-
παντα βεβαια μπορεις να μας πεις απλα που κανεις σερβις...
ή και αυτο ειναι συκοφαντικη δυσφιμιση? -
Ο χρήστης spiros έγραψε:
παντα βεβαια μπορεις να μας πεις απλα που κανεις σερβις...Δεν έχει αναφερθεί σε προηγούμενο post;
Εκτός κι αν έχει γίνει edited -
Για όσους μπορεί να ενδιαφέρονται:
Βγήκε πρόγραμμα από τη Revo για τα TSI 140 και 170 με επαναπρογραμματισμό εγκεφάλου στα 200 άλογα με δυνατότητα για χειριστήριο που εναλλάζει ανάμεσα στο εργοστασιακό και το γλήγορο πρόγραμμα. Κόστος περί τα 800 το πρόγραμμα και 300 το χειριστήριο. Δεν ειν' κακό.Επίσης να πω πως την πρώτη φορά που μου είχαν flashάρει τον εγκέφαλο στην αντιπροσωπεία (αναβάθμιση σου λέει μετά ) το αμάξι είχε ψοφίσει από επιδόσεις στις χαμηλές στροφές. Τώρα με την καινούρια αναβάθμιση που μου έβαλαν στο σέρβις πηγαίνει εμφανώς καλύτερα.
-
Exω την εντυπωση οτι αν σου περασουν αυτοι προγραμμα μετα δεν μπορεις να το βγαλεις οποτε θες εσυ, αλλα πρεπει να πας σε αυτους να στο βγαλουν.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Βγήκε πρόγραμμα από τη Revo για τα TSI 140 και 170 με επαναπρογραμματισμό εγκεφάλου στα 200 άλογα με δυνατότητα για χειριστήριο που εναλλάζει ανάμεσα στο εργοστασιακό και το γλήγορο πρόγραμμα. Κόστος περί τα 800 το πρόγραμμα και 300 το χειριστήριο. Δεν ειν' κακό.Επίσης να πω πως την πρώτη φορά που μου είχαν flashάρει τον εγκέφαλο στην αντιπροσωπεία (αναβάθμιση σου λέει μετά ) το αμάξι είχε ψοφίσει από επιδόσεις στις χαμηλές στροφές. Τώρα με την καινούρια αναβάθμιση που μου έβαλαν στο σέρβις πηγαίνει εμφανώς καλύτερα.
1100 € για πέταμα. Χίλιες φορές να το δώσεις να τσοντάρεις κάτι παραπάνω και να πάρεις το GT (ή κάποιο πιο γρήγορο από το δικό σου τέλος πάντων). Τουλάχιστον θα τα πάρεις πίσω στη μεταπώληση. Επαναπρογραμματισμοί εγκεφάλου, τσιπαρίσματα και ιστορίες είναι πεταμένα λεφτά.
Επίσης τα 800 ευρώ που ζητάνε είναι ληστεία. Έχω φίλο μηχανικό που έχει το πρόγραμμα της VAG, και μπορεί να κάνει επαναπρογραμματισμό εγκεφάλου ανα πάσα στιγμή (σε μένα μου έχει πει όποτε θέλω να το κάνει 240 χωρίς να με χρεώσει τίποτα). Προσωπικά δεν γουστάρω να αρχίσω να το σκαλίζω. Ίσως πριν μερικά χρόνια να το έκανα, αλλά όχι πλέον.
Αν ένα αυτοκίνητο δεν σου κάνει πλέον, καλύτερα να κρατήσεις τα χρήματα και να τα δώσεις για να αγοράσεις κάτι ανώτερο και καλύτερο.
-
Προφανώς και αναφέρεσαι στο 2.0 TSi του γκρουπ και όχι στον 1.4!
-
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
1100 € για πέταμα. Χίλιες φορές να το δώσεις να τσοντάρεις κάτι παραπάνω και να πάρεις το GT (ή κάποιο πιο γρήγορο από το δικό σου τέλος πάντων). Τουλάχιστον θα τα πάρεις πίσω στη μεταπώληση. Επαναπρογραμματισμοί εγκεφάλου, τσιπαρίσματα και ιστορίες είναι πεταμένα λεφτά.
Επίσης τα 800 ευρώ που ζητάνε είναι ληστεία. Έχω φίλο μηχανικό που έχει το πρόγραμμα της VAG, και μπορεί να κάνει επαναπρογραμματισμό εγκεφάλου ανα πάσα στιγμή (σε μένα μου έχει πει όποτε θέλω να το κάνει 240 χωρίς να με χρεώσει τίποτα). Προσωπικά δεν γουστάρω να αρχίσω να το σκαλίζω. Ίσως πριν μερικά χρόνια να το έκανα, αλλά όχι πλέον.
Αν ένα αυτοκίνητο δεν σου κάνει πλέον, καλύτερα να κρατήσεις τα χρήματα και να τα δώσεις για να αγοράσεις κάτι ανώτερο και καλύτερο.
διαφωνώ κάθετα!
τα χρήματα είναι πολύ λίγα σε σχέση με την βελτίωση. Λογικά δίδεται κ εγγύηση οπότε χαλαρά θα το έβαζα. -
το 140 στα ποσα παει? 160+?
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Επίσης να πω πως την πρώτη φορά που μου είχαν flashάρει τον εγκέφαλο στην αντιπροσωπεία (αναβάθμιση σου λέει μετά ) το αμάξι είχε ψοφίσει από επιδόσεις στις χαμηλές στροφές. Τώρα με την καινούρια αναβάθμιση που μου έβαλαν στο σέρβις πηγαίνει εμφανώς καλύτερα.
και μενα μου αλλαξαν προγραμμα μια φορα(μονο) και οταν τους ρωτησα τι βελτιωνει αυτο το προγραμμα δεν ηξεραν να μου πουν..
Μου ειπαν μονο πως με βαση των αριθμο πλαισιου επρεπε να το αναβαθμισουν και τελοςΤο κακο ειναι πως το ειχα πολυ λιγο καιρο οταν εγινε αυτο,ετσι δε μπορεσα να καταλαβω διαφορες σε επιδοσεις(αν τελικα ηταν να υπαρξουν)
Παντως ξερει κανεις αν αληθευει η φημη πως με το που κυκλοφορει ενα μοντελο μπορει να εχει προγραμμα που πουσαρει πολυ τον κινητηρα του(ξερετε για πιθανες δοκιμες περιοδικων και τετοια) και μετα στις 'αναβαθμισεις' ριχνουν την αποδοση για χαρη της αξιοπιστιας???
Επισης μπορουμε να μαθουμε τι αφορουν οι διαφορες αναβαθμισεις??
-
Ο χρήστης adis4gr έγραψε:
το 140 στα ποσα παει? 160+?Mε το Revo πάει στα 200 άλογα.
Επίσης να πω πως την πρώτη φορά που μου είχαν flashάρει τον εγκέφαλο στην αντιπροσωπεία (αναβάθμιση σου λέει μετά ) το αμάξι είχε ψοφίσει από επιδόσεις στις χαμηλές στροφές. Τώρα με την καινούρια αναβάθμιση που μου έβαλαν στο σέρβις πηγαίνει εμφανώς καλύτερα.
και μενα μου αλλαξαν προγραμμα μια φορα(μονο) και οταν τους ρωτησα τι βελτιωνει αυτο το προγραμμα δεν ηξεραν να μου πουν..
Μου ειπαν μονο πως με βαση των αριθμο πλαισιου επρεπε να το αναβαθμισουν και τελοςΤο κακο ειναι πως το ειχα πολυ λιγο καιρο οταν εγινε αυτο,ετσι δε μπορεσα να καταλαβω 'διαφορες σε επιδοσεις(αν τελικα ηταν να υπαρξουν)
Παντως ξερει κανεις αν αληθευει η φημη πως με το που κυκλοφορει ενα μοντελο μπορει να εχει προγραμμα που πουσαρει πολυ τον κινητηρα του(ξερετε για πιθανες δοκιμες περιοδικων και τετοια) και μετα στις 'αναβαθμισεις' ριχνουν την αποδοση για χαρη της αξιοπιστιας???
Επισης μπορουμε να μαθουμε τι αφορουν οι διαφορες αναβαθμισεις??
Συνήθως με τις αναβαθμίσεις διορθώνουν ατέλειες του προγράμματος με βάση τα δεδομένα που λαμβάνουν από την πορεία (aka συνήθεις βλάβες) των μοτέρ στις πραγματικές συνθήκες χρήσης τους - δηλαδή από το κοινό που τα χρησιμοποιεί. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει διαφοροποιήσεις στο μίγμα σε κάποια επίπεδα στροφών, στην ελαφριά τροποποίηση της λειτουργίας των υπερσυμπιεστών κλπ κλπ.
Πχ τα πρώτα TSI 140 έδιναν πολύ απότομα στο φάσμα του κομπρέσσορα, μετά αργούσανε λίγο κατά τη μετάβαση σε τουρμπίνα και μετά ξαναδίνανε δυνατά. Με τις αναβαθμίσεις έχουν πετύχει μια πολύ πιο εύχρηστη γραμμικότητα στο μοτέρ, μπορεί ο κομπρέσσορας να μην δίνει τόσο δυνατά αλλά όλα γίνονται πολύ πιο ομαλά στη λειτουργία του κινητήρα, 'μετάβαση' δε νιώθεις πλέον. Θυσίασαν λίγη δύναμη χαμηλά χάριν γραμμικότητας δηλαδή, παρατηρώντας ότι το 'κοινό' ίσως να το προτιμούσε έτσι (πράγματι είναι καλύτερα τώρα).Επίσης μπορούν να αλλάζουν κάποιες ανοχές στις μετρήσεις των αισθητήρων, πχ αν σε μια πιο θερμή ή πιο κρύα χώρα βγάζει αδικαιολόγητα κάποιο error ο εγκέφαλος λόγω κλίματος/θερμοκρασιών, τροποποιούν το πρόγραμμα ώστε να μη φρικάρει τόσο εύκολα.
Πιθανώς κάτι τέτοιιο να έκαναν και στο δικό σου, τπτ άξιο ανησυχίας δλδ. -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Τα 1100 οντως τα θεωρω πολλα. Αλλα σκεψου οτι το 140ρι απο το 170ρι εχουν κανα 5χιλλιαρο διαφορα....αλλο 1100 αλλο 5κ. Φυσικα στο αλλο κερδιζεις σε εξοπλισμο αλλα οπως και να εχει 30-40 αλογα δεν ειναι λιγα για 1100 €, σκεψου ποσα θελει καποιος για να παρει 40 αλογα σε ενα ατμοσφαιρικο 1600ρι. Ισως μια ποιο λογικη τιμη στα 800 € ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ να ηταν και value for money.
-
To control της Revo που εναλλάζει μεταξύ εργοστασιακού και βελτιωμένου προγράμματος είναι προαιρετικό από όσο ξέρω, άρα περίπου 800 είναι η τιμή
Υπάρχουν και πιο φτηνά προγράμματα πάντως από άλλους βελτιωτές (πχ BSR) πάλι για 190-200 άλογα με ~650-700 ευρώ.
Η άνοδος είναι της τάξης των 50-60 αλόγων. Γενικά ο κινητήρας σύμφωνα με όλους τους βελτιωτές φτάνει εύκολα τα 200 άλογα (αφού είναι σαν να βελτιώνεις τον 170άρη ουσιαστικά) χωρίς καν αλλαγή εισαγωγής (τώρα έβγαλε η Forge με καμιά 300άρα ευρώ). Υπάρχουν 140άρια TSI ΦΠΕ 210 άλογα -
800 value for money ελεγα μαζι με το controller
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Τα 1100 οντως τα θεωρω πολλα. Αλλα σκεψου οτι το 140ρι απο το 170ρι εχουν κανα 5χιλλιαρο διαφορα....αλλο 1100 αλλο 5κ. Φυσικα στο αλλο κερδιζεις σε εξοπλισμο αλλα οπως και να εχει 30-40 αλογα δεν ειναι λιγα για 1100 €, σκεψου ποσα θελει καποιος για να παρει 40 αλογα σε ενα ατμοσφαιρικο 1600ρι. Ισως μια ποιο λογικη τιμη στα 800 € ΜΕ ΕΓΓΥΗΣΗ να ηταν και value for money.
Αν θέλει ο άλλος να βάλει 40 άλογα σε ατμοσφαιρικό 1600αρι είναι το λιγότερο αφελής για να μην πω ηλίθιος. Και να τα καταφέρει μέσω τουρμπίσματος, τα χρήματα και μόνο που θα ξοδέψει θα είχε αγοράσει χαλαρά ένα μεγαλύτερου κυβισμού μοντέλο με καλύτερες επιδόσεις και ροπή.
Στέλιο αν έχεις το 140αρι και το κάνεις 170 ή 200 ίππους, όταν το πουλήσεις σε σχέση με κάποιον που το πουλάει χωρίς να το έχει πειράξει, πιστεύεις θα κερδίσεις τίποτα;
Και πέρα απ' αυτό, όταν ο κατασκευαστής το βγάζει με 170 ίππους max, όταν εσύ το πας πάνω από αυτό το επίπεδο, αρχίζεις και πλησιάζεις τα όρια του κινητήρα (σε ανοχές κτλ). Οι κατασκευαστές δεν είναι χαζοί όταν θέτουν ένα χ επίπεδο ανώτατων ίππων για κάθε μοντέλο.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
διαφωνώ κάθετα!
τα χρήματα είναι πολύ λίγα σε σχέση με την βελτίωση. Λογικά δίδεται κ εγγύηση οπότε χαλαρά θα το έβαζα.Η εγγύηση δίνεται από αυτόν που θα στο 'πειράξει' και όχι από την επίσημη αντιπροσωπεία. Με λίγα λόγια νταβατζιλίκι για να το πηγαίνεις ΜΟΝΟ εκεί.
-
Για να ανεβείτε σε αυτά τα άλογα που λέτε παίζεις με τις πιέσεις! Οπότε και πλέον ο σαλίγκαρος θα δουλεύει σχεδόν στο μέγιστο! Τα θερμικά φορτία τα έχετε αναλογιστεί! Μιλάμε για 1.4 μοτέρ! Θα χρειαστεί σίγουρα μεγαλύτερο IC και θερμοστάτη που να ανοιγει χαμηλότερα! Εννοείτα μαζί με νέες σιλικονούχες σωληνώσεις! Οπότε δεν δίνεις απλά 1000 € και τέλος! Έχεις πολλά ακόμα να χώσεις για να κάνεις κάτι σωστό!
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
το 140 στα ποσα παει? 160+?
Mε το Revo πάει στα 200 άλογα.
δεν ειναι κακο..και 180-190 να χει τελικα καλα ειναι..το ποσο θα μειωθει βεβαια με τον καιρο..
εγω θα αφηνα καιρο παντως να περασει...ας δοκιμασουν οι αλλοι πρωτα..
-
Ε ναι δεν αξίζει με το που βγήκε το πρόγραμμα να γίνεις πειραματόζωο... Προσωπικά δεν πρόκειται να βάλω μάλλον, αν και είναι κάπως εκνευριστικό κάθε φορά που φτάνεις τις 5.000-5.500 στροφές να ξέρεις ότι το αμάξι μπορεί να δώσει ακόμα μέχρι τις 7000 σχεδόν αλλά το έχουν κουτσουρέψει επίτηδες ώστε να ψοφάει. Ίσως ένα πιο φτηνό πρόγραμμα με 500-600 ευρώ που να δίνει 170 άλογα τα οποία είναι και μέσα στις εργοστασιακές προδιαγραφές, να είναι ό,τι πρέπει. Πάντως στη μέγιστη παροχή της τουρμπίνας το αυτοκίνητο μπορεί να αγγίξει 220 άλογα, τελείως οριακά.
Είναι και η κατανάλωση βέβαια στη μέση. Ο μόνος λόγος για να έβαζα πρόγραμμα θα ήταν να αφήνουν τα ίδια χαρακτηριστικά λειτουργίας μέχρι τις 5000 στροφές ώστε να μην αλλάξει η κατανάλωση σε καθημερινή χρήση και απλά να συνεχίζει να δουλεύει με σωστή πίεση η τουρμπίνα από εκεί και πάνω αντί να ξεφουσκώνει -
Ο χρήστης Vasgti έγραψε:
Αν θέλει ο άλλος να βάλει 40 άλογα σε ατμοσφαιρικό 1600αρι είναι το λιγότερο αφελής για να μην πω ηλίθιος. Και να τα καταφέρει μέσω τουρμπίσματος, τα χρήματα και μόνο που θα ξοδέψει θα είχε αγοράσει χαλαρά ένα μεγαλύτερου κυβισμού μοντέλο με καλύτερες επιδόσεις και ροπή.
Στέλιο αν έχεις το 140αρι και το κάνεις 170 ή 200 ίππους, όταν το πουλήσεις σε σχέση με κάποιον που το πουλάει χωρίς να το έχει πειράξει, πιστεύεις θα κερδίσεις τίποτα;
Και πέρα απ' αυτό, όταν ο κατασκευαστής το βγάζει με 170 ίππους max, όταν εσύ το πας πάνω από αυτό το επίπεδο, αρχίζεις και πλησιάζεις τα όρια του κινητήρα (σε ανοχές κτλ). Οι κατασκευαστές δεν είναι χαζοί όταν θέτουν ένα χ επίπεδο ανώτατων ίππων για κάθε μοντέλο.
Θες να σου βγαλω απο ενα ατμοσφαιρικο 1600ρι 40 αλογα (περιπου) με μαξιμουμ 1500 €? Που να βγαζει και καρτα καυσαεριων?
-
Αστονα ρε,που να ξερει αυτος απο τετοια; Ο,τι ακουει πιστευει...
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)