-
Ο χρήστης Kid έγραψε:
μας κουρασες ΡΕ!
να παρεις aygo!
Δεν καίει ΤΙΠΟΤΑ το μπουρδέλο..
πάρε και 2ο
-
'Τέρμα γκάζι' κάθε αυτοκίνητο καίει ανάλογα με την ιπποδύναμή του. Οι διαφοροποιήσεις είναι μικρές (στο τέρμα γκάζι) και για να επιτευχθούν θέλει πολύ προσπάθεια. Στους TSI αυτή η προσπάθεια συνοψίζεται στα υλικά που αντέχουν υψηλότερες θερμοκρασίες καυσαερίων και στον άμεσο ψεκασμό που επιτρέπει τη διατήρηση της συμπίεσης σε επίπεδα ατμοσφαιρικού κινητήρα.
Κατά τα άλλα το μεγάλο θέμα είναι όταν έχεις πολλά άλογα, να τα ταίζεις μόνο όταν τα χρησιμοποιείς. Αυτός είναι ο λόγος που ο TSI είναι 1400 κυβικά και με 1++bar πίεση υπερπλήρωσης και όχι κάποιο ατμοσφαιρικό μοτέρ ή ένα light turbo (το οποίο δε θα χρειαζόταν και τον κομπρέσσορα να καλύπτει την τρύπα χαμηλά.)
Αυτός είναι και ο λόγος που φτιάχτηκε ο κινητήρας...170 άλογα υπήρχαν ήδη στην γκάμα της VW άλλωστε.Το Civic έχει μεγάλο χώρο αποσκευών και ένα φουτουριστικό σχέδιο με καλή εκμετάλευση χώρων (λένε, δεν έχω μπει ποτέ μέσα).
Κατά τα άλλα, Golf με TSI υπερτερεί από πολύ, έως πάρα πολύ.
Οι διαφορές στην κατανάλωση είναι κάτω του λίτρου, και οι ΤSI καίνε και απλή 95άρα.Το Civic δείχνει να είναι πολύ καλό αυτοκίνητο (αν και η αντικατάσταση της ανεξάρτητης πίσω ανάρτησης με ιμιάκαμπτο σε κάνει να αναρωτιέσαι που αλλού έκαναν οικονομία, εκτός και αν το έκαναν μόνο για εξοικονόμιση χώρου, που αμφιβάλω) όμως στην Ελληνική φορολογική πραγματικότητα οι TSI δεν έχουν αντίπαλο.
-
[quote='Gasman']Συγχωρέστε με αλλά δεν μπορώ να αντιληφθώ πόσο μπορεί να ενδιαφέρει (και να αποτελέσει εν τέλει βασικό κριτήριο επιλογής) κάποιο υποψήφιο αγοραστή αυτοκινήτου με 170+ ίππους εάν θα καίει 1 λίτρο περισσότερο στα 100 χλμ (που αντιστοιχούν σε χρήμα περίπου σε 0,3
-
Ο χρήστης nickolas έγραψε:
στην Ελληνική φορολογική πραγματικότητα οι TSI δεν έχουν αντίπαλο.Ό,τι πιο σωστό!!! Εύγε!
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
στην Ελληνική φορολογική πραγματικότητα οι TSI δεν έχουν αντίπαλο.
Ό,τι πιο σωστό!!! Εύγε!
Στην ελληνική φορολογική πραγματικότητα ποια είναι η διαφορά TSI και 1.8 ;
-
Και μόνο η τιμή πώλησης του αυτοκινήτου φτάνει. Κάπου εδώ υπάρχουν τιμές πώλησης σε άλλες χώρες και τι φόροι υπάρχουν στο τέλος ταξινόμησης στην Ελλάδα. Το συμπέρασμα που έβγαινε είναι ότι η χαμηλή τιμή οφείλεται σε μειωμένους φόρους λόγω κυβικών.
lkar, κάνω λάθος; Νομίζω εσύ τα έγραφες αυτά...
-
Το Civic έχει μεγάλο χώρο αποσκευών και ένα φουτουριστικό σχέδιο με καλή εκμετάλευση χώρων (λένε, δεν έχω μπει ποτέ μέσα).
Οι διαφορές στην κατανάλωση είναι κάτω του λίτρου, και οι ΤSI καίνε και απλή 95άρα.πήγαινε δες το και μετά πες μας.Από κοντά το civic είναι εντυπωσιακό ειδικά το εσωτερικό του. 0.5/100χλμ. διαφορά στην κατανάλωση έχουν; Είσαι σίγουρος;Διάβασε το τελευταίο drive να μου δείξεις που το έλεγε...Οι tsi καίνε απλή 95αρα με μειωμένες επιδόσεις και πειράκια μέχρι να ενεργοποιηθεί ο ανάλογος sensor...φυσικά η εταιρεία τηρεί σιγή στο θέμα...
Κανένα περιοδικό δεν έχει κάνει τεστ με 95αρα σε ελλάδα και εξωτερικό
Τι φοβούνται άραγε;
(ξέρεις τι είναι να σου κοπούν απότομα οι διαφημίσεις από 4 φίρμες;) -
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Τι φοβούνται άραγε;
(ξέρεις τι είναι να σου κοπούν απότομα οι διαφημίσεις από 4 φίρμες;)Αποδείξεις έχεις; Ντροπή!
-
Οι 4Τ κάνουν όλα τα τέστ όλων των αυτοκινήτων με 100αρα βενζίνη, ή κάνω λάθος?
-
πήγαινε δες το και μετά πες μας.Από κοντά το civic είναι εντυπωσιακό ειδικά το εσωτερικό του. 0.5/100χλμ. διαφορά στην κατανάλωση έχουν; Είσαι σίγουρος;Διάβασε το τελευταίο drive να μου δείξεις που το έλεγε...Οι tsi καίνε απλή 95αρα με μειωμένες επιδόσεις και πειράκια μέχρι να ενεργοποιηθεί ο ανάλογος sensor...φυσικά η εταιρεία τηρεί σιγή στο θέμα...
Τι φοβούνται άραγε;
(ξέρεις τι είναι να σου κοπούν απότομα οι διαφημίσεις από 4 φίρμες;)Tις μετρήσεις κατανάλωσης των περιοδικών τις τοποθετώ στο ίδιο μέρος με τις μετρήσεις των κατασκευαστών... Ποτέ δεν είχα μέση κατανάλωση τη μέση κάποιου περιοδικού, ούτε τα περιοδικά άλλωστε μιμούνται το καθημερινό μοντέλο οδήγησης ενός αυτοκινήτου (όταν το κάνουν, είναι ξεχωριστό θέμα μετά βαίων και κλάδων).
Όταν όμως ο μέσος χρήστης λέει πως η κατανάλωση είναι Χ και ενός άλλου μοντέλου η κατανάλωση είναι Υ, τη σχέση Χ/Υ την εμπιστεύομαι.
Τουλάχιστον δεν είναι πληρωμένη καταχώρηση (έμμεσα ή άμεσα, συνειδητά ή ασυνείδητα)Η διαφορά στις επιδόσεις είναι μικρή με 95άρα όπως και στην κατανάλωση. Πειράκια θα χτυπήσει την πρώτη φορά μόνο, και το πιθανότερο είναι πως δε θα το καταλάβω καν. Εννοείται πως αν είχα TSI θα έβαζα μόνο 95άρα.
Η φορολογία είναι 30% στα 1,8 και 12% στα 1,4. Προτιμώ βέβαια τα λεφτά που δίνω να πηγαίνουν στο Ελληνικό κράτος παρά σε μια βιομηχανία του εξωτερικού, πρωτίστως όμως με ενδιαφέρει το πιο πλήρες αυτοκίνητο.
-
Ο χρήστης spyros.s έγραψε:
Το Civic έχει μεγάλο χώρο αποσκευών και ένα φουτουριστικό σχέδιο με καλή εκμετάλευση χώρων (λένε, δεν έχω μπει ποτέ μέσα).
Οι διαφορές στην κατανάλωση είναι κάτω του λίτρου, και οι ΤSI καίνε και απλή 95άρα.πήγαινε δες το και μετά πες μας.Από κοντά το civic είναι εντυπωσιακό ειδικά το εσωτερικό του. 0.5/100χλμ. διαφορά στην κατανάλωση έχουν; Είσαι σίγουρος;Διάβασε το τελευταίο drive να μου δείξεις που το έλεγε...Οι tsi καίνε απλή 95αρα με μειωμένες επιδόσεις και πειράκια μέχρι να ενεργοποιηθεί ο ανάλογος sensor...φυσικά η εταιρεία τηρεί σιγή στο θέμα...
Τι φοβούνται άραγε;
(ξέρεις τι είναι να σου κοπούν απότομα οι διαφημίσεις από 4 φίρμες;)και με μαζούτ, πάλι καλύτερες ρεπρίζ θα 'χει
-
εξαρτάται νικόλα τι ζητάς...αν τα γκάζια είναι πρωταρχικός παράγοντας για σένα δεν τίθεται θέμα συζήτησης...σε όλα τα άλλα όμως; Ο καθένας κάνει την επιλογή του και κρίνει με βάση τις ανάγκες του. Δεν συμφωνώ για το θέμα της βενζίνης-κατανάλωσης μακάρι κάποιος να μας δώσει απαντήσεις σε ότι έθιξα.
@technik: με το τμήμα μάρκετινγκ που έχουν στην vw(μακράν καλύτερο από της χόντα) και ατμό να έκαιγε πάλι καλύτερο θα το έβγαζαν. Στον τομέα του μάρκετινγκ απλά τους βγάζω το καπέλο. Είναι μάγκες...
-
ειναι θα σου έλεγα τώρα....
όλα από το εξωτερικό είναι... Για πες μου αν κάτι είναι Ελληνικό?
Απλώς οι Βρετανοί είναι ΒΡΕΤΑΝΟΙ
-
και ειναι χαλιδες
Η Ελλάδα κάνει όσο μάρκετιγκ της επιτρέπουν με τα αμάξια που έχει
-
είναι μεγάλη κουβέντα αυτή coyote...γίνεται και σε λάθος τόπικ.
-
Tις μετρήσεις κατανάλωσης των περιοδικών τις τοποθετώ στο ίδιο μέρος με τις μετρήσεις των κατασκευαστών... Ποτέ δεν είχα μέση κατανάλωση τη μέση κάποιου περιοδικού, ούτε τα περιοδικά άλλωστε μιμούνται το καθημερινό μοντέλο οδήγησης ενός αυτοκινήτου (όταν το κάνουν, είναι ξεχωριστό θέμα μετά βαίων και κλάδων).Όταν όμως ο μέσος χρήστης λέει πως η κατανάλωση είναι Χ και ενός άλλου μοντέλου η κατανάλωση είναι Υ, τη σχέση Χ/Υ την εμπιστεύομαι.
Τουλάχιστον δεν είναι πληρωμένη καταχώρηση (έμμεσα ή άμεσα, συνειδητά ή ασυνείδητα)Πληρωμένη δεν είναι, αλλά από τη στιγμή που δεν γίνεται απευθείας αντιπαράθεση, δεν είναι ούτε και αξιόπιστη. Π.χ. το ίδιο αυτοκίνητο όταν το οδηγεί ο πατέρας μου, έχει 1,5 λίτρο παραπάνω, χωρίς να είναι γκαζοφίλ. Ποιον θα πρωτοπιστέψεις, πόσο μάλλον όταν δεν μιλάμε για το ίδιο αυτοκίνητο, για την ίδια πόλη, για διαφορετικό εξοπλισμό ίσως, για άλλη χώρα, άλλες οδηγικές συνθήκες και συνήθειες κλπ.;
Όταν τα περιοδικά αναφέρουν ότι κάποια μέτρηση έγινε με ίδια διαδρομή, το ένα αυτοκίνητο πίσω από το άλλο και με εναλλαγές οδηγών, εγώ ως καλόπιστος, το πιστεύω. Σύγκριση κατανάλωσης όμως σε διαφορετικές μέρες, με διαφορετικούς οδηγούς, σε διαφορετικές διαδρομές νομίζω ότι μπάζουν. Φυσικά τα νούμερα δεν αξίζουν τόσο απόλυτα, όσο οι διαφορές τους. Π.χ. να ξέρεις ότι το Χ καίει γενικά (ή πιο εύκολα) περισσότερο από το Ψ, και όχι να κάνεις ετήσιους υπολογισμούς εξόδων με ακρίβεια ευρώ.
Η διαφορά στις επιδόσεις είναι μικρή με 95άρα όπως και στην κατανάλωση. Πειράκια θα χτυπήσει την πρώτη φορά μόνο, και το πιθανότερο είναι πως δε θα το καταλάβω καν. Εννοείται πως αν είχα TSI θα έβαζα μόνο 95άρα.
Και εγώ μια από τα ίδια. Δεν νομίζω ότι η διαφορά σε ιπποδύναμη θα αξίζει το σεβαστό (20%) έξτρα κόστος της 100αρας. Ωστόσο, ειδικά για τους TSi θα ήθελα να επιβεβαιώσω ότι η απώλεια είναι μικρή, γιατί η πίεση υπερπλήρωσης είναι κομματάκι υψηλή...
Η φορολογία είναι 30% στα 1,8 και 12% στα 1,4. Προτιμώ βέβαια τα λεφτά που δίνω να πηγαίνουν στο Ελληνικό κράτος παρά σε μια βιομηχανία του εξωτερικού, πρωτίστως όμως με ενδιαφέρει το πιο πλήρες αυτοκίνητο.
Σωστός. Όμως μιλάμε για εσένα, τον καταναλωτή που βρίσκεται στην Ελλάδα και θα κληθεί να πληρώσει φόρους. Όταν λέγαμε ότι ο TSi είναι εξαιρετική λύση για την Ελλάδα, αυτό εννοούσαμε. Αντίθετα, ίσως ένας Δ.Ευρωπαίος, λόγω φορολογικών συνθηκών, να μην πετάει και τη σκούφια του...
-
funkyreverend
γιαυτο εβαλα μετρησεις απο το spritmonitor, αλλα ουτε παλι γινονται πιστευτα τα στοιχεια! -
Θες να σου φέρω στοιχεία για το Leon 20VT από το spritmonitor.de και να τα συγκρίνουμε με τα δικά μου;
Για κάποιο περίεργο λόγο, έχω την εντύπωση ότι δεν ανταποκρίνονται σε ελληνικές οδηγικές συνθήκες.
-
αντε τελευταια λυση:
Και, τέλος πάντων, ένα σημαντικό πειστήριο για το αξιόμαχο της προσπάθειάς τους είναι η κατανάλωση: ύστερα από 6.000 και πλέον «δημοσιογραφικά» χλμ. στην πλάτη του Golf GT, με μέση κατανάλωση 10,7 λίτρα/100 χλμ., δεν μπορούμε παρά να δηλώσουμε ενθουσιασμένοι! Πολύ σπάνια οι μετρήσεις μας έδειξαν πάνω από 12 λίτρα/100 χλμ., ενώ σε πιο ήπιους ρυθμούς είδαμε και 9,5 λίτρα, όταν ο 2λιτρος TFSI του Leon απαιτεί κατά μέσο όρο 13,6, δεν έπεσε ποτέ κάτω από τα 10 και υπό πίεση «χτύπησε» πάνω από 15 λίτρα/100 χλμ.
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... icle=11649
και αυτοι ψευτες....
ή μηπως το πηγαιναν 'κοτες'??κατοχοι (σε Ελλαδα και Ευρωπη), περιοδικα, test-drivres, οχι ασχετοι, οι σχετικοι ειναι αυτοι που δε το εχουν οδηγησει καν!
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Θες να σου φέρω στοιχεία για το Leon 20VT από το spritmonitor.de και να τα συγκρίνουμε με τα δικά μου;Για κάποιο περίεργο λόγο, έχω την εντύπωση ότι δεν ανταποκρίνονται σε ελληνικές οδηγικές συνθήκες.
προσεξε!
πιθανον να ειναι οπως ακριβως τα λες! ΟΜΩΣ, εγω δεν εβαλα αυτα τα στοιχεια βλεποντας απολυτα νουμερα, αλλα τα εβαλα σε συγκριση με αλλο μοντελο. Εκει πιστευω οτι υπαρχει μια αξια στα στοιχεια αυτα.
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)