-
Ο χρήστης grig82 έγραψε:
!!!Αν σου άρεσε (και μπορείς) πάρτο!!! Το αμάξι δεν είναι ηλεκτρική κουζίνα ή θερμοσίφωνας. Έχει ψυχή. Αν το οδηγείς χωρίς ψυχή, ποτέ δεν θα σου δώσει τη γαλήνη την ηρεμία την ευχαρίστηση. Πρέπει να σου μιλάει και να του μιλάς.Καλύτερα να είναι και λίγο τζαναμπέτικο για να σε κρατά σε ενασχόληση με κάτι το διαφορετικό.
+1.000000000000000000000000000. Θα προτιμούσα χίλιες φορές ένα αυτοκίνητο που να το γουστάρω οδηγικά, κι ας μου κάνει τέτοια τσαλιμάκια, παρά ένα 'μηχάνημα' που δε θα πάθαινε τίποτα αλλά κάθε φορά που θα το οδηγούσα θα έλεγα 'άντε να φτάσουμε να κατέβω'.
θα σε κουρασει ομως γρηγορα με αυτα τα προβληματα.
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
Εμένα πάντως αν μου έκαιγε >500ml ανά 1000χλμ. λάδι και δεν υπήρχε αναγνώριση του προβλήματος από την αντιπροσωπία, απλά θα σταμάταγα να συμπληρώνω έως ότου κολλήσει ο κινητήρας.
Όταν με ρωτούσαν τί συνέβη θα έλεγα ότι σταμάτησα μόλις είδα να ανάβει το λαμπάκι του λαδιού.Απλά και 'σταράτα' πράγματα ώστε να υπάρχει εκατέρωθεν συννενόηση.
Το μόνο ερώτημα είναι αν δίνει η VW αυτοκίνητο αντικατάστασης.καθολου κακη ιδεα...
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Υπάρχουν γενικότερα στοιχεία από άτομα που είναι μέσα στα πράγματα (G60 είσαι εδώ???) για το αν υπάρχει τελικά ευπάθεια ή για το αν είναι φαινόμενο είναι παροδικό και με το χρόνο παύει να εμφανίζεται.. (αν έχει ήδη απαντηθεί sorry).
Χρήστο δεν υπάρχει ευπάθεια ,απλά τη δημιουργούμε εμείς εσκεμένα.
Πρακτικά τώρα,βγήκε μια πολύ μεγάλη παρτίδα στους 1,4 (και 1,6 ίδιας γενιάς) 16 βάλβιδους (σε polo,cordoba,ibiza κυρίως αλλά και golf iv) οι οποίοι έκαιγαν λάδι σε υπερβολικό βαθμό και έπρεπε να ανοιχθούν τα μοτερ για ελατήρια και τσιμουχάκια βαλβίδων.
Εδώ όμως μιλάμε για εργοστασιακό ελλάτωμα και όχι για γενικότερο πρόβλημα του γκρουπ. -
Ποιοί ακριβώς την δημιουργούν εσκεμμένα; Οι μηχανικοί;
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ποιοί ακριβώς την δημιουργούν εσκεμμένα; Οι μηχανικοί;Το καφενείο
-
Χαλάνε δλδ τα ελατήρια και τα τσιμουχάκια οι θαμώνες των καφενείων;
FYI πάντως, και οι FυSάεΙ το καίνε το λαδάκι τους, όπως παραδέχτηκαν και πολλά περιοδικά με την εμφάνιση των TSI. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Χαλάνε δλδ τα ελατήρια και τα τσιμουχάκια οι θαμώνες των καφενείων;
FYI πάντως, και οι FυSάεΙ το καίνε το λαδάκι τους, όπως παραδέχτηκαν και πολλά περιοδικά με την εμφάνιση των TSI.Οι θαμώνες των καφενείων και του νετ άκουσαν έναν να έχει πρόβλημα κι αλλον έναν να τραγικοποιεί την κατάσταση και έβγαλαν τα συμπεράσματα του πρωινού καφε.
Τώρα πως γίνετε όσα FSi (με 5/30 παρακαλώ και 15 000km αλλαγή) αλλά και τα προηγούμενης γενιάς που συντηρώ να μην καίνε λάδι αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω.
Ποιον να πιστέψω τελικά?
Αυτό που βλέπω ή αυτόν που είδε άκουσε και ονειρεύτηκε? -
Τα FSI εκαιγαν λαδι το οποιο προβλεποταν απο την κατασκευη τους. Ομως αρκετα απο τα μοτερ αυτα εκαιγαν υπερβολικες ποσοτητες. Αυτα απαιτουσαν την επισκευη που αναφερει ο G60.
Στα TSi το φαινομενο πλεον παρουσιαζεται σε μεμονομενα κομματια, που μπορει να ειναι και τυχαιο ή να εχει σχεση και με τον τροπο που στρωνει καποιος το μοτερ (υπερπροστατευτισμος) και πως το λειτουργει στη συνεχεια.
-
Ρώτα τον Silvio από δω μέσα.
Προφανώς πάντως δεν καίνε λάδι ΟΛΑ τα φυσάει. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Προφανώς πάντως δεν καίνε λάδι ΟΛΑ τα φυσάει.Όντως.
Δύο φίλοι μου έχουν FSi 1.6 στο family, το μεν με ~65000 χλμ, το δε με ~20000 χλμ και κανένα δε καίει λάδι. Το δε πρώτο στρώθηκε για περίπου 7500 χλμ και από εκεί και πέρα οδηγείται άλλοτε πολύ ήρεμα και άλλοτε του πίνουν το αίμα (εξαρτάται από τον οδηγό), το δε δεύτερο πρακτικά στρώνεται ακόμα
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Προφανώς πάντως δεν καίνε λάδι ΟΛΑ τα φυσάει.Όντως.
Δύο φίλοι μου έχουν FSi 1.6 στο family, το μεν με ~65000 χλμ, το δε με ~20000 χλμ και κανένα δε καίει λάδι. Το δε πρώτο στρώθηκε για περίπου 7500 χλμ και από εκεί και πέρα οδηγείται άλλοτε πολύ ήρεμα και άλλοτε του πίνουν το αίμα (εξαρτάται από τον οδηγό), το δε δεύτερο πρακτικά στρώνεται ακόμα
αυτο δεν ειναι στρωσιμο ειναι μαρτυριο...
μεχρι να το στρωσει για να το χαρει, θα ειναι για πουλημα...
-
Το στρώσιμο είναι άλλη πονεμένη ιστορία.
Δεν κάνετε καλό τα αυτοκίνητα δουλεύοντάς τα με το φτερό.
Ο κινητήρας πρέπει για να αποκτήσει τις ανοχές του να εργάζεται στο 80% του φάσματος των στροφών του και με όλες τις συνθήκες λειτουργίας του (πλήρες φορτίο,επιτάχυνση κλπ),διαφορετικά τα μοτερ τα φτιάχνετε 'τεμπέλικα'. -
Αστειευόμουν όταν είπα ότι στρώνεται επί τούτου ακόμα μετά από 20000 χλμ. Απλά το αυτοκίνητο οδηγείται από γυναίκα που πηγαίνει πολύ ήρεμα και έχει και σειριακό κιβώτιο μόνιμα στην πλήρως αυτόματη λειτουργία, οπότε δεν έχει πιεστεί ποτέ.
-
Έχω την αίσθηση πως ο TSI καίει ΠΟΛΥ λάδι όταν δουλευτεί κρύος με βαρύ πόδι στο γκάζι.
Έχει καινούριο TSI ένας συμφοιτητής μου με 3.000χλμ. Το παιδί δεν σκαμπάζει από αμάξια οπότε με το που το ανάβει το λιώνει στο γκάζι. Όχι απαραίτητα κόφτες αλλά τον βλέπεις να φεύγει από τη σχολή και ενώ το αμάξι είναι κρύο να βαράει πεντοχίλιαρα στροφές.
Έπιασα συζήτηση μαζί του, ελέγξαμε μαζί τα λάδια του. Μόλις 3.000χλμ και θέλει 1 λίτρο λάδι, ίσως και παραπάνω. Το δικό μου στα 5.000χλμ πλέον θέλει λιγότερο από 0.5 λίτρο.
Οπότε... μήπως σε αυτούς που καίει λάδι είναι επειδή το σκίζουν κρύο τακτικά; -
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Το στρώσιμο είναι άλλη πονεμένη ιστορία.
Δεν κάνετε καλό τα αυτοκίνητα δουλεύοντάς τα με το φτερό.
Ο κινητήρας πρέπει για να αποκτήσει τις ανοχές του να εργάζεται στο 80% του φάσματος των στροφών του και με όλες τις συνθήκες λειτουργίας του (πλήρες φορτίο,επιτάχυνση κλπ),διαφορετικά τα μοτερ τα φτιάχνετε 'τεμπέλικα'.+10000000000000
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Αστειευόμουν όταν είπα ότι στρώνεται επί τούτου ακόμα μετά από 20000 χλμ. Απλά το αυτοκίνητο οδηγείται από γυναίκα που πηγαίνει πολύ ήρεμα και έχει και σειριακό κιβώτιο μόνιμα στην πλήρως αυτόματη λειτουργία, οπότε δεν έχει πιεστεί ποτέ.αααα κατάλαβα.....αυτό θα το πεταλιάζεις τέρμα και θα βαράει κόφτη στις 2500rpm
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Έχει καινούριο TSI ένας συμφοιτητής μου με 3.000χλμ. Το παιδί δεν σκαμπάζει από αμάξια οπότε με το που το ανάβει το λιώνει στο γκάζι. Όχι απαραίτητα κόφτες αλλά τον βλέπεις να φεύγει από τη σχολή και ενώ το αμάξι είναι κρύο να βαράει πεντοχίλιαρα στροφές.Φαντάζομαι θα είναι πρώτη,πεντάρες και άιντεεεεεεεεε για κάνα χιλιόμετρο κι αν δεν έχει αμάξι σε ακτίνα 15 χλμ άιντεεεεεεε να βάλουμε και δευτέρα!!!
Δεν είναι κακό το να μην ξέρουν κάποιοι από σωστό χειρισμό ,όλοι δεν είναι ικανοί και τελος πάντων όποιος θέλει στην πορεία μαθαίνει.
Το κακό είναι τι τα θέλουν τα διπλοτούρπνινα αμάξια?
Αυτός (θα τη σκάσει την τουρμπίνα δεν υπάρχει περίπτωση) κάποια στιγμή όταν θα κάνει ζημιά στο μοτερ θα μιλάει στα φόρα και το καφενείο για άχρηστα αμάξια κλπ κλπ.
Μόνο την κουλαμάρα μας δε βλέπουμε. -
Συμφωνώ φίλε G60 με τα λεγόμενα σου όσον αφορά το στρώσιμο. έχω μια συνάδελφο που έχει το TSI με τα 140, το οποίο πρέπει να είναι κάργα μπουκωμένο!Δεν ανεβαίνει ποτέ πάνω από 2.500-3.000 σστροφές. Και το δεύτερο νούμερο σπάνια. Πόσες φορές της έχω πει να το ανοίγει καμιά φορά, ώστε να 'ξυπνάει' λίγο, πόσες φορές της έχει μιλήσει φίλος που έχει το GT τίποτα, νομίζει ότι της λέμε βλακείες. Το αμάξι κοντεύει τα 10.000 χλμ. Πάντως σε κανέναν από τους 2 δεν καίει λάδι. έχω και 2 γνωστούς με 1,6 FSI χωρίς κανένα πρόβλημα.
-
Ο χρήστης G60 έγραψε:
Έχει καινούριο TSI ένας συμφοιτητής μου με 3.000χλμ. Το παιδί δεν σκαμπάζει από αμάξια οπότε με το που το ανάβει το λιώνει στο γκάζι. Όχι απαραίτητα κόφτες αλλά τον βλέπεις να φεύγει από τη σχολή και ενώ το αμάξι είναι κρύο να βαράει πεντοχίλιαρα στροφές.
Φαντάζομαι θα είναι πρώτη,πεντάρες και άιντεεεεεεεεε για κάνα χιλιόμετρο κι αν δεν έχει αμάξι σε ακτίνα 15 χλμ άιντεεεεεεε να βάλουμε και δευτέρα!!!
Δεν είναι κακό το να μην ξέρουν κάποιοι από σωστό χειρισμό ,όλοι δεν είναι ικανοί και τελος πάντων όποιος θέλει στην πορεία μαθαίνει.
Το κακό είναι τι τα θέλουν τα διπλοτούρπνινα αμάξια?
Αυτός (θα τη σκάσει την τουρμπίνα δεν υπάρχει περίπτωση) κάποια στιγμή όταν θα κάνει ζημιά στο μοτερ θα μιλάει στα φόρα και το καφενείο για άχρηστα αμάξια κλπ κλπ.
Μόνο την κουλαμάρα μας δε βλέπουμε.Σωστά φίλε G60, απαγορεύεται να κινείς το αμάξι με 5000 στροφές και 1η, ακόμα και κρύο. Μόνο μετά από μισή ώρα οδήγηση, σταδιακό ανέβασμα στροφών και μπλα μπλα μπλα.
Έλεος δηλαδή, τι άλλο θα ακούσουμε..
-
Kid ξαναδιάβασε τι έγραψε. Μάλλον δεν το κατάλαβες. Να κινείται με 1η και 5000 στροφές για αρκετή απόσταση χωρίς να αλλάζει σε 2α (κοινώς αναφέρεται σε κουλάδια οδηγούς ).
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)