-
Στο νομό Θεσσαλονίκης από 29 Αυγ 2005 η θεωρητική εξέταση των υποψηφίων οδηγών, πραγματοποιείται με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και φαντάζομαι πως σε λίγο καιρό το ίδιο θα ισχύει σε όλους τους νομούς της χώρας.
Το είδαμε στην τηλεόραση, το διαβάσαμε στις εφημερίδες. Πράγματι πολύ καλή προσπάθεια. Φαντάζομαι ότι το κόστος για την ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας από οικονομικής πλευράς, θα είναι μεγάλο.
Μέσω κάποιου γνωστού μου, μου δώθηκε η ευκαιρία να δω το πρόγραμμα, και με μεγάλη μου έκπληξη διαπιστώσα πως ενώ το ευρώ έχει μπει στη ζωή μας από το 2001, το 2005 υπάρχουν μέσα στο πρόγραμμα αναφορές σε αριθμητικά ποσά σε ΔΡΑΧΜΕΣ. (π.χ πρόστιμο 100.000 δραχμές).
Θα μου πείτε, μικρή λεπτομέρεια στο σύνολο μιας τέτοιας, πράγματι μεγάλης προσπάθειας, αλλά η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά.
-
Στο νομό Θεσσαλονίκης από 29 Αυγ 2005 η θεωρητική εξέταση των υποψηφίων οδηγών, πραγματοποιείται με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και φαντάζομαι πως σε λίγο καιρό το ίδιο θα ισχύει σε όλους τους νομούς της χώρας.
Το είδαμε στην τηλεόραση, το διαβάσαμε στις εφημερίδες. Πράγματι πολύ καλή προσπάθεια. Φαντάζομαι ότι το κόστος για την ολοκλήρωση αυτής της προσπάθειας από οικονομικής πλευράς, θα είναι μεγάλο.
Μέσω κάποιου γνωστού μου, μου δώθηκε η ευκαιρία να δω το πρόγραμμα, και με μεγάλη μου έκπληξη διαπιστώσα πως ενώ το ευρώ έχει μπει στη ζωή μας από το 2001, το 2005 υπάρχουν μέσα στο πρόγραμμα αναφορές σε αριθμητικά ποσά σε ΔΡΑΧΜΕΣ. (π.χ πρόστιμο 100.000 δραχμές).
Θα μου πείτε, μικρή λεπτομέρεια στο σύνολο μιας τέτοιας, πράγματι μεγάλης προσπάθειας, αλλά η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά.
-
-
και στα βιβλια και στα τεστ (τα γραπτα) ακομα δραχμες γραφουν. δεν το εχουν αλλαξει.
-
Υπηρχαν τρια προγραμματα που δοκιμαστηκαν μεχρι τωρα(και αυτο 4) και ειχαν μπορουσαν να τα εχουν παρει και οι εκπαιδευτες και αυτο που ισχυει τωρα(TestDrive) αν και δεν ειναι και τιποτα εξαιρετικο ειναι αρκετα καλυτερο απο τα αλλα 3. Παντως ολα αυτα απο αποψη προγραμματιστικης εργασιας δεν πρεπει να πηραν παρα λιγες μερες δουλεια σε vb! Εκτος απο τις φωτογραφιες τα υπολοιπα ειναι μερικα kb νομιζω. Περιμενα κατι καλυτερο! luck αναφερεις οτι ειναι λεπτομερεια αυτο που ειδες αλλα αν σκεφτεις οτι αυτα τα προγραμματα τα 'προετοιμαζουν πανω απο 5 χρονια(!!!!) θα επρεπε οχι να μιλαμε για αρνητικες λεπτομεριες αλλα για θετικες!!! Καποιες φορες σκεφτομουν να κατσω να φτιαξω εγω ενα προγραμμα και να τους το στειλω(ετσι γινοταν στην αρχη) και πιστευω οτι θα ηταν πολυ καλυτερο και θα το εφτιαχνα χαλαρα σε μια βδομαδα και οχι σε 5 χρονια! Σε λιγο θα αρχισουν να λενε να κατεβασουμε service packs και updates! Τεσπα. Τα αρνητικα του προγραμματος:
1)Οι τιμες, οπως αναφερεις, ειναι σε δραχμες και τα προστιμα και οι ποσοτητες καταναλωσης αλκοολ κτλ ειναι συμφωνα με τον ΚΟΚ του '99 και δεν εχουν γινει ενημερωσεις απο τις μικροαλλαγες που εγιναν μετα(2003-2004).
2)Αν θυμαμαι υπηρχαν μια-δυο λαθος απαντησεις στις ερωτησεις οπως και στο βιβλιο αλλωστε και στα φυλλα που γραφαμε εξετασεις(αλλα δεν ειμαι σιγουρος αν ειναι σε αυτο το προγραμμα γιατι δουλευα μαζι και και ενα αλλο παρομοιο ποιο παλιο)
3)Στο τελος σου βγαζει μονο τα λαθη με τα νουμερα τους αλλα δε σου βγαζει και τις ερωτησεις τους για να τα δεις και να μαθαινεις και ειναι σπαστικο να ανατρεχεις στο βιβλιο συνεχεια. Εφοσον θα χρησιμοποιηθει και για εκπαιδευτικους σκοπους χρειαζοταν και αυτο.
4)Υπαρχει αντιστοιχο για αυτους που δεν μπορουν να διαβασουν(Sound TestDrive) και διαβαζει την ερωτηση αλλα για να διαβασει τις απαντησεις πρεπει πρωτα να την επιλεξεις(οχι και να την επιβεβαιωσεις ομως) και ισως καποιος μπερδευτει.
6)Τα μηνυματα σφαλματων που εβγαζε στην εγκατασταση ηταν ασχετα! Για να δουλεψει επρεπε να εχεις ρυθμισει αναλυση 800χ600 και μεγαλυτερο μεγεθος DPI(120) και αυτο επεμενε οτι ηθελε Μεγαλες γραμματοσειρες (και φυσικα δε δουλευε ετσι).
Παντως απο τα προηγουμενα καλυτερο ειναι!!! -
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
1)Οι τιμες, οπως αναφερεις, ειναι σε ευρω
Προφανώς εννοείς ό,τι οι τιμές είναι σε δραχμές και έπρεπε να είναι σε ευρώ.
-
Ο χρήστης luck έγραψε:
1)Οι τιμες, οπως αναφερεις, ειναι σε ευρω
Προφανώς εννοείς ό,τι οι τιμές είναι σε δραχμές και έπρεπε να είναι σε ευρώ.
Ναι ναι μπερδευτηκα! Το διορθωσα και πανω.
-
Η χρηση υπολογιστων στην εξεταση των θεωρητικων θα υπεραπλουστευσει την ολη διαδικασια. Μακαρι να εξαπλωθει σε ολη τη χωρα γρηγορα!!!
-
Πόσο είναι το πρόστιμο ρωτάνε, τι πρέπει να κάνεις όταν κινείσαι αριστερά και θέλει να σε προσπεράσει κάποιος δεν ρωτάνε. Πόσες ζωές θα είχαν σωθεί αν γνώριζε ο κάθε Λάκης ότι ήταν υποχρεωμένος να κάνει δεξιά;
-
Εχω επισης να προτεινω η μιζα των εξεταστων στην πρακτικη εξεταση να κατατιθεται μεσω web banking και οχι σε φακελακι κατω απο τα πατακια, για να εκσυγχρονισθει επιτελους και αυτη η διαδικασια και να μην σκονιζονται τα ευρωδακια που με κοπο κερδιζουν οι κκ εξεταστες
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Πόσο είναι το πρόστιμο ρωτάνε, τι πρέπει να κάνεις όταν κινείσαι αριστερά και θέλει να σε προσπεράσει κάποιος δεν ρωτάνε. Πόσες ζωές θα είχαν σωθεί αν γνώριζε ο κάθε Λάκης ότι ήταν υποχρεωμένος να κάνει δεξιά;τωρα πολλα ζητας. Εδω δεν αλλαζουν τις δραχμες σε ευρω θα αλλαξουν τι ερωτησεις;;;;;; Στο κατω κατω αυτο το βιβλιο ειναι μονο 5 χρονια περιπου αν θυμαμαι καλα. Κατσε νωρις ειναι! τωρα αν θα απλουστευτει η διαδικασια δεν ξερω γιατι υπαρχουν πολλοι που πανε για διπλωμα και δεν ξερουν ουτε τι ειναι Η/Υ! Αντε να πιασουν ποντικι να τους πεις τι να κανουν (πατανε και το κουμπι του ποντικιου λες και θα βγει κατω απο το τραπεζι!) και να μην αγχωθουν κιολας!
-
Tο σχέδιο για την πρακτική εξέταση έχει ώς εξής:
1η φάση: Ο υποψήφιος οδηγός, μαζί με τον εκπαιδευτή και τους εξεταστές, θα εξετάζεται μόνο στην πορεία.
Αφού περάσει την πρώτη φάση μόνο τότε εξετάζεται στη δεύτερη.
2η φάση: Σε ειδικό χώρο, ο υποψήφιος μόνος του πλέον, χωρίς άλλον μέσα στο όχημα, θα ακολουθεί μία συγκεκριμένη διαδρομή, όπου θα κάνει και τις δοκιμασίες, στάθμευση, οπισθοπορεία και αναστροφή. Στο τέλος της διαδρομής, εισάγοντας μία κάρτα σε συγκεκριμένο μηχάνημα, θα γνωρίζει, αν επέτυχε ή απορρίφθηκε.
Πότε θα πραγματοποιηθεί η παραπάνω διαδικασία άγνωστο!
-
Ο χρήστης luck έγραψε:
Tο σχέδιο για την πρακτική εξέταση έχει ώς εξής:1η φάση: Ο υποψήφιος οδηγός, μαζί με τον εκπαιδευτή και τους εξεταστές, θα εξετάζεται μόνο στην πορεία.
Αφού περάσει την πρώτη φάση μόνο τότε εξετάζεται στη δεύτερη.
2η φάση: Σε ειδικό χώρο, ο υποψήφιος μόνος του πλέον, χωρίς άλλον μέσα στο όχημα, θα ακολουθεί μία συγκεκριμένη διαδρομή, όπου θα κάνει και τις δοκιμασίες, στάθμευση, οπισθοπορεία και αναστροφή. Στο τέλος της διαδρομής, εισάγοντας μία κάρτα σε συγκεκριμένο μηχάνημα, θα γνωρίζει, αν επέτυχε ή απορρίφθηκε.
Πότε θα πραγματοποιηθεί η παραπάνω διαδικασία άγνωστο!
Αυτο που το ειδες ανακοινωμενο γιατι μου φαινεται πολυ παραξενο να γινει κατι τετοιο. Ειδικα αν μιλαμε για ειδκους χωρους κτλ κλαυτα χαραλαμπε!
-
Το έχω διαβάσει σε Κυριακάτικη εφημερίδα. Θα το ψάξω λίγο και θα γίνω πιο συγκεκριμένος.
-
Υπήρχε σαν θέμα σε συνάντηση που είχε ο Υπουργός Μεταφορών Μ. Λιάπης με εκπροσώπους της Νομαρχίας Πειραιά, Δυτικής Αττικής, Ανατολικής Αττικής και Αθηνών
-
Παιδια οσον αφορα το προγραμμα που θα δουλεψουν/δουλεουν θα ειναι το παραπανω που σας λεω αλλα ακουστηκε οτι θα αυξηθουν οι ερωτησεις και θα μπουν ολες οι ερωτησεις που ειναι στο μεγαλο βιβλιο που δινουν και οχι μονο εκεινες που ειχα τα φυλλα κτλ Αυτο ακουστηκε οτι θα γινει βεβαια δεν ξερω πως μπορει να γινει αν δεν αλλαχθει ολο το προγραμμα (μερικα kb δηλαδη ) γιατι τουλαχιστον αυτο που μας εδωσαν εμας δεν ειχε καποια δυνατοτητα update. Επειδη με ενδιαφερει το θεμα μπορει να μου πει καποιος στη δικη του περιοχη που μαλλον θα εχει αρχισει να δουλευει το συστημα(εμεις ειμαστε λιγο αργοι στην επαρχια):
1)περιγραφη του χωρου που δινουν εξετασεις, δηλαδη του τροπου συνδεσης των υπολογιστων μεταξυ τους, με τον εξω χωρο, με το δικτυο κτλ
2)λειτουργικο υπολογιστων, υλικο τους, αν υπαρχει πληκτρολογιο-ποντικι, αν η οθονη ειναι αφης, αν ειναι ξεχωριστοι Η/Υ η αν τρεχουν απο server η ειναι τερματικα κτλ
3)Περιπτωσεις/φημες ανενεωσης/ενημερωσης του προγραμματος.Και οτι αλλο ξερετε θα μου ηταν χρησιμο. Ακομα και για αλλες σχολες και τροπους δικης τους λειτουργιας οσον αφορα το συστημα αυτο.
-
Έδωσα πολύ πρόσφατα εξετάσεις για το μηχανάκι στο Σταυρό Αγ. Παρασκευής.
Οι εξετάσεις γίνονται στις ίδιες αίθουσες που είχα δώσει τα γραπτά για το αυτοκίνητο πρίν 8 χρόνια. Μέσα στο χώρο υπάρχουν γύρω στους 20-30 υπολογιστές, αριθμημένοι και χωρισμένοι με ξύλινα χωρίσματα. Πληκτρολόγια ή mouse δέν υπάρχουν, οι οθόνες είναι αφής. Επίσης υπάρχει ένας υπολογιστής σε ένα γραφειάκι ο οποίος είναι για τους εξεταστές. Απο το λίγο που πρόλαβα να δώ η οθόνη του έδειχνε ένα κατεβατό με τα hostnames των υπολογιστών πχ \ypologistis1 και δίπλα την κατάστασή του, πχ Αναμονή ή κάτι τέτοιο.
Απο μία κατάσταση οι εξεταστές διαβάζουν τα ονόματα και το νούμερο του υπολογιστή που αντιστοιχεί στον καθένα. Όταν κάθεσαι στον υπολογιστή, η αρχική οθόνη δείχνει τα στοιχεία σου τα οποία ελέγχεις ωστε να είναι ίδια με αυτά στην καρτέλα που σου έδωσε ο δάσκαλος. Στο κάτω μέρος της οθόνης έχει ένα μεγάλο κουμπί που λέει Έναρξη ή κάτι τέτοιο το οποίο δεν πρέπει να πατήσεις πρίν σου πούν.
Όταν τελικά όλοι κάτσουν στις θέσεις τους και όλα είναι έτοιμα, πατάς το κουμπί Έναρξη και μετά απο μία καθυστέρηση 20-30 δευτερολέπτων το πρόγραμα σε βγάζει στην πρώτη ερώτηση. Οι πιθανές απαντήσεις είναι μεγάλα πλήκτρα σε λευκό φόντο. Πατάς την απάντηση, το πλήκτρο γίνεται κίτρινο και εμφανίζεται κάτω ένα άλλο πλήκτρο που λέει Επιβεβαίωση απάντησης. Αν είσαι σίγουρος, το πατάς, αλλιώς επιλέγεις άλλη απάντηση. Όταν πατήσεις το Επιβαιβέωση το πρόγραμμα σε πάει στην επόμενη ερώτηση, ωσπου σου βγάζει Τέλος Ερωτήσεων και μετά πρέπει να βγείς έξω να περιμένεις.
Στην οθόνη εμφανίζεται μόνο ο χρόνος (15 λεπτά και μετράνε αντίστροφα) και ίσως πόσες ερωτήσεις απομένουν (αυτό το τελευταίο δεν το θυμάμαι καλά). Δέν σου λέει αν η απάντηση που έδωσες είναι σωστή ή λάθος. Επίσης, χωρίς να είμαι σίγουρος, έχω την εντύπωση οτι το πρόγραμμα ανακάτευσε ερωτήσεις απο διάφορα φύλλα. Πάντως, η διατύπωση των ερωτήσεων και η σειρά των απαντήσεων ήταν ακριβώς ίδια με του βιβλίου.
Μετά, όταν τελειώσουν και βγούν όλοι, φωνάζουν έναν-έναν μέσα για να του σφραγίσουν την καρτέλα.
Λειτουργικό των υπολογιστών δέν είδα, καθώς το πρόγραμμα έτρεχε σε fullscreen. Λογικά πρέπει να ήταν Windows XP. Πάντως το design του προγράμματος θα το χαρακτήριζα πολύ καλό. Λιτό και καθαρό, με βασικά χρώματα το άσπρο-μαύρο, μεγάλα ευανάγνωστα γράμματα, χωρίς παράξενα εικονίδια ή επιλογές. Ακόμα και μια γιαγιά 80 χρονών θα μπορούσε να το χειριστεί.
Επίσης κάτι θετικό είναι οτι υπάρχουν και 3 εναλλακτικές γλώσσες, Αλβανικά, Ρώσσικα και άλλη μία που δεν θυμάμαι. Η επιλογή γλώσσας πρέπει να δηλωθεί απο τον δάσκαλο όταν καταθέτει τα στοιχεία για την καρτέλα.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Έδωσα πολύ πρόσφατα εξετάσεις για το μηχανάκι στο Σταυρό Αγ. Παρασκευής.Οι εξετάσεις γίνονται στις ίδιες αίθουσες που είχα δώσει τα γραπτά για το αυτοκίνητο πρίν 8 χρόνια. Μέσα στο χώρο υπάρχουν γύρω στους 20-30 υπολογιστές, αριθμημένοι και χωρισμένοι με ξύλινα χωρίσματα. Πληκτρολόγια ή mouse δέν υπάρχουν, οι οθόνες είναι αφής. Επίσης υπάρχει ένας υπολογιστής σε ένα γραφειάκι ο οποίος είναι για τους εξεταστές. Απο το λίγο που πρόλαβα να δώ η οθόνη του έδειχνε ένα κατεβατό με τα hostnames των υπολογιστών πχ \ypologistis1 και δίπλα την κατάστασή του, πχ Αναμονή ή κάτι τέτοιο.
Απο μία κατάσταση οι εξεταστές διαβάζουν τα ονόματα και το νούμερο του υπολογιστή που αντιστοιχεί στον καθένα. Όταν κάθεσαι στον υπολογιστή, η αρχική οθόνη δείχνει τα στοιχεία σου τα οποία ελέγχεις ωστε να είναι ίδια με αυτά στην καρτέλα που σου έδωσε ο δάσκαλος. Στο κάτω μέρος της οθόνης έχει ένα μεγάλο κουμπί που λέει Έναρξη ή κάτι τέτοιο το οποίο δεν πρέπει να πατήσεις πρίν σου πούν.
Όταν τελικά όλοι κάτσουν στις θέσεις τους και όλα είναι έτοιμα, πατάς το κουμπί Έναρξη και μετά απο μία καθυστέρηση 20-30 δευτερολέπτων το πρόγραμα σε βγάζει στην πρώτη ερώτηση.
20-30';;;; Τοσο πολυ;;; Ενταξει σε δικτυο δουλεουν προφανως αλλα οχι κι ετσι.... Προσεξες αν υπηρχε tower διπλα στην οθονη η ηταν τερματικα αυτα; Οι οθονες θυμασαι τι διασταση ειχαν και απο ποια εταιρεια ηταν;
Οι πιθανές απαντήσεις είναι μεγάλα πλήκτρα σε λευκό φόντο. Πατάς την απάντηση, το πλήκτρο γίνεται κίτρινο και εμφανίζεται κάτω ένα άλλο πλήκτρο που λέει Επιβεβαίωση απάντησης. Αν είσαι σίγουρος, το πατάς, αλλιώς επιλέγεις άλλη απάντηση. Όταν πατήσεις το Επιβαιβέωση το πρόγραμμα σε πάει στην επόμενη ερώτηση, ωσπου σου βγάζει Τέλος Ερωτήσεων και μετά πρέπει να βγείς έξω να περιμένεις.
Αυτα τα ξερω ειναι ιδια με αυτο που δινουν σε εμας. θυμασε ομως αν υπηρχε δυνατοτητα να ακουγεται η ερωτηση και η απαντηση απο τα ηχεια;;;
Στην οθόνη εμφανίζεται μόνο ο χρόνος (15 λεπτά και μετράνε αντίστροφα) και ίσως πόσες ερωτήσεις απομένουν (αυτό το τελευταίο δεν το θυμάμαι καλά). Δέν σου λέει αν η απάντηση που έδωσες είναι σωστή ή λάθος. Επίσης, χωρίς να είμαι σίγουρος, έχω την εντύπωση οτι το πρόγραμμα ανακάτευσε ερωτήσεις απο διάφορα φύλλα. Πάντως, η διατύπωση των ερωτήσεων και η σειρά των απαντήσεων ήταν ακριβώς ίδια με του βιβλίου.
Οντως ειναι ανακετεμενες αλλα copy-paste. Μαλλον στο τελος δε σου εμφανιζε απότι μου λες μια λιστα με τις σωστες και λαθος απαντησεις...(το κανει στο δικο μας προφανως)
Μετά, όταν τελειώσουν και βγούν όλοι, φωνάζουν έναν-έναν μέσα για να του σφραγίσουν την καρτέλα.
Λειτουργικό των υπολογιστών δέν είδα, καθώς το πρόγραμμα έτρεχε σε fullscreen. Λογικά πρέπει να ήταν Windows XP. Πάντως το design του προγράμματος θα το χαρακτήριζα πολύ καλό. Λιτό και καθαρό, με βασικά χρώματα το άσπρο-μαύρο, μεγάλα ευανάγνωστα γράμματα, χωρίς παράξενα εικονίδια ή επιλογές. Ακόμα και μια γιαγιά 80 χρονών θα μπορούσε να το χειριστεί.
Επίσης κάτι θετικό είναι οτι υπάρχουν και 3 εναλλακτικές γλώσσες, Αλβανικά, Ρώσσικα και άλλη μία που δεν θυμάμαι. Η επιλογή γλώσσας πρέπει να δηλωθεί απο τον δάσκαλο όταν καταθέτει τα στοιχεία για την καρτέλα.
Το οτι θα ηταν XP που το συμπερανες; Μηπως ειδες τουλαχιστον του κεντρικου υπολογιστη; Οντως δεν εχει γραφικα και ιστοριες για να ειναι ευχρηστο. Τα γραμματα και τα εικονιδια ειναι ευαναγνωστα αφου δουλευει με μεγαλες γραμματοσειρες στα 120dpi! Για στραβους...
Οντως τα καινουργια εχουν 3 γλωσσες παραξενευομαι που ξεχασες οτι εχει Αγγλικα και θυμηθηκες αυτες. (πλακα κανω). Δεν εχει πανω αριστερα ενα κουμπι για να αλλαζεις τη γλωσσα; Επισης δεν αναφερει πουθενα οτι με Esc τερματιζεις την εξεταση;Υ.Γ.:Οταν λες προσφατα εννοεις μετα τον Σεπτεμβρη;
Ευχαριστω για το μεγαλο post
EDIT: Εισαι σιγουρος για το χρονο που λες(15'); Αυτο που μας εδωσαν εμας εκτος οτι εχει μια μπαρα και οχι νουμερα παει πολυ περισσοτερο γυρω στο 35 λεπτο!
-
Ο χρήστης enginekiller έγραψε:
20-30';;;; Τοσο πολυ;;; Ενταξει σε δικτυο δουλεουν προφανως αλλα οχι κι ετσι.... Προσεξες αν υπηρχε tower διπλα στην οθονη η ηταν τερματικα αυτα; Οι οθονες θυμασαι τι διασταση ειχαν και απο ποια εταιρεια ηταν;Υπήρχε ένα κλειδωμένο ντουλαπάκι κάτω χαμηλά, στενό και ψηλό, οπότε μάλλον εκεί ήταν το tower. Επίσης είχε και ένα κλειδωμένο συρτάρι στο ύψος του τραπεζιού (πληκτρολόγιο και mouse?). Οι οθόνες ήταν μάλλον 15 ιντσών αλλά δεν θυμάμαι τί μάρκα ήταν. Πάντως σίγουρα δέν ήταν απο τις γνωστές μάρκες, μάλλον είναι κάποιας εταιρίας που ειδικεύεται σε οθόνες αφής.
Όσο για την καθυστέρηση, λογική είναι. Φαντάσου οτι 30 μαθητές πατάνε (σχεδόν) ταυτόχρονα το Έναρξη και όλοι οι υπολογιστές προσπαθούν την ίδια στιγμή να επικοινωνήσουν με τον κεντρικό. Όταν βγάζει την επόμενη ερώτηση πάντως δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση.
Αυτα τα ξερω ειναι ιδια με αυτο που δινουν σε εμας. θυμασε ομως αν υπηρχε δυνατοτητα να ακουγεται η ερωτηση και η απαντηση απο τα ηχεια;;;
Πιθανόν να υπάρχει αυτή η δυνατότητα, αν το ζητήσεις απο τους εξεταστές. Πάντως ηχεία ή ακουστικά δεν υπήρχαν ή ήταν μέσα στο ντουλαπάκι.
Οντως ειναι ανακετεμενες αλλα copy-paste. Μαλλον στο τελος δε σου εμφανιζε απότι μου λες μια λιστα με τις σωστες και λαθος απαντησεις...(το κανει στο δικο μας προφανως)
Όχι, το πρόγραμμα δεν σου λέει τίποτα στο τέλος.
Το οτι θα ηταν XP που το συμπερανες; Μηπως ειδες τουλαχιστον του κεντρικου υπολογιστη; Οντως δεν εχει γραφικα και ιστοριες για να ειναι ευχρηστο. Τα γραμματα και τα εικονιδια ειναι ευαναγνωστα αφου δουλευει με μεγαλες γραμματοσειρες στα 120dpi! Για στραβους...
Οντως τα καινουργια εχουν 3 γλωσσες παραξενευομαι που ξεχασες οτι εχει Αγγλικα και θυμηθηκες αυτες. (πλακα κανω).Ναί, ο κεντρικός έτρεχε με XP. Όσο για τις γλώσσες μου έκαναν εντύπωση τα Αλβανικά και Ρώσικα γι αυτό μου έμειναν στο μυαλό.
Δεν εχει πανω αριστερα ενα κουμπι για να αλλαζεις τη γλωσσα; Επισης δεν αναφερει πουθενα οτι με Esc τερματιζεις την εξεταση;
Όχι, το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να απαντάς τις ερωτήσεις. Δέν σου δίνει καμμία άλλη επιλογή. Αλλά και να σου έλεγε πάτα το Esc για τερματισμό δέν έχει νόημα εφόσον το πληκτρολόγιο είναι κλειδωμένο!
Υ.Γ.:Οταν λες προσφατα εννοεις μετα τον Σεπτεμβρη;
Έδωσα εξετάσεις στις 4 ή 6 Σεπτεβρίου.
EDIT: Εισαι σιγουρος για το χρονο που λες(15'); Αυτο που μας εδωσαν εμας εκτος οτι εχει μια μπαρα και οχι νουμερα παει πολυ περισσοτερο γυρω στο 35 λεπτο!
Μήν ξεχνάς οτι έδωσα εξετάσεις για μηχανάκι που οι ερωτήσεις είναι πολύ λιγότερες απο του αυτοκινήτου. Μπορεί για το αυτοκίνητο να είναι όντως 35 λεπτά.
Επίσης ασχετο, αλλά νομίζω οτι ενώ το κάθε φύλλο στο βιβλίο έχει γύρω στις 10 ή 12 ερωτήσεις, το πρόγραμα μου έδωσε να απαντήσω 7 ή 8. Δέν πρόσεχα τα νούμερα, αλλά αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν πόσο γρήγορα τελείωσα με το τέστ. Την προηγούμενη ημέρα είχα δοκιμάσει στον υπολογιστή του δάσκαλού μου ένα παρόμοιο πρόγραμμα (νομίζω Test Drive λεγόταν) και μου έπαιρνε πιό πολύ ώρα για να τελειώσω το κάθε φύλλο(αυτό δεν ανακάτευε τις ερωτήσεις).
Άσχετο νο 2: Το Test Drive (αν έτσι λέγεται το πρόγραμμα) έχει ένα bug! Σε μία απο τις ερωτήσεις καμμία απο τις πιθανές απαντήσεις δεν είναι σωστή!
Αλήθεια, γιατί σε ενδιαφέρουν όλα αυτά? Πιό εύκολο θα είναι να λαδώσεις τους εξεταστές, παρά να χακάρεις το σύστημα!
-
Καταρχας η καθυστερηση δεν ειναι λογικο να ειναι τοσο μεγαλη. Ειμαι φοιτητης πληροφορικης και στα μισα εργαστηρια ολοκληρο το λειτουργικο μας (15+ Η/Υ) φορτωνεται απο server και ειμαστε στα τερματικα και κανουμε compile κτλ και δεν κανει παρα ελαχιστα δευτερολεπτα παρολο το φορτο του ΛΣ και του compiler και μη φανταστεις για κατι μεγαλυτερο απο Pentium 2 και απλες καρτες δικτυου, οχι εδω που ο καθενας εχει λειτουργικο και επικοινωνει μονο το συγκεκριμενο προγραμμα... Τεσπα. Το προγραμμα αυτο λεγεται Test Drive (τα προηγουμενα λεγονταν Αυτοκινητο, Autoschool 1, 2...). φανταζομαι οτι αυτο που ειχε ο δασκαλος σου(και μαλλον αυτο που εχω κι εγω) ηταν το ιδιο με περιορισμενες δυνατοτητες(εξοδος κτλ) εσυ ειδες αλλες διαφορες; Το λεω γιατι ειπες παρομοιο... Και σε αυτο που μας δινουν εμας παντως μπερδεμενες τις βγαζει. Αποκλειεται να ειχε λιγοτερες απο 10. Θυμασαι αν πανω αριστερα εχει επιλογη γλωσσας η στο εχει ρυθμισμενο απο πριν; Οι ερωτησεις που ειναι λαθος δεν ειναι μια οπως λες αλλα δυο!!! Το θεμα ειναι ομως οτι δεν ειναι λαθη του προγραμματος αλλα του ιδιου του βιβλιου που βγαινει με τα ιδια 2 λαθη τοσα χρονια τωρα αν και ανανεωθηκε καποια στιγμη. Ο προγραμματιστης απλως πηρε τις ετοιμες ερωτησεις. Να δω ποτε θα το διορθωσουν. Αν θυμοσουνα ποιο ειναι το ενα που ειδες να μου πεις κιολας μπας και το σημειωσω καπου γιατι παντα οποιος με ρωταει το ψαχνω σελιδα σελιδα απο την αρχη να τα βρω. Το αν ειναι πιο ευκολο να λαδωσω παρα να χακαρω το συστημα σε παρακαλω μη με προκαλεις . ρωταω γιατι ο πατερας μου εχει σχολη οδηγων και απλως στην επαρχια που ειναι ακομα ξυνονται και δεν τα εχουν στησει και θελω να ειμαι οσο πιο ενημερωμενος γινεται με το ακριβως συμβαινει.
Νέο σύστημα θεωρητικής εξέτασης υποψηφίων οδηγών