-
Εμένα δεν μου φαίνεται παράλογο με την έννοια ότι θεωρητικά ένα τέτοιο αυτοκίνητο ο μόνος λόγος για να βγεί είναι(θεωρητικά πάντα λέω) η μικρότερη κατανάλωση,οι λιγότεροι ρύποι και ανάλογα με τη χώρα μειωμένα τέλη και ασφάλειες, σε αυτοκίνητο με μεγάλη ιπποδύναμη.Άρα όλα αυτά δεν μπορεί να κοστολογούνται λίγο ως αρχική τιμή.Βάλε βέβαια και την απόσβεση της νέας τεχνολογίας τουλάχιστον αρχικά.
-
και μην ξεχναμε οτι το μοτερ αυτο θα μπει και σε αλλα: leon, octavia τα οποια θα ειναι σε ακομη μικροτερη τιμη απο το Golf...
θα γινει σφαγη!
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Φυσικά και μιλάω για Ελβετία, το γράφω άλλωστε μετά από ΚΑΘΕ παράδειγμα (3Χ συνολικά... )Πιστεύεις λοιπόν πως στην Ελλάδα θα είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα;
Μακάρι, αλλά:
http://www.vw.gr/site/pricelist/golftimes9.pdf
http://www.seatleon.gr/prices.html
Το Golf GTi (200 ίπποι) στην Ελλάδα κάνει 29.000 ευρώ
To Leon TFSi (185 ίπποι) στην Ελλάδα κάνει 25.300 ευρώΤώρα πόσο θα κάνει το GT στην Ελλάδα φυσικά δεν έχω ιδέα...
Πάντως τα 1600άρια είναι στα ίδια περίπου λεφτά, ενώ τα 1400άρια είναι φτηνότερα στην Ελλάδα κατά 2.000 ευρώ περίπου από την Ελβετία.
Ίσως να πέσει μαγείρεμα στους φόρους και να βγεί φτηνότερο εδώ.
Όμως στην Ελβετία ο ΜΟΝΟΣ φόρος είναι ο ΦΠΑ (7,65%), οπότε προφανώς οι εργοστασιακές αξίες των GT και GTi είναι πολύ κοντά...
Πόσο φτηνό μπορεί να είναι στην Ελλάδα; Θα δούμε.Μακάρι να είναι φτηνό μπας και μπορούμε να το πάρουμε, γιατί αρκετά μας έχουν σκίσει να μένουμε σε φτηνές και βενζινοκίνητες εκδόσεις...
τι σχέση έχουν οι τιμές της Ελβετίας με της Ελλάδας;
τα δίλιτρα έχουν συνολικό φόρο στην Ελλάδα περίπου 50% και τα 1.4 περίπου 30%
Επειδή είσαι στην Ελβετία, το ίδιο κόστος χρήσης (ασφάλειες) έχει ένα αυτοκίνητο 170 ίππων κι ένα 200;
Λίγες μέρες υπομονή και θα ανακοινωθούν και εδώ οι τιμές, οπότε μπορείτε να θάψετε ελεύθερα
-
Πόσο κοστίζει ένα 1400άρι Golf με τον εξοπλισμό του TSI; Από εκεί αν ξεκινήσουμε θα πάρουμε μια πρόγευση.
-
Επίσης, στις τιμες ελβετίας τι εξοπλισμός περιλαμβάνεται;;;;
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
τι σχέση έχουν οι τιμές της Ελβετίας με της Ελλάδας;
τα δίλιτρα έχουν συνολικό φόρο στην Ελλάδα περίπου 50% και τα 1.4 περίπου 30%
Δεν χρειάζεται να έχουν άμεση σχέση, αυτό που έγραψα είναι πως το 1400 διτούρμπο κάνει στην Ελβετία όσο το (σαφώς ανώτερο, ούτε η VW δεν αντιλέγει σε αυτό...) δίλιτρο τούρμπο.
Οπότε δεδομένου ότι η διαφορά εδώ είναι μόλις στα 700 ευρώ το σχόλιο ήταν πως το αμάξι είναι ΑΚΡΙΒΟ. Πχ αν αγόραζα αμάξι θα έπαιρνα το GTi και όχι το GT, δε θα άξιζε τη διαφορά, και πιστεύω 700 ευρώ καλύτερη μεταπώληση, ναι, θα την έπιανα σε 5 χρόνια...
Επειδή είσαι στην Ελβετία, το ίδιο κόστος χρήσης (ασφάλειες) έχει ένα αυτοκίνητο 170 ίππων κι ένα 200;
ΜΕΓΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΛΕΣ διαφορές ανάλογα την ασφαλιστική, και ανάλογα το ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ!!!
Πχ στην ασφαλιστική που είμαι το 1400GT θα πλήρωνε ουσιαστικά το ίδιο
με το 2000GTi και σαφώς περισσότερο από το ΛεόνTFSi, μιας και η ασφαλιστική μου βασίζεται στην τρέχουσα αξία του μοντέλου.Σε άλλες ασφαλιστικές πάνε με τα άλογα, οπότε θα πλήρωνε λιγότερο από τα 3 το GT όντας το πιο αδύναμο, με το Λεόν ακριβώς στην μέση.
Με τα κυβικά δεν έχω ακούσει να πηγαίνει στην Ελβετία, αλλά ΣΕ ΚΑΘΕ περίπτωση εγώ θα πλήρων ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ χρήματα από την κοπέλα μου που είναι στην απολύτως χαμηλότερη κλίμακα μπόνους μάλους (εγώ θα ξεκίναγα από το 100%)
Αντίθετα στην Ελλάδα είμαι στο 5 ενώ η κοπέλα μου θα άρχιζε στα διπλά...
Λίγες μέρες υπομονή και θα ανακοινωθούν και εδώ οι τιμές, οπότε μπορείτε να θάψετε ελεύθερα
Αν νομίζεις πως θάβω είσαι εκτός από προκατειλημμένος, και βαθιά νυχτωμένος!
Πληροφοριακά (αν και σε βλέπω πολύ φανατισμένο για να καταλάβεις) είχαμε 2 Γκολφ 4 και τα αλλάξαμε με 2 Γκολφ 5, το τρέχον αμάξι μου στην Ελλάδα είναι Ίμπιζα ενώ προσωπικά το αμάξι που θα ήθελα σαν επόμενο θα ήταν το GTi, και λόγω κόστους (και εμφάνισης είναι η αλήθεια) με βλέπω για Λεόν.
Αυτά για εμένα τον προκατειλημμένο με τα γερμανικά και το VAG! -
Ο χρήστης DiTz έγραψε:
Επίσης, στις τιμες ελβετίας τι εξοπλισμός περιλαμβάνεται;;;;Δεν έχω το προσπέκτους εδώ (σχολή), αλλά σπίτι, οπότε θα πρέπει να το δω από εκεί...
Στην σελίδα στο ίντερνετ το αναφέρουν μετά το Σπορτλάιν, και πριν το GTi και το R32. Οπότε λογικά πρέπει να είναι ανάμεσα στο GTi και Sportline.
Αυτή είναι η σελίδα στο ίντερνετ, αλλά δεν μπορώ να βρώ περισσότερα για εξοπλισμό...
Ελπίζω να το πέτυχα και να μη μου φωνάζει ο μοντ!!Αυτά που αναφέρει στην σελίδα είναι
χαμηλωμένο αμάξωμα,
ειδικές ζάντες αλουμινίου,
διπλή απόληξη εξάτμισης,
ειδικά σπορ καθίσματα με Stoff-Design „Brick“,
τριάκτινο τιμόνι και
„Black Onyx“ διακοσμητικά.Αργότερα θα προσφέρεται και με τον δυνατό δίλιτρο τουρμποντήζελ.
-
Ο χρήστης GeorgeTabs έγραψε:
Αν νομίζεις πως θάβω είσαι εκτός από προκατειλημμένος, και βαθιά νυχτωμένος!
Πληροφοριακά (αν και σε βλέπω πολύ φανατισμένο για να καταλάβεις) είχαμε 2 Γκολφ 4 και τα αλλάξαμε με 2 Γκολφ 5, το τρέχον αμάξι μου στην Ελλάδα είναι Ίμπιζα ενώ προσωπικά το αμάξι που θα ήθελα σαν επόμενο θα ήταν το GTi, και λόγω κόστους (και εμφάνισης είναι η αλήθεια) με βλέπω για Λεόν.
Αυτά για εμένα τον προκατειλημμένο με τα γερμανικά και το VAG!ΠΟΛΥ φανατισμένος κι όλας υπέρ ποιου;
το 'μπορείτε να θάψετε ελεύθερα' δεν είναι πληθυντικός ευγενείας και δεν απευθυνόταν απαραίτητα σε σένα. Αν θες θάψε, αν θες μη θάβεις.
Ο κυριότερος λόγος που βγήκε η έκδοση δεν είναι το πολύ χαμηλότερο κόστος ΚΤΗΣΗΣ σε σχέση με το GTI, αλλά το χαμηλότερο κόστος ΧΡΗΣΗΣ. Γι' αυτό και η diesel αποδίδει ακριβώς τα ίδια άλογα με ακόμα χαμηλότερο κόστος ΧΡΗΣΗΣ για τις κυριότερες ευρωπαϊκές αγορές.
Φυσικά ορισμένες 'κυβικές' αγορές όπως η ελληνική θα εκμεταλλευτούν και τη χαμηλότερη φορολογία.
Αν υποτεθεί ότι στα 2000κ.εκ. του GTI στην ΕΛΛΑΔΑ, το 50% είναι φόροι + κέρδος τότε έχουμε εργοστασιακή τιμή CIF 14.500
Με την ίδια εργοστασιακή τιμή CIF το GT και ίδια ποσοστά κέρδους, αλλά τους φόρους του 1.4, έρχεται 24650
Υπάρχει και η πιθανότητα το κόστος παραγωγής του GT να είναι υψηλότερο από του GTI
-
Μακάρι να τους βγει αξιόπιστος και οικονομικός (συντήρηση/χρήση) σαν κινητήρας...
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Υπάρχει και η πιθανότητα το κόστος παραγωγής του GT να είναι υψηλότερο από του GTI
Αυτό δεν το αποκλείω καθόλου!!!
Στο αμάξωμα και τον εξοπλισμό δεν νομίζω να έχει τις μεγάλες διαφορές κόστους, ενώ ο κινητήρας διόλου απίθανο να είναι ακριβότερος με την (ακόμη πιο) νέα τεχνολογία.
Άσε που για την ώρα ο κινητήρας έχει μικρότερο... τιράζ!!Αν τον φορέσουν κι άλλοι σαφώς και θα πέσει το ανάλογο κόστος.
-
Εμενα πάντως ή με γελανε τα ματια μου ή ειδα το Σάββατο το μεσημερι ενα Golf GT παρκαρισμενο στην Ηλιούπολη..... Ειχε τις ζαντες του GT, τη διπλή απόληξη της εξάτμισης και τα διακριτικά του GT βεβαιως-βεβαίως.... Η ο τυπος ηταν μαστορας του καμουφλάζ ή κάποιος πουλάει ήδη χωρίς να διαφημίζει.... (είχε ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ πινακίδες ΚΑΝΟΝΙΚΑ)
-
έχουν έρθει, κάτι πήρε το αυτί μου για παρουσίαση Μέγαρα την Παρασκευή
-
Ετσι γερά!!!
Μακάρι να το δούμε και πολύ σύντομα απο κοντά!!!
Απο τιμές μάθαμε κάτι;;;
Ακόμη για ποιές εκδόσεις μιλάμε;;;
1400άρι 170 άλογα ή το 1200άρι που ακούστηκε;;; -
Ισχύει αυτή η πληροφορία για τα Μέγαρα;
Αν γνωρίζει κάτι κάποιος ας το ανακοινώσει...
Έχει πέσει μεγάλη αγωνία για την αφεντιά του...
Δεν κρατιέμαι...
Ο Technic ή ο Ikar ξέρει κατι επ' αυτού;;;
-
Λοιπόν, μιας και είμαι σπίτι και έχω το προσπέκτους εξοπλισμός που αναφέρει:
17άρες ζάντες ελαφρού κράματος με 225άρια λάστιχα
Χαμηλωμένη ανάρτηση κατά 15 χιλιοστά!
6 αερόσακοι, και κατ επιλογήν πίσω πλευρικοί
Πρόγραμμα 'χειμερινής' οδήγησης (μειώνει τη ροπή του κινητήρα στην εκκίνηση, για πάγο)
ESP, ABS, EDS, AST
Υπολογιστής ταξιδίου
ΔΥΣΤΥΧΩΣ αδιάφορο για την Ελλάδα: Το Ντήζελ GT θα έρχεται με στάνταρ φίλτρο σωματιδίων.Κάτι που ΔΕ μου αρέσει ούτε με σφαίρες:
Έχουν βάλει μανόμετρο για το τούρμπο (αυτό είναι καλό!!! ) χωρίς ενδείξεις (δεν πειράζει...), ΑΛΛΑ το έβαλαν στην θέση του δείκτη θερμοκρασίας νερού!!!!!
ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ, ΟΧΙ ΕΝΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ;;;;;;;;
Και πως θα ξέρω αν έχει ζεσταθεί, ή ανάψει, ή αν έχει πέσει η θερμοκρασία;;
Και μιλάμε και για τούρμπο κινητήρα, ε;;
Ελπίζω τουλάχιστον να παρέχεται ένδειξη μέσω του υπολογιστή ταξιδίου...
Να και μια φωτό για να δείτε τι εννοώ...
-
Τελευταιες πληροφοριες (οχι δικες μου) λενε για 24500ε για το 170αρι, με πτωτικη ταση ομως...
οι ιδιες πληροφοριες μιλανε για 'ηλεκτρικο' μοτερ, απο τις 1000 εως τις 7000rpm.
Eλπιζω να ειναι ακριβεις οι πληροφοριες...
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
έχουν έρθει, κάτι πήρε το αυτί μου για παρουσίαση Μέγαρα την ΠαρασκευήΆκου εκεί κάτι πήρε το αυτί μου...
Γιώργο ήταν γνωστή εδώ και πολύ καιρό η έλλειψη δείκτη θερμοκρασίας. Και εμένα με χαλάει αυτό.
Φυσικά όμως και θα υπάρχουν ενδεικτικές λυχνίες. -
Πω πω... δεν είναι δυνατόν.... λες να βρεθώ με Golf???
-
Συγνωμη εεεε τοσο δεν κανει περιπου και το leon tfsi με την εκπτωση των 800
-
Ο χρήστης meco έγραψε:
Γιώργο ήταν γνωστή εδώ και πολύ καιρό η έλλειψη δείκτη θερμοκρασίας. Και εμένα με χαλάει αυτό.
Φυσικά όμως και θα υπάρχουν ενδεικτικές λυχνίες.Φυσικά, φυσικάαααα.
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)