-
Ακουω και διαβαζω πως η διαφορα των δυο αυτοκινητων σε μεικτες συνθηκες, με ιδιο οδηγο/τροπο οδηγησης κλπ. δεν ξεπερνα τα 0,5-1 λ/100χλμ.
-
HighFidelity
- να πεις στο θειο σου να κανει αγωγη στη VW γιατι του πουλησαν αμαξι με 185 αλογα αντι για 170. Στην αγωγη να μη ξεχασει να αναφερει ότι η καταναλωση του δεν είναι 7,2 που ανακοινωνει το εργοστασιο αλλα 8,4. Πραγμα που είναι απαραδεκτο.
- Αυτό: *«Τέλος σε ένα τεστ που έκανε ο θείος, Πρέβεζα-Ιωάννινα με ήρεμους ρυθμούς (είναι...γκαζοβιόλης κι ας είναι 50++.. ), μέχρι 120 δηλαδή και ήρεμες κινήσεις , πέτυχε μέση κατανάλωση γι' αυτή τη διαδρομή 6,3 lt/100! Οποιοι ξέρουν την διαδρομή, έχει πολλές στροφές, λίγες ευθείες και είναι σε μεγάλο διάστημα ανηφορική.» *
ΔΕΝ γινεται, ρωτα και τους ΜΗ κατοχους να στο πουνε.
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
HighFidelity- να πεις στο θειο σου να κανει αγωγη στη VW γιατι του πουλησαν αμαξι με 185 αλογα αντι για 170. Στην αγωγη να μη ξεχασει να αναφερει ότι η καταναλωση του δεν είναι 7,2 που ανακοινωνει το εργοστασιο αλλα 8,4. Πραγμα που είναι απαραδεκτο.
- Αυτό: *«Τέλος σε ένα τεστ που έκανε ο θείος, Πρέβεζα-Ιωάννινα με ήρεμους ρυθμούς (είναι...γκαζοβιόλης κι ας είναι 50++.. ), μέχρι 120 δηλαδή και ήρεμες κινήσεις , πέτυχε μέση κατανάλωση γι' αυτή τη διαδρομή 6,3 lt/100! Οποιοι ξέρουν την διαδρομή, έχει πολλές στροφές, λίγες ευθείες και είναι σε μεγάλο διάστημα ανηφορική.» *
Θα τα...μεταφέρω στο θείο μην ανησυχείς!
(θα σε παρακαλούσα πάντως για περισσότερη...εχμ...διαλακτικότητα , για να μην δυναμιτιστεί πάλι τι τοπικ για την κατανάλωση του TSI, δεν θα ήθελα να θιχτεί κάποιος... )
-
Ο χρήστης spiros έγραψε:
Οποιοι ξέρουν την διαδρομή, έχει πολλές στροφές, λίγες ευθείεςΚαι τα καταφερε εκεί το golf; Μπράβο...
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
HighFidelity
- να πεις στο θειο σου να κανει αγωγη στη VW γιατι του πουλησαν αμαξι με 185 αλογα αντι για 170. Στην αγωγη να μη ξεχασει να αναφερει ότι η καταναλωση του δεν είναι 7,2 που ανακοινωνει το εργοστασιο αλλα 8,4. Πραγμα που είναι απαραδεκτο.
Θα τα...μεταφέρω στο θείο μην ανησυχείς!
(θα σε παρακαλούσα πάντως για περισσότερη...εχμ...διαλακτικότητα , για να μην δυναμιτιστεί πάλι τι τοπικ για την κατανάλωση του TSI, δεν θα ήθελα να θιχτεί κάποιος... )
η παραθεση στοιχειων δεν δυναμιτιζει κατι, η ξεροκεφαλια και επιμονη καποιων, χωρις να εχουν γνωση δεδομενων, ισως.
-
Στο 4Τροχοι Οκτωβριου 2006 εχει μεση καταναλωση για το golf TSi 9,5 l/100km και για το Touran TSi 13,3l/100km.
-
το αυτοκίνητο επιταχύνει , στρίβει , φρενάρει ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ καλύτερα, όχι μόνον από το Vectra, αλλά και από το 90%+ των υπολοίπων αυτοκινήτων...΄
Το ξερα οτι το Golf εμπεριέχει και γονίδια απο Bugatti
Ρε Hi-fi κόψε κάτι.... -
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
το αυτοκίνητο επιταχύνει , στρίβει , φρενάρει ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ καλύτερα, όχι μόνον από το Vectra, αλλά και από το 90%+ των υπολοίπων αυτοκινήτων...
΄
Ρε Hi-fi κόψε κάτι....Είσαι σίγουρος πως πρέπει να κόψω; Αν κοιτάξω έξω στο δρόμο αυτή τη στιγμή, το μόνο που βλέπω σαν το GT είνα ένα άλλο GT... Μιλάω για τ'αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους μας ΟΚ; Που ακριβώς διαφωνείς; Κυκλοφορούν πολλά με τις επιδόσεις, το κράτημα και τα φρένα του GT έξω;
Θα μου πεις τώρα κανά Corolla πχ και θα με στείλεις αλλά ΟΚ, αν διαφωνείς με το δικό μου ποσοστό, ποιο είναι το δικό σου δηλαδή;
-
το αυτοκίνητο επιταχύνει , στρίβει , φρενάρει ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ καλύτερα, όχι μόνον από το Vectra, αλλά και από το 90%+ των υπολοίπων αυτοκινήτων...
΄
Ρε Hi-fi κόψε κάτι....Είσαι σίγουρος πως πρέπει να κόψω; Αν κοιτάξω έξω στο δρόμο αυτή τη στιγμή, το μόνο που βλέπω σαν το GT είνα ένα άλλο GT... Μιλάω για τ'αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους μας ΟΚ; Που ακριβώς διαφωνείς; Κυκλοφορούν πολλά με τις επιδόσεις, το κράτημα και τα φρένα του GT έξω;
Θα μου πεις τώρα κανά Corolla πχ και θα με στείλεις αλλά ΟΚ, αν διαφωνείς με το δικό μου ποσοστό, ποιο είναι το δικό σου δηλαδή;
Υπάρχει και το GTI
-
Ο χρήστης ch02614 έγραψε:
Στο 4Τροχοι Οκτωβριου 2006 εχει μεση καταναλωση για το golf TSi 9,5 l/100km και για το Touran TSi 13,3l/100km.το τεστ του 10/2006 ήταν μονοσέλιδο με μοναδική μέτρηση την μέση κατανάλωση. Καμία σχέση με τις ολοκληρωμένες μετρήσεις του gt ή του δικού μου σιβικ 1,8. Το είχα αναφέρει και τότε αλλά κανείς από το περιοδικό δεν απάντησε ή διόρθωσε. Στο τελευταίο τεύχος στο συγκριτικό με το πικάσο η κατανάλωση του τουραν...βελτιώθηκε στα 12,8. Μάλλον θα...άνοιξε ο κινητήρας
Το θέμα μας πάντως δεν είναι αν το αυτοκίνητο μπορεί συνολικά να πετύχει χαμηλές καταναλώσεις...θεωρώ ότι μπορεί ειδικά σε συνθήκες ταξιδίου όπως μας έγραψε ο Γρηγόρης.
Αυτό που αμφισβητώ είναι το 8λτ/100χλμ σε συνθήκες κυκλοφοριακής συμφόρησης στον Κηφισσό. Η επίδοση αυτή δεν μπορεί να επιτευχθεί ουτε από χιλιάρι ειδικά αυτές τις μέρες με την υπερβολική ζέστη. Για να ισχυροποιήσω την άποψη μου έβαλα ως συγκρίσιμη μονάδα το δικό μου σιβικ 1,8(το οποίο είναι οικονομικότερο από το tsi σε όλες τις μετρήσεις σύμφωνα με τα περιοδικά φτάνοντας μάλιστα να απέχει έως και 3 λίτρα στις διάφορες μετρήσεις...). Με εκείνο λοιπόν πετυχαίνω 9,5 περίπου σε αστική οδήγηση αυτές τις μέρες με το κλιμά. Η μέτρηση αυτή απέχει υπερβολικά από το 8 που υποστηρίζει ότι είδε ο φίλος μας. Θυμίζω ότι το νούμερο αυτό το είδε στο γκολφ πλας που είναι βαρύτερο και πιο ενεργοβόρο από το απλό γκολφ tsi...άρα απέχει περισσότερο από το σιβικ μου.
Πέρα από οποιαδήποτε διάθεση αντιπαράθεσης (που σε μένα ειλικρινά δεν υπάρχει και απλά περιορίζομαι στην παράθεση στοιχείων με) θεωρώ ότι για να είδε την συγκεκριμένη μέτρηση ο οδηγός του tsi μάλλον κινούνταν σε συνθήκες μειωμένης κίνησης. Αν ισχύει το τελευταίο και δεν είχε πολλά ...'σταμάτα-ξεκίνα' και ...πρωτο-δευτέρες θεωρώ εφικτή την συγκεκριμενη κατανάλωση. Αν μάλιστα κινήθηκε στον κιφησσό μεταμεσονύχτιες ώρες μπορεί να δει χαλαρά και λιγότερο. -
[quote='HighFidelity']Κυκλοφορούν πολλά με τις επιδόσεις, το κράτημα και τα φρένα του GT έξω;
quote]Στα χρήματα του...
Με τίς επιδόσεις φυσικά όχι αγγίζει ταβάνι, με τα κρατήματα ίσως κανά μεγκαν gt,
με τα φρένα ναι...το λένε civic 1,8 και φρενάρει καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο στην κατηγορία του σύμφωνα με τα περιοδικά. Νομίζω φρενάρει 3-5 μέτρα νωρίτερα από to gt σύμφωνα με τις μετρήσεις των 4τ αλλά και του drive. -
Πωπω, πολύ δυνατά κλιματιστικά πρέπει να έχετε για να αντέχετε τα ίδια ανούσια πράγματα μέσα στο κατακαλόκαιρο. Εν τέλη, εγώ την έχω διπλάσια και όχι εσείς.
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Κυκλοφορούν πολλά με τις επιδόσεις, το κράτημα και τα φρένα του GT έξω;
Στα χρήματα του...
Με τίς επιδόσεις φυσικά όχι αγγίζει ταβάνι, με τα κρατήματα ίσως κανά μεγκαν gt,
με τα φρένα ναι...το λένε civic 1,8 και φρενάρει καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο στην κατηγορία του σύμφωνα με τα περιοδικά. Νομίζω φρενάρει 3-5 μέτρα νωρίτερα από to gt σύμφωνα με τις μετρήσεις των 4τ αλλά και του drive.Εννοώ το ΣΥΝΟΛΙΚΟ πακέτο!
Δεν απομονώνω ένα στοιχείο, μιλάω για το συνολικό αυτοκίνητο και τις δυνατότητές του...
Βάσει αυτού, νομίζω πως τα ποσοστά που έβαλα είναι σωστά πάνω κάτω... -
Κυκλοφορούν πολλά με τις επιδόσεις, το κράτημα και τα φρένα του GT έξω;
Στα χρήματα του...
με τα φρένα ναι...το λένε civic 1,8 και φρενάρει καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο στην κατηγορία του σύμφωνα με τα περιοδικά. Νομίζω φρενάρει 3-5 μέτρα νωρίτερα από to gt σύμφωνα με τις μετρήσεις των 4τ αλλά και του drive.Εννοώ το ΣΥΝΟΛΙΚΟ πακέτο!
Δεν απομονώνω ένα στοιχείο, μιλάω για το συνολικό αυτοκίνητο και τις δυνατότητές του...
Βάσει αυτού, νομίζω πως τα ποσοστά που έβαλα είναι σωστά πάνω κάτω...Συνολικά έχεις δίκιο...δεν διαφωνώ
-
΄
100% πρέπει να κόψεις.Η ένσταση μου δεν είναι στο αυτοκίνητο τόσο όσο στο ποσοστό που λες.Εϊναι υπερβολικά μεγάλο το ποσοστό που αναφέρεις.Όχι δεν αναφέρομαι στο Corolla,αλλά υπάρχουν και άλλα αυτοκίνητα της κατηγορίας ανταγωνιστικά, σε πρώτη φάση στο στρίψιμο και σε 2η σε κινητήρα κλπα.Στο 90% που αναφέρεις θα βρείς και κουπέ,roadster,sedan κλπα....
Το ποσοστό μου θα ήταν όσο και το ποσοστό των hatchback της Ελληνικής αγοράς,ίσως και κάνα 10% αβάντζο λόγω ομοιοτήτων με GTI.... -
΄
100% πρέπει να κόψεις.Η ένσταση μου δεν είναι στο αυτοκίνητο τόσο όσο στο ποσοστό που λες.Εϊναι υπερβολικά μεγάλο το ποσοστό που αναφέρεις.Όχι δεν αναφέρομαι στο Corolla,αλλά υπάρχουν και άλλα αυτοκίνητα της κατηγορίας ανταγωνιστικά, σε πρώτη φάση στο στρίψιμο και σε 2η σε κινητήρα κλπα.Στο 90% που αναφέρεις θα βρείς και κουπέ,roadster,sedan κλπα....
Το ποσοστό μου θα ήταν όσο και το ποσοστό των hatchback της Ελληνικής αγοράς,ίσως και κάνα 10% αβάντζο λόγω ομοιοτήτων με GTI....Δεν σε πιάνω καθόλου... Για να με βοηθήσεις, πες μου 3-4 ισάξια του GT που κυκλοφορούν ευρέως, οπότε να είναι εντός του 90% που εγώ αποκλείω...
Ξαναλέω, μην απομονώνεις ένα τομέα, γιατί σε μια συγκριτική διαδρομή, αν δεν είναι ισάξια, άντε γειά... -
^^
Έξηγούμαι:
Αυτό το 90%(ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ) που λές περιλαμβάνει διάφορα αμάξια,διαφόρων κατηγοριών.
Τι να σου πω...Focus και Civic μέχρι MX5,RX8,Audi TT και ότι άλλο θες....Δηλαδή,είναι τόσο μεγάλο, που συμπεριλάμβάνει και πολύ περισσότερες κατηγορίες απο αυτήν των hatchback.
Ξαναλέω,δεν λέω οτι δεν είναι καλό αυτοκίνητο.Αλλά ολονών οι προτιμήσεις δεν μπορούν να συγκεραστούν.Στρίβει επιταχύνει και φρενάρει πολύ καλά,αλλά για παράδειγμα, μου είναι παντελώς αδιάφορο αισθητικά μέσα-έξω (γνώμη μου).Δεν μπορεί να είναι τέλειο ΚΑΙ για τον καθένα.
Όταν λες ισάξιο,τι ακριβώς εννοείς??Δεν μπορεί όλα να είναι σε όλα το ίδιο ανταγωνιστικά πιστεύω...Αλλού θα χάσεις αλλού θα κερδίσεις.Η συζήτηση είναι offtopic.Απο δω και πέρα,pm me έαν θές.
-
^^Έξηγούμαι:
Αυτό το 90%(ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ) που λές περιλαμβάνει διάφορα αμάξια,διαφόρων κατηγοριών.
Τι να σου πω...Focus και Civic μέχρι MX5,RX8,Audi TT και ότι άλλο θες....Δηλαδή,είναι τόσο μεγάλο, που συμπεριλάμβάνει και πολύ περισσότερες κατηγορίες απο αυτήν των hatchback.
Ξαναλέω,δεν λέω οτι δεν είναι καλό αυτοκίνητο.Αλλά ολονών οι προτιμήσεις δεν μπορούν να συγκεραστούν.Στρίβει επιταχύνει και φρενάρει πολύ καλά,αλλά για παράδειγμα, μου είναι παντελώς αδιάφορο αισθητικά μέσα-έξω (γνώμη μου).Δεν μπορεί να είναι τέλειο ΚΑΙ για τον καθένα.
Όταν λες ισάξιο,τι ακριβώς εννοείς??Δεν μπορεί όλα να είναι σε όλα το ίδιο ανταγωνιστικά πιστεύω...Αλλού θα χάσεις αλλού θα κερδίσεις.Η συζήτηση είναι offtopic.Απο δω και πέρα,pm me έαν θές.
Μάλλον δεν έχεις πιάσει το νόημα του δικού μου ποστ, καθώς δεν χωράει υποκειμενικότητα (μ'αρέσει δεν μ' αρέσει κλπ...).
Εγώ λέω πως σε μια δεδομένη διαδρομή, το Golf GT λόγω δυνατοτήτων κινητήρας, φρένα, ανάρτηση, συμπεριφορά, ηλεκτρονικά βοηθήματα (ESP κλπ...), θα είναι πιο γρήγορο από το 90% των αυτοκινήτων που θα βρεθούν στο δρόμο μαζί του!
Στο υπόλοιπο 10% ανήκουν το MX5 και το ΤΤ, στο 90% είναι οι Corollες τα Accent , οι 316 και το ...κακό συναπάντημα! To Civic αν είναι το type-R είναι στο 10% αν είναι τα υπόλοιπα στο 90% , ομοίως για το Focus μόνον αν μιλάμε για το ST πηγαίνει στο 10% ενώ όλα τα υπόλοιπα θα είναι στο 90% αφού θα τα έχει εύκολα το GT...
Δεν αναφέρομαι σε αισθητικά κριτήρια ή γούστα, αναφέρομαι στην ικανότητα του αυτοκινήτου!
Αν και πάλι διαφωνείς, το λήγουμε εδώ και όποιος κατάλαβε - κατάλαβε, δεν χρειάζεται να το κουράζουμε...
Και όχι, δεν νομίζω πως είμαστε off topic! -
Τέλος σε ένα τεστ που έκανε ο θείος, Πρέβεζα-Ιωάννινα με ήρεμους ρυθμούς (είναι...γκαζοβιόλης κι ας είναι 50++.. ), μέχρι 120 δηλαδή και ήρεμες κινήσεις , πέτυχε μέση κατανάλωση γι' αυτή τη διαδρομή 6,3 lt/100! Οποιοι ξέρουν την διαδρομή, έχει πολλές στροφές, λίγες ευθείες και είναι σε μεγάλο διάστημα ανηφορική.Tη διαδρομή την ξέρω απ' έξω. Γράφω και τέστ αν θέλεις!
Με το 6,3 lt/100km πές του Θείου σου ότι ψεύδεται ασυστόλως
Όπως επίσης κι εγώ με το 6.9 lt/100km, για το Θεσ/νίκη - Μαρμαράς, μέσω Πολυγύρου
-
Aν και δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να αγοράσω VW, τα TSi και GT είναι ενδιαφέρουσες προτάσεις συνολικά, για κάποιον που θέλει κάτι αποδοτικό και ποιοτικό.
Όμως, σε κάθε περίπτωση, ανεβαίνοντας στα 20κάτι χιλιάρικα, προκρίνω ασυζητητί το Leon 1.8 TFSI έναντι των Golf.
Πολύ καλύτερο σε λειτουργία μοτέρ, πιο εστιασμένο set-up.
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)