-
Πραγματικά δε μπορώ να καταλάβω γιατί συνεχίζω και ασχολούμαι...
Η μεγάλη διαφορά του TSI και του GT στην κατανάλωση ίσα ίσα που είναι υπό πίεση και όχι σε συνθήκες κίνησης. Η διαφορά προκύπτει εκεί που το turbo του GT δουλεύει υπερωρίες, τραβάει περισσότερο αέρα από το TSI και ως εκ τούτου θέλει και περισσότερο καύσιμο.
Το ενδεχόμενο λοιπόν κανείς από τους δύο να μη λέει μπαρούφες και να καίτε και οι δύο 9,5 το θεωρείς τόσο απίθανο;
Μην είσαι απόλυτος στα λεγόμενά σου. Οι καταναλώσεις που έχει το spritmonitor είναι μέσες καταναλώσεις. Κάποιου μπορεί να είναι πολύ αυξημένη, κάποιου πολύ χαμηλή και να προκύψει μια συνολική μέση κατανάλωση που δείχνει ότι το GT καίει περισσότερο από το TSI.
Το άνω άκρο του TSI όμως μπορεί να καίει και λιγότερο από το κάτω άκρο του GT. -
Ο χρήστης Farmakopoios έγραψε:
Δηλ εδω και 26000 χλμ δεν εχει ανεβασει το αυτοκινητο πανω απο 4000σαλ??Μάλλον δεν κατάλαβες καλά.
Αυτο που λέω είναι πως είναι λάθος να χρησιμοποιείς τους βενζινοκινητήρες λές και είναι diesel.
Φυσικά περνάω τις 4 χιλιάδες στροφές οταν το πατάω. Οταν πηγαίνω κανονικά αλλάζω στις 4.Οσο για την κατανάλωση δεν έχω κανένα λόγο να πώ ψέμματα. Εχει μεγάλη σημασία πως οδηγέι και ο καθένας, και το να έχεις ψηλή σχέση και λίγες στροφές δεν θα πεί απαραίτητα οτι έχεις και την καλύτερη κατανάλωση.
-
Μετά το τέλος στρωσίματος του TSi (2.000χλμ), πρώτο γέμισμα και άδειασμα
50 λίτρα για 630 χιλιόμετρα
δηλαδή κατανάλωση 8 λίτρα χωρίς να φυλάω ιδιαίτερα το πόδι μου, απλά οδηγώντας προσεκτικά (πχ σε κατηφόρα δεν πατάμε καθόλου γκάζι αν δεν είναι απαραίτητο και βάζουμε μεγάλη σχέση ώστε να αφήσουμε τον κινητήρα να κόψει την παροχή) Την ίδια στιγμή που Mini Cooper 1.6 120 φίλου μου που μένει στην ίδια περιοχή με εμένα και κάνει παρόμοια δρομολόγια, έχει 8.8Οφείλω να ομολογήσω ότι είμαι σαφώς ικανοποιημένος από τα τελευταία δεδομένα κατανάλωσης (Η 100άρα παραμένει πανάκριβη πάντως )
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Μετά το τέλος στρωσίματος του TSi (2.000χλμ), πρώτο γέμισμα και άδειασμα50 λίτρα για 630 χιλιόμετρα
δηλαδή κατανάλωση 8 λίτρα χωρίς να φυλάω ιδιαίτερα το πόδι μου, απλά οδηγώντας προσεκτικά (πχ σε κατηφόρα δεν πατάμε καθόλου γκάζι αν δεν είναι απαραίτητο και βάζουμε μεγάλη σχέση ώστε να αφήσουμε τον κινητήρα να κόψει την παροχή) Την ίδια στιγμή που Mini Cooper 1.6 120 φίλου μου που μένει στην ίδια περιοχή με εμένα και κάνει παρόμοια δρομολόγια, έχει 8.8Οφείλω να ομολογήσω ότι είμαι σαφώς ικανοποιημένος από τα τελευταία δεδομένα κατανάλωσης (**Η 100άρα παραμένει πανάκριβη πάντως **:sorry: )
Βάλε 95άρα, την καίει χαλαρά. Αν επιμένεις για 100άρα, ψάξε πρατήρια που την έχουν φθηνά, είναι λίγα αλλά υπάρχουν... Πχ στην Αθήνα υπάρχει μια ΕΤΕΚΑ στον Ασπρόπυργο...
-
Μια φορά δοκίμασα φθηνότερη 100άρα από ένα πρατήριο Aegean που την είχε 1.11 και αποφάσισα να μην ξανακάνω το λάθος Πειράκια, αυξημένος θόρυβος κινητήρα και κατανάλωση (ήταν τότε που χτύπαγα 9,5-10 ακατέβατο) και μειωμένη απόδοση του κινητήρα σε σημείο που είχα ανησυχήσει μήπως έχει κάτι το αμάξι. Προς το παρόν έχω βρει ένα BP με 1.35 που τουλάχιστον δεν μου καταστρέφει το αμάξι. Επιβάλλεται πάντως να βρω κάτι φτηνότερο σε βάθος χρόνου γιατί δεν θα την παλέψω έτσι
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Μια φορά δοκίμασα φθηνότερη 100άρα από ένα πρατήριο Aegean που την είχε 1.11 και αποφάσισα να μην ξανακάνω το λάθος Πειράκια, αυξημένος θόρυβος κινητήρα και κατανάλωση (ήταν τότε που χτύπαγα 9,5-10 ακατέβατο) και μειωμένη απόδοση του κινητήρα σε σημείο που είχα ανησυχήσει μήπως έχει κάτι το αμάξι. Προς το παρόν έχω βρει ένα BP με 1.35 που τουλάχιστον δεν μου καταστρέφει το αμάξι. Επιβάλλεται πάντως να βρω κάτι φτηνότερο σε βάθος χρόνου γιατί δεν θα την παλέψω έτσιΕλα ΑΛΕΚΟΟΟΟΟ πόσοοοοοο;
Εγώ χθες έβαλα απλή 95άρα με λιγότερο από 94 λεπτά στην Αμφιθέας...
Μιλάμε για κανονικη οικονομική αιμοραγία! Βρες κάτι άλλο, οτιδήποτε άλλο από ΒΡ, εκτός αν θέλεις να φτιάξεις...οικοσυσκευή με τα ποτήρια και τις μαλακ ς που δίνει κατά καιρούς! -
Δεν κατάλαβα γιατί βάζεις κατοστάρα, αλλά it's ok.
Πάντως μου φαίνεται περίεργο που σου χτύπησε πειράκια αφού έχει anti-knock sensor..
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Μια φορά δοκίμασα φθηνότερη 100άρα από ένα πρατήριο Aegean που την είχε 1.11 και αποφάσισα να μην ξανακάνω το λάθος Πειράκια, αυξημένος θόρυβος κινητήρα και κατανάλωση (ήταν τότε που χτύπαγα 9,5-10 ακατέβατο) και μειωμένη απόδοση του κινητήρα σε σημείο που είχα ανησυχήσει μήπως έχει κάτι το αμάξι. Προς το παρόν έχω βρει ένα BP με 1.35 που τουλάχιστον δεν μου καταστρέφει το αμάξι. Επιβάλλεται πάντως να βρω κάτι φτηνότερο σε βάθος χρόνου γιατί δεν θα την παλέψω έτσιΒαρης κορωπιου ΕΚΟ 1,050κατι την 100ρα
-
Μένω σχετικά κέντρο και μου είναι δύσκολο να φτάνω μέχρι Ασπρόπυργο ή Βάρης-Κορωπίου για βενζίνη αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος φαίνεται αν θέλω να μην κηρύξω πτώχευση Όλα τα βενζινάδικα που έχω ψάξει εδώ γύρω πάντως εκεί παίζουν,στο 1.25 με 1.35.
Kid εννοώ ότι βάζοντας 100άρα κακής ποιότητας έκανε όλα αυτά, φαντάσου με 95άρα πως μπορεί να είναι... Και ο πωλητής στην αντιπροσωπεία μου είχε πει ακριβώς ότι αν θέλω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο καλό είναι να βάζω 100άρα, για οτιδήποτε άλλο απλώς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά. Ξέρω ότι άλλοι βάζουν 95άρα χωρίς προβλήματα αλλά μετά από το σοκ εκείνης της φοράς φοβάμαι Έχω μαζέψει προίκα πάντως από την BP Καιρός να ψάξω για κάτι φτηνότερο πάντως. -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Μένω σχετικά κέντρο και μου είναι δύσκολο να φτάνω μέχρι Ασπρόπυργο ή Βάρης-Κορωπίου για βενζίνη αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος φαίνεται αν θέλω να μην κηρύξω πτώχευση Όλα τα βενζινάδικα που έχω ψάξει εδώ γύρω πάντως εκεί παίζουν,στο 1.25 με 1.35.
Kid εννοώ ότι βάζοντας 100άρα κακής ποιότητας έκανε όλα αυτά, φαντάσου με 95άρα πως μπορεί να είναι... Και ο πωλητής στην αντιπροσωπεία μου είχε πει ακριβώς ότι αν θέλω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο καλό είναι να βάζω 100άρα, για οτιδήποτε άλλο απλώς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά. Ξέρω ότι άλλοι βάζουν 95άρα χωρίς προβλήματα αλλά μετά από το σοκ εκείνης της φοράς φοβάμαι Έχω μαζέψει προίκα πάντως από την BP Καιρός να ψάξω για κάτι φτηνότερο πάντως.Πήγαινε στην Πειραιώς τότε, έχει μπόλικα φτηνά πρατήρια. Και η Αμφιθέας που βάζω εγώ έχει επίσης. Μην πετάς τα λεφτά σου!
Εγώ εννοείται πως 95άρα θα έβαζα και θα μάθαινε να την καίει το...π ύστικο, όχι παίζουμε! Ακου πειράκια! Το ευαισθητούλι! -
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Kid εννοώ ότι βάζοντας 100άρα κακής ποιότητας έκανε όλα αυτά, φαντάσου με 95άρα πως μπορεί να είναι... Και ο πωλητής στην αντιπροσωπεία μου είχε πει ακριβώς ότι αν θέλω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο καλό είναι να βάζω 100άρα, για οτιδήποτε άλλο απλώς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά. Ξέρω ότι άλλοι βάζουν 95άρα χωρίς προβλήματα αλλά μετά από το σοκ εκείνης της φοράς φοβάμαι Έχω μαζέψει προίκα πάντως από την BP Καιρός να ψάξω για κάτι φτηνότερο πάντως.Πήγαινε στην Πειραιώς τότε, έχει μπόλικα φτηνά πρατήρια. Και η Αμφιθέας που βάζω εγώ έχει επίσης. Μην πετάς τα λεφτά σου!
Εγώ εννοείται πως 95άρα θα έβαζα και θα μάθαινε να την καίει το...π ύστικο, όχι παίζουμε! Ακου πειράκια! Το ευαισθητούλι!Πολυ μου αρεσουν οι σκληροι αντρες!
Οταν θα εσκαγες μερικα χιλιαρικακια μετα απο καποια χρονια για μοτερ (λαμβανοντας υπ'οψιν τα λογια του πωλητη) να δω ποιος θα ειχε κερδισει το παιχνιδι...εσυ η το αμαξι?
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Εγώ εννοείται πως 95άρα θα έβαζα και θα μάθαινε να την καίει το...π ύστικο, όχι παίζουμε! Ακου πειράκια! Το ευαισθητούλι!Πολυ μου αρεσουν οι σκληροι αντρες!
Οταν θα εσκαγες μερικα χιλιαρικακια μετα απο καποια χρονια για μοτερ (λαμβανοντας υπ'οψιν τα λογια του πωλητη) να δω ποιος θα ειχε κερδισει το παιχνιδι...εσυ η το αμαξι?
Συγνώμη τώρα, πες μου ΕΝΑ σοβαρό λόγο να λάβω υπόψη τα λόγια του πωλητή!
Θα λάβω υπόψη τα λόγια του εργοστασίου και τα λόγια της εμπειρίας! Τόσοι και τόσοι καίνε 95άρα! Στο GT καίει κανονικά 95άρα! Αρα μια χαρά θα την κάψει και το TSI και ν'αφήσει τις τσιριμονιες και τα πειράκια!(και να είμαι σκληρός άντρας ρεεεε! Ξουτ παλιόσκυλο! )
-
εμπειριες ξεμπειριες βαζε απλη...φυλακη θα πας στο τελος Νεε...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Συγνώμη τώρα, πες μου ΕΝΑ σοβαρό λόγο να λάβω υπόψη τα λόγια του πωλητή!
Θα λάβω υπόψη τα λόγια του εργοστασίου και τα λόγια της εμπειρίας! Τόσοι και τόσοι καίνε 95άρα! Στο GT καίει κανονικά 95άρα! Αρα μια χαρά θα την κάψει και το TSI και ν'αφήσει τις τσιριμονιες και τα πειράκια!(και να είμαι σκληρός άντρας ρεεεε! Ξουτ παλιόσκυλο! )
Kαι η 95αρα και η 100αρα νοθεύονται
-
Άρα όλοι οι tsi δουλεύουν άνετα με 95αρα; Και οι fsi;
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Kid εννοώ ότι βάζοντας 100άρα κακής ποιότητας έκανε όλα αυτά, φαντάσου με 95άρα πως μπορεί να είναι... Και ο πωλητής στην αντιπροσωπεία μου είχε πει ακριβώς ότι αν θέλω να έχω το κεφάλι μου ήσυχο καλό είναι να βάζω 100άρα, για οτιδήποτε άλλο απλώς δεν βάζει το χέρι του στη φωτιά. Ξέρω ότι άλλοι βάζουν 95άρα χωρίς προβλήματα αλλά μετά από το σοκ εκείνης της φοράς φοβάμαι Έχω μαζέψει προίκα πάντως από την BP Καιρός να ψάξω για κάτι φτηνότερο πάντως.Tι αλλο θα ακουσουμε.. Εμενα παλι ο πωλητης μου πε μια χαρα ειναι η 95αρα. Τα βαζει τα χερια του στη φωτια.
Απο Αegean βαζω 95αρα, καταναλωση κοντα στο 9 μεσα στην πολη
παντα. -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Άρα όλοι οι tsi δουλεύουν άνετα με 95αρα; Και οι fsi;FSI/TSI/TFSI, και 95αρα
-
Καλημερα και απο μενα παιδια !Καινουργιος στην παρεα σας κατοχος Gtsport 140 απο τον περασμενο Ιουλιο...
Μιας και περι καταναλωσης ο λογος :
Aυτον τον καιρο εκανα μια μετρηση καταναλωσης (βοηθησε το γεγονος οτι βαζω απο το ιδιο πρατηριο βενζινη-ΕΚΟ Κinitron-οποτε το γεμιζω και ειναι ευκολο να κρατησω σημειωσεις).Ευκαιριας δοθησης την καταθετω τωρα.
Εδω λοιπον και 6 γεμισματα (Full Tank) και για το δικο μου τροπο οδηγησης τα τελευταια 3386χλμ που διενυσα,η μεση καταναλωση κυμανθηκε στα 8,47λιτ/100χλμ.Οι διαδρομες εγιναν κατα 60% εθνικη/Αττικη οδο και 40% πολη.Οταν ξεκινησε η μετρηση το αυτοκινητο ειχε 4800χλμ.Αναλυτικα εχουμε:
1ο : 48lit / 613km=7.8lit / 100km
2ο : 53,4lit / 598km=7.8lit / 100km
3o : 46lit / 545km=8.4lit / 100km (εδω με V-power)
4o : 45,7lit / 516km=8.8lit / 100km
5o : 51,7lit / 631km=8.2lit / 100km
6o : 42,25lit / 483km=8.74lit / 100kmTotal : 287,05lit / 3386km = 8,47lit / 100km!
Να συμπληρωσω δε προς μελλοντικη χρηση οτι ο υπολογιστης κατα τη διαρκεια της μετρησης εδεινε μειωμενο αποτελεσμα κατα 0,6-0,8 λιτ/100χλμ συγκριτικα με τα πραγματικα γεμισματα.
Αν λοιπον προσθεσετε αυτη τη διαφορα στην ενδεικνυομενη του υπολογιστη μπορειτε να βγαλετε σε γενικες γραμμες την πραγματικη καταναλωση που ειχατε...GT SPORT 140
-
Ο χρήστης eagle1 έγραψε:
Αναλυτικα εχουμε:
1ο : 48lit / 613km=7.8lit / 100km
2ο : 53,4lit / 598km=7.8lit / 100km
3o : 46lit / 545km=8.4lit / 100km (εδω με V-power)
4o : 45,7lit / 516km=8.8lit / 100km
5o : 51,7lit / 631km=8.2lit / 100km
6o : 42,25lit / 483km=8.74lit / 100kmΤα πρώτα 2 γεμίσματα έχουν διαφορά από τα υπόλοιπα. Θυμάσαι αν υπάρχει καμιά αιτία για αυτό (π.χ. λιγότερο κρύο ξεκίνημα ή κάτι τέτοιο);
Πολύ καλές οι μετρήσεις σου, αν κατάλαβα καλά αυτά τα νούμερα είναι τα πραγματικά και όχι η ένδειξη, έτσι δεν είναι;
Στείλε αυτό το ποστ και στο 'Έρευνα Κατανάλωσης'!
-
Ναι ειναι πραγματικες καταναλωσεις.
Για τις δυο πρωτες ελαφρως μειωμενες μετρησεις,ο λογος ειναι οτι σιγα σιγα το δεξι ποδι εγινε λιγο πιο 'βαρυ' και σταθεροποιηθηκε στις επομενες στα 8 και κατι λιτρα / 100 χλμ
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)