-
Από πότε οι εγκάθετοι επεξηγούν τα εγκάθετα post τους
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Από πότε οι εγκάθετοι επεξηγούν τα εγκάθετα post τους -
Ο χρήστης lkar έγραψε:
Δεν το πιάσεςαφού δεν έχει η εταιρεία ΜΑΣ -κι έχει ο ανταγωνισμός- κινητήρα 1.4/140/170 είναι πιεσμένος
αφού δεν έχει η εταιρεία ΜΑΣ δίλιτρο ατμοσφαιρικό με 200/240 είναι πιεσμένος/αγωνιστικός/homologation special
αφού δεν έχει η εταιρεία ΜΑΣ turbo είναι φτηνά άλογα
αφού δεν έχει 3.2/343 είναι πιεσμένος κι αυτός και σπάει/ειδική έκδοση/αγωνιστικός
σωστόοοο...
πες το ντέ, λιανά
-
mezzanine
Ο χρήστης funkyreverend ένα ποστ πριν έγραψε:
άρα, τελικά, θέμα οικονομικού κινητήρα μάλλον δεν υφίσταται...εκτός και αν κερδίζει μέσα στην πόλη, πράγμα για το οποίο χρειαζόμαστε ακριβώς ίδιες συνθήκες για να συγκρίνουμε. Τα νούμερα που άκουσα, τα πιστεύω, αλλά δεν θεωρώ ότι υπερέχουν σαφώς από τον παλιό 1.8Τ.Δεν αντιλέγω ότι μπορεί να είναι πιο οικονομικό από τον 1.8Τ. Το ζήτημα είναι πόσο, πού και αν αξίζει το ρίσκο με τον ΤΤ κινητήρα. Στην Ελλάδα ειδικά το GT/TSi κερδίζει και άλλη μια μάχη λόγω κυβικών (και τιμής λόγω 1.4). Στο εξωτερικό, για ποιον λόγο να μην συνέχιζε κάποιος με το 1.8Τ του;
12,5 λίτρα το GTi; Εγώ αν θελήσω να πιάσω 12,5 λίτρα πρέπει να με κυνηγάει όλη η Τροχαία Θεσ/νίκης και Χαλκιδικής...αν δεν μιλάς για μποτιλιάρισμα 3 ωρών, όπου τα έχουμε χαλαρά!!!
Για να μην παρεξηγηθώ, ξαναλέω ότι το εξετάζω το θέμα με συγκριτική ανάλυση και όχι απόλυτα. Ξαναλέω ότι ο TSi αποκλείεται να είναι μάπα.
-
Πάντως Γλυφάδα-Ανάβυσο-Γλυφάδα το GT έκαψε οριακά περισσότερο από το GTi (10,9 έναντι 10,7) ενώ τα 2 αυτοκίνητα πηγαίνανε με τον ίδιο ρυθμό..
-
Η μέτρηση ήταν σωστή ή χωρίς μηδενισμένους υπολογιστές κάποιο από τα 2;
Αν ήταν η μέτρηση σωστή,...
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
Η μέτρηση ήταν σωστή ή χωρίς μηδενισμένους υπολογιστές κάποιο από τα 2;Αν ήταν η μέτρηση σωστή,...
ξεκίνησαν και τα δύο από το σπίτι με μηδενισμένους υπολογιστές και ακριβώς την ίδια διαδρομή
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
ξεκίνησαν και τα δύο από το σπίτι με μηδενισμένους υπολογιστές και ακριβώς την ίδια διαδρομή
Τι μου λέτε ρε παιδιά...Εγώ νόμιζα ότι θα έκαιγε σαν 1.4αρι
-
Οπότε μάλλον πρόκειται για σωστή μέτρηση..
Ίσως όμως αυτό να συνέβη για τη συγκεκριμένη διαδρομή. Δε νομίζω να ισχύει γενικά ότι το GT καίει το ίδιο με το GTI, οδηγώντας τα στον ίδιο ρυθμό.
Εκτός από τα χαρακτηριστικά της όποιας διαδρομής, πιστεύω ότι παίζει ρόλο και για τι ταχύτητες μιλάμε. Δε μπορεί σε χαμηλές σχετικά ταχύτητες ο TSI να καίει όσο ο TFSI.
Σε μεγάλες ταχύτητες βέβαια μπορεί να συμβαίνει αυτό ή να καίει και περισσότερο, γιατί ενδεχομένως πιέζεται περισσότερο.
Η μετάδοση είναι ίδια και στα δύο? -
Υπήρξαν και 'αντικοινωνικές' ταχύτητες και διάφορα ανοίγματα για να υπάρξει σύγκριση των δυνατοτήτων των αυτοκινήτων. Σχεδόν πάντα το GTi πήγαινε με μία σχέση πάνω συγκριτικά με το GT.
-
Ο χρήστης funkyreverend έγραψε:
να βλέπαμε πόσο θα καιγε ένα ατμοσφαιρικό 1.400άρι αν προσπαθούσε ν'ακολουθήσει -από μακριά έστω
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Ένα μοτέρ που δουλεύει ας πούμε 1,5 μπαρ με ενισχυμένα και μελετημένα εντόσθια είναι πιεσμένο; Δεν νομίζω.το gt δε δουλευει 2,5 μπαρ overboost????
-
1,5 bar + 1 bar ατμοσφαιρική πίεση.
-
Ο χρήστης coyote έγραψε:
Ένα μοτέρ που δουλεύει ας πούμε 1,5 μπαρ με ενισχυμένα και μελετημένα εντόσθια είναι πιεσμένο; Δεν νομίζω.
το gt δε δουλευει 2,5 μπαρ overboost????
όχι πάλι
Το δικό σου -κι εκατομμύρια άλλα- δουλεύει με 1 bar
1,5 Bar είναι η max πίεση των turbo + 1 bar ατμοσφαιρική πίεση
-
Να υποθέσω με Super αμόλυβδη και τα δύο..?
Το λέω γιατί σε άλλα αυτοκίνητα παρατηρούνται διαφορές στην κατανάλωση και γι αυτό το λόγο..Ο TSI καίει και απλή αμόλυβδη χωρίς πρόβλημα? Υπάρχει εμφανής διαφορά στην απόδοσή του σε σχέση με την 100άρα?
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
να βλέπαμε πόσο θα καιγε ένα ατμοσφαιρικό 1.400άρι αν προσπαθούσε ν'ακολουθήσει -από μακριά έστω
7-7,5 ένα FSi 90άρι...
-
Ο χρήστης kostas skordos έγραψε:
Να υποθέσω με Super αμόλυβδη και τα δύο..?
Το λέω γιατί σε άλλα αυτοκίνητα παρατηρούνται διαφορές στην κατανάλωση και γι αυτό το λόγο..Ο TSI καίει και απλή αμόλυβδη χωρίς πρόβλημα? Υπάρχει εμφανής διαφορά στην απόδοσή του σε σχέση με την 100άρα?
Απλή 95άρα both νομίζω.
-
Ο χρήστης elteo έγραψε:
7-7,5 ένα FSi 90άρι...
σε άλλον πλανήτη Μιλάμε για τη συγκεκριμένη διαδρομή με την ίδια μωτ
-
Ο χρήστης lkar έγραψε:
7-7,5 ένα FSi 90άρι...
σε άλλον πλανήτη Μιλάμε για τη συγκεκριμένη διαδρομή με την ίδια μωτ
α δεν είναι οικονομικό το πολυδιαφημισμένο FSi....?
-
Ο χρήστης kostas skordos έγραψε:
Εκτός από τα χαρακτηριστικά της όποιας διαδρομής, πιστεύω ότι παίζει ρόλο και για τι ταχύτητες μιλάμε. Δε μπορεί σε χαμηλές σχετικά ταχύτητες ο TSI να καίει όσο ο TFSI.
Σε μεγάλες ταχύτητες βέβαια μπορεί να συμβαίνει αυτό ή να καίει και περισσότερο, γιατί ενδεχομένως πιέζεται περισσότερο.
Η μετάδοση είναι ίδια και στα δύο?Μπορεί όμως και ο κομπρέσορας να παίζει ρόλο στην κατανάλωση και στις χαμηλές ταχύτητες. Προς το παρόν, έχουμε μια δυναμική διαδρομή με ίδιο ρυθμό, όπου εγώ προσωπικά, με τα νούμερα που έχω δει για TFSi, περίμενα το TSi να έχει κανά 2-3 λίτρα λιγότερα χαλαρά...αυτό θα εξηγούσε την 'οικονομική' έκφανση των TSi κινητήρων.
Υ.Γ. Εκεί που ο ίδιος ρωτούσα για το εξωτερικό, ποιος ο λόγος επιλογής του TSi, μου ήρθε επιφοίτηση η οποία ακούει στο όνομα 'ονομαστικοί ρύποι' και φορολογία αυτών. Οπότε, αποσύρω το ερώτημα μάλλον...
Golf TSi (122, 140, 160, 170 ...και ότι άλλο βρέξει η VW)