Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    Περί Υγείας και ΗΠΑ [διάσπαση]
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. Περί Υγείας και ΗΠΑ [διάσπαση]
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 3 / 5
    Αντίλογος
    26
    93
    187
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • T
      traveller last edited by

Ο χρήστης charmak66 έγραψε:

ψυχραιμία παίδες!!!

Εντάξει δεν γράφω άλλο Σπύρο.Ψύχραιμος είμαι. Την κοροϊδια δε μπορώ

Ψύχραιμος δε μου φαίνεται να είσαι,να πω την αλήθεια...Σε το συμπάθιο κιόλας...

No προμπλεμ 'charmak66'.
      Ψυχραιμότατος είμαι πάντα. Σε σημείο αναισθησίας, μιλάμε.
      Το τι γράφω και το πώς τα γράφω δεν έχει να κάνει με το πώς είμαι.
      Καλό Π-Σ-Κ

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • G
        gfon last edited by

Ο χρήστης agisd έγραψε:

Πιστεψτε το οταν χρειαζεσαι ιατρικη βοηθεια στις ΗΠΑ και την ζητησεις δεν προκειται ποτε μα ποτε να σου την αρνηθουν. Θα ειναι ακριβως η ιδια που εχει ο οποιοσδηποτε εχει η δεν εχει ασφαλεια.

Νικος

Καλά, μιλάμε εσύ δεν παίζεσαι μεγάλε!!!

Συνεχίσεις ακάθεκτος τα ψέματα.
        Αλλωστε η αξιοπιστία σου είναι αναμφισβήτηση!!
        Υπάρχουν και άλλα link και άλλα πειστήρια που αποδεικνύουν ότι ψεύδεσαι. Μη με κάνεις να ψάχνω όλο το βράδυ, λυπήσου με.

Ο φανατισμος δεν βοηθαει πουθενα...εχει μερικως δικιο ο Νικος, αν εχεις αναγκη αμεσης ιατρικης βοηθειας θα το κανουν αμεσως (και την ακριβοτερη εγχειρηση, εντατικες κλπ), μετα θα σου στειλουν $500000 λογαριασμο στο σπιτι που αν τους αποδειξεις οτι δεν εχεις να τα πληρωσεις δεν θα στα ζητησουν. Το προβλημα ειναι αν χρειαστεις φαρμακα και συνεχεις επισκεψεις στον γιατρο για χρονια -- εκει δεν πληρωνουν αν εισαι ανασφαλιστος και αν εισαι μεγαλης ηλικιας δεν μπορεις να ασφαλιστεις ή θα πληρωνεις 3000 τον μηνα. Γι'αυτο αρκετος κοσμος εχει δουλειες στα πολυκαταστηματα που πληρωνουν λιγο αλλα δεινουν δωρεαν ασφαλιση. Γενικα το συστημα υγειας στην αμερικη δεν καλυπτει ολους τους κατοικους αλλα μονο αυτους με ασφαλεια (ο περισσοτερος κοσμος που δουλευει σε ανωνυμες εταιρειες δηλαδη) ή με πολλα λεφτά. Εγω αυτο το συστημα υγειας το ταυτιζω περισσοτερο με το Ελληνικο παρα με αλλα κρατη που παρεχουν δωρεαν περιθαλψη σε ολους τους πολιτες τους ανεξαρτητος αν δουλευουν η οχι (π.χ. Καναδας με φοβερα νοσοκομεια -για τζαμπα- και δωρεαν επισκεψεις σε καθε γιατρο για ολους τους πολιτες χωρις κανενα οριο οποτε εχεις προβλημα).

Αυτη που περιγραφεις πιστευω οτι ειναι η δομικη διαφορα του συστηματος υγειας των 2 χωρων.
        Αυτο λεγεται κοινωνικη ασφαλιση....

Δεν μιλω για την ποιοτητα , που σιγουρα εχει βελτιωθει σε σχεση με το παρελθον αλλα εχει ακομη πολυ μεγαλα περιθωρια βελτιωσης στο τομεα των παρεχομενων υπηρεσιων πχ τα φακελλακια ειναι τεραστιο προβλημα....

• T
          titsataki last edited by

Ο χρήστης agisd έγραψε:

Πιστεψτε το οταν χρειαζεσαι ιατρικη βοηθεια στις ΗΠΑ και την ζητησεις δεν προκειται ποτε μα ποτε να σου την αρνηθουν. Θα ειναι ακριβως η ιδια που εχει ο οποιοσδηποτε εχει η δεν εχει ασφαλεια.

Νικος

Υπάρχουν και άλλα link και άλλα πειστήρια που αποδεικνύουν ότι ψεύδεσαι. Μη με κάνεις να ψάχνω όλο το βράδυ, λυπήσου με.

Ο φανατισμος δεν βοηθαει πουθενα...εχει μερικως δικιο ο Νικος, αν εχεις αναγκη αμεσης ιατρικης βοηθειας θα το κανουν αμεσως (και την ακριβοτερη εγχειρηση, εντατικες κλπ), μετα θα σου στειλουν $500000 λογαριασμο στο σπιτι που αν τους αποδειξεις οτι δεν εχεις να τα πληρωσεις δεν θα στα ζητησουν. Το προβλημα ειναι αν χρειαστεις φαρμακα και συνεχεις επισκεψεις στον γιατρο για χρονια -- εκει δεν πληρωνουν αν εισαι ανασφαλιστος και αν εισαι μεγαλης ηλικιας δεν μπορεις να ασφαλιστεις ή θα πληρωνεις 3000 τον μηνα. Γι'αυτο αρκετος κοσμος εχει δουλειες στα πολυκαταστηματα που πληρωνουν λιγο αλλα δεινουν δωρεαν ασφαλιση. Γενικα το συστημα υγειας στην αμερικη δεν καλυπτει ολους τους κατοικους αλλα μονο αυτους με ασφαλεια (ο περισσοτερος κοσμος που δουλευει σε ανωνυμες εταιρειες δηλαδη) ή με πολλα λεφτά. Εγω αυτο το συστημα υγειας το ταυτιζω περισσοτερο με το Ελληνικο παρα με αλλα κρατη που παρεχουν δωρεαν περιθαλψη σε ολους τους πολιτες τους ανεξαρτητος αν δουλευουν η οχι (π.χ. Καναδας με φοβερα νοσοκομεια -για τζαμπα- και δωρεαν επισκεψεις σε καθε γιατρο για ολους τους πολιτες χωρις κανενα οριο οποτε εχεις προβλημα).

Αγη,

Δεν ειναι παντα ετσι. Οποιος ειναι αρρωστος μετα απο 4-5 μερες παει σε αυτο που λεμε 'dissability' οπου το κρατος πληρωνει ετσι και αλλοιως. Αν εχεις δουλεια πληρωνει ενα μεγαλο ποσοστο αν οχι πληρωνει τα παντα.

Μετα υπαρχει το medicaid. το ποιο πληρωνει για απορους και πιο φτωχους.

http://www.cms.hhs.gov/medicaid/

Δεν ειναι δυνατον να ξερει κανεις πωε δουλευει το συστημα στις ΗΠΑ. Οποτε εχουμε απλωε γνωμες ημιμαθειας. Που οπως ειναι φυσικο δεν ειναι ουτε κοντα στην πραγματικοτητα.

Οταν λεμε το κρατος τα καλυπτει οπως στον Καναδα να μεν ακουγεται ωραιο αλλα καποιος πρεπει να πληρωσει. Και αν πραγματι πιστευετε οτι ειναι τελειως δωρεαν τοτε δεν υπαρχει λογος συζητησης.

Κατι αλλο:

Κοινωνικη ασφαλιση σαν λεξη δεν αποδυκνειει τιποτα απολυτως. Τι περιμενετε δηλαδη επειδη βγηκε η κυβερνηση και εδωσε στους αγροτες πριν 25 χρονια συνταξη και περιθαλψη υγειας ειναι μαγικο οτι δεν πληρωνουν; Οι υπολοιποι πληρωνουν και με τους φορους και το κρατος πληρωνει τεραστια ποσα που φυσικα επηρεαζουν την αναπτυξη.

Επισης οταν λεμε κοινωνικη ασφαλιση δεν ειναι πανακεια και αμεσως πρεπει να δω το φως το αληθινο.

Παμε παρακατω.
          Το θεμα δεν ειναι φανατισμος ειναι εθελοτυφλια και οταν καποιος θεωρει οτι ειναι επαιοντας σε κατι που φυσικα ειναι απιθανο εξ ορισμου.

Επιπλεον. Οταν καποιος ζει σε μια χωρα εχει προσωπικη εμπειρια το τι γινεται εκει. Το να με αποκαλουν ψευτη για κατι που το ξερω πολυ καλυτερα απο καποιον που το 'εμαθε' απο το ιντερνετ. Εγω εχω ζησει εδω 23 χρονια και δεν λεω οτι εχω 100% αντιληψη πως δουλευει το συστημα. Το να ερχεται καποιος και να μου λεει οτι η εμπειρια σου δεν μετραει και λες ψεματα και εγω ξερω τι γινεται απο το ιντερνετ ειναι το λιγωτερο γελειο και φυσικα οχι λογικο. Υποθετω αν δεν θελεις να ακουσεις κατι που δεν συμφωνει με εσενα αρχιζεις να αποκαλεις τον αλλον ψευτη. Περιτρανη αποδειξη ποσο ανοιχτοι ειναι μερικοι στο να ακουσουν κατι που δεν συμφωνουν.

Οποτε δεν κανουμε πλεον συζητηση και εκφραση γνωμης οταν δεν υπαρχει σεβασμος για την γνωμη τους ενος και του αλλου.

Η ονοματολογια και ο φανατισμος δεν αποδυκνειει τιποτα απολυτως. Τελειως το αντιθετο μαλιστα ειναι ενδειξη οτι η γνωμη του φανατισμενου δεν ειναι να παιρνεται σοβαρα. Φανατισμος ειναι η ιδιοσυγκρασια του οχλου.

Νικος

• T
            titsataki last edited by

Ο χρήστης GFON έγραψε:

Νικος

Αυτη που περιγραφεις πιστευω οτι ειναι η δομικη διαφορα του συστηματος υγειας των 2 χωρων.
            Αυτο λεγεται κοινωνικη ασφαλιση....

Δεν μιλω για την ποιοτητα , που σιγουρα εχει βελτιωθει σε σχεση με το παρελθον αλλα εχει ακομη πολυ μεγαλα περιθωρια βελτιωσης στο τομεα των παρεχομενων υπηρεσιων πχ τα φακελλακια ειναι τεραστιο προβλημα....

Αρχιζουμε να παιζουμε με τις λεξεις εδω. Δομικη διαφορα δεν σημαινει τιποτα απολυτως. Διαφορετικη αντιληψη ισως.

Το οτι εχεις ασφαλιση υγειας στην Ελλαδα και δεν εχεις στις ΗΠΑ ακουγεται τραγικοποιημενο.

Οταν ελθει η στιγμη που θα χρειαστεις ιατρικη βοηθεια και στις δυο χωρες τι συμβαινει ειναι αυτο που μετραει.

Απο προσωπικη εμπειρια στις ΗΠΑ θα εχεις την ιδια ακριβως με εμενα που πληρωνω δεκαδες χιλιαδες το χρονο. Η διαφορα ειναι ενας ειναι απορος και δεν δουλευει τοτε δεν θα χρεωθει. για εμενα θα χρεωθει η ασφαλεια μου που φυσικα γιαυτο την πληρωνω.

Απο προσωπικη εμπειρια στην Ελλαδα με του γονεις μου που ειχαν πολυ καλη ασφαλεια η κατασταση ηταν τραγικη. Φακελακια, κανενα ενδιαφερον απο τους γιατρους, προσωπικο που δεν ενδιαφερεται, το προσωπικο που ειναι νυχτερινη βαρδια το ριχνει στον υπνο κτλ.
            Απιστευτα πραγματα.

Η εμπειρια μου περιστρεφεται σε ενα νοσοκομειο και φυσικα συγκρινεται με την εμπειρια που θα ειχαν αν η ιδια ακριβως ασθενεια συνεβαινε στις ΗΠΑ. Στα ματια μου ειναι απλο.

Νικος

• L
              lakonas67 last edited by

Ο χρήστης titsataki έγραψε:

απο προσωπικη μου εμπειρια:

τελικα το κρατικο συστημα υγειας ειναι μπ....λο!
              ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΑΞΙΩΣΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟ!!!
              Αλλα για τα χρηματα που πληρωνει ο Ελληνας ασφαλιζομενος... ειναι χαλια!!!

για ποια δημοσια ασφαλιση μιλατε ρε παιδια?
              εσεις οι υποστηρικτες του ΕΣΥ, ΙΚΑ συκα μηκα κλπ απαντηστε μου σε μερικες απλες ερωτησεις:

1. Αν σημερα μου ερθει να παω να κανω καποιες ειδικες εξετασεις σε καποιο νοσοκομειο (σαν ασφαλισμενος του ΙΚΑ)... μετα απο ποσους μηνες/εβδομαδες θα μου κλεισουν ραντεβου?

2. Αν δωσω τα λεγομενα 'φακελακια' θα τυχω καλυτερης 'περιποιησης' κλπ?

3. Αν η απαντηση στο '2'' ειναι ΝΑΙ, πιστευετε οτι αυτο θα εχει αντικτυπο ενδεχομενως σε καποιους ασθενεις που δεν θα εχουν την ευχαιρεια να δωσουν το φακελακι???

4. Ποιος απο σας εχει χρησιμοποιησει τη κρατικη ασφαλιση για οδοντιατρικη περιθαλψη????

αν εισαι 'του θανατα' και πας σε ενα ελληνικο η σε μερικα ευρωπαικα νοσοκομια θα σε παρουν μεσα και θα ασχοληθουν μαζι σου, αν δεν εχεις ασφαλεια.
              στην αμερικη θα σε αφησουν στο δρομο να πεθανεις.

Αυτες ειναι οι χαζομαρες που λεω.

Ρε φιλε που το ξερεις αυτο;
              Εχεις ερθει στην Αμερικη και βλεπεις ανθρωπους να τους πετανε απο το νοσοκομειο;

Νικος

DEN THA EINE H IDIA.APLOS PADA SE DEXODE OTAN EXEIS IATRIKO PROBLHMA ALLA OI GIATROI POU THASE EXETASOUN EINE ARXAROIOI POU THA EXASHTHOUN PANO SOU

• L
                lakonas67 last edited by

GIATI XERHS ESY TI SOU GINETE EKEI.TA ELLHNIKA MESA ENHMEROSHS EINE AMEROLHPTA VLEPHS.H ELLADA STON TOMEA EXYPERETHSHS POLITH EINE PISO 15 XRONIA APO AMERIKH.EXEI SYSTHMA XEIROTETO APO MBOURDELO.MEGALH GRAFEIKRATIA,MALAKES POULHMENOUS POLITIKOUS,DEN SOU DINETE H DYNATOTIA NA TA KONOMHSHS SAN THN USA,EXEI DIEFRARMENO SYSTHMA.OSO GIA TOUS ELLHNOAMERIKANOUS EXEIS DIKIO OI PERISOTEROI EXOUN MHNH STHN 10ETIA POU EXOUN FYGOI APO ELLADA EINE GENITSAROI OI PIO POLOI KAI SYGEGRIMENA H PROTES GENIES EINE VLAXOI KAI PSOFANE GIA AXIOMATA.EXOUN SKATA LOBBY ENO EXOUN LEFTA GIA TON LOGO OTI OI PERISOTEROI PROTHS GENIAS EINE AMORFOTOI KAI OTI YPOSTHRIZOUN TA SYNFERODA THS AMERIKHS SE ADITHESH ME TOUS EBREOUS

• T
                  titsataki last edited by

Οπως ειπα δεν εχεις ιδεα τι λες.

ΥΓ: τι θα γινει ρε φιλε θα γραψετε με ελληνικους χαρακτηρες και οχι με κεφαλαια; Αντε βαλτε και καν κενο μεταξυ των λεξεων. Αλλοιως εχω αληθωρησει να μεταφρασω τι λες.

Ο χρήστης lakonas67 έγραψε:

GIATI XERHS ESY TI SOU GINETE EKEI.TA ELLHNIKA MESA ENHMEROSHS EINE AMEROLHPTA VLEPHS.H ELLADA STON TOMEA EXYPERETHSHS POLITH EINE PISO 15 XRONIA APO AMERIKH.EXEI SYSTHMA XEIROTETO APO MBOURDELO.MEGALH GRAFEIKRATIA,MALAKES POULHMENOUS POLITIKOUS,DEN SOU DINETE H DYNATOTIA NA TA KONOMHSHS SAN THN USA,EXEI DIEFRARMENO SYSTHMA.OSO GIA TOUS ELLHNOAMERIKANOUS EXEIS DIKIO OI PERISOTEROI EXOUN MHNH STHN 10ETIA POU EXOUN FYGOI APO ELLADA EINE GENITSAROI OI PIO POLOI KAI SYGEGRIMENA H PROTES GENIES EINE VLAXOI KAI PSOFANE GIA AXIOMATA.EXOUN s***a LOBBY ENO EXOUN LEFTA GIA TON LOGO OTI OI PERISOTEROI PROTHS GENIAS EINE AMORFOTOI KAI OTI YPOSTHRIZOUN TA SYNFERODA THS AMERIKHS SE ADITHESH ME TOUS EBREOUS

απο προσωπικη μου εμπειρια:

τελικα το κρατικο συστημα υγειας ειναι μπ....λο!
                  ΧΩΡΙΣ ΟΜΩΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΑΞΙΩΣΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΧΡΗΣΤΟ!!!
                  Αλλα για τα χρηματα που πληρωνει ο Ελληνας ασφαλιζομενος... ειναι χαλια!!!

για ποια δημοσια ασφαλιση μιλατε ρε παιδια?
                  εσεις οι υποστηρικτες του ΕΣΥ, ΙΚΑ συκα μηκα κλπ απαντηστε μου σε μερικες απλες ερωτησεις:

1. Αν σημερα μου ερθει να παω να κανω καποιες ειδικες εξετασεις σε καποιο νοσοκομειο (σαν ασφαλισμενος του ΙΚΑ)... μετα απο ποσους μηνες/εβδομαδες θα μου κλεισουν ραντεβου?

2. Αν δωσω τα λεγομενα 'φακελακια' θα τυχω καλυτερης 'περιποιησης' κλπ?

3. Αν η απαντηση στο '2'' ειναι ΝΑΙ, πιστευετε οτι αυτο θα εχει αντικτυπο ενδεχομενως σε καποιους ασθενεις που δεν θα εχουν την ευχαιρεια να δωσουν το φακελακι???

4. Ποιος απο σας εχει χρησιμοποιησει τη κρατικη ασφαλιση για οδοντιατρικη περιθαλψη????

αν εισαι 'του θανατα' και πας σε ενα ελληνικο η σε μερικα ευρωπαικα νοσοκομια θα σε παρουν μεσα και θα ασχοληθουν μαζι σου, αν δεν εχεις ασφαλεια.
                  στην αμερικη θα σε αφησουν στο δρομο να πεθανεις.

Αυτες ειναι οι χαζομαρες που λεω.

Ρε φιλε που το ξερεις αυτο;
                  Εχεις ερθει στην Αμερικη και βλεπεις ανθρωπους να τους πετανε απο το νοσοκομειο;

Νικος

DEN THA EINE H IDIA.APLOS PADA SE DEXODE OTAN EXEIS IATRIKO PROBLHMA ALLA OI GIATROI POU THASE EXETASOUN EINE ARXAROIOI POU THA EXASHTHOUN PANO SOU

• S
                    skye last edited by

Εντάξει.. για την υγεία δε νομίζω ότι μπορούμε να μιλάμε σα χώρα ή να συγκριθούμε με τις ΗΠΑ. Κακά τα ψέματα.
                    Εμένα η ένστασή μου ήταν στο σχόλιό σου φίλε Νίκο, περί εξυπνάδας των αμερικανών. Εκεί διαφωνώ κάθετα, χωρίς να σημαίνει ότι θεωρώ τους έλληνες έξυπνο λαό, αν και θεωρώ κατόρθωμα το που καταφέραμε να βρισκόμαστε σήμερα, αν αναλογιστεί κανείς που ήμασταν πριν 50 χρόνια, και μιας και το πάμε συγκριτικά, που ήταν οι ΗΠΑ πριν 50 χρόνια. Η Ελλάδα σε ρυθμούς προόδου, πρόσεξε, ΟΧΙ συνολικά, είμαι βέβαιος ότι έχει ξεπεράσει τις ΗΠΑ, και αναπτύσσεται ταχύτερα. Όσον αφορά τώρα για το μυαλό και τη μόρφωση (από εκεί ξεκινάνε όλα) των αμερικανων. Έχω ολοκληρωμένη άποψη, καθώς και στις ΗΠΑ έχω πάει (και έχω ζήσει, για πολύ μικρό διάστημα βέβαια) και πάνω απ'όλα τελείωσα αμερικάνικο σχολείο (δυστυχώς από μία άποψη, ευτυχώς από μια άλλη), που ακολουθεί πιστά το αμερικάνικο σύστημα κ μοντέλο (12 τάξεις) και έχει έγκριση από το κράτος των ΗΠΑ και εισαγωγή στην ανώτατη εκπαίδευση εκεί. Έκανα ακριβώς τα ίδια μαθήματα/βιβλία με τα παιδιά στις ΗΠΑ, ενώ οι καθηγητές -οι περισσότεροι ήταν αμερικανοι και το 90% των συμμαθητών μου ήταν ξένοι, με ένα τεράστιο ποσοστό αυτών από τις ΗΠΑ. Απο αυτή την καθημερινή συμβίωση μαζί τους, μου έχουν μείνει τα εξής. Το πόσο χαμηλό επίπεδο είχαν στα μαθηματικά κ στις θετικές επιστήμες, το ότι γενικά είναι αργόστροφοι και κολλημένοι στους δήθεν νόμους του σχολείου (όχι όπως οι άγγλοι, αλλά πλησιάζουν), το καλό επίπεδο το είδα μόνο σε κάποιους τομείς οργάνωσης και σε κάποια θεωρητικά μαθήματα κ στις τέχνες. Επίσης θεωρώ αστείο το ότι δεν ψηφίζουν και το γεγονός ότι όταν τους έλεγα για τον πόλεμο μου απαντούσαν 'χαλαρά, κερδίζουμε!'. Δε μπορούσαν με τίποτα να καταλάβουν την ελληνική νοοτροπία (δεκτό), αλλά ούτε προσπαθούσαν κιόλας (βλακεία). Οι περισσότεροι ούτε ελληνικά δε μαθαίνανε.
                    Το ότι αγοράζουν κάποια προϊόντα φθηνότερα, αυτό από μόνο του δε λέει τίποτα ούτε τους κάνει έξυπνους (Και στο Χονγκ-Κονγκ και στην Ταϋλάνδη φθηνά είναι - ήταν τουλάχιστον). Το ότι σαν έλληνες είμαστε κορόιδα σαν καταναλωτές, είμαστε. Το ότι και οι αμερικανοι δεν έχουν καταναλωτική συνείδηση ούτε αυτοσεβασμό, είναι γεγονός. Γι'αυτό το καλύτερο κ αγαπημένο τους φαγητό είναι τα Μακντόναλντς κ Μπέργκερ κινγκ με κόκα κόλα, γι'αυτό κ είναι υπερ-καταναλωτές, γι'αυτό και είναι πρώτοι στον κόσμο σε παχυσαρκία (περι αυτοσεβασμού..), γι'αυτό κ δε μαθαίνουν ούτε από τα λάθη ούτε από την ιστορία τους. Γι'αυτό και ξεχνάνε γρήγορα (DC) και δεν καταλαβαίνουν ότι δε μπορείς να εξασφαλίσεις την ειρήνη ενός τρίτου λαού, όπως δοκιμάσανε κάποτε να κάνουν στους ίδιους. Ξεχνάνε την ιστορία τους. Και μη μου πεις ότι δεν είναι ευθύνη τους. Ας πάνε να ψηφίσουνε τουλάχιστον. Ή αφού είναι έξυπνοι (μιας κ αγοράζουν και το βόλβο με 40000 ευρώ) ας αλλάξουν την κατάσταση. Ή και μόνο που δεν τους ενδιαφέρει, και αυτοί που ψηφίζουν βγάζουν το Μπους αγνοώντας τις συνέπειες, δείγμα βλακείας είναι. Και ναι, σίγουρα είναι πολύ μπροστά σε κάποιους τομείς και στον πολιτισμό και στη νοοτροπία. Αλλά αυτή είναι η μία όψη. Γιατί οι 'βλάχοι', 'χωριάτες' στις ΗΠΑ είναι χειρότεροι και από το πιο ξεχασμένο χωριό στην πιο ξεχασμένη επαρχία της Ελλάδας.
                    Αυτά τα ολίγα προς το παρόν.. Θα προσπαθήσω να μην επανέλθω.
                    Δεν έχω σκοπό την επίθεση στους αμερικανούς. καμία σχέση. Αλλά δε μπορώ να ακούω κ ότι είναι έξυπνοι σα λαός γενικότερα.

• L
                      lkar last edited by

φαντάζομαι ότι κι ο τελευταίος σμηνίτης που πέθανε στο νοσ. Πύργου επειδή δεν υπήρχαν τα κατάλληλα εργαλεία πίστευε ότι έχει περίθαλψη

και σήμερα πάλι στο ίδιο νοσοκομείο έναν ασθενή τον μετέφεραν στην Πάτρα, για να σωθεί, αλλά το ασθενοφόρο έμεινε από μπαταρία (τα κατάφεραν τελικά)

φυσικά αυτά είναι από τα δύο πιο πρόσφατα περιστατικά

• elteo
                        elteo last edited by

Ο χρήστης lkar έγραψε:
                        φαντάζομαι ότι κι ο τελευταίος σμηνίτης που πέθανε στο νοσ. Πύργου επειδή δεν υπήρχαν τα κατάλληλα εργαλεία πίστευε ότι έχει περίθαλψη

και σήμερα πάλι στο ίδιο νοσοκομείο έναν ασθενή τον μετέφεραν στην Πάτρα, για να σωθεί, αλλά το ασθενοφόρο έμεινε από μπαταρία (τα κατάφεραν τελικά)

φυσικά αυτά είναι από τα δύο πιο πρόσφατα περιστατικά

Και το τραγικό ήταν ότι το ασθενοφόρο ήταν από τα καινούρια Mercedes...και όχι κανα χρέπι Transporter από εκείνα τα παλιά...μάλλον κάποιος θα άφησε τον διακόπτη ανοικτό ή θα άκουγε ράδιο με τις ώρες «ξύνοντάς» τα...

• K
                          krieza last edited by

Ο χρήστης lakonas67 έγραψε:
                          XERHS ESY TI SOU GINETE EKEI.TA ELLHNIKA MESA ENHMEROSHS EINE AMEROLHPTA VLEPHS.

Τουλαχιστον εδω το ξερουμε και η κλεινουμε το τελεβιζιον η διαλεγουμε αυτο που κατα τη γνωμη μαςειναι λιγοτερο μεροληπτικο.
                          Και σε καμμια περιπτωση εδω δε θα παρουμε τα βουνα οπως οι Νεο'υ'ορκεζοι το 48 οταν ο Ορσον Ουελλες νομιζοντας οτι απευθυνεται σε νοημονες ειπε μεσω ραδιοφωνου οτι οι Αρειανοι εκαναν εισβολη στη γη...

H ELLADA ...EXEI MALAKES POULHMENOUS POLITIKOUS

Στειλτε μας τον Μπους τον Κλιντον και το Σβαρτζενεγκερ να μας κυβερνησουν.Και αν δε μπορουν αυτοι στειλτε μας τον Κυβερνητη του Μιτσιγκαν....

OTI OI PERISOTEROI PROTHS GENIAS EINE AMORFOTOI

Αντιθετα με τους Τεξανους γελαδαρηδες η τους Καλιφορνεζους σερφερ....

Ρε παιδια εισαστε στην Αμερικη σας αρεσει εκει με γεια σας με χαρα σας.
                          Εμας δε μας αρεσει να ειμαστε μερος ενος λαου δολοφονων (γιατι εθνος αμερικανικο δεν υπαρχει και δε θα γινετε ποτε) που το μονο που ξερουν ειναι η βια τα οπλα και τα δολλαρια.

• T
                            traveller last edited by

Ο χρήστης titsataki έγραψε:
                            Η ονοματολογια και ο φανατισμος δεν αποδυκνειει τιποτα απολυτως. Τελειως το αντιθετο μαλιστα ειναι ενδειξη οτι η γνωμη του φανατισμενου δεν ειναι να παιρνεται σοβαρα. Φανατισμος ειναι η ιδιοσυγκρασια του οχλου.

Νικος

Na kai κάτι που συμφωνώ απολύτως μαζί σου!!! Η γνώμη του φανατισμένου δεν πρέπει να παίρνεται στα σοβαρά. 100% σύμφωνος!!

Αλλα εμεις βαζουμε τραγουδια και βλαστημαμε τους Αμερικανους που μπηκαν στο Ιρακ και δεν κοιταμε τα χαλια μας και να αντι απλως να τα κοιταμε να κοιταμε τι μπορουμε να κανουμε για να δουμε ασπρη μερα.

Καθε φορα που ερχομαι με πιανει μελαγχολια. Τι να πω.
                            Θεωρω την Ελλαδα πατριδα μου αλλα δυστυχω αισθανομαι οι οι Ελληνες ειναι πιο πατριωτες με τους Ιρακινους και καθε αλλο ασχετο παρα Ελληνες. Και ναι ο σκοπος αγιαζει τα μεσα για την ασφαλεια και ναι να πανε να κουρευονται τα διακαιωματα αμα η χωρα παει κατα διαολου. Καιρος να κανονισουμε τις προταιρεοτητες μας. Πρωτα η Ελλαδα μετα εμεις που να παρει και να σηκωσει. Το βλεπω καθε κερατιατικη μερα στην Αμερικη. Ποσο πατριωτισμο εχουν και ποσο εχουν την Αστεροεσσα ψηλα και ειναι περιφανοι για τα παληκαρια που σκοτωνονται στο Ιρακ μπας και οι Ιρακινοι δουν ασπρη μερα που οχι μονο δεν θα δουν αλλα δεν ξερουν ουτε το χρωμα της. Και μην μου λετε οτι εχω πεσει δεσμιος της προπαγανδας και εσεις εχετε ανακαλυψει τον τροχο γιατι καθε φορα που **ερχομαι οχι μονο το τροχος δεν εχει ανακαλυφθει αλλα ουτε η φωτια **

(πάλι καλά που μας αναγνωρίζεις ότι έχουμε κατέβει από τα δέντρα και δεν είμαστε ακόμα 'τροφοσυλλέκτες')

http://www.4troxoi.gr/forum/viewtopic.p ... &start=165

Πώς το είπαμε γιατί το ξέχασα;; Α ναι! Η γνώμη του φανατισμένου...και η ιδιοσυγκρασία του όχλου

Η ονοματολογια και ο φανατισμος δεν αποδυκνειει τιποτα απολυτως. **Τελειως το αντιθετο μαλιστα ειναι ενδειξη οτι η γνωμη του φανατισμενου δεν ειναι να παιρνεται σοβαρα. Φανατισμος ειναι η ιδιοσυγκρασια του οχλου. **

Νικος

Τώρα ελπίζω να καταλαβαίνεις , χωρίς να σε ξέρω προσωπικά, γιατί δε μπορώ να σε πάρω στα σοβαρά...

Η γνώμη του φανατισμένου...

• L
                              lakonas67 last edited by

Ο χρήστης ΚRΙΕΖΑ έγραψε:

XERHS ESY TI SOU GINETE EKEI.TA ELLHNIKA MESA ENHMEROSHS EINE AMEROLHPTA VLEPHS.

Τουλαχιστον εδω το ξερουμε και η κλεινουμε το τελεβιζιον η διαλεγουμε αυτο που κατα τη γνωμη μαςειναι λιγοτερο μεροληπτικο.
                              Και σε καμμια περιπτωση εδω δε θα παρουμε τα βουνα οπως οι Νεο'υ'ορκεζοι το 48 οταν ο Ορσον Ουελλες νομιζοντας οτι απευθυνεται σε νοημονες ειπε μεσω ραδιοφωνου οτι οι Αρειανοι εκαναν εισβολη στη γη...

H ELLADA ...EXEI MALAKES POULHMENOUS POLITIKOUS

Στειλτε μας τον Μπους τον Κλιντον και το Σβαρτζενεγκερ να μας κυβερνησουν.Και αν δε μπορουν αυτοι στειλτε μας τον Κυβερνητη του Μιτσιγκαν....

OTI OI PERISOTEROI PROTHS GENIAS EINE AMORFOTOI

Αντιθετα με τους Τεξανους γελαδαρηδες η τους Καλιφορνεζους σερφερ....

Ρε παιδια εισαστε στην Αμερικη σας αρεσει εκει με γεια σας με χαρα σας.
                              Εμας δε μας αρεσει να ειμαστε μερος ενος λαου δολοφονων (γιατι εθνος αμερικανικο δεν υπαρχει και δε θα γινετε ποτε) που το μονο που ξερουν ειναι η βια τα οπλα και τα δολλαρια.

den ypostirizo tous amerikanouus kai syxenome thn amerikh alla na poume kai tou stravou to dikio

• L
                                leonp last edited by

Αυτοί είναι οι χαζοί και μεις οι έξυπνοι.

Φαίνεται αυτός είναι ο λόγος που αγοράζουμε μήλα, αλεύρι και άλλα τρόφιμα, κομπιούτερ, προγράμματα Η/Υ, στρατιωτικά όπλα (αναγκαστικά), κόκα κόλες, μάλμπορο.

• S
                                  skye last edited by

Ο χρήστης leonp έγραψε:
                                  Αυτοί είναι οι χαζοί και μεις οι έξυπνοι.

Φαίνεται αυτός είναι ο λόγος που αγοράζουμε μήλα, αλεύρι και άλλα τρόφιμα, κομπιούτερ, προγράμματα Η/Υ, στρατιωτικά όπλα (αναγκαστικά), κόκα κόλες, μάλμπορο.

Κανείς δεν είπε ότι εμείς είμαστε έξυπνοι. (αλλά ούτε και αυτοί)
                                  Μια βόλτα στους δρόμους μας είναι ικανή να σε πείσει για τη βλακεία μας.

Πάντως, μιας έκανες την αναφορά: μήλα έχω να φάω από τότε που έμενα με τη μαμά μου, αλεύρι σπάνια θα δεις σπίτι μου, τα προγράμματα Η/Υ που έχω στο pc τα έχω κατεβάσει τσαμπέ στο 99%, κόκα κόλα δεν πίνω, και καπνίζω καρέλια
                                  Αυτά!

• W
                                    wantone last edited by

Απο προσωπικη εμπειρια στις ΗΠΑ θα εχεις την ιδια ακριβως με εμενα που πληρωνω δεκαδες χιλιαδες το χρονο. Η διαφορα ειναι ενας ειναι απορος και δεν δουλευει τοτε δεν θα χρεωθει. για εμενα θα χρεωθει η ασφαλεια μου που φυσικα γιαυτο την πληρωνω.

αν εχεις καποια χρηματα η ασφαλεια που δεν καλυπτει πολλα δεν θα χρεωθεις;

εγω γραφω οτι εχω ακουσει απο γνωστους και φιλους οι οποιοι κατα καιρους εχουν πληρωσει πολλα χρηματα σε γιατρους πχ αν εχεις ενα σπιτι και μερικα δολαρια στην τραπεζα και σου τυχη κατι ανασφαλιστος θα χασεις οτι εχεις και δεν εχεις...

επισης οι λογαριασμοι προς ανασφαλιστους ειναι 2-3 φορες πιο πανω απο αυτους προς τις ασφαλιστικες εταιρειες γιατι προσπαθουν να βγαλουν απο αυτους που εχουν αναγκη...

σχετικα για τον καναδα δεν εχει σημασια ποιος πληρωνει σημασια ειναι οτι υπαρχει εκει για να το χρησιμοποιουν οι πολιτες (βασικα πληρωνεται με επιπλεον 7% VAT σε οτι αγοραζεις σε σχεση με αμερικη)..για 7% πανω σε οτι περνεις εχεις δωρεαν ασφαλεια εφορου ζωης ειτε δουλευεις ειτε δεν δουλευεις...αν συμφερει ας το κρινουν οι αναγνωστες...επισης απογορευονται τα ιδιωτικα νοσοκομεια οσο και να σας φαινεται παραξενο..

• S
                                      spiros last edited by

δεν ξερω αν ειμαστε πιο εξυπνοι ή πιο χαζοι απο αλλους λαους, αυτο που ξερω ειναι οτι σαν χωρα δεν υπαρχει ουτε ΕΝΑΣ τομεας που να μπορουμε να ισχυριστουμε οτι ειμαστε καλοι, τουλαχιστον συγκρινομενοι με την ΕΕ:

• οικονομια
                                      • παιδεια
                                      • τεχνολογια
                                      • βιομηχανια, αναπτυξη
                                      • υγεια
                                      • τεχνες, πολιτισμος
                                      • εργασια
                                      • κοινωνικο κρατος

Επισης εχουμε αντιπαλο το κρατος σε οποιαδηποτε επιχειρηματικη προσπαθεια, ειτε εισπρατοντας αδιαφορια, ειτε την απιστευτη γραφειοκρατια, ειτε την ελλειψη κινητρων.

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                      • A
                                        a-viper7 last edited by

Ο χρήστης spiros έγραψε:
                                        δεν ξερω αν ειμαστε πιο εξυπνοι ή πιο χαζοι απο αλλους λαους, αυτο που ξερω ειναι οτι σαν χωρα δεν υπαρχει ουτε ΕΝΑΣ τομεας που να μπορουμε να ισχυριστουμε οτι ειμαστε καλοι, τουλαχιστον συγκρινομενοι με την ΕΕ:

• οικονομια
                                          - παιδεια
                                        • τεχνολογια
                                        • βιομηχανια, αναπτυξη
                                        • υγεια
                                        • τεχνες, πολιτισμος
                                        • εργασια
                                        • κοινωνικο κρατος

Επισης εχουμε αντιπαλο το κρατος σε οποιαδηποτε επιχειρηματικη προσπαθεια, ειτε εισπρατοντας αδιαφορια, ειτε την απιστευτη γραφειοκρατια, ειτε την ελλειψη κινητρων.

Επ! Φάουλ! (δες τα bold)

1 Reply Last reply Reply Quote 1
                                        • S
                                          spiros last edited by

Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:

• οικονομια
                                            - παιδεια
                                          • τεχνολογια
                                          • βιομηχανια, αναπτυξη
                                          • υγεια
                                          • τεχνες, πολιτισμος
                                          • εργασια
                                          • κοινωνικο κρατος

Επ! Φάουλ! (δες τα bold)

Δυστυχως δεν ειναι φαουλ...
                                          Ενα θα πω μονο: Σε ποια αλλη χωρα που λεει οτι παρεχει δωρεαν παιδεια, για να τελειωσει καποιος το σχολειο πρεπει να δωσει μια περιουσια σε φροντιστηρια & ιδιετερα?
                                          Αντε να πω και ενα 2ο: Σε ποια αλλη χωρα το εκπαιδευτικο συστημα (μαζι με το συστημα εισαγωγης στην 3τοβαθμια εκπ/ση) αλλαζει καθε 2 χρονια?

1 Reply Last reply Reply Quote 2
                                          • elteo
                                            elteo last edited by

Ο χρήστης A-Viper7 έγραψε:

• οικονομια
                                              - παιδεια
                                            • τεχνολογια
                                            • βιομηχανια, αναπτυξη
                                            • υγεια
                                              - τεχνες, πολιτισμος -->2πλο φάουλ! ***
                                            • εργασια
                                            • κοινωνικο κρατος

Επ! Φάουλ! (δες τα bold)

*** 2πλο φάουλ!

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 3
                                            • 4
                                            • 5
                                            • 3 / 5
                                            • ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ