-
Στην Ιταλια oσο εμενα ειδα οτι ολοι χρησιμοποιουν Diesel aυτοκινητα ειτε ειναι Golf Tdi ειτε ειναι Alfa Romeo..
Στην Ελλαδα γιατι επιμενουν να εχουν νομους κατα του Diesel??
Και μη μου πειτε για το περιβαλλον γιατι βλεπετε ποσο νοιαζονται οι πολιτικοι μας για το περιβαλλον... -
Ο χρήστης tommaso έγραψε:
Το Τsi μου των 140 hp καταναλωνει την βενζινη αχορταγα.
Οπως και να οδηγησω πολιτισμενα η οχι καθε τρεις και λιγο ειμαι στο βενζιναδικο.Με 20 LT κανω με το ζορι 200 χιλιομετρα ενω ενα ΝISSAN H TOYOTA ME 20 ΛΙΤΡΑ ΑΜΟΛΥΒΔΗΣ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ 360 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ.
ΤΙ ΝΑ ΠΩ .. ΤΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΙΑΠΩΝΙΚΑ..
Η χαρτογραφηση του κινητηρα του Τsi to κανει οικονομικο κατα ταλλα για την Volkswagen..Χμ...
200 χλμ με 20 λίτρα = 10 λίτρα/100χλμ, μια λογική κατανάλωση αν κινείσαι συνεχώς σε κίνηση.
Απ' την άλλη, τα 360 χλμ με 20 λίτρα ~= 5,5 λίτρα/100χλμ με τι αμάξι τα έκανες; Αν δε μιλάμε για diesel ή υβριδικό ούτε στην εθνική με σταθερό γκάζι και 90 δε νομίζω ότι είναι εφικτή τέτοια κατανάλωση με ένα μικρομεσαίο τύπου Auris, κτλ (ίδιας κατηγορίας με το Golf δηλαδή). -
Tελικα να περιμενω να παρω Saab95 για αξιοπιστο αυτοματο κιβωτιο ταχυτητων η του golf δεν τραβαει με τιποτα?
Οπως και να οδηγησω πολιτισμενα η οχι καθε τρεις και λιγο ειμαι στο βενζιναδικο.Με 20 LT κανω με το ζορι 200 χιλιομετρα ενω ενα ΝISSAN H TOYOTA ME 20 ΛΙΤΡΑ ΑΜΟΛΥΒΔΗΣ ΕΧΕΙ ΑΥΤΟΝΟΜΙΑ 360 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ.
Η χαρτογραφηση του κινητηρα του Τsi to κανει οικονομικο κατα ταλλα για την Volkswagen..Φυσικά και το DSG τραβάει και πολύ μάλιστα καθώς είναι το κορυφαίο αυτόματο κιβώτιο στην κατηγορία (και όχι μόνο) αυτή τη στιγμή. Και το χειροκίνητο είναι πολύ καλό κιβώτιο με καλή αίσθηση και σπάνια σκαλώνει.
Δυστυχώς, όπως διαπιστώνω κι εγώ, το TSI καίει. Μέχρι στιγμής σε δρόμους χωρίς ιδιαίτερη κίνηση (δεν έχω πέσει σε κίνηση σημειωτόν) όπως Βουλιαγμένης βράδυ, η κατανάλωσή μου είναι στα 9,5 με 10 λίτρα. Όσο κι αν έχω προσπαθήσει να το πάω οικονομικά δεν είδα ιδιαίτερη διαφορά. Περιμένω να γράψει χιλιόμετρα μήπως βελτιωθεί. Πάντως η 100άρα είναι ένας επιπλέον pain in the ass γιατί είναι πανάκριβη. (Τελευταία φορά έβαλα 100άρα Aegean μάλλον νοθευμένη και η διαφορά στην απόδοση και ο ήχος από πειράκια είναι εμφανής)
-
Ένας κινητήρας που αποδίδει 100 ίππους στο λίτρο, είναι αναμενόμενο να έχει αυξημένη κατανάλωση. Όποιος επιθυμεί οικονομία στο καύσιμο, δεν θα έπρεπε ποτέ να στρέψει την προσοχή του σε ενα υπερτροφοδοτούμενο σύνολο 140 ίππων, και να περιμένει κατανάλωση αντίστοιχη των ιαπωνικών 1400-1600 που δεν ξεπερνούν τα 110 άλογα. Πιστεύω είναι τι θέλει ο καθένας, οικονομία ή επιδόσεις.
-
Ο χρήστης XtremeRotary έγραψε:
Ένας κινητήρας που αποδίδει 100 ίππους στο λίτρο, είναι αναμενόμενο να έχει αυξημένη κατανάλωση. Όποιος επιθυμεί οικονομία στο καύσιμο, δεν θα έπρεπε ποτέ να στρέψει την προσοχή του σε ενα υπερτροφοδοτούμενο σύνολο 140 ίππων, και να περιμένει κατανάλωση αντίστοιχη των ιαπωνικών 1400-1600 που δεν ξεπερνούν τα 110 άλογα. Πιστεύω είναι τι θέλει ο καθένας, οικονομία ή επιδόσεις.Δεν διαφωνώ. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι δεν έχω καταφέρει να βρω τρόπο για να κινούμαι λίγο πιο οικονομικά. Να πέσω από το 9,5 στο 8,5 έστω.
Πάντως από το αυτοκίνητο συνολικά είμαι πολύ ευχαριστημένος, έχει χώρους, επιδόσεις, καλά φρένα, πολύ καλή συμπεριφορά της ανάρτησης. -
Άντε πάλι περί οικονομίας και TSI...
Φίλε tommaso μη μου πείς ότι περίμενες να πάρεις ένα αμάξι 140 άλογα με turbo, compressor κλπ κλπ, να το σκίζεις (αφού έχει γκάζια) και να έχεις κατανάλωση 6-8 λίτρα/100 χλμ όπως έλεγαν οι εθνοπατέρες των περιοδικών...
Η κατανάλωση που λες είναι αρκετά μικρή και λογική θα έλεγα. Απλά φαντάζομαι ότι το TSI μπορεί να πετύχει πολύ μικρές τιμές κατανάλωσης αν το οδηγείς σαν σπασίκλας, ήτοι ελαφρύ ποδαράκι στο γκάζι και σε καμμία περίπτωση σανίδωμα κλπ.
Τα άλογα θέλουν τάισμα όπως και να χει... -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Δεν διαφωνώ. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι δεν έχω καταφέρει να βρω τρόπο για να κινούμαι λίγο πιο οικονομικά. Να πέσω από το 9,5 στο 8,5 έστω.Θα πέσεις, μη στεναχωριέσαι! Θα μαζέψει χιλιόμετρα ο κινητήρας, θα συνηθίσεις ακριβώς το γκάζι και τις ροπάκλες (θέλει καιρό, δεν είναι παίξε-γέλασε), θα μάθεις να ακούς τον κινητήρα σε όλο το φάσμα στροφών και σε όλες τις συνθήκες οδήγησης και με λίγο προσοχή στο trip computer, θα πέσει. Αν δεν τρως μποτιλιαρίσματα και κάνεις μερικά εύκολα ταξίδια, το 8,5αρι είναι βατό.
Πόσα χιλιόμετρα έχεις;
Υ.Γ. Θα κλείσεις και το air condition όταν μπει ο χειμώνας!
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Θα πέσεις, μη στεναχωριέσαι! Θα μαζέψει χιλιόμετρα ο κινητήρας, θα συνηθίσεις ακριβώς το γκάζι και τις ροπάκλες (θέλει καιρό, δεν είναι παίξε-γέλασε), θα μάθεις να ακούς τον κινητήρα σε όλο το φάσμα στροφών και σε όλες τις συνθήκες οδήγησης και με λίγο προσοχή στο trip computer, θα πέσει. Αν δεν τρως μποτιλιαρίσματα και κάνεις μερικά εύκολα ταξίδια, το 8,5αρι είναι βατό.
Πόσα χιλιόμετρα έχεις;
Υ.Γ. Θα κλείσεις και το air condition όταν μπει ο χειμώνας!
Μόνο κάτι παραπάνω από 1.500χλμ έχω, γι'αυτό ελπίζω σε βελτίωση
Και βέβαια όλα έχουν γίνει με τον κλιματισμό κατά 90% αναμένο. Παίζουν πολλά ρόλο, λογικά ακόμα και η ζέστη επιβαρύνει τη λειτουργία του κινητήρα. Οδηγώντας πρωί με 39 βαθμούς και το ίδιο βράδυ με 28 είδα αισθητή διαφορά στις επιδόσεις!
Το ηλεκτρικό γκάζι των VAG δεν βοηθάει στο να 'ακούς' τον κινητήρα δυστυχώς. Η καθυστέρηση ανάμεσα στο πάτημα του γκαζιού και την απόκριση του κινητήρα όταν έχεις λίγες στροφές σε κάνει να νομίζεις ότι δεν τραβάει (ενώ αν επιμείνεις επιταχύνει αβίαστα) και κατεβάζεις ταχύτητα.Θα δείξει στο μέλλον πως θα τα πάει, τώρα πάντως κινούμαι γύρω στα 10 λίτρα/100χλμ. Και πάλι για 140 άλογα και αμάξι 1350 κιλών λογικά είναι
-
καλά, κάπου εδώ δε λέγαμε ότι δε καίει... τι έγινε τώρα καίει τελικά ???
-
Καινούριο Leon 1.8 TSI με 1.500 χλμ, κίνηση σε επαρχιακή εθνική οδό με full νταλίκες, γυναίκες, αγρότες, γέρους κλπ ( ) και κατοστάρα βενζίνη, μέση κατανάλωση 9,5-10.
Ρε λέτε ο 1.8 να είναι οικονομικότερος από τον 1.4??? -
Χλωμό... τα 9,5 - 10 που έχω εγώ είναι εντός Αθήνας απλά χωρίς σπουδαία κίνηση αλλά με σταματήματα κάθε λίγο σε φανάρια και ταχύτητες μέχρι 80 χλμ. Δεν θα έχουν και τρελή διαφορά πάντως.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Tελικα να περιμενω να παρω Saab95 για αξιοπιστο αυτοματο κιβωτιο ταχυτητων η του golf δεν τραβαει με τιποτα?
Η χαρτογραφηση του κινητηρα του Τsi to κανει οικονομικο κατα ταλλα για την Volkswagen..Φυσικά και το DSG τραβάει και πολύ μάλιστα καθώς είναι το κορυφαίο αυτόματο κιβώτιο στην κατηγορία (και όχι μόνο) αυτή τη στιγμή. Και το χειροκίνητο είναι πολύ καλό κιβώτιο με καλή αίσθηση και σπάνια σκαλώνει.
Δυστυχώς, όπως διαπιστώνω κι εγώ, το TSI καίει. Μέχρι στιγμής σε δρόμους χωρίς ιδιαίτερη κίνηση (δεν έχω πέσει σε κίνηση σημειωτόν) όπως Βουλιαγμένης βράδυ, η κατανάλωσή μου είναι στα 9,5 με 10 λίτρα. Όσο κι αν έχω προσπαθήσει να το πάω οικονομικά δεν είδα ιδιαίτερη διαφορά. Περιμένω να γράψει χιλιόμετρα μήπως βελτιωθεί. Πάντως η 100άρα είναι ένας επιπλέον pain in the ass γιατί είναι πανάκριβη. (Τελευταία φορά έβαλα 100άρα Aegean μάλλον νοθευμένη και η διαφορά στην απόδοση και ο ήχος από πειράκια είναι εμφανής)
δεν καταλαβαίνω γιατί ξαφνιάζεσαι...είναι φυσιολογική η κατανάλωση που αναφέρεις για ένα αυτοκίνητο 140 ίππων με διπλότουρμπο από 1400 κυβικά. Σίγουρα πάντως θα βελτιωθεί με τον καιρό που θα το μάθεις καλύτερα και θα είναι λιγότερο σφιχτό το μοτέρ. Μία κατανάλωση των 8,5-9 λίτρων θα την πετύχεις μελλοντικά και την θεωρώ εφικτή. Βέβαια καμία σχέση με όσα έχουν γράψει ενθουσιώδης κάτοχοι στο παρελθόν αλλά ρεαλιστική θεώρηση. Τουλάχιστον δικαιώνομαι έστω και εκ των υστέρων για όσα έχω κατά καιρούς υποστηρίξει. Κάποιοι βάλθηκαν να μας καραφλιάσουν στο παρελθόν. Για μένα το αυτοκινητάκι σου έχει μια χαρά κατανάλωση για όσα σου δίνει.
-
Ξαφνιάζομαι γιατί διάβαζα σε αφιερώματα και σε φόρουμς για 7,5 λίτρα μέσα στην Αθήνα και περίμενα ακόμα λιγότερη κατανάλωση. Πάντως και όταν το αγόρασα ο πωλητής μου είπε πως ο ίδιος έχει TSI και στην Αθήνα του καίει γύρω στα 8,5 λίτρα με ελαφρύ πόδι ενώ αν το πατάς ανεβαίνει. Οπότε λογικό ακούγεται ένα 9άρι σαν γενική εκτίμηση για το αμάξι.
Επειδή θέλω να είμαι αντικειμενικός, στην εθνική δεν ξέρω τι κάνει ακόμα, πάντως μέσα στην πόλη με τπτ δεν καίει μόνο 7,5 λίτρα. -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Σίγουρα πάντως θα βελτιωθεί με τον καιρό που θα το μάθεις καλύτερα και θα είναι λιγότερο σφιχτό το μοτέρ. Μία κατανάλωση των 8,5-9 λίτρων θα την πετύχεις μελλοντικά και την θεωρώ εφικτή.Όσο αφορά το φίλο Neos είμαι σίγουρος πως θα μειωθεί η κατανάλωσή του. Όσο αφορά εμένα χλωμό με κόβω. Όσο θα ξεσφίγγει το μοτέρ, τόσο θα βαραίνει το πόδι οπότε...
Πάντως μπροστά στην οδηγική απόλαυση αλλά και την ενεργητική ασφάλεια που σου προσφέρουν τα αλόγατα, χαλάλι τα παραπάνω ευρώπουλα της βενζίνης. -
Eπιτέλους! Ένα TSI που να καίει!
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Η χαρτογραφηση του κινητηρα του Τsi to κανει οικονομικο κατα ταλλα για την Volkswagen..Χμ...
200 χλμ με 20 λίτρα = 10 λίτρα/100χλμ, μια λογική κατανάλωση αν κινείσαι συνεχώς σε κίνηση.
Απ' την άλλη, τα 360 χλμ με 20 λίτρα ~= 5,5 λίτρα/100χλμ με τι αμάξι τα έκανες; Αν δε μιλάμε για diesel ή υβριδικό ούτε στην εθνική με σταθερό γκάζι και 90 δε νομίζω ότι είναι εφικτή τέτοια κατανάλωση με ένα μικρομεσαίο τύπου Auris, κτλ (ίδιας κατηγορίας με το Golf δηλαδή).Ti να πω.. Ηταν μεγαλη απογοητευση αυτο που διαπιστωσα με την καταναλωση του Τsi
Aκου 9-10 λιτρα στα 100 χλμ..Εγω οταν πηρα την αποφαση να αγορασω το golf Tsi sta 1400 ειχα προβληματιστει πολυ. Ρωτουσα συνεχεια την επισημη Volkswagen,
τις αντιπροσωπειες , κοιταζα τις μετρησεις σε καθε ειδους 'περιοδικο αυτοκινητου ' (ας μη πω καμμια βαρια κουβεντα) και ολοι με διαβεβεβαιωναν οτι η καταναλωση ειναι 7 λτ αντε 7,5 με αποκλιση στα 100 χλμ. Ετσι πηρα την αποφαση να το αγορασωΤωρα διαπιστωνω μετα απο 15000 χλμ!! οτι η καταναλωση ειναι κοντα στα 10λιτρα οπως και να το οδηγησω.Σημειωση Δεν το σκιζω ΠΟΤΕ.
Αντε να δικαιολογουσα 8 λτ στα 100 χλμ σαν πραγματικη αποκλιση .Αλλα 9-10 λτ στα 100 χλμ μιλαμε για ενα τελειως διαφορετικο αυτοκινητο.Και μετα λυπης μου διαπιστωνω οτι χρυσοπληρωσα ενα διαφορετικο αυτοκινητο απο οτι αυτο που με διαβεβαιωναν οτι αγοραζω.
Ακομα περιμενω να δω υποφερτη καταναλωση .Ειναι η μεγαλυτερη ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ για μενα να δινω 20000 ευρω και να μην εχω ενα χρηστικο αυτοκινητο. Εχω καταντησει να το παιρνω μονο 2 μερες την βδομαδα γιατι η βενζινη καταναλωνεται το ιδιο ευκολα ακομα και να κανω μια βολτα γυρω απο την γειτονια μου.
Ετσι λοιπον κυριοι διαπιστωνω οτι οσο κι αν διαφημιζαν οτι το Τsi πετυχαινει υψηλες επιδοσεις με πρωτοποριακη καταναλωση,διαπιστωσα οτι
το μονο πρωτοποριακο ειναι ο τροπος που βρηκαν απο την Volkswagen για να μας κοροιδεψουν.Το τελευταιο που ειναι το Golf Tsi ειναι ενα οικονομικο αυτοκινητο.Μαθαινω οτι βγηκε το Τsi 122 aλογων .Τωρα πολυ αργα για μενα.Οι κυριοι στην Volkswagen ξεγελασαν πολυ κοσμο.Οσο για τα 'ΕΓΚΥΡΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ' που με τοση μανια διαβαζει τα συγριτικα τεστ ο απλος λαος ειναι απλως μεσα των διαφορων εταιριων για να πουλησουν τα προιοντα τους πιο ευκολα.
Πολλοι θα το παιξουν παντογνωστες αυτη τη στιγμη ,Ομως αν μετα απο τοσο ψαξιμο σε καθε ειδους μηχανικο,ειδικο, αντιπροσωπειες, περιοδικα αυτοκινησης ,κλπ κλπ διαπιστωνεις οτι αγορασες ενα αλλο αμαξι διαφορετικο απο αυτο των αναγκων σου το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να λυπασαι και να μετανιωνεις που αγορασες το συγκεκριμενο αυτοκινητο.
-
Ο χρήστης aserf έγραψε:
Απ' την άλλη, τα 360 χλμ με 20 λίτρα ~= 5,5 λίτρα/100χλμ με τι αμάξι τα έκανες; Αν δε μιλάμε για diesel ή υβριδικό ούτε στην εθνική με σταθερό γκάζι και 90 δε νομίζω ότι είναι εφικτή τέτοια κατανάλωση με ένα μικρομεσαίο τύπου Auris, κτλ (ίδιας κατηγορίας με το Golf δηλαδή).Ti να πω.. Ηταν μεγαλη απογοητευση αυτο που διαπιστωσα με την καταναλωση του Τsi
Aκου 9-10 λιτρα στα 100 χλμ..Εγω οταν πηρα την αποφαση να αγορασω το golf Tsi sta 1400 ειχα προβληματιστει πολυ. Ρωτουσα συνεχεια την επισημη Volkswagen,
τις αντιπροσωπειες , κοιταζα τις μετρησεις σε καθε ειδους 'περιοδικο αυτοκινητου ' (ας μη πω καμμια βαρια κουβεντα) και ολοι με διαβεβεβαιωναν οτι η καταναλωση ειναι 7 λτ αντε 7,5 με αποκλιση στα 100 χλμ. Ετσι πηρα την αποφαση να το αγορασωΤωρα διαπιστωνω μετα απο 15000 χλμ!! οτι η καταναλωση ειναι κοντα στα 10λιτρα οπως και να το οδηγησω.Σημειωση Δεν το σκιζω ΠΟΤΕ.
Αντε να δικαιολογουσα 8 λτ στα 100 χλμ σαν πραγματικη αποκλιση .Αλλα 9-10 λτ στα 100 χλμ μιλαμε για ενα τελειως διαφορετικο αυτοκινητο.Και μετα λυπης μου διαπιστωνω οτι χρυσοπληρωσα ενα διαφορετικο αυτοκινητο απο οτι αυτο που με διαβεβαιωναν οτι αγοραζω.
Ακομα περιμενω να δω υποφερτη καταναλωση .Ειναι η μεγαλυτερη ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ για μενα να δινω 20000 ευρω και να μην εχω ενα χρηστικο αυτοκινητο. Εχω καταντησει να το παιρνω μονο 2 μερες την βδομαδα γιατι η βενζινη καταναλωνεται το ιδιο ευκολα ακομα και να κανω μια βολτα γυρω απο την γειτονια μου.
Ετσι λοιπον κυριοι διαπιστωνω οτι οσο κι αν διαφημιζαν οτι το Τsi πετυχαινει υψηλες επιδοσεις με πρωτοποριακη καταναλωση,διαπιστωσα οτι
το μονο πρωτοποριακο ειναι ο τροπος που βρηκαν απο την Volkswagen για να μας κοροιδεψουν.Το τελευταιο που ειναι το Golf Tsi ειναι ενα οικονομικο αυτοκινητο.Μαθαινω οτι βγηκε το Τsi 122 aλογων .Τωρα πολυ αργα για μενα.Οι κυριοι στην Volkswagen ξεγελασαν πολυ κοσμο.Οσο για τα 'ΕΓΚΥΡΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗΣ' που με τοση μανια διαβαζει τα συγριτικα τεστ ο απλος λαος ειναι απλως μεσα των διαφορων εταιριων για να πουλησουν τα προιοντα τους πιο ευκολα.
Πολλοι θα το παιξουν παντογνωστες αυτη τη στιγμη ,Ομως αν μετα απο τοσο ψαξιμο σε καθε ειδους μηχανικο,ειδικο, αντιπροσωπειες, περιοδικα αυτοκινησης ,κλπ κλπ διαπιστωνεις οτι αγορασες ενα αλλο αμαξι διαφορετικο απο αυτο των αναγκων σου το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να λυπασαι και να μετανιωνεις που αγορασες το συγκεκριμενο αυτοκινητο.
-
tommaso
παντως ειναι ο μονος απο τους πολλους κατοχους που αναφερουν τοσο μεγαλη καταναλωση. Μηπως κατι δεν παει καλα με το αυτοκινητο σου? -
Ηρεμησε φιλε. Δεν ειναι μεγαλη καταναλωση τα 9 - 10 λιτρα, για ενα οχημα 1300+ κιλα. Μονο το Civic καιει λιγοτερο κι αυτο ειναι το + της HONDA.
Προσωπικα με το Rallye κανω περιπου 130 - 140 χλμ με 20 λιτρα. Για Αθηνα λεω παντα. -
Αν 9-10 λίτρα κατανάλωση από ένα αυτοκίνητο 140 ίππων (τα άλογα θέλουν και τάισμα, δεν είναι ο γάιδαρος του Χότζα ) και 1300 κιλών είναι υψηλή κατανάλωση τι να πω...
Μη βλέπεις τα κυβικά, και οι Formula 1 το 1985 είχαν 1500 κυβικά -αλλά έβγαζαν 1000 άλογα.
Δε μας λες και αν η κατανάλωση αυτή είναι εντός πόλης...
Α, και που 'σαι: Αν #1 κριτήριό σου, όπως φαίνεται από τα παραπάνω, είναι η κατανάλωση, τότε έχε υπόψη σου, πως τα τζιπ καίνε ακόμα περισσότερο
Εχω απλά την εντύπωση, πως το αδικείς το TSI, γιατί το έχεις βαρεθεί και θέλεις να το πουλήσεις.
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)