Na κάνω κι εγώ μια προσπάθεια να γράψω μερικές κωμωδίες :
'Τι 30, τι 40, τι 50', 'Δόκτωρ Ζιβέγγος', ' Ανθρωπος για όλες τις
δουλειές', 'μια ελληνίδα στο χαρέμι','μικροί και μεγάλοι εν δράση', 'Μια τρελή τρελή οικογένεια', 'Τα κίτρινα γάντια', 'Καλώς ήρθε το δολάριο', 'Κορόιδο γαμπρέ', 'Μαριχουάνα στοπ','οι κυρίες της αυλής', 'μερικοί το προτιμούν κρύο',(στρίβειν δια του αρραβώνος) ' Ο θησαυρός του μακαρίτη', ' η ωραία των Αθηνών' (πνεύμα και ηθική ), 'Γοργόνες και μάγκες', 'Δεσποινίς ετών 39' (την είχε πρωτοπαίξει ο Λογοθετίδης με τίτλο 'Δελησταύρου και υιός'), ' για ποιον χτυπά η κουδούνα', (άμοιρε Λαμπιρίκο άφησες γυναίκα ορφανή και χήρα κόρη ) , 'Κορίτσια για φίλημα' (έχω και κότερο πάμε μια βόλτα;; Ναι έχει και κότερο αλλά κατά άλλα είναι πρώτης τάξεως παιδί) , 'Η χαρτοπαιχτρα'(Κυρίαααα, ο κύυυυυριος), 'Ενα έξυπνο μούτρο' (εγώ τωρα τρούπωσα και έτσι και τρουπώσω...τρούπωσα), 'Ο Ηλίας του 16ου' (Μαριάνθη, τα χάπια μου), 'Αχ αυτή η γυναίκα μου' (εδώ μέσα γίνονται Σόδομα και Γόμορα), 'η παριζίάνα', 'φωνάζει ο κλέφτης' και βέβαια 'Υπάρχει και φιλότιμο' (Μαυρογιαλούρος)
Το 'Λούφα και Παραλλαγή' είναι από τις κορυφαίες που έχω δει αλλά βέβαια δεν εντάσσεται στην παραπάνω κατηγορία.
ΚΑΤΣΑΜΠΕΛΑΣ : ' Ο Καραμάνος είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου της Τασκένδης (Ρωσία) και είναι λαμπρόν παράδειγμα Ελληνος επιστήμονος όστις διέφυγε του κομμουνισμού για να υπηρετήσει την πατρίδα'
ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ : 'Τι με λες κύριε συντ/χα μου, όλο τουαλέτες και μαγειρεία είμαι'
ΚΑΤΣΑΜΠΕΛΑΣ : ' Εις τον στρατόν Καραμάνο δε γίνονται διακρίσεις. Και επιστήμων να είσαι, σκατά θα καθαρίσεις. Αυτό είναι το νόημα του στρατού , απανταχού και εις όλον τον κόσμον'
ΜΠΑΛΟΥΡΔΟΣ : 'Λαμβάνω την τιμή κύριε λοχαγέ να αναφέρω ότι αιτούμαι πενθαήμερος αγροτική άδεια'
ΛΟΧΑΓΟΣ :' Από πότε έγινες αγρότης Μπαλούρδο;;'
ΜΠΑΛΟΥΡΔΟΣ : ' Ο πατέρας μου έχει ζώα κύριε Λοχαγέ'
ΛΟΧΑΓΟΣ : 'Το βλέπω'
(Στο γραφείο του Συν/χη)
ΣΥΝ/ΧΗΣ (δείχνοντας το πορταίτο του Λένιν) : 'Τον γνωρίζεις αυτόν Παπαδόπουλε';;;
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ : '.................
ΣΥΝ/ΧΗΣ : 'Δεν τον γνωρίζεις';;
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ : 'Ο...Βενιζέλος';;
ΣΥΝ/ΧΗΣ: 'Τέλος πάντων...'
ΣΥΝ/ΧΗΣ :' Εσύ Μαρλαφέκα το ξέρεις αυτό;; Και μη μου πεις ότι είναι το σήμα της Μερσεντές...'