-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
ΤERMINATOR 1 & 2
7EVEN
MATRIX 1.2.3
LORD OF THE RINGS
INDIANA JONES ολαΤο Lord of the strings είναι μακράααααν καλύτερο σου λέω!
-
Μόλις θυμήθηκα του θρυλικούς Monty Python
Οι άνθρωποι είναι από άλλο πλανήτη. Το χιούμορ τους πανέξυπνο και εύστοχο, με ευρυματικό και υπερπλούσιο αυθεντικό αγγλικό λεξιλόγιο σε κάνουν να βλέπεις τον κόσμο με μια χιουμοριστική ματιά αλλά και σε προβληματίζουν μερικές φορές για αυτά που συμβαίνουν γύρω μας.
Συνιστώ με σειρά προσωπικής ευχαρίστησης:
1- The life of Bryan http://www.imdb.com/title/tt0079470/
2- The meaning of life http://www.imdb.com/title/tt0085959/
3- Monty python and the holy grail http://www.imdb.com/title/tt0071853/Και τα 3 κυκλοφορούν σε DVD, πράγμα περίεργο καθώς σε κασσέτα είχα ιδρώσει για να τα βρω, όσα βρήκα
-
ειναι κορυφαιοι!
-
Μιας και αναφέρουμε και σειρές,ένα έχω να πω:Black Adder ('Μαύρη Οχιά')
Η ΥΠΕΡΤΑΤΗ σειρά!Πρώτης ποιότητας αγγλικό humor,με τον Rowan Atkinson να δίνει ρέστα.
Δυστυχώς δεν έχω καμιά σεζόν ολόκληρη-έχω ψάξει αλλά δεν τα βρίσκω,αλλά κρίνοντας απ' τα επεισόδια που έχω,η 1η σεζόν είναι σαφώς κατώτερη απ' τις υπόλοιπες.Ειδικά η τελευταία που εκτυλίσσεται στα χαρακώματα του Α' Παγκ Πολέμου είναι απίθανη...I have a cunning plan,my lord!
-
Ξέχασα να αναφέρω τον ανεπανάληπτο Peter Selers!
Όλες οι ταινίες του επιθεωρητή Κλουζό είναι πραγματικά απίστευτες!
Γελάω μόλις τον βλέπω στην οθόνη, χωρίς να χρειαστεί να κάνει κάτι αστείο, απλά να εμφανιστεί! -
Ο χρήστης ALEX SSGTi έγραψε:
Γελάω μόλις τον βλέπω στην οθόνη, χωρίς να χρειαστεί να κάνει κάτι αστείο, απλά να εμφανιστεί!To 'Party' το έχεις δει φαντάζομαι ε? ΡΕΣΙΤΑΛ!
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Γελάω μόλις τον βλέπω στην οθόνη, χωρίς να χρειαστεί να κάνει κάτι αστείο, απλά να εμφανιστεί!To 'Party' το έχεις δει φαντάζομαι ε? ΡΕΣΙΤΑΛ!
Eίναι απλώς απίστευτη ταινία!!
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
Μιας και αναφέρουμε και σειρές,ένα έχω να πω:Black Adder ('Μαύρη Οχιά')Η ΥΠΕΡΤΑΤΗ σειρά!Πρώτης ποιότητας αγγλικό humor,με τον Rowan Atkinson να δίνει ρέστα.
Δυστυχώς δεν έχω καμιά σεζόν ολόκληρη-έχω ψάξει αλλά δεν τα βρίσκω,αλλά κρίνοντας απ' τα επεισόδια που έχω,η 1η σεζόν είναι σαφώς κατώτερη απ' τις υπόλοιπες.Ειδικά η τελευταία που εκτυλίσσεται στα χαρακώματα του Α' Παγκ Πολέμου είναι απίθανη...I have a cunning plan,my lord!
Μαζι με τον Behny Hill(ετσι δεν γραφεται?) οι καλυτερες κωμικες σειρες.....
-
Ο χρήστης Krusenstern έγραψε:
Εννοείται!!!!!
-
Birdy num-num
-
Ο χρήστης HUNTER έγραψε:
Χτές βράδυ,είχε σέ κάποιο κανάλι τό 'ΡΕΜΠΕΤΙΚΟ'.
Από τίς αγαπημένες μου καί αυτή.
Ισως η μόνη ταινία μέ τόσο πραγματικούς χαρακτήρες.Να πας ν ακούσεις και την Σωτηρία Λεονάρδου LIVE , να πάθεις ταράκουλο
-
Η ταινία με τον Λάμπρο Κωνσταντάρα στο ρόλο του Μαυρογιαλούρου , εκτός απο εξαιρετική και μόνιμα στην επικαιρότητα
Ο Ηλιάς του 16ου με τον Χατζηχρήστο.
Ο καθένας με την τρέλλα του . Η κωμωδία . Αναφέρεται σε τρόφιμους ψυχιατρείου και την αντιμετώπισή τους.
Μερικοί το προτιμούν καυτό, Μέριλυν Μονρόε , Τζάκ Λέμμον και Τόνι Κέρτις. Η σκηνή του τέλους στις καλύτερες του παγκόσμιου κινηματογράφου
Ημερολόγια μοτοσικλέτας , αναφέρεται στα νεανικά χρόνια του Τσε Γκεβάρα
-
Θα προσπαθησω να αναφερω ταινιες που δεν εχουν ειπωθει:
Η πολη του Θεού: φοβερη σκηνοθεσια και ιστορια που μοιαζει πολυ μακρινη απο εμας ομως υπαρχει...
Rocky: ενταξει, κραξτε με οσοι θελετε (οπως και αρκετοι κουλτουριαρηδες φιλοι μου) αλλα με αυτες τις ταινιες μεγαλωνα και αν καποιου δεν του αρεσει το ξυλικι ας αρκεστει στο δηθεν πεισμα για να βγει ο ηρωας νικητης (ειτε στο ρινγκ ειτε στη ζωη)
Rambo: συνεχιστε να με κραζετε αλλα ακομα και τωρα που ειμαι στα 20-μεσα τα βλεπω πολυ πιο ευχαριστα απο κατι ψευτοταινιες δρασης με ηλιθιες ατακες χιουμορ.
Η αδελφοτητα των λυκων: Αυτος ο Ζαν Ρενο ειναι καταπληκτικος ωρες ωρες (οπως και ολα τα Ρενω )
Πρακτωρ Θου-Βου: οποιος πει οτι δεν εχει γελασει με μερικα απο τα σκηνικα εκει μεσα ειναι ψευτης...
Οι ασυγχωρητοι: Δεν εχω δει πολλα γουεστερν, αλλα τετοια ατμοσφαιρα δεν βρισκεις σε πολλα εργα.Αυτα, τα περισσοτερα κλασσικα καλα αλλωστε τα εχετε αναφερει ηδη
-
Na κάνω κι εγώ μια προσπάθεια να γράψω μερικές κωμωδίες :
'Τι 30, τι 40, τι 50', 'Δόκτωρ Ζιβέγγος', ' Ανθρωπος για όλες τις
δουλειές', 'μια ελληνίδα στο χαρέμι','μικροί και μεγάλοι εν δράση', 'Μια τρελή τρελή οικογένεια', 'Τα κίτρινα γάντια', 'Καλώς ήρθε το δολάριο', 'Κορόιδο γαμπρέ', 'Μαριχουάνα στοπ','οι κυρίες της αυλής', 'μερικοί το προτιμούν κρύο',(στρίβειν δια του αρραβώνος) ' Ο θησαυρός του μακαρίτη', ' η ωραία των Αθηνών' (πνεύμα και ηθική ), 'Γοργόνες και μάγκες', 'Δεσποινίς ετών 39' (την είχε πρωτοπαίξει ο Λογοθετίδης με τίτλο 'Δελησταύρου και υιός'), ' για ποιον χτυπά η κουδούνα', (άμοιρε Λαμπιρίκο άφησες γυναίκα ορφανή και χήρα κόρη ) , 'Κορίτσια για φίλημα' (έχω και κότερο πάμε μια βόλτα;; Ναι έχει και κότερο αλλά κατά άλλα είναι πρώτης τάξεως παιδί) , 'Η χαρτοπαιχτρα'(Κυρίαααα, ο κύυυυυριος), 'Ενα έξυπνο μούτρο' (εγώ τωρα τρούπωσα και έτσι και τρουπώσω...τρούπωσα), 'Ο Ηλίας του 16ου' (Μαριάνθη, τα χάπια μου), 'Αχ αυτή η γυναίκα μου' (εδώ μέσα γίνονται Σόδομα και Γόμορα), 'η παριζίάνα', 'φωνάζει ο κλέφτης' και βέβαια 'Υπάρχει και φιλότιμο' (Μαυρογιαλούρος)Το 'Λούφα και Παραλλαγή' είναι από τις κορυφαίες που έχω δει αλλά βέβαια δεν εντάσσεται στην παραπάνω κατηγορία.
ΚΑΤΣΑΜΠΕΛΑΣ : ' Ο Καραμάνος είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου της Τασκένδης (Ρωσία) και είναι λαμπρόν παράδειγμα Ελληνος επιστήμονος όστις διέφυγε του κομμουνισμού για να υπηρετήσει την πατρίδα'
ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ : 'Τι με λες κύριε συντ/χα μου, όλο τουαλέτες και μαγειρεία είμαι'
ΚΑΤΣΑΜΠΕΛΑΣ : ' Εις τον στρατόν Καραμάνο δε γίνονται διακρίσεις. Και επιστήμων να είσαι, σκατά θα καθαρίσεις. Αυτό είναι το νόημα του στρατού , απανταχού και εις όλον τον κόσμον'
ΜΠΑΛΟΥΡΔΟΣ : 'Λαμβάνω την τιμή κύριε λοχαγέ να αναφέρω ότι αιτούμαι πενθαήμερος αγροτική άδεια'
ΛΟΧΑΓΟΣ :' Από πότε έγινες αγρότης Μπαλούρδο;;'
ΜΠΑΛΟΥΡΔΟΣ : ' Ο πατέρας μου έχει ζώα κύριε Λοχαγέ'
ΛΟΧΑΓΟΣ : 'Το βλέπω'
(Στο γραφείο του Συν/χη)
ΣΥΝ/ΧΗΣ (δείχνοντας το πορταίτο του Λένιν) : 'Τον γνωρίζεις αυτόν Παπαδόπουλε';;;
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ : '.................
ΣΥΝ/ΧΗΣ : 'Δεν τον γνωρίζεις';;
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ : 'Ο...Βενιζέλος';;
ΣΥΝ/ΧΗΣ: 'Τέλος πάντων...'
ΣΥΝ/ΧΗΣ :' Εσύ Μαρλαφέκα το ξέρεις αυτό;; Και μη μου πεις ότι είναι το σήμα της Μερσεντές...'
-
Ο χρήστης ethnikaras έγραψε:
Οι ασυγχωρητοι: Δεν εχω δει πολλα γουεστερν, αλλα τετοια ατμοσφαιρα δεν βρισκεις σε πολλα εργα.Αυτα, τα περισσοτερα κλασσικα καλα αλλωστε τα εχετε αναφερει ηδη
Τα γουέστερν δεν μου αρέσουν, με εξαίρεση ένα. Ναι καλά φανταστήκατε, είναι ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος
Εξαιρετικοί ηθοποιοί, εξαιρετική μουσική, απίστευτη σκηνοθεσία -
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Οι ασυγχωρητοι: Δεν εχω δει πολλα γουεστερν, αλλα τετοια ατμοσφαιρα δεν βρισκεις σε πολλα εργα.
Αυτα, τα περισσοτερα κλασσικα καλα αλλωστε τα εχετε αναφερει ηδη
Τα γουέστερν δεν μου αρέσουν, με εξαίρεση ένα. Ναι καλά φανταστήκατε, είναι ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος
Εξαιρετικοί ηθοποιοί, εξαιρετική μουσική, απίστευτη σκηνοθεσίαΔες το 'Ασυγχώρητοι' και θα άλλάξεις γνώμη. Φόρος τιμής του Ηστγουντ στην 'άγρια δύση' σε ένα μάλλον παρακμιακό και ατμοσφαιρικό γουέστερν.
Θα πάθεις, είναι καταπληκτικό έργο .(και παίζουν και ηθοποιάρες)
Μιλάμε για κορυφαία ταινία. (το έχει σκηνοθετήσει) -
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
Οι ασυγχωρητοι: Δεν εχω δει πολλα γουεστερν, αλλα τετοια ατμοσφαιρα δεν βρισκεις σε πολλα εργα.
Αυτα, τα περισσοτερα κλασσικα καλα αλλωστε τα εχετε αναφερει ηδη
Εξαιρετικοί ηθοποιοί, εξαιρετική μουσική, απίστευτη σκηνοθεσίαΔες το 'Ασυγχώρητοι' και θα άλλάξεις γνώμη. Φόρος τιμής του Ηστγουντ στην 'άγρια δύση' σε ένα μάλλον παρακμιακό και ατμοσφαιρικό γουέστερν.
Θα πάθεις, είναι καταπληκτικό έργο .(και παίζουν και ηθοποιάρες)
Μιλάμε για κορυφαία ταινία. (το έχει σκηνοθετήσει)Καλύτερο από αυτό που ανέφερα Σίγουρα πρέπει να το τσεκάρω
-
ξένες κωμωδίες : (τις βάζω εδώ διότι το προηγούμενο ποστ θα έβγαινε τεράστιο)
-Όλες του Λέσλι Νίλσεν εκτός από το 'Μιστερ Μαγκού'
-Όλες των Μόντυ Πάιθονς, με κορυφαία το 'Η ζωή του Μπράιαν' και το 'όλα στραβά και ανάποδα'
-Όλες του Αντριάνο Τσελεντάνο , με εξαίρεση το ' Το ομορφόπαιδο'
-Όλες , χωρίς καμιά εξαίρεση του Πήτερ Σέλερς, με ιδιαίτερη προτίμηση στο 'Να είσαι εκεί κύριε Τσανς' (δεν είναι κωμωδία αλλά σαν κωμικός καθιερώθηκε και για αυτό το βάζω εδώ) . Οι Ροζ Πάνθηρες είναι καταπληκτικοί
-'Οι κατάσκοποι που γύρισαν από το κρύο' (Τσέιβι Τσέης και Νταν Ακρόυντ. Πάρα πολύ γέλιο)
-'Γάμος α λα ελληνικά'
-'Ανάλυσέ το' (μόνο το πρώτο)
-'Σφαίρες πάνω από το Μπρόντγουεη' και μερικές ακόμα αυτού του απίθανου τύπου.
-'Ενα ψάρι που το έλεγαν Γουάντα' (κορυφαίο)
-'Μια τρελή απίθανη πτηση' (ειδικά το '2')
Δυστυχώς δε θυμάμαι άλλες
-
Ο χρήστης Theofaman έγραψε:
Καλύτερο από αυτό που ανέφερα Σίγουρα πρέπει να το τσεκάρωΧωρίς να παραβλέπω ότι ο συνδυασμός Σερτζιο Λεόνε με Ενιο Μορικόνε είναι πολύ πετυχημένος, και σε συνδυασμό με τους ηθοποιούς, ακόμα και σήμερα είναι από τα σημεία αναφορά στο είδος αυτό, νομίζω ότι το 'Οι Ασυγχώρητοι' ξεχωρίζει. Είναι αυτό που λέμε 'πιο ταινία'.
Βέβαια τη γνώμη μου γραφω, δεν είμαι και κανένας ειδικός -
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
ξένες κωμωδίες : (τις βάζω εδώ διότι το προηγούμενο ποστ θα έβγαινε τεράστιο)-Όλες του Λέσλι Νίλσεν εκτός από το 'Μιστερ Μαγκού'
-Όλες των Μόντυ Πάιθονς, με κορυφαία το 'Η ζωή του Μπράιαν' και το 'όλα στραβά και ανάποδα'
-'Ενα ψάρι που το έλεγαν Γουάντα' (κορυφαίο)
-'Μια τρελή απίθανη πτηση' (ειδικά το '2')
Δυστυχώς δε θυμάμαι άλλες
Ο Λέσλι Νίλσεν είναι ο άρχοντας της παροδίας, σχεδόν όλες του οι ταινίες είναι ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ, άλλα περιμένεις και άλλα γίνονται Θυμάσαι την ταινία που έκανε τον δράκουλα και ο βοηθός του έλεγε ''Yes Master!''? Είχα πεθάνει στο γέλιο
Στην Γουάντα είχα δακρύσει από τα γέλια. Άσε το ότι έπαιζε και ο Cleese των Πάιθονς
Για την τρελή πτήση θα διαφωνήσω λίγο. Και οι 2 κορυφαίες αλλά εγώ προτιμώ το 1ο. Ο autopilot είχε πολύ γέλιο
Αγαπημενες ταινιες