-
OK
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Καλά εντάξει εδώ τα λέμε μεταξύ μας, μην το πείς όμως παραέξω ότι ο εναλλάκτης ( AC-DC ) δεν φορτίζει την μπαταρία γιατί μπορεί να κοροϊδέψουνε και εσένα.
Όταν ο εναλλάκτης φορτίζει μια άδεια μπαταρία ΥΠΕΡΘΕΡΜΑΙΝΕΤΑΙ.
Το καταλαβαίνεις αυτό ή χρειάζεται περαιτέρω διευκρίνηση;
Δεν χρειάζομαι καμμία περαιτέρω εξήγηση, πήγαινε στο αρχικό σου πόστ και διάβασέ το προσεκτικά τι έγραψες, πουθενά δεν ανέφερες για πιθανή δυσλειτουργία, ή πρόβλημα, είπες ορθά - κοφτά ότι το Altenator δεν φορτίζει.
Εγώ σου λέω ότι το altenator φορτίζει την μπαταρία, τώρα αν ή άδεια ( δεν λές πόσο άδεια ) γιατί μπορεί να αναφέρεσε σε μπαταρία που έχει πάθει αναστροφή πολικότητας, φορτίστεί απότομα με πολλά amp και ζεσταθεί και στραβώσουν οι πλάκες έιναι άλλη συζήτηση και όχι αυτή που ξεκίνησες.
Θα μπορούσες να πείς τι παθαίνει η μπαταρία όταν είναι άδεια και φορτίζεται από το altenator, και όχι να είσαι κατηγορηματικός ότι δεν την φορτίζει, τότε θα μιλάγαμε αλλιώς.
Αλήθεια για πες μου, πως την συντηρεί αν δεν την φορτίζει ?
Τελικά παίζεις με τις λέξεις.
-
Μπορει καποιος να μου πει τι σημαινει (υπερφόρτωση της γεννήτριας),πως προκαλειται και αν μπορω να το καταλαβω.Μου ειπαν οτι σε περιπτωση υπερφορτωσης μπορει να καουν ολα τα ηλεκτρικα μερη του αυτοκινητου.Ισχυει αραγε;
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Ο εναλλάκτης του αυτοκινήτου δεν είναι σχεδιασμένος για να φορτίζει τη μπαταρία αλλά για να τη διατηρεί φορτισμένη.Ο φορτιστής είναι σχεδιασμένος για να φορτίζει τη μπαταρία.
Υπάρχουν καλοί φορτιστές που έχουν κάποιο 'πρόγραμμα' για ακόμα καλύτερη φόρτιση της μπαταρίας.Ξαναδιάβασέ το.
Μπορει καποιος να μου πει τι σημαινει (υπερφόρτωση της γεννήτριας),πως προκαλειται και αν μπορω να το καταλαβω.Μου ειπαν οτι σε περιπτωση υπερφορτωσης μπορει να καουν ολα τα ηλεκτρικα μερη του αυτοκινητου.Ισχυει αραγε;
Αν έχεις ένα εναλλάκτη ονομαστικής ισχύς πχ 100Α αυτός είναι σχεδιασμένος να βγάζει μέχρι 50Α. Όταν βγάζει παραπάνω αμπέρ υπερθερμαίνεται.
Το πόσο υπερθέρμανση θα αντέξει ο εναλλάκτης σου μπορείς να το δοκιμάσεις αν θέλεις να αγοράσεις καινούριο.
-
Ε καλά, αν χαλάσει ο αυτόματος και βγάζει 17volt (τό 'χω πάθει με Delco alter/tor) ίσως κάτι καεί, αλλά ακόμα και στα 15.5volt δεν νομίζω να υπάρξει πρόβλημα.
Για ρώτησε τον πως τα ρίχνει τα αμπέρ, θα έχει πλάκα η απάντηση του.
Υπάρχει (μικρή) περίπτωση να μην θυμάμαι καλά τη στιχομυθία, αλλά θυμάμαι καθαρά πως επέμενε ότι ο 150άρης που μου έβαζε εκείνη τη στιγμή (και χάλασε μετά από λίγο καιρό όταν άδειασε η μπαταρία ) δεν μπορεί να φορτίσει όπως ένας εξωτερικός φορτιστής..
-
H μπαταρια ειναι απαραιτητη για δυο λογους
α)για να μα δινει το αρχικο ρευμα εκκινησης ωστε να μπορει να παρει μπρος η μηχανη του αυτοκινητου μας.
β)να μας δινει το απαραιτητο ρευμα για την λειτουργια των διαφορων συστηματων του αυτοκινητου μας οταν ο κινητηρας ειναι κλειστος.
Δουλεια του εναλλακτηρα(μαζι με τον αυτοματο ρυθμιστη) ειναι να μετατρεπει το μηχανικο εργο της μηχανης μας σε ηλεκτρικη ενεργεια ωστε
α)να φορτιζει την μπαταρια που αδειαζουμε( καθε φορα που βαζουμε μπροστα την μηχανης μας)
β)να καλυπτει με την λειτουργια του ολες τις ηλεκτρικες αναγκες μας οταν λειτουργει ο κινητηρας μαςμε αλλα λογια οταν ο κινητηρας λειτουργει ολη την απαραιτητη ηλεκτρικη ενεργεια την δινει ο εναλλακτηρας
απαραιτητη προυποθεση για να εχουμε την μπαταρια παντα φορτισμενη ειναι η ταση που παραγει το συστημα φορτισης να κυμαινεται παντα σε μια συγκεκριμενη περιοχη τιμων.Αν υποθεσουμε οτι το συστημα φορτισης παραγει ταση 11.5 V τοτε η μπαταρια δεν θα μπορεσει να φορτιστει ποτε.Για να εξασφαλισουμε την κανονικη φορτιση της μπαταριας πρεπει οι ρυθμιστες να διατηρουν την ταση του συστηματος μεταξυ 13.5v-14.5v .Ετσι αν το συστημα δινει ταση 11.5v τοτε ολοκληρο το ηλεκτρικο συστημα του αυτοκινητου υπολειτουργει αφου τροφοδοτειται με ταση μικροτερη απο αυτην για την οποια σχεδιαστικε και δευτερον εξαναγκαζει την μπαταρια να συνεισφερει ρευμα στο οχημα αντι να δεχεται με αποτελεσμα να εκφορτιζεται μεχρι να αδειασει τελειως.
Οταν ομως η ταση του εναλλακτηρα γινει μεγαλυτερη απο την ταση της μπαταριας τοτε ειναι αυτος που γινεται η αποκλειστικη πηγη ρευματος τοσο για τα διαφορα συστηματα του αυτοκινητου οσο και για την μπαταρια που τωρα πια φορτιζει κανονικα,διατηροντας την ταση του συστηματος φορτισης ελαχιστα υψηλοτερη των 12.6v εξασφαλιζουμε οτι κατα την διαρκεια λειτουργιας του οχηματος η φορα του ρευματος θα ειναι παντα προς την μπαταρια και οχι απο την μπαταρια.Αρα σαφως και φορτιζει ο εναλλακτηρας την μπαταρια μας γιατι αν δεν το εκανε με τα απο μερικες εκκινησεις που θα ειχαμε κανει η μπαταριας μας θα ειχε αδειασει.
-
παιδια γιατι βλέπω κατι ξεγυρισμενα 15αρια στο βολτόμετρο μου τωρα τελευταία?
στην αρχή φαντάστηκα οτι ήταν το οργανο και μετρησα και με πολύμετρο, τα ίδια.
σταδιακα εδώ και 3-4 μήνες αρχισε να ξεφεύγει απο το συνηθισμένο του max 14,4 και πλεον εχει αρχισει να αγγιζει το 15.
τι προκαλει τετοια υπερφορτιση? ετοιμαζεται η μπαταρία για κάπου? είναι αυτοματος κολλημενος?
-
Mια πιθανοτητα ειναι να εχεις μια πτωση τασης(αυξημενη αντισταση στο καλωδιο) αναμεσα στον ρυθμιστη(αυτοματο) και στην γειωση του,οποιαδηποτε πτωση τασης αναμεσα στον ρυθμιστη και στην γειωση του αναγκαζει τον εναλλακτηρα να αυξανει την ταση στην εξοδο του.Αν συνδεσουμε ενα βολτομετρο στο περιβλημα του ρυθμιστη και στο πλην της μπαταριας και ειναι ολα σωστα (δεν εχουμε κακη γειωση δηλαδη) το βολτομετρο πρεπει να δειχνει 0 οταν λειτουργει ο κινητηρας.Ειναι ο πρωτος ελεγχος που πρεπει να γινει προτου αποφασισουμε οτι φταιει ο αυτοματος και τον πεταξουμε ,μπορει δηλαδη ο αυτοματος να ειναι μια χαρα αλλα να εχει κακη γειωση η οποια επηρεαζει με την σειρα της την ταση που αισθανεται αυτος και ετσι εξαναγκαζει τον εναλλακτηρα να δινει ακομα μεγαλυτερη ταση στην εξοδο του.Συνηθως ομως επειδη οι πιο πολλοι ηλεκτρολογοι 'βαριουνται' να κανουν αυτους τους ελεγχους λενε κατευθειαν αλλαξε τον αυτοματο και οταν αλλαζουν τον αυτοματο αλλαζουν και το φθαρμενο καλωδιο της γειωσης και ετσι ολα λειτουργουν σωστα,και ο πελατης μενει με την εντυπωση οτι εφταιγε ο αυτοματος αρα σωστα αντικατασταθηκε αλλα και ο μαστορας μενει ικανοποιημενος αφου δεν ασχοληθηκε με ενα καλωδιο μονο( που θα το χρεωνε χαμηλα) αλλα απεναντιας πουλησε και εναν αυτοματο μαζι με τα εργατικα του.
ΥΓ .ολα α παραπανω ειναι μια υποθεση και μονο
-
Καπου καπου πρεπει να κανουμε ενα σερβις στον εναλλακτηρα και οταν πλενουμε την μηχανη να τον σκεπαζουμε με μια σακουλα.
-
Tι service δηλαδή;Καρβουνάκια ή ρουλεμάν;
Όσο για το πλύσιμο, μόνο ένας ανακατασκευασμένος Delco μου ζάλιζε τον έρωτα κάθε φορά που έπλενα τη μηχανή.
-
Κοσμημα εε? Πειτε μου οτι δεν θελετε μια...
-
Αν μας πεις τιμη και ποσο αντεχει σε σχεση με τις απλες,θα σου πω αν την θελω.
-
Ακριβο εξτρα στα 1700 $
http://www.motorauthority.com/blog/1039 ... er-911-gt3 -
Απορώ γιατί δεν έχουν όλα τα αμάξια αυτή την επιλογή.
Νομίζω ότι όλοι θα πλήρωναν 1.700€ παραπάνω για να έχουν μικρή μπαταρία. -
Φοβερά τα σχόλια σου Λεωνίδα.... όπως πάντα
-
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
:ysterical: Φοβερά τα σχόλια σου Λεωνίδα.... όπως πάνταΕίδες τί χάνεις για να μην έρχεσαι στις συναντήσεις; Για να μην πω για την τυρβώδη ροή της μπύρας...
-
Δεν προλαβαίνω φίλε αυτόν τον καιρό. Στην επόμενη ελπίζω να τα καταφέρω.
sorry
-
Εφόσον χρειάζεται και μια μπαταρία για τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, ποιό το κέρδος;
-
Μπορεις να βαλεις μια μπαταρια απο μηχανακι με λιγοτερο απο 50 ευρω και να εχεις την ιδια μειωση βαρους.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Μπορεις να βαλεις μια μπαταρια απο μηχανακι με λιγοτερο απο 50 ευρω και να εχεις την ιδια μειωση βαρους.Και αν καταφέρει να εκκινήσει κινητήρα αυτοκινήτου, γράψε μας...
Μπαταρία αυτοκινήτου...