδιοφωνο (ηταν φυσικα κλειστο) παιρνει μονιμα ρευμα και δεν απαιτηται το κλειδι πανω στη μιζα?
Εγω ποιο πολυ ψιλιαζομαι πιθανοτατα η μπαταρια να ήταν πεσμενη απο πριν όσο καιρο καθοταν το αμαξι μέχρι να πουληθει στο τελωνειο ( μπορει και χρόνο) και μετα αφου τη φορτισαν να μου το παρεδωσαν.
Τι εχετε να πειτε γιαυτο?ΥΣ. εκανα περιπου 40 χιλιομετρα μετα για να φορτισει. θα κρατησει η φόρτιση τουλαχιστον μεχρι αυριο? Εινα;ι απαραιτητο να την παω για φόρτιση σε μηχανημα?
ειχα κι εγω πριν 8 χρονια opel combo συνεχεια εμενε απο μπαταρια,ολο ζημιες εβγαζε.προβληματα με ηλεκτρικα,αντλιες καυσιμου κτλ.το πουλησα οσο οσο να το ξεφορτωθω.θελει ηλεκτρολογο να ξερει τι του γινεται.νομιζω εχει και ενα ρελεδακι δεξια στον συνοδηγο κατω απο το ντουλαπακι καπου εκει.αφτο κεγεται καμια φορα και δεν φορτιζει το αμαξι,δεν θυμαμαι πως μου τα πε ο ηλεκτρολογος.απλα πρεπει να πας σε καποιον καλο,το κομπο βγαζει ζημιες ηλεκτρικα και συχνα μαλιστα.
-
5 χρονων μπαταρια(εργοστασιακη) στο tucson και ακομη λειτουργει με τα κρυα...Αμα αλλαξω θελω να βαλω την ιδια παλι, θα υπαρχει αραγε?
-
Στην αντιπροσωπεία με μια ελαφρά επιβάρυνση κόστους κτήσης .
-
Το λοιπόν να μη σας ζαλίζω με λεπτομέρειες... Έχω ένα Terios εδώ και πεντέμισι χρόνια (το πήρα του κουτιού). Πριν από 3 εβδομάδες η μπαταρία του άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο. Πάω στην αντιπροσωπεί και βάζω καινούρια (ξηρού τύπου). Δούλεψε ένα 24ωρο και μετά ούτε τα λαμπάκια στο ταμπλό δεν άναβαν. Πάω, τους βρίζω και αλλάζω μπαταρία (πάλι ξηρού τύπου). Αυτή κράτησε τέσσερις ολόκληρες μέρες. WOW!!! Πήγα σήμερα το απόγευμα να βάλω μπρος αλλά ίσα-ίσα που ακουγόταν το τσικ όταν γυρνούσα το κλειδί στο διακόπτη μείζας και άναβαν τα λαμπάκια στο ταμπλό. Εκκίνηση γιοκ. Λέτε να υπάρχει κάποια ηλεκτρική διαρροή; (αυτό μου το είπαν στην αντιπροσωπεία όταν μου άλλαξαν την πρώτη πεθαμένη μπαταρία με τη νυν). Το αυτοκίνητο το προσέχω και δεν είχε κανένα πρόβλημα (μόνο 30000 χλμ. έχει κάνει).
-
μηπως ειναι το μπουτον της μιζας? λυσε χειροφρενο βαλε μια ταχυτητα και αστο να κυλισει λιγο (ισα να πιασε τη συμπιεση) και δοκιμασε παλι
-
Το πήγες στο εξουσιοδοτημένο και δεν μπήκαν στο κόπο δύο φορές να ρίξουν μία ματιά αν υπάρχει διαρροή;...
Αυτό που γράφεις δεν είναι λογικό. Δύο φορές άλλαξαν μπαταρία χωρίς να κοιτάξουν τυχόν διαρροή;
-
Παίζει η μπαταρία να είναι εντάξει αλλά το δυναμό να έχει παραδώσει πνεύμα και να την αφήνει αφόρτιστη.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Το πήγες στο εξουσιοδοτημένο και δεν μπήκαν στο κόπο δύο φορές να ρίξουν μία ματιά αν υπάρχει διαρροή;...Αυτό που γράφεις δεν είναι λογικό. Δύο φορές άλλαξαν μπαταρία χωρίς να κοιτάξουν τυχόν διαρροή;
Και όμως... Μην παραξενεύεσαι, στην Ελλάδα ζούμε.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Παίζει η μπαταρία να είναι εντάξει αλλά το δυναμό να έχει παραδώσει πνεύμα και να την αφήνει αφόρτιστη.Και αν είναι έτσι πόσο πάει ένα δυναμό;
-
Ο χρήστης umaga έγραψε:
μηπως ειναι το μπουτον της μιζας? λυσε χειροφρενο βαλε μια ταχυτητα και αστο να κυλισει λιγο (ισα να πιασε τη συμπιεση) και δοκιμασε παλικομματάκι δύσκολο αυτή τη στιγμή γιατί με έχουν κλείσει και δε μπορώ να βγω αλλά θα το επιχειρήσω με την πρώτη ευκαιρία.
-
Tην Τρίτη η Νταιχάτσου θα σου πει με μεγάλη ακρίβεια. Μπορεί και να επισκευάζεται όμως.
-
μακάρι να μην κοστίσει γιατί έμεινα άνεργος εδώ και 3 μήνες
-
Είχα αλλάξει συνεχόμενα 3 φορές μέσα σε 6 μήνες μπαταρία στο 406 μου. Μου τις άλλαζαν ... για ελαττωματικές ... 'με ξηρα στοιχεία'. Έτσι μου έλεγαν. Παραπάνω όμως λεπτομέριες δεν γνωρίζω.
-
Δεν δοκιμαζεις να κουνησεις λιγο της ενωσεις στους πολους;Ποτε δεν ξερεις!
-
Kων/νε εσύ δεν έψαχνες φορτιστή μπαταρίας?
Από 20 Ιανουαρίου στα lidl με 20 ευρώ
http://www.lidl.gr/cps/rde/xchg/lidl_gr ... x_9138.htm
-
Εχω ενα παλαιότερο τέτοιο φορτιστή! Για τα λεφτά του πολυ κάλος! Προσωπικά αντικατέστησε τη παλια κόκκινη κουμουτσα που έδειχνε κ αμπερ κλπ κλπ!
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Kων/νε εσύ δεν έψαχνες φορτιστή μπαταρίας?Από 20 Ιανουαρίου στα lidl με 20 ευρώ
Nαι, θενξ!!!
-
Τπτ ρε συ
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
Kων/νε εσύ δεν έψαχνες φορτιστή μπαταρίας?Από 20 Ιανουαρίου στα lidl με 20 ευρώ
Και εγώ λέω να τον αγοράσω,άραγε με μία καλή φόρτιση βελτιώνεται η διάρκεια ζωής της μπαταρίας?
Μπαταρία αυτοκινήτου...