-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Ατμόσφαιρα vs κομπρέσορα ΚΑΙ τουρμπίνα...1400cc vs 1800cc.
Και το κυριότερο, 20Κ vs 20K.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Babbis
τέλη κυκλοφορίας τα 1400άρια έχουν ίδια με τα 1600-1800άρια (μέχρι και 1900 κάτι κυβικά.)
ασφάλειες η διαφορά να είναι βαριά 15 ευρώ το εξάμηνο. Αν και όταν φακελωθεί ως 'γρήγορο' στα πρότυπα των Σαξόραλλων στις ασφαλιστικές τότε πάει και αυτό.just for the record.
ναι αλλά μιλάω κυρίως για δίλιτρα που βγάζουν στην πλειοψηφία τους 150 άλογα και 19-21 κιλά ροπής ενώ το TSI με -200+
-
Χάλασε ο κόσμος
θα πάω να πάρω Brera μου φαίνεται
Ο Σεπτέμβριος κοντά είναι, να δούμε αν θα υπάρξει συγκριτικό, ή αν θα ναι μόνο του πάλι όπως το GT -γιατί άραγε; -
Τελικά τι κινητήρες 'πρέπει' να βγαίνουν;
1.400 με πόσα άλογα; 60; 75; 170; 200;
Δίλιτροι με πόσα;
και για να μην ξεχνιόμαστε και τώρα υπάρχει 1.4 80/90 από τη VW, -το θέμα είναι ποιιος θα τον αγοράσει από δω και πέρα -
Ο όμιλος PSA βγάζει καλύτερους 1.400ρηδες μήπως; ή να αναφέρουμε τον σύγχρονο TU με τα 75;
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
Ατμόσφαιρα vs κομπρέσορα ΚΑΙ τουρμπίνα...
1400cc vs 1800cc.
Κόστος συντήρησης ατμόσφαιρας vs κόστος συντήρησης 2ΤΤ
μην μου πείτε ότι θα είναι ίδιο....
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
1400cc vs 1800cc.
lkaaaaaaaaaaaaaar τα φώτα σου..
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
και κάτω από 9..... βγάζει κανονικά
6 ταχύτητες εχει .... και 2ον με 150 στην εθνική είσαι μία χαρά και έχεις 4500-5000 στροφές..... περίπου
To ότι έχει 6 ταχύτητες δεν λέει κάτι. Η κλιμάκωση είναι μακρυά. δες τις σχέσεις, η 2α είναι θεόμακρη.
-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
1400cc vs 1800cc.
άντε πάλι
αν η ατμόσφαιρα έχει ιμάντα...
ο 1.4 ΔΕΝ έχει ιμάντα
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
1400cc vs 1800cc.
άντε πάλι
αν η ατμόσφαιρα έχει ιμάντα...
ο 1.4 ΔΕΝ έχει ιμάντα
oυσιαστικά, στο 3ο σέρβις στα 90.000 χλμ
δε χρειάζεται ιμάντες -
Ο χρήστης elteo έγραψε:
1400cc vs 1800cc.
Για πες μας τι επιπλεον συντηρηση θελει ο TSi σε σχεση με εναν 1.6/120HP TS, 1.6/110HP TU ή με όποιον αλλο αντίστοιχο ατμοσφαιρικο?
-
Κάλλιστα μπορείς να συγκρίνεις τον 1.8Ατμόσφαιρα με τον 1.4TSI εαν το ζητούμενο είναι η αγορά (σύγκριση κόστους) ή εαν θέλουμε να σχολιάσουμε την γέννηση μιας νέας μόδας: Μικρού κυβισμού μοτερ με υπερτροφοδότηση για να κινήσουν γρήγορα τα νέα βαρυά αμαξώματα.
Σύγκριση λοιπόν τεχνολογίας κάνουμε και πιστεύω ότι καλά τα vtec (ίσως και καλύτερα για να μην στεναχωρήσω τους Χοντάκιδες ) αλλά πλέον το μέλλον δείχνει να είναι αυτό που χαράσει η VW, καθώς τα μοτερ της κινούν γρήγορα τα πάντα σε αντίθεση με της Χόντας που ναι μεν είναι πιο high tech, αλλά δεν είναι all around λόγω ροπής.
-
Κρίνοντας κινητήρες και μόνο, έχω να (ξανα)πώ ότι θα πρέπει να περιμένουμε να αποδειχθεί ο νέος TSi πραγματικά αξιόπιστος! Αυτό δε γίνεται σε 8-9 μήνες... Ας μή ξεχάσουμε πως ο 20V 1.8Τ αναγνωρίστηκε ώς αξιόλογος και αξιόπιστος αρκετά χρόνια μετά την εμφάνισή του, προς το τέλος της 'καριέρας' του! Όχι πως και αυτός δεν εμφάνιζε προβλήματα... αλλά σίγουρα σε γενικές γραμμες ήταν αρκετά αξιόπιστος. Βέβαια έχουν ακουστεί κάποια σπασίματα GT αλλά...
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Για πες μας τι επιπλεον συντηρηση θελει ο TSi σε σχεση με εναν 1.6/120HP TS, 1.6/110HP TU ή με όποιον αλλο αντίστοιχο ατμοσφαιρικο?
ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ
σέρβις/λάδια κάθε 30/2 χρόνια
-
Ο χρήστης Babbis έγραψε:
Κάλλιστα μπορείς να συγκρίνεις τον 1.8Ατμόσφαιρα με τον 1.4TSI εαν το ζητούμενο είναι η αγορά (σύγκριση κόστους) ή εαν θέλουμε να σχολιάσουμε την γέννηση μιας νέας μόδας: Μικρού κυβισμού μοτερ με υπερτροφοδότηση για να κινήσουν γρήγορα τα νέα βαρυά αμαξώματα.αν δεν έχεις ανηψάκι, ξάδερφο εκ Γερμανίας;
@nickval: Ξέρεις σίγουρα ότι έχουν σπάσει κινητήρες;
άκουσα ότι κατέβηκαν UFO στη Σιβηρία -
@lkar: Ξέρεις σίγουρα ότι δε σπάσανε; Παρακολουθείς όλα τα Golf;
Κοίτα, σίγουρο δε μπορεί να είναι τίποτα, ακόμα και εάν το έχεις δει εσύ ο ίδιος... Πάντως διάβασα για Gt που έσπασε πάνω στο test drive και για ένα ακόμη με καπνούς στη Βουλιαγμένης... -
Ο χρήστης nickval έγραψε:
@lkar: Ξέρεις σίγουρα ότι δε σπάσανε; Παρακολουθείς όλα τα Golf;
Κοίτα, σίγουρο δε μπορεί να είναι τίποτα, ακόμα και εάν το έχεις δει εσύ ο ίδιος... Πάντως διάβασα για Gt που έσπασε πάνω στο test drive και για ένα ακόμη με καπνούς στη Βουλιαγμένης...Που γραφτηκαν αυτα και τα διαβασες?
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
1400cc vs 1800cc.
Θα τρελαθούμε τελείως...
Το μοτέρ έχει ένα πολύπλοκο σύστημα εναλλαγής κομπρέσορα με τουρμπίνα και θέλετε να με πείσετε ότι επειδή δεν έχει ιμάντα θα είναι φτηνό στην συντήρησή του...?
Δεν μου λέτε εάν πάθει κάποια σοβαρή ζημιά το κοστος θα είναι χαμηλό? Και μην μου πείτε ότι δεν είναι εύκολο να πάθει...
Θα είναι όσο το να συντηρήσεις έναν ατμοσφαιρικό?Εντάξει είπαμε είναι καλός και το έχουμε γράψει δεκάδες φορές αλλά καλό είναι να μην ωραιοποιούμε τα πάντα.
Επίσης το διάστημα δεν είναι επαρκές για συμπεράσματα, ας φτάσουν τις 100,000 χλμ και βλέπουμε.
-
Αν κρίνω από το τι ράδιο αρβύλα κυκλοφορεί σχετικά με συντηρήσεις και αξιοπιστίες, και εγώ θα περίμενα μερικά χρονάκια να δω την καινούρια τεχνολογία - όχι αν θα είναι αξιόπιστη (νομίζω πως θα είναι), αλλά το τι ποσά θα παίζονται σε περίπτωση που δεν είναι...
...στην καθημερινή οδήγηση, θα τρελαινόμουν με έναν τέτοιο ωραίο κινητήρα TSi, σαφώς περισσότερο από οποιονδήποτε ατμοσφαιρικό. Το τούρμπο δεν παίζεται σε καθημερινές, κανονικές συνθήκες...
Αλλά: Η κατανάλωση, δύσκολα θα είναι πολύ χαμηλότερη από έναν αντίστοιχης ιπποδύναμης 1.8Τ ή έναν 2.0TFSi. Και η συντήρηση με την αξιοπιστία προς το παρόν είναι απλά σκοτεινές.
Σαν γενική τάση πάντως, τη βρίσκω αρκετά έξυπνη και νομίζω ότι θα επικρατήσει. Απλά ίσως είναι λίγο νωρίς ακόμα για να θεοποιούμε. Η πλάκα είναι ότι αν δεν είχαμε τη δαμόκλειο σπάθη με τα κυβικά ακόμα πάνω από το κεφάλι μας, θα τα βλέπαμε όλα σαφώς σφαιρικότερα...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Θα τρελαθούμε τελείως...
Το μοτέρ έχει ένα πολύπλοκο σύστημα εναλλαγής κομπρέσορα με τουρμπίνα και θέλετε να με πείσετε ότι επειδή δεν έχει ιμάντα θα είναι φτηνό στην συντήρησή του...?
Δεν μου λέτε εάν πάθει κάποια σοβαρή ζημιά το κοστος θα είναι χαμηλό? Και μην μου πείτε ότι δεν είναι εύκολο να πάθει...
Θα είναι όσο το να συντηρήσεις έναν ατμοσφαιρικό?Εντάξει είπαμε είναι καλός και το έχουμε γράψει δεκάδες φορές αλλά καλό είναι να μην ωραιοποιούμε τα πάντα.
Επίσης το διάστημα δεν είναι επαρκές για συμπεράσματα, ας φτάσουν τις 100,000 χλμ και βλέπουμε.
Αρχικά συζητάμε για ΤΑΚΤΙΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ -σέρβις- και δεν προβλέπεται από το βιβλίο του κατασκευαστή κάτι επιπλέον των συνηθισμένων (λάδια/φίλτρα/μπουζί ανάλογα τα διαστήματα)
Σοβαρή ζημιά δεν ξέρεις ΑΝ θα σου τύχει, ούτε ΠΟΤΕ -μετά τα 4 χρόνια- όπως δεν ξέρεις και ΑΝ θα τρακάρεις και ΠΟΣΟ μεγάλη θα είναι η ζημιά
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Αν κρίνω από το τι ράδιο αρβύλα κυκλοφορεί σχετικά με συντηρήσεις και αξιοπιστίες, και εγώ θα περίμενα μερικά χρονάκια να δω την καινούρια τεχνολογία - όχι αν θα είναι αξιόπιστη (νομίζω πως θα είναι), αλλά το τι ποσά θα παίζονται σε περίπτωση που δεν είναι...Σαν γενική τάση πάντως, τη βρίσκω αρκετά έξυπνη και νομίζω ότι θα επικρατήσει. Απλά ίσως είναι λίγο νωρίς ακόμα για να θεοποιούμε. Η πλάκα είναι ότι αν δεν είχαμε τη δαμόκλειο σπάθη με τα κυβικά ακόμα πάνω από το κεφάλι μας, θα τα βλέπαμε όλα σαφώς σφαιρικότερα...
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
Θα τρελαθούμε τελείως...
Κοιτα μπορει να εχεις δικιο μπορει και οχι.
Δεν μπορω να σου αποδειξω οτι δεν εχεις, εσυ μπορεις να μου αποδειξεις οτι εχεις?Εγω λεω οτι αν ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ ξερεις κατι για το κοστος συντηρησης και επισκευων και την αξιοπιστια του μοτερ τοτε πες το και σε εμας να το ξερουμε. Αν ξερεις κατι σε ΤΕΧΝΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ επιπεδο που να ΤΕΚΜΗΡΙΩΝΕΙ αυτα που εγραψες πιο πανω περι ευκολιας βλαβων και κοστους/αναγκων συντηρησης λοιπον σε ακουμε.
Τα υπολοιπα ειναι απλα εικασιες κατα τη γνωμη μου.
Φιλικα.
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)