-
καποια αυτοκινητα που κυκλοφορουν πολυ, λογικο ειναι να εμφανισουν προβληματα ή μαλλον να ακουγονται για αυτα προβληματα, καποια αλλα που επαψαν να κυκλοφορουν δραματικα σε σχεση με το παρελθον εγιναν ξαφνικα αξιοπιστα.. ετσι ειναι αυτα
τελικα οι πολλες πωλησεις κανουν κακο στην αξιοπιστια σου αμα αγοραζουν λιγοι και καλοι (φανατισμενοι) ουτε βιδα δε κουνιεται
-
Ξαναμιλώντας για το 1.2 TSI Leon, ήθελα να ρωτήσω, αυτές οι καταναλώσεις που γράφουν στα φυλλάδια 5,7 lt/100km μέση πόσο κοντά στην πραγματικότητα είναι; Εντάξει δεν περιμένω να είναι ούτε καν 6 αλλά πόσο είναι κατά μέσο όρο για κάποιον που κάνει ένα μέσο κύκλο κατά προσέγγιση; Γιατί άλλο να είναι 6,5 κι άλλο 8 ας πούμε. Μιλάμε πάντα για μέτριο πόδι...
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
καποια αυτοκινητα που κυκλοφορουν πολυ, λογικο ειναι να εμφανισουν προβληματα ή μαλλον να ακουγονται για αυτα προβληματα, καποια αλλα που επαψαν να κυκλοφορουν δραματικα σε σχεση με το παρελθον εγιναν ξαφνικα αξιοπιστα.. ετσι ειναι αυτατελικα οι πολλες πωλησεις κανουν κακο στην αξιοπιστια σου αμα αγοραζουν λιγοι και καλοι (φανατισμενοι) ουτε βιδα δε κουνιεται
καλά το θέμα με τους πολ/στες δεν το λες και αμελητέο...
σε αυτοκίνητα γνωστών μου (βαγκ κυρίως 122αρια) είναι κανόνας... -
Ο χρήστης EYFYHS έγραψε:
Ξαναμιλώντας για το 1.2 TSI Leon, ήθελα να ρωτήσω, αυτές οι καταναλώσεις που γράφουν στα φυλλάδια 5,7 lt/100km μέση πόσο κοντά στην πραγματικότητα είναι; Εντάξει δεν περιμένω να είναι ούτε καν 6 αλλά πόσο είναι κατά μέσο όρο για κάποιον που κάνει ένα μέσο κύκλο κατά προσέγγιση; Γιατί άλλο να είναι 6,5 κι άλλο 8 ας πούμε. Μιλάμε πάντα για μέτριο πόδι...το 122 καιει ανετα 8.5 μεσα σε πολυ και αν ζοριστεις λιγακι πεφτεις κατω απο 8
το λιγοτερο που χω δει στο 122 μεσα σε πολη ειναι 7.5αρι περιπου και σε ταξιδι με πολυ χαλαρους ρυθμους ειχε κανει γυρω στο 6το 1.2 πιστευω οτι χαλαρα θα ειναι στο 7+ , το 5.7 μαλλον δυσκολο μεσα στην αθηνα τουλαχιστον (με σχετικη κινηση κτλ)
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
καλά το θέμα με τους πολ/στες δεν το λες και αμελητέο...
σε αυτοκίνητα γνωστών μου (βαγκ κυρίως 122αρια) είναι κανόνας...για τα 122 δεν ξερω, ενα που ξερω δεν εχει θεμα
στα 2λιτρα παντως δεν ειναι συχνο προβλημα , τουλαχιστον οσο στα 20vt που ελυναν το προβλημα τους μια για παντα βαζοντας hitachi
μαλλον ειμαι εξαιρεση (μιας και αλλα προβληματα εχουμε εμεις οταν εχουμε), αλλα απο την αλλη για αυτη την εταιρεια οι πολλαπλασιαστες ειναι παραδοση
οπως και να χει ειναι ενα προβλημα σε 4 σχεδον χρονια, δεν εχω και τοσο μεγαλο παραπονο
αν και πρακτικα με ειχε αφησει το αυτοκινητο μου γιατι καμμενος πολλαπλασιαστης σε αμεσο ψεκασμο= δεν πας , τρεμει πολυ το αυτοκινητο , στο clio πχ μπορει να μην το καταλαβειςγια αυτο και μονο θεωρω οτι ειναι σοβαρη ζημια, κανονικα οι πολλαπλασιαστες δεν ειναι καθολου σοβαρη ζημια, δε προκαλει καμια επιπλεον βλαβη στο μοτερ (μπορει να καψει καταλυτη, αλλα @@ ) , η αλλαγη γινεται γρηγορα και το κοστος δεν ειναι τοσο υψηλο
-
Και όχι βέβαια μόνο γι αυτήν την εταιρεία..
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Και όχι βέβαια μόνο γι αυτήν την εταιρεία..καλα και η ρεναρες σε αυτο το τομεα δινουν ρεστα
εγω πλεον το θεωρω σχεδον φυσιολογικο να καψω πολλαπλασιαστες , εχω καψει παρα πολλους αμα τα βαλω κατω σε 3 αυτοκινητα
απλα στα ρενω δεν επρεπε να παω στα καπακια συνεργειο , στο κλιο πχ δεν υπαρχει θεμα ουτε στο 19 (εδιτ εκει ηταν μπουζι-μπουζοκαλωδια πηγαινα με 3 κυλινδρους)
εχω αφησει καμμενο πολλαπλασιαστη πανω ολοκληρη βδομαδα στο clioτο audi ομως μολις περνουσε τις 1900 σαλ ετρεμε απιστευτα δε μπορουσα να συνεχισω να κινουμαι ετσι
-
Μία ζημιά που μπορεί να σε αφήσει στο δρόμο δεν νοείται ως σοβαρή; Εντάξει δεν σπαέι το μοτέρ με δαύτη αλλά δεν την θεωρείς και αμελητέα! Ποιο είναι το κόστος της;
Πάντως και το κλιο πριβιλιτζ 1.4 που είχε η αδερφή μου για 7 χρόνια πριν την φέρω στα ιαπωνικά είχε βγάλει πολλαπλασιαστές που αλλα΄χθηκαν εντός εγγύησης με καυγά στην ρενω τότε Φιλαδέλφειας(ρελεξ;;;)!
Δεν γνώριζα πάντως την πληροφορία ότι στα 20vt έβρισκαν λύση με τους hitachi! Τελικά και ο Γερμανός θέλει τον ιάπωνα του για να γίνει αξιόπιστος! -
Renault Megane 2 Πολλαπλασιαστές σε 6 χρόνια. Ο ένας κάηκε στο ύψος της Λάρισας και συνέχισα προς Αθήνα. Τελικά τους άλλαξα όλους με Bosch αν θυμάμαι καλά και είχα και ένα καβάτζα για παν ενδεχόμενο.( Στο Megane CC του αδερφού μου τίποτα..)
Πάντως είναι απαράδεκτο τόσα χρόνια και δεν κάνουν τίποτα ούτε η VW ούτε η Renault αλλά και η BMW (1 series). Τείνω να πιστέψω ότι είναι πανευρωπαικό κόλπο για να τζιράρουν ανταλλακτικά,χμμ λες?? -
**@spyros.s
**ναι ηταν πανακριβοι οι hitachi , αλλα ελυναν το θεμα οριστικα
μαλιστα ενας συμφοιτητης μου μου σχολιαζε οτι το παλιο s3 εχει hitachi ,γιατι το χε παρε ενας φιλος του μεταχειρα και ανοιξαν να δουν τι γινεται, και του εξηγησα οτι και βεβαια δεν εχει απο τη μανα του, απλα ο παλιος κατοχος ηταν μαλλον μερακλης και το προσεχε
ουτε εμενα μου κοστισε κατι , γιατι συνεβη στην επεκταση της εγγυησης , μαλιστα μου αλλαξαν αρχικα τον ενα οι τσιπηδες , αλλα μολις μετα απο λιγες μερες καηκε και 2ος επεσε το σχετικο ξεχεσιμο και αλλαχτηκαν ολοι
ξεκαθαριζω, σοβαρο προβλημα στη περιπτωση του tfsi ειναι γιατι πρακτικα μενεις
γενικα ομως δεν ειναι γιατι στο clio πχ πας μια χαρα και ταξιδι κανειςπαντως ενας τυπος στο service μου χε πει οτι καλου κακου , εχει κανα δυο στο χωρο των αποσκευων
εχω σκεφτει κι εγω να κανω το ιδιο μιας και το αλλαγμα τους δεν ειναι δυσκολο, αλλα ακομα δεν εχω παρει διαγνωστικο (ωστε να δω τουλαχιστον οτι ειναι αυτο το προβλημα και να ξερω ποιος ακριβως εχει καει) -
Ο χρήστης sunset έγραψε:
Πάντως είναι απαράδεκτο τόσα χρόνια και δεν κάνουν τίποτα ούτε η VW ούτε η Renault αλλά και η BMW (1 series). Τείνω να πιστέψω ότι είναι πανευρωπαικό κόλπο για να τζιράρουν ανταλλακτικά,χμμ λες??
ναι και οι bmw πρεπει να χουν θεμα, θυμαμαι του λαππα του ειχαν καει (αυτος εχει και 6 )
απλα προφανως χρησιμοποιουν γελοια ανταλλακτικα.. πολλαπλασιαστες επισης μπορει να εχεις καψει αμα εχεις προβλημα στη συμπιεση
για αυτο στο vag τουλαχιστον ειναι το πρωτο που κοιτανε αμα τους πας με καμμενο πολλαπλασιαστη
συμφορουμιτης ειχε βαρεθει να αλλαζει , μεχρι που βρηκαν οτι εφταιγε αυτο
σε μενα το κοιταξαν χωρις να τους ρωτησω (και ευτυχως δεν ειχα τετοιο θεμα)
-
από κόστος παιδιά πόσο πάνε οι πολ/στες;
-
καλη ερωτηση
στη bmw παντως που θυμαμαι πηγαινε 70 εκαστος , αρα αμα πας να τους αλλαξει ολους ενα 300αρι ισως και να το δωσεις
(αμα βαλουμε εργατικα και θεωρησουμε οτι στη vw θα ειναι πιο φθηνοι)στο ρενω πρεπει να κανε κανα 40αρι ο ενας
-
Είναι πάντως απορίας άξιο γιατί οι κατασκευαστές ενώ βλέπουν που χωλαίνει το προϊόν τους δεν το βελτιώνουν ειδικά σε τέτοιο βάθος χρόνου όπως η περίπτωση ενδεικτικά των πολ/στων σε vag renault!
Τώρα έχουν όλοι την καραμέλα της κρίσης οπότε εκπτώσεις στην ποιότητα και επιλογή φθηνότερων προμηθευτών για μείωση του κόστους θα είναι ρουτίνα! Προσωπικά πιστεύω ότι όλες οι εταιρίες έχουν γίνει λιγότερο αξιόπιστες σε σχέση με το παρελθόν τους! -
Είναι που τα ριμάδια τα ηλεκτρονικά είναι υποτίθεται πιο αξιόπιστα από τα παλιά, καλά, απλά εξαρτήματα..
Το γεγονός πάντως ότι είναι συγκεκριμένοι οι κατασκευαστές που έχουν θέμα με τους πολ/στές, δείχνει ότι είναι πολύ συγκεκριμένοι και οι προμηθευτές.. το γιατί δεν αλλάζουν οι προμηθευτές είναι το θέμα.
-
Αυτό που εγώ δεν καταλαβαίνω είναι πως δεν τα βελτιώνουν όταν η αντικατάσταση εντός εγγύησης των ελαττωματικών εξαρτημάτων τους στοιχίζει σε βάθος χρόνου περισσότερο από το να επέλεγαν από κάποιον περισσότερο αξιόπιστο προμηθευτή!
Εκτός και αν μας λένε στα μούτρα ότι περιμένουμε να μας έρθεις μόλις τελειώσει η εγγύηση για να σε γδάρουμε! -
Προφανώς, το ποσοστό των αυτοκινήτων που έρχονται για αλλαγή πολ/στή εντός εγγύησης, είναι σε αποδεκτά γι αυτούς επίπεδα.
-
Μα ειδικά σε ρενώ όσα ξέρω έχουν αλλάξει ήδη μια φορά πολλαπλασιαστές και μιλώ τόσο για το κλιο της αδερφής μου όσο και για την λαγκούνα 1fl (MY2000) του αδερφού μου! Πως γίνεται να θεωρείται αυτό αποδεκτό;
-
καποια πραγματα ειναι παραδοση βρε παιδι μου
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Μα ειδικά σε ρενώ όσα ξέρω έχουν αλλάξει ήδη μια φορά πολλαπλασιαστές και μιλώ τόσο για το κλιο της αδερφής μου όσο και για την λαγκούνα 1fl (MY2000) του αδερφού μου! Πως γίνεται να θεωρείται αυτό αποδεκτό;Ε,δεν το λες και σοβαρο το δείγμα σου...
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)