-
Λοιπόν σήμερα ανοίξαμε μαζί τις δευτέρες με φίλο που έχει Leon TSI για να δούμε διαφορές ανάλογα με τη χρήση βενζίνης (έχω βάλει 95άρα αυτή τη φορά).
Golf TSI 140hp με 95άρα εγώ
Leon TSI 125hp με 100άρα αυτόςΆνοιγμα όλη η δευτέρα από 2000 στροφές μέχρι 6.500+
Πέταγμα μπροστά λιγότερο από μισό αμάξι το Golf στις πρώτες στροφές, μαζί για 3 έως 4.500, πέταγμα εγώ μπροστά ακόμα ένα αμάξι μέχρι τις 6.500
Συνολική διαφορά απόστασης κάπου 1.5 αυτοκίνητο.Με χρήση 100άρας το Golf 140 ήταν το λιγότερο 2-2.5 αμάξια μπροστά στην ίδια διαδικασία.
Άρα η διαφορά στις επιδόσεις αναλόγως τη βενζίνη είναι υπαρκτή.
-
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
Παιδιά το στο TSi με το DSG τα 'αυτάκια' στο τιμόνι πάνε μαζί γιατί κάποιος μου είπε ότι είναι extra??
Δεν πανε μαζι. Πρεπει να βαλεις (χρεωθεις) εξτρα και το πολυχρηστικο τιμονι.
Τιμόνι δερμάτινο με χειριστήρια ραδιοφώνου + 'αυτάκια' + υπολογιστής ταξιδίου 'plus' + δερμάτινη επένδυση στο λεβιέ ταχυτήτων = 407 ευρώ (πέρσι τέτοια εποχή). Ένα extra με καλό value for money, κατά τη γνώμη μου. Εγώ τα τσιγκουνεύτηκα γιατί το αμάξι ήταν ήδη στο άνω όριο των οικονομικών δυνατοτήτων μου, αλλά το μετάνιωσα.
-
Ο χρήστης catalyst έγραψε:
Παιδιά το στο TSi με το DSG τα 'αυτάκια' στο τιμόνι πάνε μαζί γιατί κάποιος μου είπε ότι είναι extra??
Δεν πανε μαζι. Πρεπει να βαλεις (χρεωθεις) εξτρα και το πολυχρηστικο τιμονι.
Τιμόνι δερμάτινο με χειριστήρια ραδιοφώνου + 'αυτάκια' + υπολογιστής ταξιδίου 'plus' + δερμάτινη επένδυση στο λεβιέ ταχυτήτων = 407 ευρώ (πέρσι τέτοια εποχή). Ένα extra με καλό value for money, κατά τη γνώμη μου. Εγώ τα τσιγκουνεύτηκα γιατί το αμάξι ήταν ήδη στο άνω όριο των οικονομικών δυνατοτήτων μου, αλλά το μετάνιωσα.
Αν θυμάμαι καλά είναι στην ίδια τιμή και φέτος. 401 ευρώ.
-
ο υπολογιστής ταξιδίου 'plus' τι παραπάνω έχει °?
-
Ο χρήστης johnkyr έγραψε:
ο υπολογιστής ταξιδίου 'plus' τι παραπάνω έχει °?http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?p=1204483#p1204483
-
thanks !!!
-
Παλικάρια δώστε μια γνώμη please. Είμαστε έτοιμοι να παραγγείλουμε ένα TSI 122 DSG GT Sport και έχουμε κολλήσει ...στο χρώμα!
Είμαστε ανάμεσα στο κλασσικό ασημί μεταλλικό (Reflexsilber) όπως και το προηγούμενο Golf που έχουμε, και στο λευκό (Candyweiss):
- Γιατί έχω την εντύπωση ότι τα μη μεταλλικά (άσπρο) είναι λιγότερο ανθεκτικά σε ήλιο, γρατσουνιές, κουτσουλιές κτλ. από τα μεταλλικά;
- Το λευκό όντως βρομίζει τόσο εύκολα;
- Καμιά συγκριτική φωτογραφία ανάμεσα στα δύο παίζει; (Στο Konfigurator του .de η διαφορά δεν είναι καν ορατή).
Ακούω γνώμες από ιδιοκτήτες και μη!
-
δεν ξερω αλλα θα μου αρεσε πολυ το γκρι μεταλλικο σε αυτο το αυτοκινητο!
-
Ο χρήστης str75 έγραψε:
δεν ξερω αλλα θα μου αρεσε πολυ το γκρι μεταλλικο σε αυτο το αυτοκινητο!Είναι πολύ σκούρο ρε γμτ, γι' αυτό είμαι ανάμεσα στα παραπάνω δύο...
-
Εγω εχω το 140 sportline σε μπλε γραφιτη.Σου πρωτεινω αυτο το χρωμα,του παει παρα πολυ και σαν δευτερο χρωμα αν δεν σου αρεσει το γκρι μεταλλικο που λεει πιο πανω ο φιλος.
-
Ο χρήστης marinos regata έγραψε:
Εγω εχω το 140 sportline σε μπλε γραφιτη.Σου πρωτεινω αυτο το χρωμα,του παει παρα πολυ και σαν δευτερο χρωμα αν δεν σου αρεσει το γκρι μεταλλικο που λεει πιο πανω ο φιλος.++
Αν είσαι οπωσδήποτε μεταξύ ασημί και λευκού σου προτείνω το ασημί. Λερώνει πολύ πιο δύσκολα απ το λευκό, ενώ είναι και μεταλλικό (= περισσότερη αντοχή στον χρόνο σε γενικές γραμμές)
-
To λευκό δε βρομίζει καθόλου εύκολα και γενικά αντέχει (καμία σχέση με το μη μεταλλικό κόκκινο που σε πολλά αυτοκίνητα...αλλάζει χρώμα με τα χρόνια)
Το ασημί τα τελευταία 10 χρόνια πραγματικά το έχω βαρεθεί! -
Ο χρήστης panark έγραψε:
Παλικάρια δώστε μια γνώμη please. Είμαστε έτοιμοι να παραγγείλουμε ένα TSI 122 DSG GT Sport και έχουμε κολλήσει ...στο χρώμα!Είμαστε ανάμεσα στο κλασσικό ασημί μεταλλικό (Reflexsilber) όπως και το προηγούμενο Golf που έχουμε, και στο λευκό (Candyweiss):
- Γιατί έχω την εντύπωση ότι τα μη μεταλλικά (άσπρο) είναι λιγότερο ανθεκτικά σε ήλιο, γρατσουνιές, κουτσουλιές κτλ. από τα μεταλλικά;
- Το λευκό όντως βρομίζει τόσο εύκολα;
- Καμιά συγκριτική φωτογραφία ανάμεσα στα δύο παίζει; (Στο Konfigurator του .de η διαφορά δεν είναι καν ορατή).
Ακούω γνώμες από ιδιοκτήτες και μη!
δεν προλαβα να βγαλω τη Μιλκα πολλες φωτο, αλλα αν ανοιξεις εδω http://www.dragiotis.gr/store/projects. ... Volkswagen
θα εχεις φωτογραφια του ασπρου. Σου λειπει μονο το ασημι! -
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
To λευκό δε βρομίζει καθόλου εύκολα και γενικά αντέχει (καμία σχέση με το μη μεταλλικό κόκκινο που σε πολλά αυτοκίνητα...αλλάζει χρώμα με τα χρόνια)
Το ασημί τα τελευταία 10 χρόνια πραγματικά το έχω βαρεθεί!Είχες ποτέ στην κατοχή σου λευκό αμάξι; Εμφανίζει πολύ εύκολα μαυρίλες από τη σκόνη. Έχει φίλος μου λευκό Leon, τα πάμε μαζί για πλύσιμο και σε 2 βδομάδες το δικό μου (μπλε γραφίτης) φαίνεται για πρόσφατα πλυμένο (εκτός αν ελέγξεις από κοντά τη σκόνη αφήνοντας δαχτυλιά βέβαια) ενώ το λευκό Leon είναι εμφανές και με το μάτι ότι έχει λερωθεί γτ 'μαυρίζει' όταν σκονίζεται.
Το ασημί είναι βαρετό αλλά του Golf είναι πολύ ανοιχτό (και όμορφο πιστεύω) και πολύ δύσκολα θα φανεί για λερωμένο.//tm είναι πραγματικά πολύ ωραίο το GTI σου, να το χαρείς
-
Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις. Η επιλογή θα πρέπει να είναι όμως αποκλειστικά ανάμεσα σε αυτά τα δύο χρώματα.
Το ασημί όντως έχει γίνει σούπα και είναι ιδιαίτερα βαρετό, αλλά χρηστικό. Στο τωρινό αυτοκίνητο μετά από 7 χρόνια είναι ακόμα σαν καινούριο, δεν βρομίζει εύκολα και δεν φαίνονται τυχόν γρατσουνιές. Το λευκό μου αρέσει επίσης στο συγκεκριμένο αυτοκίνητο (προσπερνώ τα παλαιότερα σχόλια περί ψυγείου κτλ.) απλά όπως έγραψα και πριν έχω αμφιβολίες για το πώς θα δείχνει μετά από επίσης 7 χρόνια...
Κανένα extra έχετε να προτείνετε; Μέχρι τώρα σκέφτομαι σοβαρά το υποβραχιόνιο (+€182), τα επιπλέον 4 ηχεία πίσω (+€121) και το πολυλειτουργικό τιμόνι (+€401). Άντε και τα συρτάρια κάτω από τα καθίσματα (+€82) στο τσακίρ κέφι.
Οι εργοστασιακοί αισθητήρες παρκαρίσματος χρεώνονται +€456, την παλεύουν; Τους βάζει δώρο ο dealer και καλά, αλλά φαίνονται χάλια γμτ τα 4 άσχετα καρούμπαλα πάνω στον προφυλακτήρα. Έχω ακούσει επίσης ότι μπορείς να τους βάψεις (άλλο τρέξιμο), αλλά μετά δεν δουλεύουν σωστά και φυσικά θέλει και τρύπημα ο προφυλακτήρας. Τι κάνουμε;
'Αλλη ερώτηση τώρα: ο εργοστασιακός συναγερμός να κλείνει άραγε και τα παράθυρα αν είναι ανοικτά; Μάλλον και εκεί θα πρέπει να πάμε σε aftermarket (επίσης δώρο του αντιπρόσωπου και καλά) αμφιβόλου προέλευσης και αποτελεσματικότητας.
-
μη τρελλαινεσαι..
και οι εργοστασιακοι θα σου τρυπουσαν τον προφυλακτηρα!
Αν δεν θες να τρυπησεις προφυλακτηρα και να φαινονται οι σενσορες, κυκλοφορουν αυτοκολλητες ταινιες που κανουν την ιδια δουλεια. Κολλανε στην μεσα πλευρα του προφυλακτηρα και δεν φαινεται τιποτα. Το πιθανοτερο, ομως, ειναι οτι ο ντιλερ να μην τους εχει, οποτε θα αναγκαστεις να πας στο εμποριο και να πληρωσεις (κανα 200αρι)
Στο θεμα του συναγερμου, εφ οσον τα παραθυρα (τουλαχιστον στο GTI) κλειναν απο το κλειδι, θεωρω οτι οποιοσδηποτε συναγερμος ο οποιος θα συνδεθει στο can bus, θα εχει τη δυνατοτητα να κλεισει τα παραθυρα. Το κυριοτερο ειναι οτι θα μπορεις να τα κανεις και με το κλειδι του αυτοκινητου!
Μη νομιζεις οτι ο εργοστασιακος συναγερμος θα ειναι καλυτερος απο αυτον που θα σου βαλει ο ντιλερ, παντως... λαμπακια θα ειναι και τα 2 -
Όχι κι άλλα ασημί αυτοκίνητα.
Έστω μαύρο ή άσπρο.
Βέβαια πολύ όμορφο είναι το μπλε-γραφίτης, αν και στην αντιπροσωπεία έλεγαν ότι πηγαίνει προς κατάργιση...
Για να δεις κάποιες φωτογραφίες στα χρώματα που θέλεις μπες σε ένα σαιτ αναζήτησης μεταχειρισμένων, με πολλά μεταχειρισμένα και θα βρεις το αμάξωμα που επιθυμείς στο χρώμα που σκέφτεσαι. Βάλε να σου βγάλει μοντέλα 2007 και μετά.
Εγώ κοιτούσα στο http://www.autoscout24.de' target='_blank
Από τα 2 χρώματα πάντως που προτείνεις άσπρο και ας μην είναι μεταλλικό. Δείχνει διαφορετικό, ενώ το ασημί είναι τρομερά συνηθισμένο. Βέβαια το άσπρο είναι μη μεταλλικό, με ότι συνεπάγεται αυτό...Για τον εργοστασιακό συναγερμό σε συζήτηση με το Neos μου είχε αναφέρει ότι κανείς δε επιλέγει τον εργοστασιακό, όποτε σε πιθανό πρόβλημα, μπορεί να αντιμετωπίσεις την ασχετοσύνη των αντιπροσωπειών.
Ούτε οι ασιθητήρες αξίζουν τα 456€. Σκεφτόμουν και εγώ να τους βάλω αλλά προτίμησα να αλλάξω τις ζάντες με τα ίδια χρήματα και να τους πάρω δώρο. Έτσι και αλλιώς δεν μπορείς να βασιστείς πάνω τους, ας ψιλο-λειτουργούν τουλάχιστον, ικανοποιημένος θα είμαι.
Από έξτρα δες και τα ξένον, αν και ακριβά, 1029€. -
Ισχύει ότι τον εργοστασιακό συναγερμό τον βάζουν ελάχιστοι και δεν ξέρω κατά πόσο υπάρχουν ανταλλακτικά/εμπειρία πάνω του. Σε συζήτηση με μηχανικό στην αντιπροσωπεία μου είπε ότι δεν έχει τύχει να ασχοληθούν στο συνεργείο με εργοστασιακό συναγερμό μέχρι σήμερα γιατί όλοι βάζουν τον aftermarket που τον κάνει δώρο η αντιπροσωπεία και είναι ενσωματωμένος στο κλειδί κάνοντας ακριβώς τα ίδια με τον εργοστασιακό. Βέβαια αυτό από την άλλη σημαίνει ότι και οι λίγοι που έβαλαν εργοστασιακό συναγερμό δεν είχαν ποτέ πρόβλημα Αλλά έλεος 500 ευρώ δεν τα αξίζει με την καμία.
Αισθητήρες παρκαρίσματος οι aftermarket που βάζουν οι αντιπροσωπείες είναι του κιλού και τραγικοί. Σε εμένα είχαν βγει ελαττωματικοί από την πρώτη μέρα και μου τους άλλαξαν. Αλλά και πάλι αργούν να ειδοποιήσουν για εμπόδιο ενώ και ο ηχητικός υπολογισμός απόστασης είναι αστείος. Έχει τύχει με το αμάξι σταματημένο και πίσω μου τσιμεντένιο στύλο-κολώνα μία να κάνει ήχο για απόσταση -
-
Εγώ πάντως για αυτοκίνητο καθημερινής χρήσης στον ελληνικό ήλιο θεωρώ μονόδρομο το ασημί, όσο συνηθισμένο και αν είναι... (και πάει και σε αρκετά αυτοκίνητα).
Το λευκό είναι πάρα πολύ ωραίο και παρόμοιο (με το ασημί) αλλά η αντοχή του στο χρόνο κάτω από τον ελληνικό ήλιο το καθιστά απαγορευμένη επιλογη...
_
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)