-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
Και αυτό χρεώνεται έξτρα σαν στοιχείο εξοπλισμού;
Νόμιζα ότι ήταν κλασσικά στο ESP ή στο TCS ενσωματωμένο.
έχει να κάνει με την πίεση στον κομπρέσορα/τούρμπο 'ωστε να 'βγαίνει' πιο προοδευτικά η ροπή και όχι με επενέργεια στους τροχούς όπως στα ESP/TCS/etc.
I see! Α, έτσι εξηγείται και ότι είναι θέμα έκδοσης και όχι εξτρά! Προχωρημένο το βρίσκω πάντως!
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Έχει μάθει κανείς πόσα σκάσανε τον τελευταίο μήνα?
μετα το σταματημα της παραγωγης του GT (συμφωνα με την ενημερωση που εχουμε απο καποιους απο το φορουμ μας), εχουν μειωθει τα σκασιματα.
αυτο το μηνα εχουν σκασει μονο 43, αλλα οσο πλησιαζουν οι ζεστες τα κρουσματα θα πολλαπλασιαζονται. Η VW εχει προβλεψει περιπου 85 ανα μηνα για την Ελλαδα. Το καλο ειναι οτι το εργοστασιο παραγει συνεχως μοτερ tsi/140 οποτε τα κοροιδα που αγορασαν το αμαξι θα αποκατασταθουν συντομα.
Επισης υπαρχει σκεψη για την Ελλαδα να τοποθετηθει εξτρα ιντερκουλερ διαστασεων 70χ160cm μπροστα στη μασκα για να μειωθουν οι εκρηξεις. Αν καταφερουν να περασουν το τεστ προσκουσης σε πεζο (οχι Peugeot), τοτε θα μπει κανονικα στη παραγωγη.
τυχεροι δε οσοι τα αγοραζουν με την 4ετη εγγυηση, γιατι μετα απο 4 χρονια, και αφου περασει και το τελευταιο καλοκαιρι, θα μπορουν να πουλησουν τα αυτοκινητα τους με 2000χλμ στο κοντερ... [/quote
παιδια ισχυει κατι τετοιο,εχουν οντως προβλημα τα gt?επισης ισχυει οτι στο νεο μοντελο δεν θα υπαρχει αυτος ο κινητηρας?
-
φαντάζομαι ότι ... όποια προβλήματα ... υπήρξαν θα λυθούν στο μέλλον .....
για το νέο golf στο νετ διάβαζα ότι προσπαθούν να μειώσουν την πολυπλοκότητα και το κόστος κατασκευής του .... για να δούμε τι θα γίνει με την ποιότητα ... οχι την αξιοπιστία .... -
Ο χρήστης spyros έγραψε:
Έχει μάθει κανείς πόσα σκάσανε τον τελευταίο μήνα?
μετα το σταματημα της παραγωγης του GT (συμφωνα με την ενημερωση που εχουμε απο καποιους απο το φορουμ μας), εχουν μειωθει τα σκασιματα.
αυτο το μηνα εχουν σκασει μονο 43, αλλα οσο πλησιαζουν οι ζεστες τα κρουσματα θα πολλαπλασιαζονται. Η VW εχει προβλεψει περιπου 85 ανα μηνα για την Ελλαδα. Το καλο ειναι οτι το εργοστασιο παραγει συνεχως μοτερ tsi/140 οποτε τα κοροιδα που αγορασαν το αμαξι θα αποκατασταθουν συντομα.
Επισης υπαρχει σκεψη για την Ελλαδα να τοποθετηθει εξτρα ιντερκουλερ διαστασεων 70χ160cm μπροστα στη μασκα για να μειωθουν οι εκρηξεις. Αν καταφερουν να περασουν το τεστ προσκουσης σε πεζο (οχι Peugeot), τοτε θα μπει κανονικα στη παραγωγη.
τυχεροι δε οσοι τα αγοραζουν με την 4ετη εγγυηση, γιατι μετα απο 4 χρονια, και αφου περασει και το τελευταιο καλοκαιρι, θα μπορουν να πουλησουν τα αυτοκινητα τους με 2000χλμ στο κοντερ...
παιδια ισχυει κατι τετοιο,εχουν οντως προβλημα τα gt?επισης ισχυει οτι στο νεο μοντελο δεν θα υπαρχει αυτος ο κινητηρας?
Προφανώς, χιουμοριστικού ύφους είναι το πόστ του **spiros **:roll:
Για το Golf VI τίποτα δεν είναι σίγουρο, πάντως το Tiguan που έρχεται αρχές 2008 θα έχει TSI 150&170 ps
-
Λοιπόν κάτι που με προβληματίζει για το TSI μου.
Όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο ή κινείται με πολύ μικρή ταχύτητα και στρίψω τέρμα το τιμόνι (όχι απαραίτητα γρήγορα) το αμάξωμα τρίζει.
Φυσιολογικό θα μου πείτε, είναι λογική η στρέβλωση σε αυτή την περίπτωση. Όμως ο θόρυβος είναι αρκετός, πολύ μεγαλύτερος από ότι σε Getz, Fabia, Mini Cooper (καλά σε αυτό είναι σχεδόν ανύπαρκτος) με τα οποία έχω εμπειρία. Το έχουν παρατηρήσει και οι φίλοι/συγγενείς μου που επιβαίνουν κατά καιρούς.Οι υπόλοιποι κάτοχοι έχετε παρατηρήσει κάτι τέτοιο; Με έχει ανησυχήσει πάρα πολύ
(πονάει η καρδιά μου κάθε φορά που το ακούω)
-
Tο αμάξωμα τρίζει ή νιώθεις την στρέβλωση και στην κολώνα του τιμονιού;
Επίσης, ο τριγμός είναι σαν να τσιρίζει (σκέψου μεντεσέδες σε πόρτα) ή σαν κόρνα;
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Tο αμάξωμα τρίζει ή νιώθεις την στρέβλωση και στην κολώνα του τιμονιού;Επίσης, ο τριγμός είναι σαν να τσιρίζει (σκέψου μεντεσέδες σε πόρτα) ή σαν κόρνα;
Το αμάξωμα τρίζει (ακούγονται ήχοι και από το πίσω μέρος νομίζω από τους θόλους των τροχών) όμως νιώθω και στην κολώνα του τιμονιού στρέβλωση.
Ο τριγμός δεν είναι τσίριγμα, είναι σαν κόρνα με περιστασιακούς ήχους σαν να τρίζει κρεβάτι ένα πράγμα.
Με έχει αγχώσει τόσο που προσπαθώ να κινώ το αμάξι με συμπλέκτη όταν στρίβω για παρκάρισμα, σαν να ήταν μηχανικό το τιμόνι. Αλλά και πάλι όλο και κάπου θα μουγκρίξει -
Χτες το βράδυ πέτυχα ένα από δαύτα (TSI) και κιότεψα...
-
Ο χρήστης EDDIE_147 έγραψε:
Χτες το βράδυ πέτυχα ένα από δαύτα (TSI) και κιότεψα...Φίλε Eddie δεν ξέρω γιατί μερικοί ψωνίζονται με τα αμάξια τους όμως εγώ προσπαθώ να βλέπω αντικειμενικά το αυτοκίνητο. Έχω οδηγήσει την 147 και η αίσθησή της δεν συγκρίνεται με την μονότονη αίσθηση του golf V. Όμως κι αυτό πάει πολύ καλά στο δρόμο και με τον TSI κινητήρα είναι πολύ ολοκληρωμένο, ειδικά στα χρήματα που προσφέρεται.
-
Εγώ απλά έγραψα ότι έκανα την πάπια και δεν έκατσα να χαλάσω τζάμπα βενζίνη...
Γενικά και το TSI και το GT νομίζω ότι αδικούνται πολύ από το στησιμό τους. Αν ήμασταν περιφερειακή Υμμητού πχ θα είχε ενδιαφέρον το πράγμα. -
Πράγματι είναι πολύ μαλακό στο στήσιμο, που να δεις και με το 65άρι 195 λάστιχο που έχει το trendline μου, αν επιταχύνεις σε στροφή δεν πατάει στάλα Είναι πολύ ασφαλές στη συμπεριφορά του όμως, όχι σπορ πάντως.
(καμιά ιδέα για το τρίξιμο;)
-
Νομίζω θα τρελαθώ
Μετά από ένα ψιλοπερίεργο παρκάρισμα, παρόλο που δεν το ζόρισα πολύ με πατινάρισμα κλπ μύρισε ο δίσκος. Όταν γύρισα (είχε πια κρυώσει) και το πήρα, στη διαδρομή για το σπίτι σε μερικές αλλαγές ταχυτήτων - από 1η σε 2α και 2α σε 3η κυρίως - ακουγόταν χτύπημα (γκουπ) και παρόλο που άφηνα ομαλά το συμπλέκτη, κλώτσαγε. Όταν έφτασα σπίτι και πάρκαρα, ο δίσκος ξαναμύρισε χωρίς πολύ ζόρι. Το αμάξι έχει 1000χλμ μόνο Τι να κάνω;
-
Αν θες μια φιλική συμβουλή χαλάρωσε. Εγώ όταν είχα πρωτοπάρει το αμάξι νόμιζα ότι άκουγα φωνές που λέει ο λόγος. Κάτσε να φτάσει 5-6.000 χλμ και μετά άρχισε να αγχώνεσαι αν και μέχρι τότε θα σου έχει φύγει κάθε έννοια.
Για τα γκουπ που λες δεν ξέρω αλλά μήπως παίζει ρόλο και το ότι δεν έχουν στρωθεί ακόμα βαλβολίνες κλπ; -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Tο αμάξωμα τρίζει ή νιώθεις την στρέβλωση και στην κολώνα του τιμονιού;
Επίσης, ο τριγμός είναι σαν να τσιρίζει (σκέψου μεντεσέδες σε πόρτα) ή σαν κόρνα;
Το αμάξωμα τρίζει (ακούγονται ήχοι και από το πίσω μέρος νομίζω από τους θόλους των τροχών) όμως νιώθω και στην κολώνα του τιμονιού στρέβλωση.
Ο τριγμός δεν είναι τσίριγμα, είναι σαν κόρνα με περιστασιακούς ήχους σαν να τρίζει κρεβάτι ένα πράγμα.
Με έχει αγχώσει τόσο που προσπαθώ να κινώ το αμάξι με συμπλέκτη όταν στρίβω για παρκάρισμα, σαν να ήταν μηχανικό το τιμόνι. Αλλά και πάλι όλο και κάπου θα μουγκρίξειΜόνο όταν στρίβεις το τιμόνι ακούγονται τριγμοί ...??? Οταν π.χ. περνάει από ανωμαλίες του δρόμου, τι γίνεται ...???
Οσο γιά το συμπλέκτη που λές, μήπως παρκαρεις πολύ με όπισθεν και σε ανηφόρες πατινάρωντας, γιατί δεν είναι λογικό να μυρίζει από τα 1.000 Κm...??? Eπίσης μήπως πατάς απότομα γκάζι από χαμηλές στροφές-1000 π.χ.- με μεγάλη σχέση στο κιβώτιο (4η-6η), γιατί το αμάξι την έχει τη ροπή του από πολύ χαμηλά και τέτοιες ενέργειες φθείρουν και αυτές με τη σειρλα τους το δίσκο και δεν το καταλαβαίνουμε ...
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Νομίζω θα τρελαθώΜετά από ένα ψιλοπερίεργο παρκάρισμα, παρόλο που δεν το ζόρισα πολύ με πατινάρισμα κλπ μύρισε ο δίσκος. Όταν γύρισα (είχε πια κρυώσει) και το πήρα, στη διαδρομή για το σπίτι σε μερικές αλλαγές ταχυτήτων - από 1η σε 2α και 2α σε 3η κυρίως - ακουγόταν χτύπημα (γκουπ) και παρόλο που άφηνα ομαλά το συμπλέκτη, κλώτσαγε. Όταν έφτασα σπίτι και πάρκαρα, ο δίσκος ξαναμύρισε χωρίς πολύ ζόρι. Το αμάξι έχει 1000χλμ μόνο Τι να κάνω;
Πιστευω εχει σχεση με τα ανταλλακτικα που χρησιμοποιει η εταιρεια για το συγκεκριμενο αυτοκινητο. Υπαρχουν διαφορες ποιοτητες συμπλεκτη. Πρεπει να το προσεχεις αλλα οπως φαινεται πας για αλλαγη συμπλεκτη. Αλλα αφου ειναι καινουριο θα ειναι εγγυηση.
Στο δικο μου Μπορα που ειχα παλια ποτε δεν ειχα κανενα προβλημα με τιμονι, τριξιματα, συμπλεκτη (ιδιος συμπλεκτης για 125 χιλ χμ χωρις προβλημα) κλπ. Πιστευω αυτη η γενεια Γκολφ θα πλουτισει τα συνεργεια και την VW μολις τα αυτοκινητα βγουν εκτος εγγυησης.
-
Αρχικά ευχαριστώ για το χρόνο σας.
Έβγαλα μια βόλτα το αμάξι για να δώσω σημασία ακριβώς σε όσα με είχαν προβληματίσει.
-
Οι τριγμοί ακούγονται μόνο όταν στρίβω το τιμόνι, πάνω από ανωμαλίες δεν ακούγεται κάποιος περίεργος θόρυβος. Στο στρίψιμο του τιμονιού όμως, με το αμάξι σταματημένο ή με πολύ μικρή ταχύτητα ο θόρυβος είναι υπερβολικός και ακούγεται σχεδόν περιμετρικά από το αμάξωμα.
-
Η θέση πάρκινγκ μου είναι σε ελαφριά ανηφόρα και αναγκαστικά ταλαιπωρείται ο συμπλέκτης για να μπει το αμάξι. Ορισμένες φορές, κάνοντας αργά όπισθεν πατινάροντας στο peak της ανηφόρας, ακούγονται ΠΟΛΥ δυνατά σερί χτυπήματα από τη μετάδοση (κάτι σαν γκλον γκλον γκλον) είτε έχει πολλές στροφές ο κινητήρας (γύρω στις 2.000) είτε πάω σχεδόν ρελαντί (900).
-
Ναι αυτό που λες ckosm για επιτάχυνση με μεγάλη σχέση από λίγες στροφές δυστυχώς το έχω κάνει και ενώ ξέρω πως είναι κακό για το αμάξι το έχω επαναλάβει μερικές φορές. Ωραία η ροπή και το να μην έχεις ανάγκη τα κατεβάσματα, όμως μερικές φορές καταστρέφεις το αμάξι έτσι...
-
Σε μερικές (λίγες) αλλαγές ταχυτήτων, βυθίζοντας τον συμπλέκτη ένιωθα το αμάξι να κλωτσάει ελαφρά και όταν άλλαζα ταχύτητα ενώ ο συμπλέκτης ήταν πατημένος τέρμα ακουγόταν ένα -όχι πολύ δυνατό -χρρρρρκ σαν να μην τον είχα πατήσει εντελώς.
-
Μετά από το σημερινό παρκάρισμα όπου κλασσικά στο στρίψιμο έτριξε το πλαίσιο, στο ανηφόρισμα χτυπούσε κάτι στη μετάδοση και ο δίσκος μύρισε μέσα στα 10 δευτερόλεπτα όπισθεν που έκανα, είδα στο δρόμο υγρά στην πορεία που είχε ακολουθήσει το αμάξι. Αύριο που θα έχει κρυώσει θα ελέγξω τις στάθμες
Με έχει αγχώσει γιατί το Fabia 1.4 που έχουμε 3 χρόνια στην οικογένεια δεν έχει κάνει τσικ ποτέ στις ίδιες συνθήκες
-
-
Πήγαινε να το δούνε, μπορεί να μην είναι τίποτε αλλά μερικές φορές τα καινούρια αμάξια έχουν προβλήματα.
-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Αρχικά ευχαριστώ για το χρόνο σας.Έβγαλα μια βόλτα το αμάξι για να δώσω σημασία ακριβώς σε όσα με είχαν προβληματίσει.
-
Οι τριγμοί ακούγονται μόνο όταν στρίβω το τιμόνι, πάνω από ανωμαλίες δεν ακούγεται κάποιος περίεργος θόρυβος. Στο στρίψιμο του τιμονιού όμως, με το αμάξι σταματημένο ή με πολύ μικρή ταχύτητα ο θόρυβος είναι υπερβολικός και ακούγεται σχεδόν περιμετρικά από το αμάξωμα.
-
Η θέση πάρκινγκ μου είναι σε ελαφριά ανηφόρα και αναγκαστικά ταλαιπωρείται ο συμπλέκτης για να μπει το αμάξι. Ορισμένες φορές, κάνοντας αργά όπισθεν πατινάροντας στο peak της ανηφόρας, ακούγονται ΠΟΛΥ δυνατά σερί χτυπήματα από τη μετάδοση (κάτι σαν γκλον γκλον γκλον) είτε έχει πολλές στροφές ο κινητήρας (γύρω στις 2.000) είτε πάω σχεδόν ρελαντί (900).
-
Ναι αυτό που λες ckosm για επιτάχυνση με μεγάλη σχέση από λίγες στροφές δυστυχώς το έχω κάνει και ενώ ξέρω πως είναι κακό για το αμάξι το έχω επαναλάβει μερικές φορές. Ωραία η ροπή και το να μην έχεις ανάγκη τα κατεβάσματα, όμως μερικές φορές καταστρέφεις το αμάξι έτσι...
-
Σε μερικές (λίγες) αλλαγές ταχυτήτων, βυθίζοντας τον συμπλέκτη ένιωθα το αμάξι να κλωτσάει ελαφρά και όταν άλλαζα ταχύτητα ενώ ο συμπλέκτης ήταν πατημένος τέρμα ακουγόταν ένα -όχι πολύ δυνατό -χρρρρρκ σαν να μην τον είχα πατήσει εντελώς.
-
Μετά από το σημερινό παρκάρισμα όπου κλασσικά στο στρίψιμο έτριξε το πλαίσιο, στο ανηφόρισμα χτυπούσε κάτι στη μετάδοση και ο δίσκος μύρισε μέσα στα 10 δευτερόλεπτα όπισθεν που έκανα, είδα στο δρόμο υγρά στην πορεία που είχε ακολουθήσει το αμάξι. Αύριο που θα έχει κρυώσει θα ελέγξω τις στάθμες
Με έχει αγχώσει γιατί το Fabia 1.4 που έχουμε 3 χρόνια στην οικογένεια δεν έχει κάνει τσικ ποτέ στις ίδιες συνθήκες
Ναι, φίλε Neos συμφωνώ με τον leonp πήγαινε να το δούνε όσο είναι νωρίς γιατί δεν μπορούν να προβαλλουν καμμία δικαιολογία με μόλις 1000km ...
-
-
Για το 122 με την χαμηλοτερη τιμή....
Ισως να είναι καλυτερο απο corrolla για το leasing... Οι εταιρίες μετράνε και τα 10 ευρω το μήνα....
-
Έχει κανεις GT DSG να μου πει εντυπώσεις???
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)